|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
| Na plotkowym królujemy, każdą kupę świętujemy |
|
7 | 16,67% |
| W pieluszce znów kupa, na plotkowym obgadana nasza grupa |
|
2 | 4,76% |
| Pierwsze ząbki posiadamy gryźć więc wszystko zaczynamy |
|
2 | 4,76% |
| Czas się napić butlę soczku mamy przecież już pół roczku |
|
17 | 40,48% |
| Siadać pięknie zaczynamy, pierwsze ząbki posiadamy |
|
11 | 26,19% |
| Mamusie i dzidziusie VII-VIII |
|
3 | 7,14% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy dziś zabawy kupę, wycieramy dzidzi pupę - mamusie VII-VIII 2013 cz.V
Witam
Cynamonowa, super wiesci ![]() Mela, ja bardzo lubie kasze, warzywa, owoce, wiec zdrowe odzywianie jest dla mnie ok. Brakuje mi jedynie mlecznych produktow oraz pieczywa i slodyczy, mimo ze te ostatnie sa mega niezdrowe. Ostatnio tez natrafilam na super przepisy dla surowych deserow i potraw (raw food), kolejne super pomysly. Tylko wiele z nich bazuje na orzechach, wiec przy kp (u mnie) to poki co odpada. Perse, powielam za dziewczynami, zdaj sie ma intuicje! Iwonka, moj Edziu nie przewraca sie i niestety zbyt malo spedza czasu na brzuszku, a ma to zwiazek z ulewaniem i problemowymi polikami ostatnio, po prostu mu to przeszkadza a ja daje mu czas na rozwoj. Czytam Was dalej ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#302 | ||||
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43948792]No i kuźwa nie jest dobrze
![]() Dzwonili do mnie z luxmedu i w posiewie sa bakterie esch. coli w duzych ilosciach.. Jak sie okaze ze ma to zwiazek z nerkami i maly bedzie mial z nimi problem to sie pochlastam. Biedny moj maluszek, nie dosyc ze zaraz po porodzie musial miec antybiotyk to teraz tez Ide sobie poplakac [/QUOTE]współczuję, na pewno wszytsko będzie dobrze, ale szkoda, ze jednak coś tam wyszło nie tak Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
?Zaraz wezme Młodego bo mi cyc rozwali , szkoda mi go troszkę budzić, no ale i tak musi duzo więcej pić teraz. Na śpiocha powinien szybciej zasnąć, bo dziś z zasypianiem mamy problem i w dzień i wieczorem.
|
||||
|
|
|
#303 |
|
Wtajemniczenie
|
Chyba jakas furiatka
No i mam juz pospane. Od 19 spala i teraz jest ciągle ryk. Wiec spi mi na klacie Wysłane z mojego GT-I9300
|
|
#304 |
|
Zakorzenienie
|
jak pieczecie ciasto to włączacie termoobieg?
![]()
|
|
|
|
#305 |
|
Zakorzenienie
|
Wykąpałam się, a po kąpieli połowę włosów spuściłam w kiblu
Pokazałam TŻ ile włosów mi wypadło to miał minę Będę łysa jak łysek z pokładu Idy ![]() Ale to ja mam pić sok czy Kuba? I co to za sok? ![]() Powiedz mi Karolajn, co Ci powiedziała padiatra jak Hania przybrała niecałe 400 gr w miesiąc? Dokarmiałaś ją już wtedy mm? Stokrotka mój wieczorem też zasypia przy cycku-siła wyższa. Ale sam też potrafi zasnąć i zawsze zasypia tak w dzień-jak płacze to biorę go na chwilkę na ręce i znów odkładam do łóżeczka-do skutku. Często jest tak, że kładę go do łóżeczka i tyle-dziecko pogada do siebie i zasypia. Na 23 minuty Krysia będziemy się umawiać po niedzieli do pediatry |
|
|
|
#306 |
|
Zakorzenienie
|
Nabijacie sie z tej biednej En a taka jest prawda ze dobrze ze w KRK jeszcze nie ma mrozów... przynajmniej w dzien .. w nocy sie grzeja w 3ke z Tomciem i Tztem..
|
|
|
|
#307 |
|
Zakorzenienie
|
Dobranoc
![]() Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Dotkas-ja pieke z termoobiegiem Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
|
#308 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ale po 3 miesiącu dzieci porafią przybrać tylko 400g, wg mojej pediatry to 500g jest akurat
A mój w 3 tygodnie przybrał 700g, ale to już inna bajka jest... |
|
|
|
#309 |
|
Wtajemniczenie
|
no i sie poplakalam po raz kolejny przy listach do M.
Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
|
#310 |
|
Zadomowienie
|
Dotka wybierz Amice. Tez mam
teraz robi je samsung ;P Dzoan zaczelam usypiac Twoim sposobem i sie sprawdza. Ma faze zlosci w pewnym momencie i kiedys od razu bym go podniosla. Teraz przekrecam na bok i cisza tylko zanim dobrze zasnie to kilka razy ryczy przez sen ![]() Mialam isc spac razem z Ptyskiem ale oczywiscie teraz mi sie nie chce. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#311 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pediatra powiedziała, ze będziemy to kontrolować ale jeszcze jest w normie. Hanka glodna nie jest, bo probowalam jej podac po jedzeniu jeszcze butle i nie chce Wysłane z mojego GT-I9300
|
|
|
#312 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie protestuje więc chyba mu dobrze z niąCytat:
Cytat:
dobra ja uciekam bo pewnie o 24 pierwsze karmienie będzie, dobranoc
|
|
#313 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja tez ogladam ale bez wzruszen.. to przez to piwko ;P |
||
|
|
|
#314 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A moj poza piesciami w buzi trzyma teraz tam tez stopy. Dzis sobie skarpety paszcza sciagal Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#315 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Cytat:
Czy moge dolaczyc do klubu czy czegoś tam od szwagierki z konta z ktorego jak przyczajony tygrys korzystam?
|
|||
|
|
|
#316 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#317 |
|
Zadomowienie
|
Teso- jak trafiliśmy do szpitala to Adaś miał badany mocz i też E.coli wyszły- tyle, że przed przyjazdem do szpitala mieliśmy mega kupę i umylam go tylko chusteczkami na szybko. Okazało sie, ze próbka nie była sterylna i jak umylismy dokładnie przyrodzenie Młodego a później wyczekiwalismy środkowego strumienia
i próbkę lapalam w locie to nagle okazało sie, ze wszystko jest ok.Szkoda tylko, że Ci cholerni szamani (bo lekarzami ich nie nazwę ) stwierdzili, że oni muszą sterylnie próbkę pobrać i wbili Adasiowi igle w brzuch żeby pobrać mocz prosto z pęcherza... :banghead:Nie udalo im sie 3razy więc łaskawie pozwolili mi spróbować złapać mocz samodzielnie. I co? U udało sie- a kolejny posiew wyszedł negatywny. Idioci :banghead:Elaine- kciuki za obojczyk brata- na sama myśl mnie boli... Neni- ja też pozbywam sie włosów...do tego przez ostatnie wydarzenia pojawiły mi sie siwe refleksy więc pełny pakiet mam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#318 |
|
Zadomowienie
|
Dla fejsowego klubu warto założyć konta
wczoraj o mało nie umarłyśmy ze śmiechu ;PZgłoście się do Roxi lub Domci ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#319 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przepraszam, wiem, że to mało śmieszne ![]() Cytat:
![]() Nie wiem, czy to jest normalne. W ciągu dnia bardzo krótko je, bo zaraz się wygina i ogląda co tam mamy na suficie ![]() W nocy nadrabia-karmię go co 2 godziny. Bardzo dużo sika, kupy nie robi wcale - chyba, że dam czopka. Cytat:
Cytat:
Jak będzie awantura to spróbuj "pocieszyć słowem" ( Załapie po pewnym czasie Eee to słabo - ja już jestem po pierwszym karmieniu
|
||||
|
|
|
#320 |
|
Zakorzenienie
|
dobrze ze tam sie bawicie wspaniale tylko szkoda ze nie pomyslalyscie o dziewczynach ktore nie maja/nie chca miec fejsa..
|
|
|
|
#321 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie wiem czy ten smok to takie zło wcielone ... mój od poczatku ciumka, bo gdyby tego nie robił to i on i ja zapłakalibyśmy się chyba ... (kolki). Podobno tak już jest, że co jakiś czas jest taki kryzys, większość kobiet ma kryzysy laktacyjne. One mają w sobie też ukryty cel, wg tego co czytałam to po kryzysie skład mleczka zmienia sie - dostosowuje do potrzeb rosnacego dziecka. Dasz radę i za kilka dni będziesz się cieszyła z dużej ilości mleczka ... ja teraz idę brać małego bo w tej piersi w ktorej jeszcze we wtorek nie było mleka obecnie jest tak duzo, że aż boli Pamietaj też, że laktatorem nigdy nie ściągniesz tyle co dziecko. |
|
|
|
|
#322 |
|
Raczkowanie
|
to napiszę pw
![]() Idę, bo TŻ mi tu chrapie od 45 minut Mówiłam już, że odstawię mu kaszkę, którą dojada po małej?! Jak boga kocham wyrzucę jutro to chole.rstwo bo mi męża usypia i tyle z tego mam jutro jedziemy do moich rodziców, będę podczytywać na telefonie, a odezwę się wieczorem!
|
#323 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#324 |
|
Wtajemniczenie
|
Neni- w kartonie takim żółtym. On jest taki metny jak wycisniety. Pycha jest, 100%. Jest na nim, ze nie z koncentratu.
Wysłane z mojego GT-I9300
|
|
#325 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#326 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Ooooo tak dziś pokazywałam tz-towi 2 zdjęcia en jak idzie spać i jak ogląda tv- ale sie uśmiał ![]() Cytat:
![]() ![]() aaa miałam pytać, mamy karmiące mm do kiedy dajecie wit, D? W ogóle coś z pamięcią mi się robi ;/ mam coś zrobić, powiedzieć i nagle zapominam co, dzwonie do mamy i zapominam po co i tak setki razy dziennie Edytowane przez angelak86 Czas edycji: 2013-11-29 o 22:26 |
|||
|
|
|
#327 |
|
Zakorzenienie
|
niop
|
|
|
|
#328 |
|
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43951190]Chyba, że nazywasz się Perse
Dzidzia śpi, a ja głupia siedzę zamiast iść w kimę...[/QUOTE] Perse a moze z Twoim potencjałem to kartonik 0,5 l by uciągnął? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#330 |
|
Wtajemniczenie
|
Neni- http://bezchemii.mlg.pl/tag/vitafit/ ten i bez cukru jest
Wysłane z mojego GT-I9300
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:55.

?
, szkoda mi go troszkę budzić, no ale i tak musi duzo więcej pić teraz. Na śpiocha powinien szybciej zasnąć, bo dziś z zasypianiem mamy problem i w dzień i wieczorem.

więc łaskawie pozwolili mi spróbować złapać mocz samodzielnie. I co? U udało sie- a kolejny posiew wyszedł negatywny. Idioci :banghead: