|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
| Na plotkowym królujemy, każdą kupę świętujemy |
|
7 | 16,67% |
| W pieluszce znów kupa, na plotkowym obgadana nasza grupa |
|
2 | 4,76% |
| Pierwsze ząbki posiadamy gryźć więc wszystko zaczynamy |
|
2 | 4,76% |
| Czas się napić butlę soczku mamy przecież już pół roczku |
|
17 | 40,48% |
| Siadać pięknie zaczynamy, pierwsze ząbki posiadamy |
|
11 | 26,19% |
| Mamusie i dzidziusie VII-VIII |
|
3 | 7,14% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy dziś zabawy kupę, wycieramy dzidzi pupę - mamusie VII-VIII 2013 cz.V
Cynamonka Adas jest prześliczny
Karmienie miałam o 00:30 i niunia pięknie usnela po a mamuska wizazuje znowu ![]() Wlasnie wstal starszak i zwyczajem swoim przyszedł do kuchni się napic a ja wlasnie fotki do k dodawałam....tak jakos mi się za nim stesknilo ze go wysciskalam i wycalowalam w srodku nocy kochany jest super opiekuje się siostrzyczka i dumna jestem z niego bo znowu same piatki ze szkoły przynosi ![]() Mimo tego ze niedawno Justysie karmiłam i trzymałam ja w ramionach to wiecie co bym teraz zrobila - obudzila ja i wycalowala i popatrzała na te jej sliczne wstydliwe uśmieszki ![]() Agrafka ta glupia pinda na pewno nawet nie zauwazyla ze odkurzylas bo jak brudasem jest to tego nie widzi ![]() Dziewczynki już od dawna chciałam wam napisac ale ciagle zapominałam - w Pepco sa za☠☠☠i.ste ciuszki dla dzieciaczkow jak bylam tam w tamtym tygodniu to kupiłam tego multum bo taniocha jak nie wiem.
|
#362 |
|
Wtajemniczenie
|
Cuuuudny Adaś
Agrafka- spala do 23, zjadla i juz kolejne zarcie.. Wysłane z mojego GT-I9300
|
|
#363 |
|
Zakorzenienie
|
A mi sie przypomnialo, że dziewczyny, na suchą skórę maluszkow dobra jest kąpiel w krochmalu.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#364 |
|
Wtajemniczenie
|
KATERIN albo uważa że jej się wszystko należy i już
![]() DOMI ja kąpie Małego w Oliatum i skóra jest ok. U nas 3 karmienie, WTF ![]() Coś się pomieszalo Misiowi i pewnie cały dzień będzie rozbity:banghead: Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 03:53 ---------- Poprzedni post napisano o 03:52 ---------- DOMI a u Ciebie jak nocki teraz? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#365 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
||
|
|
|
#366 |
|
Konto usunięte
|
Katerine ja też czasami mam ochotę obudzić dziecko i je utulic
![]() U nas drugie, pierwsze było o 24. Więc ok. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#367 |
|
Wtajemniczenie
|
Matko. .mam dosyć wlasnego dziecka.
Myslalam ze z wiekiem nocki będą lepsze a nie gorsze.. Spalam w sumie 2, 5h :banghead: Wysłane z mojego GT-I9300
|
|
#368 |
|
Zadomowienie
|
Perse, oby laktacja sie utrzymala na podobnym albo i lepszym poziomie
Kubus Puchatek, wyobraz sobie, ze tez mam rowne 3kg do wagi sprzed ciazy, a przeciez rodzilysmy tego samego dnia Trzymam za przywrocenie laktacji! Jak Gustav zareagowal na mm?Elaine, za wage! Mam nadzieje, ze imprezs firmowa sie udala. Teso, jak mi przykro :/ Szkoda, ze tylko antybiotyki pomagaja na te cholerstwa i oby poszlo sprawne ich wytepianie! Rocky, super, ze macie swojskie warzywka Swoja droga, macie niezle zycie towarzyskie i super sasiadow Oby wysypka u Laury sie nie pogarszala ![]() Cynamonowa, rozwalasz mnie swym poczuciem humoru! Nie sadzilam, ze szpital jest poza Edynburgiem i przez ten czas ani razu nie bylas w domu Zycze jak najszybszego powrotu do domku i domyslam sie jaka sprawi Ci satusfakcje cieszenie sie codziennymi drobiazgami ![]() Co do przewrotow dzieci, to slyszalam ze do pol roku ma sie czas na rozwoj tych umiejetnosci. Sadze, ze niektore dzieci robily to szybko w sposob nieswiadomy i nadal czekaja na wlasciwy moment aby juz seiadomie cwiczyc sobie te odruchy. U nas drugie karmienie, a dla mnie pierwsza pobudka, bo polozylam sie dopiero po 24.00 Edek zaczyna przechodzic na nocny tryb zycia, wdaje sie w ojca chyba. No ale zato spimy potem do 9.00 rano ![]() Ciekawe czy kiedys zdolam Was nadrobic Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#369 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie nocki bez zmian. Mialam juz 4 karmienia i z 7 pobudek. A od 4 sara nie spi. Obudziła sie, śmieje sie. Także siedzę z nią. I czekam na ranek
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 06:25 ---------- Poprzedni post napisano o 06:23 ---------- Karolajn U mnie tez gorzej. Sara i hania widzę podobnie mają. Masakra Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#370 |
|
Zakorzenienie
|
Dzoan-az sie boje prezentu tesciowej
![]() Surka-co sie dzieje? Tz sie za granice wybiera? Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 05:52 ---------- Poprzedni post napisano o 05:51 ---------- Wogole to dzien dobry.Czas wstac i zbierac sie do szkoly.Dzis pracownia kosmetyczna wiec wroce zregenerowana ![]() Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 05:54 ---------- Poprzedni post napisano o 05:52 ---------- Cynamonku-Adas jest slodki i kochany.Nie wiem jakim cudem ale wyswietlilo mi sie w aplikacji jego zdjęcie. Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
|
#371 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A zapomniałam, wczoraj wysłałam mamę do jej wioskowej biedronki i były u niej produkty hipp, tylko rozkupione już. Dziś się przejdzie jak tpwar beda wykładać to może coś się uda upolować. U mnie 3cie. Nie znam sposobi dlaczego raz lepiej raz gorzej. Jem cały czas tak samo. A wczoraj to właściwie zaszalałam jak przyjaciółki mąż wystawił mieszankę wspaniałych ciastek. Nie wiem. Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
|||
|
|
|
#372 |
|
Zakorzenienie
|
5 karmien, mojego snu ok 4h.
O tyle dobrze, ze Antek zasypia od razu przy karmieniu i jak odloze to spi, ale ja...nie, bo nie moge zasnac ![]() Ale i tak Go kocham Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#373 |
|
Zakorzenienie
|
Czarowniczko-ja ostatnio tez mam problem ze snem.Laurka po karmieniu idzie spac a ja leze i w sufit patrzeWysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 06:49 ---------- Poprzedni post napisano o 06:47 ---------- Fiazo;- ja nie mam daleko do szkoly ale wlosy rano mylam :P i mam w sobote autobus o 7.15 Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
|
#374 |
|
Zakorzenienie
|
ROCKYYY ale o co chodzi z tym budzeniem? Czyzby nasze pociechy kolejny skok zaliczaly? W czwartek stuknelo im 21 tyg. Skok chyba od 22 tyg.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#375 |
|
Wtajemniczenie
|
A u nas taka nocka, ze az pies sie od nas wyprowadził.
Wysłane z mojego GT-I9300
|
|
#376 |
|
Zakorzenienie
|
SKYLIE dzieki ze pytasz o palec. W pon ide do lekarza. Palec bez zmian. drugi palec u drugiej reki tez ma takie cos ale sporo mniejsze.
CYNAMONKU alez Adasko slodki. Przystojniacha rosnie. Strasznie sie ciesze ze wreszcie do domu jedziecie! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#377 |
|
Zadomowienie
|
Witamy sie
![]() pobudka o 5.30 bo problem jak zwykle z kupa. Wstałysmy mała dała TZ prezent bo ma dzisiaj imieniny nie chciała skubana torebki mu oddac a on niecierpliwy musiał jej paluszki odginac. Miałam niezły ubaw ![]() cynamonku jakie piekne ma pultaski i jaka piekna waga . dogonił juz moja Bianeczke.teso fakt na posiew to musi byc mega sterylny mocz. tez mnmie to czeka i tak jak u chłopaków wydaje mi sie to prostsze to u dziewczynek to nie wiem chyba bede ja na rekach trzymac a TZ bedzie biegał z kubeczkiem czarowniczko moge ci ziemniaki wysłac. mam od zaufanej osoby. Nie pryskane nawet na stonke ![]() Co do kuchenek to miałam i amice i mastercuka i oby dwa to g....o. Zaraz po skonczonej gwarancji cos sie w nich sypało zazwyczajpiekarnik krzywogrzał obojetnie czy gaz czy prad. teraz mam od kilku lat whirp ale kupiony w niemczech i daje rade kilka lat. I tak uzywam własciwie tylko termoobiegu. Mała od samego poczatku uczyłam zasypiac samodzielnie. Cycek tuli luli i obojetnie czy przysneła czy nie siup do koszyczka. teraz daje jej jeszcze przytulanke do której sie przytula albo która zjada jak wypadnie jej smok i gites. przytulanke tez zabieram jak sama ide spac. a i zupka chinska przeszła bez wiekszego echa ![]() dzisiaj bedzie mnie znowu mniej bo wiekszosc czasu spedze w kuchni przy garach. Noi musze posprzatac werande bo suka w nocy oczysciła sie z kazdej strony :/ ale ma sie ok wiec szybko dojdzie do siebie |
|
|
|
#378 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Surka ![]() Wspolczuje wszystkim szalonych nocy. U nas dzis spokojnie idziemy dalej drzemac!Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#379 |
|
Zadomowienie
|
a i moje dziecko do tej pory zasmiało sie w głos dwa razy tak króciutko. a wczoraj jak wróciłam wieczorem z sierscia to tz z mała wszedł dokuchni gdzie rozpakowywałam zakupy i pytam sie małej czy jest juz gotowa na kapiel i tulenie a ona dobrych 10 s udezryła w głosny smiech
ale mielismy poewke z TZ i ciesze sie ze tez był tego swiadkiem bo boje sie ze przez to ze on tyle pracuje to mu duzo rzeczy umknie...
|
|
|
|
#380 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43948792]No i kuźwa nie jest dobrze
![]() Dzwonili do mnie z luxmedu i w posiewie sa bakterie esch. coli w duzych ilosciach.. Jak sie okaze ze ma to zwiazek z nerkami i maly bedzie mial z nimi problem to sie pochlastam. Biedny moj maluszek, nie dosyc ze zaraz po porodzie musial miec antybiotyk to teraz tez Ide sobie poplakac [/QUOTE]Na pewno wszystko bedzie dobrze Cytat:
Cytat:
![]() A ostatnio do obcych w przychodni się uśmiechał. Cytat:
Czasami Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Co do pepco, zauważyłam, że niektórych jest więcej asortymentu. I tak jak u siebie mam to nie ma tego, co jest np. w mieścinie obok. Edytowane przez ona8686 Czas edycji: 2013-11-30 o 08:02 |
||||||
|
|
|
#381 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mycie głowy wszystko wyjaśnia, ale ja bym nie dała rady tak. Zawsze myję głowe na noc Cytat:
Cytat:
|||
|
|
|
#382 |
|
Raczkowanie
|
Cynamonku ahhh super wiesci! Cudownie! A nasz Adas jaki przystojniak!!!
Aga moj sie smieje w glos od dawna ![]() Tez mam takie cos ze np jak spi mam go ochote wycalowac i usciskac,ale stoje wtedy nad lozeczkiem, patrze sobie na niego i dziwie sie, ze tak mocno mozna kochac i czasem, az sie wzruszam, ze mam moj malutki skarb Moj robaczek spal dzisiaj do 7.30, a raczej obudzil sie o 6.30 na dobre, ale jeszcze godzinke ladnie sie bawil pod karuzelka wiec korzstalam!! Wynagrodzil mi caly tydz wstawania o 5 ![]() Wspolczuje wszystkim niedospanym Rocky moi rodzice kupuja Frankowi na gwiazdke krzeslko uczydelko vtech http://allegro.pl/vtech-krzeselko-uc...750842122.html co prawda jest jeszcze na nie zamaly ale dzieciaczki tak szybko rosna wiec tylko patrzec jak bedzie sie nim bawil! Ja jestem z tego prezentu zadowolona
|
#383 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałam dodać, że po 3cim karmieniu skończyło się moje spanie. Tż zoostał na placu boju i dalej udaje obrażonego
|
|
|
#384 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Stan jest deweloperski, choć brakuje parapetów Ogólnie blok stoi na skarpie. My akurat mamy mieszkanie na rogu, ale z drugiej strony ludzie mają widok na rzekę i zieleń. Nasze okna wychodzą na winiarnie, także winko bardzo blisko Cytat:
W dzień teraz zjada porządne porcję kaszki, kleiku, zupki, owoców. A i tak sie budzi ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43943729] Ja byłam w Biedrze i kupiłam parę słoiczków, ale tylko jeden z Hippa, resztę z innych firm. Zobaczymy... Muszę teraz wygospodarować półkę dla Artusia. Ja podaję. Co zrobić, kiedyś i tak będzie to jadł... Rozmawiałam o tym z lekarką. Powiedziała, że chmury z deszczem są nad wszystkimi polami takie same, powietrze jest wszędzie takie same. Trudne to jest, ale ja naprawdę nie mam w okolicy żadnego sklepu eko. [/QUOTE] Mam podobne zdanie. Franek potrafi zjeść w ciągu dnia 2 słoiczki jabłek. Gdybym miała kupować to bym zbankrutowała. Jabłka mamy od teściów. Więc są pryskane ale wiem, ze teść dużo chemii nie używa, i to jest przeważnie ta, która chroni przed szkodnikami. MA też jabłonki, których nie trzeba pryskać i te są eko. ---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ---------- I tak w ogóle to dzień dobry. Franek obudził się ze swej drzemki i buszuje pod karuzelą. Wczoraj byłam w dwóch biedronkach i nie było hipp. Kupiłąm tylko kaszki na promocji. |
||
|
|
|
#385 |
|
Zakorzenienie
|
Idzia- dziekuje za pamiec
Nic nie kupilam bo chce zyc. Ludzie sa nieobliczalni. Kuzynka mi opowiadala jak rok temu w Victorias secret laski bily sie o stanik. Jedna druga ciagnela za wlosy i obkladaly sie My nigdy nie chodzimy na black friday na zakupy. Ja mam chyba jakas depresje. Ciagle mi sie wydaje, ze jestem beznadziejna matka. Brakuje mi czasem cierpliwosci. Kocham syna jest moim cudem, ale czasem nie mam sily do niego. Raz powiedzialam mu ze przez niego jestem gruba i inne. Do tego mam jakas fobie, ze cos zle robie ze go upuszcze lub, ze mi np.niechcacy przy myciu glowki ciemieniaczko sie wcisnie czy jak dogrzewam suszarka do kapieli bo nie mam piecyka to ze mi suszarka wpadnie do wody mimo ze lezy dwa metry od wanienki. Nie wiem co mi jest. Czasami sie czuje jak bym ja to nie byla ja normalnie Jest mi przykro i ciagle placze. Przytylam malego i trzysta razy mu mowie ze bardzo go kocham i zeby mi wybacZyl ze jestem beznadziejna.Od tego siedzenia w domu chyba zdziczalam. Mimo, ze wyjde na zakupy czy cos to i tak to nie jest to samo. Tz jedzie na narty, a ja zawsze z malym zero rozrywki :/ Przepraszam za zale. Kubusiu- trzymam za kp ![]() Cynamonku- Adas w czapie sliczny. Super ze juz blizej wyjscia do domku Jestes dla mnie guru wszystkich matek. Powinnas dostac medal i miec pomnik Teso- mam nadzieje ze z maluszkiem bedzie wszystko okay Milego dzionka Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
#386 |
|
Raczkowanie
|
Hej mamuski
![]() Witam sie w nowym watku w ten jakze piekny deszczowy i ponury poranek ![]() Moi mezczyzni jeszcze spia a ja mam chwile wytchnienia po calym tygodniu. Uwaga! Moj maly mezczyzna Tomcio konczy dzis 4 miesiace! Stawiamy driny, piwko, soczki i mleczko :pCynamonku tak baardzo sie ciesze ze jestescie juz tak blisko wyjscia do domku!! Adas jest cudowny! A taka zrobil minke ze jest bardzo podobny do mojego Tomcia:p Wspolczuje bardzo mamusiom borykajacym sie z wysypkami u dzieciaczkow wiem co czujecie, u nas tez byla paskudna wysypka od chyba 4 tyg. Ale przeszlo po paru tyg. Do dzis nie wiemy co to bylo i od czego.. Trzymam kciuki oby bylo coraz lepiej!!:thumbup:A na poprawe humoru dla niewyspanych mamuś zalacznik ))):pWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez magda_02 Czas edycji: 2013-11-30 o 08:46 |
|
|
|
#387 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() już nie mam pomysłu co może być nie tak a pediatra podsumowała że pewnie u nas jest za ciepło i dlatego takie straszne nocki
|
|
#388 |
|
Konto usunięte
|
Pochwaliłam moje dziecko, po czym o 5 rano bawiliśmy się w zabawę pt. "myślisz, że będziesz spała?
A tak w ogóle - ja nie żartowałam. Mam dziś kolędę... |
|
|
|
#389 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam sie ponurym rankiem
![]() Nie wiem co tam u Was bo wczoraj nic nie podczytywalam postaram sie nadrobic ![]() Wczoraj pierwszy raz wyszlismy z mezem sami bez dzieci bylismy na koncercie IMANY (ktory byl naprawde super) a potem na sushi : slina: mielismy cudowny wieczor
|
#390 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43952861]
Jak pisałam, to 5 miesięcy temu ![]() Artus był za malutki i nie umiał sie przystawic, miał za małe usteczka, szybko sie męczył piersią. Jak już urósł odpowiednio, to był zbyt przyzwyczajony do butli, zeby cokolwiek z tego wyszło.. Trochę tu też brakło mojej silnej woli, bo może i bym go przystawila już potem, ale sama już sie wtedy przyzwyczailam do takiego stanu rzeczy... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Aha, bo ja właśnie też przystawiłam po 3,5 tygodnia picia tylko z butli i udało się, na początku było ciężko, ale wreszcie udało się. Pytam, bo mnie się wydaje, że gdybyś przystawiała to jednak tych kryzysów aż tak duzo by nie było. Ja miałam co prawda kilka, no ale skład mleczka tez musi się zmienić. No i moje koleżanki laktatorowe, które karmiły po rok (szacun nawiasem mówiąc), mówiły, że dzieci jadły więcej i więcej, a one już momentami nie dawały rady tyle produkować. A na końcu jak odstawiały to zapalenie za zapaleniem goniło. Natomiast z piersi dziecko chyba tyle nie ściągnie. W sensie, że z butli zje sobie np 180ml bo łatwiej leci, a z cycusia 150ml, bo się zmeczy przykładowo. Nawet jesli jest super smoczek to i tak z cycka jest ciężej, bo leci z różnym natężeniem, a z butli cały czas tak samo. A witam się Dziś kończymy 4 miesiące ![]() W sumie to ja nie wiem kiedy my konczymy te 4 miechy Dlatego jak jest 30 dni w miesiacu to obchodzimy miesięcznice ostatniego dnia, chyba najbardziej logiczne![]() Składam życzonka pozostałym dzieciaczkom i mamusiom |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:38.

za przywrocenie laktacji! Jak Gustav zareagowal na mm?
za wage! Mam nadzieje, ze imprezs firmowa sie udala.
Nie sadzilam, ze szpital jest poza Edynburgiem i przez ten czas ani razu nie bylas w domu
Zycze jak najszybszego powrotu do domku i domyslam sie jaka sprawi Ci satusfakcje cieszenie sie codziennymi drobiazgami
Edek zaczyna przechodzic na nocny tryb zycia, wdaje sie w ojca chyba. No ale zato spimy potem do 9.00 rano