Śnieżek z nieba lekko prószy, ślubny sezon wkrótce ruszy! PM 2014 cz. 22 - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-28, 12:44   #151
Kasiulenkowo
Zakorzenienie

Dot.: Śnieżek z nieba lekko prószy, ślubny sezon wkrótce ruszy! PM 2014 cz. 22

Cytat:
Napisane przez ParisParisienne Pokaż wiadomość
a w jakim celu?

ma taki przyrząd w domu od jakiejś hurtowni wklepuje tam te dane i przez to zbiera punkty
punktu widzenia w każdej chwili.

Kasiulenkowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 12:46   #152
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość
dziewczyny które byłby chętne mi pomóc to prosiłabym o wpisanie

-kodu paragonu (17 cyfr)

-datę zakupów

-sumę z paragonu

Chodzi mi o paragonu z ROSSMANA

jest to potrzebne mojej teściowej

można na PW by nie zaśmiecać wątku
Sama bym chętnie przygarnęła takie dane
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 12:50   #153
kasiula245
Raczkowanie

Cytat:
a w jakim celu?
Dziwne, bo akurat teraz w rossmanie trwa konkurs i właśnie takie dane sa potrzebne aby wziąć udział w losowaniu
kasiula245 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 12:50   #154
no_doubt
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cude Pokaż wiadomość
no_doubt, właśnie o to chodzi, że w salonach już ich nie ma. Są same nowe kolekcji i niedobitki 2013 - wystawowe. Obie są z Sincerenity. Chodziło mi o taką zwykłą krawcową, nie z salonu
Ja pisałam o zwykłej krawcowej, szyje dla salonów ślubnych do Warszawy, a poza tym u mnie w mieście ma swoje atelier.
A skąd jesteś, jeśli można wiedzieć? Ja byłam w salonie i mierzyłam tą drugą sukienkę to jest Sincerity 3656 i najprawdopodobniej ten model będzie mi szyła moja krawcowa.

TEN dzień: 09.08.2014
Nasze największe szczęście: 18.05.2016 r.
no_doubt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 12:52   #155
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiula245 Pokaż wiadomość
Dziwne, bo akurat teraz w rossmanie trwa konkurs i właśnie takie dane sa potrzebne aby wziąć udział w losowaniu
Na stronie rossmanna, żeby wziąć udział w konkursie (odblokować go) też potrzebne są właśnie takie dane
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 12:53   #156
Kasiulenkowo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Na stronie rossmanna, żeby wziąć udział w konkursie (odblokować go) też potrzebne są właśnie takie dane
nie wiedziałam

Edytowane przez Kasiulenkowo
Czas edycji: 2013-11-29 o 10:14
Stary 2013-11-28, 12:54   #157
no_doubt
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość
dziewczyny które byłby chętne mi pomóc to prosiłabym o wpisanie

-kodu paragonu (17 cyfr)

-datę zakupów

-sumę z paragonu

Chodzi mi o paragonu z ROSSMANA

jest to potrzebne mojej teściowej

można na PW by nie zaśmiecać wątku
Chętnie pomogę, bo mam przy sobie paragon, ale nei wiem który to jest numer paragonu. Znalazłam jeden, ale ma więcej niż 17 cyfr.

TEN dzień: 09.08.2014
Nasze największe szczęście: 18.05.2016 r.
no_doubt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 12:54   #158
kasiula245
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Dokładnie, dlatego dziwi mnie ta prośba Kasiulenkowo
Stary 2013-11-28, 13:03   #159
Kasiulenkowo
Zakorzenienie

przepraszam dziewczyny ale ja naprawdę nic nie wiedziałam ze jest jakikolwiek konkurs

Stary 2013-11-28, 13:03   #160
wenedka
Zakorzenienie

Cytat:
a co sie stalo?

czy stanik kupujecie cielisty czy bialy? Bo ja chyba bede stawiac na cielisty.... ale juz sama nie wiem

Irytuje mnie od rana Na 'Dzień dobry' nie odpowie, ale rozkazywać potrafi doskonale... i brudzić wszędzie

Ja chyba kupię biały stanik. Chyba, że nie znajdę wygodnego i odpowiedniego, to będzie cielisty.
Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Każdy sąd Cię uniewinni!
No ja myślę! A jak nie, to mafię ukraińską na nich naślę

