Śnieżek z nieba lekko prószy, ślubny sezon wkrótce ruszy! PM 2014 cz. 22 - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-29, 14:42   #421
misia880
Zakorzenienie

Dot.: Śnieżek z nieba lekko prószy, ślubny sezon wkrótce ruszy! PM 2014 cz. 22

kasiula jakbys nie miala gdzie mieszkac to moze bys zmieniła zdanie

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 14:43   #422
lupinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
Ja już 2 lata żyje na odległość - więc czekam jak na zbawienie na 15 grudnia kiedy przyleci mój Ł. Pracuje w Londynie więc Warszawka To jeszcze nie koniec świata -jakoś antonina dacie radę.
racja my co prawda tylko rok byliśmy na odległość Wrocław-Kraków i było meeeega tęskno, ale też romantycznie jak się spotykaliśmy w co drugi weekend to się na krok nie rozstawaliśmy 24h/dobe jest co wspominać teraz ale więcej już bym tak nie chciała...
Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
stary ale pewnie zna sie na rzeczy. ja sie boje kto nas bedzie leczyl za 50 lat? jak dzisiejsza mlodziez jest taka jaka jest..
a wcale że niekoniecznie się znał, to ja mu tłumaczyłam jakie badania trzeba mi zrobić i jak one się dokładnie nazywają. nie mówię, że każdy starszy to źle ale u tego nie chciałabym się leczyć.
Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość
te by chyba mogły by być do sukni?
te pierwsze świetne! ciekawe czy wygodne, w podobne taneczne chcę celować w tym całym akcesie ale jeszcze się tam nie wybrałam
lupinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 14:43   #423
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Cytat:
Napisane przez kasiula245 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jak czytam o tych waszych kredytach to aż mi się słabo robi, podziwiam was za odwagę naprawdę!!!! Ja to w życiu nie zdecydowałabym się na taki duży kredyt , nie mogłabym żyć z myślą, że może coś pójdzie w życiu nie tak, że może kiedyś stracę pracę i nie daj Bóg moje dzieci odziedziczyłyby moje długi, bądź mój kredyt to spłacenia nigdy w życiu!!
My na razie mieszkamy w małej części domu po babci, mamy osobne wejścia z teściami i wszystko swoje, a od jakiegoś czasu pomału dobudowujemy się, aby powiększyć nasz kącik i bez żadnych kredytów
No tak, jak ja bym miała choćby małą część domu do mieszkania razem z TŻ, nie myślałabym o kredycie. Ale jest jak jest i kredyt jest jedyną szansą na nasze zamieszkanie razem. Takie życie. To nie jest odwaga, tylko jedyne wyjście dla niektórych.

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 14:45   #424
Dotka90
Zakorzenienie

Ceny mieszkań, echhhhh, w Krakowie takie mieszkanie jak byśmy chcieli (3 pokoje), w nowym budownictwie to 350-400 tys. Do tego remont, bo to stan surowy,umeblowanie, urzadzenie kuchni,łazienki. No 500 tysi nie nasze
W najbliższym czasie nie ma szans na mieszkanie własne

Siostra TŻta z mężem kupili mieszkanie w fajnej dzielnicy. Stan deweloperski. W zasadzie były to 2 mieszkania, połączyli w 1. Mają 2 małych dzieci. W mieszkaniu są 4 pokoje, kuchnia otwarta na duuuuuży salon, 2 łazienki, 2 balkony, ogromny przedpokój, jest piękne, funkcjonalne i nowoczesne, 120 metrów.

Nigdy nas nie będzie stać na takie mieszkanie

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

A co do mieszkania z rodzicami: siostra TŻta mieszkała z rodzicami swojego męża: mieli wykończoną górę: osobna kuchnia, łazienka itd, tylko schody w środku domu wspólne. Było ok, DO CZASU. Dlatego mając 37 lat,musieli się stamtąd wyprowadzić i kupić mieszkanie.

Także z tym mieszkaniem z rodzicami (niby wspólnym, ale osobnym), to nie jest tak kolorowo...
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 14:48   #425
kasiula245
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
No tak, jak ja bym miała choćby małą część domu do mieszkania razem z TŻ, nie myślałabym o kredycie. Ale jest jak jest i kredyt jest jedyną szansą na nasze zamieszkanie razem. Takie życie. To nie jest odwaga, tylko jedyne wyjście dla niektórych.
Ale my mieszkamy naprawdę w skromnych warunkach, ta część w której mieszkamy jest do totalnego remontu, a dobudowę zaczęliśmy 3 lata temu i po trochu coś tam robimy-bez kredytu, jak dobrze pójdzie to w przyszłym roku przeniesiemy się do nowej części i zaczniemy pomału remont tej starej, a za xxx lat może zrobi się też piętro...ale wszystko trochę musi potrwać niestety
kasiula245 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 14:51   #426
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Cytat:
Ale my mieszkamy naprawdę w skromnych warunkach, ta część w której mieszkamy jest do totalnego remontu, a dobudowę zaczęliśmy 3 lata temu i po trochu coś tam robimy-bez kredytu, jak dobrze pójdzie to w przyszłym roku przeniesiemy się do nowej części i zaczniemy pomału remont tej starej, a za xxx lat może zrobi się też piętro...ale wszystko trochę musi potrwać niestety
No ok rozumiem, ale my nie mamy nawet skromnego kawałka wspólnego. Oboje mieszkamy z rodzicami i rodzeństwem na 2 pokojowych (45 metrowych) mieszkaniach.
Kredyt to jest jedyna szansa dla nas.
I wiem że nie tylko dla nas

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 14:51   #427
21klaudyna
Zadomowienie

Dotka90 wow ile ty czytasz ! Co nie spojrzę to inny tytuł widzę Zazdroszcze bo przez mój zupełny brak organizacji i totalne lenistwo nie wyrabiam z ksiązkami ;/
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 14:52   #428
misia880
Zakorzenienie

kasiula ale kroliczkowi chodziło o to , ze jak ktos W OGOLE NIE MA MOZLIWOSCI nawet skromnych warunkow miec na start ;P zeby razem zamieszkać. wtedy kredyt to jedyna opcja...

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 14:55   #429
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Dotka90 wow ile ty czytasz ! Co nie spojrzę to inny tytuł widzę Zazdroszcze bo przez mój zupełny brak organizacji i totalne lenistwo nie wyrabiam z ksiązkami ;/
Dzięki, ostatnio czytam czasem 1 książkę dziennie Wszystko zależy od dnia i też od książki, te 'ciężkie' czyta się duuużo wolniej.
Stary 2013-11-29, 14:55   #430
enzunio
BAN stały

My mamy własne mieszkanie, mamy też dziale i mieliśmy się budować ale wyszło jak wyszło i na razie chyba kupimy większe mieszkanie a budowę musimy odłożyć w czasie...

Wysłane z telefonu
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 14:58   #431
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
A co do mieszkania z rodzicami: siostra TŻta mieszkała z rodzicami swojego męża: mieli wykończoną górę: osobna kuchnia, łazienka itd, tylko schody w środku domu wspólne. Było ok, DO CZASU. Dlatego mając 37 lat,musieli się stamtąd wyprowadzić i kupić mieszkanie.

Także z tym mieszkaniem z rodzicami (niby wspólnym, ale osobnym), to nie jest tak kolorowo...
Doskonale sobie zdaje sprawę, że mieszkanie z rodzicami nie jest kolorowe ale nie mam zbytnio innego wyjścia. Kredytu nie dostaniemy, a swoich oszczędności nie mamy.
U nas rozmieszczenie będzie takie jak u siostry Twojego Tż ale mam nadzieję, że nie będziemy żałować tej decyzji. Dom był dziadków i przepisali go na rodziców zaraz po ich ślubie. Teraz też tak będzie.
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 15:04   #432
Kaigara
Rozeznanie

Hej dziewczyny!
Widzę, że teraz na tapecie remonty/kupowanie mieszkań.
My z narzeczonym też remontujemy mieszkanie, czasu na myślenie o ślubie już nie ma, bo myślimy tylko "jakie kafle? jaka wanna? jaka szafa?"
Już niedługo musimy kupić zaproszenia, bo jeszcze ich nie mamy! A do ślubu niecałe 5 miesięcy!!
Kaigara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 15:08   #433
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny, jak czytam o tych waszych kredytach to aż mi się słabo robi, podziwiam was za odwagę naprawdę!!!! Ja to w życiu nie zdecydowałabym się na taki duży kredyt , nie mogłabym żyć z myślą, że może coś pójdzie w życiu nie tak, że może kiedyś stracę pracę i nie daj Bóg moje dzieci odziedziczyłyby moje długi, bądź mój kredyt to spłacenia nigdy w życiu!!
A gdzie byś w takim razie mieszkała gdyby nie mieszkanie po babci? Całe życie na stancji płacić komuś tyle pieniędzy i nic z tego nie mieć?

Edytowane przez justynkie
Czas edycji: 2013-11-29 o 15:11
justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 15:18   #434
Kaigara
Rozeznanie

Wcześniej było o płaszczach/ swetrach zimowych panien młodych. Chciałam Wam pokazać, jakie świetne zdjęcie znalazłam. Mam nadzieję że Wam spodoba się tak jak mi. https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/...08778091_n.jpg
Kaigara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 15:18   #435
kasiula245
Raczkowanie

Dziewczyny ale ja was rozumiem, wiem że mamy szczęście, że chociaż coś mamy, bo gdyby nie to to faktycznie nie wiem co bym zrobiła. Nawet nie chcę myśleć co by było gdyby.... mnie po prostu przerażają te wszystkie kredyty, zwłaszcza kiedy czasem słyszy się różne historie o tym, że potem ciężko się żyje z tymi ratami ( z różnych względów ) i dlatego napisałam, że was podziwiam, to wcale nie było w złym kontekście napisane
Stary 2013-11-29, 15:19   #436
ysia
Zadomowienie

Cytat:

ysia odszczekuje to co wczoraj pisałam że pierwsze ćwiczenia na rozciąganie jest łatwe :P Myślałam że mi kolano wbije ie w podłogę :P
A robiłaś ?JEZU! Zmotywowałam człowieka! JEZU! Jestem Ewą Chodakowską rozciągania !

Profil FB
https://www.facebook.com/whitepointeshoes
ysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 15:19   #437
kasiula245
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kaigara Pokaż wiadomość
Wcześniej było o płaszczach/ swetrach zimowych panien młodych. Chciałam Wam pokazać, jakie świetne zdjęcie znalazłam. Mam nadzieję że Wam spodoba się tak jak mi. https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/...08778091_n.jpg

Super zdjęcie
Stary 2013-11-29, 15:22   #438
wenedka
Zakorzenienie

Jade wlasnie polowac na buty!
Dzisiaj sa wyprzedaze, wiec modlcie sie za mnie, zebym to przezyla
- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 15:25   #439
kasiula245
Raczkowanie

wenedka powodzenia
Stary 2013-11-29, 15:40   #440
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
Oj , Sen o Warszawie już jest dawno nie aktualny , jeżeli chodzi zarobki. Mój TŻ ma znajomych (prawników) którzy zarabiają po 1800zł. Konkurencja jest ogromna.

ParisParisienne ten renomowany deweloper z Bitwy o Dom to jest masakra, już lepiej sobie ulepić lepiankę. A ceny z kosmosu;/
O to to! Niestety zarobki nie są tak piękne jak piszą w gazetach. Do niedawna mój TŻ na cały etat pracował za 1200 zł (na rękę) i to w banku. Zmienił pracę, bo wyżyć za to się nie da. Ceny mieszkań także powalają. I tak jak napisała ysia Sen o Warszawie dawno się skończył, teraz zaczyna być opłacalna praca w innych dużych miastach Polski, bo tam uciekają firmy, ponieważ jest taniej i mogą ciąć koszty np. za utrzymanie biura w dobrej lokalizacji.

Cytat:
Napisane przez wenedka Pokaż wiadomość
Jade wlasnie polowac na buty!
Dzisiaj sa wyprzedaze, wiec modlcie sie za mnie, zebym to przezyla
Powodzenia, też chcę już mieć buty!!!

"Nie wierzę takim obrońcom przyrody,
u których miłość do przyrody przeniknięta jest
nienawiścią do człowieka."

Kishlaczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 15:45   #441
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
My na razie mieszkamy w małej części domu po babci, mamy osobne wejścia z teściami i wszystko swoje, a od jakiegoś czasu pomału dobudowujemy się, aby powiększyć nasz kącik i bez żadnych kredytów
gdybys nie miala innej mozliwosci to bys ztozumiala....

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
No ok rozumiem, ale my nie mamy nawet skromnego kawałka wspólnego. Oboje mieszkamy z rodzicami i rodzeństwem na 2 pokojowych (45 metrowych) mieszkaniach.
Kredyt to jest jedyna szansa dla nas.
I wiem że nie tylko dla nas
no dokladnie. placic komis cale zycie za wynajem to masakra my mamy jeszcze ten plus ze tesciowie chca nam jeszcze pomoc splacac te 50 tysiecy. wiec super, ale nawet gdybysmy musieli brac kredyt ma cale mieszkanie i tak bysmy sie zdecydowali.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 15:50   #442
ysia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiula245
Ja mam mieszkanie w którym nawet nie mogę wbić gwoździa , niczego zawiesić , nic zmienić, a co miesiąc płacę równowartość raty za kredyt. Zazdroszczę Ci na max i czuj że jesteś wybrańcem losu.

Profil FB
Stary 2013-11-29, 15:54   #443
cashmere
Zakorzenienie

Ja też chcę już buty ślubne!! Byłam dzisiaj w jednym salonie pooglądać La Body. Niestety wybór marny, nic mi się nie podobało, a w moim rozmiarze do zmierzenia były tylko jedne. Jeśli chcę jakieś których nie mają w salonie jak mi je zamówią muszę je kupić. Z jednej strony to rozumiem a z drugiej jakoś tak dziwnie, a co jak się okaże że nie pasują?

W temacie mieszkania my już mamy nasz wymarzony dom. Obyło się bez kredytu na 30lat, ale w pełni rozumiem tych którzy go biorą by mieć swój kąt. Bo płacić komuś całe życie za wynajem, to wiadomo że lepiej spłacać raty kredytu i coś z tego mieć. Przerażające są jednak ceny mieszkać w stosunku do przeciętnych polskich zarobków.

jestem mamą

Edytowane przez cashmere
Czas edycji: 2013-11-29 o 15:55
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 15:56   #444
Dotka90
Zakorzenienie

My też wynajmujemy mieszkanie i jest to równowartość raty za kredyt
No niestety, nie zawsze wszystko można mieć tu i teraz.

U nas o tyle plus, że mamy super właściciela, ze wszystkim nam pomaga, za wszelkie naprawy płaci, możemy sobie co nieco zmieniać w mieszkaniu (w ramach rozsądku).

Potrzebowalismy stół do kuchni, to nam kupił. Zasugerowaliśmy lampki ledowe pod szafki, też kupiliśmy a on nam zwrócił kasę.

Zero problemów, naprawdę to nam się udało.

---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ----------

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
płacić komuś całe życie za wynajem, to wiadomo że lepiej spłacać raty kredytu i coś z tego mieć. Przerażające są jednak ceny mieszkać w stosunku do przeciętnych polskich zarobków.
Tylko żeby je kupić, to jeszcze kredyt trzeba dostać.

Nam pani w banku powiedziała, że DOBRZE BY BYŁO miec dochody rzędu 6-7 tysięcy. No i oczywiście wkład własny, co najmniej 30 000.
Także fajnie jest
Stary 2013-11-29, 15:59   #445
ysia
Zadomowienie

Cytat:
My też wynajmujemy mieszkanie i jest to równowartość raty za kredyt
No niestety, nie zawsze wszystko można mieć tu i teraz.

U nas o tyle plus, że mamy super właściciela, ze wszystkim nam pomaga, za wszelkie naprawy płaci, możemy sobie co nieco zmieniać w mieszkaniu (w ramach rozsądku).

Potrzebowalismy stół do kuchni, to nam kupił. Zasugerowaliśmy lampki ledowe pod szafki, też kupiliśmy a on nam zwrócił kasę.

Zero problemów, naprawdę to nam się udało.

---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ----------

Nam pani w banku powiedziała, że DOBRZE BY BYŁO miec dochody rzędu 6-7 tysięcy. No i oczywiście wkład własny, co najmniej 30 000.
Także fajnie jest
My niestety nie mamy tak dobrze , wszystkie meble musieliśmy sami mieć, naprawy na nas.

Nie znam ani jednego człowieka który tyle zarabia. A z wkładem to niedługo trzeba będzie mieć 20% wartości mieszkania w gotówce żeby w ogóle dostać kredyt. Paranoja;/

Profil FB
Stary 2013-11-29, 15:59   #446
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:

Także fajnie jest
Ile?
No właśnie, jeszcze kwestia otrzymania kredytu to też zupełnie inna bajka...

jestem mamą
Stary 2013-11-29, 16:04   #447
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:

jeszcze inaczej jest jak sie mmieszka ze swoimi rodzicami, a inaczej z teściową. Ja miałam wybór - z moimi rodzicami (osobne wejscia, osobne pietra) albo z teściami i jego bratem ( tzw.dobudówka ). Mając te dwie opcje nawet sie nie zastanawialam, w zyciu bym nie poszła do teściowej , chociaż ja lubie. Do tego rodzice maja 3 dzialki budowlane, ale po co mam sie budowac jak mam dom dwupiętrowy - wyremontuje pomału i obejde sie bez kredytu na szczescie i właśnie szczerze współczuje tym, którzy nie mają wyjścia - jedynie kredyt jest opcją. Wiadome, to jest uwiązanie, spłacac przez 30 czy ileś tam lat kredyt, ale kosztem tego że siedzi się na swoim, skoro kogoś stać na spłacanie, to czemu nie ? Jakbym nie miała gdzie mieszkać, to też pewnie bym brała kredyt i budowała się/kupowała mieszkanie, bo co, pod mostem miałabym mieszkać ? No ale mnie to nie dotyczy, trzymam za Was kciuki zeby sie udało

PS. Moja sasiadka mieszkala ze swoimi rodzicami, mieli osobne pietro i osobne wejscie. Mieszkali nie wiem ile, z 5 lat, a 3 lata temu wzieli kredyt , wybudowali dom i sie wyniesli, podobno jej maz nie mogl wytrzymac z tesciowa ( ale to akurat mu sie nie dziwie )

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2013-11-29, 16:07   #448
docik10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
jeszcze inaczej jest jak sie mmieszka ze swoimi rodzicami, a inaczej z teściową. Ja miałam wybór - z moimi rodzicami (osobne wejscia, osobne pietra) albo z teściami i jego bratem ( tzw.dobudówka ). Mając te dwie opcje nawet sie nie zastanawialam, w zyciu bym nie poszła do teściowej , chociaż ja lubie. Do tego rodzice maja 3 dzialki budowlane, ale po co mam sie budowac jak mam dom dwupiętrowy - wyremontuje pomału i obejde sie bez kredytu na szczescie i właśnie szczerze współczuje tym, którzy nie mają wyjścia - jedynie kredyt jest opcją. Wiadome, to jest uwiązanie, spłacac przez 30 czy ileś tam lat kredyt, ale kosztem tego że siedzi się na swoim, skoro kogoś stać na spłacanie, to czemu nie ? Jakbym nie miała gdzie mieszkać, to też pewnie bym brała kredyt i budowała się/kupowała mieszkanie, bo co, pod mostem miałabym mieszkać ? No ale mnie to nie dotyczy, trzymam za Was kciuki zeby sie udało

PS. Moja sasiadka mieszkala ze swoimi rodzicami, mieli osobne pietro i osobne wejscie. Mieszkali nie wiem ile, z 5 lat, a 3 lata temu wzieli kredyt , wybudowali dom i sie wyniesli, podobno jej maz nie mogl wytrzymac z tesciowa ( ale to akurat mu sie nie dziwie )
Ja będę mieszkać z teściami Tzn. jeszcze nie jest przesądzone ale na to wszystko wskazuje.
Tyś moje dziecko a ja Twoja mama

Nasze szczęście jest juz z nami
:
docik10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 16:10   #449
cashmere
Zakorzenienie

Wsród wsród moich znajomych aż 5 par (dopiero teraz licząc zdałam sobie sprawę jak dużo) mieszka z rodzicami w domu, mając oddzielne piętra dla siebie. Akurat w 4/5 bardzo się to sprawdza, tylko u jednych był konflik żony kolegi z jego matką. Takie sytuacje mają mega plus w przypadku posiadania dzieci. Dziadkowie zawsze blisko by podrzucić malucha w razie potrzeby

jestem mamą
Stary 2013-11-29, 16:15   #450
ysia
Zadomowienie

cashmere z tą dobudówką to jest superluksusowa sytuacja, bo niby jesteś na swoim, ale tak superblisko że w razie czego zawsze możesz liczyć na pomoc, ale jak słyszę że młodzi mają pokój u rodziców, wspólną kuchnie, łazienkę słyszysz jak się kłócisz i godzisz to jak nie wierzę że to jest komfortowe dla którejkolwiek ze stron

Profil FB
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości