|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 |
|
Gang Iren
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7
Ja tak mam bardzo często,że Młody jeden dzień się rusza mocno,na drugi prawie wcale. Myślę,że jak ułoży się ciut inaczej to mało go czuję,może też wpływ ma to łożysko na przedniej ścianie. Ale generalnie w poprzednich ciążach też zdarzały się dni,że dziecko było spokojniejsze,a później znów normalnie aktywne. Zresztą z urodzonymi dzieciaczkami też tak jest przecież,że są dni że dziecko mało śpi,jest pobudzone,a są dni kiedy przesypia sporo.
|
#3572 |
|
Zakorzenienie
|
Jak tak dalej będzie to się przejąde na ip- bo wizytę mam dopiero 1,5tygodnia (dni odliczam-jak na zbawienie ). Teraz jak leże to puka trochę. A jak siedzę to się wypina na lewym boku.
|
#3573 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3574 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale czasami czuję mniejsze ruchy np od dwóch dni... a dokładnie od czwartku w nocy, nawet zastanawiałam się czy na ip jechać, bo ruchy są ale nie tak częste i nie tak mocne jak wcześniej. zobacze jeszcze dzisiaj i jutro. ale pamiętam, że pytałam o ruchy lekarza i mówił, że ważna jest ogólna odczuwalność a nie moc także myślę, że u Ciebie wszystko dobrze Cytat:
![]() hmmm jak chcesz oczywiście, skoro nie pamietasz to wiadomo pytałam, bo widziałam na innych wątkach że mają takie opisy spadam, do późneij |
||
|
|
|
#3575 |
|
Zakorzenienie
|
U Ciebie też był stres,mimo że Dorotka była w tym 35tyg się urodziła,ale miała ponad 2kg i było dużo dużo szybieciej. A ja cieszyłam się każdym gramem jak głupia,gorzej jak infekcja się im przyplatała. A one 2 miesiące przelezały a dziś dziękuję Bogu że są zdrowe jak rybki,łobuziary.
Leże i rusza się całkiem przyzwoicie. Chyba będę musiała więcej leżeć,chociaż przy dziewczynach i teściowej to nie wykonalne. ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Pilotka dzięki Jedną babka co była na poprzednim moim mamusiowym to jak trafiła na ip to pisała na wątku cały czas no wesoło było. A druga to znów urodziła na izbie bo już miała parte,nie zdążyli jej dać na porodówkę
|
#3576 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- Cytat:
To poprostu będziesz miała niespodziankę po porodzie jak zobaczysz swoje dziecię w pełnej okazałości ![]() ---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Cytat:
Normalka
|
|
#3577 |
|
Zakorzenienie
|
bella u mnie teraz Kacper dużo mniej się rusza . Czasem jak chodzę całe dzień i się położę to trochę pokopie i się uspokaja . Dopiero wieczorem jak się położę daje znak . Ale wód ja też nie mam za dużo . Ale ma już takie dni gdzie w ciągu dnia mało daje o sobie znać
|
|
|
|
#3578 |
|
Zakorzenienie
|
Moj tez ma lepsze i gorsze dni. Czasem rompluje ostro a czasem ciiiiiiisza
wieczory sa aktywne. Kurcze znow skurcze u mnie, pytam sie, ale ja nie rodze jeszzce prawda ?!?!?!?! Na co polozna NIEWIEM, niewiem co tam na dole sie dzieje .... eeee aaaa aaaaa aaaaaa dzis usg mi nie beda robic. Jutro albo wpon wczoraj szyjka byla okej cukry po obiedzie ( dietetycznym: ryz marchewka i kurczak w sosie, a zupa z grysikiem eeee.... a nie dieteryczne: kapusniak i zapiekanka z makaronem) hehe no ja dostalam.diete bo mam miec diete, pani polozna pryszla i otym rozmawiala, wiec w porzadku. Jakos przezyje. Na razie kolejny magnez.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3579 | |
|
Wtajemniczenie
|
Czy Wy także czujecie się dzisiaj senne, zmęczone, ociężałe???
Ja się czuję jak stara babcia, na nic nie mam siły, bola mnie nogi jak na jakiś reumatyzm a na zakupach szłam okrakiem, wręcz szpagatem prawie w tempie ślimaka... :eek" m a s a k r a ---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- Cytat:
A cukier się już unormował?
"Jak wychować szczęśliwe dziecko" John Medina "Mamo, Tato co Ty na to? 1,2,3" Paweł Zawitkowski "Język Niemowląt" Tracy Hogg, Melinda Blau http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html Edytowane przez selena85 Czas edycji: 2013-11-30 o 15:41 |
|
|
|
|
#3580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3581 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrze że jesteście
dzięki.Mi nic ostatnio nie mówił o wodach,ale napewno by wspomniał jakby się coś działo. Bo pomierzyl Miłoszka całego
|
#3582 | |||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
I trzymam kciuki, żeby się wszystko unormowało, a Malutka siedziała grzecznie w brzuszku u Mamusi! Cytat:
Cytat:
Mam nadzieję, że skurcze się wyciszą, a cukier ustabilizuje bez insuliny. A pisz w każdej chwili, po to tu jesteśmy, żeby Cię wspierać i do pionu ustawiać, nie damy Ci się tam zapłakać i wściec ze stresu! A szpitalną dietą mnie lekko szokujesz, chociaż tak naprawdę właściwie można się było spodziewać czegoś takiego...Cytat:
Ale podziwiam Cię za tą siłę psychiczną z jaką zniosłaś przedwczesne narodziny Synka, wszelkie problemy i radości, które się z tym wiązały, i Twoje oswojenie z sytuacją OIOMu... Nie wiem jak ja bym sobie z tym psychicznie poradziła, ale czuje dusza moja, że gorzej niż Ty...![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3583 |
|
Zakorzenienie
|
Evi
Tylko że narkoza jest mniej bezpieczna dla dziecka i matki. Więc ja bym niby wolała narkoze, ale wyklocac się nie będę.
|
#3584 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
Jestem mamusią 2-miesięcznej Majusi Sprzedam nowy, nieużywany zestaw Tommy Tippe (3 butelki po 150ml, kubeczki na mleko, laktator, opakowanie do przechowywania). Tak się złożyło, że nie mogłam karmić piersią i mi to leży. Mam rownież całe opakowanie wkładek laktacyjnych i płatków kosmetycznych. Sprzedam za rozsądną cenę, najlepiej na zaproponowaną. Mam także sporo czystych pieluch i ubranek. I cały duży octenisept. Więcej informacji na priv! Pozdrawiam i trzymam kciuki za pomyślne rozwiązania!
|
|
#3585 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
zaglądam i widzę, że żadna się nie rozpakowała - to dobrze ![]() Mam dzisiaj jakiś "sprzątający" dzień, nie wiem co mnie naszło. Wstyd przyznać, ale od rana dopiero usiadłam i zjadlam pierwszy posiłek. I zamiast odpoczywać cały czas mnie nosi. Czyżby objawy syndromu wicia gniazda (tak to sobie tłumacze )Najgorsze, że rozwieszenie głupiego prania zajęło mi trzy razy więcej czasu niż normalnie, a o zmęczeniu nie wspomnę. Tak więc pracowicie rozpoczęty 33 tydz ![]() Gosia wspolczuje tego cholerstwa. Fakt z tym za bardzo lekami nie powalczy - ważne tylko żeby nawadniać organizm. Trzymajcie się wszyscy. Dziewczyny z de - jak piszecie o warunkach w tamtejszych szpitalach to nóż mi się w kieszeni otwiera. Gdzie nam i naszym szpitalom do tych standardów
|
#3586 |
|
Rozeznanie
|
Witam dziewczyny. Odnośnie mojej lekarki prowadzącej mam duże zastrzeżenia, nie wiem czy słuszne. Byłam na wizycie 3 tygodnie temu, dała mi tylko L4 i spytała czy czuję ruchy. Wczoraj byłam na kolejnej i niemal to samo. Zgłosiłam, że maleństwo przez trzy doby prawie się nie ruszało! Ona, że tętno ma normalne więc nie zbadała mnie usg porządnie. Wypisała L4 i mówi: to tyle. Ja pytam co znaczy taka zmniejszona ruchliwość. Ona: może oznaczać niewydolność łożyska. Tyle...
Zapytałam czy nie zleci mi żadnych badań więc uznała, że MOGĘ zrobić morfo i mocz... Dzisiaj mały rusza się dużo, jednak myślę czy nie zgłosić się jutro na IP i powiedzieć, że się nie rusza, żeby mnie zbadali porządnie ![]() Stresuję się przez tą babę, myślicie, że przesadzam?
|
#3587 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja pierdziele... nic dziwnego, że się denerwujesz po takiej wizycie, bo nie wiesz co jest grane, a wiadomo, że ważne aby mieć jakąś pewność i być spokojnym. Ja bym się wściekła na nią znając mnie i poszłabym do innego ginekologa. W sumie to tak zrobiłam, gdy moja ginekolog na początku ciaży też ograniczała się do wizyty polegającej na badaniu tętna, wagi, ciśnienia ew. morfo i moczu a USG jak już zrobiła to 2 minutowe. Po każdej wizycie u niej czułam niedosyt, niepewność, niezadowolenie i brak kompetencji przez to z jej strony... Przepisałam się do innego gina i to była najlepsza decyzja.
|
|
#3588 |
|
Rozeznanie
|
Selena85 po nowym roku idę do prywatnej lekarki, niestety teraz mnie nie stać na prywaciarza. No mi mierzą ciśnienie, a mocz i morfo będę mieć robione 3 raz - bo poprosiłam.
Ty przepisałaś się prywatnie?
|
#3589 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam jak selena też z tego względu zmieniłam lekarza . I jak coś się dręczy to warto zmienić lub chociaż na jedną wizytę umówić się do innego .
|
|
|
|
#3590 |
|
Zakorzenienie
|
Demononyianioły jeśli coś Ci nie odpowiada to zawsze można zmienić lekarza. Chociaż powiem Ci że mnie powaliło to,że te badania krwi i moczu to tak z łaski na uciechę.
JÓZEFINA oby wszystko było w porządku,żeby mała urodziła się o czasie
|
#3591 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Z moich dwóch porodów to wydaje mi się,że gdybyś miała skurcze porodowe to wiedziałabyś o tym. Widzisz mi na ktg jakiś czas temu skurcze wychodziły nawet 90,więc mocne,nic nie powiedzieli i jakoś jeszcze nie urodziłam. Będzie dobrze! Trzymaj się
|
|
#3592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym się wybrała na ip, zrobią usg i się uspokoisz.
|
|
#3593 |
|
Zadomowienie
|
Hej, wreszcie wolniejsza chwilka-mieliśmy jeszcze gości, ale teraz luźniej.
Emma, to nie wiem, o co tej położnej chodziło ze znieczuleniem, nam tak mówiła Gosia, biedaku, oby Ci szybko minęło! Pewnie to rzeczywiście ta jednodniowa zaraza, więc zaraz powinna przejść U nas na porodówce też jest jedna sala podwójna i jedna do porodów rodzinnych, więc również zazdroszczę dziewczynom z de Ale dziś np.dowiedziałam się, że mój bratanek po 6h porodu bez postępu urodził się cc (kilka lat temu) więc i teraz jestem spokojniejsza, że gdyby co nie będą czekać nie wiadomo ile I nie pamiętam, co jeszcze chciałam...
|
#3594 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Byliśmy dzisiaj na 3 'dużym' USG Blanka została Blanką, żadna antenka się nie uwidoczniła Wszystko jest w porządeczku, mała warzy już 1700 g . Ułożona jest główkowo (ale ona już od daaawna siedzi na nietoperza więc żaden news ).Termin porodu z OM mam na 10.02, a z dzisiejszego USG 29.01. Z pierwszego 'dużego' USG mam na 8.02 i tego terminu się trzymam ![]() Troszkę mnie zirytowało, że już 3 razy płaciłam za usg 3d, a zawsze miałam 2d Na ostatnie usg specjalnie poszłam gdzieś indziej i też zrobili mi tylko w 2d No trudno, ważne, że z małą wszystko ok
|
|
|
#3595 | |||
|
Zadomowienie
|
Witam się weekendowo!
Cytat:
Cytat:
iwantyou99 jak patrze na Dominika, to aż mi się micha cieszy. Dobrze, że oczka zdrowe. Cytat:
demonyianioly poszłabym jak najbardziej na IP, żeby sobie oszczędzić stresu, powiedziałabym, że słabiej czuje ruchy i twardnieje mi brzuch. lekarkę bym zmieniła obowiązkowo, bo jej podejście nie ma nic wspólnego z opieką nad ciężarną. Sama zmieniłam lekarza i jestem z tego faktu bardzo zadowolona. Gosiu zdrowiej! Migotko trzymaj się dzielnie w szpitalu i przemawiaj do Boryska, że jeszcze nie czas wychodzić! Akkma za wyniki!Ejani na problemy z wargami jest zalecana do leżenia pozycja Simsa – leżenie na lewym boku z udami podciągniętymi w stronę brzucha, z poduszką pod pośladkami. Mi pomaga. Ja miałam kiepską noc, rewolucyjny żołądkowo poranek, więc cały dzień jestem jakby mnie ktoś przeżuł i wypluł. |
|||
|
|
|
#3596 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak, prywatnie. Inny lekarz, z certyfikatem FMF, to od razu inna wizyta, badanie, wszystko dokładnie sprawdza, bada, odpowiada na pytania, pokazuje, tłumaczy, pożartuje a i jeszcze daje raport z badania na wychodne z kompletem zdjęć USG. Dobrego lekarza z powołaniem i kwalifikacjami to trzeba dzisiaj ze świeca szukać. Tak więc kochana jeśli ma Ci to zapewnić spokój i pewność to nie ma co się zastanawiać i nawet warto dołożyć ten ostatni grosz z budżetu domowego jeśli posiadasz chociażby jakieś tam zaskórniaki w "śwince skarbonce"
|
|
#3597 |
|
Gang Iren
|
Dzięki dziewczyny za życzenia zdrowia
Już jest w sumie OK i mam nadzieję,że wirus nie powróci. Każdy miał po jednym dniu. Dzisiaj zrobiłam sobie drzemkę z Erykiem i już po niej lepiej się poczułam,już nie tak słabo
|
#3598 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja też mi tak średnio pasuje, co raz jest lepiej, to potem znowu mam jakiś niedosyt, i chyba się skończy zmianą w 34 tc, myślicie, że to za późno? Żeby nie było, poza niedopasowaniem charakterów (co u mnie chyba przeważa) mam też inne powody, żeby nie było
|
|
#3599 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie przeżyłam najcięższą traumę odkąd jestem ciężarna i moje ciało się zmienia... Nie miałam rozstępów na brzuchu, ani piersiach przytyłam 10 kg więc sporo jak na 29 tydzień... ale ale! odwracam się i widzę, że całe CAŁE moje pośladki są w czerwonych bruzdach, są ich dziesiątki. Wyczuwalne pod palcami... Nie wiem czego to wina, bo noszę cały czas spodnie w rozmiarze 36...
![]() ![]() PS. Idę jutro na IP
wymiana kosmetyczna : https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post48628710 Edytowane przez demonyianioly Czas edycji: 2013-11-30 o 20:06 |
|
|
|
#3600 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:39.

Dziewczyny te po 30tyg dziecko częściej Wam się ruszało czy rzadziej? Wczoraj był mega aktywny dzień a dziś mały mało i słabo się rusza.

16.06.2012 

Marzę aby rozłąka z mężem była już tylko wspomnieniem i aby był z nami i mógł pomóc ale wszystko wskazuje na to że będę musiała zadzwonić po teściową
a chciałam tego uniknąć. Młodego trzeba jednak czasem znieść ze schodów, włożyć do wanny, czy posadzić na kibelek, proza życia a dźwiganie niemal 12kg w 32tyg do najłatwiejszych nie należy.. niech mnie ktoś przytuli....
I trzymam kciuki, żeby się wszystko unormowało, a Malutka siedziała grzecznie w brzuszku u Mamusi!
rano ktg, wygladalo mi to znow na regularne skurcze jedna pani pokrecila glowa druga nic nie powiedziala. Czekam na lekarza. Wczoraj internista powiedzial ze insulina jeszcze nie. Ale rano cukoer skoczyl do 146 na czczo, wieczorem.po posilku byl 124 wiec juz fajnie. Chyba po sterydach na pluca malego. Gorzej ze skurcze byly to czarno widze juz dzisiejszt dzien: fenoterol, cukier, insulina.
Ale podziwiam Cię za tą siłę psychiczną z jaką zniosłaś przedwczesne narodziny Synka, wszelkie problemy i radości, które się z tym wiązały, i Twoje oswojenie z sytuacją OIOMu... Nie wiem jak ja bym sobie z tym psychicznie poradziła, ale czuje dusza moja, że gorzej niż Ty...

No trudno, ważne, że z małą wszystko ok