Dziewczyny, moje drogie.
Rozmyślaliśmy wczoraj w rodzicami nad winem. Jako, że dawno nie byłam na polskim weselu, to nie wiem, co się pije
Bardzo lubię wino , ale piję głównie wytrawne. Wydaje mi się, że ludzie woleliby półsłodkie/półwytrawne. Jak myślicie?
Jakie wino kupujecie? Ile czerwonego, a ile białego? Co się pija na weselach?
Czy bierzecie dodatkowo wina słodkie? Myślałam nad słodkim Tokajem (Furmint), ale z drugiej strony, ktoś to w ogóle będzie pił poza moją ciocią?
- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 13:04   #161
iza1336
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez justyna_golota Pokaż wiadomość
Jestem z Wami też ja Czytam Was cały czas, ale kiepsko z czasem, żeby coś napisać U mnie z przygotowań to jeszcze w miejscu aczkolwiek cały czas coś przeglądam... Mierzyłam suknie chyba w 95% salonów w Wawie i podobają mi się 2 z załączników.. Co myślicie? Do tego chcę na pewno długi welonik Martwię się, bo czas mnie goni... muszę na dniach coś wybrać.. Pomóżcie
TŻ rozgląda się za alko, więc też się stara
Podobają mi się nowe zaproszenia: http://allegro.pl/zaproszenia-slubne...744040152.html
i cenka przystępna
Zapisałam nas też na nauki do Dominikanów na Freta, podobno dosyć ciekawe i trwają ok. 8 h. przez 4 tygodnie w każdy wtorek po 2 godzinki
Jeśli chodzi o bobaska to mam nadzieję, że jeśli nic nie "wyskoczy" samo to jeszcze 2-3 lata będziemy sami cieszyć się życiem Mam 24 lata, a TŻ 26, więc przed 30stką pewnie oboje zdążymy i chcielibyśmy rok po roku mieć 2 bachorków i mam nadzieję, że po pierwszym nie zmienię zdania
Temat wątku super Zabieram się do roboty...
Piekna suknia nr 1, taka w moim typie chyba i zaproszenia tez ladne

Witam Was Laseczki w nowym watku ) ogladam wlasnie wasze suknie i nadrabiam 6 stron
iza1336 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 13:11   #162
kasiula245
Raczkowanie

Dziewczyny, moje drogie.
Rozmyślaliśmy wczoraj w rodzicami nad winem. Jako, że dawno nie byłam na polskim weselu, to nie wiem, co się pije
Bardzo lubię wino , ale piję głównie wytrawne. Wydaje mi się, że ludzie woleliby półsłodkie/półwytrawne. Jak myślicie?
Czy bierzecie dodatkowo wina słodkie? Myślałam nad słodkim Tokajem (Furmint), ale z drugiej strony, ktoś to w ogóle będzie pił poza moją ciocią? [/QUOTE]

Myślę, że półsłodkie i półwytrawne są najbardziej "uniwersalne" hehe ja właśnie takie będę miała miej więcej tyle samo białego jak i czerwonego jednak co do dokładnej ilości to jeszcze nie wiem
Stary 2013-11-28, 13:12   #163
moniczka_90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wenedka Pokaż wiadomość
Irytuje mnie od rana Na 'Dzień dobry' nie odpowie, ale rozkazywać potrafi doskonale... i brudzić wszędzie

Ja chyba kupię biały stanik. Chyba, że nie znajdę wygodnego i odpowiedniego, to będzie cielisty.

No ja myślę! A jak nie, to mafię ukraińską na nich naślę

Dziewczyny, moje drogie.
Czy bierzecie dodatkowo wina słodkie? Myślałam nad słodkim Tokajem (Furmint), ale z drugiej strony, ktoś to w ogóle będzie pił poza moją ciocią?
ogólnie nie chodzę na wesela więc też nie powiem co się pije ale powiem tak, ze najbardziej lubię słodkie i półsłodkie, kolor właściwie bez znaczenia, lubię czerwone, białe i różowe choć białe uchodzi za lżejsze dla żołądka typowałabym na półsłodkie lub półwytrawne tak jak piszesz a c do koloru to musisz się zastanowić czy chcesz lżejsze czy cięższe
moniczka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 13:14   #164
KaMilka4891
Zadomowienie

Witam się na nowym wątku, tytuł super
Cytat:
Napisane przez no_doubt Pokaż wiadomość
A co ja mam powiedzieć jak w dniu ślubu będę miała 32 lata? Zdołowałam się jak przeczytałam niektóre wypowiedzi na temat wieku i możliwościach zajścia w ciąże.
My i tak zaraz po ślubie planujemy pracę nad dzidzią. Pewnie wiele z Was pomyśli, że w tym wieku to już nie ma na co czekać, jeśli chce się mieć dzieci Jestem tego świadoma i mam nadzieję, że szybko nam się uda Życzę też powodzenia wszystkim starającym się o dzidzie. Damy radę!!!
będziemy robić razem, ja już mam parcie i najchętniej bym już z bobasem biegała, no ale do ślubu z brzuchem nie chce iść ja w dniu ślubu już będą szaloną 30
Cytat:
Napisane przez justyna_golota Pokaż wiadomość
Mierzyłam suknie chyba w 95% salonów w Wawie i podobają mi się 2 z załączników.. Co myślicie? Do tego chcę na pewno długi welonik Martwię się, bo czas mnie goni... muszę na dniach coś wybrać.. Pomóżcie
TŻ rozgląda się za alko, więc też się stara
Podobają mi się nowe zaproszenia: http://allegro.pl/zaproszenia-slubne...744040152.html
i cenka przystępna
Zapisałam nas też na nauki do Dominikanów na Freta, podobno dosyć ciekawe i trwają ok. 8 h. przez 4 tygodnie w każdy wtorek po 2 godzinki
suknie obie mi się podobają bardzo i pewnie miałabym taki sam dylemat jak Ty
Zaproszenia też super
Cytat:
Napisane przez little_zosh Pokaż wiadomość
Nie martw się za bardzo. Co prawda z wiekiem jest trudniej zajść w ciążę, no i jest większe prawdopodobieństwo chorób genetycznych u dziecka, ale...
Moja mama pierwsze dziecko urodziła w wieku 32 lat a trzecie 40 i wszyscy zdrowi jesteśmy
Moja rodzicielka też 32 miała jak mnie rodziła, a brata 7 lat później

Pochorowałam się strasznie wszystko mnie boli, jeszcze mam PMS, dzisiaj poziomuję
Stary 2013-11-28, 13:16   #165
ysia
Zadomowienie

Cytat:

Myślę, że półsłodkie i półwytrawne są najbardziej "uniwersalne" hehe ja właśnie takie będę miała miej więcej tyle samo białego jak i czerwonego jednak co do dokładnej ilości to jeszcze nie wiem
Ja bym najchętniej zrezygnowała z czerwonego, żeby mnie nikt nie oblał. Też się zastanawialiśmy co z alkoholem, bo zrezygnowaliśmy z wódki. Mamy za to whisky i właśnie czerwone wino, bo to są najbardziej lubiane przez naszych gości alkohole

Profil FB
https://www.facebook.com/whitepointeshoes
ysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 13:23   #166
wenedka
Zakorzenienie

Cytat:

No właśnie wydaje mi się, że półsłodkie jest bardziej uniwersalne i więcej osób je lubi, ale z drugiej strony do obiadu nie pasuje półsłodkie, a wytrawne lub półwytrawne. I weź bądź mądry, człowieku

Cytat:
Napisane przez moniczka_90 Pokaż wiadomość
ogólnie nie chodzę na wesela więc też nie powiem co się pije ale powiem tak, ze najbardziej lubię słodkie i półsłodkie, kolor właściwie bez znaczenia, lubię czerwone, białe i różowe choć białe uchodzi za lżejsze dla żołądka typowałabym na półsłodkie lub półwytrawne tak jak piszesz a c do koloru to musisz się zastanowić czy chcesz lżejsze czy cięższe
Ja wiem, czy białe jest lżejsze dla żołądka? Wydaje mi się, że bardziej chodzi o smak, który rzeczywiście jest mniej intensywny.
Hmmm w takim razie może półwytrawne? Można też je podać do obiadu, a nie chcę kupować po 5 butelek każdego rodzaju, bo to bez sensu trochę i się ludziom pomiesza

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
Ja bym najchętniej zrezygnowała z czerwonego, żeby mnie nikt nie oblał. Też się zastanawialiśmy co z alkoholem, bo zrezygnowaliśmy z wódki. Mamy za to whisky i właśnie czerwone wino, bo to są najbardziej lubiane przez naszych gości alkohole
Ja bym natomiast najchętniej zrezygnowała z białego Różowego na pewno nie będzie, bo dla mnie nie wino

Dzięki za odpowiedzi, dziewczyny
Powiedziałybyście, że białe wino jest równie popularne jak czerwone? Ja piję tylko czerwone, a moi znajomi w Polsce rzadko raczej piją wino przy mnie, więc nie wiem
- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 13:25   #167
iza1336
Raczkowanie

Piszecie tak o dzieciach to i ja sie wypowiem
My z TZ, pragniemy miec duza rodzine, jesli tylko bedzie taka mozliwosc. Oboje pochodzimy z duzych rodzin, ja mam 3 rodzenstwa, moj TZ ma 4 rodz. Marzy sie nam czworka rozbrykanych dzieciakow nawet mamy imiona dla naszych dzieci. Stwierdzilam juz dawno temu, ze moim przeznaczeniem bedzie macierzynstwo. Mimo ze mam 23 lata wiem, ze tego wlasnie pragne w zyciu, kochajacego meza i domu pelnego dzieci
iza1336 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 13:25   #168
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Witam w nowym wątku, ale tempo, nie daje rady :,dleje:

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
Witam w nowym wątku i ide szukać finału bitwy o dom online bo na tvn player nie ma
My tyle smsów wysłaliśmy z TŻ na Pawła i Magdę, bo to mój kolega wuefista, pracowaliśmy razem i się nie udało. W sumie trochę było do przewidzenia, że ludzi chwyci za serce para z domu dziecka. Szkoda

Cytat:
Napisane przez mimi_77 Pokaż wiadomość
Aaa jedyne co to umowiłam się na fryzurę sylwestrową, ale nie będzie to jednocześnie próbna bo na nią trzeba więcej czasu niż na zwykłą.... Będe płacic podwójnie ale chociaż na sylwestrze bede miała jakąć próbke tego, co moja fryzjerka może zdziałać.
Ja się umówiłam na sylwestrową próbną i makijaż próbny, ale niestety będzie delikatniejszy nie sylwestrowy

cude
Ta pierwsza sukienka przepiękna!

Ja marzę o dziecku już od jakiegoś czasu, ale sytuacja finansowa i mieszkaniowa jest nieustabilizowana, więc nawet po ślubie jakiś czas musimy się wstrzymać z tą decyzją Bardzo mnie to boli.

2014

Edytowane przez magdalenka_w_86
Czas edycji: 2013-11-28 o 13:33
magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 13:32   #169
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kwaśna truskawka Pokaż wiadomość
dziękuję

Zamawianie zaproszeń jeszcze przede mną, ale mamy w planach zamówić same zaproszenia a winietki dopiero wtedy, kiedy goscie potwierdza przybycie

przedemną jeszcze też i właśnie się zastanawiałam, czy brac już wszystko razem, czy poczekać

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2013-11-28, 13:34   #170
21klaudyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
My tyle smsów wysłaliśmy z TŻ na Pawła i Magdę, bo to mój kolega wuefista, pracowaliśmy razem i się nie udało. W sumie trochę było do przewidzenia, że ludzi chwyci za serce para z domu dziecka. Szkoda
też byłam za nimi. Ale w Polsce to tylko łzawe historie maja przebicie i jaka idea konkursu by nie była to jest pewne że albo wygra małe piękne dziecko, albo dziecko z cieżkim dzieciństwem albo Ci którzy w życiu źle maja i mieć zawsze będą bo taki ich los . A Ci którzy mieli szczęśliwe dzieciństwo, są szczęśliwym młodym małżeństwem to nie mają żadnych szans bo maja w życiu za dobrze... :P Bezsensu
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 13:34   #171
moniczka_90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wenedka Pokaż wiadomość
Ja wiem, czy białe jest lżejsze dla żołądka? Wydaje mi się, że bardziej chodzi o smak, który rzeczywiście jest mniej intensywny.
Hmmm w takim razie może półwytrawne? Można też je podać do obiadu, a nie chcę kupować po 5 butelek każdego rodzaju, bo to bez sensu trochę i się ludziom pomiesza

Dzięki za odpowiedzi, dziewczyny
Powiedziałybyście, że białe wino jest równie popularne jak czerwone? Ja piję tylko czerwone, a moi znajomi w Polsce rzadko raczej piją wino przy mnie, więc nie wiem
oczywiście, ze jest lżejsze http://www.koneserzy.pl/kultura-wina...wia%C4%87.html cytuję "Wina białe – mimo, że lżejsze od czerwonych – mają różny charakter."
Ja mimo, ze lubię każdy kolor to najbardziej lubię właśnie białe i różowe
moniczka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 13:48   #172
niulka_1985
Zadomowienie

My nie kupujemy dużo wina, ze względu na barmana. Myślę, że 15 butelek to max na ok 90 osób.
niulka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 13:48   #173
Opiumalfa
Zakorzenienie

Paris - my zamawiamy w Projekt SLub.!
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 13:50   #174
KaMilka4891
Zadomowienie

9 miesięcy
DDŚ

Stary 2013-11-28, 13:53   #175
moooniaaaa
Zakorzenienie

Ja też najbardziej lubię różowe i białe wino, przynajmniej przy piciu zębów nie farbuje

Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
też byłam za nimi. Ale w Polsce to tylko łzawe historie maja przebicie i jaka idea konkursu by nie była to jest pewne że albo wygra małe piękne dziecko, albo dziecko z cieżkim dzieciństwem albo Ci którzy w życiu źle maja i mieć zawsze będą bo taki ich los . A Ci którzy mieli szczęśliwe dzieciństwo, są szczęśliwym młodym małżeństwem to nie mają żadnych szans bo maja w życiu za dobrze... :P Bezsensu
Dokładnie, oglądałam wczoraj i trzymałam kciuki za nich
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 13:54   #176
czekooczekolada
Zakorzenienie

wrzuciłam do klubu zaproszenia, proszę zajrzyjcie, bo niedługo będziemy zamawiać i tak się zastanawiam czy warto te czy inne

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2013-11-28, 13:58   #177
ysia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iza1336 Pokaż wiadomość
Mimo ze mam 23 lata wiem, ze tego wlasnie pragne w zyciu, kochajacego meza i domu pelnego dzieci
Zazdroszczę Ja to piętnaście minut w domu nie mogę wysiedzieć bo mnie nosi. Mega zawsze podziwiałam kobiety które umieją się realizować w tworzeniu domowego ogniska. Może z wiekiem mi przyjdzie

Profil FB
https://www.facebook.com/whitepointeshoes
ysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 14:02   #178
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez lupinka Pokaż wiadomość
u nas nauki przedmałżeńskie zaliczone, jeszcze tylko poradnia, wódki nadal nie ma, ale myślę, że to problem do rozwiązania w przeciągu kilku dni, bardziej obawiam się kiedy ogarniemy garnitur TŻ i moje buty... za to bardzo niespodziewanie mój kochany narzeczony kupił mi już biżuterię na ślub, a dokładniej kolczyki teraz tylko będę miała problem z dobraniem do nich bransoletki...
bardzo ładne kolczyki
Cytat:
Napisane przez cude Pokaż wiadomość
Witam się !!!!
Chyba mam tę Jest taka jak chcę: zwiewna, dziewczęca... tylko wszędzie jest w ivory, a ja chcę białą. No i nie mam nawet gdzie przymierzyć, bo w salonach nie ma
Ile może kosztować uszycie jej u krawcowej?

Waham się jeszcze miedzy czymś takim i Herm's Diss:
mi siębardziej 2podoba
Cytat:
Napisane przez KaMilka4891 Pokaż wiadomość
9 miesięcy
DDŚ

u mnie za 2dni!
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 14:06   #179
21klaudyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Paris - my zamawiamy w Projekt SLub.!
Świetny wybór , no i trochę zazdroszczę bo ich zaproszenia są mega. Niestety u mnie Tż zawetował :P i póki co to mam w głowie te zaproszenia z projekt ślub i nic innego znaleźć nie mogę :P

Dziewczyny znalazłam w Aparcie kolczyki do mojej sukni . Są niemal identyczne jak na zdjęciu katalogowym sukni a nawet chyba ładniejsze bo kryształ jest bardziej subtelny - nie moge ich zlokalizwac na stronie Apartu.
Wydaje mi się ze do tej sukienki to chyba najlepszy wybór

Edit : znalazłam : http://www.apart.pl/pl/srebro,c,1,3,4583#info
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg suknia.jpg (107,4 KB, 48 załadowań)
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"

Edytowane przez 21klaudyna
Czas edycji: 2013-11-28 o 14:27
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 14:08   #180
Opiumalfa
Zakorzenienie

Bylismy na TZtowych przymiarkach.

Najpierw poszlismy do takiego bardzo drogiego sklepu gdzie wypozyczaja. I to byl nasz plan. Nie wiem czy wiecie, ale w BE jest "moda" na ubieranie panow mlodych jak w Anglii, czyli w mornig suit, to sie chyba nazywa surdut po polsku. Taki z klapami z tylu. Taki jak frak, ale nie czarny. Ja strasznie tego nie chce bo dla mnie to wyglada jak z minionej epoki, jeszcze mu brakuje powozu konnego a mi balowej sukni, tiary, diademu, perel, krysztalow. You know what I mean... :P

Pani bardzo starala mi sie wpoic, ze jestem wiesniara i sie nie znam, przeciez wszyscy na swoje wesele tak sie ubieraja.

Kazalam, zeby pokazala smoking, co bylo moja pierwsza propozycja. Powiedziala, ze bedzie wygladal jak kelner. Wiec Tz w ogole sie wkurzyl i na mnie i na nia.

W surducie wygladal smiesznie. Jakby to bylo 20lecie miedzywojenne to by byl ucielesnieniem seksu, ale ja jestem bardziej nowoczesna do mnie to w ogole nie przemawia. Jeszcze mu cylindra brakowalo.

W smokingu wygladal lepiej, ale sie sobie nie podobal bo material byl bardzo smutny. Przytlaczalo go. Smoking klasyczny, czarny.

Oczywiscie wszytsko bylo niedopasowane, spodnie za krotkie, mankiety za krotkie itp.

Koszt: od czwartku do wtorku 130 euro za spodnie i marynarke i kamizelke, lub za smoking i spodnie.

Mielismy jeszcze chwile i pojechalismy do Suit Supply, gdzie widzialam online granatowy smoking. www.suitsupply.com
Obslugiwal nas fajny pan, ktory bardziej byl na czasie.
Tz zmierzyl smiking granatowy http://eu.suitsupply.com/en_BE/suits...ain/P3745.html
on jest duzo ciemniejszy niz na zdjeciu.

Wygladal oblednie. Cena za sam smoking to 350euro. W pakiecie z koszula, butami i mucha. 500e.
Uwazam, ze jest to super oferta, szczegolnie, ze kupujac osobno, koszula to 80euro a buty 190, muszka 25. Oszczedzamy 150 euro.

Potem przymierzyl czarny http://eu.suitsupply.com/en_BE/eveni...ngwear_Package

Ja sie zakochalam w granatowym, Tz sie jeszcze waha.

Granatowy bedzie w sprzedazy do stycznia, wiec musimy to szybko przemyslec. Oczywiscie troche mu nie pasuje kupno, bo to troche drogo niz wypozyczenie itp itd... Jednak ma wybor, w pierwszym sklepie mial jeden model z kazdego i juz.

On wie, ze ten surdut jest okropny, wiec teraz rozwaza czarny czy granatowy. Mysle, ze jego mysli sa za czarnym bo bardziej uniwersalny, jednak ten granatowy jest cudny. I bardziej letni.

Zobaczymy co z tego wyjdzie

Roznica w kroju jest praktycznie zadna. Granatowy ma okragle klapy a czarny takie szpiczaste. Reszta jest taka sama.

Ale sie opisalam, wybaczcie

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
Świetny wybór , no i trochę zazdroszczę bo ich zaproszenia są mega. Niestety u mnie Tż zawetował :P i póki co to mam w głowie te zaproszenia z projekt ślub i nic innego znaleźć nie mogę :P
a ktore Ci sie tak podobaja?

Edytowane przez Opiumalfa
Czas edycji: 2013-11-28 o 14:07
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości