|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7
Cytat:
no i skusilam się. 200 zainwestowałam już w pampersy ![]() Uwaga, kupowalam pościel u sprzedawcy my sweet angel i czekam już 16 dni roboczych...masakra jakaś |
|
|
|
|
#3482 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3483 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Testuję herbatę z pokrzywy. W smaku średnia, trochę mi przypomina miętę.
|
||
|
|
|
#3484 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Jennnyyy pisanie na tablecie to jakas masakra.... na dzisiaj mam dosyc wiec dobranoc
|
|
|
#3485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3486 |
|
Wtajemniczenie
|
emma a samolocik próbowałaś?
|
|
|
|
#3487 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Po prostu jest to hmmm naturalniejsze dla kobiety, dziecka, organizmu niż planowana cc i wielu lekarzy to stosuje w sumie to nawet logiczne. Podejrzewam też, że kazało położyć się w szpitalu żeby mieć Cię pod kontrolą i nie ryzykować, bo może się tak zdarzyć, że w domu odejdą wody, dostaniesz skurczów i poród będzie postępował tak szybko, że na cc będzie za późno. Mój stary gin początkowo miał taką wizję mojego rozwiązania i dlatego go zmieniłam . tzn podejrzewam że zrobiłby mi planowaną cc gdyby mógł (tak mi zasugerował), ale nie pracował już na położnictwie tylko ginekologii. W sumie to może nawet zgodziłabym się na to czekanie, gdybym mieszkała 50 metrów od szpitala w którym chcę rodzić i on pracowałby na położnictwie. Cytat:
usg na patologii było podobno zepsute.Było to dosłownie metr obok mnie. Widziałam ją jak przechodziłam i słyszałam. To musiała być końcówka, bo urodziła i położna mierzyła i myła to dizecko przy mnie!! tzn ja leżałam i miałam robione usg a zaraz na przeciwko była waga i umywalka. Co mnie najbardziej zszokowało, że ja byłam z ulicy, nie byłam jeszcze przyjęta na odział, nie miałam żadnych badań, prosto z ip poszłam z lekarzem na to usg na porodówkę ![]() zastanawaiłam się jak oni mogą dopuszczać do takich sytuacji a gdybym miała np jakąś chorobę zakaźną albo miała jakiegoś syfa??? na przeciwko były też właśnie te biurka i radosne przeglądanie katalogu avonu oraz picie herbatki przez inne znudzone położne achaa chciałam pokazać, że znalazłam najbrzydszy strój ciążowy/pociążowy PAJAC http://allegro.pl/primark-pajac-pola...737437165.html ![]() kto kupuje takie "cuda" ??? Edytowane przez pilotka86 Czas edycji: 2013-11-29 o 22:12 |
||
|
|
|
#3488 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dorotce pomaga się rozluźnić, ale dziś samo ciepełko nie zawsze pomagało niestety. Jednak rzecz bardzo przydatna. [QUOTE=milka-pilka;43947232] Rozumiem, że powinnam go kupić ? Fajne są te termoforki.Jak można jeszcze ich używać (bo rozumiem, że na wzdęcia/kolki?) [/QUOTE] Ciepełko pomaga się dziecku rozluźnić. Wiadomo, że przy okropnych kolkach to tylko wspomagacz, ale mimo wszystko warto coś takiego mieć. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Patrząc na to ile razy małą trzeba przebierać to ja jestem za leniwa na eko pieluchy ![]() Miłego randkowania
|
|
#3489 |
|
Rozeznanie
|
em ma a ile masz ubranek tak mniej więcej?
tzn dużo masz prania, jak często przebierasz? |
|
|
|
#3490 |
|
Zadomowienie
|
Olusia zmiana pozycji jej bardzo pomaga. Nie wiem czy wykonuję jakiś profesjonalny samolocik ale unoszę ją po prostu do góry i opuszczam.
|
#3491 |
|
Wtajemniczenie
|
Chodzi o noszenie dziecka brzuchem w dół tak
|
|
|
|
#3492 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
lepiej bym się czułam mając troszkę więcej dobrych rzeczy. Z tą ilością wyrabiam się na styk.---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- To nie próbowałam... niby już ją pewnie chwytam, ale nie wiem czy tak bym sobie poradziła.
|
|
#3493 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I ta ręka mozesz masować brzuszek.u nas to sie sprawdzalo
http://www.suwaczki.com/tickers/gannskjop73k13pj.png http://babystrology.com/tickers/baby...15&babycount=1 Edytowane przez OlusiaS Czas edycji: 2013-11-29 o 22:31 |
|
|
|
|
#3494 |
|
Zakorzenienie
|
mój mąż od 2,5h składa łóżeczko- ja się już popłakałam dwa razy ze śmiechu i dwa razy przekładaliśmy jeden element bo źle zamontowaliśmy
|
|
#3495 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3496 | |||
|
Zadomowienie
|
hej dziewczyny, dotarłam w końcu do Was, dzień był naprawdę długi, ale w sumie tego się spodziewałam. przeraża mnie troszkę, że Wy już zaraz rodzicie (a potem ja), że Emma już w trybie prawdziwej, domowej mamy, Iwanty zaraz wyjdzie (czy może juz?) i Świtezianka (w ogóle co z nią?)... zaraz te wszystkie piękne ciuszki i przyrządy będzie trzeba używać (jakiś taki filozoficzny nastrój mnie dopadł...)
Gosia, Ty to się masz z tą wirusówką, oby tylko u Ciebie się nie rozkręciło na porządnie! jeszcze doczytałam, że Shizu się odnalazła jednak w dwupaku (bo już się martwiłam) i że mamy kolejne szpitalne (i przedszpitalne )mamusie...jeśli chodzi o moich lekarzy, to dziś kolejne kłucie- tym razem kwasy żółciowe (co by to nie było) i wymaz z gardła (błuech) i kolejna wizyta u ginki. spojenie może boleć, bo się rozchodzi (?) - unikać czynności, które bolą (ubieranie się, chodzenie, przekrecanie na łóżku- da radę:/) a zamiast infekcji mam opuchnięte wargi sromowe- super, bo to miałam już na poprzedniej wizycie i myślałam,że taka ich uroda w ciąży, w końcu wszystko się zmienia, a teraz mam sobie robić okłady z tantum rosa (jeszcze nie wymyśliłam sposobu no i teraz zastanawiam się nad kupnem koszuli i wcześniejszym się do niej przyzwyczajaniem (po kilkunastu latach ![]() przepraszam, że głównie tak o sobie... ---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Cytat:
podobno tatusie tak chętnie noszą a maluchy uwielbiająCytat:
)Cytat:
|
|
#3497 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
czyli w sumie lepiej mieć troszkę więcej ubrań i prać rzadziej niż mniej i prać częściej. 6 razy o kurde to chyba muszę coś dokupić![]() hmm a w co najłatwiej Ci ubierać małą??? Cytat:
jakiś strój dla klauna ale to może dlatego, że sama nie lubię kombinezonów.. chociaż to musi być cieplutkieCytat:
ja robiłam kiedyś takie okłady na krocze z rumianku tylko moczyłam waciki kosmetyczne, ale chyba tetra będzie lepsza. albo coś w psikaczu? ejani chodzi Ci o taką całkiem długą koszulę do kostek?? Edytowane przez pilotka86 Czas edycji: 2013-11-29 o 22:59 |
|||
|
|
|
#3498 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- ooo, najchętniej
|
|
#3499 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
widziałam ale w sklepie stacjonarnym tylko wyglądały trochę "babcinie" i były z frotty. Tyle, że ja jestem niska i w sumie to każda większość koszul wydaje mi się długa ![]() aaaaa ale ona nie była typowo ciążowa tylko miała z przodu guziczki oooo znalazłam kilka na allegro długich: http://allegro.pl/dluga-koszula-nocn...709015145.html http://allegro.pl/dluga-koszula-nocn...709013262.html http://allegro.pl/italian-fashion-dl...709477460.html http://allegro.pl/dluga-koszulka-noc...718410818.html http://allegro.pl/dluga-koszula-nocn...724091972.html http://allegro.pl/q-94-koszula-dluga-i3743044947.html http://allegro.pl/koszula-nocna-021-...673100167.html http://allegro.pl/koszula-nocna-taro...726689408.html http://allegro.pl/dluga-bawelniana-k...710943818.html http://allegro.pl/koszula-nocna-duza...701597340.html http://allegro.pl/koszula-nocna-duza...710850872.html Edytowane przez pilotka86 Czas edycji: 2013-11-29 o 23:26 |
|
|
|
|
#3500 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) wystarczy że mężowi opowiadam swoje przypadłości, nie mogę jeszcze wyglądać jak ofiara losu![]() więc łatwo nie będzie, ale coś już licytuję... tylko znów zamiast szukać czegoś dla dziecka ja tracę czas
|
|
#3501 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tylko ja go pytam po co.. skoro i tak je będzie trzeba jeszcze rozkręcić a on mi na to: żeby sprawdzić czy są wszystkie elementy, i czy na pewno wygląda tak jak na allegro ![]() Już po randce ![]() Tematy głównie Zuzankowe + sesja z brzuszkiem w Niedzielę
|
|
#3502 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)
|
|
#3503 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
poka lozeczko ![]() Cytat:
![]() isia ja juz ok.sie czuje, tylko troche strachu bylo. Musze sie bardziej oszczedzac chyba a wizyte kolejna mam 23.12, mam nadzieje, ze dotrwam Ale nasz gin mowil, ze jak cos by mnie niepokoilo w miedzyczasie to w kazdej chwili moge do szpitala na szybki usg podjechac, bo on jest codziennie. Kurcze mnie sie znowu spac nie chce. Maz juz spi a ja znowu cierpie na bezsennosc |
||
|
|
|
#3504 |
|
Raczkowanie
|
Znowu nie było mnie na tyle długo że niemal przeskoczyłyście wątek
![]() dobry wieczór dla mnie jedyny moment gdy mogę usiąść przed komputerem ![]() Piszecie że chciałybyście już urodzić, czytam o mamach które już tulą maluchy a ja dziś z drżeniem serca i dusza na ramieniu jechałam do szpitala ze skurczami i krwawieniem i modliłam się żeby to nie było już... ![]() Tak bardzo chciałabym aby moja Mała poczekała na koniec stycznia widzę jednak że coraz częściej daje mi znaki że chyba jednak nic z tego...Lekarz chciał mnie zostawić w szpitalu ale co z moim smykiem w domu Marzę aby rozłąka z mężem była już tylko wspomnieniem i aby był z nami i mógł pomóc ale wszystko wskazuje na to że będę musiała zadzwonić po teściową a chciałam tego uniknąć. Młodego trzeba jednak czasem znieść ze schodów, włożyć do wanny, czy posadzić na kibelek, proza życia a dźwiganie niemal 12kg w 32tyg do najłatwiejszych nie należy.. niech mnie ktoś przytuli....
Edytowane przez J0zefina Czas edycji: 2013-11-30 o 00:12 |
|
|
|
#3505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3506 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny a ja mam pytanie, tez Was tak bola piersi???? Bo mnie zaczely bolec pare dni temu, tak , ze sie dotknac nie moge, sa takie obrzmiale i mam wrazenie, ze kazda jest o jakis kilogram ciezsza ![]()
|
|
|
|
|
#3507 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny..
Mój mąż jest na misji a afganie więc prędko nie wróci, najszybciej w maju.. ale być może uda mu się przylecieć na urlop ok 5 dni jeśli "góra" wyrazi na to zgodę, z tym że urlop wyznaczony na styczeń własnie w okolicy tp bo bardzo chcielibyśmy być razem wtedy tak jak w przypadku pojawienia się na świecie syna![]() kurde ale do d..py to!!! mam dziś jakieś straszne zejście bo normalnie na co dzień radzę sobie i cieszy mnie ciąża a ostatnie kilka dni to masakra jakaś. Przepraszam że jęcz ![]() ---------- Dopisano o 01:19 ---------- Poprzedni post napisano o 01:17 ---------- co do bólu piersi to ja szczęśliwie nie zaznałam więc współczuję Le La |
|
|
|
#3508 |
|
Zakorzenienie
|
Józefinko, trzymaj się kochana
![]() |
|
|
|
#3509 | |
|
Zakorzenienie
|
Czytam co u Was jestem na biezaco
.U mnie coraz gorzej, glownie o nastroj chodzi. rano ktg, wygladalo mi to znow na regularne skurcze jedna pani pokrecila glowa druga nic nie powiedziala. Czekam na lekarza. Wczoraj internista powiedzial ze insulina jeszcze nie. Ale rano cukoer skoczyl do 146 na czczo, wieczorem.po posilku byl 124 wiec juz fajnie. Chyba po sterydach na pluca malego. Gorzej ze skurcze byly to czarno widze juz dzisiejszt dzien: fenoterol, cukier, insulina. Ktos pisal ze dobrze znosze szpitalny pobyt? Prosze odwolac. Chce mi sie kopac w to lozko dzis. Ale opieka jest fajna chociaz tylsWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 07:13 ---------- Poprzedni post napisano o 07:08 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3510 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny! My nadal w szpitalu. Dominik jutro moze dostać szczepienia - 43 doba zycia. Potem dwa dni obserwacji i mam nadzieje ze fruu do domku.
Powiem Wam szczerze ze po tylu tygodniach spędzonych w szpitalu wszystkie położne okazują sie byc najlepszymi koleżankami a ich praca wydaje sie byc bardzo profesjonalna. Chyba poprostu oswoilam sie juz z tym wszystkim. Wczoraj nawet nasza kochana pani Zuzia ktora nauczyła Dominika pic z butelki powiedziała ze bedzie za nami tęsknić Swoją droga był wczoraj jakiś sądny dzien (29- znów ta 9) Dzieci z intensywnej trafiały do nas ( te " lepsze" przypadki- choć nie wiem czy o dziecku z bezdechami średnio co 15 min mozna tak powiedziec) bo tam działy sie dantejskie sceny. Dwa porody bliźniacze - jeden 33tc drugi 26tc. Dwa zabiegi kardio. Dwa lasery na oczka. Trzy transport zewnętrzne dzieci z zamartwica. Dramat. Wieczorem miałam ochotę te wszystkie położne popezytulac. I do tego Michas który w szpitalu jest 6 miesiąc wymaga ciągłej obecności kogoś bo to duzy chłopak i jest ciekawy swiata i spragniony bliskości. Ale tak ku pokrzepieniu serc powiem ze z wszystkim dały radę i o 21 wszystkie dzieciaki pachnące i świeżutkie po kąpieli ( w ktorej rzecz jasna czynnie brałam udział) zajadaly swoje mleczko. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:16.

i raz dwa mi przywiezli

usg na patologii było podobno zepsute.

za Dorotkę, żeby biednej wzdęcia juz nie męczyły...

16.06.2012
o kurde to chyba muszę coś dokupić

a chciałam tego uniknąć. Młodego trzeba jednak czasem znieść ze schodów, włożyć do wanny, czy posadzić na kibelek, proza życia a dźwiganie niemal 12kg w 32tyg do najłatwiejszych nie należy.. niech mnie ktoś przytuli....
ale być może uda mu się przylecieć na urlop ok 5 dni jeśli "góra" wyrazi na to zgodę, z tym że urlop wyznaczony na styczeń własnie w okolicy tp bo bardzo chcielibyśmy być razem wtedy tak jak w przypadku pojawienia się na świecie syna

rano ktg, wygladalo mi to znow na regularne skurcze jedna pani pokrecila glowa druga nic nie powiedziala. Czekam na lekarza. Wczoraj internista powiedzial ze insulina jeszcze nie. Ale rano cukoer skoczyl do 146 na czczo, wieczorem.po posilku byl 124 wiec juz fajnie. Chyba po sterydach na pluca malego. Gorzej ze skurcze byly to czarno widze juz dzisiejszt dzien: fenoterol, cukier, insulina.