|
|
#3841 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Rozstanie z facetem XXVIII
Cytat:
Sent from my C1605 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#3842 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja nie piszę, nie odzywam się. Oprócz słow w trakcie rozstania nie daję mu już więcej żadnych informacji na temat tego jak przeżywam to rozstanie i czy w ogole.. Żadnych ckliwych tekstów i smutnych piosenek na fb, ani nic w ten desen.. Ale poczułabym satysfakcję jakbym dowiedziała się,ze choc troche żałuje tego co zrobił, albo jest mu przykro. |
|
|
|
|
#3843 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
u mnie też fakt, że nie zakończył związku prosto w oczy spowodował że siadła mi samoocena, totalnie. Myślałam o sobie, że po tym wszystkim nie jestem warta nawet tego ostatniego spotkania... Zazwyczaj jestem pewna siebie, ale to rozłożyło mnie na łopatki. Długo zajęło mi dojście do myślenia jakie mam dziś - że sposób w jaki zerwał nie świadczy o tym ile ja jestem warta, tylko o tym, że to on jest dupkiem bez jaj. Rozumiem Cię doskonale ![]() ---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- Cytat:
Edytowane przez Weronka9292 Czas edycji: 2013-11-28 o 17:01 |
||
|
|
|
#3844 |
|
Raczkowanie
|
Chciałabym opisać tu swoją historię. otóż pół roku temu poznałam super faceta. inteligentny, dobrze wychowany, z dobrą pracą, pasją. we wszystko co robi wkłada całe serce, z poczuciem humoru, dosłownie w przenośni "i do tańca i do różańca". oboje mieszkamy za granicą-ja już po studiach-on 8 lat starszy.
Spotkaliśmy się kilka razy i bardzo się polubiliśmy. jednak nasze spotkania nie były zbyt częste-odległość i często brak czasu- zazwyczaj w miejscach publicznych: w parku, w restauracji, w pubie. Ja nie mam mozliwości zaprosic go do siebie (live-in nanny u brytyjczyków ). on mnie do siebie też nie za bardzo zapraszał.Po pół roku odczułam, że przestało mu zależeć. Postanowiłam to wyjaśnić-powiedział mi, że próbował się zakochać, ale ja nie dopuszczałam go do siebie (nie chodziło tu o seks, bo o tym rozmawialismy i wiedział, że jeszcze dla mnie za wcześnie na ten etap), że jak on się chciał zbliżyć to ja brałam go na dystans. Nie wiem o co mu chodziło, chciałabym być bliżej z nim, jakieś pieszczoty itp ale nawet nie było wielu okazji na to-bo niby gdzie? w parku? w restauracji? na ulicy? Obojgu nam wpojono zasady co do tego typu spraw w miejscach publ. Stanęło na tym, że jesteśmy przyjaciółmi. Tylko problem w tym, że on mnie fizycznie tak bardzo pociąga (myślę, że właśnie z nim mogłabym przeżyć swój "pierwszy raz"-tak-ciągle jestem dziewicą ) i uwielbiam ten jego charakter. Z drugiej strony pomimo, że twierdzi, że się we mnie nie zakochał wiem, że bardzo go pociągam fizycznie-powiedział mi to kiedyś. a 2 dni temu 0 6 rano napisał mi, że śniło mu się, że się kochaliśmy. Często mi mówi, że jestem taka dobra, że będę świetną żoną i matką w przyszłości. Postanowiłam, że powalczę jeszcze o jego uczucie-mimo, tylu wylanych łez. chciałam o nim zapomnieć, może też znienawidzieć, ale problem w tym, że nie mam nawet powodu, bo on mi nawet krzywdy nie zrobił, nigdy nic złego nie powiedział, nie okłamał. Pasujemy do siebie pod względem charakterów-wyznajemy te same wartości i cele w zyciu, ale też pod względem fizycznym-on jest drobny, ja jeszcze drobniejsza, dlatego super wyglądamy ze sobą. Macie jakieś porady jak zdobyć jego serce? Może powinnam przestać walczyć, bo to w końcu on jest facetem i typem zdobywcy, tylko po prostu być zawsze w pobliżu jako ta "przyjaciółka" i udowadniać mu, że mam dobry charakter, jestem ciepła osobą, godną zaufania i zawsze może na mnie liczyć.
![]() ![]() Zielona Wyspa![]() ![]() ![]() Edytowane przez ikonka10 Czas edycji: 2013-11-28 o 17:06 |
|
|
|
#3845 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Też staram się myslec o tym w ten sposob i chyba stąd ta złosc. Czuję,ze to on nawalił, nie ja.Że ja byłam fair, starałam sie do konca, ale po prostu czegos od niego wymagałam i to juz było za dużo. A on.. mimo,ze starszy o kilka lat zachował sie jak niedojrzały bachor. Tylko, pomimo logicznych interpretacji sytuacji, podświadomie i tak zaczęłam myslec o sobie jeszcze gorzej niż zazwyczaj... ehh Cieszę się,że Ty poradziłas sobie z tym i dajesz przykład,że to jest możliwe Czasem pomaga mi tez myślenie o poprzednich zerwanych relacjach, kiedy też myślalam,ze to koniec swiata, ale jakos.. zyłam dalej. Mam nadzieję, ze i to rozstanie przeżyję i życzę tego nam wszystkim ze złamanymi serduchami ![]() ---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- Cytat:
taka nauka na przyszłosc... ---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- Cytat:
Skoro nie poczuł nic do tej pory (nie zakochał się) to troche wątpię,żeby to miało nastąpic. W dodatku wie,ze się Tobie podoba i do tego wysyła Ci wiadomosci z podtekstem seksualnym to tak jakby chcial Cię miec, ale na swoich warunkach.Rozbudza Twoje pożadanie i zainteresowanie, ale jak się zakochasz to Ci oznajmi,ze przeciez Ci niczego nie obiecywał.. Faceci potrafią wykorzystywać sytuacje.. |
|||
|
|
|
#3846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Malla- jakość była i to taka, że wszyscy nam zazdrościli takiego związku. A on po prostu zamknął drzwi i wyszedł.
Edytowane przez monilkaa Czas edycji: 2013-11-28 o 17:29 |
|
|
|
|
#3847 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bardzo Ci współczuję Moje mieszkanie też nosi w sobie ślady wspomnień, ale my nie mieszkalismy ze sobą, więc jest mi o tyle łatwiej..Jak oni to robią,że potrafią nagle stac się takimi nieczułymi głazami?? ![]() Ale dasz radę, jestem pewna! Dałaś radę kiedys, to i teraz przetrwasz ![]() ps. faceci to dupki :P |
|
|
|
|
#3848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3849 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
co trzeba sobie robic,żeby doprowadzic do takich rękoczynów i żali?? Podejrewam,że problem moze leżec bardziej w nim, skoro tak bardzo nie panował nad sobą... choc zazwyczaj wina gdzieś tam się rozkłada po obu stronach, choc niekoniecznie równomiernie.Wyciągnij wnioski, ale nie obwiniaj się |
|
|
|
|
#3850 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3851 |
|
Rozeznanie
|
No ale okazało się że w pracy to on był ale chyba 20 min;/ ah szkoda słów. Teraz tylko trzeba jakoś zacząć na nowo życ.
|
#3852 |
|
Konto usunięte
|
magd102 pytałam, ona nie ma żadnych dowodów, wie tyle co jej ktoś powiedział, nie chciała mi powiedzieć kto, twierdzi, że to jakaś Rumunka, szkoda tylko, że ona nie mówi ani po hiszpańsku, ani po rumuńsku, więc nie wiem jak się z nią dogadała. Zaczynam podejrzewać, że jej tego wcale nie powiedziała żadna Rumunka, tylko pewna Polka, z którą średnio się dogadywałam. Kilka rzeczy wskazuje na to, że to mogła być właśnie ta Polka, ale niestety pewności nie mam. Mam nadzieję, że prędzej czy później cała prawda wyjdzie na jaw bez żadnego "ktoś coś komuś". Chciałabym się spotkać twarzą w twarz z osobami, które zawsze mają dużo do powiedzenia na mój i G. temat, szkoda tylko, że nie powiedzą tego ani mi, ani jemu prosto w oczy. Chciałabym się spotkać z nimi i z G. i niech wtedy mówią to co wiedzą, a on albo niech się wreszcie przyzna albo niech próbuje to jakoś wyjaśnić jeśli według niego to ściema. Chciałabym prawdy czarno na białym, tylko tyle i aż tyle.
kaguya elve nie jest okrutna tylko szczera
|
|
|
|
#3853 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chyba nie znali całej prawdy o tym, że się tłukliście.. Nie raz pisałaś na wizażu, ze masz siniaki na ciele....
|
|
|
|
|
#3854 |
|
Konto usunięte
|
No co ty
Napisała ślicznie i ironicznie, spodobało mi się, bo kiedyś... sama popełniałam takie błedy, wybaczałam, myslałam, że coś się zmieni, jego piękne słówka, gesty, ja zakochana. >rzuca przekleństwa< a teraz fajnie jest. jestem wolna, ot co. |
|
|
|
#3855 | ||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Cytat:
Gdzie teraz będziesz mieszkać? Kiedy masz pierwszy egzamin? Przykro mi strasznie, że nie wyszło Nie pasowaliście do siebie, skoro zmienialiście swoje życia w piekło.
|
|
|
#3856 |
|
Zakorzenienie
|
To świeża sytuacja. "Tłukliśmy się" przez ostatni miesiąc. A raczej on tłukł mnie. Najbardziej boli mnie to, że tak radykalnie się wszystko zmieniło.
|
|
#3857 |
|
Zadomowienie
|
Nie masz za kim płakać. Twój były to zwykła ściera do podłogi, skoro Cię bił. Spróbuj patrzeć na to z takiej strony, że w końcu uwolniłaś się od kogoś kto TAK krzywdził zamiast dawać miłość..
|
|
|
|
#3858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- On mi wmawiał, że to moja wina. I może to głupie, ale trochę tak się czuję. Zaczęło się, gdy kłóciliśmy się, a ja chciałam go przytulić, odepchnął mnie na łóżko, a potem jeszcze kilka razy uderzył. Czuję się winna, bo nie powinnam naciskać na fizyczny kontakt. Powiedział, że wykończyłam go psychicznie. Mówił, żebym nie ważyła się iść z tym gdziekolwiek, bo i tak nikt mi nie uwierzy. Mam taki mętlik w głowie, że aż boli.
|
|
|
#3859 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Heroiniści z nałogu wychodzą, to i Ty wyjdziesz.
Nowość?
|
|
#3860 |
|
Zakorzenienie
|
Przez minutę czytałam to słowo na H i myślałam wtf.
Wyjść wyjdę, ale nie wiem jak to dalej będzie.
|
|
#3861 | |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Cytat:
Twój związek był toksyczny, skoro stosował wobec Ciebie przemoc, a Ty płaczesz, że tak go kochasz. Nie zasługujesz na to, żeby ktoś Cię tak traktował. Nóż mi się w kieszeni otwiera, jak czytam o takich kolesiach. Życzyłabym mu, żeby ktoś mu nieźle przetrzepał skórę za to, co robił.
Edytowane przez syklamen Czas edycji: 2013-11-28 o 19:55 |
|
|
|
|
#3862 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
"Niebieska linia" albo poradnia dla ofiar przemocy w rodzinie by Ci się przydała, serio piszę. ---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- ![]() Dobrze będzie, ale musisz to przepracować z kimś, sama nie dasz rady. Może do booombelka napisz? Ona kuma bazę, młoda jest, a sporo doświadczyła, na Powiedz To Tutaj się udziela, może będzie chciała pogadać...
|
|
|
#3863 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() To nie jest koniec świata.
|
|
#3864 | |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Cytat:
On jest nierównoważony jak dla mnie, ciesz się, że już z nim nie jesteś, serio.
|
|
#3865 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Nie będę oryginalna - zerwij z nim kontakt. Inaczej czekają Cię przepychanki słowne i dosłowne, czyli bagno. Niestety musisz działać jak narkoman, czyli odstawić go nagle i całkowicie. Nie widzę w tym przypadku sensu kolejnych spotkań i wałkowania tego samego tematu. Dobrze, że nie zostałaś z tym sama. Mam nadzieję, że Twoi przyjaciele podołają sytuacji. I uszy do góry! To jeszcze nie Ten partner do tańca...
|
|
|
#3866 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3867 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Bo Ciebie miał okazję, a jej nie, już Ci to pisałam na fb. Bo ona była na odległość, bez mieszkania razem. Mógł dowolnie długo robić za ideał, tak samo jak robił za ideał Tobie dopóki nie zamieszkaliście razem.
|
|
|
#3868 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
pisałam kiedyś smsa do przyjaciólki, że tak strasznie on mi się podoba i przez pomyłkę wybrałam jego nr!! anulowałam wysyłanie, ale kasę zjadło mi z konta, wiec pewna była że dostał tę wiadomość.
|
|
#3869 |
|
Zakorzenienie
|
Haha, mnie też
Powiedziałam dzisiaj mamie, że daję sobie 2 tygodnie Facet spotkany w ostatni weekend okazał się niewarty mojego zainteresowania, ale jednak czułam się przy nim fantastycznie i przypomniałam sobie, jak mi tego brakZajrzałam dziś na profil eksa, w końcu zmienił status na "wolny" Widocznie też jest gotowy na nową miłość.Ogólnie jest mi smutno, bo znowu troszkę się zawiodłam na facecie. Ale nie takie rzeczy wcześniej przetrwałam
|
#3870 |
|
Nie depcze krokusów
|
Taka dziecinada trochę. Ty karmisz się domysłami, a on Ciebie fantazjami, bo nic nie traci.
Jakby chciał coś więcej, to by dążył do czegoś więcej, dostał zielone światło. monilkaa - weź z kimś o tym porozmawiaj, nie mogę czytać o tym, że doprowadziłaś do tego, że Cię uderzył...
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:31.

rozstał się ze mną w bardzo nieładny sposób, chciałam mu napisać esej na gg podobny do tego, jakim on rzucił mnie, ale
u mnie też fakt, że nie zakończył związku prosto w oczy spowodował że siadła mi samoocena, totalnie. Myślałam o sobie, że po tym wszystkim nie jestem warta nawet tego ostatniego spotkania... Zazwyczaj jestem pewna siebie, ale to rozłożyło mnie na łopatki. Długo zajęło mi dojście do myślenia jakie mam dziś - że sposób w jaki zerwał nie świadczy o tym ile ja jestem warta, tylko o tym, że to on jest dupkiem bez jaj. Rozumiem Cię doskonale
i życzę tego nam wszystkim ze złamanymi serduchami 

chyba nie znali całej prawdy o tym, że się tłukliście.. Nie raz pisałaś na wizażu, ze masz siniaki na ciele....