Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014 - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku
Aldrin 7 25,93%
Kakusia 0 0%
Berenika_26 4 14,81%
agaaga89 2 7,41%
Ramona_85 0 0%
eweden 0 0%
Prowansja88 0 0%
Pradip 0 0%
Sola1 2 7,41%
pater86 6 22,22%
TroppoSensibile 0 0%
sylvuniaa84 0 0%
kamilla123 0 0%
beat@ 0 0%
NecroKitty 0 0%
Anteria 0 0%
Kucyk_Truskawkowy 1 3,70%
malin30 3 11,11%
alingles 0 0%
Monica80 0 0%
poziomkka 0 0%
Mala_Czarno_Biala 0 0%
Majkela12 1 3,70%
zaaaabcia 0 0%
Sylwia__88 1 3,70%
Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-28, 18:46   #1381
zubi89
Zakorzenienie

Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014

Cytat:
Napisane przez poziomkka Pokaż wiadomość
Anteria nie przejmuj się, miesiąc czasu na prawdę robi wielką różnicę. Mój Skarb ma tez 2,5 cm i jest różnica kilku dni w stosunku do OM, tp ostatnio mi wyliczył na 30.06. Dziewczyny, które mają dzidzie po 6 cm są z początku listy także nie ma się co przejmować, wszystko jest dobrze
Jeśli chodzi o spanie to też mam z tym problem, nie mogę zasnąć, ale nie z nerwów, tak po prostu. A jak już zasnę to rano nie daję rady wstać ;/

sylvuniaa wszędzie piszą co innego odnośnie tego farbowania włosów. Jeśli w farbie nie ma amoniaku to można wcześniej, ale ja wolę poczekać.

Jeśli chodzi o sikanie, to mnie bierze wtedy kiedy nie trzeba, w nocy, kiedy zasypiam potrafię 3x pójśc do toalety,a w ciągu dnia jakoś tak normalnie..
Do tej pory to i ja tak miałam.. a teraz w ciągu dnia jest masakra :/

Cytat:
Napisane przez D0tk4 Pokaż wiadomość
Oh, na brzuszek tez czekam z utęsknieniem

Gratulacje jeszcze hop siup i poród
Już się nie mogę doczekać pewnie w trakcie zmienię zdanie hehe

Niespodzianka 21.10.2021r.
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 19:04   #1382
poziomkka
Zadomowienie

Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014

Bazile, kolejne dla Ciebie jest kolejny wątek jednomiesięczny sierpniowych ciężarówek

Wysłane z mojego LG-P710
poziomkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 19:42   #1383
sylvuniaa84
Zadomowienie

Ja też do toalety biegam co chwilę,a w nocy to juz w ogóle zasnąc nie zasne az z 3-4 razy do wc sie nie przejde ;/
Stary 2013-11-28, 20:58   #1384
majkela12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez TroppoSensibile Pokaż wiadomość
Cieszę się dziewczyny, że u Was wszystko dobrze, dzidzie rosną i cieszą oko

Ja dziś jestem po 7 usg (kontrolnym na wyjście) i jutro na szczęście wychodzę ze szpitala

Co do imion to od początku jakoś razem nam się umyślił Adaś Nie biorę pod uwagę, że to ktoś inny, bo już nawet myślę w takich kategoriach. Jeśli byłaby córcia (bardzo bym się cieszyła) to z imieniem będzie problem. Mój TŻ wybrał takie imiona, że mi na samo ich wypowiadanie włosy dęba stały. Mnie z kolei podoba się Anna, Hanna, Alicja, Zofia albo Aleksandra. Chciałabym mieć Aneczkę, ale jemu się nie podoba Na szczęście jest czas
I co już w domciu??
Adaś najpiękniejsze imię na świecie

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie, widziałam moje cudowne zdrowe maleństwo !! Lekarka przebadała mnie nawet dokładniej niż jak poszłam prywatnie, ciągle tylko mówiła "o jak pięknie", "o jaki dobry wymiar" a mnie czułam jak kamień spada z serca... Maleństwo ma już 7,4 cm i waży 84g, moje 84g szczęścia termin dalej przesunięty o tydzień, wychodzi na koniec maja, ale tak jak już kiedyś pisałam, pewnie się wyrówna Tż był ze mną w gabinecie, był w lekkim szoku jak oglądał Maleństwo, ale uśmiech nie spełzł mu z buzi do teraz Pobierali mi też krew na te testy pappa, już pominę, że znów 3 wkłucia i 3 krwiaki, bo nie chciała lecieć krew Generalnie jestem ogromnie szczęśliwa!!!
No i teraz mogę się przyznać, że drugi lekarz powiedział, że widzi póki co dziewczynkę, ale wiadomo, że z dziewczynki może wyjść chłopczyk więc czekamy oficjalnie do stycznia na takie wieści
Dostaliśmy z 10 zdjęć, ale wrzucam tylko takie gdzie widać okruszka i jego piękne długie nóżki oraz jak siedzi po turecku
Jak cudnie widać kruszynkę no i różowe gratulacje

Cytat:
Napisane przez zophiee Pokaż wiadomość
Czy Wy wybrałyście już szpital w którym chcecie rodzić?
Dziewczyny z Warszawy lub okolic, macie już coś na oku?
Ja zaczynam się powoli przymierzać, bo już leci 14tc, niedługo święta pakowanie, przeprowadzka a po Nowym roku, trzeba będzi esię już rozglądać za szkołą rodzenia... a chiałabym chodzić na zajęcia do szpitala w którym będę rodzić...ech, coraz więcej dylematów
Rybka12321 Brawo za wizytę. No i fajnie, że przekonujesz się do lekarza ;-)

Dobrego dnia
Nawet nie wiedziałam, że na naszym wątku wyjątkowo dużo nas z Warszawy i okolic Ja jeszcze nie wiem, czy rodzić w tym co już rodziłam- pod Warszawą ( mam tam sprawdzoną położną i szpital bardzo dobry jeśli ciąża bez kąplikacji) czy teraz w stolicy. Coś słyszałyście o Bielanach? Mój lekarz jest z tego szpitala. W dniu porodu miałam ustawione 2 położne w bielańskim właśnie i w tym co rodziłam. Z racji srogiej zimy jaka wtedy była wybrałam ten bliżej mnie, a teraz nam śniegi przecież nie grożą A o Żelaznej dużo dobrego słyszałam

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Ja przyznam szczerze, że nie nastawiam się szczególnie pozytywnie na II trymestr. Wiadomo kazda ciąża inna. Może mdłości nie będzie, ale pewnie u mnie zacznie się nocne bieganie do toalety i wychodzenie z domu z rozpiską w glowie okolicznych toalet
Oj ja już latam i znowu budzę się o jednej godzinie: 3.
Podobno jak się w ciąży w nocy budzi o tych samych godzinach w nocy, to o tej godzinie dziecko będzie nam się budziło na jedzenie. U mnie i u mojej mamy się sprawdziło

Cytat:
Jak Ci bardzo zależy na tym szpitalu to proponuję się dowiedziec o indywidualną opiekę położnej, bo wtedy szanse są większe. Z tym że to koszt ok. 1500 zł za sam poród. Oczywiście cena zależy od szpitala i najlepiej poszukać na ich stronie cennika, ale tak mniej więcej wyglądają warszawskie ceny.
Uuuu ale cena. Ja płaciłam 600 za położną i 400zł za cegiełkę za lux warunki (sala poporodowa 2osobowa, rodziłam w ładniejszej sali i tż mógł być z nami 24h)
Stary 2013-11-28, 21:17   #1385
Sola1
Zakorzenienie

Kolezanka z watku własnie urodziła drugie dziecko. Już nie moge sie doczekac porodu

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość

Nawet nie wiedziałam, że na naszym wątku wyjątkowo dużo nas z Warszawy i okolic Ja jeszcze nie wiem, czy rodzić w tym co już rodziłam- pod Warszawą ( mam tam sprawdzoną położną i szpital bardzo dobry jeśli ciąża bez kąplikacji) czy teraz w stolicy. Coś słyszałyście o Bielanach? Mój lekarz jest z tego szpitala. W dniu porodu miałam ustawione 2 położne w bielańskim właśnie i w tym co rodziłam. Z racji srogiej zimy jaka wtedy była wybrałam ten bliżej mnie, a teraz nam śniegi przecież nie grożą A o Żelaznej dużo dobrego słyszałam
O tym szpitalu nie słyszałam - przynajmniej teraz sobie nie przypominam.

Cytat:
Oj ja już latam i znowu budzę się o jednej godzinie: 3.
Podobno jak się w ciąży w nocy budzi o tych samych godzinach w nocy, to o tej godzinie dziecko będzie nam się budziło na jedzenie. U mnie i u mojej mamy się sprawdziło
Ja chyba o różnych godzinach wstawałam. Ale z tą 3cią godziną to coś jest. Moja co prawda już rzadko budzi się na jedzenie o tej porze, bo ją odzywczaiłam, ale początku ta 3 bardzo często się pojawiała i inne dziewczyny też o tym pisały
Ale zwrócę uwage na godziny bo jestem ciekawa

Cytat:
Uuuu ale cena. Ja płaciłam 600 za położną i 400zł za cegiełkę za lux warunki (sala poporodowa 2osobowa, rodziłam w ładniejszej sali i tż mógł być z nami 24h)
Ale za całość pobytu tyle zapłaciłaś? Jeśli tak to super ceny.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 21:38   #1386
majkela12
Zadomowienie

Cytat:
Kolezanka z watku własnie urodziła drugie dziecko. Już nie moge sie doczekac porodu

O tym szpitalu nie słyszałam - przynajmniej teraz sobie nie przypominam.

Ja chyba o różnych godzinach wstawałam. Ale z tą 3cią godziną to coś jest. Moja co prawda już rzadko budzi się na jedzenie o tej porze, bo ją odzywczaiłam, ale początku ta 3 bardzo często się pojawiała i inne dziewczyny też o tym pisały
Ale zwrócę uwage na godziny bo jestem ciekawa

Ale za całość pobytu tyle zapłaciłaś? Jeśli tak to super ceny.
Tak za całość, ale za to jedzenie szał ciał i orzeszki Myślałam, że z głodu tam padnę. Po porodzie marzyły mi się na śniadanie parówki i co nawet dostałam, 1 zimną w foli i 2 kromki suchego chleba jak dla kunia Ale to mały pikuś
Stary 2013-11-28, 22:03   #1387
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Tak za całość, ale za to jedzenie szał ciał i orzeszki Myślałam, że z głodu tam padnę. Po porodzie marzyły mi się na śniadanie parówki i co nawet dostałam, 1 zimną w foli i 2 kromki suchego chleba jak dla kunia Ale to mały pikuś

U mnie jedzenie też było rewelka Tak jak u Ciebie zimne parówki. Kakao, którego była chyba szczypta na szklankę mleka Zupa mleczna ( którą normalnie lubię) to mleko z rozgotowanym makaronem lub ryżem. Na obiad zupy z toną maggi ( dieta matki karmiącej ) i też rozgotowany makaron itp A najlepsze było to że raz kolacja była podana jakoś o 16ej
Stary 2013-11-28, 22:27   #1388
majkela12
Zadomowienie

Cytat:

