|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
Na plotkowym królujemy, każdą kupę świętujemy |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 16,67% |
W pieluszce znów kupa, na plotkowym obgadana nasza grupa |
2 | 4,76% |
Pierwsze ząbki posiadamy gryźć więc wszystko zaczynamy |
2 | 4,76% |
Czas się napić butlę soczku mamy przecież już pół roczku |
17 | 40,48% |
Siadać pięknie zaczynamy, pierwsze ząbki posiadamy |
11 | 26,19% |
Mamusie i dzidziusie VII-VIII |
3 | 7,14% |
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#91 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy dziś zabawy kupę, wycieramy dzidzi pupę - mamusie VII-VIII 2013 cz.V
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Zadomowienie
|
Witam i ja
![]() Tytuł wątku bardzo mi się podoba-wiecie,że Jasiek wyznaje zasadę "dzień bez koopy dniem straconym?"Może ze dwa razy w ciągu tych trzech miesięcy nie miałam w pampku niespodzianki.A często mam nawet dwie. Kejt,Perse-chłopcy cudni ![]() Dla Filipka,Justysi i Laurki- ![]() Elaine-dużo zdrowia dla brata ![]() Ponadrabiam,o ile nie zasnę z głową na biurku ![]() Teraz mama usypia mi marudę,a ja podczytuję. |
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Zadomowienie
|
Mamy, które mają w nocy miliard karmień- nie chcę się wymądrzać, bo nie wiem, jak karmicie, ale- mówię na swoim przykładzie- to nie jest tak, że wasze dzieci się przy karmieniu nie najadają i budzą się za godzinę na następne?
Kuba w nocy np zasypia przy pierwszym cycku, a zawsze je z dwóch i kiedyś dawałam mu spokój i odkładałam go. Ale za jakąś godzinę-półtorej, przypominał sobie, że nie dojadł i się budził. Takim sposobem bym miała też z 6 karmień. Ale jak zasypia przy 1, to nie ma-odwracam go na drugi bok i daję drugiego. Dziecko najedzone i mam spokój na 3-4 godziny. No chyba, że wasze dzieci nie dają sobie wcisnąć więcej mleka na raz. |
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Zadomowienie
|
I ja się doczłapałam.
Z poprzedniego wątku pamiętam wpisy AgaPlast jak jest taki ostry płacz i nie przechodzi to nie czekaj na żaden poniedziałek tylko leć od razu do lekarza. U takich maluchów wszelkie dolegliwości postępują bardzo szybko i po co ma się maleństwo męczyć cały weekend?? Czerwony Balonikzgadzam się z Tobą w kwestii żłobka. Może nie aż do 4 roku życia ale tak do 2-3 na pewno. Elaine mam nadzieję, że z bratem będzie ok. Co do problemów brzuszkowych Antosia to też są podejrzenia że to ten zwieracz i też każą czekać. ZObaczymy. Na razie zrobiłam mu odwyk od leków wszystkich. Debridat pije od 1 miesiąca życia polprazol już prawie 2 miesiące jadł. ZObaczymy co będzie jak odstawię. A we wtorek wizyta i konkretne kroki musimy podjąć bo mam już dość bujania się ze wszystkimi teoriami świata. |
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Zakorzenienie
|
hejka
![]() ja od rana miałam telefon od koleżanki (urodziła pod koniec czerwca, tylko kp), że rozszerzyła dietę dziecku i ma problem bo córeczka dostała wysypki i że pewnie od jedzenia. a ja do niej co nowego podałaś z pokarmu ostatnio, że to może ten składnik. a ona... że trudno jej powiedzieć, ponieważ w ciągu pierwszego tygodnia rozszerzania diety podała: gluten w zupce wieloskładnikowej, marchewkę, mm i herbatkę w granulacie. ![]() jak się bawić to się bawić ![]()
#96 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój Misiek nie daje sobie wcisnąć więcej. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#97 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
Piękna pogoda. Pojem, Miś poje, pobawimy się i idziemy na spacer.
![]() No i ubierzemy się jeszcze, bo ja ciągle w piżamie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#99 | |||||
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Zadomowienie
|
Witam sie w nowym watku
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#101 |
Zakorzenienie
|
a co będzie dziecku żałować
![]()
#102 |
Zakorzenienie
|
lachryma: niezła koleżanka
![]() Ghia: kciuki za jutrzejszy egzamin! Mydreeam: super, że z TZ lepiej ![]() - temat żlobki - mi sie serce kraja, jak myślę, że będę musiała Igiego oddać w obce ręce. Ale nie ma wyjścia. Na nianię nas nie będzie stać... ![]() coś jeszcze pisałam wcześniej z nadrabiania, ale nie pamiętam ![]()
#103 |
Konto usunięte
|
Witam w nowym wątku!
Niestety jak już nadrobiłam wszystko, to pozapominałam, co miałam napisać. Jedynie to, że jestem wyrodną matką, bo zamiast nakarmić wczoraj o 23 dziecko (jadł o 20), to go przytuliłam, dałam smoka i zasnął i dopiero o 2 jedliśmy. Ale byłam tak straszliwie zmęczona, że zrobiłam to prawie nieświadomie... W kuchni prędzej bym wyrżnęła orła, niż zrobiła mu butlę. Ale skoro zasnął na 3 godziny następne, to chyba nie przymierał głodem, co? A i tak o 2 ja go lekko dobudzałam.... W każdym razie do neurologa cała wielka wyprawa, a ona go lekko poobracała, pooglądała 5 minut i oczywiście ma lekkie opóźnienia (nie wiem nawet jakie:/) i na ćwiczenia. Nie wiem jeszcze, co zrobię. Artuś pięknie je jabłuszko ![]() ![]() ![]() Zaraz idziemy na spacer i do Biedronki. |
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Zadomowienie
|
Kubusiowa, przykro mi odnosnie mleczka. Pijesz cos na laktacje? Sprawdz polskie sklepy lub ebay. Oby sie unormowalo! No i mam nadzieje, ze u Gucia to nie alergia!
Dzoan, co za sen ![]() ![]() Ona, ![]() Rocky, ![]() Magdalenne, mozna ziemniaki, byle nie codziennie i najlepiej wymoczyc je po obraniu nawet przez cala noc. Co do proszku, to ja juz przed porodem wszystko zaczelam prac w proszku (w plynie!) dzieciowym. Moze faktycznie u was to od proszku. Mozesz tez sprobowac platkow mydlanych. A dieta faktycznie, istny koszmar ![]() ![]() mnie najsmaczniejsze ![]() Ogolnie rzecz biorac zdrowa zywnosc sie klania, a wiec drogi interes :/ Sorry, ze tak sie rozpisalam o jedzeniu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#105 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 |
Zadomowienie
|
super. Ja sie produkuje na starym a wy juz na nowym dawno siedzicie. No nic przekopiuje i uciekam
![]() witamy sie ja tylko z doskoku sie przywitac. Od 3 dni mamy sajgon . nie wiem czy zeby czy skok czy wszystko na raz do tego brzuszek. Jestem zoombie.W dzien nie spi w nocy krzyczy. Nie chce jesc. musze sie odciagac i butelke jej wciskac. Krzyczy tak strasznie ze az chrypke dostała. W pon do lekarza pójde niech ja osłucha bo moze cos jej sie robi a ja tego nie widze. Podałam 2 dni temu herbatke z sokiem hippa w proporci 3:1 i nie smakowało bo mało herbatki ale wcisnęłam bo ciemiaczko miała mocno zapadniete. Wczoraj podałam 1:1 i w nocy dostała takie rozwolnienie ze szok. Widac za wczesnie na sok. Ale tych herbatek z torebek pic nie chce a granulatu nie podam. ehhhhhhhhhh W weekend tz robi imieniny i nie wiem jak sie z tym uwine jak ona bedzie sie tak zachowywac zwłaszcze ze w sobote wyjezda i nawet mi sia ja niezajmie zebym mogła w gary isc. No ale trudno obiecałam jakis czas temu ze mu wyprawie te imieniny to mu wyprawie. Za to nastepny weekend wybywam z domu. a co pozdrówka i kciuki dla potrzebujacych brawa za wage wiek i wzrost ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- magdalena twój post mi sie rzucił w oczy. Moja droga uwazaj na bułki i szynke bo własnie w tym mozesz miec białko-serwatke i nieswiadomie nadal wprowadzasz białko no i masełko tez jest beeeeeeeee ![]() __________________ |
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Zadomowienie
|
Arrabbiata,na pewno masz rację z tym nocnym karmieniem,bo ja już niejeden raz mówiłam,że wszyscy bylibyśmy wyspani,gdyby Lemurek wciągnął w nocy całą butlę.
A tak,to pociumka troszkę i zasypia po chwili.Albo ciągnie i zapomina połknąć,bo już jest na granicy snu.I wtedy-grrrrrrrrrrrrrrr-duszę się,matko! Koszmar.Tż już parę razy był blisko dzwonienia na pogotowie. Maluszek ma mały żołądek i pewnie jego metabolizm nie zdążył się przestawić na właściwe tory od operacji.Najważniejsze,że w ogóle ma apetyt. Wyśpię się w końcu kiedyś ![]() ![]() I stały element-na obiad pomidorowa z ryżem,bo ja zupy uwielbiam,i placek ziemniaczany ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
Lachryma-mdleje.Na bogato kolezanka poszla z jedzonkiem
![]() Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Arabiatta-zgadzam sie.Jak zrobie Laurze butle i poje-spi dlugo ale znowu czasem je mniej a czesciej. Pediatra nam powiedziala ze dzieci tak majar Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
#109 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43940448] W każdym razie do neurologa cała wielka wyprawa, a ona go lekko poobracała, pooglądała 5 minut i oczywiście ma lekkie opóźnienia (nie wiem nawet jakie:/) i na ćwiczenia. Nie wiem jeszcze, co zrobię. [/QUOTE] Perse zrób to co podpowiada Ci intuicja, a że z Twoich postów wynika, że wcale nie uważasz że Artusiowi potrzeba jest rehabilitacja to daj mu czas i niech rozwija się w swoim tempie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#110 |
Zakorzenienie
|
Nacytowałam sie i przyszedł mój wredny mąż i się wszystko skasowało, przy okazji sie posprzeczaliśmy i walnął na mnie focha. A niech sie wypcha. Ide na spacer
Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#112 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43940448]Witam w nowym wątku! Niestety jak już nadrobiłam wszystko, to pozapominałam, co miałam napisać. Jedynie to, że jestem wyrodną matką, bo zamiast nakarmić wczoraj o 23 dziecko (jadł o 20), to go przytuliłam, dałam smoka i zasnął i dopiero o 2 jedliśmy. Ale byłam tak straszliwie zmęczona, że zrobiłam to prawie nieświadomie... W kuchni prędzej bym wyrżnęła orła, niż zrobiła mu butlę. Ale skoro zasnął na 3 godziny następne, to chyba nie przymierał głodem, co? A i tak o 2 ja go lekko dobudzałam.... W każdym razie do neurologa cała wielka wyprawa, a ona go lekko poobracała, pooglądała 5 minut i oczywiście ma lekkie opóźnienia (nie wiem nawet jakie:/) i na ćwiczenia. Nie wiem jeszcze, co zrobię. Artuś pięknie je jabłuszko ![]() ![]() ![]() Zaraz idziemy na spacer i do Biedronki.[/QUOTE] A ciekawa czy brała pod uwagę, że urodził się wcześniej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#113 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Nooo, ale o co chodzi ha ha . Wytlumaczy ktos.. ![]() Aaaa i ![]() ![]() Edytowane przez 201801111004 Czas edycji: 2013-11-29 o 10:38 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#114 |
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43940799]E tam, ja proponuję stejki.
Nie ma lipy! ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#115 |
Zakorzenienie
|
Fiazo-
![]() Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Perse-no właśnie , Arti jest wczesniakiem ..... Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
#116 |
Zadomowienie
|
Perse-byle nie jakieś kanapeczki
![]() Nie ma op*************a się ![]() Musi być masa ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Raczkowanie
|
łoo matko! chwilę cię nie maa tu taki spam! nawet się nie zorientowałam, że już nowy wątek i napisałam jeszcze w tamtym, więc przytoczę swą wypowiedź:
dziewczynki ![]() mąż dostał wolny dzień i wsiedliśmy wczoraj w auto i mamy długi weekend u rodziców ja już zdążyłam być z mama na zakupach, zaraz robimy obiad i na spacerek. przeleciałam was troszkę bo nie mam czasu nadrabiać... ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
To i ja się witam
![]() Ale tylko chwilami podczytuję, bo muszę stale patrzeć mojemu mężczyźnie prosto w oczy, inaczej ryk ![]() ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- A właśnie, dzoan, jak tam Twoja dietka? Bo mi za niedługo chyba krzak porzeczki wyrośnie na czole od mojego ukochanego dżemu ![]()
#119 |
Zakorzenienie
|
mydream: kejt bierze udział w konkursie, ma w podpisie baner, jak sie w niego kliknie to można oddać głos
#120 | |||||
Zakorzenienie
|
heyah,
u nas noc ciężka, gorączka po szczepieniu i marudzenie, teraz śpi maleństwo Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Bardzo chcesz karmic piersią? Jeśli tak to są moje rady: - pij dużo wody, duzo to 3-4 litry, serio. Wiem można zamieszkać w ubikacji, ale pomaga - pij herbatkę na laktację - jedz regularnie - ja w czasie kryzysów pochłaniam mega ilości jedzenia, żeby dużo kalorii było, - przystawiaj tak często jak dziecko chce, nie zrażaj się, że co godzinę, - jesli dziecko się buntuje i nie chce ssać, bo ciężko leci lub mało leci to daj tyle ile chce, z obu piersi lewa pierś, prawa, lewa, prawa i do oporu, na jedo karmienie robiłam takie przekładki i po 10 razy ![]() ![]() - no i zaprzyjaźnij się z laktatorem, jak już młody nie chciał ssać, ani przekładki nie dawały rady to jadł ile chciał, a ja potem laktator i tym sposobem miałam mleko do podania w razie W Kilka razy w czasie tego kryzysu podałam swoje mleko w butli, po karmieniu z cycusia trzy dni było nie ciekawie, a dwa masakrycznie, w jednej piersi to nie leciało nic, a mleko było (widziałam po ściągnieciu laktatorem), a potem po 3 godzinach leciało, ale np. tylko 10 ml ![]() Już nic nawet tu nie pisałam ... byłam bliska płaczu, ale tż mnie do pionu postawił ![]() I wmawiałam sobie, że dam radę. A teraz leci na potęgę i znowu tylko przystawiam do cycusia. Cytat:
Tyle, ze Ty nie możesz wszytskiego jeść i tu może być problem. Cytat:
U mnie nie ważne ile razy je, ale zawsze jak już nie chce to się odsuwa, ew. bawi cycusiem, memla ![]() Może też tak być, że czasami bardziej potrzebuje bliskości niż samego jedzenia ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:02.