Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-29, 09:17   #1921
Wika28
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
Wika przykro mi... To okropne nabrać nadziei i ją stracić. Ale ja raczej obstawiam że testy były felerne. No bo przy pozytywnej becie na pewno blokowana jest owulacja i pęcherzyka dominującego by wczoraj gin w jajniku nie znalazł.. Tak mi się wydaje...
i tej wersji się trzymam, bo inaczej bym zwariowała chyba - po roku starań. Teraz powrót do Chodakowskiej i żadnych testów więcej Jednak im mniej się wie, tym spokojniej się śpi a na pewne rzeczy i tak się wpływu nie ma, niestety.
Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 09:28   #1922
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
ma zapłacone (ryczałtem) za 6 wizyt u Ciebie. w teorii - Ty ustalasz jak Ci one pasują. w praktyce - wiele zależy od położnej... (co mnie niebywale drażni - jak słyszę, że u kogoś była raz... dlatego ja wybrałam sobie połozną spoza 'mojej' przychodni. i nie bylam taktowana jak nr w statystyce, ale jak pacjent)
widzisz, to wszystko zależy od położnej, przychodni. ja się nasłuchałam jak to położna była raz, rzuciła ulotki i tyle ją widziano (u mnie na osiedlu). byłam przekonana, że to z mojej przychodni, więc zasięgnęłam opinii o innych położnych, koleżanka tż bardzo polecała swoją, nie z przychodni. zadzwoniłam, umówiłam się (już po porodzie). to była najgorsza decyzja jaką mogłam podjąć. ta położna tylko namieszała mi w głowie i generalnie wyszło że głodzę dziecko, zaraz go odwodnię i w ogóle jakieś "cuda". nie wiedząc co tu teraz robić przeryczałam dzień (hormony odebrały mi zdolność do logicznego myślenia), zadzwoniliśmy do położnej ze SR, potem odwołaliśmy tą co przyszła i wróciliśmy do położnej z przychodni. okazało się, że to nie o tej położnej tyle słyszałam przed porodem i było już ok. położna była u nas 6 razy, dodatkowo umawiałam się z nią w przychodni żeby ważyć Jakuba jak pediatra nie chciała się nim zainteresować. do tej pory jak jestem w przychodni mogę z nią porozmawiać jeśli coś. nie wiem po co tak nakombinowałam
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 09:29   #1923
jojla
Zakorzenienie

Eseska śliczna dziewczynka z Zosi Raz jeszcze wszystkiego naj

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
pani- witaj towarzyszko niedoli naszych dzieci, u nas kolejna noc z płaczem nawet na rękach i bez snu...(pomijam fakt, że o 22 wróciłam z pracy i od rana znowu w niej jestem)

Cytat:
Napisane przez Wika28 Pokaż wiadomość
i tej wersji się trzymam, bo inaczej bym zwariowała chyba - po roku starań. Teraz powrót do Chodakowskiej i żadnych testów więcej Jednak im mniej się wie, tym spokojniej się śpi a na pewne rzeczy i tak się wpływu nie ma, niestety.
I tego się trzymaj

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 09:38   #1924
measia
Wtajemniczenie

GG do measia Send a message via Skype™ to measia

Wadera 100 lat

Zo buziaki na pierwsze urodziny

Wika tule mocno

Berbi i Kucyk ciesze sie, ze wszytsko ok

Kucyku wszystkiego najlepszego dla Twojego Tz!

mam nadzieje, ze nic nie oposcilam

u nas nic nowego, dalej walcze o sypialnie. powoli mam dosyc i mam nadzieje, ze na swieta bede mogla sie do niej wprowadzic, a mialo byc tylko 2 dni roboty
Marysia mi odbila wczoraj na rece swoje dwa zeby
measia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 09:54   #1925
fiolusiek
Zakorzenienie

Co do położnej to wolałabym, żeby nie przyszła i tak się stało. A jej wyboru dokonałam nieświadomie, bo w przychodni podpisywałam papierki na wybór lekarza dla Stasia, i tam mi dała, że wybieram ją

Wczoraj byliśmy na przedostatnich ćwiczeniach i Stasio płakał, bo nie chciał stamtąd iść Znalazł sobie kolege i podawał mu zabawki, serce mi się cieszyło na ten widok.. Szkoda, że nie ma tu blisko żadnych rówieśników. Coraz częściej nachodzą mnie myśli, że chciałabym kolejne dziecko
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 10:26   #1926
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Waderko, Zosiu - spóźnione, ale szczere: WSZYSTKIEGO NAJPIĘKNIEJSZEGO

Wika - dziwna sytuacja... Ja też po cichu liczyłam na inną diagnozę, ale skoro pęcherzyk jest, to do dzieła

Inutil - !!!o mamuniu.... Wiem, przez co przechodzisz. Moja siostra jest uczulona na kwas salicylowy (który występuje w większości środków przeciwbólowych, przeciwzapalnych...), moi rodzice dowiedzieli się o tym w taki sam sposób.... Było z nią naprawdę kiepsko. Trzymam kciuki, żeby Julkowi przeszła ta alergia z wiekiem.

Cytat:
hmmm... będziecie?
Nie wiem jeszcze..

Cytat:
Napisane przez eseska Pokaż wiadomość
PERSE! kochana a co dokładnie powiedział. Niewielkie opóźnienie to szybko nadrobicie
W zasadzie to niewiele więcej. Że ma lekkie opóźnienia, ale niewielkie...

Cytat:
Napisane przez eseska Pokaż wiadomość
PERSE wygrała obstawianie (pamiętacie dawniej robiłyśmy obstawianko kiedy cięzarówka na wylocie urodzi- może do tego wrócimy?), nie mogla się doczekać lipca i była na etapie pawików

Normalnie się wzruszyłam

Cytat:
Perse- nie wiem czemu mam takie wrazenie, że każdy neurolog coś znajdzie nawet jak wszystko jest ok
Dokładnie, u nas na mamusiowym co któraś dziewczyna idzie z dzieckiem do neuro, to wychodzi z diagnozą obniżone/wzmożone napięcie, asymetria...

Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
Perse a co konkretnie powiedział neurolog? W czym macie opóźnienie?
Nie powiedziała, w czym.
Tylko, że ma niewielkie opóźnienia i że jeszcze niestabilnie trzyma główkę..

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość

Nie chodziłam bo nie było za co...
Ja chodziłam do zupełnie darmowej SR, a podostawałam stamtąd jeszcze mnóstwo gratisów.

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
3. Perse - też jestem ciekawa czy będziecie chodzić na tą rehabilitację. trochę mi się to kojarzy z tym, co kiedyś napisałaś, że dziwnym trafem praktycznie każde dziecko, które trafia do neuro musi być rehabilitowane.
Nie wiem, jeszcze czy będziemy. Muszę to przemyśleć...
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 10:27   #1927
jana
Raczkowanie

iza ja jak się zapisywałam do szkoły rodzenia, to pani mi powiedziała, że można bezpłatnie, tylko trzeba wypisać oświadczenie, że chcesz, żeby ta położna opiekowała się Wami w ramach NFZ, że może rónież przyjść do domu i przeprowadzić zajęcia indywidualnie , więc też pewnie możesz zadzwonić do SR i zapytać.
wika przykro mi, jednak liczyłam, że się udało
z cyklu trudna noc to i była i u mnie, bolał brzuch i miałam takie kłucia po jednej stronie, że nie mogłam głębiej oddychać

...mały chłopiec czeka na kwiecień
jana jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-29, 10:31   #1928
iza243
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43940639]

Ja chodziłam do zupełnie darmowej SR, a podostawałam stamtąd jeszcze mnóstwo gratisów.

[/QUOTE]

Nie znalazłam nigdzie koło siebie darmowej szkoły rodzenia.Szkoda bo chciałam chodzić,ale to już nieważne.

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 10:49   #1929
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wika28 Pokaż wiadomość
Jednak im mniej się wie, tym spokojniej się śpi a na pewne rzeczy i tak się wpływu nie ma, niestety.

Cytat:
widzisz, to wszystko zależy od położnej, przychodni.
jak zawsze.
polozne w mojej przychodni sa nabzdyczone, ze ich nie wybralam i zawsze musza to skomentowac ?!
wybralam taka, ktora znalam. ma super opinie, prowadzi SR, jest fantastycznym czlowiekiem - mialam mozliwosc to poszlam w znana mi osobe.
w orientowala się mojej sytuacji (pracuje z moim ginem), nie musialam tlumaczyc, ze nie moge chodzic.

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
C A jej wyboru dokonałam nieświadomie, bo w przychodni podpisywałam papierki na wybór lekarza dla Stasia, i tam mi dała, że wybieram ją
u nas też chciały zrobić taki numer. ale sie zorentowałam, i powiedziałam, że już dokonałam wyboru.

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43940639]
Tylko, że ma niewielkie opóźnienia i że jeszcze niestabilnie trzyma główkę..[/QUOTE]nasz w 4 miesiacu wcale nie trzymal glowki. strasznie mnie nastraszyli troszke pociwczylismy (wedle instruktazu) i szybko nadrobil.

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 10:51   #1930
Konto usunięte

No a Artur jak się go ciągnie za rączki do przodu to spokojnie od jakichś 2-3 tygodni trzyma główkę, o podtrzymywaniu głowy na rękach jak go noszę już dawno zapomniałam. Nie wiem, o co im chodzi :/
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 10:59   #1931
fiolusiek
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43941072]No a Artur jak się go ciągnie za rączki do przodu to spokojnie od jakichś 2-3 tygodni trzyma główkę, o podtrzymywaniu głowy na rękach jak go noszę już dawno zapomniałam. Nie wiem, o co im chodzi :/[/QUOTE]
Perse lepiej nie ciąg tak go za rączki Jeśli chcesz sprawdzić czy ciągnie rób to za ramiona, Stasio też czasem nie ciągnie głowy, a ma 13 ms.
Jeśli będziesz go prawidłowo trzymać to nie będzie rzucał główką na boki.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-29, 11:03   #1932
zebrawpaski
Zakorzenienie

pani- Kasia z Babcią- Tze-t miał jechać na chwilę do domu a potem wrócić do Kasi (chyba, że go ściągną do pracy ale nic nie pisała),
ja wpadam do domu na moment i zaraz wychodzę na praktyki do wieczora więc masakra-nie wiem jakbyśmy ogarnęli bez moich Rodziców

cud położną miałam - byłam na spotkaniu z nią przed porodem, potem była u mnie chyba 5-6 razy ale powiedziała, że jakby trzeba było to jeszcze przyjdzie, dała mi swój prywatny nr i kazała dzwonić jakby coś, teraz jak idziemy do przychodni to pyta co u nas, nawet w kościele mnie zaczepiła i pytała czy byłam z Kasią u arelgologa i czy poprawa jest
ale ona chyba tez dobrze wizyty u mnie wspomina, przychodziła w upale, zajmowała się dzieckiem- oglądała (byłam wtedy na etapie ze niepozwalałam nikomu dziecka na ręce brać a jej ufałam), w tym czasie robiłam kawę mrożoną a potem siadałyśmy razem i odpowiadała mi na całą listę pytań (kiedyś jej kazałam przyjść do mnie na samym końcu pracy- żebym jej do kawy adwokatu mogła nalać)
przychodziła nie tylko do Kasi ale i do mnie,martwiła ją moja brzydka rana, nakrzyczała na mnie, że się ubrałam w spodnie na pierwszą jej wizytę i kazała mi się przebrać do koszuli nocnej i ranę wietrzyć

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA

Edytowane przez zebrawpaski
Czas edycji: 2013-11-29 o 11:07
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 11:05   #1933
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
2. IZA - jeśli masz takie obawy i nie chodziłaś do szkoły rodzenia przejdź się do przychodni i popytaj o opiekę położnej środowiskowej (pewnie taką masz bo chyba standardowo przy zapisywaniu się do przychodni wypełnia się deklarację lekarza rodzinnego i położnej środowiskowej, tylko nie zawsze się o tym pamięta). obiło mi się o uszy, że kobiecie w ciąży jeszcze przed porodem przysługują jakieś wizyty/opieka od któregoś tygodnia ciąży (na pewno jeszcze przed 30). może w ramach tego by Cię troszkę przeszkoliła, podpowiedziała coś w kwestii opieki i pielęgnacji Maluszka, może poczułabyś się choć trochę pewniej dzięki temu. wiem, że położne w przychodniach różnie podchodzą do tematu i go realizują, nie każda przychodzi te przepisowe 6 razy po porodzie a co dopiero wcześniej, ale może akurat? ewentualnie umówić się z położną, że przyjdziesz do przychodni na takie spotkanie?
Od 20 tygodnia położna może przychodzić 1 raz w tygodniu na NFZ
Po tamtym porodzie przyszła do mnie położna (nie wiem z jakiej paki, może szpital poinformował?) i tak właśnie powiedziała.

Też się zastanawiam co z tą położną, która przychodzi do dziecka, zwłaszcza, że dalej jestem zapisana do przychodni bliżej poprzedniego miejsca zamieszkania. Ale to chyba nie ma znaczenia?

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2013-11-29 o 11:08
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 11:43   #1934
pani22ka
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43941072]Nie wiem, o co im chodzi :/[/QUOTE]hm. a jak argumentowali?

Cytat:
przychodziła nie tylko do Kasi ale i do mnie,martwiła ją moja brzydka rana, nakrzyczała na mnie, że się ubrałam w spodnie na pierwszą jej wizytę i kazała mi się przebrać do koszuli nocnej i ranę wietrzyć
pamietam to...
są ludzie i parapety. w każdziutkim zawodzie. i w życiu

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Ale to chyba nie ma znaczenia?

moja przyjeżdżała z drugiego końca miasta. i o ile starałam się by spotkania wypadały wtedy gdy pracuje u gina (bliziutko mam, z balkonu bym dorzuciła kasztanem ), to jak urodził się T. i były nagłe potrzeby - przyjeżdżała na każde życzenie.

Stary 2013-11-29, 13:03   #1935
rena5
Zakorzenienie

Wika - przepraszam, ale nie rozumiem dlaczego nie chcesz tej bety zrobić?? wiedziałabyś wszystko...

Anitka - bidulko

Inutil - współczuję...wyobrażam sobie przez co przeszłaś...

Pani, Zeberko, Czarnula - niech dzieciaczki szybko zdrowieją

Jana jak się czujesz??

Esesia- świetna lista a gdzie ja byłam??? bo chyba już tu byłam a może nie

mniej więcej rok temu dowiedziałam się, że jestem w 3 ciąży...

Mateuszek -> cuda się zdarzają
rena5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 13:12   #1936
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Hej Laseczki Jak zwykle nie nadrobie

Kucyk, Berbie, super ze wizyty udane

Wika, ... Jeszcze sie uda

Sto lat dla Zosi

Wadera, spóznione najlepsze zyczenia

Anitka, ja tez jakies 2 tygodnie temu mialam taką noc.. Calą noc rzyganko, pewnie sie czyms strulam, ale jadlam to samo co moj stary i jemu nic Pewnie to wszystko hormony i tyle

Laski, jak to jest z tą polożną? Czy jak skonczylam 20tc to nalezy mi sie, zeby ona przyszla do domu i mi zrobila mini SR?? Ja akurat mam fajna polozna w przychodni, ktora osobiscie zna sie z moja mama i ogolnie jest w porzadku. Bardzo mila babka. Mam nadzieje ze i kompetentna. Jak wczoraj poszlam do przychodni, bo sie martwilam o Maluchy to bez problemu sie mna zajela. Wszystko wyjasnila, posluchala tetna i powiedziala ze zawsze moge do niej przyjsc sie poradzic Wiec chyba jest ok...

A teraz mam pytanie do Moniki... na pewno jestes zorientowana.. Dobry specjalista pediatra ?? W okolicach LSM, Czubów? Bo ta pediatra co jest w mojej przychodni to porażka jakas...
Monia, wiesz moze cos o darmowych SR w Lbn? Czy jeszcze ta aktywna mama z choin to w ogole dziala??

Myslalam dlugo o SR, ale u mnie to nie za bardzo, bo ani cwiczyc mi nie mozna, ani kwestia porodu naturalnego mnie nie dotyczy.. Zatem polowa zajeć w ... O CC nic nie mowia w SR, a cwiczyc oddechu nie ma u mnie sensu.. Z kolei o przygotowaniach do cc, o samym cc i jak sobie po nim radzic to g**wno mowia, bo tylez samo wiedzą
Ze SR interesuje mnie praktycznie tylko opieka nad Maluchami...
O KP tez nie musze do konca wiedziec, bo nastawiam sie na laktator...Przy blizniakach ciezko jest karmic UU.. Szczególnie jak Maluchy kiepsko jedzą... Nie wyobrazam sobie karmic jednego godzine przy cycu, potem drugiego, kolejna godzine... Nic innego bym w ciagu doby nie robila A szkoda, bo mialam ochote na KP... Jednak laktator bedzie musial zastapic to i owo

WYMIANKA
elizabarbara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 13:14   #1937
Alfahelisa
Zakorzenienie

Zgadzam sie z Rena, zwlaszcza po ostatnich przygodach waderki i reny wlasnie...
Dziwne ze lekarz nie kazal ci zrobic bety...
Mi w biochemixznej nawet jak dostalam @ kazal by wykluczyc min pozamaciczna (to min to jego slowa wiec nie woem co innego jeszczexmoze byc)
Bhcg nie ma prawa w org sie utrzymywac jesli to nie ciaza, a czy testy byly napewno wadliwe tego tez nie wiesz...
U wadery mimo pozytywnego testu dluuuuggo nic nie bylo widac, jakby to pozytywny test zignorpwala to moglo sie.zpe skpnczyc...
Mechanizm wyparcia to nie zawsze dobry pomysp. Lepiej zobacztc te zero na bhcg niz ryzykowac niewiadomo co
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 13:29   #1938
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Perse lepiej nie ciąg tak go za rączki Jeśli chcesz sprawdzić czy ciągnie rób to za ramiona, Stasio też czasem nie ciągnie głowy, a ma 13 ms.
Jeśli będziesz go prawidłowo trzymać to nie będzie rzucał główką na boki.
Nie robię tego często
Ot kilka razy, żeby sprawdzić, czy podnosi głowę.
Swoją drogą neuro tego nie sprawdziła.
Szczerze mówiąc moja pediatra bada go za każdym razem dokładniej na te wszystkie odruchy...

Cytat:
hm. a jak argumentowali?
Nijak. Byłam tam na 3 wizytach (1. - rehabilitantka+lekarz od reh., 2. - rehabilitantka, 3. - neurolog) i nikt mi nic nie wyjaśnił, tylko, że dziecko opóźnione, do rehabilitacji. Nic nie wiem. Dlatego podchodzę do tego bardzo sceptycznie, bo mam wrażenie, że ten ośrodek to taki przerób trochę. Inna sprawa, że chodzą tam też dzieci bardzo bardzo chore, niepełnosprawne, więc myślę, że oni są bardzo wyczuleni (żeby nie mówić już, że przeczuleni)...

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

Co do położnych i SR, właśnie tak to u mnie było, zapisałam się do SR i przychodziła do mnie po porodzie położna stamtąd.
Ja akurat na SR miałam same zajęcia nt. maluchów, potem już musiałam przerwać chodzenie (dlatego zajęcia po 30tc uważam za bezsens, lepiej chodzić wcześniej, bo później różnie bywa).
Ale nauczyłam się kąpać dziecko na SR, dowiedziałam o witaminach, o kosmetykach, o różnych rzeczach.
Położna to tam mi w sumie wiele nie pomagała, jedynie w nawale/zapaleniu piersi. I pooglądała Małego, to też było dla mnie ważne, jak był maleńki, bo strasznie się nad nim trzęsłam.
Stary 2013-11-29, 15:14   #1939
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez jana Pokaż wiadomość
iza ja jak się zapisywałam do szkoły rodzenia, to pani mi powiedziała, że można bezpłatnie, tylko trzeba wypisać oświadczenie, że chcesz, żeby ta położna opiekowała się Wami w ramach NFZ, że może rónież przyjść do domu i przeprowadzić zajęcia indywidualnie , więc też pewnie możesz zadzwonić do SR i zapytać.
w niektórych SR tak można, ale nie we wszystkich. moja była wyłącznie prywatna.

Cytat:
u nas też chciały zrobić taki numer. ale sie zorentowałam, i powiedziałam, że już dokonałam wyboru.
ja właśnie takiego wyboru "dokonałam" zapisując się do przychodni ok 10 lat temu. w razie co zawsze można zmienić, 2 razy do roku za darmo taka zmiana.

Cytat:
Też się zastanawiam co z tą położną, która przychodzi do dziecka, zwłaszcza, że dalej jestem zapisana do przychodni bliżej poprzedniego miejsca zamieszkania. Ale to chyba nie ma znaczenia?
nie powinno mieć to znaczenia, ale różnie bywa. najlepiej wcześniej się dowiedzieć.

Cytat:
Napisane przez elizabarbara Pokaż wiadomość
Laski, jak to jest z tą polożną? Czy jak skonczylam 20tc to nalezy mi sie, zeby ona przyszla do domu i mi zrobila mini SR?? Ja akurat mam fajna polozna w przychodni, ktora osobiscie zna sie z moja mama i ogolnie jest w porzadku. Bardzo mila babka. Mam nadzieje ze i kompetentna. Jak wczoraj poszlam do przychodni, bo sie martwilam o Maluchy to bez problemu sie mna zajela. Wszystko wyjasnila, posluchala tetna i powiedziala ze zawsze moge do niej przyjsc sie poradzic Wiec chyba jest ok...

A teraz mam pytanie do Moniki... na pewno jestes zorientowana.. Dobry specjalista pediatra ?? W okolicach LSM, Czubów? Bo ta pediatra co jest w mojej przychodni to porażka jakas...
Monia, wiesz moze cos o darmowych SR w Lbn? Czy jeszcze ta aktywna mama z choin to w ogole dziala??

Myslalam dlugo o SR, ale u mnie to nie za bardzo, bo ani cwiczyc mi nie mozna, ani kwestia porodu naturalnego mnie nie dotyczy.. Zatem polowa zajeć w ... O CC nic nie mowia w SR, a cwiczyc oddechu nie ma u mnie sensu.. Z kolei o przygotowaniach do cc, o samym cc i jak sobie po nim radzic to g**wno mowia, bo tylez samo wiedzą
Ze SR interesuje mnie praktycznie tylko opieka nad Maluchami...
O KP tez nie musze do konca wiedziec, bo nastawiam sie na laktator...Przy blizniakach ciezko jest karmic UU.. Szczególnie jak Maluchy kiepsko jedzą... Nie wyobrazam sobie karmic jednego godzine przy cycu, potem drugiego, kolejna godzine... Nic innego bym w ciagu doby nie robila A szkoda, bo mialam ochote na KP... Jednak laktator bedzie musial zastapic to i owo
Eliza, napiszę Ci wszystko, ale wieczorem, bo teraz Jakub nie da mi się skupić na tyle, a sporo informacji będzie. na pewno część jak nie wszystko na PW.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-29, 15:35   #1940
Hosenka*
Zakorzenienie

A ta położna przychodzi ze zwykłej przychodni, do której chodzi się do internisty? Pytam, bo w tej przychodni nie przyjmuje żaden ginekolog, więc i położnych na pewno nie ma.
W tamtym roku przyszła do mnie położna ale z Niepublicznego Zakładu Usług Położnych Środowiskowych.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 15:37   #1941
wadera4
Wtajemniczenie

Maksi, eseska, measia, perse, eliza - dziękuję za życzenia

Alfa no i nic się nie chwalisz? Wszystkiego najlepszego

Cytat:
Napisane przez rena5 Pokaż wiadomość
mniej więcej rok temu dowiedziałam się, że jestem w 3 ciąży...

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
U wadery mimo pozytywnego testu dluuuuggo nic nie bylo widac, jakby to pozytywny test zignorpwala to moglo sie.zpe skpnczyc...
Mechanizm wyparcia to nie zawsze dobry pomysp. Lepiej zobacztc te zero na bhcg niz ryzykowac niewiadomo co
No właśnie! Moim zdaniem nie można tego tak zostawić. Zrób betę bedziesz chociaż wiedziała czy test był felerny, czy ten hormon naprawdę jest...

Cytat:
mam już cześć prezentu mikołajkowego
A ja mam już cały

Zdjęto mi szwy, ale nie wszystkie w tej największej ranie, przy pępku, ponoć zrobił się stan zapalny zdjęła jeden szew a skóra zaczęła się rozłazić bałam się, że mi flaki wyjdą resztę zostawiła, powiedziała że to za wcześnie. A w szpitalu mówili, żeby zdjąć po 5 dniach

Dziewczyny a jak ja mam teraz liczyć dni cyklu kiedy był 1dc, w dniu operacji czy kiedy zaczęłam krwawić
I nie wiem czy badać jeszcze betę W poniedziałek było 920, więc dużo spadła...

Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy.
wadera4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 16:15   #1942
jana
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wadera4 Pokaż wiadomość
Zdjęto mi szwy, ale nie wszystkie w tej największej ranie, przy pępku, ponoć zrobił się stan zapalny zdjęła jeden szew a skóra zaczęła się rozłazić bałam się, że mi flaki wyjdą resztę zostawiła, powiedziała że to za wcześnie. A w szpitalu mówili, żeby zdjąć po 5 dniach

Dziewczyny a jak ja mam teraz liczyć dni cyklu kiedy był 1dc, w dniu operacji czy kiedy zaczęłam krwawić
I nie wiem czy badać jeszcze betę W poniedziałek było 920, więc dużo spadła...
widzisz, dobrze, że nie wyjmowalaś sama
1dc to chyba dzień zabiegu, ale ten cykl i tak może się rozjechać...

Stary 2013-11-29, 16:16   #1943
iza243
Zakorzenienie

Mamusie napiszcie szczerze czy te pierwsze tygodnie z dzieckiem to naprawde taki koszmar?Tż jest zły bo w pracy wszyscy koledzy co mają dzieci straszą go jak to teraz będzie mega ciężko i wogóle

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 16:19   #1944
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elizabarbara Pokaż wiadomość
Czy jak skonczylam 20tc to nalezy mi sie, zeby ona przyszla do domu i mi zrobila mini SR??
wydaje mi się, że powinnaś zgłosić "zapotrzebowanie"
nie wiem czy wszystkie robią "miniSR" akurat moja wiedziała, że z żadnej innej formy szkolenia na mieście nie mogę skorzystać.

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43943566]
Położna to tam mi w sumie wiele nie pomagała, jedynie w nawale/zapaleniu piersi. I pooglądała Małego, to też było dla mnie ważne, jak był maleńki, bo strasznie się nad nim trzęsłam.[/QUOTE]forma przeszła bardzo mnie rozbawiła

nam/mi bardzo pomogła. pierwsza i kolejna kąpiel, pokazała jak pielęgnować, nauczyła wszystkiego. zwróciła uwagę na krwiaka na główce, zleciła maść z arniki. zauważyła marmurek na skórze, monitorowała wszystko.
radziła co na ulewanie, zasugerowała preparaty, które pediatra tylko potem powierdził.
no i przyniosła mi prokto glivenol czym uratowała mi zycie

Cytat:
A ta położna przychodzi ze zwykłej przychodni, do której chodzi się do internisty?
w naszym przypadku tak jest (znaczy byłoby, gdybym "wybrała")

Cytat:
Napisane przez wadera4 Pokaż wiadomość
bałam się, że mi flaki wyjdą
aaaaa! dobrze, że jednak sama tego nie zrobiłaś:brzydal :

Stary 2013-11-29, 16:25   #1945
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Cytat:

Eliza, napiszę Ci wszystko, ale wieczorem, bo teraz Jakub nie da mi się skupić na tyle, a sporo informacji będzie. na pewno część jak nie wszystko na PW.
Dziekuje

Cytat:
A ta położna przychodzi ze zwykłej przychodni, do której chodzi się do internisty? Pytam, bo w tej przychodni nie przyjmuje żaden ginekolog, więc i położnych na pewno nie ma.
W tamtym roku przyszła do mnie położna ale z Niepublicznego Zakładu Usług Położnych Środowiskowych.
U nas w przychodni tez nie ma ginia, ale polozna jest

WYMIANKA
elizabarbara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 16:27   #1946
jana
Raczkowanie

Eliza jak dzisiaj ruchy, bo u mnie jakoś niemrawo, ciiisza, a wczoraj było tak dobrze

Stary 2013-11-29, 16:27   #1947
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Mamusie napiszcie szczerze czy te pierwsze tygodnie z dzieckiem to naprawde taki koszmar?Tż jest zły bo w pracy wszyscy koledzy co mają dzieci straszą go jak to teraz będzie mega ciężko i wogóle
no bułka z masłem przed śniadaniem to to nie jest w końcu życie się przewartościowuje

myslę, że to jest bardzo indywidualne i zależy jaki dzieć będzie

gdyby nie ból połogowo-szwowo-hemoroidowy, to powiedziałabym, że pierwsze tygodnie były straszne - bo coś nowego a materia kruchutka, więc o stres łatwo. ale dla mnie najgorzej było w upały, to dla mnie było piekło...

Stary 2013-11-29, 16:37   #1948
Konto usunięte

Cytat:
... Ale czemu koszmar?
Jasne, że dziecka nie dostaje się z instrukcją obsługi, ale nie twórzcie wokół tego z TŻem jakiejś otoczki rodem z horroru.
Noworodki zwykle dużo śpią, jedzą, robią kupy i potrzebują bliskości rodzica, wiele więcej nie jest im do szczęścia potrzebne. Po jakimś czasie nauczysz się słuchać swojego dziecka i będziesz wiedzieć, co mu jest w danym momencie potrzebne.
Dziecko to mały człowiek, trzeba to sobie uświadomić, ma potrzeby, fizjologiczne i psychiczne i jak się je zaspokoi, to jest spokojne i szczęśliwe. A zaspokajanie ich leży w naturze rodzica i dużą rolę odgrywa w nim instynkt.
Ja dostałam do domu niecałe 2 kilogramy dziecka i wyobraź sobie, jakie miałam przerażenie w oczach.
Teraz całe dnie upływają nam na zabawach, całowaniu, oglądaniu książeczek, jedzeniu z lepszym lub gorszym skutkiem i całą resztą NORMALNYCH rzeczy, które rodzice od zawsze robili, robią i robić będą.

Cytat:

forma przeszła bardzo mnie rozbawiła

---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ----------

A, no i wieści C.:

"Jeśli nic sie nie zmieni to w środę o 12 odstawiaja antybiotyk i wracamy do domu
Co prawda wracamy w piątek na badania ale jednak...
Potem czekamy aż uda sie zarezerwować salę operacyjną i będą wyjmowac cewnik- może uda sie przed Świętami Do tego czasu będziemy w domu.
Nie mogę uwierzyć, że minęło juz prawie 7tygodni na antybiotykach..."
Stary 2013-11-29, 16:41   #1949
fiolusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Iza Nie martw się Wiadomo, że początki nie są łatwe, ale pierwsze chwile zapamiętuje się na zawsze. To będzie coś najpiękniejszego.
Poradzicie sobie, ma kto wam pomóc przy maluszku i domowych sprawach
Stary 2013-11-29, 16:46   #1950
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
No sielanka to to nie jest, ale jak człowiek spodziewa się przewrocenia zycia do gory nogami i zmiany priorytetów to jest oki
bo nie ukrywajmy juz nie będziesz najwazniejsza, śniadanie bedziezz jesc ma raty, wyskakiwac bedziesz z wanny zaraz po zmoczeniu i budzic sie po pare razy w nocy bo dziecko akurat zrobi w pieluche, bedzie glodne, nie pójdziesz na spacer/zakupy wtedy kiedy bedziezz mieć na to ochotę tylko wtedy kiedy dziecko będzie spac/najedzone itp

i lepiej sie z tym za wczasu pogodzic tak jest i już dziecko zmienia wszystko, ale ta mała istotka dla której jestes całym swiatem wszystko wynagradza to raz a dwa ja miałam taki instynkt ze sie nawet nie wachałam tylko leciałam do dziecka jak tylko zakwiliło nie wazne co robiłam
zimne obiady to też norma
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości