Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013 - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części?
Mama w necie, do kontaktu palce wsadza dziecię - mamusie maj czerwiec 2013 2 3,77%
Do majowo-czerwcowych kurator wkracza, kończy patologię, każda rozpacza - mamusie maj czerwiec 2013 10 18,87%
Dziecko nie przebrane, obiad nie gotowy, zawsze jest czas na wizażowe rozmowy - mamy V VI 2013 4 7,55%
Majówki od wizażu uzależnione, dzieci zaniedbane, samotne, nie nakarmione.- mamy maj czerwiec 2013 2 3,77%
W domu syf, w domu smród przez Internet cierpię głód - dzieci majowo-czerwcowe 2013 5 9,43%
Każda mama jak sarenka po wizażu hasa, a dzieci ich brudne i gile do pasa- mamusie maj czerwiec 2013 5 9,43%
Jem warzywek kilkanaście, budzę się, gdy mama zaśnie- mamusie maj czerwiec 2013 14 26,42%
Już mamusie lamentują, czy nam żółtka posmakują- mamusie maj czerwiec 2013 2 3,77%
Jak ten czas nam szybko leci, pierwsza gwiazdka naszych dzieci - mamusie maj czerwiec 2013 21 39,62%
Wątek wolno nam leci, bo pilnujemy dzieci- mamusie maj czerwiec 2013 0 0%
Kto rano wcześnie wstaje, temu dziecię spać nie daje - mamusie maj czerwiec 2013 5 9,43%
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje - mamusie maj czerwiec 2013 0 0%
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera- mamusie maj czerwiec 2013 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki - mamusie maj czerwiec 2013 2 3,77%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda – za nami jesień złotoruda! - mamusie maj czerwiec 2013 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.6 2 3,77%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-29, 17:19   #3031
gold-fish
Zakorzenienie

Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013

Musze sie pochwalic minal tydzien nauki i dzisiaj synek spal ciagle od ok 23 do 7 z minutami! Nie pamietam dokladnie, 8 h!!! Bez pobudki, marudzenia, gadania w nocy! w dzien tez zasypia pieknie, wlasnie spi juz 45 minut

Obudzil sie

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 17:30   #3032
vil84
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość

A właśnie. Mam pytanie do mam, które rodziły w maju i wynagrodzenie dostają w przelewach od pracodawcy (choć nie wiem czy to ma znaczenie czy z ZUSu czy od pracodawcy... ) Wczoraj otrzymałam wypłatę za listopad i była niższa, ale tylko o jakieś 200zł... Na szczęście 40% mojej pensji to ciut więcej niż 200zł i zastanawiam się o co kaman. Urodziłam 7 maja więc za jeden tydzień z miesiąca powinnam dostać 100%, a za reszte 60% przynajmniej tak mi się wydaje. Nie płaczę oczywiście Być może wyrównają w przyszłym miesiącu i nie dostanę nic
ja z kwietnia, ale podstawowy macierzyński miałam do 26 września bodajże, i jakoś tego dnia albo kolejnego dostałam prawie 200 zł więcej niż wyliczyłam sobie że powinnam dostać, ale teraz już dostałam mniej tzn tyle ile powinnam wg moich wyliczeń.

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 17:37   #3033
gold-fish
Zakorzenienie

O matko ale filmik. Az mnie scisnelo w dolku... a chyba najgorsza ta zmija , brrr! Tak czulam ze bedzie chodzilo o uzywki, mogla jeszcze popikac winko dla relaksu ;-)

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
Stary 2013-11-29, 18:31   #3034
xal
Zakorzenienie

Cytat:
A właśnie. Mam pytanie do mam, które rodziły w maju i wynagrodzenie dostają w przelewach od pracodawcy (choć nie wiem czy to ma znaczenie czy z ZUSu czy od pracodawcy... ) Wczoraj otrzymałam wypłatę za listopad i była niższa, ale tylko o jakieś 200zł... Na szczęście 40% mojej pensji to ciut więcej niż 200zł i zastanawiam się o co kaman. Urodziłam 7 maja więc za jeden tydzień z miesiąca powinnam dostać 100%, a za reszte 60% przynajmniej tak mi się wydaje. Nie płaczę oczywiście Być może wyrównają w przyszłym miesiącu i nie dostanę nic
Też dostałam tylko troszkę mniej, ale nie wiem czy u mnie nie rozliczają jakoś 24 ...
Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
Musze sie pochwalic minal tydzien nauki i dzisiaj synek spal ciagle od ok 23 do 7 z minutami! Nie pamietam dokladnie, 8 h!!! Bez pobudki, marudzenia, gadania w nocy! w dzien tez zasypia pieknie, wlasnie spi juz 45 minut

Obudzil sie
zaraz się zgłoszę o poradę do ciebie, bo moje dziecko na drzemkę nr 3 reaguje masakrycznie ...

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 18:47   #3035
JennyAniolek
Zakorzenienie

Byliśmy dziś 1.5h na spacerze i przy okazji weszliśmy do przychodni na ważenie. Waga pokazała 7650g, ale babka stwierdziła, że odejmiemy 250g na ubranie (zawsze na szczepieniu odejmują ok 200g, bo ważą dzieci w ubraniu, pieluszce itd.), więc niech będzie że waży 7400g I mierzy ok 68-71 cm (sama go potem w domu mierzyłam).

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ----------

Cytat:
Super!

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 19:52   #3036
Ashyshqa
Zakorzenienie

Justi dla Bartusia za pelzanie.

Z ta wyplata mam zagwozdke bo 26 tyg. minelo mi chyba 5.11

Gold gratuluje sukcesowa w spaniu pytalam Cie jaki tablet dostalas sama przymierzam sie do zakupu. Tylko jak ja go przed Sofia uchronie???

U nas do nowych umiejetnosci dolaczyl siad podparty jedna reka . od kilku juz dni ale dzis szczegolnie sofia przekreca sie z czworaka na dupke i opierajac sie jedna reka, druga cos tam lapie/ bawi sie.
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 19:59   #3037
Kinga_20
Zakorzenienie

Justi Bartuś pełza?? Super!!

Ash brawo za siadanie, moja robi identycznie od kilku dni, więc może zaczną siedzieć w tym samym czasie

Jenny brawo za wagę

Dziewczyny co stosują BLW - mam pytanie, jakiej dokładnie miękkości dajecie warzywa? Bo mi się dzisiaj Lili krztusiła co chwilę, a raz to wołałam męża o pomoc, bo myślałam, że się dusi i z tego wszystkiego kupiłam słoiczki, ale jakoś mi szkoda odpuszczać, bo wiem, że i tak się będzie musiała nauczyć przeżuwać i też pewnie będzie się krztusić na początku. A ona znowu łyżeczkę nam z rąk wyrywa, a nie chcę, żeby jedzenie kojarzyło jej się ze stresem :/

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 20:39   #3038
Mama Juma
Przyczajenie

Mamy maj-czerwiec 2013

Witajcie majóweczki i czerwcóweczki.
Nasze pociechy skończyły pół roczku
Jak radzicie sobie na urlopach macierzyńskich, a już raczej rodzicielskich??? Ja zdecydowałam się na 8 tyg. urlopu rodzicielskiego. Chcę być do 10 miesiąca z moim maluszkiem. To dłuuuuugi czas, nie zawsze radzę sobie monotonnią codziennych czynności, czasem mnie przygniata zwłaszcza teraz gdy jest tak ponuro na zewnątrz. O moich zmaganiach żeby nie zwariować podczas tego czasu spędzonego w domu piszę na blogu www.mamajuma.blogspot.com

Zachęcam mamusie które czują podobnie do komentowania wpisów, taki feedback da mi motywację do dalszego pisania, a być może powstanie w ten sposób baza doświadczeń dla każdej mamy, która tydzień po tygodniu zmaga się z rolą bycia mamą.
Mama Juma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 20:46   #3039
gold-fish
Zakorzenienie

Mam Prestigio multipad 7.0. No moj maly tez wyciaga raczki po tableta wiec trzymam na stole

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
Stary 2013-11-29, 20:46   #3040
Veronic
Wtajemniczenie

Czemu to moje dziecko zasypia w takim wielkim płaczu ?

idę dalej walczyć...
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 21:12   #3041
vujka
Raczkowanie

Hej Co u Was? nie mam ostatnio czasu zaglądać... czasem coś poczytam, ale Paweł nie daje mi czasu na odpisanie

U nas wszystko ok nadal czekamy na rehabilitację... jak narazie cwiczę z Pawłem sama. Mój brat jest fizjoterapeutą, tyle że nie zajmuje się dziećmi, ale pokazał mi ćwiczenia które napewno młodemu nie zaszkodzą.

Pisalam Wam kiedyś, ze dentysta zostawil mi w zębie złamane narzędzie i o tym nie poinformował. Byłam ostatnio wyciągać to coś pod mikroskopem, ale jest zaklinowane. Zapłacilam 300zł za próbę wyciągnięcia... Mam co pół roku robić zdjęcia kontrolne, ale jak się zacznie coś dziać, to będą musieli usunąć kanał...

A i jeszcze.. spotkałam ostatnio znajomą, babka około 50 lat. Zaczęła o wszystko wypytywać: czy moje dziecko, gdzie mieszkam, czy karmię piersią... i najlepsze: Basiu, wyszłaś za mąż czy tak Ci się na nieszczęście przytrafiło? Szczyt bezczelności gdyby to jeszcze jakaś dobra znajoma była, ale taka dawna sąsiadka. Ludzie nie mają wyczucia

No to tyle! czytam co u Was!
vujka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 21:21   #3042
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
Czemu to moje dziecko zasypia w takim wielkim płaczu ?

idę dalej walczyć...
Moje w dzień też.

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
a jak duzy jest ten "basenik"? bo mój tz uznal, ze to jest kicha, bo ona się w tym nawet nie odwroci i frajdy z zabawy w piłeczkach nie będzie hehe.
Nie powiem bo tak dokładnie się nie przyglądałam. ale on jest taki fajny, ma tyle różnych elementów interesujących dla dziecka jak szeleszczący grzbiet, czy policzki jakby z kaszą. NA początek będzie ok. No i fajnie bo ma dziurki żeby wrzucać piłki do brzucha przez nie. A jak już wyrośnie to będzie miała przytulaka, a piłki damy najwyżej do jakiegoś namiotu małego i będzie miała uciechę.

Cytat:

aaa wlasnie, czy ktoras odebrala prezent w rossmanie (body 74) i chciałaby go sprzedać, bo rozm. nie pasuje itd.?
A z jakiej to okazji taki prezent??

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 21:24   #3043
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Byliśmy dziś 1.5h na spacerze i przy okazji weszliśmy do przychodni na ważenie. Waga pokazała 7650g, ale babka stwierdziła, że odejmiemy 250g na ubranie (zawsze na szczepieniu odejmują ok 200g, bo ważą dzieci w ubraniu, pieluszce itd.), więc niech będzie że waży 7400g I mierzy ok 68-71 cm (sama go potem w domu mierzyłam).
piękny wynik! przegoniliscie nas :P ale wybaczamy, bo chłopcy musza mieć więcej miesni

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

Cytat:
Napisane przez vujka Pokaż wiadomość
Pisalam Wam kiedyś, ze dentysta zostawil mi w zębie złamane narzędzie i o tym nie poinformował. Byłam ostatnio wyciągać to coś pod mikroskopem, ale jest zaklinowane. Zapłacilam 300zł za próbę wyciągnięcia... Mam co pół roku robić zdjęcia kontrolne, ale jak się zacznie coś dziać, to będą musieli usunąć kanał...
nie możesz powalczyć o jakies odszkodowanie? choćby zwrot kosztów, które teraz ponosisz? niech dentysta-partacz wezmie na siebie odpowiedzialność jak zepsul... brrr!

Cytat:
A i jeszcze.. spotkałam ostatnio znajomą, babka około 50 lat. Zaczęła o wszystko wypytywać: czy moje dziecko, gdzie mieszkam, czy karmię piersią... i najlepsze: Basiu, wyszłaś za mąż czy tak Ci się na nieszczęście przytrafiło? Szczyt bezczelności gdyby to jeszcze jakaś dobra znajoma była, ale taka dawna sąsiadka. Ludzie nie mają wyczucia
chyba zaczelabym kwiczeć gdyby mi ktoś tak powiedział
trzeba jej było powiedzieć, ze na nieszczęście musialas ja spotkać, wscibska i mało taktowna hehehe
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 21:25   #3044
lonely_lady
Zakorzenienie

Mały zasypia, wpadłam na chwilkę. Oglądamy listy do M na TVN.
A jeszcze niedawno byliśmy na tym w kinie..

dzisiaj miał kąpiel w nowej wannie, bo w końcu się przybraliśmy i kupiliśmy większą

Cytat:
ok czyli o to chodzi, eee to ja chyba tez chce razem nozki. da się to pogodzić wozkiem, blokada miedzy nogami itd.?
taki mam wozek http://tako-poland.eu/wp-content/upl...wiony1www1.jpg
fajny macie wózek

Cytat:
a może to po spacerze? temp. wiatr itd.
też rozważałam tę opcję.. ale cholercia po nocy by chyba znikło.. a to się utrzymuje dłużej. Jeszcze dziś delikatnie widać

Cytat:
dla Wiktorka za wagę i wzrost

Cytat:

U nas do nowych umiejetnosci dolaczyl siad podparty jedna reka . od kilku juz dni ale dzis szczegolnie sofia przekreca sie z czworaka na dupke i opierajac sie jedna reka, druga cos tam lapie/ bawi sie.
super

Kinga, Justi- dla Waszych Maluszków również za nowe umiejętności

Gold- gratuluję sukcesu

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 21:28   #3045
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej Co u Was? nie mam ostatnio czasu zaglądać... czasem coś poczytam, ale Paweł nie daje mi czasu na odpisanie

U nas wszystko ok nadal czekamy na rehabilitację... jak narazie cwiczę z Pawłem sama. Mój brat jest fizjoterapeutą, tyle że nie zajmuje się dziećmi, ale pokazał mi ćwiczenia które napewno młodemu nie zaszkodzą.

No to tyle! czytam co u Was!
o matkooo
ktoś zostawił Ci narzędzie w zębie, Ty cierpisz i musissz jeszcze za to grube pieniądze płacic... chore !!

znajoma faktycznie taktowna

justyna-
Wojtek zasypia w płaczu i w dzien i wieczorem

ryczał jakby świnię zarzynali, wzięłam go na ręce też płakał , potem spowrotem do lozeczka i znowu walka, rzucanie się po całym łozku i placz, co chwile chwilka spokoju, possie smoczka, zamyka oczka i znowu się wygina i płacze.. nie wiem o co chodzi, ma juz tak od dawna

pospiewałam mu kolysanki, i jakos się uspokoił
teraz lezy juz spokojnie, moze bedzie spał
Stary 2013-11-29, 21:28   #3046
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Nie powiem bo tak dokładnie się nie przyglądałam. ale on jest taki fajny, ma tyle różnych elementów interesujących dla dziecka jak szeleszczący grzbiet, czy policzki jakby z kaszą. NA początek będzie ok. No i fajnie bo ma dziurki żeby wrzucać piłki do brzucha przez nie. A jak już wyrośnie to będzie miała przytulaka, a piłki damy najwyżej do jakiegoś namiotu małego i będzie miała uciechę.
dzięki w takim razie sobie odpuszczę, bo szeleszczących, z roznymi fakturami itd. mamy już az za dużo (cale pudlo materialowych książeczek, klocki sensoryczne itd.) myslalam o nim bardziej pod katem tych pilek.

Cytat:
A z jakiej to okazji taki prezent??
to jest prezent nr 2 z rossne. 6 wizyt z karta i po 4 mies. dostajesz prezent - body. zastanawiam się co jest prezentem nr 1
Stary 2013-11-29, 21:32   #3047
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:

Obudzil sie
super

też bym tak chciała

u nas zasypianie to koszmar i ciągłe pobudki z płaczem
nie pamiętam kiedy spalam dłużej niż 4 godziny ciągiem
Stary 2013-11-29, 21:32   #3048
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
fajny macie wózek
Wy pewnie macie rownie fajny...

Cytat:
też rozważałam tę opcję.. ale cholercia po nocy by chyba znikło.. a to się utrzymuje dłużej. Jeszcze dziś delikatnie widać
spróbuj znow dac odrobine marchewki i będziesz wiedziała czy to jej sprawka. aa i miałam już wcześniej pisać, widziałam fotke Wiktorka i oczka podazaja w odpowiednim kierunku "ciemności"
Stary 2013-11-29, 21:34   #3049
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
ciekawa jestem co wybierze bo mój średnio chciał się angazowac.

my uznaliśmy, ze mikołajkowe prezenty maja być "praktyczne", a pod choinke od aniołka będą zabawki. także ewentualna kula 24go hehe.

na te lalki to ja już od dawna choruje te, które maja 35cm kosztują ok. 80zl - zależy jakie ubranko itd. także tyle co hula...
do roboty to ja się musze w końcu wziąć, bo już wszystkie blizny wygojone! ale az takiej prezycji (szydelko itd.) nie mam. chociaż najbardziej krzywy mis, ale zrobiony własnoręcznie cieszy zupełnie inaczej niż kupiony.

---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ----------

lepiej nie.
Nela wstala, pobrykala pol godziny i znow spi wśród zabawek...ide ja polozyc. co za spioch! a miała jesc deser :P
Tz stwierdzil zeby kupic ten ktory mi sie podoba, ale oba sa ok chyba wezme ten w kolorowe kropeczki..

My z ta kula czekamy max do mikolajek, bo N to juz prawie raczkuje, wiec im szybciej tym lepiej, nie ma na co czekac

Ale masz spiocha, kurcze, a ja tez duzo spalam w ciazy i dupa, spimy chyba jak wiekszisc tu dzieci.

A w lalkach sie zakochalam, , hak przyjedzie moja mama to na pewno zrobie jakas lale
Stary 2013-11-29, 21:37   #3050
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
napiszcie jeszcze raz () co Wasze maluchy dostaną na Mikołaja/Święta ??:
Natalka dostaje od nas krzesłko , kule vtech i jeszcze 3 zabawki, od dziadków kase po tym jak przemówiłam im że niechce chodzika dla małej
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 21:37   #3051
diabli
Zakorzenienie

https://www.bebiklub.pl/konkurs/nasz...ia/porada/1253 poprosimy o 3 glosy przed polnoca dobijamy do 500, a co!
Stary 2013-11-29, 21:39   #3052
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
U nas na Mikołaja i święta łącznie
http://www.ceneo.pl/610666 to od moich rodziców. Już przyszło i jest rewelacyjne według mnie. Każdy element albo szeleści albo ma jakąś fajną fakturę. Nawet za tą kasę się opłaca.

http://www.ceneo.pl/9096577 i http://www.ceneo.pl/11715680 od nas. JEszcze rozważam te kostki http://www.ceneo.pl/17376960 chyba justi je ma nie wiem jak się sprawdzają.

I to http://allegro.pl/show_item.php?item=3714240274 od chrzestnego ojca
hipopotam świetny, te organki od chrzesnego też fajne
Stary 2013-11-29, 21:43   #3053
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
piękny wynik! przegoniliscie nas :P ale wybaczamy, bo chłopcy musza mieć więcej miesni

tylko wg siatki W. jest na 10 centylu...

Cytat:
dla Wiktorka za wagę i wzrost

a jak Wasz Wiktorek stoi wagowo ? Pytam z ciekawości

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

Cytat:
https://www.bebiklub.pl/konkurs/nasz...ia/porada/1253 poprosimy o 3 glosy przed polnoca dobijamy do 500, a co!
Ja już dziś zagłosowałam

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-11-29, 21:45   #3054
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
brawo ładne wyniki na 6 mc

mój hule kule, bongosy, obala pilke duza, apatar FP , pilot Fp i klocuszki sensoryczne Fp
fajne zabaweczki dostanie michaś
Stary 2013-11-29, 21:46   #3055
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karbie1984 Pokaż wiadomość
zainspirowałaś mnie tą zabawką klask i:
już szukałam w gogle co można zrobić i żyrafka mi wpadła w oko
a gdzie taki filc się kupuje ?
w pasmanterii ?
Tak, ja kupowałam w pasmenterii.

TŻ na imprezie, a ja skończyłam słonika- grzechocze i ma szeleszczące uszka
20131129_213556.jpg

Widze, że na zdjęciu fontanna z trąby ma te same kolory, w rzeczywistości są to różne pastelowe odcienie

Za kolejny projekt się nie zabieram bo bym chyba o 5 nad ranem skończyła, ale już nie mogę sie doczekać

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Edytowane przez Magiusa
Czas edycji: 2013-11-29 o 21:47
Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 21:49   #3056
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość

Bartuś pełza!! ale super przy tym wygląda [COLOR="Silver"]

:
za pełzanie

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

Cytat:

Atena: dla Natalki za masę umiejętności i pokonianie wrednego skoka. Oby szybko u Was znów nie zawitał.

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Atena wielkie brawa dla Natalki za osiągnięcia. U nas to samo ale bez ząbków

.
Stary 2013-11-29, 21:50   #3057
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
od dziadków kase po tym jak przemówiłam im że niechce chodzika dla małej

Super, że się udało

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-11-29, 21:52   #3058
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Tz stwierdzil zeby kupic ten ktory mi sie podoba, ale oba sa ok chyba wezme ten w kolorowe kropeczki..
bierz bierz sliczny jest to był mój nr 2!

Cytat:
My z ta kula czekamy max do mikolajek, bo N to juz prawie raczkuje, wiec im szybciej tym lepiej, nie ma na co czekac
kurcze, fakt później już kula będzie za wolna i nie zdazy uciec

Cytat:
Ale masz spiocha, kurcze, a ja tez duzo spalam w ciazy i dupa, spimy chyba jak wiekszisc tu dzieci.
taaa i mamy ostatnio same takie fotki jak poniżej

Cytat:
A w lalkach sie zakochalam, , hak przyjedzie moja mama to na pewno zrobie jakas lale
hehe, fajnie, ze się podobają. co jedna to piekniejsza! tylko trzeba namierzyć jakies fajne materialy...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC08206.jpg (123,5 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC08210.jpg (122,2 KB, 35 załadowań)
Stary 2013-11-29, 21:52   #3059
cloche
Zakorzenienie

Atena, ale by bylo z tym chodzikiem

lonely, tak pomyslalam, ze czerwone, takie zaognione policzki to tez przy zabkowaniu moga byc. jak uczulenie, to beda czerwone ale szorstkie, suche raczej.
a z ta wanienka to w sumie po co... ja mlodego daje do duzej wanny, jest zabawa na calego

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 21:52   #3060
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
Natalka dostaje od nas krzesłko , kule vtech i jeszcze 3 zabawki, od dziadków kase po tym jak przemówiłam im że niechce chodzika dla małej
super, ze w końcu odpuścili
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości