|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pierwszej randce ...
Właśnie też mnie rozbawił ten aspekt historii
W wielkim skrócie brzmi to jak "póki był alkohol za darmo, to piłam" ![]() Ja bym się z nim spotkała, Autorko, w jakimś mniej imprezowym miejscu i wybadała sytuację. Cóż- nawet, jeśli zależy mu tylko na jednym, przecież siłą w kawiarni Cię nie weźmie. Tylko tym razem decyduj mądrze i obserwuj. Na trzeźwo
|
|
|
|
#32 |
|
jestę wieszczę
|
Już abstrahując od całej sytuacji z tym, że zrobiłaś z siebie widowisko dla tego chłopa to...
...Kto do cholery zachowuje się tak nieodpowiedzialnie? Nie znasz go, a pozwalasz, by przynosił Ci jakieś picie z baru? Nie mówię, że alkohol, ale jakiekolwiek? Dziewczyno, ja ufam tylko temu, co widzę i zawsze muszę patrzeć barmanowi na rączki, jak mi przygotowuje drina czy chociażby głupią colę nalewał, nie pozwoliłabym, żeby nowo poznany facet mi drincole donosił, masakra jakaś. Już nie mówiąc, że z obcymi ludźmi alkoholu pić nie polecam. Do faceta bym napisała, że bardzo przepraszam za upicie się itp., ale nie spotkałabym się z nim więcej, gdyż nie akceptuję zachowania w stylu "a zaproponuję se seksa na pierwszym spotkaniu, nawet jak laska się ledwo trzyma na nogach". Koniecznie przeproś, bo widzę, że niezbyt panujesz nad tym, ile możesz wypić.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
#33 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
smocza mama Edytowane przez kiciakasia Czas edycji: 2013-11-29 o 02:13 Powód: bo słownictwo, no |
|
|
|
|
#34 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
|
|
|
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
dla tej sytuacji to JEST odpowiednie słownictwo.
|
#36 |
|
jestę wieszczę
|
Nie na forum, przykro mi.
No głupio postąpiła, ale to jeszcze nie znaczy, że jest idiotką, hamuj się.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
#37 |
|
Zakorzenienie
|
ok, wykropkuję i poprawię
|
#38 |
|
Zakorzenienie
|
Na moje oko tak wypierasz z siebie tę żenadę, którą odwaliłaś, że ten facet w rzeczywistości jest tutaj najmniej winny. Pewnie zobaczył, że lubisz wypić (nie zna Cię), więc uznał, że taki masz styl imprezowania. Mało kto na pierwszej randce tak daje w palnik, więc pewnie nie sądził, że chlejesz tak z zachłanności. Ja bym raczej pomyślała, że znasz siebie i wiesz, ile możesz. Winą faceta jest to, że coś powiedział albo i nie, a Twoją - że trzeba było po Tobie sprzątać, znosić Twoje wonie. Ale jak uważasz
|
#39 |
|
Raczkowanie
|
Ja w nim zbyt dużo winy nie widzę. Piłaś, to stawiał.
I szczerze. Jeśli byłaś tak nawalona, ze ledwo się trzymałaś na nogach i mało co pamiętasz, to jego "propozycja" seksu mogla być zwykłym stwierdzeniem "trzeba Cię odstawić do łóżka" |
|
|
|
#40 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja bym się autorko zastanowiła nad swoim modelem picia. Bo uchlewanie się na pierwszej randce z nowym kolesiem tylko dlatego że on stawia drinki za free nie jest IMHO normalne...
|
|
|
|
#41 |
|
Konto usunięte
|
A mi się wydaje ,ze facet chciał tylko wykorzystac okazje
![]() Zachowałaś się beznadziejnie, jak mogłaś się tak schlac przy obcym facecie. Jestem ciekawa co on teraz o tobie myśl,ale na pewno dobrego wrażenia na nim nie zrobiłas . Jakby mi facet na randce tak się uchlał,to szczerze mówiąc nie chciałabym miec już z nim nic wspólnego. Może nie liczył tylko na sex,ale po tym co odwaliłaś zmienił zdanie? ![]() A to że ci stawiał te drinki,wcale nie oznacza że miałaś je pic. Nie można było powiedziec; Dziękuje już za alkohol, wystarczy soczek?
|
|
|
|
#42 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Dla mnie niestety tak ogólnie wersja wydarzeń autorki wygląda na bardzo wybielającą ją, a zwalającą odpowiedzialność za całe zajście na faceta.
Ona się czuła beznadziejnie, wymiotowała, ciężko jej było iść. On mógł nie widzieć jej wymiotowania, może nie wyglądała na tak pijaną jak była (nie znacie takiego przypadku, że ktoś może nie docenić? Ja raz jeden w życiu się upiłam tak, że film mi się urwał - tyle że w warunkach kontrolowanych, w domu z TŻtem. I on nie chciał mi uwierzyć, że serio nie pamiętam różnych rzeczy, a wręcz twierdził, że sensownie z nim rozmawiałam, chodziłam, zachowywałam się względnie normalnie, jak wstawiona ale nie bardzo pijana Można tego nie zauważyć, jak widać), zaproponował seks, ale gdyby serio chciał ją upić by ją wykorzystać, to by to sobie lepiej wykombinował zamiast zadać pytanie. Zapewne pomyślał, że dziewczyna taki ma "styl", tak lubi, dlatego tyle piła i tak się upiła, i to na pierwszym spotkaniu. Pierwszy post brzmi faktycznie jakby pisała go osoba, która nie całkiem pamięta co dokładnie się działo, post jest ogólny i wygląda jak składanie do kupy kilku kawałków wspomnień. W kolejnym autorka się zarzeka, że ona wszystko pamięta, nic jej się nie miesza i jest pewna swojej wersji. Jakoś to się kupy nie trzyma. |
|
|
|
#43 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyna upija się tak, że nie może chodzić a facet proponuje seks? eeeee
|
|
|
|
#44 |
|
Konto usunięte
|
Wypadałoby przeprosić. Ja nie chciałabym mieć nic wspólnego z facetem który spiłby się i rzygał na 1 randce więc szacun dla niego że odzywa się jeszcze do Ciebie. Umów się na obiad, przeproś, powiedz że wypiłaś więcej niż powinnaś i poobserwuj faceta. I nie pij więcej w jego towarzystwie.
|
|
|
|
#45 |
|
Zakorzenienie
|
To że Autorka nie widzi tej żenady, która odwaliła jest dla mnie szokiem. Gdybym z dobrymi znajomymi schlała się tak, że rzygałabym za rogiem to zapadłabym sie pod ziemię na następny dzień, a co dopiero z nową osoba i to na randce. Dramat jakiś dla mnie, a żadną świętoszką nie jestem.
A że facet zaproponował seks.. no cóż, zachowanie nie na poziomie, ale adekwatne do sytuacji. W końcu u dziewczyny też poziomu nie było żadnego. Wysłane z mojej el dziewiątki
Edytowane przez ktoregos_dnia Czas edycji: 2013-11-29 o 11:00 |
|
|
|
#46 |
|
Konto usunięte
|
Przeprosić za obciach odwalony "pod wpływem" i wyjaśnić, że to tak u Ciebie nie wygląda na co dzień. Ale również wyjaśnić sobie z facetem o co chodziło z proponowaniem seksu osobie, która była prawie nieprzytomna. I za to oczekiwać przeprosin. Nie zostawiaj tak tej sprawy (chodzi o obydwie kwestie: Twojego i jego zachowania się).
|
|
|
|
#47 |
|
Zakorzenienie
|
Autorko, o jeden drink za dużo
Dziwię się, że nie odczuwasz wstydu, bo mi nawet rzygając przy znajomych jest niesamowicie głupio i za przeproszeniem czuję się jak świnia. I jak on mógł nie widzieć i nie poczuć wymiotów? Skoro, podejrzewam cały czas był przy Tobie i widział, że ledwo się trzymasz na nogach, a Ty wymiotowałaś pod barem? Na przyszłość - pij wolniej, albo jeśli poczujesz, że jesteś już za bardzo rozluźniona i zaczyna kręcić Ci się w głowie - przystopuj, przewietrz się. Trochę to wygląda jakbyś piła, bo wszystko było na jego koszt, a przecież mogłaś odmówić. Ale skoro wyszło jak wyszło, to wg mnie wypadałoby przeprosić za swoje zachowanie (bo nie wyszłaś na damę z klasą w jego oczach) i wyjaśnić sprawę z seksem. Jeśli zdecydujesz się kontynuować znajomość, to radzę następnym razem bardziej na trzeźwo
|
#48 |
|
Raczkowanie
|
jedno jest pewne...dżentelmen nie pozwoliłby Ci się tak schlać. Ale Cie nie wykorzystał , więc możesz próbować, jesli Ci sie podoba.
|
|
|
|
#49 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co to, opiekunka dziecięca? Gdyby facet od pierwszej randki mówił mi, co mam robić i ile pić, to nie zrobiłby na mnie najlepszego wrażenia... Ja sama wiem (a przynajmniej powinnam) ile mogę. |
|
|
|
|
#50 |
|
Konto usunięte
|
Szczęka na podłodze. Czyli nie kto inny jak on jest winny Twojego schlania się i rzygania po kątach, niczym menel po trawniku a nie dziewczyna z klasą - ludzie nie przestaną mnie zadziwiać. Szok.
|
|
|
|
#51 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() jakby mi się już takie coś zdarzyło, to bym go przeprosiła i potem zapadła się pod ziemię, w życiu bym się już z nim nie chciała widzieć. |
|
|
|
|
#52 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Najgorsze jest to, ze autorka w ogole nie widzi swojej winy czyli nieumiarkowania w piciu, tylko zasłania się: "Przecież stawiali, to piłam" |
|
|
|
|
#53 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Koleś cię upił do nieprzytomności i albo sam był tak pijany, że tego nie zauważył (tu jeszcze nei byłoby tak źle) albo był tego świadom i nadal poił cię alkoholem, aż ty się porzygałaś. Potem zaproponował ci seks. Nie wiem, czy to ja zawsze na takich ludzi trafiałam, ale jeśli zadzrzyło mi się porzygać od alkoholu, to mój towarzysz mnie co najwyżej odprowadzał, a potem pytał jak się czuję. Nic ci nie zrobił, ale mimo wszystko zastanawiałabym się, czy to obiecująca znajomość, skoro koleś pijanej dziewczynie proponuje seks na pierwszej randce. |
|
|
|
|
#54 | |
|
sissy that walk
|
Wsadził jej sondę do nosa i wlewał?
|
|
|
#55 | |
|
Rozeznanie
|
Czy może mi ktoś wytłumaczyć, co to znaczy "spić kogoś" ("upić/poić alkoholem")? O ile rozumiem to wyrażenie zastosowane w stosunku do zwierząt, dzieci lub osób, które nie są w stanie o sobie decydować (np. chore psychicznie, zmuszane) to nie wiem, co ma znaczyć w kontekście tego wątku?
Ktoś już wcześniej napisał, że jak mu się zdarzyło upić to winił jedynie siebie. Nie przyszłoby mi do głowy, żeby mysleć inaczej. Nie jestem święta i też mi się zdarzało przegiąć z alkoholem, były imprezy po których marzyłam żeby zapaść się pod ziemię. Nigdy nie powiedziałam, że "upili mnie" albo "nie dopilnowali", "za dużo mi dali" itd. Naprawdę to żenujące, stawiać siebie w roli bezmyślnego stworzenia, które "poili alkoholem" i tak napoili, że się porzygało. P.S Cytat:
|
|
|
|
|
#56 |
|
Rozeznanie
|
a mnie dziwi to, że chciał się z Tobą całować, wiedząc że chwilę wcześniej wymiotowałaś.. ogólnie rzecz biorąc kiepsko zaczęła się wasza znajomość- Ty zgon, on wyskakuje z propozycją seksu... Nie spodziewałabym się happy endu
Zakochaj się, a każdy wszędzie, wszystkie rzeczy, wszystkie słowa oznaczać będą „miłość”. To samo dzieje się, kiedy kogoś utracisz. J Carroll Edytowane przez shyla Czas edycji: 2013-11-29 o 18:35 |
|
|
|
#57 |
|
Zakorzenienie
|
Pierwszy post Autorki wskazuje, że raczej takiej pełnej świadomości to nie miała. Dlatego twierdzenie, że facet był ogarnięty i prawie trzeźwy mnie nie przekonuje. Jakoś wątpie, by koleś, który ogarniał miał ochotę na pocałunki z dziewczyną, która przed chwilą wymiotowała i była zalana w trupa.
Też uważam, że kiepsko zaczęli swoją przygodę. A Autorka powinna grubo przemyśleć swoje zachowanie. Nikt ci siłą alkoholu do buzi nie lał, sama piłaś, a więc nikt cię nie upił, zrobiłaś to sama. I jeszcze nie czuje się z tego powodu głupio, że odwaliła cyrk. Klasa sama w sobie
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
|
|
|
|
#58 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#59 |
|
Konto usunięte
|
no tak, ale może autorka chciała rozładować stres pierwszej randki, zaczęła pić a potem wiecie jak jest, jeden drink, drugi, trzeci i tak idzie :/ a skoro mimo takiego zachowania dalej mają kontakt to może warto spotkać się na spokojnie i wtedy podjąć jakąś decyzję.
|
|
|
|
#60 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jeśli ktoś rozładowuje stres alkoholem to chyba ma problem
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:18.

W wielkim skrócie brzmi to jak "póki był alkohol za darmo, to piłam"