Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7 - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-28, 16:18   #3151
gosia261282
Gang Iren

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7

Cytat:
Napisane przez Shizu48 Pokaż wiadomość
Cieszę się że tu w końcu wróciłam do was! I biorę się za nadrabianie info
Witaj
Też się cieszymy,że wróciłaś

Cytat:
Napisane przez Sheperdess Pokaż wiadomość

I witamy się z Adasiem w 9. miesiącu.
O,już 9!

Cytat:
Napisane przez sadlaczyca Pokaż wiadomość

Gosia, i jak Wiki? Mam nadzieję że już lepiej.

Mnie coś dziś głowa boli i jakby ucho? Z gardłem lepiej to z czym innym problem.

Póki co jest OK. Może to nie wirus... Dzięki.że pytasz
Oj biedna ty,oby szybko przestało boleć!
Stary 2013-11-28, 16:18   #3152
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Ciekawe co diabetolodzy powiedzą na to, że oskarżymy nasze glukometry o oszustwa,,,
Podejrzewam, że oni sami nigdy nie mieli cukrzycy i stwierdzą, że jesteśmy jakieś opętane i słodkiego nam się chce
Stary 2013-11-28, 16:24   #3153
pilotka86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość

Jak ta dziewczyna była w stanie się poruszać Przecież to morderstwo dla stawów
I kto jej zaopatrzenie dowoził? Mąż codziennie taczką?

nieodpowiedzialna baba i tyle. to mogło być morderstwo dla jej dziecka, taka otyłość jest bardzo niebezpieczna w ciąży.
Zrozumiałabym gdyby brała jakieś leki np sterydy po których się tyje, ale ona się zwyczajnie upasła jak świnia i to jeszcze pączkami.
tym samym nie różni się niczym od pijących czy palących w ciąży
pilotka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 16:27   #3154
upadly_aniol00
Zakorzenienie

w ogóle jestem w szoku , ze nikt nie zwrócił jej uwagi ? Że nie dostała zaleceń diety w ciąży ? Bo czasem te 30 km można zrozumieć , zagrożona ciąża trzeba leżeć , brać masę leków . Puchnięcie , zatrzymanie wody . Ale 52 kg ? To już ginekolog powinien zalecić dietę czy skierować do dietetyka
Stary 2013-11-28, 16:31   #3155
Buka20
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Mam poczucie, ze dzisiaj Joszko koniecznie chcę wystawić rękę przez moją pochwę i pomachac światu Poza tym znowu rusza się jak szalony, cały brzuch mi faluje. Ciekawa jestem bardzo ile juz waży
Bardzo często mam takie uczucie ze swoją córeczką Uwielbiam jak wypina swoją nóżkę lub pupkę i jak ją głaskam wypina się jeszcze bardziej aż skóra boli, ale kocham to

Cytat:
Też mam plan jutro iść na spacer do lasu. U mnie taka piękna pogoda, prawie jak złota polska jesień, słonko, liście na ziemi, ciepło Jutro będzie dzień numer 1 bez TŻa, muszę wyjść, bo głupio tak kisić się w domu przez tydzień
U mnie niestety pogoda nie zachęca na spacery. Zimno, wieje, szaro i mam wrażenie, że zaraz spadnie śnieg.

Mam problem i pytanie do Was. Ostatnio zauważyłam u siebie wstydliwy problem, a dokładnie hemoroidy
Czy któraś z Was ma też problemy z tym dziadostwem?

„Nie wyruszył od razu. Wiedział z doświadczenia, jak ważne jest umieć odkładać to, za czym się tęskni.”
Buka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 16:44   #3156
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pilotka86 Pokaż wiadomość

nieodpowiedzialna baba i tyle. to mogło być morderstwo dla jej dziecka, taka otyłość jest bardzo niebezpieczna w ciąży.
Zrozumiałabym gdyby brała jakieś leki np sterydy po których się tyje, ale ona się zwyczajnie upasła jak świnia i to jeszcze pączkami.
tym samym nie różni się niczym od pijących czy palących w ciąży
Eh, może dziewczyna nawet nie zdawała sobie sprawy jaką krzywdę dziecku może zrobić w ten sposób. Przecież jest masa kobiet, która zwyczajnie nie wnika w to co jest dobre a co nie, i potem wsadzają dzieci w chodziki, karmią 6-miesięczne dzieci czekoladą (taki przypadek widziałam na własne oczy, matka stwierdziła "co mam dziecku słodyczy żałować") i robią inne bardzo inteligentne rzeczy.
Mnie coś innego zastanowiło. Jak koszmarnie musiało wyglądać jej życie przed samym porodem. Przecież ona musiała ledwo się ruszać... Jak z takim nadbagażem samemu wejść do wanny? Albo na drugie piętro po schodach? Albo podnieść sobie kapcia z podłogi?

Edytowane przez Roane
Czas edycji: 2013-11-28 o 16:48
Roane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 16:48   #3157
souris5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Muminek1991 Pokaż wiadomość

A tak w ogóle wczoraj położna opowiadała nam ,że w poprzednim tygodniu odbierała poród dziewczynie która w ciąży przytyła 52 kg!!!!
Na pytanie jak to zrobiła, odpowiedziała,że od 8 tyg nie pracowała , leżała na kanapie i zapychała się 10 pączkami dziennie plus coś jeszcze.
Ze ona się nie opamiętała po 15 czy 20 kg to ja nie wiem .
Właśnie mam wyrzuty sumienia że dziś zjadłam pączka a słyszałam juz o kobietach które mówią, że ciąża to jedyny czas kiedy mogą sobie pozwolić więc sobie pozwalają. Nie myślą o tym jak niebezpieczny i dla nich i dla dziecka jest wtedy poród!

Cytat:
Le La: Dzięki Kochana Ty to potrafisz pożałować bednego człowieka
Jak mnie w nocy przeczyściłooooo tak dzisiaj na szczęście już spokój. Ale uzupełniam płyny bo czuję, że się odwodniłam (fakt, że trochę tego było...).
Bigosu już nie tknę w każdym razie...
O kroplach będę pamiętać na przyszłość, dzięki
Też to sobie kiedyś zrobiłam bigosem bliżej początku ciąży i podałam sobie smecte w ciąży też ją można brać.

Cytat:
Napisane przez Shizu48 Pokaż wiadomość
Hej drogie mamusie i jeszcze przyszłe mamusie! Dawno mnie tu nie było <łezka się kręci>
witaj po przerwie! cały czas się zastanawiałam gdzie Cię wcięło, w końcu mamy prawie ten sam termin i już się bałam!

Mój lekarz mi próbował dziś wmówić że moje dziecko w ciągu tygodnia przytyło pół kilograma!!!! Nie uwierzę! Całe usg miałam wrażenie że nie może go zmierzyć, może dlatego, że synek mocno się wiercił. Na końcu stwierdził, że chyba coś jest z tymi pomiarami nie tak, ale już mi nic nie robił.

Kilka z Was pisało o tych bólach jak przy miesiączce- w jakiejś książce czytałam że to mogą być napinające się i rozciągające więzadła.

Edytowane przez souris5
Czas edycji: 2013-11-28 o 16:50
souris5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 16:49   #3158
Negrid
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
Witamy z powrotem
nadrabiaj i pisz co tam u Ciebie

ja to nie wiem czy takiego pecha mam czy co ... ale jeżeli faktycznie i ten szpital zamkną (-om??) to ja nie mam gdzie rodzić...
Bo zostanie tylko jedna porodówka ale do niej mnie siłą nie zaciągną...
a gadałaś o tej sytuacji z ginem albo położną? Co oni teraz doradzą...?Bo naprawdę sytuacja skrajna a ta ostatnia porodówka to jakaś mordownia pewnie... ?
Negrid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 16:53   #3159
Le La
Zadomowienie

soleil, gosia bardzo ladne brzuszki macie

shizu witaj znowu i opowiadaj gdzie bylas, jak Cie nie bylo

roane ciuszki super , ja juz nawet nie wchodze nawet na allegro, bo zaraz cos wypatrze i wole nie kusic losu

Ja sie troche zdrzemnelam i teraz sie biore za kolejne prasowanie.
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 16:55   #3160
upadly_aniol00
Zakorzenienie

właśnie zjadłam obiad .
Przytrzasnęłam sobie palec lodówką
i uderzyłam się w piętę
Stary 2013-11-28, 17:02   #3161
milka-pilka
Zakorzenienie

Podczytuję tak Was przez cały dzień, ale nie miałam czasu na odpisanie.
TZ odebrał mi dzisiaj deskę do prasowania i... jest (bardzo) krzywa Trzeba ją wymienić. Jednak sklep nie ma takiego modelu na stanie i będę czekać ok 2 tygodnie
Chyba żadna firma nie produkuje już teraz porządnych rzeczy (ja zamówiłam deskę do prasowania Barbantia).

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
Dziewczynki, nie przejmujcie się waga dziecka, mój wujek ponad 60 lat przychodząc na świat ważył 6 kg i prezydentem Bydgoszczy został
Witam się porannie

Cytat:
Melduję, ze nie urodziłam
Ale cholera nie wiem co to było. W momentach "ataków" bolało mnie tak, ze nie mogłam oddychać, bo jakby wbijali mi miliony szpilek w kręgosłup

Teraz jest ok, trochę boli, ale bez przesady. Noc była taka sobie, bo czesto się budziłam.
Może już przestań do pracy chodzić, troszkę sobie odpocznij, bo Ty chyba ciągle na mega obrotach działasz

Cytat:
Milka śliczny brzuszek! I wcale nie za duzy

Cytat:
Widzę, ze dobrze mi życzysz

Niby do donoszenia raptem 1,5 tygodnia mi zostało, ale juz zaklepalam sobie 19.12
Trzymajmy się tego terminu - 19.12

Cytat:
Napisane przez marieee Pokaż wiadomość
Mam ochotę na mocną kawę, bez cukru i bez mleka. Taką siekierę prawdziwą.
Albo energy drinka...
albo.. frytki.

Będę dziś prać resztę rzeczy Zuzankowych

P.S. a w czym pierzecie rzeczy do szpitala- koszulę/szlafrok/sweter.
W takim samym proszku i płynie jak dziecięce ubranka?
Podobno w tedy dziecku, jakoś tak lepiej..
Ja tez mam ochotę na kawę i to ogromną. Jak piję dobrą kawę to mogę nie jeść tak dużo słodyczy, a tu mam ograniczać i jedno i drugie
Choć narzekać nie powinnam, słodkie mamusie to dopiero mają wyrzeczenia. Jestem dla Was pełna podziwu

Ja te rzeczy dla siebie też będę prać w proszku dziecięcym. Tylko jeszcze prócz cienkiego szlafroka nic dla siebie nie mam z ubrań szpitalnych.
Te koszule nocne ciążowe są okropne (mam na myśli te przystępne cenowo, bo takie za 200 zł to widziałam w necie cudne ).
Chciałam zamówić w bonprixie, tam są czarne, ale mają mojego rozmiaru

Cytat:
Napisane przez Soleil_Rouge Pokaż wiadomość
a tak przy okazji: chwalicie sie brzuszkami, no to ja tez
przelom 33 i 34 tygodnia. na liczniku: +7kg...
Piękny Jaki zgrabniutki! No to Ci teraz zazdroszczę

Cytat:
Tak, bedziemy szczepic NFZtowskimi - nie ufam skojarzonym. Do tego pneumokoki i meningokoki, ale dopiero jak skończy pol roku.
Nie bede szczepic na rotawirusa ani ospę wietrzną.
A wiesz coś może więcej na temat tej szczepionki p. żółtaczce Engerix (odpłatna)? Słyszałam, że jest lepsza od tej refundowanej przez NFZ.

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
To mój brzuch:

I chyba się obniżył mocno...
Śliczna piłeczka Ja się nie znam, ale ja mam nisko brzuch od początku.

Cytat:
Le La: Dzięki Kochana Ty to potrafisz pożałować bednego człowieka
Jak mnie w nocy przeczyściłooooo tak dzisiaj na szczęście już spokój. Ale uzupełniam płyny bo czuję, że się odwodniłam (fakt, że trochę tego było...).
Bigosu już nie tknę w każdym razie...
O kroplach będę pamiętać na przyszłość, dzięki
Na odwodnienie dobry jest środek ORSALIT (uzupełnia elektrolity), ten dla dorosłych. Przeciwdziała odwodnieniu. Jak miałam swoje przygody z niestrawnością (delikatnie mówiąc) to gin prowadząca powiedziała, żebym to brała.
milka-pilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 17:03   #3162
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Cytat:
Eh, może dziewczyna nawet nie zdawała sobie sprawy jaką krzywdę dziecku może zrobić w ten sposób. Przecież jest masa kobiet, która zwyczajnie nie wnika w to co jest dobre a co nie, i potem wsadzają dzieci w chodziki, karmią 6-miesięczne dzieci czekoladą (taki przypadek widziałam na własne oczy, matka stwierdziła "co mam dziecku słodyczy żałować") i robią inne bardzo inteligentne rzeczy.
Mnie coś innego zastanowiło. Jak koszmarnie musiało wyglądać jej życie przed samym porodem. Przecież ona musiała ledwo się ruszać... Jak z takim nadbagażem samemu wejść do wanny? Albo na drugie piętro po schodach? Albo podnieść sobie kapcia z podłogi?
Ja znam mamy które już od 4 miesiąca stawiały swoje dzieci na nogach trzymając je jedynie za rączki . Dając im całe parówki żeby sobie pociamkały czy całego banana . Albo w wieku 6 miesięcy zamiast mleka dostały kromkę chleba "bo tak się patrzył na mnie no to mu dałam " Oczywiście o słodyczach przeróżnych już nie wspominając.
Albo dziecku które przerażliwe kaszlę charczy jakby astmę miało a jego matka twierdzi , że dziecko już tak ma ! Albo ona ona lepiej wie czy dziecko ma skazę i , że może pić normalne mleko "to tam lekarze mogą wiedzieć " mogłabym wymieniać i wymieniać ....i oczywiście chodzik też posiada ...
Ja to mam w swojej okolicy matki ,które przesadzają w jedną i drugą stronę .
Stary 2013-11-28, 17:07   #3163
milka-pilka
Zakorzenienie

Shizu

Dzisiaj na ok. 21'' jedziemy z TZtem na ostatnie zajęcia SR - takie nadprogramowe, dla tych, którzy chcą rodzić w Św. Zofii. Dołączamy do innej grupy, bo podczas zajęć z naszą - akurat tego "wykładu" być nie mogło, położna była przy porodzie.
Jedziemy na tzw. drugi koniec Wawy, ale nie chcę odkładać tych zajęć.
Stary 2013-11-28, 17:09   #3164
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez milka-pilka Pokaż wiadomość
Może już przestań do pracy chodzić, troszkę sobie odpocznij, bo Ty chyba ciągle na mega obrotach działasz

A wiesz coś może więcej na temat tej szczepionki p. żółtaczce Engerix (odpłatna)? Słyszałam, że jest lepsza od tej refundowanej przez NFZ.
Jeszcze chodzę, ale juz na krótko Dzisiaj byłam jakos od 9h30 do 15h z przerwą na obiad. I tak chyba pochodzę jeszcze z tydzien-półtora co najmniej. Ale jutro idę tylko na 3 godziny na przykład

Ja tez słyszałam, ze lepsza. Ale to chyba kwestia "historyczna" - kiedyś Euvax był konserwowany tiomersalem, a Engerix nie. Teraz juz żadna z nich nie jest. My raczej zaszczepimy Euvaxem.
Stary 2013-11-28, 17:10   #3165
isia4891
Zadomowienie

Dziewczyny doradzcie 11 zamówiłam lozeczko materac pościel 630 zł na str jest napisane 8 dni realizacją, napisali w emailu że jesteś10 dni, bo maja urlop, teraz że w pon -wt wysylka i nadal nie mam zamówionych rzeczy. Co myślicie, chyba jutro tam zadzwonię jak nie wysłali to chyba powiem żeby się wypchali i zwrot kasy. ?..
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 17:10   #3166
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kukurydzianaa Pokaż wiadomość
Perfuzja, strasznie mi się zdrobnienie Joszko podoba!
Stary 2013-11-28, 17:11   #3167
milka-pilka
Zakorzenienie

Moje koleżanki bardzo chwalą metodę żywienia BLW
http://babyledweaning.pl
http://dziecisawazne.pl/wczesne-samo...lat-czyli-blw/
http://bobaslubiwybor.blogspot.com/2...-jedzenia.html
Stary 2013-11-28, 17:11   #3168
tajeczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kukurydzianaa Pokaż wiadomość
Mi osobiście nie podobają się komplementy w stylu "ale masz mały brzuszek", "wow, gdzie ty tego dziecia mieścisz?"
Po moich przejściach z małą ilością wód wręcz drażni mnie jak ktoś komentuje brzuszek Naprawdę wolałabym większy, bo jak słyszę od kogoś, że mam mały brzuch, to automatycznie nachodzą mnie myśli, że znowu spadł mi poziom wód i zastanawiam się, czy nie udać się szybciej na usg...

Wolę słyszeć, że wyglądam kwitnąco

Perfuzja, strasznie mi się zdrobnienie Joszko podoba!
hehe, ja swój codziennie!! mierzę, co by sprawdzić czy obwód mi nie spadł
w ogóle, jeśli liczyć od momentu kiedy mi kartę ciąży założyli, to przytyłam 2kg, co prawda na początku miałam chyba ze 3kg spadku więc może w sumie z 5 przytyłam
nie poszłam dzisiaj na SR, jakoś nie mam weny...
I wiem od czego mnie ten krzyż chyba boli, wczoraj i dzisiaj jeździłam samochodem po kilka godzin, jak wysiadałam było ok, a jak później do męża do samochodu wsiadłam to znowu mnie bolał, więc chyba zły kąt siedzenia
tajeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 17:13   #3169
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
Podejrzewam, że oni sami nigdy nie mieli cukrzycy i stwierdzą, że jesteśmy jakieś opętane i słodkiego nam się chce
Na to wygląda cholera jasna... :/
To jest bez sensu....

---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ----------

Cytat:
Napisane przez souris5 Pokaż wiadomość

Też to sobie kiedyś zrobiłam bigosem bliżej początku ciąży i podałam sobie smecte w ciąży też ją można brać.

Kilka z Was pisało o tych bólach jak przy miesiączce- w jakiejś książce czytałam że to mogą być napinające się i rozciągające więzadła.
O dzięki za poradę, przyda się.

Co do tych bóli, zgadzams ię - to równiez mogą być więzadła macicy
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 17:14   #3170
milka-pilka
Zakorzenienie

Cytat:
Jeszcze chodzę, ale juz na krótko Dzisiaj byłam jakos od 9h30 do 15h z przerwą na obiad. I tak chyba pochodzę jeszcze z tydzien-półtora co najmniej. Ale jutro idę tylko na 3 godziny na przykład

Ja tez słyszałam, ze lepsza. Ale to chyba kwestia "historyczna" - kiedyś Euvax był konserwowany tiomersalem, a Engerix nie. Teraz juz żadna z nich nie jest. My raczej zaszczepimy Euvaxem.
No to dobrze, że już na krótko Torpedo nasza
Dzięki za odp. w sprawie szczepionki.
Stary 2013-11-28, 17:15   #3171
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
właśnie zjadłam obiad .
i uderzyłam się w piętę
biedna <głaszczę>

W sumie lepiej oberwać w piętę niż w ten najmniejszy paluszek od nogi...

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

Cytat:
Napisane przez milka-pilka Pokaż wiadomość

Na odwodnienie dobry jest środek ORSALIT (uzupełnia elektrolity), ten dla dorosłych. Przeciwdziała odwodnieniu. Jak miałam swoje przygody z niestrawnością (delikatnie mówiąc) to gin prowadząca powiedziała, żebym to brała.
Zapisane! Dziękuję za wskazówkę!
Stary 2013-11-28, 17:15   #3172
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pilotka86 Pokaż wiadomość
ja mam uczulenie na cytrusy. tzn jeden, dwa nie zaszkodzą, ale większa ilość skutkuje swędzącą wysypką, najwięcej na twarzy.
a tego właśnie nie do końca rozumiem tzn skoro najlepsze są owoce z naszej szerokości geograficznej to dlaczego tak zalecają banany skoro te u nas to syf taki jak cytrusy
A to chyba zależy. W szpitalu położne zdecydowanie nie polecały bananów na początek.
Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
To mój brzuch:

I chyba się obniżył mocno...
Piękna piłeczka
Stary 2013-11-28, 17:20   #3173
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja znam mamy które już od 4 miesiąca stawiały swoje dzieci na nogach trzymając je jedynie za rączki . Dając im całe parówki żeby sobie pociamkały czy całego banana . Albo w wieku 6 miesięcy zamiast mleka dostały kromkę chleba "bo tak się patrzył na mnie no to mu dałam " Oczywiście o słodyczach przeróżnych już nie wspominając.
Albo dziecku które przerażliwe kaszlę charczy jakby astmę miało a jego matka twierdzi , że dziecko już tak ma ! Albo ona ona lepiej wie czy dziecko ma skazę i , że może pić normalne mleko "to tam lekarze mogą wiedzieć " mogłabym wymieniać i wymieniać ....i oczywiście chodzik też posiada ...
Ja to mam w swojej okolicy matki ,które przesadzają w jedną i drugą stronę .
Jestem przerażona takim postępowaniem, ja pierdziulę....
Takie matki nie wiedzą, że swoją "dobrocią" robią krzywdę dziecku...
Bo "on/ona chce", "bo się tak patrzył/-ła", "bo on/ona to lubi" - to są przeważnie ich argumenty...

------------------

A później właśnie wyniki badań pokazują, że 80% rodziców niewłaściwie odżywia swoje dzieci i te z kolei mają szereg problemów, które moga wyjść nawet po latach...

Artykuł dotyczący tego tematu: "Według ekspertów przyczyn rozprzestrzeniającej się epidemii chorób cywilizacyjnych należy szukać w stylu życia Polaków: złej diecie i niskiej aktywności fizycznej. Nieprawidłowe żywienie zaczyna się już w wieku niemowlęcym i wczesnym dzieciństwie."

"Żywienie dziecka powinno być urozmaicone, posiłki regularne, a wielkość porcji dostosowana do wieku i potrzeb młodego organizmu. Nieprawidłowe żywienie dzieci, w którym występuje zarówno niedobór, jak i nadmiar wielu składników diety, może mieć swoje negatywne konsekwencje. Źle zbilansowana dieta wieku dziecięcego może skutkować m.in. zaburzeniami wzrostu i rozwoju dzieci, nadwagą czy otyłością, a w wieku dorosłym zwiększonym ryzykiem cukrzycy typu 2 czy chorób serca."
Całość: http://www.portalspozywczy.pl/inne/p...aja,78424.html
Stary 2013-11-28, 17:22   #3174
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie zjadłam obiad .
i uderzyłam się w piętę
ja dziś przejechałabym faceta na pasach bo mi głąb wyskoczył nie patrząc, podarłam szalik, jestem w☠☠☠☠iona na maxa na wszystko i wszystko mnie denerwuje:pal a:
Stary 2013-11-28, 17:29   #3175
OlusiaS
Wtajemniczenie

Selena pij wodę wysokozmineralizowana na uzupełnienie minerałów.

Wczoraj na kolacje (koło 22 ) zjadlam bułkę z wędliną,popijam herbata i dostałam takiej zgagi,ze przewód pokarmowy czułam przez plecy cała noc,tak bolało .od rana nic nie jadłam,bo sie bałam,piłam tylko mleko.na obiad zjadlam lasagne i znowu powtórka z rozrywki...przed chwila wypiłam mleko,zrobiło mi sie dobrze,no ale odbiło sie i zgaga powróciła .chyba zjem musztardę
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 17:32   #3176
milka-pilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
ja dziś przejechałabym faceta na pasach bo mi głąb wyskoczył nie patrząc, podarłam szalik, jestem w☠☠☠☠iona na maxa na wszystko i wszystko mnie denerwuje:pal a:
Na szczęście nic się poważnego nie stało

Ja też jestem jakoś ostatnio często wkurzona.
Mam masę rzeczy do zrobienia, czasu zostało niewiele, a ja nie przewidziałam tego, że ciężko mi będzie tak "latać" jak kiedyś Jednak brzuch obciąża ciało, nie jestem już taka szybka i mnie to strasznie denerwuje.
Stary 2013-11-28, 17:33   #3177
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Bo "on/ona chce", "bo się tak patrzył/-ła", "bo on/ona to lubi" - to są przeważnie ich argumenty...

------------------

A później właśnie wyniki badań pokazują, że 80% rodziców niewłaściwie odżywia swoje dzieci i te z kolei mają szereg problemów, które moga wyjść nawet po latach...

Artykuł dotyczący tego tematu: "Według ekspertów przyczyn rozprzestrzeniającej się epidemii chorób cywilizacyjnych należy szukać w stylu życia Polaków: złej diecie i niskiej aktywności fizycznej. Nieprawidłowe żywienie zaczyna się już w wieku niemowlęcym i wczesnym dzieciństwie."

"Żywienie dziecka powinno być urozmaicone, posiłki regularne, a wielkość porcji dostosowana do wieku i potrzeb młodego organizmu. Nieprawidłowe żywienie dzieci, w którym występuje zarówno niedobór, jak i nadmiar wielu składników diety, może mieć swoje negatywne konsekwencje. Źle zbilansowana dieta wieku dziecięcego może skutkować m.in. zaburzeniami wzrostu i rozwoju dzieci, nadwagą czy otyłością, a w wieku dorosłym zwiększonym ryzykiem cukrzycy typu 2 czy chorób serca."
Tez uwazam,ze żywienie dziecka jest bardzo ważne.ja wprowadzalam pokarmy zgodnie z tabela żywienia małego dziecka.i co słyszałam?a Ty nie dajesz jej jeszczce czekolady?daj jej to,co wy jecie (kanapki,schabowe,przypra wiona zupy itp,kiedy miała kilka miesięcy)...boedne dziecko...dałam czekoladę,jak miała 1,5 roku i to był największy błąd,bo strasznie zasmakowała
Stary 2013-11-28, 17:34   #3178
_Shiloh_
Wtajemniczenie

przyszły mi dzisiaj wreszcie dwa biustonosze do karmienia z Triumpha, oba są białe. Planuję jeszcze kupić czarny i kremowy

U mnie dzisiaj pogoda beznadziejna. Pochmurno i zimno, tak jakoś dołująco. W ogóle nie mam apetytu od jakichś paru dni ... mogłabym nie jeść nic, albo minimalne porcje.
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 17:35   #3179
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Cytat:

------------------

Dokładnie ! Jeszcze do tego dziecko w pewnym miesiącu powinno podwoić swoją wagę urodzeniową . Jej syn potroił tę masę .
Stary 2013-11-28, 17:35   #3180
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
Ja rowerzystę...oni uważają,ze ich przepisy ruchu drogowego ńie dotyczą.mogą jeździć,jak chcą.wystawianie ręki?a tak trzeba?porazka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości