|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku | |||
| Aldrin |
|
7 | 25,93% |
| Kakusia |
|
0 | 0% |
| Berenika_26 |
|
4 | 14,81% |
| agaaga89 |
|
2 | 7,41% |
| Ramona_85 |
|
0 | 0% |
| eweden |
|
0 | 0% |
| Prowansja88 |
|
0 | 0% |
| Pradip |
|
0 | 0% |
| Sola1 |
|
2 | 7,41% |
| pater86 |
|
6 | 22,22% |
| TroppoSensibile |
|
0 | 0% |
| sylvuniaa84 |
|
0 | 0% |
| kamilla123 |
|
0 | 0% |
| beat@ |
|
0 | 0% |
| NecroKitty |
|
0 | 0% |
| Anteria |
|
0 | 0% |
| Kucyk_Truskawkowy |
|
1 | 3,70% |
| malin30 |
|
3 | 11,11% |
| alingles |
|
0 | 0% |
| Monica80 |
|
0 | 0% |
| poziomkka |
|
0 | 0% |
| Mala_Czarno_Biala |
|
0 | 0% |
| Majkela12 |
|
1 | 3,70% |
| zaaaabcia |
|
0 | 0% |
| Sylwia__88 |
|
1 | 3,70% |
| Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Cytat:
a teraz w ciągu dnia jest masakra :/Cytat:
pewnie w trakcie zmienię zdanie hehe
|
||
|
|
|
#1382 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Bazile, kolejne
dla Ciebie jest kolejny wątek jednomiesięczny sierpniowych ciężarówek ![]() Wysłane z mojego LG-P710 |
|
|
|
#1383 |
|
Zadomowienie
|
Ja też do toalety biegam co chwilę,a w nocy to juz w ogóle zasnąc nie zasne az z 3-4 razy do wc sie nie przejde ;/
|
#1384 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Adaś najpiękniejsze imię na świecie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja jeszcze nie wiem, czy rodzić w tym co już rodziłam- pod Warszawą ( mam tam sprawdzoną położną i szpital bardzo dobry jeśli ciąża bez kąplikacji) czy teraz w stolicy. Coś słyszałyście o Bielanach? Mój lekarz jest z tego szpitala. W dniu porodu miałam ustawione 2 położne w bielańskim właśnie i w tym co rodziłam. Z racji srogiej zimy jaka wtedy była wybrałam ten bliżej mnie, a teraz nam śniegi przecież nie grożą A o Żelaznej dużo dobrego słyszałamCytat:
Podobno jak się w ciąży w nocy budzi o tych samych godzinach w nocy, to o tej godzinie dziecko będzie nam się budziło na jedzenie. U mnie i u mojej mamy się sprawdziło ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1385 | ||
|
Zakorzenienie
|
Kolezanka z watku własnie urodziła drugie dziecko. Już nie moge sie doczekac porodu
Cytat:
Cytat:
![]() Ale zwrócę uwage na godziny bo jestem ciekawa ![]() Ale za całość pobytu tyle zapłaciłaś? Jeśli tak to super ceny. |
||
|
|
|
#1386 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale to mały pikuś
|
|
|
|
|
#1387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie jedzenie też było rewelka Tak jak u Ciebie zimne parówki. Kakao, którego była chyba szczypta na szklankę mleka Zupa mleczna ( którą normalnie lubię) to mleko z rozgotowanym makaronem lub ryżem. Na obiad zupy z toną maggi ( dieta matki karmiącej ) i też rozgotowany makaron itp A najlepsze było to że raz kolacja była podana jakoś o 16ej
|
|
|
|
|
#1388 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w nagrodę za 13,5h wysiłek dostałam 2 kanapki z dżemem . A jaka byłam wściekła jak tż przywiózł sobie w nagrodę wieczorem chińczyka, a mi herbatniki Pamiętam jak następnego dnia poprosiłam salową o drugą porcję zupy (no żeby tatuś zjadł) a ona w twarz mi się zaśmiała, że tu nie ma dokładek, bo porcje co do sztuki policzone. Wychodząc ze szpitala na odchodne załapałam się na słynną kolację z dżemem, a w tym samym czasie wjechała na salę dziewczyna z mężem po porodzie i jej mina na widok sytej kolacji bezcenna
|
|
|
|
|
#1389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale przynajmniej miałaś jakiś element zaskoczenia - co drugi dzień coś innego Ale były chyba 3 kromki chleba także nawet dało radę się najeść
|
|
|
|
|
#1390 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny które skarżycie się na ból w plecach który rozchodzi się aż do pośladków. Okazuje się że to typowa dolegliwość w ciąży. Ja dostałam to pod końec poprzedniej ciązy, ale tak mocno, że nie mogłam dotknąć stopą ziemi. Ból był nie do wytrzymania. Teraz mam lekki ból znowu, ale obawiam się, że jak brzuch będzie się powiększał, nacisk na nerwy będzie coraz większy, i historia może się powtórzyć.
http://www.benc.pl/czytelnia/478/rwa-kulszowa-w-ciazy/ |
|
|
|
#1391 |
|
Raczkowanie
|
Matko! Jakie wy jesteście szybkie! Widzę, że temat miejsca porodu się już zaczął
ja raczej nie kombinuje i będę tam, gdzie leżałam na mojej kochanej patologii, z której dzisiaj na szczęście wyszłam znam już tylu ginków, że przynajmniej będę "u siebie"Po szpitalu pierwsze co to w domu oczywiście gastrofaza i spełnianie zachcianek, które gromadziły się przez 4 dni w szpitalu - kabanochy (opatoliłam zaraz po wyjściu z mięsnego), frankfurterki koniecznie z MUSZTARDĄ i rybka po grecku ![]() W ogóle po 7. usg w końcu udało mi się zdobyć zdjęcia dzidziora do domu... szkoda, że szpitalne, bo widać, że się nie postarali Pozdrawiam przyszłe mamusie i też z upragnieniem czekam na II trymestr Choć teraz i tak jest już super
|
|
|
|
#1392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja się dziś witam w 14 tc czyli II trzymestrze Niestety dolegliwości wcale nie ustępują, pryszcze też się nie wystraszyły drugiego trymestru, no i żołądek ciągle woła o lody
|
|
#1393 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
teraz już z górki, szybko minie do porodu
|
||
|
|
|
#1394 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny!
Ja od rana w nerwach... znów miałam plamienie, tym razem brązowe, ale obfite Już sama nie wiem co robić dzwoniłam do Ginki, ale nie odbiera... nie chciałabym znów wylądować na IP!Już II trymestr, miało być spokojniej, a tu dupa! Myślę, że temat porodu będzie krążył, bo budzi wiele emocji. I w sumie bardzo dobrze... Mnie na razie to przeraża, ale cóż no już teraz nie ma wyjścia! Trzeba będzie się z tym jakoś uporać! Stawiam na poród SN ale ze znieczuleniem. Znam siebie, i wiem, że mam niski próg bólu i nawet się nie będę porywała na poród bez znieczulenia... Bo albo odlecę, albo z bólu nie będę współpracować! U mnie od jutra 15tc
|
|
|
|
#1395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze niech te plamienia Was już nie męczą, dzwoń do ginki do skutku niech coś doradzi |
|
|
|
|
#1396 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do porodu to tez wiem ze bez znieczulenia nie dam rady. I w ogóle zastanawiam sie nad cesarka ale to jeszcze z położna muszę przegadac. |
||
|
|
|
#1397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiedziała, ze brązowe plamienie może być jeszcze pozostałością po tym krwawieniu... troszkę mnie uspokoiła. Takie plamienie jest zazwyczaj rano, bo w nocy się mało ruszamy, a przy siusianiu pierwszym zazwyczaj taka zabrudzona wydzielina może się jeszcze wydobywać. mam wziąć no-spę, magnez, leżeć, wstawać tylko na siku, nie gotować, nie sprzątać. jakby plamienie się powtórzyło jeszcze w ciągu dnia, to będzie od 16 w klinice niedaleko mnie, albo na IP. Jeżeli bolałby brzuch to natychmiast jechać! Także na razie przykówam się do łóżka |
|
|
|
|
#1398 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To leż i oby już żadnego plamienia ani bólu nie było |
|
|
|
|
#1400 |
|
Raczkowanie
|
Hejka Mamuśki
Miałam ciężki tydzień, ani na chwilę nie usiadłam do kompa, a Wy tu produkujecie w takim tempie... Zophee, trzymam kciuki by wszystko szybko minęło. Bądź dobrej myśli, to daje równie dużo co samo leżenie ![]() A ja jakoś płynnie wróciłam do normalnego życia, sikam owszem - dużo i często od początku ciąży, ale mdłości są sporadyczne i do opanowania, jem już wszystko i powoli wracam do wagi sprzed ciąży, mam też więcej energii, choć zmęczenie po intensywnym dniu potrafi już o 20:00 zapakować mnie do łóżka. Generalnie na plus, czuję się świetnie i życzę Wam tego samego ![]() A kto rodzi we Wrocławiu i gdzie? |
|
|
|
#1401 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
zophee wszystko będzie dobrze, mam nadzieję, że plamienie szybko ustąpi i że nie będzie trzeba jechać na IP. Także leżeć i wypoczywać ![]() agaaga coraz większe grono jest już w 2 trymestrze, a ja jeszcze 3 tygodnie zanim dołączę...
|
|
|
|
#1402 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dziewczyny,a czy Wam tez jest tak zimmmmmno? Ja w pierwszej ciazy na etapie 6-9 miesiaca,bylam w porze jesienno zimowej i bylo mi goraco,a teraz marzne.Ciekawe,moze to dopiero pozniej sie cieplo udziela...
|
|
#1403 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mi tak strasznie szybko tygodnie zaczęły lecieć od 9t.
|
||
|
|
|
#1404 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Hejka!
Ale się rozpisałyście Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Szpitala nie muszę wybierać, bo będę rodzić w tym samym co synka. W moim mieście jest tak kuriozalna sytuacja, że jest oddany do użytku od 2 lat nowy szpital, ale porodówka nadal jest... 18 km dalej w Ustce. Żartuję sobie, że prosto z porodówki idę na plażę (pierwszy poród miałam w najgorszy sztorm). Cytat:
---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Aha, wczoraj użyłam ostatniej globulki Idę na "Listy do M."
|
|
#1405 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej wszystkim, nieśmiało chciałabym się przyłączyć
![]() Dopiero niedawno się dowiedziałam, że jestem w 11 tygodniu i to ciąży...mnogiej.
|
#1406 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I Gratuluję mnogości! ![]() Ja za Wami nie zdążę, ledwo co niedawno byłam a tu znów tyle do nadrobienia.. Tymczasem, życzę dobrych snów i idę się wyspać, przed jutrzejszymi zajęciami. Dobranoc mamusie!
|
|
#1407 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zophiee współczuję strasznie tych problemów, oby teraz było tylko lepiej Na koniec napiszę jeszcze, że to był super pomysł z tym miesięcznym wątkiem
|
|
|
|
|
#1408 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak mnogiej ? blizniai czy więcej ?
|
|
#1409 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#1410 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Witaj ![]() Gratuluję podwójnego szczęścia Jak to się stało, że dowiedziałaś się niedawno? Bardzo mnie to ciekawi mam nadzieję, że nie jestem wścibska
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:14.

a teraz w ciągu dnia jest masakra :/

dla Ciebie
Na szczęście jest czas 
Ale to mały pikuś

dzwoniłam do Ginki, ale nie odbiera... nie chciałabym znów wylądować na IP!
wszystko będzie dobrze, mam nadzieję, że plamienie szybko ustąpi i że nie będzie trzeba jechać na IP. Także leżeć i wypoczywać