|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wątek siódmy już nam leci, nie budzimy naszych dzieci :) Mamy IX-X 2012
Cytat:
Cytat:
w sam raz w okolicach wielkanocy.
Edytowane przez Lewek Czas edycji: 2013-11-29 o 15:29 |
||
|
|
|
#1292 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja mam taki plan, że na sankach zmieścimy się obie z Leną a Marcin będzie ciągnął ![]() w sumie nie rozmawiamy na ten temat. widzę, że mu przykro więc nie rozgrzebuję tematu. Cytat:
też nieźle zaszalałaś ![]() a jakie Ty masz usprawiedliwienie?
|
||
|
|
|
#1293 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cześć dziołszki
Cytat:
![]() My mamy układankę misiową ale Paulinka zupełnie nie zainteresowana jeszcze. Przykro że masz takich teściów... Czemu takie skąpiradła? A już w ogóle nie rozumiem zachowania Twojego rodzeństwa. Zmieniły się ostatnio relacje między Wami i stąd ten brak zainteresowania? Cytat:
To autko super, jakie ma ładne klocki z owocami i tłuczek ciekawy...Nie wstawiajcie tu linków bo zaraz i ja popłynę ![]() Cytat:
Zestaw lekarski rewelacyjny. Wygląda na solidny, do tego śwatełka. Nie widziałam wcześniej takich. Cytat:
Coza człowiek bezmyślny!Widzę że Pony i Monster High rządzą A wlej link do kucyka bo ostatnio oglądałam w sklepie wi byłam w szoku że taki szeroki wybór. Robią już nawet lalki z głową kucyka---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- Może i ja się podzielę zakupowymi grzeszkami ![]() http://allegro.pl/ukladanka-drewnian...697367984.html http://allegro.pl/wader-kid-cars-kol...716107837.html http://allegro.pl/fisher-price-gadaj...730204603.html http://allegro.pl/mikolaj-wesoly-zeg...745073473.html http://allegro.pl/baby-alive-lala-la...743457631.html http://allegro.pl/nowa-lalka-emmi-z-...745974760.html http://allegro.pl/magnetyczny-znikop...742612333.html http://allegro.pl/mochtoys-hustawka-...750789977.html
|
|
#1294 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
te pazury mnie przeraziły teraz to chyba jakaś moda na koty, wszyscy wokół koty kupująCytat:
Cytat:
szkoda, ze tak się najbliższa rodzina zachowuje...ale ja coś o tym też wiem![]() Cytat:
mnie też serce pękało, jak mój Kubuś był malutki i na dzień dziecka nic nie dostał od moich rodziców, arok starsza siostrzenica dostała...mój nie dostał "bo za mały, i tak nic nie rozumie". Pierwszy prezent dostał dopiero na Mikołaja jak miał 9 mcy pierwszy dzień dziecka i imieniny od nich nic
|
|
#1295 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
To chyba tylko ja chcę do końca zimy pokarmić... Lilka a Ty do kiedy?Odkryłam genialne obiady domowe obok nas! Za cztery zupy - dwie zacierkowe, dwa żurki, kompot dla 3 osób, dwa kotlety rybne, ziemniaki, kasza pęczak, spaghetti bolonese, dwie surówki dałam 60 zł! Nie wiem czy nie opłaca się bardziej kupować gotowców... |
|||
|
|
|
#1296 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/equestria-girls-ra...745979522.html torebka też ma być z lalkami Pony, a nie kucykami ![]() ---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- Cytat:
![]() Moja mama za to Paulę strasznie rozpieszcza, Matina mniej. Cytat:
![]() Koło mnie też są tanie, obiad dwudaniowy 10zł Nie raz biorę.
|
|||
|
|
|
#1297 |
|
Zakorzenienie
|
Ale poszalałyście z prezentami.
Na matę wodną chyba się skusze ![]() Lili współczuje nocki. U nas dzisiaj odpukać przespał całą noc i ja też sie wyspałam ![]() Jak tak czytam o prezentach od rodzin i powiem Wam, że mnie też się troche przykro zrobiło na urodziny Jasia, bo mój brat to nawet kartki nie przysłał a siostra, gdzie Jej syn jest chrzestnym Jasia przysłali wspólną kartkę. Ja rozumiem, że Oni daleko mieszkają, ale moi Rodzice też mieszkają w tym samym mieście i przysłali prezent dla J. Przykre to wszystko, bo ja staram się o wszystkich pamiętać i co prawda nie kupujemy prezentów na wszystkie urodziny ale roczek to roczek. Na 18 zawsze był prezent
|
|
#1298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale szalejecie z tymi zakupami! A ja jeszcze nie mam żadnego prezentu! Na razie to pomysły się tylko klują. |
|
|
|
|
#1299 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane
Nie odzywałam się dzisiaj bo była koleżanka z córeczką,ale dziewczynki fajnie się bawiły A jaki sajgon był w domu Teraz Zuzia odsypia a ja już zdążyłam poćwiczyć My kupujemy Zuzi wózek dla lalek pod choinkę i konia na biegunach. Lalkę dostanie do wózka od naszych znajomych. Na Mikołaja kupiłam książeczki. Super rzeczy pozamawiałyście. U nas nawet teściowa Zuzi nie widziała a to jej jedyna wnuczka ![]() Od mojej strony wiecie jak jest,przykre to. ---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- Takiego kupujemy http://allegro.pl/kon-na-biegunach-k...716960983.html
|
|
#1300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio widzę, że znów dużo ćwiczysz, znikniesz nam ![]() Ja dziś trening z nowego Shape zrobiłam - fajny |
|
|
|
|
#1301 |
|
Rozeznanie
|
Tamlin śliczny kotek. U nas w domu to ja byłabym największym zagrożeniem dla takiego puszystego maleństwa, zagłaskałabym go
mi odbija jak widzę kota.A kto jest na ostatnim zdjęciu?
|
#1302 |
|
Zakorzenienie
|
Moja siostra.
|
|
|
|
#1303 |
|
Zakorzenienie
|
Kotecek i Mati śliczni
|
#1304 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja mam 6 dzieci do obdarowania 3 swoich i 3 chrzesniaków ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
no co Ty????to ze s2woim synem też nie rozmawia?
|
|||
|
|
|
#1305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nietłuste, nie za słone. Pani mi powiedziała, że ich zupy i obiady jedzą nawet niemowlaki z Centrum Zdrowia Dziecka i szpitala obok. Rodzice przyjeżdżają po obiady dla maluchów. |
|
|
|
|
#1306 | |
|
Wtajemniczenie
|
Lewek mam nadzieję, że drugie to już będzie planowane i sobie zaplanuję na wiosnę
Cytat:
Niby chciałabym odstawić, ale przyznam szczerze, że karmię z lenistwa, bo mi się nie chcę usypiać bujając godzinę i rano wstawać robić mm, jak nocki będą lepsze to się pewnie zmobilizuję, tymczasem nie mam siły.U nas też są takie domowe obiady, taki jakby bar mleczny starsza Pani gotuje, za 25 zł się w dwójkę najemy iii jeszcze jest taki bar z domowymi pierogami, są przepyszne
|
|
|
|
|
#1307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1308 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co do karmienia to ja też jeszcze karmie i nie wiem kiedy skoncze bo chodzi za mno i wola cycy więc jak nie dać my dziś byliśmy u lekarza bo mala przeziębiona jak nie minie przez weekend to wponiedz mamy się pokazać ![]() a ja zamowilam Luśce gadającego chomika http://allegro.pl/interaktywny-chomi...733781275.html
tak - na zwsze 30,09,2012 30.03.2016 Edytowane przez kajaja Czas edycji: 2013-11-29 o 19:25 |
|
|
|
|
#1309 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
szczególnie to nocne... Cytat:
zdrówka dla Julitki Moją kuzynkę Helenkę wszyscy w rodzinie wołają Lusia ![]() Dziewczyny mamy pierwszy sukces w odcyckowywaniu ![]() Podczas kąpieli mówię do Małej "Otylciu ale dzisiaj zasypiamy bez cycusia dobrze?" Kiwa głową, że dobrze i wyobraźcie sobie, że zrobiłam jej 100 ml mleka do butli wypiła to i musiałam latać jej dorabiać wypiła jeszcze 40 ml (gdzie ostatnio nie chciałą pić z butli w ogóle!) powierciłą się chwilę i zasnęła (tżt dziś na nocce) pokiwała głową i poszłą spać ![]() Zobaczymy jak będzie nocka wyglądać
|
||
|
|
|
#1310 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1311 | ||||
|
Zakorzenienie
|
tak szybko donoszę - z dzidzią wszystko ok
nawet nie wiecie jak się bardzo cieszę, że jest dobrze. mój gin standardowo mnie nastraszył. szyjka troszkę skrócona, ale w porządku całkiem. także nie ma co panikować. kamień z serca, bo od środy niesamowicie się bałam.Elenka a jak u Ciebie po wizycie? Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
no w głowie mi się nie mieści!!Jak patrzę na prezenty, które kupujecie to dochodzę do wniosku, że chyba jestem wyrodną matką, bo z zabawkami nie szaleje. wydawało mi sie, że Zuzia ma dużo zabawek, ale okazuje się, że w porównaniu z Waszymi maluszkami lub dziećmi znajomych to ma ociupinkę. no i duża część jest w spadku po kimś... na mikołaja planuję kupić jakieś drobiazgi - zestaw naczynek do zabawy, bo lubi "gotowć" i kredki bambino w twardej oprawie. a na BN wózek dla lalki, którą podobno od teściowej ma dostać?...
|
|
|
#1312 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mateuszek też dużo nie dostanie
|
||
|
|
|
#1313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Maggie bardzo się cieszę że z dzidzią wszystko dobrze to będziesz miała dwie córunie ![]() Bardzo się cieszę Na klubie napisałam o co chodzi z teściową. ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Maggie u nas też nie ma jakiś dużych prezentów,na Mikołaja książeczki i przypomniałaś mi o kredkach
|
|
#1314 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję Wam bardzo!
nawet nie macie pojęcia jak się cieszę i jaki kamień z serca mi spadł... Tamlin, nie ma tych sukienek Dziewczyny będziecie może w H&M?
|
|
#1315 | |
|
Zakorzenienie
|
Tamlin ćwiczę 2 lub 3 razy w tygodniu,w tym tygodniu wypadło 3 bo tak mi się spodobał nowy skalpel.
Shape mam ale w poniedziałek wypróbuję ćwiczenia. ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Cytat:
Ja chyba jutro będę.
|
|
#1316 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i fajnie, że będzie Kornelka ![]() Cytat:
A właśnie dziewczyny kredki Kupujecie takie specjalne dla maluchów czy takie zwykłe? Tamlin to Ty chyba pisałaś, ze takie duże dla maluchów mogą uczyć złego trzymania kredki w przyszłości
|
||
|
|
|
#1317 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jest szansa że nam nie znikniesz Mówisz że taki fajny ten nowy? |
||
|
|
|
#1318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najlepszy ze wszystkich wyciska poty,czuć każdy mięsień,ale o to chodzi,jak dla mnie skalpel 1 to przy tym pikuś
|
|
#1319 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, pisałam. Lepiej kupić zwykłe, ale długie, aby dziecko już uczyło rączkę odpowiedniego chwytu. Teraz z Biedronce są śliczne kredki Bambino, długie, drewniane za 23zł bodajże.
|
|
|
|
#1320 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny właśnie ściąć włosy czy zostawić takie jak mam?
Wiecie jak wyglądam także doradzcie szczerze. Napiszę tylko tyle że już dwie osoby mi zasugerowały że nie pasują mi takie długie włosy,ja uważam inaczej ale może coś w tym jest.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:44.

(Lewek, Angel) jak w nocy dziecko chciało cycka to dawałyście w zamian butelkę z mlekiem? Czy wodę samą? Bo nadchodzi kres mojego karmienia piersią w końcu 

w sam raz w okolicach wielkanocy.

Coza człowiek bezmyślny!
Chyba zęby ja tak męczą, bo ani temperatury, ani żadnych innych niepokojących objawów nie ma. Trójka górna jej się przebiła, a w miejscu jednej dolnej czwórki ma taka opuchliznę, że aż strach.

no co Ty????to ze s2woim synem też nie rozmawia?