Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-29, 10:17   #3841
justine_87
Raczkowanie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3

Cytat:
Napisane przez uparta8210 Pokaż wiadomość
znalazłam i wklejam:
Po 28 tygodniu ruchy dziecka pojawiają się na stałe i mają nawet swojego rodzaju regularność, dzięki której możesz określić czy dziecko bawi się czy relaksuje. Pamiętaj o codziennym kontrolowaniu aktywności dziecka i licz jego ruchy, co najmniej dwa razy dziennie o tych samych porach. Połóż się na lewym boku i przez godzinę licz wyraźne ruchy dziecka, powinnaś ich naliczyć nie mniej niż 10. Jeśli ruchów było mniej zjedz lekki posiłek, który dostarczy maluchowi zastrzyk energii, połóż się i policz jeszcze raz.
Kiedy do lekarza (po 28 tyg):
  • jeśli minął 22 ciąży a ty nie czujesz ruchów dziecka
  • jeśli nagle ruchy dziecka staną się nienaturalnie gwałtowane
  • jeśli nie czujesz ruchów dziecka przez kilka godzin.
Dzięki - fajnie wytłumaczone te liczenie ruchów

czarnamadonna1982, wszystkiego, co najlepsze dla synka z okazji roczku!

Cytat:
Napisane przez paulina_radom Pokaż wiadomość
Hej
Byłam u położnej zbadała mnie jest wszystko ok a o tym bólu to powiedziała że jak ciąża się rozrasta to może uciskać iwtedy może tak boleć nie zdarza się to często ale boli niemiłosiernie a najlepszym lekarstwem jest leżenie na szczeście dzisiaj już mi trochę lepiej więc szybko ogarniam mieszkanie robię obiad i kładę się z książką leniuchować
Miłego dnia buziaki'
Super wiadomość, najważniejsze, że z Wami wszystko w najlepszym porządku... tylko, żeby tak nie bolało!

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Witam się w 30 tc
Wow, 30tc!
Gin, aby sprawdzić, czy wszystko jest ok pewnie wyśle Cię na badania krwi, żeby sprawdzić poziom elektroltów i chyba białka całkowitego

Cytat:
Napisane przez 111kicia111 Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj lub jutro bo juz sama sie w tym gubie zaczynam 7 miesiąc.
Brawo za 7 miesiąc

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
Jadę połazić po lumpkach, a co!
Ktoś powiedział lumpki???

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Ja dziś zaczynam 7 miesiąc

7 miesiąc... jeju... jak to już poważnie brzmi

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
WITAM SIĘ 100 DNI PRZED PORODEM
Za studniówkę :wino:
Toast poranną herbatką

Właśnie kończę śniadanie i myślę, co by tu zrobić, żeby wziąć się w garść i w końcu zrobić coś produktywnego i sensownego

Acha, Wy też budzicie się w nocy, gdy dzieciaczki za mocno kopią???
Mój tak szaleje o 6.00 rano, że mnie te kopniaczki budzą i nie dają zasnąć

Mikołaj jest już z nami!

Bloguję
justine_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 10:19   #3842
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
nie mam telewizora a wszystkie moje koleżanki powyjeżdżały jak skończyłyśmy studia plany na wieczór mam ale nie wiem jak mi wyjdzie ich realizacja... A martwie się bo w krk to ciągle się słyszy o tym że ktoś kogoś zadźgał nożem czy maczetą bo mu się nie spodobał..
Oj to lepiej nie wychodź wieczorem sama

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
przepowiadające to te co teraz każda z nas ma.
u mnie to takie uczucie rozpychania, napinanie i twardnienie brzucha. czasem ból w podbrzuszu
Muszę się poobserwować

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 10:20   #3843
marima
Raczkowanie

cześć

Cytat:

trisdom ucisk na razie znoszę dobrze, ale na razie mam je od 1,5h. ubieranie mi nie idzie kilka razy je ściągałam bo mi się stopa klinowała a teraz mam na jednym udzie taki wałeczek brzydki ale.. jutro będzie lepiej mam nadzieje. A to teraz mam je zakładać codziennie? i w ogóle to mam takie szczupłe teraz te nogi ale spełniło się moje marzenie! W końcu mam szczupłe stopy
napisz proszę, gdzie zamawiałaś/kupowałaś te pończochy? za ile? i w jaki sposób je dobrałaś? ja wczoraj obejrzałam swoją prawą nogę i mam trzy wystające brzydkie żyły, więc sądzę że to na pewno żylaki, bo nigdy czegoś takiego nie miałam. czytałam ostatnio że jak się dobiera samemu można sobie zrobić większą krzywdę, więc proszę która się zna/używa proszę o wszelkie rady, bo chirurga naczyniowego miałabym od siebie 60 km, więc nawet nie mam kiedy, z kim i jak się do niego udać

Cytat:
Dziewczyny liczycie ruchy? Może położna, albo wasi ginekolodzy coś o tym wspominali, bo zastanawiam się nad tym przy okazji notki z suwaczka, jaki mi dziś wyskoczył. Powiem szczerze, że ja nie liczę, dlatego, że dość często czuje malucha, jest aktywny, zwłaszcza jak coś podjem, no i nie są to słodycze bo nie mogę. Ale jak już liczyć to jak, bo słyszałam o dwóch wersjach i nie wiem która słuszna- jedna, że liczyć pierwsze 10 ruchów na daną godzinę, inna, że w dzień ma być co najmniej 10 ruchów- przy czym nie liczy się każdego kopniaka podczas np. pół godzinnej aktywności dziecka, tylko zlicza się właśnie te wszystkie aktywności.
mi położna mówiła żebym liczyła ruchy od 28 tygodnia, mam zaobserwować o jakiej porze dnia dziecko jest najbardziej aktywne, można położyć się na boku i powinno być 10 ruchów na 2 godziny. położna mówiła że takie maleństwo w brzuszku może spać nawet 15 h dziennie, więc już wiem dlaczego małego czuję zazwyczaj wieczorem jak szaleje i troszkę od rana w pracy, duzo w ciągu dnia "biegam" więc mały jest kołysany i sobie słodko śpi

śliczne macie te zwierzaki też bym chciała mieć pieska, ale to może kiedyś jak będziemy mieć domek z ogródkiem bo ogólnie jestem przeciwna trzymaniem zwierzat w małym mieszkaniu takim jak my mamy, a mamy 38 m2
marima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 10:21   #3844
monkaa321
Zakorzenienie

teQiba a czy Ty przypadkiem jutro nie masz? bo mi się wydaje, że 100-dniówka jest w 25 tyg, czyli zostaje Ci jeszcze 3,5 m-ca do porodu
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 10:21   #3845
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
u mnie wystarczy, że tż położy rękę na brzuchu i zaczyna się nie wiem czy ona czuje ciepło czy to jakaś telepatia ale poważnie tak to wygląda on ucieszony, że ma taką więź z córką- widok bezcenny!
u mnie znowu odwrotnie Jak tylko tz polozy reke to male cichnie tz mowi, ze bedziemy miec madre dziecko, bo juz ojcu szacunek okazuje

Cytat:
Dziewczyny które już rodziły mogłybyście opisać jak wyglądają skurcze przepowiadające?
nie mam pojecia
chyba takich nie mialam

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
z grysikiem - baaardzo go lubię, tylko polecam zrobić troszkę więcej masy niż jest w przepisie i dać dobre, kwaśne śliwkowe powidło

Miodownik

Ciasto:
75 dkg mąki
22 dag cukru pudru
12 dag margaryny
1 1/2 łyżki sody
4 łyżki miodu
3 jaja
6 łyżek kwaśnej śmietany

Miękką margarynę rozetrzeć z cukrem, dodać śmietanę, jaja,
miód i mąkę wymieszaną z sodą. Upiec 4 placki. (170stopni, 10 min - pilnować, bo jak się przypali, to jest ciasto twarde )

Masa:
2 szklanki mleka
4 łyżki kaszy manny
kostka masła
20 dag cukru pudru
esencja waniliowa

Na mleku ugotować kaszkę i ostudzić. Masło utrzeć do białości
cukrem, a następnie dodawać po łyżce ostudzoną kaszkę, esencję,
utrzeć na jednolitą masę, przełożyć nią placki.
Jedną masę (w środek) zastąpić gęstym powidłem.
zapisane tylko bede musiala je zrobic jak tz bedzie w domu, bo nie znosze zapachu gotujacego sie mleka

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 10:24   #3846
justine_87
Raczkowanie

Cytat:
No mam nadzieję że 8 tygodni i będe rodzić
Jak dalej tak będzie to już mi mąż zapowiedział że jedziemy na IP bo boi się żebym się nie odwodniła
Może najpierw zadzwoń do swojego gina - jest szansa, że trafisz na jego dyżur w szpitalu?
8 tygodni... łomatko, to TYLKO dwa miesiące

Cytat:
Gratuluję miesięcy i tygodni! Robi się poważnie...
Idę z Tobą!

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
U nas dzidzius kopie tatusia od poczatku - ostatnio TZ rano ucieszony mowi "a Ty wiesz ze jak nawet jak spisz to bobas tez kopie?"
Takze matka spi, a panowie wzmacniaja wiez miedzy soba

Mikołaj jest już z nami!

Bloguję
Stary 2013-11-29, 10:25   #3847
Ela87
Zakorzenienie

TeQiba Ty masz za 5 dni studniówkę, bo OM masz 5 dni po mnie (ja mam 3go Ty 8go)

Cytat:
Napisane przez BeautifulLie Pokaż wiadomość
jak tak piszecie o skurczach to zastanawiam sie czy ze mna jest cos nie tak czy jak bo juz 24 tydzien a ja nie czulam ani jednego i nie wiem czy sie zaczac martwic czy to nawet lepiej...

nie piszcie tak o tych ciastach bo az mnie na słodkie bierze :P
Kurcze mnie w tym tyg. raz tak zaczęło boleć podbrzusze na jakieś kilka minut, ale nie wiem czy to jest to

Cytat:
Napisane przez justine_87 Pokaż wiadomość
Acha, Wy też budzicie się w nocy, gdy dzieciaczki za mocno kopią???
Mój tak szaleje o 6.00 rano, że mnie te kopniaczki budzą i nie dają zasnąć
Niestety (albo i stety) nie

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
u mnie znowu odwrotnie Jak tylko tz polozy reke to male cichnie tz mowi, ze bedziemy miec madre dziecko, bo juz ojcu szacunek okazuje
To tak jak u mnie. Ciężko im się zgrać

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-29, 10:26   #3848
Castia
Wtajemniczenie

mmhym dziękuję
zrobię go dzisiaj mniammm
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 10:28   #3849
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
Oj to lepiej nie wychodź wieczorem sama
tz mi nie pozwala zawsze razem idziemy...

marima ja byłam w sklepie z wyposażeniem ortopedycznym. Pani mi noge zmierzyła, sprawdziła rozmiarówkę, bo chyba są różne dla różnych firm i sobie kupiłam. Ucisk sama wybrałam 1 klasy. Ja nie mam wystających jedynie taką widoczną żyłę na łydce i się boję, że ona mi właśnie wyjdzie. Jeśli Ty już masz wystające to chyba 2 klasy by były dla Ciebie. 1 mi się dobrze nosi, nie uciskają zbyt mocno jedynie problem z ubieraniem. Muszę kilka razy próbować zanim mi się uda ale dzisiaj już mi poszło lepiej
http://przeciwzylakowe.pl/c/180/ponc...wzylakowe.html
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 10:29   #3850
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Idę z Tobą!
to była moja ulubiona emotka w pierwszej ciąży!!!!!
Boże jak ja się bałam porodu!!!
ja myślałam że tego nie przezyję jakaś masarka
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 10:31   #3851
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Może najpierw zadzwoń do swojego gina - jest szansa, że trafisz na jego dyżur w szpitalu?
8 tygodni... łomatko, to TYLKO dwa miesiące

Na razie nie chcę panikować, mój gin przyjmuje w szpitalu za Warszawą jak już pojadę to tam gdzie chcę rodzić. Póki czuję ruchy małej jestem w miarę spokojna. Dzisiaj poleżę i poobserwuję się

Maja

Czytam
Stary 2013-11-29, 10:33   #3852
marima
Raczkowanie

Cytat:
tz mi nie pozwala zawsze razem idziemy...

marima ja byłam w sklepie z wyposażeniem ortopedycznym. Pani mi noge zmierzyła, sprawdziła rozmiarówkę, bo chyba są różne dla różnych firm i sobie kupiłam. Ucisk sama wybrałam 1 klasy. Ja nie mam wystających jedynie taką widoczną żyłę na łydce i się boję, że ona mi właśnie wyjdzie. Jeśli Ty już masz wystające to chyba 2 klasy by były dla Ciebie. 1 mi się dobrze nosi, nie uciskają zbyt mocno jedynie problem z ubieraniem. Muszę kilka razy próbować zanim mi się uda ale dzisiaj już mi poszło lepiej
http://przeciwzylakowe.pl/c/180/ponc...wzylakowe.html

wzięłaś pończochy tak? bo widziałam ze sa też rajstopy czyli że kupiłas w tym swoim sklepie czy zamówiłas z tej podanej strony? jutro się przejadę do sklepu medycznego w moim mieście, może pomogą ale chyba wzięłabym sobie tą klasę 1 bo ona jest dla osób z lekkimi żylakami, a w sumie mam tylko jedną żyłe taką wystające, te 2 są jeszcze w miarę

i najwazniejsze pytanie za ile je kupiłaś?
marima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 10:36   #3853
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Hej
Byłam u położnej zbadała mnie jest wszystko ok a o tym bólu to powiedziała że jak ciąża się rozrasta to może uciskać iwtedy może tak boleć nie zdarza się to często ale boli niemiłosiernie a najlepszym lekarstwem jest leżenie na szczeście dzisiaj już mi trochę lepiej więc szybko ogarniam mieszkanie robię obiad i kładę się z książką leniuchować
Miłego dnia buziaki'
to dobrze, że to "tylko" takie bóle i nic poważnego
Cytat:
Napisane przez 111kicia111 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny!

Piekne zwierzaki macie.
Ja mam rocznego psiaka shih-tzu. Jest bardzo do mnie przywiązany. Siada mi na kolana i usypia na nich. Boje sie ze jak bedzie małe dzieko w domu to bedzie strasznie zazdrosny o mnie.

A ja dzisiaj lub jutro bo juz sama sie w tym gubie zaczynam 7 miesiąc.

Miłego dnia.
Zmykam do kuchni gotować cos dobrego bo maz dzisiaj przyjeżdż na weekend.
Kicia za 7 mc! wow!, dawaj zdjęcie psinki! shih-tzu to rasa b. dobra dla dzieci. niesamowicie przyjazna. mój ma 2,5 roku jest totalnie rozpieszczony, łasi isę jak kot, zazdrosny też jest o córi. ważne żebyś jak maluszek już będzie na świecie go nie odtrąciła. Jak dzidzia będzie spała, albo wieczorami możesz sobie ustalić rytuał zabawy z pieskiem.

BTW ciekawe, czy któraś z nas urodzi dokładnie w ptp

miłego dnia Wszystkim!!

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam

Edytowane przez maggie123
Czas edycji: 2013-11-29 o 10:37
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 10:40   #3854
Tequillla
Zadomowienie

Mmhym dzięki za przepis, ja też zrobię na jutro!
Uwielbiam miodowniki tylko mnie wkurza to pieczenie placków osobno, strasznie długo trwa... ale dziś się poświęcę.

Cytat:
to jak już tak 'rzucacie' przepisami, poproszę niezawodny przepis na murzynka! ma być 'mokry' i pyszny kto pomoże??
Polecam tego, który robiłam w nocy - jego główną zaletą jest to, że można go zrobić na śpiąco w 20 minut . Ja polewam polewą ciasto nie wystudzone, ona wsiąka w ciasto i dzięki temu jest mokrzejszy.
https://wizaz.pl/kulinaria/przepis,2...iutki-i-pyszny

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
to była moja ulubiona emotka w pierwszej ciąży!!!!!
Boże jak ja się bałam porodu!!!
ja myślałam że tego nie przezyję jakaś masarka
Boże drogi, ja też tak miałam w pierwszej ciąży a teraz jeszcze się nasila...
Zazdroszczę zagranicznym dziewczynom możliwości cesarki na życzenie! Poród miałam traumatyczny, mało brakowało a dziecko by nie przeżyło. Męczylam się 12 godzin z bólami krzyżowymi aż wreszcie zrobili cesarkę, i uratowali Basię w ostatniej chwili.
Stary 2013-11-29, 10:45   #3855
paulina_radom
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
to dobrze, że to "tylko" takie bóle i nic poważnego

BTW ciekawe, czy któraś z nas urodzi dokładnie w ptp

miłego dnia Wszystkim!!
Na szczęście strasznie się bałam że to nie wiem co. Najgorzej że mam leżeć jak najwięcej a tu zajęia mam o 8 do 16 prawie codziennie i już dzisiaj mam jakis niby strasznie ważny wykład i mnie nie ma masakra.

Ja bym chciała urodzić dokładnie w terminie pierwszy dzień wiosny hehe fajnie ale wątpie młodego urodziłam tydzień przed terminem ale w sumie on się urodził 1 dnia jesieni jakby to się urodziło 1 dnia wiosny to by nam została zima i lato
A tak w ogóle to stwierdziliśmy z mężem że już nie chcemy wiedziec jaka płeć bo to też tylko ruletka w sumie już miałam jedną dziewczynkę i się nastawiłam a teraz to tylko moje przeczucie i tylko sugerowanie że nic nie dynda więc pozostajemy w sferze niespodzianki a tak naprawdę to aby było zdrowe i nic ważniejszego nie ma

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-29, 11:10   #3856
justine_87
Raczkowanie

Właśnie kurier dostarczył fotelik! Wygląda jak nowy
Już czuć, że dom przygotowuje się na przyjęcie Małego Berbecia

Mikołaj jest już z nami!

Bloguję
Stary 2013-11-29, 11:15   #3857
thidien
Rozeznanie

mówiłam kiedyś męzowi o nocnym pieczeniu murzynka na wątku i wspomniałma teraz, że murzynkowo i wiecie co zrobił? (nie, nie murzynka, bo jeszcze dojadamy nasze czekoladowo-jabłkowe) ;P

przykleił na lodówkę przepis na murzynka z mikrofali :P ("jakbyś miała ochotę daj znać, a jak mnie nie będzie, to masz")
II kreski 1.12.2015
thidien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 11:20   #3858
mmhym
Zadomowienie

Justine, mnie Mała nie budzi

Cytat:
Napisane przez Tequillla Pokaż wiadomość
Mmhym dzięki za przepis, ja też zrobię na jutro!
Uwielbiam miodowniki tylko mnie wkurza to pieczenie placków osobno, strasznie długo trwa... ale dziś się poświęcę.

Polecam tego, który robiłam w nocy - jego główną zaletą jest to, że można go zrobić na śpiąco w 20 minut . Ja polewam polewą ciasto nie wystudzone, ona wsiąka w ciasto i dzięki temu jest mokrzejszy.
Ja tym razem piekłam 2 placki na raz - tylko uzyłam drugą kratkę, nie tą blachę

A ja chyba upiekę tego murzynka jeszcze - uwielbiam takie przepisy, że tak powiem jednomiskowe

Cytat:
A tak w ogóle to stwierdziliśmy z mężem że już nie chcemy wiedziec jaka płeć bo to też tylko ruletka w sumie już miałam jedną dziewczynkę i się nastawiłam a teraz to tylko moje przeczucie i tylko sugerowanie że nic nie dynda więc pozostajemy w sferze niespodzianki a tak naprawdę to aby było zdrowe i nic ważniejszego nie ma
Czyli chcecie niespodziankę czy po prostu nie macie parcia na poznanie płci?
Ja bym chciała urodzić po prostu w pierwszej połowie marca - 7. mój tata ma urodziny a 14. teściu

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Cytat:

u mnie szafka Ulki wypchana, że pęka w szwach, a wózek, fotelik, przewijak i wanienka u moich rodziców na strychu i łóżeczko czeka na przywiezienie od mojej babci, ale to pewnie gdzieś w styczniu, bo jeszcze je chcemy przemalowac
Masakra, bo sobie właśnie uświadomiłam, że oprócz chemii kosmetycznej i materaca mam już wszystko kilka konkretnych ciuszków do dokupienia i gotowe Tylko na dziecko czekać

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 11:22   #3859
teQiba
Moderator

Cytat:
TeQiba Ty masz za 5 dni studniówkę, bo OM masz 5 dni po mnie (ja mam 3go Ty 8go)
O - dziekuje
Nie wpadlam na to zeby w ten sposob to policzyc
No to w srode bede balowac

Cytat:
Napisane przez Tequillla Pokaż wiadomość
Tez zawsze robie murzynka z tego przepisu Rowniez polecam - jest pyszny
Tylko ja polewam wystudzone ciasto bo jak polewam cieple to sie zapada Tobie sie nie zapada?

Cytat:
To gratuluje udanego zakupu
Ja poczulam z TZ malego berbecia w domu jak suszylam te malutenkie ubranka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-29, 11:27   #3860
paulina_radom
Raczkowanie

Cytat:

Ja bym chciała urodzić po prostu w pierwszej połowie marca - 7. mój tata ma urodziny a 14. teściu
I tak i tak ja przeczuwam że to dziewczynka tżt mówi że na bank chłopak więc mamy mały konflikt a lekarz powiedział że nie jest pewien i nie chce mówić ale raczej nic nie dynda ale później powiedział że koło nóżek była pępowina i sam nie wie
Ciuchy mamy raczej neutralne tzn jest też trochę typowo dziewczęcych i takich typowo chłopięych a zawsze po porodzie można dokupić szczególnie jak wyślę moją mamę po zakupy w lumpku ona tam zaszaleje na całego jak już się dziecię urodzi
Młody do brzucha mówi dzidziuś wiec i my tak mówimy a tak jak mówie w 1 ciąży do końca była Magdalena a jest z Adaśko więc wszystko jest możliwe
ogólnie marzec i kwiecień to fajne mieisące na rodzenie bo wrzesień taki sobie
Stary 2013-11-29, 11:34   #3861
ladylazarusIE
Raczkowanie

GG do ladylazarusIE

Cytat:
Problem jest taki, że na początku ciąży w ogóle nie wymiotowałam .Teraz mi się zdarzyło już drugi raz po śniadaniu .Wydaję mi się że żelazo ciężko mi się przyswaja i to dlatego
Jeśli masz rację i to żelazo, to sprawdź, czy czasem nie pijesz za dużo herbaty i mleka - bo one utrudniają wchłanianie żelaza. Pomaga za to witamina C. Bierzesz ją dodatkowo?
ladylazarusIE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 11:37   #3862
BeautifulLie
Zadomowienie

kolejne obiecane zdjęcia

DSC03296.jpg
Mój wózek

c_220x230_1527986.jpg

a to foteliko/nosidełko/bujak
BeautifulLie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 11:43   #3863
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ladylazarusIE Pokaż wiadomość
Jeśli masz rację i to żelazo, to sprawdź, czy czasem nie pijesz za dużo herbaty i mleka - bo one utrudniają wchłanianie żelaza. Pomaga za to witamina C. Bierzesz ją dodatkowo?
Ooo nie wiedziałam pije bardzo dużo herbaty a nawet popijam nią żelazo .No i mleko też często bo lubię. Dzięki za wskazówki może w tym tkwił problem wymiotów

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

Cytat:
kolejne obiecane zdjęcia

Załącznik 5494034
Mój wózek

Załącznik 5494035

Bardzo ładny wózek

Maja

Czytam
Stary 2013-11-29, 11:44   #3864
mona1
Zadomowienie

asienka spóźnione ale szczere STO LAT

Cytat:
Witam się w 30 tc

Muszę się Wam pożalić, znowu jestem niewyspana .Dodatkowo martwie się bo w dniach których nie oddam śniadania to z kolei wypróżniam się zbyt często tak jakbym miała rozwolnienie .Boję się żebym się nie odwodniła i czy przypadkiem coś złego się nie dzieje Jak dzisiaj dalej tak będzie to chyba zadzwonię do mojego gina
30tc kiedy to zleciało ja się pytam ogromne gratulacje
A Ty wymiotujesz jeszcze?
co do rozwolnienia nie pomogę, bo ja niestety mam przeciwny problem te zaparcia mnie doprowadzają do rozpaczy, jak nie zażywam syropu to już w ogóle kibelek może dla mnie nie istnieć
Jedno jest pewne przedłużające się rozwolnienie na pewno będziesz musiała skonsultować z ginem

Cytat:
Jadę połazić po lumpkach, a co!
same lumpiary u nas rzeczywiście daj znać czy łowy się udały, ja byłam wczoraj, ale doopa nic nie upolowałam

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość
Jejku - w przyszły weekend pierwszy raz wystawiam swoje "dzięła" na jakimś jarmarku. ALe mam stresa, że nikt nic nie kupi i nikomu się nie będzie podobać Niestety nie mogę wam nic pokazać na wątku, bo już punkty dostałam za link do bloga w podpisie (że niby zarabiam na szyciu taaa.... od kiedy na rękodziele się zarabia )
o jaaaa, uwielbiam oglądać takie rzeczy to dekoracje świąteczne?
szkoda ze nie możesz pokazać, moderator przesadza wklej zdjęcia, nikt nie poskarży a my nacieszymy oczy
p.s. zawsze chodzę na takie targo - wystawy hand made jak są w moim mieście, ostatnio kupiłam śliczny rożek dla małej

Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość
w tych programach wszystko jest poustawiane
tylko nie wiem czy zwrociłyście uwagę, że kiedy Rusin kazala wszystkim odwiesić klucze to do Boguszewskich powiedziała "na chwilę" - co dowodzi, że to wszystko pic na wodę fotomontaż, jak z każdym głosowaniem smsowym (ale za to jaka reklama produktów lokowanych w programie i szanownego jury )
potem próbowała z tego jakoś niezręcznie wybrnąć, ale na mój gust się nie udało
też tak uważam akurat sytuacji z Rusinką nie widziałam, ale wcale mnie nie dziwi, od początku wiedziałam, ze oni "wygrają"

Cytat:
Napisane przez runaway_star Pokaż wiadomość
Właśnie się zorientowałam, że już widnieję na pierwszej stronie nie w mamusiach zaginionych tylko marcowych - dziękuję teQiba Tylko widzę, że mam wpisaną dziewczynkę, a ja się synka spodziewam Więc jakbyś mogła zmienić, to będę wdzięczna
no mówiłam, że mi się wydaje, ze dziewczynek ubylo, teraz wiem dlaczego
Stary 2013-11-29, 11:48   #3865
justine_87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość
mówiłam kiedyś męzowi o nocnym pieczeniu murzynka na wątku i wspomniałma teraz, że murzynkowo i wiecie co zrobił? (nie, nie murzynka, bo jeszcze dojadamy nasze czekoladowo-jabłkowe) ;P

przykleił na lodówkę przepis na murzynka z mikrofali :P ("jakbyś miała ochotę daj znać, a jak mnie nie będzie, to masz")
"jakbyś miała ochotę"

Cytat:
Justine, mnie Mała nie budzi

Ja tym razem piekłam 2 placki na raz - tylko uzyłam drugą kratkę, nie tą blachę

A ja chyba upiekę tego murzynka jeszcze - uwielbiam takie przepisy, że tak powiem jednomiskowe

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

u mnie szafka Ulki wypchana, że pęka w szwach, a wózek, fotelik, przewijak i wanienka u moich rodziców na strychu i łóżeczko czeka na przywiezienie od mojej babci, ale to pewnie gdzieś w styczniu, bo jeszcze je chcemy przemalowac
Masakra, bo sobie właśnie uświadomiłam, że oprócz chemii kosmetycznej i materaca mam już wszystko kilka konkretnych ciuszków do dokupienia i gotowe Tylko na dziecko czekać
Już czasami zaczynam się martwić, dlaczego ten mój Dzieć jest taki ruchliwy - że może mu tam niewygodnie Jednak gdybym miała usg na ostatniej wizycie byłabym spokojniejsza
Wow, przyszalałaś z tą wyprawką Ale akurat dla mnie to nie do pomyślenia zostawiać wszystko na ostatnią chwilę I nie wiem, jak kiedyś kobiety, żeby "nie zapeszyć" czekały ze wszystkim do porodu...

Cytat:
Ja poczulam z TZ malego berbecia w domu jak suszylam te malutenkie ubranka
Czekam na tę suszarkę z dziecinnymi ubrankami z utęsknieniem.... To dopiero będzie widok

Mikołaj jest już z nami!

Bloguję
Stary 2013-11-29, 11:48   #3866
Tequillla
Zadomowienie

Cytat:

Tylko ja polewam wystudzone ciasto bo jak polewam cieple to sie zapada Tobie sie nie zapada?
Piekę w wąskiej keksówce, wyrasta bardzo, często pęka na górze. Po wyjęciu stoi chwilę i odparowuje, polewam po kilku, może dziesięciu minutach, ciasto jest jeszcze ciepłe ale się nie zapada
Stary 2013-11-29, 11:48   #3867
ladylazarusIE
Raczkowanie

GG do ladylazarusIE

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość
Córa kocha Platfusa nad życie

Jejku - w przyszły weekend pierwszy raz wystawiam swoje "dzięła" na jakimś jarmarku. ALe mam stresa, że nikt nic nie kupi i nikomu się nie będzie podobać Niestety nie mogę wam nic pokazać na wątku, bo już punkty dostałam za link do bloga w podpisie (że niby zarabiam na szyciu taaa.... od kiedy na rękodziele się zarabia )
1. 100 browniz points za imię Platfus rozwalił mi system
2. To daj link na priv Ja kcem przynajmniej
ladylazarusIE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 11:58   #3868
mona1
Zadomowienie

Cytat:
Dzień dobry

Ja dziś zaczynam 7 miesiąc

Cytat:
ja dzisiaj spędzam samotnie dzień tż idzie po pracy na impreze firmową a mi zostaje tylko siedzenie w pustym domu i zamartwianie się o niego głupie to wszystko...
ja mam tak często, nie przejmuj się

Cytat:
WITAM SIĘ 100 DNI PRZED PORODEM

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
na moje dziecie czekamy do poniedzialku, a jak sie nie ujawni to matka bedzie bardzo zla w ogole mam polowkowe i juz zaczynam sie denerwowac
nie denerwuj się, na pewno wszystko będzie dobrze jakieś przeczucia/marzenia odnośnie płci?
Stary 2013-11-29, 12:01   #3869
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
Załącznik 5493865 To mój kochany piesio Cezarek (ja go nazywam Czesław bo czasami jest przygłupawy hehe)

Załącznik 5493866 A to kocyk z kapturkiem dla maluszka, o którym już wcześniej pisałam
No mordka Czesława wymiata a wiesz, że nasz też się dorobił męskiego imienia a nawet dwóch W dniu adopcji dostał imię Reksio, wtedy moja chrzesniaczka była mała i nie potrafiła wymówić tego słowa, mówiła "Lesio". No to my dodaliśmy Lesio-Zdzisio, potem zrymowalismy Zdzisio- Krzysio i już tak zostało, z tym, że imiona ewoluowały przez lata i teraz jest Zdzisław Krzysztof, że niby jest starszy i dostojniej Czasem na dworze ludzi sie oglądają, gdy się zwracamy do niego Zdzisławie Krzysztofie
poza tym ma oczywiście cała masę kretyńskich przydomków i ksywek typu Koszmareksio albo Dzikofleksio
ale może dość o psach, pomówmy o dzieciach .... i nie mam nic do powiedzenia, Mała tradycyjnie milczy

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
chodzę sobie z koszyczkiem i wącham warzywka
Hmmmm brzmi jak fetysz

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
od dziś nowa gazetka w Pepco obowiązuje i wypatrzyłam tam sowią czapkę z rękawiczkami. zastanawiam się, czy sobie po nią nie podjechać. nie znoszę czapek, w każdej czuję, ze wyglądam jak głupek, ale tą bym chciała przymierzyć - kolor by mi do kurtki pasował.
a może za stara jestem na takie sowy??
eee tam, świetna sowa, bierz właśnie sobie oglądam. Jakiś czas temu kupiłam też w Pepco zestaw z rękawiczkami, ale taka czapkę z uszami które można podpiąć, młodziezową, ale co tam, czy to tak widac, że ja nie młodzież

Wybieram się dziś z chłopakami do miasta, najpierw dostarczymy syna na trening, a potem pociągam małża po sklepach. Uwielbia to
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 12:05   #3870
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
A można upiec go w innej blasze? Bo ja nie mam keksówki, a nie chcę robić z podwójnej porcji. Myślicie, że w tortownicy wyjdzie?

Cytat:
kolejne obiecane zdjęcia

Mój wózek

Cytat:
Już czasami zaczynam się martwić, dlaczego ten mój Dzieć jest taki ruchliwy - że może mu tam niewygodnie Jednak gdybym miała usg na ostatniej wizycie byłabym spokojniejsza
Wow, przyszalałaś z tą wyprawką Ale akurat dla mnie to nie do pomyślenia zostawiać wszystko na ostatnią chwilę I nie wiem, jak kiedyś kobiety, żeby "nie zapeszyć" czekały ze wszystkim do porodu...
Oprócz wózka, fotelika i kilku ciuszków wszytsko używane - ubranka mam niemal wszystko ze szmateksów
Tutaj niektóre Dziewczyny mają teorię, żę chłopcy są ruchliwsi, więc może u Ciebie to się sprawdza

A co do suszarki - raz kazałam męzowi rozwiesić kilka ciuszków po praniu, bo ja wychodziłam. Wracam, a ten do mnie w progu "jakie te ciuszki są malusieńkie" i maślane oczka haha, więc nie tylko na nas, baby, to taki działa

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości