|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
Lucynka20 no niestety ja mam takiego brata,że szkoda gadać ... a jeszcze jego żona,wpadli i od razu ślub ... wyzywają się co nie tylko,i wiesz jest w tym problem bo nie wiem co jej odbiło,jest zazdrosna,że mam tak dobre kontakty z moją mamą i za wszelką cenę chcą mnie z nią skłócić ... ostatnio przy niej zaczął mnie brat wyzywać co nie tylko ... a nie ma 5 lat,bo 23 ... i ona przy tym była ... i zaraz jakoś mama zadzwoniła (bo pojechała do warszawy) spytać się co u mnie ... i ja już po tym wszystkim płakałam więc domyśliła się,że coś jest nie tak no i musiałam jej o tym powiedzieć,zresztą ona sama wie jak mnie brat traktuje ... i co najlepsze,jego żona stwierdziła,że ja sobie to ubzdurałam,że mama powinna wierzyć im a nie mi tylko ! Raz brat popchnął mnie na drzwi,że miałam siniaka na ramieniu ... i ona o tym wiedziała,to też było,że zmyśliłam ... i od tej pory nie rozmawiamy w ogóle,po prostu mam dość. Ja im bardzo dużo pomogłam jak brali ślub,połowę rodziny wzięłam do siebie na noc,oni o nocleg się nie martwili,auto załatwilismy do ślubu,pełno ubranek dla dziecka i ani słowa DZIĘKUJĘ ... po prostu ona go tak buntuje,że szok. Ale co poradzić ...
beatusia10 aaa Nataniel ? kocham to imię po prostu ... mam siostrzeńca,wołamy do niego Natan,Natanielek ... Seleniti miałam podobny przypadek z żyłą ... i wyskoczył mi taki "wrzód" ... bolało cholernie,ale musiałam wycisnąć,taką białą ropę i przeszło ... a na początku tylko bolało i było czerwone Tż już wrócił ... zrobiliśmy małe zakupy a teraz śpi bo jest zmęczony . Idę zaraz coś ogarnąć bo tyle w domciu nie byłam ...
|
#2792 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
Cytat:
To jak sie obudzi to się docierajcie po tym małym kryzysie ![]()
|
|
#2793 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Byłam na dłuuugim spacerku... tzn niedalekim, ale zahaczyłam o siłownię dla dziadków (tą na świeżym powietrzu) i chyba z godzinę tam ćwiczyłam
Dotleniłam się za wszystkie czasy, a powietrze dziś było super...ale coś za coś... dopiero kończę gotować obiad ![]() no i w drodze powrotnej byłam w Pepco... rzeczy dla maluszków faktycznie prześliczne... ale dalej nie wiedziałam, czy szukać czegoś dla dziewczynki, czy dla chłopca i nic nie wzięłam... za to kupiłam sobie imbryczek na herbatkę, nową cukierniczkę i majtki ![]() Cytat:
Cytat:
Ale za wytrwałość!Co do brzusia, to tam jest dzidziuś i głaszcząc go to tak jakby głaszczę dzidziusia! Bardzo się z niego cieszę i na razie tylko tak potrafię okazać mu trochę czułości... nawet jeśli mu to zwisa, bo nic nie czuje ![]() Cytat:
|
|
|
#2794 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2795 | ||
|
Zakorzenienie
|
Menia, a jak się dogadujecie z TŻ? Torcik już był?
|
|
|
#2796 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
szkoda dzieciaka ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2797 |
|
Zadomowienie
|
Vampirko to fajnie spędziłaś czas
zawsze z ciuszków dla dzidzi można kupić coś neutralnego, co będzie pasować zarówno dziewczynce i chłopcu mam wrażenie, że u mnie w Pepco mały wybór, może dlatego, że zawsze się tam krząta pełno ludzi, centralnie nawet przed otwarciem sklepu baby tam czatują w kolejce przed drzwiami ja to chyba wyrodna matka jestem bo jeszcze nic dla dzidzi nie kupiłam a co do żyły to na razie bacznie obserwuję drugiej się boję, bo raz mi zrobili mega wielkiego krwiaka
"Pod moim sercem, inne bije serce. Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane." 41-przeterminowana- Edytowane przez Seleniti Czas edycji: 2013-11-29 o 18:32 |
|
|
|
#2798 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie no, wiem, że nie wszystkich, źle to ujęłam Tylko często się spotykam z opiniami, że jak dziecko wieku 3lata nie gada to wina rodziców albo że z dzieckiem coś nie tak Poza tym jestem przewrażliwiona na tym punkcie, bo jest mi przykro, że moje dziecko nie mówi płynnie ---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ---------- Cytat:
no ale ja to niby ciuchy po Igorku mam. tyle, że ogólnie mnie na razie nie ciągnie do kupowania
|
|
#2799 |
|
Wtajemniczenie
|
Seleniti ja też jeszcze nic nie mam dla dzidziusiów
ale niedługo mam zamiar zacząć nadrabiać ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2800 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=meniaa94;43946654]Lucynka20 no niestety ja mam takiego brata,że szkoda gadać ... a jeszcze jego żona,wpadli i od razu ślub ... wyzywają się co nie tylko,i wiesz jest w tym problem bo nie wiem co jej odbiło,jest zazdrosna,że mam tak dobre kontakty z moją mamą i za wszelką cenę chcą mnie z nią skłócić ... ostatnio przy niej zaczął mnie brat wyzywać co nie tylko ... a nie ma 5 lat,bo 23 ... i ona przy tym była ... i zaraz jakoś mama zadzwoniła (bo pojechała do warszawy) spytać się co u mnie ... i ja już po tym wszystkim płakałam więc domyśliła się,że coś jest nie tak no i musiałam jej o tym powiedzieć,zresztą ona sama wie jak mnie brat traktuje ... i co najlepsze,jego żona stwierdziła,że ja sobie to ubzdurałam,że mama powinna wierzyć im a nie mi tylko ! Raz brat popchnął mnie na drzwi,że miałam siniaka na ramieniu ... i ona o tym wiedziała,to też było,że zmyśliłam ... i od tej pory nie rozmawiamy w ogóle,po prostu mam dość. Ja im bardzo dużo pomogłam jak brali ślub,połowę rodziny wzięłam do siebie na noc,oni o nocleg się nie martwili,auto załatwilismy do ślubu,pełno ubranek dla dziecka i ani słowa DZIĘKUJĘ ... po prostu ona go tak buntuje,że szok. Ale co poradzić ...
beatusia10 aaa Nataniel ? kocham to imię po prostu ... mam siostrzeńca,wołamy do niego Natan,Natanielek ... no to współczuję sytuacji mój brat ma 24 lata, ale kontakt mamy bardzo dobry. kiedyś bardzo się pokłociliśmy i wtedy jego narzeczona też ze mną nie rozmawiała, ale to była jednorazowa sytuacja. tak ogólnie to mamy dobre stosunki. z niektórymi ludźmi niestety nie można dojść do ładu i w pewnym momencie po prostu trzeba zaakceptować sytuację. najsmutniejsze jest to, kiedy takie sytuacje mają miejsce w rodzinie ;(Oj, Nataniel jakoś mi nie leży.. jakoś kojarzy mi się z Alanem, Brajanem, itd. ale dzięki za propozycję |
|
|
|
#2801 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2802 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Kiedyś jak jechałam tramwajem to wsiadła matka z synem może z 4 lata miał... No i jadą a on ciągle zadawał jej pytania, ona odpowiadała i chłopiec za każdym razem mówił "a dlaczego?", a ta pani na każde pytanie cierpliwie, ze spokojem odpowiadała byłam pełna podziwu dla tej matki. Sytuacja zabawna była. A w ogóle on w rękach trzymał jakiś jogurt i patrzy na niego i mówi "mama, jak będziemy w domu to ja ten jogurt od razu zjem bo mi kiszki walca grają" a ona na to "marsza grają", odpowiedź "a dlaczego?" ![]() ![]() Ja dla naszej dzidzi kupiłam zestaw w tesco: body, pajacyk, czapeczka i śliniak. Na metce jest niby dla chłopa, ale dziewczynke też można w to ubrać, bo jest białe z szarymi wstawkami. To jedyna rzecz jaką mamy na razie dla maluszka
|
|
|
|
|
#2803 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja po szpitalu, jak wszystkie tak leżały i głaskały, to też zaczęłam, ale staram się stopować, bo jeśli to ma faktycznie zaszkodzić, a dziecku faktycznie to zwisa no ale zapytam jeszcze mojego lekarza.. jak nie zapomnę ![]() ja też nic jeszcze dla dzieciątka nie kupiłam.. |
|
|
|
|
#2804 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i chłopak też nie był opóźniony... w szkole same 5-tki, obecnie robi aplikację prawniczą... ale sikać się nauczył dopiero jak dzieci w szkole to wyczaiły i zaczęły się śmiać
|
|
|
#2805 |
|
Zakorzenienie
|
Carmena - przepraszam
![]() Nie chciałam Cię urazic w żaden sposób. Ja tu przedstawiłam historię mojego chrześniaka, który ma wiele zadatków na to żeby mówic już płynnie lecz jego rodzice to olewają Wiem o tym dobrze, że każde dziecko rozwija się inaczej. Widzisz Ty ćwiczysz ze swoim synkiem, jego mama nie robi nic. To jest bardzo smutne. Jeszcze raz przepraszam
|
#2806 |
|
Zadomowienie
|
To dobrze wiedzieć, że nie jestem z tym brakiem zakupów dla maluszka sama
co prawda dziedziczę po braciszku większość, ciuszki też, które dostałam mam posegregowane, ale żeby coś kupić to nie, kiedyś przechodząc obok stoiska z ubrankami dla dziecka szalałam i chciałam kupować, a nie miałam komu, a teraz? Teraz to jest, aż dziwne, że weny nie mam
|
#2807 |
|
Zakorzenienie
|
Justyna polecam tą książkę
czytałam ją już ze dwa razy jeszcze od grishama mam :czas zabijania” też warta przeczytania ![]() Aldrin nie przejmuj się tymi 2 daniami Ramona ja też zamawiałam poleconym ekonomicznym ![]() Wiola witaj z powrotem i gratuluję 18tc ![]() na razie tyle resztę nadrobię jak wykąpie i uśpię Oskara
|
|
|
|
#2808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2809 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja zaś czytałam, że wskazane jest głaskanie brzuszka, mówienie do niego, śpiewanie, że w ten sposób tworzy się głębsza więź między maluszkiem a mamą, również po to, żeby dzidzia z tego okresu "pamiętała" więcej oprócz bicia serca mamy i ruchów jej jelit
|
|
#2810 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2811 | ||
|
Zakorzenienie
|
Seleniti, ja dziś też, popatrzyłam sobie na wszystko, pooglądałam i kupiłam coś dla siebie, a dla dzidzi nic nie wzięłam... a patrzyłam się na takie fajne grzechotki, klocki itd, nie tylko ubranka...
Ale postanowiłam sobie, że nie będę szaleć! Ubranka dostanę, 1000 zabawek nie będę miała gdzie trzymać, a tak na prawdę, to potrzebuję łóżeczka, wózka, kosmetyków i pieluch! To też kosztuje, a jak wpadnę w szał zakupowy, to mogę już nie mieć na to, co faktycznie jest mi potrzebne... ale cały czas uważam, że mam jeszcze an to czas ![]() Zjadłam obiadek i mi niedobrze... aż musiałam się położyć, bo boję się, że go wymodlę... i chyba zaraz zasnę ![]() I dzwonił TŻ... z okazji Andrzejek zaprosił do nas na jutro kolegę na popijawę Wkurzyłam się trochę... to powiedział, że kolega dopiero jutro da mu znać, czy przyjdzie... i wkurzyłam się jeszcze bardziej Może miałabym ochotę na jakąś imprezę, ale w większym gronie, albo na jakieś wyjście, a nie patrzenie się na 2 chłopów jak siedzą przy piwie
|
|
|
#2812 |
|
Zadomowienie
|
Nikii podziel się sałatką, jak ją uwielbiam
zwykle sama zjadam całą miskę i już wiem, że ją jutro zrobię bankowo
|
#2813 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a dziecko z autobusu ![]() Cytat:
ale mi to mówiły po to, by ten poród wywołać nie pomogło Cytat:
Igorek ur.4.09.2010 Maja 16.04.2014- 26.04.2014 ![]() (na zawsze w moim sercu Aniołku) Edytowane przez Carmenaa_88 Czas edycji: 2013-11-29 o 19:24 |
|||
|
|
|
#2814 |
|
Zadomowienie
|
Vampirko zazdroszczę
ja nie mam weny na chodzenie po sklepach a już dawno też nie kupiłam nic dla siebie a tam są świetne niektóre zabawki i niedrogie i zgodzę się z Tobą co do tych potrzebnych rzeczy, jak słyszę od koleżanek, że dostanę to to i to ( w sensie takie zabawki, takie śpioszki, i takie, takie, takie) to ja je błagam, że jak już rzeczywiście chcą mi zrobić prezent, to żeby rzeczywiście to były najpotrzebniejsze rzeczy typu pampersy, chusteczki dla dzieciaczków czy coś w tym stylu, bo to wcale nie są tanie rzeczy a też szybko się zużywają Co do modłów mnie np jeszcze dalej męczą czasem ![]() Może porozmawiaj z małżem na ten temat, że wolałabyś gdzieś wyjść zamiast kisić się w domu ja to chyba do końca ciąży nigdzie nie wyjdę, pewnie nawet w sylwestra w domu przesiedzę, bo mój TŻ nic kreatywnego wymyśleć nie potrafi
|
#2815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny ja się zbieram, TŻ właśnie kładzie Hanie, a zaraz będziemy oglądać film, w końcu ten World War Z, co mi się przyśnił kiedyś mąż przywiózł nachosy i dip i dla mnie Mirinde - mam sobie wyobrazić, że to drink |
|
|
|
|
#2816 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Cytat:
Mamie kupilam jak narazie zestaw z Dove bo lubimy te kosmetyki A sobie dzisaj kupilam Bio Oil bo bylmw dobrej cenie 60ml za 27.99 z 36.99 a bede sobie boczki smarowac bo strasznienboje sie tych rostepów ;( ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Cytat:
wczoraj pochowalam letnie sweterki wyciaglam zimowe i zrobilam przeglad w szafie , dzisaj posprzatalam lazienke a kiedybrobilam to wszytstko w jedno popoludnie no ale teraz JEST NAS DWÒCH JA I MÓJ BRZUCH Wiec. Spokojnie ja tez tak mam ---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Ja mam tylko male skarpetki jeszcze cierpliwie czekam choc juz bym poszalala
|
|
#2817 |
|
Wtajemniczenie
|
Kochane uciekam do łóżeczka, mąż jutro do pracy, więc trzeba się wcześniej spać położyć.
A jeszcze jakiś mecz będziemy chyba oglądać Spokojnych nocek życzę Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2818 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też uciekam spać, dobrej nocy !!!
|
#2819 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pewnie jak poznam płeć zacznę szaleństwo. No i czeka na mnie paka od siostry po jej córeczce.
|
|
|
|
|
#2820 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny. Jestesmy juz po spektaklu. Ubawilismy bardzo. Warto czasem tak spedzic czas. Bilety to wczesniejszy prezent od tesciow na mikolaja.
NIKI slyszalam o tej ksiazce. dzieki za propozycje. jutro was nadrobie... dobranoc. Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:17.

kocham to imię po prostu ... mam siostrzeńca,wołamy do niego Natan,Natanielek ...

Dotleniłam się za wszystkie czasy, a powietrze dziś było super...

za wytrwałość!
mam nadzieję, że przejdzie 
szkoda dzieciaka
mam wrażenie, że u mnie w Pepco mały wybór, może dlatego, że zawsze się tam krząta pełno ludzi, centralnie nawet przed otwarciem sklepu baby tam czatują w kolejce przed drzwiami

zwykle sama zjadam całą miskę
ja to chyba do końca ciąży nigdzie nie wyjdę, pewnie nawet w sylwestra w domu przesiedzę, bo mój TŻ nic kreatywnego wymyśleć nie potrafi
ale z kopyta zaczęliśmy dzień i już obiad prawie zrobiony, mieszkanie ogarnięte, teraz czekam na dostawę z alma.24 i będziemy robić pierniczki jadalne, bo w weekend robimy z sąsiadkami takie ozdobne