|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4021 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3
ja biorę OmegaMed Optima i magne B6 2x2.
Przytyłam 4 kg (jestem w 24 t) ale to pewnie przez tę dietę na cukrzyce-to jedyny jej plus ![]() najgorzej będzie na Święta jak ja wytrzymam bez piernika ![]()
#4022 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chociaż z drugiej strony, macie dobre przygotowanie do Wielkanocy, kiedy pewnie większość z nas będzie tylko oblizywać się na widok dobrych rzeczy na stołach świątecznych ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4023 |
Raczkowanie
|
witam
![]() bede nadrabiac po weekendzie bo straszne przeziebienie mnie dopadlo i nie mam na nic sily ![]() milego weekendu Mamuski ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4024 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
spytam lekarki w środę, czy mogę zjeść chociaż kawałek ciasta ![]() ![]()
![]() |
#4025 |
Rozeznanie
|
jak byłam przeziębiona we wrzesniu to pozwolił
![]() ![]()
#4026 | ||
Zakorzenienie
|
Witajcie!
Ja już po pracy, dziś krócej. A wgl to za oknami dalej noc więc dziś zamierzam się byczyć. Wskoczę chyba pod kocyk z książką (zwłaszcza, że odwiedziłam ostatnio bibliotekę i wyniosłam 11 książek, drugie tyle razy dwa w domu ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja biorę tylko: Femibion 1 tabl. slow mag (magnez) 2 tabl. czosnek (zapobiegawczo od przeziębień) 2 tabl. Omega-3 forte 1 tabl. Co do witamin to mój gin oczywiście też nic nie mówi ![]() Cytat:
![]() ![]() Mykam ale będę zaglądać ![]()
I'll be dreaming my dreams with you And there's no other place That I'd lay down my face I'll be dreaming my dreams with you.. Edytowane przez virginia Czas edycji: 2013-11-30 o 12:50 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4027 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4028 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ooo dobrze wiedzieć. Też spróbuję najpierw jakiś mały kawałek na próbę. ![]() ![]()
![]() |
#4029 |
Zakorzenienie
|
Witam popołudniu
![]() ![]() ![]() Maggie gratuluję dziewczynki. Ładne imię. Co do tabsow… ja biore witaminki i magne B6 po 1 tabl dziennie. No i czsami zdarza się zapomnieć i o tym ![]() Miłego wieczora ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4030 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja biorę: - 1 tabl. euthyrox na tarczyce - 2 tabl. femibionu (tzn tabl.i kapsułka DHA) - 1 tabl. sorbifer durules- żelazo na niedokrwistość - 2 tabl. uroseptu ze względu na nerki Razem: 6 tabletek i się ciesze, bo wcześniej były jeszcze 3 tabletki duphastonu, a potem furagine i wit. C jakiś czas. I kto mi powie, że ciąża to nie choroba Cytat:
![]() Jutro mam gości upiekłam wiec szarlotke, na szczęście mój przepis ma tylko pół szkl. cukru, a ja robiłam 1,5 porcji i dałam tylko te pół szkl. także nie powinno być za słodkie-skuszę się na kawałeczek |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4031 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4032 | |
Zadomowienie
|
Witam
![]() Cytat:
![]() Naprawdę dużo tych tabletek bierzecie ![]() Ja łykam 1x Centrum DHA materna 1x żelazo Ja jak zwykle w weekend zalatana jeździmy z mężem i załatwiamy co się da ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4033 |
Zakorzenienie
|
A ja dzisiaj byłam w lumpku, ale szału nie było. Lepiej jechać w tygodniu, nie jest tak powybierane, bo dzisiaj niby 50 procent obniżki. Kupiłam spodenki i body tylko.
Co do diety, to ja przez dietę cukrzycową tylko przez dwa tygodnie utrzymałam wagę, teraz znowu leci w górę. Myślę, że do 30 kg na plusie dobiję. No nic, przyzwyczaiłam się do tej myśli. Ja mierzyłam cukier po cieście, po frytkach, po mandarynkach i zawsze mam dobry ![]() ![]() To na tyle lecę film oglądać z tż. ![]()
#4034 | ||
Raczkowanie
|
Też bym latała, ale ja z tych, co to im wiecznie zimno... A mówili, że w ciąży człowiekowi się ciepło robi... ech... ja mam jakąś wybrakowaną tą ciążę... Ani mi się cera nie poprawiła, włosy-no może odrobinę, ani mi się ciepło nie zrobiło, ani mi paznokcie szybciej nie rosną, wcale się nie stałam spokojniejsza - wręcz przeciwnie, wszystko i wszyscy mnie denerwują.. Gdzie się składa reklamacje?
![]() Cytat:
![]() Tequillla [no chyba teraz to 5 tych brzuszków, bo jeszcze jeden prawdziwy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() 2. To co, masz się głodzić?? Powiedz mu, żeby się ugryzł w tyłek ![]() Ja do 7 tygodnia przytyłam 6kg! Od tamtej pory nic co prawda, ale jestem w 18tc, więc i tak zostajesz w tyciowym tyle ![]() Tego, co prawda, nie wiem, ale pamiętam, jak moja mamuśka mawiała, że z nami "ocipieć" można... jakkolwiek takie "ocipienie" by mogło wyglądać? Ja biorę już tylko taki zestaw ciążowy - dwie tabletki, jedna z witaminami i minerałami, druga z omega3. Są wystarczająco duże, żeby mi się od nich robiło niedobrze... jeszcze jej się sąsiedzi wystraszą, że do jakiej sekty należy... TŻ chce koniecznie obejrzeć "Dziadka z piekła rodem" ![]() Byliśmy ostatnio na "Hunger games" ["Głodowe igrzyska" po pl??] - jak takie lubisz, to świetny, lepszy niż 1. część. Idę robić sałatkę z kurczakiem ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4035 |
Przyczajenie
|
Dzięki dziewczyny za miłe powitanie
![]() Ja biorę dziennie tylko magnez 500mg oraz witaminki prenatal classic ![]()
#4036 |
Raczkowanie
|
Cześć mamuśki!
![]() ![]() u mnie na liczniku 28tygodni, od początku ciąży przytyłam 4kg. dokucza mi ból kręgosłupa, żeber, nocami zdarza się zgaga i bezsenność, często sapię. nadal biorę hormony na podtrzymanie ciąży, szyjka wydłużyła mi się z 2,4 cm na prawie 3,2 ![]() ostatnio w internecie wpadłam na film z kąpieli, który mnie zauroczył KLIK ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4037 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() W ramach pokuty proszę jechać do lumpiku w tygodniu i kupić piękne ciuszki ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4038 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Na razie sobie daruję lumpkowanie ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4039 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() Ja w poniedzialek jeszcze odwiedze lumpka, a potem sie chyba na allegro przerzuce, bo nie mam ani jednego kaftanika i spiocha... Koszuli tez nie moge znalezc sensownej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4040 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#4041 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4042 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#4043 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jak już obiecalaś za mnie to dobra ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() i powiem więcej - mam gdzieś wagę, teraz mogę to jem, potem będe karmic to mi się skończy ![]() Jakie, gdzie i czy dobre? ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4044 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzisiaj jestem po zakupach. Byłam w tesco i tak jak pisałam w zeszłym tygodniu w tym który u mnie jest są wyprzedaże. Body z krótkim rękawem paczkowane po 5 szt w cenach z 55zł na 20,30zł albo na 18zł, z 62zł na 20,30zł, Bluzeczkę za 8zł, skarpetki 3 pary za 8zł. Oczywiście body kupiłam w różnych rozmiarach a nie wszystkie w jednym;p Więc chyba się opłacało. Jakieś pajacyki są, kurteczki sweterki, spodenki takie cieniutkie za 2 szt po 14 albo 17zł (teraz już nie pamiętam). Pewnie jeszcze tam po coś pojadę. W realu kupiłam 2butelki z avent za 30zł. A w h&m kupiłam 2 pary spodni ciążowych bo powoli zaczynają mnie uwierać zwykłe, wychodzę z przymierzalni i widzę plakat -20% na wszystko po ukazaniu kuponu pobranego z ich strony. To ja do męża że ma to sprawdzić, ale nie umiał znaleźć i pani w kasie mu pomogła. A i wózki oglądaliśmy, fajny był graco symbio, tylko mało miejsca na zakupy, a to jest dla mnie ważne bo będę musiała chodzić 3 km w jedna stronę na zakupy. U nas na wsi jeden sklep, jak sobie chleba nie zamówisz na zapisy to o 11 zapomnij że kupisz;p Uroki wiejskiego życia. Taki dzień dziś zakupowy był, o 10 wyjazd powrót o 19. Ale co zrobić jak trzeba czekać na wolną sobotę męża żeby móc gdzieś jechać;p A odnośnie tabletek to ja biorę tylko witamyny vita-miner +dha. Tylko lekarz mi mówił o witaminach;p Edytowane przez Smarrita Czas edycji: 2013-11-30 o 19:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4045 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze że pomiary po małych grzeszkach masz ok. Ja dziś po mega niedietetycznym obiedzie (kluski rzucane na wodę-z mąki pszennej, boczek smażony z cebulką i kapucha kiszona) miałam wynik 118, a wiec dalej w normie, a najadłam się jak smok Cytat:
![]() współczuję bardzo, ja choć dalej się obawiam jeść rzeczy zakazane to jednak dobrze mi z myślą, że jak trochę skosztuje to złych wyników nie mam |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4046 |
Zakorzenienie
|
nie napisałyście dziś za dużo. ufff...
![]() co do tabsów, to ja tylko burak 2x1 Pregna plus 1x1 rozważam magnez, bo ostatnio skurcze łydek mnie w nocy złapały. który polecacie? na FB mam takie dziecięce targowisko z mojej okolicy. wczoraj dziewczyna wystawiła na sprzedaż xlandera. okazało się, że to moja znajoma. zagadałam czy by mi nie sprzedała samej gondoli z adapterami i folią i wstępnie się zgodziła. godnola jak nówka, bo jej corcia nosiła koszlę i się w niej nie mieściła, wiec niewiele skorzystali. zamiast pożyczać z głebokiej wielkopolskiej wsi od kuzynki małża używaną już chyba przez 4 dzieciaki gondolę, za małe pieniądze będziemy mieli swoją, którą potem pewnie też sprzedamy. ![]() szkoda tylko, ze nie mają do kompletu fotelika, bo też bym odkupiła, a tak musze szukac dalej. |
![]() ![]() |
![]() |
#4047 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny Jestem mamusią 2-miesięcznej Majusi
![]() PS. Wszystkim mamusiom ze Śląska polecam porodówkę w Pyskowicach! ![]()
![]() |
#4048 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nasze forumowe cukrzyce jakies takie naciągane są ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4049 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
O nieźle, ja właśnie chcę w pyskowicach 9chociaż nawet nie wiem gdzie tam jest szpital;p. Możesz coś więcej napisać jak tam jest? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4050 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:30.