U mnie jedzenie też było rewelka Tak jak u Ciebie zimne parówki. Kakao, którego była chyba szczypta na szklankę mleka Zupa mleczna ( którą normalnie lubię) to mleko z rozgotowanym makaronem lub ryżem. Na obiad zupy z toną maggi ( dieta matki karmiącej ) i też rozgotowany makaron itp A najlepsze było to że raz kolacja była podana jakoś o 16ej
U mnie kolacja była o 17. Ostatnim rzutem na taśmę na nią zdążyłam, bo urodziłam o 16.15 w nagrodę za 13,5h wysiłek dostałam 2 kanapki z dżemem. A jaka byłam wściekła jak tż przywiózł sobie w nagrodę wieczorem chińczyka, a mi herbatniki Pamiętam jak następnego dnia poprosiłam salową o drugą porcję zupy (no żeby tatuś zjadł) a ona w twarz mi się zaśmiała, że tu nie ma dokładek, bo porcje co do sztuki policzone.
Wychodząc ze szpitala na odchodne załapałam się na słynną kolację z dżemem, a w tym samym czasie wjechała na salę dziewczyna z mężem po porodzie i jej mina na widok sytej kolacji bezcenna pewnie 2 dni wcześniej miałam taką samą. Żal mi się jej jednak zrobiło i oddałam jej swoją
Stary 2013-11-28, 22:59   #1389
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie kolacja była o 17. Ostatnim rzutem na taśmę na nią zdążyłam, bo urodziłam o 16.15 w nagrodę za 13,5h wysiłek dostałam 2 kanapki z dżemem. A jaka byłam wściekła jak tż przywiózł sobie w nagrodę wieczorem chińczyka, a mi herbatniki Pamiętam jak następnego dnia poprosiłam salową o drugą porcję zupy (no żeby tatuś zjadł) a ona w twarz mi się zaśmiała, że tu nie ma dokładek, bo porcje co do sztuki policzone.
Wychodząc ze szpitala na odchodne załapałam się na słynną kolację z dżemem, a w tym samym czasie wjechała na salę dziewczyna z mężem po porodzie i jej mina na widok sytej kolacji bezcenna pewnie 2 dni wcześniej miałam taką samą. Żal mi się jej jednak zrobiło i oddałam jej swoją

Ale przynajmniej miałaś jakiś element zaskoczenia - co drugi dzień coś innego U mnie z tego co pamiętam to zestaw kanapkowy był raczej stały - mielonka i dżem Ale były chyba 3 kromki chleba także nawet dało radę się najeść
Stary 2013-11-28, 23:20   #1390
nińa
Raczkowanie

Dziewczyny które skarżycie się na ból w plecach który rozchodzi się aż do pośladków. Okazuje się że to typowa dolegliwość w ciąży. Ja dostałam to pod końec poprzedniej ciązy, ale tak mocno, że nie mogłam dotknąć stopą ziemi. Ból był nie do wytrzymania. Teraz mam lekki ból znowu, ale obawiam się, że jak brzuch będzie się powiększał, nacisk na nerwy będzie coraz większy, i historia może się powtórzyć.

http://www.benc.pl/czytelnia/478/rwa-kulszowa-w-ciazy/
nińa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 01:10   #1391
TroppoSensibile
Raczkowanie

Matko! Jakie wy jesteście szybkie! Widzę, że temat miejsca porodu się już zaczął ja raczej nie kombinuje i będę tam, gdzie leżałam na mojej kochanej patologii, z której dzisiaj na szczęście wyszłam znam już tylu ginków, że przynajmniej będę "u siebie"

Po szpitalu pierwsze co to w domu oczywiście gastrofaza i spełnianie zachcianek, które gromadziły się przez 4 dni w szpitalu - kabanochy (opatoliłam zaraz po wyjściu z mięsnego), frankfurterki koniecznie z MUSZTARDĄ i rybka po grecku trochę mi z nią zeszło, bo po drodze była przerwa na herbatkę i czekoladowe ciacho z jagodami achhh ja chyba mogłabym być cały czas w ciąży

W ogóle po 7. usg w końcu udało mi się zdobyć zdjęcia dzidziora do domu... szkoda, że szpitalne, bo widać, że się nie postarali

Pozdrawiam przyszłe mamusie i też z upragnieniem czekam na II trymestr Choć teraz i tak jest już super
TroppoSensibile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 09:01   #1392
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamilla123 Pokaż wiadomość

To super! Pewnie, że nie ma co żałować. Ile czekasz na wyniki? Ja właśnie idę we wtorek na te badania, ale muszę zapłacić za to ładną sumkę
Do 3 tygodni mają przyjść pocztą, chyba, że wyjdzie coś złego to telefonicznie zapraszają na konsultacje...

A ja się dziś witam w 14 tc czyli II trzymestrze !
Niestety dolegliwości wcale nie ustępują, pryszcze też się nie wystraszyły drugiego trymestru, no i żołądek ciągle woła o lody

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 09:09   #1393
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
Z tego co piszecie to rozumie że od II trymestru mozna farbować włoski? Mam jasniutki blond i mam juz mega mega odrosty...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Cytat:
Do 3 tygodni mają przyjść pocztą, chyba, że wyjdzie coś złego to telefonicznie zapraszają na konsultacje...

Niestety dolegliwości wcale nie ustępują, pryszcze też się nie wystraszyły drugiego trymestru, no i żołądek ciągle woła o lody
Z tymi lodami to cie zupełnie rozumiem
teraz już z górki, szybko minie do porodu
Stary 2013-11-29, 09:33   #1394
zophiee
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny!
Ja od rana w nerwach... znów miałam plamienie, tym razem brązowe, ale obfite
Już sama nie wiem co robić dzwoniłam do Ginki, ale nie odbiera... nie chciałabym znów wylądować na IP!
Już II trymestr, miało być spokojniej, a tu dupa!

Myślę, że temat porodu będzie krążył, bo budzi wiele emocji. I w sumie bardzo dobrze... Mnie na razie to przeraża, ale cóż no już teraz nie ma wyjścia! Trzeba będzie się z tym jakoś uporać! Stawiam na poród SN ale ze znieczuleniem. Znam siebie, i wiem, że mam niski próg bólu i nawet się nie będę porywała na poród bez znieczulenia... Bo albo odlecę, albo z bólu nie będę współpracować!

U mnie od jutra 15tc
zophiee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 09:38   #1395
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny!
Już sama nie wiem co robić dzwoniłam do Ginki, ale nie odbiera... nie chciałabym znów wylądować na IP!

Myślę, że temat porodu będzie krążył, bo budzi wiele emocji. I w sumie bardzo dobrze... Mnie na razie to przeraża, ale cóż no już teraz nie ma wyjścia! Trzeba będzie się z tym jakoś uporać! Stawiam na poród SN ale ze znieczuleniem. Znam siebie, i wiem, że mam niski próg bólu i nawet się nie będę porywała na poród bez znieczulenia... Bo albo odlecę, albo z bólu nie będę współpracować!

U mnie od jutra 15tc

Kurcze niech te plamienia Was już nie męczą, dzwoń do ginki do skutku niech coś doradzi
Stary 2013-11-29, 10:17   #1396
D0tk4
Zadomowienie

Cytat:

Super, gratuluje i niedługo mam zamiar dołączyć ;D

Cytat:
Cześć dziewczyny!

U mnie od jutra 15tc
Kochana, dzwon do ginki do skutku! Plamienie nie mozna lekceważyć. Ale wiem ze wszystko będzie dobrze i na strachu sie skończy!

Co do porodu to tez wiem ze bez znieczulenia nie dam rady. I w ogóle zastanawiam sie nad cesarka ale to jeszcze z położna muszę przegadac.
D0tk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 10:36   #1397
zophiee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez D0tk4 Pokaż wiadomość
Super, gratuluje i niedługo mam zamiar dołączyć ;D

Kochana, dzwon do ginki do skutku! Plamienie nie mozna lekceważyć. Ale wiem ze wszystko będzie dobrze i na strachu sie skończy!

Co do porodu to tez wiem ze bez znieczulenia nie dam rady. I w ogóle zastanawiam sie nad cesarka ale to jeszcze z położna muszę przegadac.
Dodzwoniłam się ;-)
Powiedziała, ze brązowe plamienie może być jeszcze pozostałością po tym krwawieniu... troszkę mnie uspokoiła. Takie plamienie jest zazwyczaj rano, bo w nocy się mało ruszamy, a przy siusianiu pierwszym zazwyczaj taka zabrudzona wydzielina może się jeszcze wydobywać.
mam wziąć no-spę, magnez, leżeć, wstawać tylko na siku, nie gotować, nie sprzątać.
jakby plamienie się powtórzyło jeszcze w ciągu dnia, to będzie od 16 w klinice niedaleko mnie, albo na IP. Jeżeli bolałby brzuch to natychmiast jechać!
Także na razie przykówam się do łóżka
zophiee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 10:43   #1398
D0tk4
Zadomowienie

Cytat:
Dodzwoniłam się ;-)
Powiedziała, ze brązowe plamienie może być jeszcze pozostałością po tym krwawieniu... troszkę mnie uspokoiła. Takie plamienie jest zazwyczaj rano, bo w nocy się mało ruszamy, a przy siusianiu pierwszym zazwyczaj taka zabrudzona wydzielina może się jeszcze wydobywać.
mam wziąć no-spę, magnez, leżeć, wstawać tylko na siku, nie gotować, nie sprzątać.
jakby plamienie się powtórzyło jeszcze w ciągu dnia, to będzie od 16 w klinice niedaleko mnie, albo na IP. Jeżeli bolałby brzuch to natychmiast jechać!
dobrze, że się dodzwoniłaś i od razu troszkę lżej na serduchu dbaj teraz o siebie, o Was
D0tk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 10:51   #1399
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Dodzwoniłam się ;-)

To leż i oby już żadnego plamienia ani bólu nie było
Stary 2013-11-29, 11:29   #1400
czarno_biala1987
Raczkowanie

Hejka Mamuśki
Miałam ciężki tydzień, ani na chwilę nie usiadłam do kompa, a Wy tu produkujecie w takim tempie...
Zophee, trzymam kciuki by wszystko szybko minęło. Bądź dobrej myśli, to daje równie dużo co samo leżenie

A ja jakoś płynnie wróciłam do normalnego życia, sikam owszem - dużo i często od początku ciąży, ale mdłości są sporadyczne i do opanowania, jem już wszystko i powoli wracam do wagi sprzed ciąży, mam też więcej energii, choć zmęczenie po intensywnym dniu potrafi już o 20:00 zapakować mnie do łóżka. Generalnie na plus, czuję się świetnie i życzę Wam tego samego
A kto rodzi we Wrocławiu i gdzie?
Stary 2013-11-29, 14:03   #1401
poziomkka
Zadomowienie

Hej dziewczyny
zophee wszystko będzie dobrze, mam nadzieję, że plamienie szybko ustąpi i że nie będzie trzeba jechać na IP. Także leżeć i wypoczywać

agaaga coraz większe grono jest już w 2 trymestrze, a ja jeszcze 3 tygodnie zanim dołączę...
poziomkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 14:10   #1402
bazile
Zadomowienie

Cytat:
Bazile, kolejne dla Ciebie jest kolejny wątek jednomiesięczny sierpniowych ciężarówek

Wysłane z mojego LG-P710
a dziekuje i nadal sie dziwie,ze czesto dziewczyny narzekaly na 2 miesieczne watki,ale nikt wczesniej tego nierozbil
Cytat:
Cześć dziewczyny!

U mnie od jutra 15tc
Cytat:
Dodzwoniłam się ;-)
super,dobrze ze sie juz troche uspokoilas i masz w glowce to bezpieczenstwo,ze jak cos to mozesz podjechac do ginki.Trzymam kciukasy,zeby te plamienia wkoncu odpuscily!

Dziewczyny,a czy Wam tez jest tak zimmmmmno?
Ja w pierwszej ciazy na etapie 6-9 miesiaca,bylam w porze jesienno zimowej i bylo mi goraco,a teraz marzne.Ciekawe,moze to dopiero pozniej sie cieplo udziela...

bazile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 14:13   #1403
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
Dodzwoniłam się ;-)
Kurcze strasznie Ci współczuję tych przebojów z plamieniem :/ odpoczywaj spokojnie mam nadzieje, że już więce się to nie powtórzy

Cytat:
Hej dziewczyny
zophee wszystko będzie dobrze, mam nadzieję, że plamienie szybko ustąpi i że nie będzie trzeba jechać na IP. Także leżeć i wypoczywać

agaaga coraz większe grono jest już w 2 trymestrze, a ja jeszcze 3 tygodnie zanim dołączę...
Nie martw się szybko zleci mi tak strasznie szybko tygodnie zaczęły lecieć od 9t.

Niespodzianka 21.10.2021r.
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 20:57   #1404
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Hejka!
Ale się rozpisałyście

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki, wróciłam właśnie z pracy i mam nową pomoc Przyszła dziewczyna po niemiecku nie mówi ani słowa no ale jest ze Słowacji więc po polsku się jakoś dogadujemy, cieszę się bardzo, mam nadzieję że zostanie już z nami bo to na prawdę mi dużo ulży w pracy
Hehe! Przypomina mi się, jak kończyłam pracę jako au-pair i na moje miejsce też przyjechała Słowaczka i też dogadywałyśmy się po... słowiańsku

Cytat:
Napisane przez bazile Pokaż wiadomość
I ja juz jestem po wizycie.Moja Dzidzia ma sie super,ma juz 6 cm.I doprowadzila mnie dzisiaj do pelnej euforii gdy tylko pojawila sie na ekranie machala raczkami i nozkami,buszowala po calym brzuchu
Super!

Cytat:
Napisane przez Prowansja88 Pokaż wiadomość
Mamusie..
przedyskutowałyśmy już temat jedzenia, wózków itd a nikt nie wspomniał o imieniu dla Dzidziusia. Nie macie z tym kłopotu?
W pierwszej ciąży wiedziałam, że synek będzie Jaś i... tyle. Teraz mam kilka wypisanych imion dla dziewczynki i dla chłopca, ale jeszcze nie rozmawiałam o tym z mężem. Mamy czas.

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, nie udzielam się za bardzo ostatnio i do 10 grudnia będę Was tylko podczytywać, trzymać za Was kciuki i cieszyć się dobrymi informacjami Ustalili mi termin egzaminu i jestem przerażona, że tak szybko :/ !!!

Cytat:
Ja już po wizycie, widziałam moje cudowne zdrowe maleństwo !! Lekarka przebadała mnie nawet dokładniej niż jak poszłam prywatnie, ciągle tylko mówiła "o jak pięknie", "o jaki dobry wymiar" a mnie czułam jak kamień spada z serca... Maleństwo ma już 7,4 cm i waży 84g, moje 84g szczęścia termin dalej przesunięty o tydzień, wychodzi na koniec maja, ale tak jak już kiedyś pisałam, pewnie się wyrówna
Super

Cytat:
dziewczyny nie wiem czy to w tym watku czy innym brzuchatki dostawały jakies paczki,czy ulotki,książeczki.. od jakiejś firmy dla dzisdziusiów? nie mogę teraz odnalezc.. macie moze link do stronki?
Ja dostawałam od położnej po wizycie u gina, a potem w szpitalu po porodzie m.in słynne "Niebieskie pudełko". Tym razem nie wezmę nic.

Cytat:
Napisane przez Rybka12321 Pokaż wiadomość
A co na mojej wczorajszej wizycie. Dzidzia ma 5,12 cm i tak jakoś fajnie machała, że widziałam paluszki u rąk i nóg Lekarz próbował mi wczoraj zrobić to badanie genetyczne, ale udało mu się sprawdzić, że jest mózg i dobrze się rozwinął, potem z 10 min mi gmerał i gmerał aż chwilami bolało i słuchał jakiś szmerów i chyba bicia serca i w kółko powtarzał, że to jeszcze nie to, coś przełączał, pstrykał i w końcu powiedział, że na tym sprzęcie nie da rady. Idę za tydzień gdeś tam indziej i mi zrobi na lepszym sprzęcie. Nie policzył mi za to wczorajsze usg. A tamten duży krwiak się wchłonąl, ale pojawiły nie dwa następne na szczęscie łożysko się już przyczepiło, no ale dalej mam leżeć. Ja się chyba nie pozbędę tych krwiaków
Leż i odpoczywaj!

Cytat:
Cześć dziewczyny ;-)
Czy Wy ćwiczycie coś? Jakiś pilates, lub jogę dla ciężarnych??
[...]
Czy Wy wybrałyście już szpital w którym chcecie rodzić?
Nie ćwiczę, ale powinnam wziąć się za mięśnie Kegla.

Szpitala nie muszę wybierać, bo będę rodzić w tym samym co synka. W moim mieście jest tak kuriozalna sytuacja, że jest oddany do użytku od 2 lat nowy szpital, ale porodówka nadal jest... 18 km dalej w Ustce. Żartuję sobie, że prosto z porodówki idę na plażę (pierwszy poród miałam w najgorszy sztorm).

Cytat:
Dodzwoniłam się ;-)
Odpoczywaj!

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

Aha, wczoraj użyłam ostatniej globulki Teraz tylko dotrwać do wizyty w środę, bo wszystkie środki dla kobiet do odbudowy mikroflory bakteryjnej w pochwie mają zalecenie, że kobiety w ciąży mogą je stosować po skonsultowaniu się z lekarzem. W każdym razie wczoraj dosłownie ożłopałam się sokiem z kiszonej kapusty, bo skończyliśmy wiaderko i zostało sporo soku na dnie.

Idę na "Listy do M."
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 21:30   #1405
choc0late
Wtajemniczenie

Hej wszystkim, nieśmiało chciałabym się przyłączyć
Dopiero niedawno się dowiedziałam, że jestem w 11 tygodniu i to ciąży...mnogiej.
Stary 2013-11-29, 21:49   #1406
alingles
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez choc0late Pokaż wiadomość
Dopiero niedawno się dowiedziałam, że jestem w 11 tygodniu i to ciąży...mnogiej.
Witamy, witamy!
I Gratuluję mnogości!

Ja za Wami nie zdążę, ledwo co niedawno byłam a tu znów tyle do nadrobienia..
Tymczasem, życzę dobrych snów i idę się wyspać, przed jutrzejszymi zajęciami.
Dobranoc mamusie!

25.10.2014

Tomcio Lipiec 2014

Fasola czekamy
alingles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 22:01   #1407
kamilla123
Rozeznanie

Cytat:
Witaj Bliźniaki super! Gratulacje!

zophiee współczuję strasznie tych problemów, oby teraz było tylko lepiej

Na koniec napiszę jeszcze, że to był super pomysł z tym miesięcznym wątkiem
kamilla123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 22:09   #1408
sylvuniaa84
Zadomowienie

Cytat:
witaj

jak mnogiej ? blizniai czy więcej ?
Stary 2013-11-29, 22:34   #1409
choc0late
Wtajemniczenie

Cytat:
witaj

jak mnogiej ? blizniai czy więcej ?
bliźniaki
Stary 2013-11-30, 09:59   #1410
TroppoSensibile
Raczkowanie

Cytat:

Witaj

Gratuluję podwójnego szczęścia
Jak to się stało, że dowiedziałaś się niedawno? Bardzo mnie to ciekawi mam nadzieję, że nie jestem wścibska
TroppoSensibile jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości