Śnieżek z nieba lekko prószy, ślubny sezon wkrótce ruszy! PM 2014 cz. 22 - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-29, 16:24   #451
cashmere
Zakorzenienie

Dot.: Śnieżek z nieba lekko prószy, ślubny sezon wkrótce ruszy! PM 2014 cz. 22

O nie taki pokoik że wspólną kuchnią i łazienką jak piszesz to kiepska opcja. Ja wołalabym mieszkać w wynajętej kawalerce. Co innego jeśli naprawdę ma się odzielne piętro i nie spotyka się teściowej w szlafroku i wałkach na głowie w kolejce do łazienki.

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 16:28   #452
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
Ja będę mieszkać z teściami Tzn. jeszcze nie jest przesądzone ale na to wszystko wskazuje.
ja mam chyba uraz bo napatrzyłam i nadal patrze na stosunki mojej babci (mama taty) z moją mamą. mieszkali razem, aż nie wytrzymali i wybudowali piętro i poddasze, no a babcia ma oddzielnie parter. Wniosek taki, że mama się nie odzywa do babci juz grubo ponad 10 lat. Ja chce tego uniknąc ze swoja tesciowa

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Wsród wsród moich znajomych aż 5 par (dopiero teraz licząc zdałam sobie sprawę jak dużo) mieszka z rodzicami w domu, mając oddzielne piętra dla siebie. Akurat w 4/5 bardzo się to sprawdza, tylko u jednych był konflik żony kolegi z jego matką. Takie sytuacje mają mega plus w przypadku posiadania dzieci. Dziadkowie zawsze blisko by podrzucić malucha w razie potrzeby
no właśnie, po urodzeniu dziecka nie chciałabym siedzieć w domu, tylko w miare mozliwosci wrócić do pracy jesli ja bede miec, a rodzice zawsze blisko wiec opiekunki może by nie trzeba było szukać

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2013-11-29, 16:29   #453
21klaudyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
A robiłaś ?JEZU! Zmotywowałam człowieka! JEZU! Jestem Ewą Chodakowską rozciągania !
Niemal dosłownie :P Bo ćwiczyłam z Chodakowską a po tym zakończyłam twoim rozciąganiem . Ale po zatym tym że marnie ze mnie rozciągnięta osoba to dzisiaj nie mam pół zakwasu na udach co zwykle było oczywistością po E.Ch. Także chylę czoła
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 16:29   #454
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość
heeej!

w temacie butów to jeszcze nie zakupiłam

ale te są ładne ale cenaa

http://www.rylko.com/pl/produkt/9C20...,69192,16.html
boskie sa! zapisuje!
Cytat:
Napisane przez wenedka Pokaż wiadomość
Jade wlasnie polowac na buty!
Dzisiaj sa wyprzedaze, wiec modlcie sie za mnie, zebym to przezyla
black friday!

Ja chcialam kupic pare rzeczy na oysho i maja cos nie tak ze strona. a jest 20 % dzis
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 16:34   #455
ysia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
Niemal dosłownie :P Bo ćwiczyłam z Chodakowską a po tym zakończyłam twoim rozciąganiem . Ale po zatym tym że marnie ze mnie rozciągnięta osoba to dzisiaj nie mam pół zakwasu na udach co zwykle było oczywistością po E.Ch. Także chylę czoła
Klaudyna , wyciągnij ręcę , wyciągnij nogi, już po krzyku, jestem z ciebie barrrrdzo duma!

Profil FB
https://www.facebook.com/whitepointeshoes
ysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 16:36   #456
Elrosa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
jeszcze inaczej jest jak sie mmieszka ze swoimi rodzicami, a inaczej z teściową.
Jakby nie patrzeć, któreś z Was i tak będzie mieszkać z teściową

Cytat:
Ja mam mieszkanie w którym nawet nie mogę wbić gwoździa , niczego zawiesić , nic zmienić, a co miesiąc płacę równowartość raty za kredyt. Zazdroszczę Ci na max i czuj że jesteś wybrańcem losu.
My mamy prawie tak samo mieszkamy w czwórkę na 48 mkw, żeby koszty były znośne, mieszkanie jest w okropnym stanie - blok wybudowano w latach 60., od tamtego czasu wyremontowali tylko łazienkę, całość umeblowania jest z tamtego czasu. Kuchnię osobiście obdrapaliśmy z tynku i pomalowaliśmy, bo nie dało się na nią patrzeć. Teraz nie jest dużo lepiej... najgorzej, że każdego roku na wiosnę włącza mi się tryb "wicie własnego gniazda" i chce mi się wyć.
Do tego K. jest wyznawcą zasady "nieważne, że ch...owo, ważne, że stabilnie" i nie bardzo chce kupować mieszkanie, marzy o własnym domu :/ nie wyobrażam sobie mieć domu pod Wrocławiem (pół życia w korkach, ja nie mam nawet prawa jazdy), takich w środku miasta chyba nie ma, a nawet gdyby były, to nas nie stać.
Stary 2013-11-29, 17:00   #457
KasiaK_080290
Zadomowienie

dziś wolne
pojechaliśmy z TŻ do domów już zdążyłam połazić po sklepach, kupiłam trochę ciuszków na mikołajkowy prezent dla cudownej 3 miesięcznej bratanicy TŻ
jutro odwiedzić babcię trzeba do południa, po południu imieninowa kawa u teściów (teść miał imieniny w tamtym tygodniu ) a wieczorem "andrzejkowe" wyjście ze znajomymi, weekend jest za krótki żeby wszystko pogodzić jak się jedzie do domu

poznanianka daj znać koniecznie jak dzisiejsze przymiarki za mieszkanie trzymam kciuki

i za wszystkie dziewczyny które będą się starały o kredyty, żeby wszystko wyszło tak jak chcecie

co do tej Warszawy to rzeczywiście nie jest już tak kolorowo jak kiedyś, fakt że można też dobrze zarabiać, nie twierdzę, że nie ale ceny mieszkań są powalające według mnie

my na szczęście mamy dobrą sytuację mieszkaniową

7.06.2014

Edytowane przez KasiaK_080290
Czas edycji: 2013-11-29 o 17:54
KasiaK_080290 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 17:02   #458
Anesthesia
Wtajemniczenie

Antonina, gratulacje dla TŻ!

Katarzyna, te Twoje buty i cena tych z Allegro to jakiś kosmos, obydwu par Ci taaak zazdroszczę! Są boskie! Te z Nine West szczególnie... ja w ogóle nie mam szczęścia (a raczej cierpiwości) do Allegro...

Co do kwestii mieszkań, to nie chce mi się całej dyskusji komentować Wg mnie nie ma nigdy czarno-białych rozwiązań, chyba że się w totka wygra albo zarabia kilkadziesiąt tysięcy miesięcznie... My mieszkamy na piętrze mojego rodzinnego domu, rodzice na dole, my na górze. Wiadomo, ja czasem chciałabym zamurować dziurę z przejściem na dół, nie mówiąc o TŻ. Ale tak to z mamą dzielimy się gotowaniem, zawsze można zejść, pogadać, nie mówiąc o tym, jak właśnie będą dzieci czy coś. Mamy też osobne wejście do domu, a dziurę z przejściem na dół możemy w dowolnym momencie zamurować, choć ma ona też dużo plusów. Gdyby nie to przejście, nie wiem jak bym przeżyła wyprowadzkę z dołu Oczywiście fajnie sobie pomieszkać całkiem osobno, ale my też mamy mega swobodę (osobna kuchnia, łazienka, liczniki, wejście do domu itp) i co najważniejsze wchodzimy w dorosłe życie bez kredytu, z 120m2 mieszkaniem i ogromnym ogrodem tuż pod granicami miasta... Więc coś za coś, jednak wolę to, niż kredyt spłacany do 60-tki, choć to oczywiście kwestia nastawienia i priorytetów.

Poza tym może przystopujemy z offtopami? Bo nowy wątek, mamy już 16 stron z czego chyba 90% to dyskusje off-top.

Edytowane przez Anesthesia
Czas edycji: 2013-11-29 o 17:05
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 17:10   #459
aneczka25057
Rozeznanie

Hejka

Dziękuję Wam serdecznie za wszystkie gratulacje
Na stażu pracy full, ale jestem MEGA szczęśliwa - w końcu robię to, co lubię
Niestety dzisiaj nie dam rady nadrobić zaległości... W weekend mam szkołę i muszę jeszcze ogarnąć konspekt pracy magisterskiej.

PODZIĘKOWAŃ CIĄG DALSZY:
Dziewczyny, z całego serducha DZIĘKUJĘ za dostęp do Klubu PM2014 Cieszę się ogromnie! Obiecuję, że po weekendzie wywiążę się ze swoich obowiązków.

Ściskam wszystkie PM2014, "do usłyszenia" niebawem
25.05.2012
Zaślubieni
16.08.2014
aneczka25057 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 17:17   #460
Atomoowka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cude Pokaż wiadomość
aloffkowa

, fajnie, że tak mało macie się dołożyć. TŻ chce przez pół roku po ślubie mieszkać w akademiku, potem wynająć kawalerkę... Kupno mieszkania jakoś mu nie leży.
Serio? Nie wiem dla mnie troche to dziwne.

Cytat:
Napisane przez wzet Pokaż wiadomość
my będziemy się przeprowadzać z jednego pokoiku 18 m2 do 56 m2 i mam takie samo zdanie jak Ty
chyba będziemy się szukać na takim metrażu
Eee tam serio te 140m o ktorych ja pisalam wcale nie sprawialo wrazenie ogromnego mieszkania ( moze dlatego ze to bylo mieszkanie 2 poziomowe?). az sama sie zdzwilam ze nie jest to takie wielkie mieszkanie jak sobie wyobrazalam,no ale robila wraznie i jestem nadal zakochana. Nie wiem moze jak ten deweloper sie ogarnie to znowu zaczniemy o nim myslec, a tymczasem odpuszczamy bo za duzo niepewnosci ze tylko utopimy kase.
No i tez kwestia przyzwyczajenia jak ktos mieszka w 18 metrach to potem 100 to dla niego wielka powierzchnia.

Cytat:
Napisane przez kasiula245 Pokaż wiadomość
Ale my mieszkamy naprawdę w skromnych warunkach, ta część w której mieszkamy jest do totalnego remontu, a dobudowę zaczęliśmy 3 lata temu i po trochu coś tam robimy-bez kredytu, jak dobrze pójdzie to w przyszłym roku przeniesiemy się do nowej części i zaczniemy pomału remont tej starej, a za xxx lat może zrobi się też piętro...ale wszystko trochę musi potrwać niestety

skromnie nie skromnie ale mieszkac macie gdzie.
My tez mieszkamy skromnie bo jak pisalama teraz mamy 2 pokoje i 40 metrow na Nas dwoje i synka. Ciasno nie jest ale jak bedzie nastepna dzidzia to juz bedzie niewesolo.

Cytat:
Napisane przez kasiula245 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ale ja was rozumiem, wiem że mamy szczęście, że chociaż coś mamy, bo gdyby nie to to faktycznie nie wiem co bym zrobiła. Nawet nie chcę myśleć co by było gdyby.... mnie po prostu przerażają te wszystkie kredyty, zwłaszcza kiedy czasem słyszy się różne historie o tym, że potem ciężko się żyje z tymi ratami ( z różnych względów ) i dlatego napisałam, że was podziwiam, to wcale nie było w złym kontekście napisane
Podejrzewam ze kazda kredyt przeraza, ale jak nie mam wyjscia?
My niby mamy, ale w sumie nie mamy ( nie wyobrazam sobie mieszkac tutaj jak bedziesz jeszcze jedno dziecko). Ponadto kredyt nie musi oznaczac 30 lat, my np jakby cos bedziemy brali na 15 lat.

Cytat:
Jade wlasnie polowac na buty!
Dzisiaj sa wyprzedaze, wiec modlcie sie za mnie, zebym to przezyla

trzymam kciuki za udane polowanie

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 17:24   #461
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
Jakby nie patrzeć, któreś z Was i tak będzie mieszkać z teściową
w osobnych mieszkaniach ? to nie mieszkanie razem mamy osobne kondygnacje

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2013-11-29, 18:00   #462
mimi_77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ParisParisienne Pokaż wiadomość
czyli rozumiem, ze od lutego oboje zamieszkacie w Warszawie? Tz dostal juz prace, a Ty bedziesz szukac? Gdzie planujecie zamieszkac, w jakiej dzielnicy?
Ja baaaardzo tesknie za moja kochana Warszawa o wiele bardziej, mi odpowiada niz paryz

na beznadzieja czyli ja rozumiem, ze to zemsta za Paryz?? "pielgrzymkowa zemsta" a nie mozesz zmienic swiadkowej? Musi byc jej mama? ja bym w tej sytuacja rozwazyla kogos innego. Bedziesz sie tylko denerwowac, czy dojedzie/odjedzie a swiadkowa-mama bedzie myslala o swojej corce bardziej zamiast o Tobie...
no i wybacz, ale isc na wesle w srodku pielgrzymki to tez slaby pomysl... przeciez nogi bola, zmecznie, odciski.... moim zdaniem trzeba sie na cos zdecydowac. Nie moglaby dolaczyc do pielgrzymki po Twoim weselu dopiero?
Ona właśnie nie była na rodzinnej imprezie bo "musiała jechać na wycieczkę"... Jej rodzicom tez było przykro z powodu jej braku... Na prawdę nie mam kogo innego wziąć. Pisałam o tym w poprzednim wątku.... O to chodzi, że jak nie ona to nikt inny. Zresztą chcę tę Ciocię akurat tą bo jest mi bliska etc. Licze , że rodzice mają jeszczę jakiś wpływ na córkę i przemówią jej do rozumu... Na pielgrzymki ma całe życie, a ślub jest tylko raz I to najbliższej kuzynki....

Antosia 12.05.2015

mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 18:13   #463
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mmona24 Pokaż wiadomość
pierwszy raz w nowym watku...opuscilam sie ostatnio przyznaje
mam coraz mniej czasu wolnego, wszystko nabralo takiego tempa, ze nie nadazam
w sprawach slubnych zastoj, ale z nowosci u mnie- mam wreszcie temat pracy licencjackiej

obiecuje, ze jak tylko sie uporam ze sprawami uczelnianymi wracam do Was na razie podczytuje ale nie jestem na biezaco...
ostatnio widzialam temat makijazu- ja nie odwazylabym sie sama malowac na slub- chociaz uwielbiam sie malowac i eksperymentowac, to tak jak wiekszosc z Was pisala to ma byc makijaz fotograficzny i nieskazitelny przez cala noc a nie tylko przez pierwsze 2 godz

Kolejna sprawa zamierzam wybrac sie przed swietami na oczyszczanie twarzy, czy ktoras z Was ma jakies doswiadczenia?

p.s. co sadzicie o http://www.groszki.pl/groszki/51,111...82637.html?i=7 ?
Mam identyczne, tylko pomarańczowe. Są bardzo wygodne, ale chyba jeszcze jedną parę kupię, na platformie.

Cytat:
średnia cena mieszkania w wielkie płycie w warszawie za ok. 60m to 400tyś złotych. Amen
Zgadam się. Jakiś czas temu widziałam mieszkanie na sprzedaż w bloku obok jednej z osób z rodziny (wiem jak wygląda w środku rozkład bo było identyczne), w samym centrum niemalże, metro pod nosem, tramwaje, autobusy, no w ogólne full wypas. Gdyby nie to, że mieszkanie w starej płycie, do remontu, prawie 40 m i 350 tys!!!!!

Ja za nic nie chcę w mieszkaniu mieszkać, jakbym miała wydać te 300 coś na 50 metrów wolę postawić dwa razy taki dom. Moim rodzicom udało się bez kredytu w około 9-10 lat, powoli bo powoli, ale stoi i mieszkamy tu już ponad 10 lat. Za naszym domem zmieszczą się spokojnie jeszcze dwa budynki. A na razie mamy do dyspozycji u mnie dwa pokoje i dużą łazienkę.

Znalazłam ładną księgę gości, ale cena mnie powaliła. http://art-madam.pl/albumy/prezent-p...slub,31723,227

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 18:21   #464
kasia1201
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ane3kaa Pokaż wiadomość
przyszły )) są śliczne
ale słodkie!!szkoda że mój Tż nie chce spinek
Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
A z programów ślubnych oglądałyście "Nie mówcie Pannie Młodej" (jakiś czas temu wyszła też Polska wersja tego programu) Jak bardzo wierze i ufam mojemu TŻ i ma gust niezły tak chyba w życiu bym się nie zdecydowała żeby w 100% sam zorganizował wesele :P
Oglądałam to- NIGDY bym się nie zdecydowała! Ja nawet serwetek nie pozwolę wybrać bez mojego nadzoru
Cytat:
Napisane przez iLoNuS_ktl Pokaż wiadomość
Antonina gratulacje dla tż

Ale dziś leniwy dzień w pracy... I tak sobie szukam butów ślubnych (będzie problem jak cholera, nic mi się nie podoba:/), co myślicie o takich? Tylko zmieniłabym wstążkę na fuksjową (z kokardą chyba problemu nie będzie bo będzie halka z kołem):
http://www.bialebuty.com.pl/pl/p/Ak-...7%2C5-cm-/4288
nawet ta kokardka by mi pasowała
Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
ysia a widziałaś moje?

srebrne buty na ślub są mega
ALE MEGA

Ja jeszcze brałam pod uwagę buciki a'la swarovski
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Swarovski Crystal Pigalle 120mm, $3,040.00US.jpg (27,7 KB, 30 załadowań)
kasia1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 18:31   #465
velika
Winter is coming

Cytat:
A robiłaś ?JEZU! Zmotywowałam człowieka! JEZU! Jestem Ewą Chodakowską rozciągania !
ysia kocham cię
Mimi przyznam, że w pale mi się nie mieści pójscie na pielgrzymkę zamiast na ślub kuzynki masakra
O fajny temat na tapecie, mieszkania alloffkowa trzymam kciuki my też będziemy szukać czegoś, jeszcze do ogarnięcia, czy mały domek czy mieszkanie. Mamy na szczęście spory wkład własny i mieszkanie możemy kupić prawie bez kredytu (jak alloffkowkowa mieszkamy na zadupiu), ale czaimy się na MdM, bo buduje u nas małe domki (88 m) deweloper i jakbyśmy się załapali na dopłatę, to jestem skłonna płacić 20 lat raty kredytu, o ile go dostanę dom to moje marzenie i nawet jak się nie uda i kupimy mieszkanie, to i tak będę dążyć do domu jak najszybciej

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 18:36   #466
mojakaren
Zakorzenienie

Witam się dopiero teraz w nowym wątku
wybaczcie kilkudniową nieobecność, ale jakoś tydzień mi zleciał lotem błyskawicy choć nie mogę powiedzieć żebym go zmarnowała - było duuuuużo sportu (;D) oczywiście ukochanej zumby maraton :P i wygrałam zaproszenie na bezpłatny manicure - myślę, że kosmetyczka doradzi mi coś ekstra na ślub

A no i zostało nam już mniej niż 10 miesięcy do ślubowania!

I news z dzisiaj - wódka zakupiona UFF!!
130 butelek Tadzia będzie leżakowało

Jutro nadrobię calutki wątek obiecuję

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 18:43   #467
fascinata
Raczkowanie

Kilka dni mnie nie było, a tu 16 stron nowego wątku

U nas z przygotowań to w końcu mamy zaklepany termin w kościele

Ciągle czaimy się z alkoholem, ale coś ciekawych promocji nie widać więc chyba we wtorek pojedziemy do Selgrosa po Palace.
Stary 2013-11-29, 18:51   #468
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
I news z dzisiaj - wódka zakupiona UFF!!

Jutro nadrobię calutki wątek obiecuję
Ile za butelkę?

My zarezerwowaliśmy 200 butelek za 20,30 zł i jutro jedziemy po odbiór.

2014

magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 19:02   #469
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
Ile za butelkę?

My zarezerwowaliśmy 200 butelek za 20,30 zł i jutro jedziemy po odbiór.
19,5 zł

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
Stary 2013-11-29, 19:07   #470
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość
skromnie nie skromnie ale mieszkac macie gdzie.
My tez mieszkamy skromnie bo jak pisalama teraz mamy 2 pokoje i 40 metrow na Nas dwoje i synka. Ciasno nie jest ale jak bedzie nastepna dzidzia to juz bedzie niewesolo.
We 4się nie zmieścicie? u mnie na 36m mieszka 6dorosłych osób i pies
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 19:12   #471
iza1336
Raczkowanie

Cytat:
1) A no i zostało nam już mniej niż 10 miesięcy do ślubowania!

2) I news z dzisiaj - wódka zakupiona UFF!!
1) "...Mam tak samo jak Ty..."

2) na ile gosci?
iza1336 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 19:14   #472
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iza1336 Pokaż wiadomość
1) "...Mam tak samo jak Ty..."

2) na ile gosci?
iza1336 my odliczamy razem

osób będzie około 100, wesele dwudniowe. Do tego dochodzi dużo wina (około 80 butelek - wino będziemy rozdawać) + 3-5 butelek whisky, 3 butelki śliwowicy, 7 butelek bimbru i dużo piwa (około 60 litrów)

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
Stary 2013-11-29, 19:30   #473
iza1336
Raczkowanie

Cytat:
iza1336 my odliczamy razem

osób będzie około 100, wesele dwudniowe. Do tego dochodzi dużo wina (około 80 butelek - wino będziemy rozdawać) + 3-5 butelek whisky, 3 butelki śliwowicy, 7 butelek bimbru i dużo piwa (około 60 litrów)
Kurcze to porzadne zapasy ja mysle ze u nas tez bedzie okolo 100 osob, po odliczeniu potecjalnych nie przbylych. I myle wlasnie zeby kupic 100 but. - 0,5 l, wahamy sie miedzy Wyborowa a Panem Tadeuszem. Beda na pewno smakowe wodki robione przez tescia, nalewki robione przez Tesciowa, cytrynowka, no nad winem musze pomyslec bo ja uwielbiam wino a mamy wesele i na nastepny dzien tylko sniadanie dla przyjezdnych. Ja chce juz wracac do Polski i szykowac to wszystko na spokojnie...
iza1336 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 19:38   #474
springtime
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość
heeej!

w temacie butów to jeszcze nie zakupiłam

ale te są ładne ale cenaa

http://www.rylko.com/pl/produkt/9C20...,69192,16.html

Na allegro widziałam bardzo podobne buty na niższym obcasie firmy Lewski i 100 zł tańsze. Sama się nad nimi zastanawiam, ponieważ ryłkowe trochę za drogie
Stary 2013-11-29, 19:48   #475
wenedka
Zakorzenienie

MISJA ZAKONCZONA SUKCESEM

MAM BUTY

Sent from my RM-825_eu_euro1_217 using Tapatalk
- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 19:49   #476
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia1201 Pokaż wiadomość

Ja jeszcze brałam pod uwagę buciki a'la swarovski
cudne
ale tylko do Kościoła mogłabym takie założyć, mam podobne szpile i wytrzymam w nich góra 3 h
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 19:52   #477
velika
Winter is coming

Cytat:

MAM BUTY

pooka
ja czaję się na la bodę, ale nie mam kiedy podjechać obejrzeć

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 19:54   #478
21klaudyna
Zadomowienie

Cytat:

MAM BUTY
Pokaż pokaż:d
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 20:01   #479
wenedka
Zakorzenienie

Jedyne, ktore przymierzylam
http://www.tedbaker.com/uk/Womens/Ac...727-95-NATURAL

Pozniej wkleje zdjecia Na mnie
- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 20:03   #480
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Jedyne, ktore przymierzylam
http://www.tedbaker.com/uk/Womens/Ac...727-95-NATURAL

Pozniej wkleje zdjecia Na mnie

Cudowne!

Ile ja bym dała by móc takie mieć/założyć.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości