|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3182 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7
Cytat:
Nie patrzą, w d.......e mają... :/ ---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ---------- Cytat:
Jejku jak nie zgagi to sRAKIETY, ach ta ciąża....
|
|
#3183 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Mam to samo, odkładam wszystko na ostatnią chwilę a już coraz trudniej mi się robi, tego nie przewidziałam w swoich planach. Edytowane przez souris5 Czas edycji: 2013-11-28 o 17:49 |
||
|
|
|
#3184 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No właśnie... ludzie są zupełnie nieświadomi... masakra Ale bravo dla Ciebie, że dbasz o odżywianie dzieciątka ![]() I tak trzymać! ---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- _________________________ ______________________ Em ma: A Ty możesz wychodzić z malutką na spacer? Czy jednak zakazano Wam na tym etapie / w taką pogodę ?
|
|
#3185 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Witam,
Powiem Wam, że miałam w nocy niesamowitego stresa-od 1 do 6 rano łapały mnie takie dość silne, nieregularne skurcze, jakby na okres, co 15 minut latałam sikać, przy okazji "gazami bojowymi" o mało nie zaczadziłam chałupy, normalnie myślałam, że rodzę! Na dodatek mój syn dostał dzisiaj świra i tak mi się tłucze po brzuchu, że już nie wiem co robić, wychodzi bokami, głową wali w pęcherz, nogami w żebra, aż zaczynam się martwić, czy wszystko ok...Cytat:
Cytat:
Dzisiaj 28 dopiero!!! Proszę nas tu nie stresować!!! Cytat:
Cytat:
Cytat:
A co do krwi-u mnie też lecieć nie chce bez wyciskania, a wyciskanie zawyża wyniki... Cytat:
Dobrze, że wróciłaś! Cytat:
Bo my nie mamy wyników na poziomie 200-250, więc pedagogicznie rzecz ujmując, to gó..no, a nie cukrzyca!!! Koniec, kropka, powiedziałam swoje!!! A on się z tym zgodził, ale cukier nadal kazał mierzyć-bandyta!
|
|
#3186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dokładnie, nie patrzą i pchają się pod koła, jakbym jechała trochę szybciej to bym go zdjęła z tych pasów- nic by mu pewnie nie było bo wolno jechałam ale jeszcze by mi lakier porysował a ja bym musiała mu odszkodowanie płacić nawet za tradzik bo by powiedział że mu się zrobiło przeze mnie ![]() Że też ludzie są tak nieuważni
|
|
|
#3187 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja bym zadzwoniła i zapytała, jak planują wynagrodzić mi wydłużony okres oczekiwania. Bo mogą w takim wypadku zaoferować rabat - ja raz stargowałam 30% z paczki na którą czekałam o 5 dni dłużej niż powinnam, więc dwa dni po paczce miałam 60 zł spowrotem na koncie. Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3188 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3189 |
|
Rozeznanie
|
Magnusia, oj współczuje...to musiał być straszny stres dla Ciebie biudlko
![]() Co do tej dziewczyny co przytyła 52 kg w ciąż...masakra. Sama startowalam na poczatku ciazy z wagi 52 i nie wyobrazam sobie podwoic swojej wagi. Zdecydowanie niedopowiedzialna kobieta. Wytlumaczenie ze ciaza zagrozona,lezenie to słabe wytłumaczenie... Sama od samego poczatku praktycznie miałam nakaz bardzo oszczednego trybu zycia, praktycznie caly czas w łóżku, zadnych prac poza toaletą, myciem /kąpielą i jedzeniem...i na 30 tydzień mam 9,5 kg na plusie - z jednej strony wydaje mi sie to duzo, ale z drugiej strony nie obżeram się i często gdy zjem za dużo załącza mi sie alarm...i rowniez biore całą masę leków :\ owszem jak sie tylko leży to człowiek ma ochote na wiele rzeczy, a to na cukierka,a to ciastko itp ale trzeba nad sobą panować! W ogole tz rozmawial ze swoja mama przez tel i powiedzial ze kupil dzis torbe cukierkow. A ona do niego ze a czemu tak, ze JA na poczatku wystrzegalam sie slodyczy a teraz tak jemy... Normalnie niech mi menu ułoży. Ja nie jestem nią i nie zjadam dziennie kg krówek, bo wiem ze potrafi udajac ze ma diete lekkostrawna zjesc jedna kanapke ze serkiem bialym,bo ona chora, a w zamian za to zjada z 10 krówek. Ja w przeciwienstwie do niej potrafie sie opanowac i wiem ze dzis zjadlam 2 michałki i nie umrę z tego powodu i moje dziecko tez. Eh takie moje przemyslenia:/
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 |
|
|
|
#3190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
świadomie robią krzywdę własnemu dziecku a potem jest płacz że dziecko ma nadwagę, choroby, dzieci się śmieją itp ja z kolei znam małżeństwo, które karmi swojego syna tylko słodkimi rzeczami- na śniadanie czekoladowe płatki z mlekiem a jak zje to "w nagrodę" coś słodkiego masakra... mam też dobry przykład- koleżanka ma dwie córki - starsza ma 3 lata i jeszcze nie jadła nigdy np nutelli! ze słodkich rzeczy je owoce, jakieś lizaki, wodne lody itp od święta żelki może zjeść. Chipsów też nie dostaje- tylko takie chrupki kukurydziane. Co lepsze dzieciak na obiad wciąga surówki, mięsko, ziemniaki, zupy wciąga jak odkurzacz- aż miło popatrzeć
|
|
|
#3191 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3192 | |
|
Wtajemniczenie
|
Tak sobie myślę o tym główkowym ułożeniu dziecka.
I tak się zastanawiam i dochodzę do wniosku, że biedne te dzieci kurcze muszą tkwić tak do góry nóżkami jak nietoperze , kto wie czy im wygodnie czy niewygodnie w takim ułożeniu hmmm.... biedne hehMoja (31tc) jest tak ułożona od kilku dni ale biedna nie wie, że nic z jej niecnego planu i że nic z tego nie(stety) wyjdzie bo w naszym przypadku będzie cesareczka.... ![]() ---------------------------------------------------------------------- Przypomniało mi się, że gin mi powiedział, że jak dziecko ma często czkawki to dobry znak, że się dobrze czuje i rozwija bo dzieci chore z wadami nie miewają częstych (o ile w ogóle?) czkawek. ---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ---------- Cytat:
A wjechać w dupsko takiemu to może zmądrzeje i zacznie się następnym razem rozglądać.... ![]() ---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- Dokładnie!
|
|
#3193 |
|
Wtajemniczenie
|
Poparzyłam sobie dwa palce parą gorącą strasznie boli, aż się popłakałam. Posmarowałam Sudocremem, nic innego nie mam
|
|
|
|
#3194 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) a przy stoliku siedziała para wybitnie młodych rodziców z niemowlęciem maks 8-9 miesięcznym. Matka odstawiona jak na nocną zmianę przy jakiejś trasie szybkiego ruchu, a dziecko takie brudne, że TŻ stwierdził że wygląda "jak ze śmietnika wyciągnięte". Masakrycznie brudny ten maluch był, nie tylko buźka i rączki, bo to normalne przy jedzeniu, ale ubranie było tak zasyfione że tak brudnych szmat do podłogi to ze świecą szukać. I zgadnijcie co Ci mili ludzie robili? Wcinali przepyszne hamburgery, a małą podkarmiali frytkami z ketchupem. A widać było że jeszcze nie chodzi, bo była w śpiochach i nawet bucików nie miała.Cytat:
Dobrze że udało Ci się w durnia nie trafić, bo na serio za trądzik mogłabyś mu płacić ![]() ---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- Cytat:
). Jak mały wylezie to wrócimy do standardowego systemu to i nie bedzie kusiło.Mój zupy będzie musiał wciągać, bo ja praktycznie zawsze robię na obiad zupę, a drugie danie to trochę rzadziej. Nie będę dla każdego oddzielnie gotować, więc dostosuje się chcąc nie chcąc. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- Na początku ciąży też parowar wybierałam z myślą o BLW, bo najwygodniej i najzdrowiej te brokuły i kartofle właśnie na parze, a jak dla takiego malucha bez soli się daje to z pary nawet smaczniejsze.
|
|
#3195 |
|
Zadomowienie
|
Roane dzięki za podpowiedz . Opinie maja dobre ale jutro tam zadzwonię.
Ja też na parze zamierzam się odzywiac , miesko dzieciaczki i marchew. Brokul może wydymac . A ja zamierzam ograniczyć chociaż 2 miesiące produkty. I też diabetologa mówiła że najlepiej nasze polskie owoce. I wprowadzać stopniowo. Np trochę banana i zaczekać na reakcje, po kilku dniach inny owoc czy produkt i znowu zaczekac na reakcje. Szczepic będę napewno bo prosty przykład podała doktorka , że szczepiac się od pokoleń na jakas chorobę ona zanika po jakimś czasie. Ale każdy robi jak uważa. Edytowane przez isia4891 Czas edycji: 2013-11-28 o 18:28 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ojej to bolesne jest.. posmaruj masłem albo olejem bo popatrzenie trzeba natłuścić
|
|
|
#3197 |
|
Zakorzenienie
|
Już jestem
![]() Wszystko dobrze, szyjka długa, wszystko pozamykane, mała jest ułożona główką w dół i ma 1570 g w 31 tyg waga w normie, ale już mi powiedziała że nie powinna być jakaś duża, i że to lepiej Przez 5 tyg przytyłam tylko 1 kg, czyli moja waga nie kłamie mam 14 kg na + lekarka powiedziała że to bardzo dobrze że tak mało przybieram ostatnio, nastepna wizyta dopiero 2 stycznia chyba że będzie mnie coś niepokoiło to mam dzwonić, wg niej nie ma potrzeby wcześniej ![]() Dostałam zaświadczenie do becikowego już i skierowanie na morfologie
|
#3198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymaj lód przełożony dłuuugo. Upierdliwe, ale pomaga. Pojechałam do centrum handlowego i wróciłam w połowie drogi, bo zapomniałam portfela Tym sposobem zmienilam dobre miejsce parkingowe na kiepskie i wróciłam na kanapę,
|
|
#3199 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3200 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3201 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to żeś se wycieczkę zrobiła..
|
|
|
#3202 |
|
Zakorzenienie
|
Co nie?
Szlag by wziąl ten ciazowy mózg
|
#3203 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ---------- Cytat:
Duży test na glukoze, to co prawda mam wyniki w górnej granicy, ale jednak cukrzycy nie mam? ![]() Sama już nie wiem co o tym myśleć... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3204 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mąż pisał, że jutro i w niedzielę idzie na nadgodziny. Zawsze to więcej kasy wpadnie, ale liczyłam na spokojny weekend we dwoje.
|
||
|
|
|
#3205 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pierwszy raz slysze taką teorię.... co więcej spotkałam się wiele razy ze stwierdzeniem, że czkawka nie jest ani dobra ani zła- po prostu jest i już
|
|
|
#3207 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
(nooo na pewno) a mój mąż jak był mały (kilka mies.) to był tak głodny, że dawali mu kaszkę manne na gęsto w butelce i musieli w smoczku taki wielki krater zrobić, żeby mógł "pociągać" i też zawsze mocno słodzili bo mu smakowało... A miód masz? jak już w miarę ochłodzisz palce lodem to posmaruj miodem właśnie, nie będzie pęcherzy. |
|
|
|
|
#3208 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No to super, że wszystko gra ![]() ---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- Potwierdzam - lód to dobry sposób ---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- Cytat:
![]() Ja też się zastanawiam jak się kładę, czy czasami maluch nie leży wtedy na twarzy... ![]() Jejku nie dość, że z głową do dołu to jeszcze na twarzyczce, biedactwa
|
|
#3209 |
|
Zadomowienie
|
U mnie nawet teraz czuję czkanie
po prawej stronie na wysokości pępka mam gulke i tam akurat czuję. Ciekawa jestem czy to główka, czy pupa aż tak podskakuje ![]() Właśnie dzwonila tesciowa, że ma dla mnie cały wór ubranek od koleżanki sąsiadki oczywiście na nie oddanie - bo krzyczałam, od inaczej nie chce wieczorem mąż przywiezie to przejrze "łupy" . W sumie to mile, że nawet ktoś tam coś tam da. Bo to w sumie lepsze niż miałoby lezec i się kurzyć ![]() A co do karmienia dzieci starszych- ja nie lubię słodyczy i będę się starała ograniczać je małej. Boję się tylko, że zapatrzy się na tatusia, który potrafi tabliczkę na raz zjesc (fee:p) będę musiala o tym porozmawiać z nim. Ale też nie będę popadała w skrajność - miałam przykład u koleżanki, gdzie syn ich dostawał po dwa chrupki doslownie, więc jak rodzicow nie było to rzucał się na paczkę. Będę starała się wpoić miłość do owoców i warzyw - tak jak u mamusi
|
#3210 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja w niedziele wylalam sobie na brzuch sos z karkówki,taki jeszcze gotujacy sie .ale bolalo
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:41.

Jednak brzuch obciąża ciało, nie jestem już taka szybka i mnie to strasznie denerwuje.
Na dodatek mój syn dostał dzisiaj świra i tak mi się tłucze po brzuchu, że już nie wiem co robić, wychodzi bokami, głową wali w pęcherz, nogami w żebra, aż zaczynam się martwić, czy wszystko ok...

. Najczęściej do jednego badania muszę się kuć po 3 razy, bo mi dziurka bardzo szybko zasycha 

16.06.2012 

heh
.ale bolalo