Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 13 - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-29, 11:20   #4771
201604250941
Konto usunięte

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 13

dajcie obieranie zebami do tagow

banana- spojrzalam na wiersze, mi sie skojarzylo od razu jak wczoraj szukalam czegos medycznego i trafilam na wiersze Tadeusza Różewicza, to są perełki, poszukajcie sobie

i musze sie przyznac, ze z pewnego powodu chwilowo nie moge myc twarzy za bardzo, juz bedzie tydzien jakos jak jej nie mylam, i kurcze tradzik wszelki, zaskorniki i wagry wcielo.... telewizja, reklamy, gazety, lekarze, wszyscy klamia, po co ja tyle wydaje na kosmetyki jak wystarczy sie nie myc...

Edytowane przez 201604250941
Czas edycji: 2013-11-29 o 11:23
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 11:26   #4772
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez 2ystem1645 Pokaż wiadomość
To może ja napiszę o swoich doświadczeniach. Sama byłam w takim związku, z takim człowiekiem co to niby taki idealny chłopak, wszystkie dziewczyny się dziwiły jak mogłam go tak traktować.

Taki słodziak jest dobry na początku ale potem to już przesada. Zawsze chciał wszędzie ze mną być. Na imprezie wszędzie za mną łaził, nie mogłam sama nawet podejść do koleżanek i chwilę się pobawić tak jak chcę.Musiałam tylko tak jak on, bo on taki zakochany i by tylko był przy mnie. Zawsze taki słodziak, że aż mdły, bez jaj w ogóle. Szlag mnie trafiał, że taki pluszak z prawie dorosłego faceta.
A najgorsze było jak mnie siłą trzymał w swoim domu bo nie chciał mnie puścić po kłótni. Stał przy drzwiach, blokował je siłą, płakał i mówił, że mnie kocha i nie mogę wyjść. Miałzupwełnie gdzieś, że na tęchwilę nie chcę go widzieć i nie ma prawa trzymać mnie tam wbrew mojej woli.. Pomyśl, że może ta dziewczyna też nie do końca jest zadowolona z takiego lizusa? To z zewnątrz wygląda tak jak wygląda a poza publiką może być tak, że to facet wykańcza ją psychicznie i bierze przy okazji na litość. Ale nie, wszystkie by takiego "ślepo zakochanego" chciały,a ty jak możesz nie chcieć?!
Dziwi mnie, że z nim byłaś skoro aż tak Ci nie pasował.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 11:38   #4773
Nightmare666
Holy Crap!

GG do Nightmare666

Cytat:
Napisane przez _Judith_ Pokaż wiadomość
Się mi przypomniało bo jabłko obierałam

Dawno, dawno temu odbierałam dziecko z przedszkola. Cudze, za pieniądze. Dziecko dostawało wałówkę od mamy, że jak pójdziemy na plac zabaw i zgłodnieje to żeby miał. Pierwszego dnia miał jabłko. W całości tak. No to dałam mu to jabłko a on lament, że nie obrane, nie pokrojone. Więc szukam nożyka w jego rzeczach, nie ma. Wróciłam się do szafki przedszkolnej, nie ma. Miałam swój własny scyzoryk, umyłam go jako tako pod kranem i obrałam mu to jabłko, pokroiłam. Ale tak się zastanawiam, co jakbym nie miała scyzoryka? No ile osób nosi scyzoryk? Więc pytam młodego, czy jak mama go odbiera to też ma jabłko nieobrane. Młody, że tak. No to jak on je zjada skoro nie jest obrane? Mamusia mu obiera, ząbkami... A jak kroi? Też ząbkami.
No i tu moje zdziwienie.
Primo, miałam świeżo założony aparat (o czym wiedzieli, bo przepraszałam za lekkie seplenienie) i nie ma opcji żebym ugryzła jabłko.
Secundo, normalnie nie ma opcji żebym ugryzła jabłko bo mnie jedynki od tego bolą, od kwasów czy buk wie czego.
Tertio, najważniejsze, matka chciała żeby obca baba najpierw ogryzła czyli zaśliniła jabłko, odgryzała kawałki a potem wyjmowała z gęby i dawała jej synowi.
Albo obgryzanie dziecku paznokci w miejscach publicznych, lub klasyk już- 'dezynfekcja' smoczka poprzez zamoczenie go we własnej gębie
Stary 2013-11-29, 11:55   #4774
Withers
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nightmare666 Pokaż wiadomość
Albo obgryzanie dziecku paznokci w miejscach publicznych, lub klasyk już- 'dezynfekcja' smoczka poprzez zamoczenie go we własnej gębie
To wygrywa wszystko

Wining and dining, drinking and driving

Excessive buying, overdose and dying
Withers jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 12:06   #4775
2ystem1645
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Dziwi mnie, że z nim byłaś skoro aż tak Ci nie pasował.
Skutecznie stosował szantaż emocjonalny. On taki biedny ja taka zła. Coś ze mną nie tak, wszyscy go chwalą a mnie oskarżają o zło tego świata i nieszanowanie swojego faceta. Kurcze, może dam mu szansę? Może nie zasłużył bym tak go traktowała? Ojej, nie płacz, nie płacz bo mi się ciebie żal robi.

I tak dalej. Poza tym brał mnie też na dobry seks
No i jako osoba zakompleksiona bałam się, że już nikt inny mnie nie zechce.

Łatwo powiedzieć, rzuć go. Naprawdę łatwo...

Cytat:
Napisane przez mm444 Pokaż wiadomość
Gdzie Ty szukasz pomocy? Nie na porządnym forum (...), tylko w siedzibie zła - na wizażu.
2ystem1645 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 12:22   #4776
Nightmare666
Holy Crap!

GG do Nightmare666

Cytat:
Napisane przez 2ystem1645 Pokaż wiadomość
Skutecznie stosował szantaż emocjonalny. On taki biedny ja taka zła. Coś ze mną nie tak, wszyscy go chwalą a mnie oskarżają o zło tego świata i nieszanowanie swojego faceta. Kurcze, może dam mu szansę? Może nie zasłużył bym tak go traktowała? Ojej, nie płacz, nie płacz bo mi się ciebie żal robi.
Taak, większość osób dziwi się jak można było wygnać tak wspaniałego chłopa, nic tylko zlinczować ją, a tak naprawdę nie wiedzą co było w związku. Właśnie dziwi mnie takie wtrącanie się w czyjś związek i bagatela, próby kierowania kimś
Stary 2013-11-29, 12:27   #4777
2ystem1645
Zadomowienie

Najgorsze, że moja matka była zawsze po jego stronie. On taki biedaczek, ma laskę zołzę. Oczywiście, nie byłam święta, ale nie można powiedzieć, że wszystko moja wina. W sumie taka zła stałam się głównie przez niego. Zwyczajne niedobranie się charakterów i dalsze trzymanie się w tym związku robiło ze mnie diabła.

Bardzo ze sobą walczyłam gdy ostatni raz wyrzucałam go z mojego mieszkania. On taki zapłakany a ja tylko starałam się nie wziąć znowu na te jego łzy. Od tamtej pory jak na razie go nie widziałam na oczy. Jestem spokojniejszym człowiekiem, szczęśliwszym. Mniej się kłócę ze wszystkim bo już nie chodzę taka wściekła na cały świat.

Cytat:
Gdzie Ty szukasz pomocy? Nie na porządnym forum (...), tylko w siedzibie zła - na wizażu.
Stary 2013-11-29, 12:35   #4778
201605091007
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez candycotton Pokaż wiadomość
Jesteś anorektyczkom!
bylam kiedys :<

Cytat:
Napisane przez Bananalama Pokaż wiadomość
Dziwi mnie, że kogoś jeszcze dziwi, że można tak niewiele potrzebować żarcia podczas dnia .
powiedz to mojej babci!
jak mnie pyta co jadlam, musze jej podawac ilosc jak dla zdrowego, pracującego fizycznie mężczyzny, dopiero wtedy jest zadowolona
201605091007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 12:42   #4779
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez M917 Pokaż wiadomość
bylam kiedys :<

powiedz to mojej babci!
jak mnie pyta co jadlam, musze jej podawac ilosc jak dla zdrowego, pracującego fizycznie mężczyzny, dopiero wtedy jest zadowolona
Nie martw sie, chyba każda dziewczyna coś kiedyś przeszła kiedyś w tym stylu ;p Ja w gimnazjum najgorzej, ale w liceum też trochę.
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 12:43   #4780
Bananalama
jestę wieszczę

Cytat:
Napisane przez candycotton Pokaż wiadomość
dajcie obieranie zebami do tagow

banana- spojrzalam na wiersze, mi sie skojarzylo od razu jak wczoraj szukalam czegos medycznego i trafilam na wiersze Tadeusza Różewicza, to są perełki, poszukajcie sobie

i musze sie przyznac, ze z pewnego powodu chwilowo nie moge myc twarzy za bardzo, juz bedzie tydzien jakos jak jej nie mylam, i kurcze tradzik wszelki, zaskorniki i wagry wcielo.... telewizja, reklamy, gazety, lekarze, wszyscy klamia, po co ja tyle wydaje na kosmetyki jak wystarczy sie nie myc...
Różewicza uwielbiam.

Powiem Ci, że ja mam dużo mniej różnego paskudztwa na twarzy, jak myję się 1-2 razy dziennie tylko żelem do higieny intymnej, takim zwyklakiem z Rossmanna. Nawet mniej się przetłuszczam.

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

Cytat:
Napisane przez M917 Pokaż wiadomość
powiedz to mojej babci!
Mam mamę z podobnymi zapędami, zawsze muszę ściemniać, że jadłam na uczelni ogromny obiad

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 12:52   #4781
d61abbce58b52fe45ffe444afc51ca0ea3c11859_65540a44484ab
Konto usunięte

Już pisałam o tym na innym wątku - dziwi mnie to, jak ktoś męczy się, żeby zużyć kiepski kosmetyk, który robi siano z włosów, zapycha cerę, wysusza dłonie itd., tylko dlatego, że za nie go zapłacił. Nie jeden raz spotykam się z takimi wypowiedziami na KWC lub YouTube i poważnie pojąć nie mogę, że są na świecie tacy masochiści.
d61abbce58b52fe45ffe444afc51ca0ea3c11859_65540a44484ab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 13:14   #4782
beeets
Zakorzenienie

[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;43942036]Już pisałam o tym na innym wątku - dziwi mnie to, jak ktoś męczy się, żeby zużyć kiepski kosmetyk, który robi siano z włosów, zapycha cerę, wysusza dłonie itd., tylko dlatego, że za nie go zapłacił. Nie jeden raz spotykam się z takimi wypowiedziami na KWC lub YouTube i poważnie pojąć nie mogę, że są na świecie tacy masochiści. [/QUOTE]

ja często spotykam się z narzekaniem na temat książek i filmów. ani film ich nie ciekawi, a czytanie danej książki to droga przez mękę, ale skończą, bo jak już zaczęli, a czasu straconego im nikt nie odda

Dziwi mnie pisanie w recenzjach odnośnie szamponów "nie polecam, bo nie zmywa olejów". Jakby szampon był robiony do zmywania olejów. Przy recenzji samochodów powinno być "nie polecam, bo nie lata"

Jestem Naturalna Dusza
Podróże Duszy

Wybierz Zielone z CCL
beeets jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 13:28   #4783
jesienny_lisc
Zakorzenienie

Dziwią mnie i rozwalają weselne przeliczniki alkoholu. Wódkę się liczy po 0,5 na osobę, a wino 1 butelkę na 10 osób (czyli na weselu na sto osób byłoby 50 litrów wódki i 10 butelek wina?). Przyznam, że dla mnie to dziwne, bo sama wódki nie piję, pół litra na osobę, to dużo, za to jednego wina, się nawet nie da rozlać na 10 kieliszków.
Na weselach, na których byłam, większość młodych ludzi piło wino albo drinki z różnych alkoholi, i najczęściej wina szybko brakowało, tak samo whisky. Za to wódki młodym zostawało parę skrzynek.
Może czas na jakieś bardziej współczesne myślenie i oszczędzenie sobie niepotrzebnych wydatków?
jesienny_lisc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 14:05   #4784
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beeets Pokaż wiadomość
j

Dziwi mnie pisanie w recenzjach odnośnie szamponów "nie polecam, bo nie zmywa olejów". Jakby szampon był robiony do zmywania olejów. Przy recenzji samochodów powinno być "nie polecam, bo nie lata"
może komuś tak się włosy przetłuszczają, że ma efekt porównywalny do naolejowanych włosów, lol

dzisiaj sobie uzmysłowiłam, że mogłabym otworzyć sklep kosmetyczny z samych produktów, które mam do włosów :d jestem uzależniona.
Stary 2013-11-29, 14:10   #4785
mary_poppins
sissy that walk

[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;43942036]Już pisałam o tym na innym wątku - dziwi mnie to, jak ktoś męczy się, żeby zużyć kiepski kosmetyk, który robi siano z włosów, zapycha cerę, wysusza dłonie itd., tylko dlatego, że za nie go zapłacił. Nie jeden raz spotykam się z takimi wypowiedziami na KWC lub YouTube i poważnie pojąć nie mogę, że są na świecie tacy masochiści. [/QUOTE]

Mnie też to dziwi Rozumiem niechęć do wyrzucania pieniędzy w błoto, ale jeśli coś się wybitnie nie sprawdza, to przecież można oddać komuś albo w ogóle wywalić, a nie męczyć się i psuć sobie twarz/włosy. Fakt, że sama poznałam dzięki KWC dwa fajne sposoby na wykorzystanie kiepskich kosmetyków, ale takie wykorzystywanie wszystkiego na siłę mnie dziwi.

Edytowane przez mary_poppins
Czas edycji: 2013-11-29 o 14:11
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 14:15   #4786
201607111040
Konto usunięte

Ja swego czasu miała 5(!) podkładów "do kosza" które wybitnie mnie zapychały i ich nie kończyłam. Przecież skończenie tych kosmetyków tak zniszczyłoby mi cerę ze musiałabym wydać majątek na jej naprawienie.

Ja jednak staram się kończyć produkty które się nie sprawidziły w ich przeznaczeniu, ale można je skończyć w innym. Maseczki/odżywki służą mi jako wsparcie do zmywania olejów, szamponami myję pędzle, kremy do twarzy używam jak się da do rąk itp

Edytowane przez 201607111040
Czas edycji: 2013-11-29 o 14:17
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 14:17   #4787
Bananalama
jestę wieszczę

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
może komuś tak się włosy przetłuszczają, że ma efekt porównywalny do naolejowanych włosów, lol

dzisiaj sobie uzmysłowiłam, że mogłabym otworzyć sklep kosmetyczny z samych produktów, które mam do włosów :d jestem uzależniona.
ja mam od cholery różnych mazideł do włosów, jakieś dwie odżywki na końcówki, maseczki, odżywki, szampony i oleje, pełno olejów

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 14:18   #4788
Nightmare666
Holy Crap!

GG do Nightmare666

Cytat:
Napisane przez mary_poppins Pokaż wiadomość
Mnie też to dziwi Rozumiem niechęć do wyrzucania pieniędzy w błoto, ale jeśli coś się wybitnie nie sprawdza, to przecież można oddać komuś albo w ogóle wywalić, a nie męczyć się i psuć sobie twarz/włosy. Fakt, że sama poznałam dzięki KWC dwa fajne sposoby na wykorzystanie kiepskich kosmetyków, ale takie wykorzystywanie wszystkiego na siłę mnie dziwi.
Tak odnośnie oszczędności: znam osobę, która oszczędza nawet na dziecku o które starała się ok. 10 lat. Niedopite mleko na później, jak oddaje go do opiekunki czy gdzieś tam to pomimo iż skończy pracę 30 minut przed czasem czeka by o równej godzinie go zabrać. Raz był chory, przeziębiony to czekała z lekarzem 2 dni, bo żłobek opłacony to trzeba wykorzystać :confued:. Dziwni ludzie, dziwni
Stary 2013-11-29, 14:33   #4789
dacn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jesienny_lisc Pokaż wiadomość
Dziwią mnie i rozwalają weselne przeliczniki alkoholu. Wódkę się liczy po 0,5 na osobę, a wino 1 butelkę na 10 osób (czyli na weselu na sto osób byłoby 50 litrów wódki i 10 butelek wina?). Przyznam, że dla mnie to dziwne, bo sama wódki nie piję, pół litra na osobę, to dużo, za to jednego wina, się nawet nie da rozlać na 10 kieliszków.
Na weselach, na których byłam, większość młodych ludzi piło wino albo drinki z różnych alkoholi, i najczęściej wina szybko brakowało, tak samo whisky. Za to wódki młodym zostawało parę skrzynek.
Może czas na jakieś bardziej współczesne myślenie i oszczędzenie sobie niepotrzebnych wydatków?
Bo to standaryzowany przelicznik. Na większości wesel pije się wódkę a nie tyka wina.

Na moim wina poszło malutko, wódki prawie wcale za to wszyscy pili piwo i myślę że to piwo się teraz głównie pije .
dacn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 15:16   #4790
201604181004
Konto usunięte

A na weselach na jakich byłam to w 90% goście pijący pili wódkę.
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 15:23   #4791
WhiteCherry
Zakorzenienie

na tych, na których ja byłam - tak samo, poszła głównie wóda. Wina też były, ale niezbyt rozchwytywane. Poza tym po winie jest większy kac, nie da się tego pić butelkami jak wódki :P

Edytowane przez WhiteCherry
Czas edycji: 2013-11-29 o 15:24
WhiteCherry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 15:24   #4792
Nightmare666
Holy Crap!

GG do Nightmare666

Wódka albo bimber Z piwem się nie spotkałam.
Stary 2013-11-29, 15:28   #4793
201607111040
Konto usunięte

Ja też na wszystkich których byłam była wódka. Wina też były, ale bardzo mało ich poszło. Piw wcale nie było.
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 15:52   #4794
201604181004
Konto usunięte

Tylko na jednym weselu było piwo, gdyż pan młody był Brytyjczykiem co za tym idzie znaczna część gości też, to ukłonem w ich stronę była lodóweczka piwnych różnorodności
Wina też są, zawsze, ale nikt ich nie pije, może ja d:
Stary 2013-11-29, 16:27   #4795
jesienny_lisc
Zakorzenienie

To ja na dziwne wesela chodzę Ostatnio w godzinę zeszła whisky, po 21 już nie było wina i faktycznie, goście pili wódkę, ale z colą albo spritem. Przynajmniej stolik "młodych", przy którym siedziałam. Czasem tylko toasty czystą, ale nie wszyscy.

A temat taki, bo wczoraj gadałam z przyjaciółką, która organizuje wesele, płaci jej tata, bo nalegał, że chce jedynaczce wyprawić. A że młodzi mieszkają na drugim końcu Pl, to wymyślił, że sam pojedzie do hurtowni i kupi te 50 litrów wódki. Oni oponowali, że znają swoich gości i nie będą tyle pić, lepiej kupić mniej, a zamiast jakiś inny alkohol. Ale nie, bo jemu tak powiedzieli i tak ma być
jesienny_lisc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 16:31   #4796
201604181004
Konto usunięte

No ale gdzie problem :d wódka się nie zmarnuje ani nie spleśnieje a nie wyobrażam sobie sytuacji że ma jej zabraknąć. Wypiją może i 35 butelek, ale kilka rozdadzą w konkursach weselnych jeśli takie będą i tak dalej.
Stary 2013-11-29, 16:49   #4797
2ystem1645
Zadomowienie

Ja należę do tych co się dziwią jak komuś nie żal kasy na wesele. Ale nie mój cyrk, nie moje małpy. Zwyczajnie nie cierpię wesel. Żadnych. A już szczególnie tych gdzie leje się wóda czy inny alkohol. Brzydzę się alkoholem i nie rozumiem jego fenomenu. Tak jak fenomenu papierosów. Ani to wszystko smaczne, ani zdrowe. Dziwi mnie, że miliardy ludzi tym wszystkim się truje i uważa za esencję rozrywki.

Cytat:
Stary 2013-11-29, 17:06   #4798
201607231707
Konto usunięte

system, DLA CIEBIE alkohol nie jest smaczny. Mnie smakuje :P
Wesela też lubię (i śluby też, taka jestem niezwykła), ale nie rozumiem wydawania na nie więcej niż nas stać i robienia z nich powodów do umartwiania się (niektórzy to tak na siłę te wesela planują, że na samej imprezie już nie mają sił się bawić).
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 17:17   #4799
2ystem1645
Zadomowienie

To ja jeszcze dodam:
dziwi mnie to jak ludzie działają samo-destrukcyjnie. Np. ten alkohol i papierosy, do tego narkotyki. Wiadomo od wieków jakie to złe, a jednak wciąż znajdują się koneserzy tych używek nie bacząc na zdrowie.
Budowanie domów, całych miast, a nawet państw w mało sprzyjających okolicach. Pustynie, styki płyt tektonicznych, u stóp czynnych wulkanów, Syberia.

Cytat:
Stary 2013-11-29, 17:22   #4800
201607111632
Konto usunięte

Pomyliłam wątki
201607111632 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości