Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz. II - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: tytuł III części
Mleko już mi nie smakuje, teraz sobie kartofla spróbuje! 1 2,70%
Mm, kp? To była rozgrzewka, teraz już będzie tylko marchewka! 0 0%
Mamo, tato, robotę dla was mam, pampers przecież nie przewinie się sam! 3 8,11%
Już przed nami wielkie szczęście, pierwsze święta razem wreszcie! 6 16,22%
Tu uśmieszek, tam koleczka, podejdź mamo do łóżeczka. 2 5,41%
Główkę ładnie podnosimy, do mamusi się tulimy. 7 18,92%
Czy to KaPe, czy eMeM, będę duży, ja to wiem! 1 2,70%
Kochamy nasze pociechy, bezcenne są ich uśmiechy. 3 8,11%
Chociaż nocki nieprzespane- nasze dzieci przekochane. 0 0%
Mleczko piję, szybko rosnę, wnet i tatę ja przerosnę. 3 8,11%
Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek. 11 29,73%
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-29, 16:10   #1891
ladanseuse14
Zakorzenienie

Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
mozesz jeszcze euphorbium
właśnie Dawid kupić Cebion i Euphorbium ale dzięki za radę

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
sory ale moim zdaniem forum czasami robi z glowy sieczke
biektore z nas zaczynaja siprzejmowac rzeczami ktre nigdy by nie zaprzataly nam glowy
ja czasem coś przeczytam tu i zaczynam się czymś martwić czym gdybym nie przeczytała nigdy bym tego nie zauważyła

---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

eh wy tu tak o tych konikach.. też bardzo go chciałam kupić Julce, bo ona lubi się przytulić do czegoś ale babcia kupiła jej projektor wyświetlający gwiazki na suficie ... chciałam żeby zamieniła ale już za późno i projektora nie da się oddać...
Stary 2013-11-29, 16:30   #1892
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
właśnie Dawid kupić Cebion i Euphorbium ale dzięki za radę

ja czasem coś przeczytam tu i zaczynam się czymś martwić czym gdybym nie przeczytała nigdy bym tego nie zauważyła

---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

eh wy tu tak o tych konikach.. też bardzo go chciałam kupić Julce, bo ona lubi się przytulić do czegoś ale babcia kupiła jej projektor wyświetlający gwiazki na suficie ... chciałam żeby zamieniła ale już za późno i projektora nie da się oddać...
szkoda zescie sie nie dogadaly
ja kupilam kobika na mikolaja
fajny jest mlody sie do nieho usmiecha ale cena wygorowana jak dla mnie

misiu ja tez nosze. Alek spi ze mna
wcale sie noe przyzwyczaja bo i w bujaku siedzi i zasnie w lozeczku yak samo

mm podawalam wiecej teraz mniej i tez mi laktacji nie zachamowala bo najpoerw dostawiam do piersi

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 16:38   #1893
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
dlatego ja przestaje czytać, bo jak widzę kolejną wypowiedź, że MUSIAŁAM podać mm i jestem załamana... to sobie myślę, nie musiałaś, mogłaś zagłodzić.

ja noszę często młodego, śpi ze mną, bujam go np. teraz w leżaczku itp, jakbym miała sie stosować do wszystkich zasad to bym nie miała w ciągu dnia chwili dla siebie, obecnie nawet daję dwa razy dziennie mm, bo moje dziecko nie dojada i płacze.
Moje dziecko często śpi wręcz na mnie I też noszę, często w pionie, bo inaczej wyje wniebogłosy. I też ostatnio więcej w leżaczku spędza czasu. I je już tylko mm. I w ogóle to i tak mam wyrzuty sumienia, że tak mało czasu mogę poświęcić Edzikowi.
Ale mogę się pochwalić, że decyzja zapadła i od grudnia 10 h miesiecznie moja przyjaciółka mu ma zorganizować zabaw, a od stycznia pewnie na 4 h dziennie do przedszkola pójdzie. O ile tż będzie miał pracę

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 16:39   #1894
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

K.

dla odważnych
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 16:40   #1895
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
ja czasem coś przeczytam tu i zaczynam się czymś martwić czym gdybym nie przeczytała nigdy bym tego nie zauważyła [COLOR="Silver"]
no tak, pytanie tylko czy lepiej dowiedzieć się czegoś tu z forum czy czekać aż zauważy coś pediatra i skieruje na rehabilitacje...:rolleyes :
ja przy pierwszym dziecku też oczywiście popełniałam mnóstwo "błędów" - źle nosiłam, źle podnosiłam i odkładałam itd., uważałam że nie ma nic złego w sadzaniu i prowadzaniu za rączki niechodzącego dziecka. i oczywiście wylądowaliśmy na rehabilitacji. niby nic strasznego, ale u nas jest tak że jak raz się trafi do takiej poradni to do ukończenia 1 roku trzeba przychodzić na kontrolę co 6 tyg - nieco upierdliwe i bardzo żałowałam że nikt mi nie zwrócił uwagi że coś mogę robić przy Marysi lepiej/inaczej co pozwoliłoby mi uniknąć rehabilitacji..

a w kwestii przytulanek u nas na 300% przy Marysi sprawdziło się coś takiego:
http://allegro.pl/przytulanka-mis-z-...630565227.html
nigdy nie targała ze sobą tetrówki np do zaśnięcia tylko właśnie tego przytulaka. do dziś z nim zasypia i przytula isę do niego gdy jest jej źle.
Hani też już go wprowadziłam

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 16:43   #1896
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Motyl - chyba za wcześnie planować SPORTY Dzieci mają różne predyspozycje i nie każdemu wszystko pasuje. Np. ja jeździłam na łyżwach, a moja siostra nie, bo ma bardzo kiepską koordynację ruchową i upadała bardzo niefortunnie zawsze. Jeśli już, to ja bym zachęcała do basenu, bo to ogólnorozwojowe, a i umiejętność pływania się przyda. I może jakaś rytmika w przedszkolu

Inwersja
- a na ten posiew kału, to w jakim czasi etrzeba dostarczyć próbkę? Można np. po 12h i przez ten czas przechowywać w lodówce?

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ----------

Dziewczyny, gdzie kupowałyście konika z FP?
Ja na ebayu

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Moje dziecko często śpi wręcz na mnie I też noszę, często w pionie, bo inaczej wyje wniebogłosy. I też ostatnio więcej w leżaczku spędza czasu. I je już tylko mm. I w ogóle to i tak mam wyrzuty sumienia, że tak mało czasu mogę poświęcić Edzikowi.
Ale mogę się pochwalić, że decyzja zapadła i od grudnia 10 h miesiecznie moja przyjaciółka mu ma zorganizować zabaw, a od stycznia pewnie na 4 h dziennie do przedszkola pójdzie. O ile tż będzie miał pracę
Oby wszystko poszlo po twojej mysli.

Ja kupilam ostatnio malemu ta pikna swiateczna kreacje http://www.next.co.uk/g492598s5
No ale jak juz wspominalam, pierwsze podejscie do sesji nieudane
A na wigilie mam dla niego sweterek z reniferem

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 16:58   #1897
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Inwersja - a na ten posiew kału, to w jakim czasi etrzeba dostarczyć próbkę? Można np. po 12h i przez ten czas przechowywać w lodówce?
Ja tylko powiem, bo wczoraj woziliśmy, że płaciliśmy 50 zł

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Była położna jak masowała, to aż miałam łzy w oczach. Powiedziała, że bez antybiotyku się nie obędzie. Mam Duomox. Oprócz tego przed karmieniem rozgrzewać, masować mocno, po karmieniu okład z sody z zimną wodą na pół godz i potem liścia z kapusty. Powiedziała, że po 2, 3 dniach powinno popuścić
Biedaku

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Na sezon zimowy 2013/2014 mam taki plan,że w ładne i słoneczne dni będziemy jeździć z moim mężem "w góry", my sobie będziemy spacerować pod stokiem, siedzieć na tarasach lub w schroniskach, a mąż sobie będzie jeździł. Też muszę mieć jakąś przyjemność
Gupie pytanie zadam: Ty też narciarka, c'nie?

Ho ho!

Cytat:
A ja własnie zczaiłam, że ona dziś 10 tyg kończy, więc to na pewno skok, każdy się zaczynał 3-4 dni przed czasem
Czyli to możliwe?
Bo u nas coś zaczęło się dziać już w sobotę, czyli cztery dni przed

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
dlatego ja przestaje czytać, bo jak widzę kolejną wypowiedź, że MUSIAŁAM podać mm i jestem załamana... to sobie myślę, nie musiałaś, mogłaś zagłodzić.
Ja mam czasem ból z tego powodu, ale raczej chodzi o to, że martwi mnie mała ilość mojego pokarmu, a nie że mm to zuo

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-29, 17:00   #1898
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Czeeeść

A w ogóle to pytanie-czy macie plany,żeby Wasze dzieci uprawiały jakieś sporty?Mój mąż jest bardzo wysportowany,szczególnie uwielbia sporty zimowe I jak byliśmy w Decathlonie to już oglądał sprzęt narciarski dla dzieci i łyżwy Na pewno będziemy Natalkę uczyć w sezonie,kiedy skończy 3 lata
ciezko powiedziec. jako ze mam starsze to wiem jedn0o: umie jezdzic na rowerze (kinga na rowerku biegowym niedlugo zacznie), biega, chodzi na hip-hop i tanczy ale to niedlugo sie skonczy bo zmienia przedszkole a tam nie ma, mam zamiar kiedys nauczyc go pływac, ale zeby jakos usportowiony byl to chyba nie. ja sama lubilam gimnastyke artystyczna wiec moge go uczyc takich wygibasow (tyle ze sie boi). to samo dziewczyny. moja mama uczy wf-u to jest dobra w sumie w kazdejd ziedzinie i moze uczyc moje dzieci

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 17:00   #1899
Madziuchna27
Zakorzenienie

Zapomniałam! Pierwszy raz ściągałam dziś tą medelą mini Super Julek possał obie piersi, a ja jeszcze ściągnęłam 80 ml Dla porównania w podobnej sytuacji wczoraj ręcznym udało się tylko 30 ml No, ale może wtedy Julek bardziej mnie wycyckał

Stary 2013-11-29, 17:32   #1900
ladanseuse14
Zakorzenienie

dziewczyny kiedy pokarm stały? od skończonego 4 m-ca?
Stary 2013-11-29, 17:40   #1901
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny kiedy pokarm stały? od skończonego 4 m-ca?

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-29, 17:40   #1902
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
no tak, pytanie tylko czy lepiej dowiedzieć się czegoś tu z forum czy czekać aż zauważy coś pediatra i skieruje na rehabilitacje...:rolleyes :
ja przy pierwszym dziecku też oczywiście popełniałam mnóstwo "błędów" - źle nosiłam, źle podnosiłam i odkładałam itd., uważałam że nie ma nic złego w sadzaniu i prowadzaniu za rączki niechodzącego dziecka. i oczywiście wylądowaliśmy na rehabilitacji. niby nic strasznego, ale u nas jest tak że jak raz się trafi do takiej poradni to do ukończenia 1 roku trzeba przychodzić na kontrolę co 6 tyg - nieco upierdliwe i bardzo żałowałam że nikt mi nie zwrócił uwagi że coś mogę robić przy Marysi lepiej/inaczej co pozwoliłoby mi uniknąć rehabilitacji..

nigdy nie targała ze sobą tetrówki np do zaśnięcia tylko właśnie tego przytulaka. do dziś z nim zasypia i przytula isę do niego gdy jest jej źle.

Przecież dużo porad tutaj jest dlatego,że dziewczyny chcą pomóc, podzielić się wiedzą.Ja tam się cieszę.
Po to mamy to forum,żeby dzielić się doświadczeniami. A to,że ktoś pisze "niestety musiałam podać mm" no to co z tego?widać wcale się z tego nie cieszy, ma prawo wyrażenia swoich emocji.
A pisanie,że przez takie coś przestaje się czytać forum...no cóż,każdy ma wybór.Ja czytam wczystko i sama decyduję, co uważam za pomocne, a co wkładam między bajki.

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość

Biedaku

Ho ho!

Czyli to możliwe?

Ja mam czasem ból z tego powodu, ale raczej chodzi o to, że martwi mnie mała ilość mojego pokarmu, a nie że mm to zuo
Kiedyś narty, teraz deska.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.

Edytowane przez butterfly20
Czas edycji: 2013-11-29 o 17:42
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 17:44   #1903
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Kiedyś narty, teraz deska.
Wow!

A mój mąż ma dzisiaj picie z kolegami z pracy Mam nadzieję, że nie wróci narąbany jak bela Ale wiem, że tak będzie i już szykuję się na zarwaną noc

Stary 2013-11-29, 17:47   #1904
ladanseuse14
Zakorzenienie

co sądzicie o parowarze/blenderze z AVENTu?
Stary 2013-11-29, 17:55   #1905
karolson
Zakorzenienie

Dziewczynu a zmienialyscie juz smoczko w butelkach na wiekszy przeplyw? Ladan Ty masz jak ja avent natural zmienialas?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-29, 17:57   #1906
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Dziewczynu a zmienialyscie juz smoczko w butelkach na wiekszy przeplyw? Ladan Ty masz jak ja avent natural zmienialas?
zmieniałam jak Julia miała miesiąc i zmieniam jutro na rozm. 3
Stary 2013-11-29, 18:01   #1907
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
co sądzicie o parowarze/blenderze z AVENTu?
Ja niezglebialam az tak tematu sprzetu ale pomyslalam dzis zeby kupic dla Fifka oddzielny maly garnuszek na ziemiaka, dynie, marchewecke
Stary 2013-11-29, 18:03   #1908
MsLullaby
Zakorzenienie

Trzeba po prostu miec dystans do forum, nie brac wszystkiego do siebie i przede wszystkim nie porownywac swojego dziecka do innych dzieci Dajmy szanse rozwijac sie im swoim tepem i niczego na sile nie przyspieszac
Ja np ubolewalam ze moj maly usmiecha sie raz dziennie, porownujac do waszych maluszkow ktore zacieszaja cale dnie. Teraz mu banan z buzi nie schodzi, ciagle sie usmiecha. Tak samo jak Ewacia zamiescila na fb filmik synka jak tak slicznie sobie gadal zastanawialam sie czemu moj maly tak nie robi. A od dwoch dni nawija bez opamietania. Dajmy swoim maluchom czas, nie sadzajmy jesli same nie usiada, nie prowadzajmy na sile, one to wszystko opanuja, ale kazde w swoim czasie

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 18:07   #1909
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
zmieniałam jak Julia miała miesiąc i zmieniam jutro na rozm. 3
Aaa no to niezl mala doi ehh ja wymienilam bo tamte juz mi sie wydawaly zuzyte ale dalej na te poczatkowe moze dlatego cycka tez ssa bo z butli tez za szybko nieleci. Niechce sobie w kolano strzelic wymieniajc na wiekszy przeplyw, ale generalnie chyba juz czas
Stary 2013-11-29, 18:22   #1910
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość

Biedaku

Ho ho!

Czyli to możliwe?

A ja miałam skierowanie i za free badanka

Sent from my HTC Desire X using Wizaz Forum mobile app

---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ----------

Bioderka ok.
Musimy mu tylko nogi rozszerzać i rowerki robić, bo za sztywno je trzyma.

Sent from my HTC Desire X using Wizaz Forum mobile app
Stary 2013-11-29, 18:29   #1911
karolson
Zakorzenienie

Moje dziecko po szczepieniu spi caly dzienn ciekawe jaka noc mnie czeka.
Stary 2013-11-29, 18:58   #1912
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Też mam takie butle i smok 2. Zmieniłam może ze 2 tygodnie temu

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

Normalnie Popatrzyłam teraz na ceny tego zagęszczacza mleka i kremu, które w środę zapisała profesorka, a które ja kupiłam szybciorem w aptece przy jej gabinecie. Porównałam je z Apteką Gemini i Krem za 8 zł z groszami, ja płaciłam 15, zagęszczacz za 16 z groszami, ja płaciłam prawie 25 zł.
No durna baba, zamiast zrobić zamówienie to poleciała i przepłaciła....

Stary 2013-11-29, 19:10   #1913
karolson
Zakorzenienie

Listy do M... na tvn... ogldam po raz trzeci.. z braku laku i kit dobry
Stary 2013-11-29, 19:22   #1914
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:

Przecież dużo porad tutaj jest dlatego,że dziewczyny chcą pomóc, podzielić się wiedzą.Ja tam się cieszę.
Po to mamy to forum,żeby dzielić się doświadczeniami. A to,że ktoś pisze "niestety musiałam podać mm" no to co z tego?widać wcale się z tego nie cieszy, ma prawo wyrażenia swoich emocji.
A pisanie,że przez takie coś przestaje się czytać forum...no cóż,każdy ma wybór.Ja czytam wczystko i sama decyduję, co uważam za pomocne, a co wkładam między bajki.
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 19:43   #1915
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Aaa no to niezl mala doi ehh ja wymienilam bo tamte juz mi sie wydawaly zuzyte ale dalej na te poczatkowe moze dlatego cycka tez ssa bo z butli tez za szybko nieleci. Niechce sobie w kolano strzelic wymieniajc na wiekszy przeplyw, ale generalnie chyba juz czas
kochana ja nie mam naturals ale tam jest podobnie

0m+ - rozm. 1
1m+ - rozm. 2
3m+ - rozm. 3
6m+ - rozm. 4

więc jako, że jutro Julia kończy 3 miesiące to wymieniam smoczki na 3m+

Edytowane przez ladanseuse14
Czas edycji: 2013-11-29 o 19:44
ladanseuse14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 20:26   #1916
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Listy do M... na tvn... ogldam po raz trzeci.. z braku laku i kit dobry
To jeden z moich ulubionych filmów

Pół królestwa i ręka księżniczki dla tego, kto wymyśli podawacz smoczka!

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 20:34   #1917
misia332
Zakorzenienie

Cytat:

mnie dzisiaj bolała noga od bujania leżaczka

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 20:36   #1918
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:

Na gumkę dookoła głowy?
U nas też czasem wypluwa i się złości
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 20:36   #1919
Figulina987
Zadomowienie

Cytat:

dużo takich przytulanek jest w Kappahlu (czy jak to tam się pisze) i zgadzam się z Motylem - są tam śliczne ubranka nawet dla chłopców dziś byłam i zakupiłam 3 bodziaki, ale maja zawyżone numery, więc jeszcze troszkę poleżą w szufladzie

A ja tam uważam, że lepiej się dowiedzieć wcześniej od osób doświadczonych. Teraz widzę, że wychowanie dziecka jest MEGA TRUDNE! Jakoś inaczej sobie to wyobrażałam....

Ogólnie jestem załamana Mój Kuba ma 10 tyg i dalej nie wodzi wzrokiem (zdarza się ale baaaaaaaardzo sporadycznie i bardzo krótko, szybko odwraca główkę). Pediatra kazała szybko iść do okulisty i dodatkowo dostaliśmy skierowanie na kompleksowe badanie słuchu (bo nie odwraca głowy tam gdzie słyszy np. piszczącą zabawkę).

U okulisty już byliśmy (ależ był płacz )- badanie dna oka jest ok, lekarka powiedziała, żeby ćwiczyć - na białej kartce czarne kółko, zalaminować i pod światło pokazywać małemu... za 6 tyg do kontroli i pocieszała nas, że na pewno już będzie wszystko dobrze.

Na badanie słuchu musimy czekać 2 tygodnie (mimo że prywatnie...swoją drogą 600 pln za badanie i miej tu więcej dzieci...)

Już sobie nawkręcałam autyzm, jakieś wylewy i inne rzeczy nie mogę spać, straciłam całą energię życiową i odechciało mi się świąt

Aaaaaaaaaa i jeszcze zaczęliśmy rehabilitację (a propo tematu powyżej) - Kuba ma asymetrię.

Ja już nie mam na nic czasu - ćwiczymy wzrok, stópkę, ćwiczenia zalecone przez fizjoterapeutę....

dobrze, że chociaż z brzuszkiem jest już duuużo lepiej.
Figulina987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 20:39   #1920
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Psioczyłam troszkę na kolor wstążki przy kiecce, bo chciałam jeszcze ciemniejszy fiolet, ale w Cubusie znalazłam sweterek w idealnym odcieniu fioletu, więc już jestem happy, a Natalka go dłużej ponosi
Na zdjęciu wyszedł jakoś inaczej, nie wiem czemu bo kolory są identyczne

W Kappahl są piękne rzeczy Kupiłam tam body z długim rękawem pod kieckę,nie śnieżnobiałe tylko w takiej naturalnej bieli.

Dziewczyny mają tam czadowe ciuszki- widziałam ładne sukieneczki nadające się na chrzest i super ciuszki też dla chłopców, w tym takie body z muszką i zakładkami, coś podobnego do tego z H&M. UROCZE
przecudna sukieniusia
Cytat:
Aaa no to pewnie, my niebawem pójdziemy z Natalką na basen, a potem też będzie chodzić. Ja nie lubię basenów,ale mąż na pewno nie odpuści bo on też pływał w klubie, z tego zresztą ma mocno wyrobione barki haha
Poleca się,żeby tak małe dzieci najpierw uczyły się na nartach, na snowboardzie od 5/6 rż. (nie wiem czemu, tak mi mąż mówił). Siostrzeniec i siostrzenica męża są w klubie narciarskim, a chcieli od dawna na desce Tym bardziej,że zarówno szwagrostwo jak i my jeździmy na deskach
w jakim klubie mąż trenował? ja 12 lat pływałam w MUKS SUWAŁKI może kogoś kojarzył?
Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
:

a i Diorisha się dawno nie odzywała
też ostatnio o niej myślałam ciekawe jak tam sobie radzą
Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Trzeba po prostu miec dystans do forum, nie brac wszystkiego do siebie i przede wszystkim nie porownywac swojego dziecka do innych dzieci Dajmy szanse rozwijac sie im swoim tepem i niczego na sile nie przyspieszac
Ja np ubolewalam ze moj maly usmiecha sie raz dziennie, porownujac do waszych maluszkow ktore zacieszaja cale dnie. Teraz mu banan z buzi nie schodzi, ciagle sie usmiecha. Tak samo jak Ewacia zamiescila na fb filmik synka jak tak slicznie sobie gadal zastanawialam sie czemu moj maly tak nie robi. A od dwoch dni nawija bez opamietania. Dajmy swoim maluchom czas, nie sadzajmy jesli same nie usiada, nie prowadzajmy na sile, one to wszystko opanuja, ale kazde w swoim czasie
ot to
kurcze, nie powinnam tak zachwalać..ale mój Marcin zaczął pięknie głużyć jeju jak się rozgada czasem, a jak się śmieje... cudo

a u nas dziś sajgon u mnie robota się przedłużyła, byłam w domu o 17, Andzie odebrała moja siostra, a Marcin u sąsiadki, wiec leciałam z językiem na brodzie mam nadzieję, że żaden fotoradar mnie nie zaskoczył.
a dzieciaki w pracy przesłodkie, kichająco prychające i zakatarzone, ale praca udana
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości