|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7
No i jeszcze dodam Wam coś
ImageUploadedByWizaz Forum1385794797.940669.jpg Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3512 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Słodki jest, a jak badanie oczu. Dobrze? :-* ---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ---------- Cytat:
Wyobracię sobie że rodzą 3 laski i każda steka i krzyczy...myślę że po jakim czasie mogą być zawody która głośniej. Przy rodzinnych jest trochę intymności... A wy jak planujcie rodzić dziewczyny? I jak to wygląda za granica? Ja będę rodzić sama bez męża, oboje tak chcemy. Migotko trzymaj się musisz być silna :-* |
||
|
|
|
#3513 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3514 |
|
Zadomowienie
|
Widzę że noc przespana u was dziewczyny, bo nocnych rozmów nie było. Ja nawet super spalam i chyba do bólu spojenia się przyzwyczajam , ale skurcz nogi mnie wybudzil . Idę coś zjeść bo mnie ssie w żołądku.
Iwanty to super wiadomość. Niech się cofa i nie wraca...!!! |
|
|
|
#3516 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a mina i łapanie się za głowę super Witam się w szaro-burą pogodę.... mąż mnie obudził po 7, bo chce jechać po jakieś buty robocze czy coś, a przy okazji po premię do szefa, bo zapomniał mu wczoraj przywieźć a miałam taką nadzieję na pospanie z rana Dziewczyny z "miękkim" brzuchem, macie takie zupełnie miękki, miękki? i sprawdzacie to w pozycji leżącej czy jak stoicie też? bo ja chyba ogólnie mam twardy brzuch, w sensie nie twardnieje mi tylko cały czas tak ma, w sumie nie urósł dużo, więc może dlatego? Z lewej w ogóle jest twardy bo mała tam siedzi... |
|
|
|
|
#3518 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam Was z rana
![]() Na dworze szaro i ponuro - błeeee Cytat:
---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Cytat:
ojej ---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Cytat:
jeki śliczny cieszę się że wszystko OK i jeszt duuża szansa, że wyjdziecie do domku Migotka-- kurde a nie mogą jakoś tego cukru opanować? Nie denerwuj się bo Ci skacze to dziadostwo jeszcze bardziej Jozefina-- współczuję sytuacji
|
|
|
#3519 |
|
Zakorzenienie
|
Jozefina współczuje sytuacji
iwantyou super, ze u Dominika wszystko dobrze! U mnie standardowa pobudka - tym razem o 5h30, bo bol pleców. O 9h juz nie bolało
|
#3520 |
|
Zakorzenienie
|
no laski a to łóżeczko dla Adasia
pościel nie prana jeszcze i włożona tak do fotki
|
|
#3521 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3522 |
|
Raczkowanie
|
Jeśli chodzi o twardniejący brzuszek, to mój mały Ludź ułożony jest główkowo i ma kręgosłup po mojej lewej stronie i choć brzuszek mam dość duży, to twardnienie głównie odczuwam w dolnej partii brzucha i górnej (tam gdzie jest jakiekolwiek miejsce
). Choć też muszę przyznać, że pomimo leżenia, często mam twardy brzuszek, choć ktg nie wykazywało skurczy.Z ploteczek z porodówki moim hitem z leżenia tam było podawanie przepisu na kurczaka, gdy zaczynały się czynności skurczowe. Z koleżanką, z którą leżałyśmy na sali obok uznałyśmy, że musimy wziąć kartkę i długopis na porodówkę na wszelki wypadek ![]() Pozdrawiam Was wszystkie, podczytuję i z niecierpliwością czekam na finał ciąży. Brzuszek mi tak urósł ostatnio (albo tak mi się wydaje), że albo urodzę albo pęknę
|
|
|
|
#3523 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ojejjjj Kruszynka maluśka, wycałować tylko tą buźkę kochana ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Cytat:
![]() Podoba mi się bo też mamy tego typu Ach ten super gust hehehe ![]() Zmieściło się Wam do sypialni bez problemu widzę. Super.
|
|
#3524 |
|
Zakorzenienie
|
trzeba było pościskać wszystko i ciasno jest no ale trudno
|
|
#3525 |
|
Zakorzenienie
|
iwantyou99 jaki on śliczny
Witam Noc przespana, z termoforem ale przespana ![]() Mała kręci się jak zaczarowana znowu, już nie mogę się doczekać kiedy ją zobaczę Gotuje dziś z rana bigos z grzybkami pachnącymi ![]() Po południu idziemy na imprezę andrzejkową, mam nadzieję że podołam z tym moim barkiem ![]() Miłego dnia dziewczyny
|
#3526 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pewnie przeżyjesz nie złe zaskoczenie widząc w 35 tc w pełni rozwinięte maleństwo
|
|
#3527 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tylko jeszcze dodać, że mam coś brzuch twardy, nawet po opróżnieniu pęcherza... Ale w sumie po 3 ostatnich dniach trudno się dziwić Dziś pewnie tradycyjnie jak mąż wstanie będę Was tylko podczytywała i odezwę się wieczorem, ale oby coś tam na górze się ruszyło
|
|
#3528 |
|
Wtajemniczenie
|
Czy któraś z Was orientuje się może, od czego zależy przy CC jakie znieczulenie będzie zastosowane?
Chodzi mi o to czy znieczulenie od pasa w dół czy ogólna narkoza... Kto i co o tym decyduje? Można sobie wybrać? Oni się w ogóle o to pytają pacjentki?
|
#3529 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jozefina, współczuję sytuacji, akurat teraz potrzebujemy najbardziej ich bliskości, a tu taka odległość:pezytul: Le la, mnie piersi bardziej swędzą niż bolą (w sumie jął wszystko), ale to ewidentnie brzmi jak początki laktacji... Nam na SR polecali zimne okłady, może spróbuj? Iwanty, jakoś miałam nadzieję, że już jesteś w domu, tylko nie masz czasu do nas pisać... Ale jeszcze parę dni przetrzymacie Super z tymi oczkami, tak czułam, że Dominiczek to silny chłopak i poradzi sobie i z tym a zdjęcia na telefonie nie widzę niestety![]() U nas przed chwilą padał śnieg z deszczem i nie zapowiada się, żeby się miało wypogodzić:/
|
|
#3530 |
|
Zakorzenienie
|
Witam was ponownie, nie zanudzam was szpitalnymi zalami?? A wiec uznali z nie dadza mi narazie fenoterolu, sterydow dosc to byl ostatnia dawka wiec cukier ustablizujd sie po 24 h od ostatniej dawki. Czyli dzis.
Skurcze ranne byly jak pani okresila silne i regularne znow... tylko ja czuje tego jakos mocno... polozn powiedziala ze kazdy ma inny prog bolu. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja patrze i jedynie co to pixele widzę
|
|
|
#3533 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3534 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teraz zobaczysz napewno, bo dzieciątko już duże będzie, dobrze widoczne, a w 3d to już w ogóle kosmos ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Oooo dobrze by było. Tylko żeby jeszcze nauczyli się celnie w kręgosłup wkluwać.. bo slyszałam, że z tym też bywa różnie <ałć> :/---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Cytat:
A jak posiłki? Cały czas dieta?
|
|
#3535 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry. Moje dziecko właśnie odsypia sobie noc, a ja nie mogę zasnąć. Muszą mieć siłę te jej bąki, bo wybudza się biedna nawet z głębokiego snu z płaczem a wcześniej tak nie było.
Cytat:
Cytat:
Najwygodniej zakłada się bodziaki rozpinane + półśpiochy (lub śpiochy które są rozpinane w kroku, ale to jak półśpiochy się skończą ) i pajace. Kaftaniki się podwijają niestety, więc kaftanik i śpiochy to już ostateczny zestaw.A to przebieranie 6 razy wynikało z tego, że a to się jej ulało, a to przy przewijaniu poszło siku Dużo niespodzianek jest czasemCytat:
Cytat:
Cytat:
wyciągnięte były nawet jakieś stare inkubatory które stały nieużywane od miesięcy. Śliczności ![]() Cytat:
Powiem Ci że nie wiem...u mnie tak wszystko szybko się działo, że podpisałam papiery na sali, powiedziano mi że dla dziecka lepsze znieczulenie w kręgosłup i tyle...nie dyskutowałam nawet o tym, bo byłam oszołomiona.
|
|
#3536 | |||
|
Gang Iren
|
Hej.
U mnie noc koszmarna. Rzygałam dalej jak widziałam \+ straszny ból brzucha. A teraz jest w sumie OK,tylko czuję się słabo. A Eryk wczoraj czuł się dobrze,a dziś jakiś niemrawy,popłakuje,przytu la się. Co jest dziwne,bo moje dziecko jest normalnie wulkanem energii,wszędzie go pełno... To jest najgorsze jak dzieciakom coś dolega ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ejani trzymaj się,ja też mam już dość najróżniejszych dolegliwości Trzymaj się kochana ![]() Śliczności! Cytat:
Pięknie!
|
|
#3537 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Cytat:
|
|
#3538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to akurat. Troche mama i tz doniosa. Ja myslalam ze mam niski bardzo ale porod to misja ogolnie te panie sa tak fajne ze nie chce robuc burd o to. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3539 |
|
Zadomowienie
|
Nam mówili na SR to decyduje pacjentka, ogólnie robią to od pasa w dół, chyba że nie ma czasu, to już lecą z całą narkozą, bo szybciej (to od pasa w dół chyba potrzebuje 20 min.żeby zadziałać a jak jest duże ryzyko, to każda sekunda jest ważna)
|
#3540 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:41.

usg na patologii było podobno zepsute.
a miałam taką nadzieję na pospanie z rana
tayka 

16.06.2012

o kurde to chyba muszę coś dokupić
a chciałam tego uniknąć. Młodego trzeba jednak czasem znieść ze schodów, włożyć do wanny, czy posadzić na kibelek, proza życia a dźwiganie niemal 12kg w 32tyg do najłatwiejszych nie należy.. niech mnie ktoś przytuli....