Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwiec 2014 - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-29, 08:31   #2671
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie

Dzień dobry

Witam się w 14 tygodniu czyli rozpoczął się II trymestr

Wczoraj narobiłyście mi ochoty na makaron z serem hihi więc dzisiaj to serwuję na obiad

Kocham , Tęsknie, Czekam . . . ♥♥♥♥♥

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0aqox8ccd7.png

Lucynka20xd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 08:32   #2672
Nikii89
Zakorzenienie

Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie

Pomarańcza wczoraj ją wyprałam , jeszcze jest wilgotna . Jak wyschnie to ją ubiorę i zrobię foto
Stary 2013-11-29, 08:35   #2673
agaaga89
Zakorzenienie

Witam się w 14 tc a tym samym w ...II trymestrze, szok Przecież dopiero robiłam testy!!!
Niestety kiepsko go zaczynam bo czymś się strułam, a raczej zjadłam coś co mi strasznie leży na żołądku... Wczoraj cały dzień przeleżałam, bo jak tylko się podnosiłam to od razu mi było niedobrze, jakaś kolka, bleee. Na szczęście dziś wracam już do formy

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 08:41   #2674
Emilia 25
404 Not Found

Cześć Dziewczyny. Dziękuję wiecie za co.
Wieczorem się zamelduję i ogarnę wszystko.

A tymczasem zasypiam nad biurkiem. Zróbcie już 16tą.
W poniedziałek przychodzi dziewczyna na moje zastępstwo i będę ją szkolić. Szefowa powiedziała że miała być od stycznia ale juz znaleźli kogoś więc będzie już. Dla mojego komfortu, żebym spokojnie mogła iść na zwolnienie jak bym się gorzej czuła. Dobrze, bo ostatnio mam niezłe jazdy z ciśnieniem.

Ach piątunio.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ----------

Aaaaaa zapomniałam. Dziś zaczynam 17 tydzień.

Stary 2013-11-29, 08:45   #2675
Nikii89
Zakorzenienie

Ramona no to pracowity dzień

Lucynka gratuluję II trymestru

Agaaga Tobie również gratuluje II trymestru mam takie samo wrażenie , że dopiero co test robiłam. I zdrówka dla Ciebie

Emilia gratuluje 17tc .
A to na zwolnienie idziesz od stycznia czy jednak prędzej ??
Stary 2013-11-29, 08:51   #2676
paulka0212
Wtajemniczenie

Witajcie mamuśki!
Ja jeszcze nadaję z łóżeczka, TŻ śpi obok mnie i chrapie

Gratuluję wszystkich nowych tygodni
Miłego dzionka

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 08:52   #2677
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
W poniedziałek przychodzi dziewczyna na moje zastępstwo i będę ją szkolić. Szefowa powiedziała że miała być od stycznia ale juz znaleźli kogoś więc będzie już. Dla mojego komfortu, żebym spokojnie mogła iść na zwolnienie jak bym się gorzej czuła. Dobrze, bo ostatnio mam niezłe jazdy z ciśnieniem.
Jasne, na spokojnie się nauczy stanowiska a i Tobie będzie łatwiej z myślą, że w razie czego nie zostawisz szefowej z pustym stołkiem tylko jest ktoś kto jest w stanie Cię zastąpić z dnia na dzień A potem uciekaj na zwolnienie i oszczędzaj się!!

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Agaaga Tobie również gratuluje II trymestru mam takie samo wrażenie , że dopiero co test robiłam. I zdrówka dla Ciebie
Dziękuję, przyda się aż się zmotywowałam i dziś na śniadanie zjadłam... owsiankę, sama siebie nie poznaję ale oczywiście musiałam dosypać żurawiny

Stary 2013-11-29, 08:53   #2678
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość
ty się ciesz, że tylko nie potrafi usiedzieć...z moim już 2 lata walczę i za każdym razem jest ryyyyk i płacz jakby go ze skóry obdzierali. Musiałam kupić maszynkę, bo fryzjerzy nie chcieli go obcinać I tyle czasu i nie potrafi się przyzwyczaić!!!!
Ja do fryzjera nawet ne zaryzykuje chociaz pod blokiem u fryzjera pracuje koleżanka i właściwie mogłabym iść jak sama będzie . . . Ale jakoś tego nie wdze :p

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
Madziuula ja robię to samo z postami kontrowersyjnymi, ale to już kiedyś ustaliłyśmy chyba
Jestem ciekawa jak Oli wygląda moja szwagierka też przez sen obcina włosy młodemu, ale niestety on i tak chodzi z długimi jak dziewczynka, bo sobie nie da obciąć nawet w ten sposób i zawsze się to kończy tym, że ma gdzieś krzywo a reszta omijana jest
Ne wyszło tak źle Troszke schodki ma Tył też sie udało ja spał na kolankach Zdjęcie mogę zrobić ale tu nie mam wejścia na karte :p

Cytat:
Ilkas wybaczył bo nie marudził

Kupilismy dziś nową nianię z babyOno bo ta co mieliśmy z fisher Price się coś sypała ;/
Brat miał Fishera ale bardzo szumiała my melśmy własnie babyone jakąs z odzysku bardzo fajna bo sie włańczała tylko na hałas a ne że szum cały czas Ale za dużo nie musieliśmy używać młody miał własną moc i

Cytat:
Napisane przez coodmalina Pokaż wiadomość
wróciłam z wystawy i koncertu, znaleźliśmy swoje zdjęcia na wystawie no i koncert był świetny, grała Orkiestra Św. Mikołaja, pośpiewaliśmy i potańczyliśmy z Ziutem, a na koniec Ziut podszedł do Pana z Orkiestry i zapytał na głos kiedy będą te prezenty... więc pośmialiśmy się wszyscy
Agent musał towarzystwo rozbawć

Witam z rana Dziś chyba mnie nie będze bo babcia ma urlop i nie wypada :p Jej muszę wymyślić prezenty na święta....

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 08:55   #2679
Aldrin
Zakorzenienie

Witajcie w piątek

Cytat:
Napisane przez asia27100 Pokaż wiadomość
hej

ja już po wizycie

mam jakies tam maści zapisane na to moje swedzenie

usg nie robił. ale badał mnie "ręcznie" i jego rozwalające "łohohoh ale dzidizia podrosła! już pół brzucha!" heh on ma czasem takie teksty że mozna spaść z tego łóżka..

i zmierzył mi odległość od...hm...szanownej po mniej wiecej pępek.. i mówił że już 16 cm i rośnie jak na drożdzach maluch.. no ale o co chodzi z tym mierzeniem? 16 cm co oznacza? może jakaś mama?

l4 mam niestety lezące, a wizyte przeniesioną z 9 na 16.12. prosze o zmiane na 1 stronie
jeśli maluch pozwoli, poznamy wtedy tez płeć

hahaha super ten Twój lekarz

Cytat:
Ilkas wybaczył bo nie marudził

Kupilismy dziś nową nianię z babyOno bo ta co mieliśmy z fisher Price się coś sypała ;/

Widziałaś te nianie z kamerą? myślisz, że to się sprawdza?

Cytat:
tak dokładnie, my mamy w wersji niebieskiej

wróciłam z wystawy i koncertu, znaleźliśmy swoje zdjęcia na wystawie no i koncert był świetny, grała Orkiestra Św. Mikołaja, pośpiewaliśmy i potańczyliśmy z Ziutem, a na koniec Ziut podszedł do Pana z Orkiestry i zapytał na głos kiedy będą te prezenty... więc pośmialiśmy się wszyscy

Cytat:
Napisane przez Lucynka20xd Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Wczoraj narobiłyście mi ochoty na makaron z serem hihi więc dzisiaj to serwuję na obiad
II trymestru

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Witam się w 14 tc a tym samym w ...II trymestrze, szok Przecież dopiero robiłam testy!!!
Niestety kiepsko go zaczynam bo czymś się strułam, a raczej zjadłam coś co mi strasznie leży na żołądku... Wczoraj cały dzień przeleżałam, bo jak tylko się podnosiłam to od razu mi było niedobrze, jakaś kolka, bleee. Na szczęście dziś wracam już do formy
Ja w ten czas wkroczyłam podobnie jak Ty z kolkami, z bólem i jakąś niestrawnością ale brawo za II trymestr

Cytat:

Ach piątunio.

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ----------

17 już? jak ten czas szybko leci

A przede mną ciężki weekend, dzisiaj idziemy na roczek do córki przyjaciółki, jutro do mojej "przybranej siostry" na andrzejki a w niedziele urodziny teściowej i kiedy ja się wyśpię?
Stary 2013-11-29, 08:56   #2680
Donuś
Zadomowienie

Witam po krótkiej przerwie

Urodzinki małej w przedszkolu beda jednak w poniedziałek do jutra jeszcze mamy antybiotyk. Wczoraj robilismy urodzinki w domu dla rodziny fajnie było MImi szalała

A wogóle poszliśmy z nia wczoraj do dentysty bo zrobił jej się babel ropny na dziaśle i okazało sie że ma martwy ząbek dokładniej jedynke.
Tak podejrzewałam ze cos sie dzieje bo zaczął jej lekko ciemniec ten zabek.
I okazało sie ze nawet od lekkiego uderzenie ząbek może obumrzec.
Całe szczeście ze to mleczaki.

I byłam na badaniach z dzidzią wszystko ok. Kość nosowa jest przezierność w normie Fajnie maluch fikał nóżkami Juz chciałabym poczuc ruchy ...

Donuś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 08:57   #2681
kasiab91
Zakorzenienie

Hej w piątkowy ranek
Ja już dziś nie leżakuje Muszę obiad zrobic, a zupełnie nie wiem co... Może pomidorową... A na drugie to pojęcia nie mam

Gratki nowych trymestrów dziewczynki
Moje dziecię wieczorkiem sobie szalało i gadałam z brzuchem mąż z zazdrością się przyglądał, bo jak on położy rękę to maleństwo ucieka Wie, że z mamusią musi trzymac od początku
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 08:59   #2682
Nikii89
Zakorzenienie

Madziula właśnie Nasza z Fishera też szumiała cały czas, a ta z babyono się włącza tylko na hałas , no i udało Nam się znaleźć używkę w bardzo dobrym stanie , prawie nówka jeszcze na gwarancji

Aldrin nie oglądałam tych niań nigdy z kamerą, wg mnie to niepotrzebny wydatek bo są droższe a taka zwykła mi w zupełności wystarczy
No to macie weekend imprezowy
Stary 2013-11-29, 09:01   #2683
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość
Hej w piątkowy ranek
Ja już dziś nie leżakuje Muszę obiad zrobic, a zupełnie nie wiem co... Może pomidorową... A na drugie to pojęcia nie mam

Gratki nowych trymestrów dziewczynki
Moje dziecię wieczorkiem sobie szalało i gadałam z brzuchem mąż z zazdrością się przyglądał, bo jak on położy rękę to maleństwo ucieka Wie, że z mamusią musi trzymac od początku
Wy wszystkie 2 daniowe te obiady robicie?

Cytat:
Madziula właśnie Nasza z Fishera też szumiała cały czas, a ta z babyono się włącza tylko na hałas , no i udało Nam się znaleźć używkę w bardzo dobrym stanie , prawie nówka jeszcze na gwarancji

Aldrin nie oglądałam tych niań nigdy z kamerą, wg mnie to niepotrzebny wydatek bo są droższe a taka zwykła mi w zupełności wystarczy
No to macie weekend imprezowy
No właśnie patrze, że są droższe a koleżanka niby za 50zł ją kupiła i coś mi tutaj nie pasuje
Taaa niestety imprezowy i to cały grudzień taki będzie
Stary 2013-11-29, 09:04   #2684
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
Ja w ten czas wkroczyłam podobnie jak Ty z kolkami, z bólem i jakąś niestrawnością ale brawo za II trymestr
Mam nadzieję, że to będzie dobre proroctwo typu "ten kto wejdzie w II trymestr z niestrawnością będzie miał dobry poród"

Stary 2013-11-29, 09:21   #2685
kasiab91
Zakorzenienie

Cytat:
Staram siię robic dwudaniowe obiadki Zdarzy mi się olac i zrobic albo zupę albo samo drugie ale przeważnie są dwa dania. Mam ochotę na fasolkę szparagową... Więc ubije kotleta i do tego ziemniaki z fasolką
Cytat:
Mam nadzieję, że to będzie dobre proroctwo typu "ten kto wejdzie w II trymestr z niestrawnością będzie miał dobry poród"
To ja się będę męczyc bo super weszłam w II t
MAMA- 03.05.2014

Stary 2013-11-29, 09:22   #2686
martuszka0
Rozeznanie

Cytat:
Dzień dobry
W końcu jakieś normalne wstawanie bo o 7.15. No i od X nocy Oskar pospał do 5 u siebie w łóżeczku.

A wiecie co mi czasem przeszkadza u TŻ jak śpimy ?? - to że głośno oddycha
Dzisiaj ogórkowa, a na drugie jajko i kartofle z cebula

No i trzeba na zakupy jechać , bo jutro robimy andrzejki :P
Gości będziecie mieć? Co będziesz gotować pysznego?
Cytat:
Dzień dobry

klask i:
Cytat:
klask i: czas szybko leci
Cytat:

Ach piątunio.

za 17 t. A co z ciśnieniem masz?????

Cytat:
Napisane przez Donuś Pokaż wiadomość
I byłam na badaniach z dzidzią wszystko ok. Kość nosowa jest przezierność w normie Fajnie maluch fikał nóżkami Juz chciałabym poczuc ruchy ...

Cytat:

No właśnie patrze, że są droższe a koleżanka niby za 50zł ją kupiła i coś mi tutaj nie pasuje
Taaa niestety imprezowy i to cały grudzień taki będzie
Głównie Nikii robi 2 dania :P
martuszka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 09:49   #2687
meniaa94
Wtajemniczenie

Witam się
Gratulację Wam noworozpoczętych tygodni i II trymestru u mnie niecały tydzień i zaczynamy piąty miesiąc
Wstałam jakoś około 8:00 i idę chyba dalej spać bo jestem nie do życia ... dziś tż wraca,a ja dziś chyba z łóżka nie wstanę ... jest tak zimno że szok !
A po śniegu ani śladu u nas ... w ogóle jeszcze nie padał,cholerne MAZURY ...
Stary 2013-11-29, 09:53   #2688
kasiab91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meniaa94 Pokaż wiadomość
Witam się
Gratulację Wam noworozpoczętych tygodni i II trymestru u mnie niecały tydzień i zaczynamy piąty miesiąc
Wstałam jakoś około 8:00 i idę chyba dalej spać bo jestem nie do życia ... dziś tż wraca,a ja dziś chyba z łóżka nie wstanę ... jest tak zimno że szok !
A po śniegu ani śladu u nas ... w ogóle jeszcze nie padał,cholerne MAZURY ...
U mnie też nie padał, ale z chęcią przeprowadziłabym się na Mazury Ja w tych jeziorach moglabym mieszkac
MAMA- 03.05.2014

Stary 2013-11-29, 10:31   #2689
lolitka888
Rozeznanie

Beatusia Witaj i gratulacje synusia

tyle Mamuś w 2 trymestr weszło,superowo!!

Kurcze tak odliczam już dni do 5 grudnia,jakbym na swoje urodziny czekałaMój Dzidzia tak dziś słodko kopał po lewej str Największą aktywność ma rano i wieczorem,uwielbiam to uczucie
lolitka888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 10:32   #2690
ilkas
BAN stały

Witam się

Dziś mam dzień z Milą Małż w pracy..a po pracy zaprosił nas na obiad do restauracji Więc zjem tylko pomidorówkę z wczoraj i mam wolne od gotowania
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 10:37   #2691
kasiab91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lolitka888 Pokaż wiadomość
Beatusia Witaj i gratulacje synusia

tyle Mamuś w 2 trymestr weszło,superowo!!

Kurcze tak odliczam już dni do 5 grudnia,jakbym na swoje urodziny czekałaMój Dzidzia tak dziś słodko kopał po lewej str Największą aktywność ma rano i wieczorem,uwielbiam to uczucie
Mój się uaktywnia wieczorami, ale ja muszę się jeszcze wsłuchiwac dobrze w swoje ciało. Nie mogę się doczekac tych mocniejszych troszkę
Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Witam się

Dziś mam dzień z Milą Małż w pracy..a po pracy zaprosił nas na obiad do restauracji Więc zjem tylko pomidorówkę z wczoraj i mam wolne od gotowania
No to dla męża, super...
MAMA- 03.05.2014

Stary 2013-11-29, 10:40   #2692
anulka3999
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Witam się

o zazdroszcze

U nas dziś brak weny na obiad, kompletnie nie wiem co bym zjadla

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Donuś Pokaż wiadomość
Witam po krótkiej przerwie

Urodzinki małej w przedszkolu beda jednak w poniedziałek do jutra jeszcze mamy antybiotyk. Wczoraj robilismy urodzinki w domu dla rodziny fajnie było MImi szalała

A wogóle poszliśmy z nia wczoraj do dentysty bo zrobił jej się babel ropny na dziaśle i okazało sie że ma martwy ząbek dokładniej jedynke.
Tak podejrzewałam ze cos sie dzieje bo zaczął jej lekko ciemniec ten zabek.
I okazało sie ze nawet od lekkiego uderzenie ząbek może obumrzec.
Całe szczeście ze to mleczaki.

ojej Donus, współczuje martwego ząbka. Jest do wyrwania?
anulka3999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 10:42   #2693
coodmalina
Raczkowanie

Witajcie... pospaliśmy dziś z Ziutem do 9 ale z kopyta zaczęliśmy dzień i już obiad prawie zrobiony, mieszkanie ogarnięte, teraz czekam na dostawę z alma.24 i będziemy robić pierniczki jadalne, bo w weekend robimy z sąsiadkami takie ozdobne

Cytat:
Napisane przez asia27100 Pokaż wiadomość
Skarzylam sie mezowi ze chrapie to mi dzis z pracy stopery przyniosl... :p

ja śpię w stoperach już ponad 3 lata, mojemu Tż-towi nawet zabieg prostowania przegrody nosowej i plastyka podniebienia nie pomogły... jedyny plus tego chrapania jest taki że Ziut zasypia przy nim natychmiastowo

Cytat:
Napisane przez martuszka0 Pokaż wiadomość

Swoje zdjęcia? Co to za wystawa była?
A Ziut jak zwykle nie zwiódł!!!! Fajnie z nim masz hehe
we wrześniu wygrałam udział w warsztatach "Dziecko w obiektywie", szczegóły na stronie lubiefotografie.pl, po warsztatach mieliśmy wysłać swoje zdjęcia z pociechą, ale tylko te z warsztatów. No i jedno z naszych zdjęć wisiało, wczoraj na wystawie wieńczącej warsztaty, więc byliśmy bardzo zadowoleni

Ziut... początkowo chciał wracać do domu, ale jak zaczęli grać, a szczególnie na bębnach to już wsiąkł. Koncert był świetny, bo orkiestra włączała do zabawy dzieciaki, więc same rozumiecie Później dzieciaki mogły pograć na instrumentach, więc do bębnów dostępu nie było, bo całkowicie zajął je Ziut. Pani Bębniarka wzięła mój numer telefonu, bo organizuje warsztaty bebniarskie dla dorosłych i dzieci, i da mi znać, bo widzi Ziuta w swoim zespole. Sama byłam zdziwiona że on kumał o co chodzi, ona wybijała mu rytm rękami a on to samo wybijał w bębny... fajowsko było. No i zapytanie o prezenty... Ziut rozwalił tym wszystkich, tym bardziej że jeden z członków orkiestry wygląda jak Mikołaj, dodatkowo miał na głowie czerwoną czapkę, więc wiadomo do kogo podszedł. Później wdał się w dyskusję z Panem Mikołajem, podał listę swoich prezentów, opowiedział mu o swoim wyścigowym czerwonym samochodzie który chce zbudować ... było super.
coodmalina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 10:42   #2694
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

dzień dobry
Pospałam dziś do 8 u nas to wyczyn

przytargałam z piwnicy wózek dla lalek po mojej chrześnicy i Iga ma radochę i zajęcie a ja idę robić sałatkę ryżową

gratuluje wszystkim wkroczeniu w II trymestr
ja jakoś nie czuję że jestem w tej ciąży znowu, nic już mnie nie boli , ruchów żadnych delikatnych typu łaskotanie nie czuje(, nie pamiętam kiedy to było w 1 ciąży) bo prawdziwe kopanie zaczęło się w 18 tyg, więc już czekam do tego 20 grudnia jak na zbawienie

będe poźniej

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 10:46   #2695
paulka0212
Wtajemniczenie

Tak sobie w necie szperam, i znalazłam na stronce o ciąży mnogiej
ważne dla mnie zdanie pierwsze ruchy dziecka wyczuwasz już w 12 tygodniu ciąży (w ciąży pojedynczej są one wyczuwalne między 16. a 19. tygodniem)

To chyba jednak mi się nie wydawało, i te ostatnie "pyknięcia" to moje skarby

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 10:51   #2696
kasiab91
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie... pospaliśmy dziś z Ziutem do 9 ale z kopyta zaczęliśmy dzień i już obiad prawie zrobiony, mieszkanie ogarnięte, teraz czekam na dostawę z alma.24 i będziemy robić pierniczki jadalne, bo w weekend robimy z sąsiadkami takie ozdobne

ja śpię w stoperach już ponad 3 lata, mojemu Tż-towi nawet zabieg prostowania przegrody nosowej i plastyka podniebienia nie pomogły... jedyny plus tego chrapania jest taki że Ziut zasypia przy nim natychmiastowo

we wrześniu wygrałam udział w warsztatach "Dziecko w obiektywie", szczegóły na stronie lubiefotografie.pl, po warsztatach mieliśmy wysłać swoje zdjęcia z pociechą, ale tylko te z warsztatów. No i jedno z naszych zdjęć wisiało, wczoraj na wystawie wieńczącej warsztaty, więc byliśmy bardzo zadowoleni

Ziut... początkowo chciał wracać do domu, ale jak zaczęli grać, a szczególnie na bębnach to już wsiąkł. Koncert był świetny, bo orkiestra włączała do zabawy dzieciaki, więc same rozumiecie Później dzieciaki mogły pograć na instrumentach, więc do bębnów dostępu nie było, bo całkowicie zajął je Ziut. Pani Bębniarka wzięła mój numer telefonu, bo organizuje warsztaty bebniarskie dla dorosłych i dzieci, i da mi znać, bo widzi Ziuta w swoim zespole. Sama byłam zdziwiona że on kumał o co chodzi, ona wybijała mu rytm rękami a on to samo wybijał w bębny... fajowsko było. No i zapytanie o prezenty... Ziut rozwalił tym wszystkich, tym bardziej że jeden z członków orkiestry wygląda jak Mikołaj, dodatkowo miał na głowie czerwoną czapkę, więc wiadomo do kogo podszedł. Później wdał się w dyskusję z Panem Mikołajem, podał listę swoich prezentów, opowiedział mu o swoim wyścigowym czerwonym samochodzie który chce zbudować ... było super.
Bardzo lubię takie inteligentne dzieci jak Twój Ziut, mozna wtedy z nimi porozmawiac, a nawet dowiedziec się od nich wielu rzeczy. Natomiast wkurzają mnie dzieci które nie mówią, jak mój chrześniak 5 grudnia kończy 3 lata a w ząb nie umiem z nim się porozumiec. Niestety winię tu jego rodziców, bo nie poświęcają mu czasu na naukę i edukację
Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
dzień dobry
Pospałam dziś do 8 u nas to wyczyn

przytargałam z piwnicy wózek dla lalek po mojej chrześnicy i Iga ma radochę i zajęcie a ja idę robić sałatkę ryżową

gratuluje wszystkim wkroczeniu w II trymestr
ja jakoś nie czuję że jestem w tej ciąży znowu, nic już mnie nie boli , ruchów żadnych delikatnych typu łaskotanie nie czuje(, nie pamiętam kiedy to było w 1 ciąży) bo prawdziwe kopanie zaczęło się w 18 tyg, więc już czekam do tego 20 grudnia jak na zbawienie

będe poźniej
Cóż to za sałatka Nie słyszałam o takowej
MAMA- 03.05.2014

Stary 2013-11-29, 10:52   #2697
carolyna86
Zakorzenienie

hej mamusie!
Ale dziś pospałam: od 22 do 9.30 rano i budziłam się jedynie dwa razy na siku

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 10:53   #2698
kasiab91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
Tak sobie w necie szperam, i znalazłam na stronce o ciąży mnogiej
ważne dla mnie zdanie pierwsze ruchy dziecka wyczuwasz już w 12 tygodniu ciąży (w ciąży pojedynczej są one wyczuwalne między 16. a 19. tygodniem)

To chyba jednak mi się nie wydawało, i te ostatnie "pyknięcia" to moje skarby
Widzisz dzidziusie smyrają mamę Relaksuj się dużo i zobaczysz, że to będzie coraz częściej
Mój w niedzielę całe skoki narciarskie dawał czadu Śmiałam się że sportowiec będzie.
MAMA- 03.05.2014

Stary 2013-11-29, 10:56   #2699
ilkas
BAN stały

Coodmalina oo zamawiasz zakupy przez neta? I jak to funkcjonuje? Wszystko ok?
A Twój Ziut jest boski I co do tych bębnów to faktycznie, skoro załapał to może warto iść w tym kierunku
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 11:00   #2700
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry

Cytat:
Witam się w 14 tc a tym samym w ...II trymestrze, szok
Gratulacje
i piąteczka

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

Wzięłam się dzis za generalne porządki, na pierwszy plan łazienka
wszystko spryskane odkamieniaczem, teraz grzecznie sobie czeka, umyłam panele w przedpokoju, wenadce i łazience, bosz, zajęło mi to blisko 2 godziny, a jeszcze kupa roboty
no ale tak jest, jak się systematycznie nie sprząta
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości