Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7 - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-30, 14:15   #3571
gosia261282
Gang Iren

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny te po 30tyg dziecko częściej Wam się ruszało czy rzadziej? Wczoraj był mega aktywny dzień a dziś mały mało i słabo się rusza.
Ja tak mam bardzo często,że Młody jeden dzień się rusza mocno,na drugi prawie wcale. Myślę,że jak ułoży się ciut inaczej to mało go czuję,może też wpływ ma to łożysko na przedniej ścianie. Ale generalnie w poprzednich ciążach też zdarzały się dni,że dziecko było spokojniejsze,a później znów normalnie aktywne. Zresztą z urodzonymi dzieciaczkami też tak jest przecież,że są dni że dziecko mało śpi,jest pobudzone,a są dni kiedy przesypia sporo.
Stary 2013-11-30, 14:23   #3572
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Jak tak dalej będzie to się przejąde na ip- bo wizytę mam dopiero 1,5tygodnia (dni odliczam-jak na zbawienie ). Teraz jak leże to puka trochę. A jak siedzę to się wypina na lewym boku.
Stary 2013-11-30, 14:25   #3573
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki dziewczyny. Schizuje bo jednak nie łatwo być mama wcześniaka. Chciałabym by mi udało,ciążą nie była planowana to tym bardziej, strach zostaje. I to jeszcze większy niż wcześniej,bo wiesz co może być. A dość się naogladalam w szpitalu.
Nie wyobrażam sobie podwójnie przeżywać tego wszystkiego..Dorotka i tak stosunkowo dobrze sobie radziła w porównaniu z innymi dzieciaczkami a i tak drżę codziennie szczególnie w kwestii oddychania. Mam nadzieję, że spokojnie donosisz dzieciaczka
Stary 2013-11-30, 14:37   #3574
pilotka86
Rozeznanie

Cytat:
Hej Dziewczyny te po 30tyg dziecko częściej Wam się ruszało czy rzadziej? Wczoraj był mega aktywny dzień a dziś mały mało i słabo się rusza.
u mnie praktycznie było cały czas było tak samo. najbardziej szaleje w nocy, nad ranem, kiedy czuje jedzenie a ja jestem głodna he no i czkawka prawie non stop. acha i podczas stresu.
ale czasami czuję mniejsze ruchy np od dwóch dni... a dokładnie od czwartku w nocy, nawet zastanawiałam się czy na ip jechać, bo ruchy są ale nie tak częste i nie tak mocne jak wcześniej. zobacze jeszcze dzisiaj i jutro.

ale pamiętam, że pytałam o ruchy lekarza i mówił, że ważna jest ogólna odczuwalność a nie moc także myślę, że u Ciebie wszystko dobrze

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
Co do ubranek to oczywiście te przez głowę też da się maluchowi wcisnąć, ale mam wrażenie, że one są takie"rozmemłane" pod szyją i praktycznie maluch ma cycki na wierzchu
A suszenie...no cóż-po grzejnikach.

A co do porodu to sama nie wiem czy jest co opisywać. Szczerze mówiąc byłam tak oszołomiona tempem całej akcji, że jakoś mój mózg nie zapisał sobie zbyt wielu wspomnień z tego momentu.
hehe rozmemłane moje ulubione określenie

hmmm jak chcesz oczywiście, skoro nie pamietasz to wiadomo pytałam, bo widziałam na innych wątkach że mają takie opisy

spadam,
do późneij
pilotka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-30, 14:42   #3575
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

U Ciebie też był stres,mimo że Dorotka była w tym 35tyg się urodziła,ale miała ponad 2kg i było dużo dużo szybieciej. A ja cieszyłam się każdym gramem jak głupia,gorzej jak infekcja się im przyplatała. A one 2 miesiące przelezały a dziś dziękuję Bogu że są zdrowe jak rybki,łobuziary.

Leże i rusza się całkiem przyzwoicie. Chyba będę musiała więcej leżeć,chociaż przy dziewczynach i teściowej to nie wykonalne.

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Pilotka dzięki a co do opisu cc to nie ma w tym nic szczególnego. Naprawdę.
Jedną babka co była na poprzednim moim mamusiowym to jak trafiła na ip to pisała na wątku cały czas no wesoło było. A druga to znów urodziła na izbie bo już miała parte,nie zdążyli jej dać na porodówkę
Stary 2013-11-30, 15:00   #3576
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Moja ma na zmianę. Jeden dzien szaleje co chwile a na drugi więcej leniuchuje i tylko pojedyńcze jej ruchy czuję.

---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
u mnie robią tylko 2d a szkoda mi kasy na 3d - u mnie to kosztuje 250 zł...
O matko, to faktycznie nie złe zdzierstwo... :/

To poprostu będziesz miała niespodziankę po porodzie jak zobaczysz swoje dziecię w pełnej okazałości

---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Ja tak mam bardzo często,że Młody jeden dzień się rusza mocno,na drugi prawie wcale. Myślę,że jak ułoży się ciut inaczej to mało go czuję,może też wpływ ma to łożysko na przedniej ścianie. Ale generalnie w poprzednich ciążach też zdarzały się dni,że dziecko było spokojniejsze,a później znów normalnie aktywne. Zresztą z urodzonymi dzieciaczkami też tak jest przecież,że są dni że dziecko mało śpi,jest pobudzone,a są dni kiedy przesypia sporo.
O właśnie - tak jest Normalka
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-30, 15:12   #3577
upadly_aniol00
Zakorzenienie

bella u mnie teraz Kacper dużo mniej się rusza . Czasem jak chodzę całe dzień i się położę to trochę pokopie i się uspokaja . Dopiero wieczorem jak się położę daje znak . Ale wód ja też nie mam za dużo . Ale ma już takie dni gdzie w ciągu dnia mało daje o sobie znać
Stary 2013-11-30, 15:21   #3578
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Moj tez ma lepsze i gorsze dni. Czasem rompluje ostro a czasem ciiiiiiisza wieczory sa aktywne.

Kurcze znow skurcze u mnie, pytam sie, ale ja nie rodze jeszzce prawda ?!?!?!?! Na co polozna NIEWIEM, niewiem co tam na dole sie dzieje .... eeee aaaa aaaaa aaaaaa dzis usg mi nie beda robic. Jutro albo wpon wczoraj szyjka byla okej cukry po obiedzie ( dietetycznym: ryz marchewka i kurczak w sosie, a zupa z grysikiem eeee.... a nie dieteryczne: kapusniak i zapiekanka z makaronem) hehe no ja dostalam.diete bo mam miec diete, pani polozna pryszla i otym rozmawiala, wiec w porzadku. Jakos przezyje. Na razie kolejny magnez.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-11-30, 15:46   #3579
selena85
Wtajemniczenie

Czy Wy także czujecie się dzisiaj senne, zmęczone, ociężałe???

Ja się czuję jak stara babcia, na nic nie mam siły, bola mnie nogi jak na jakiś reumatyzm a na zakupach szłam okrakiem, wręcz szpagatem prawie w tempie ślimaka... :eek" m a s a k r a

---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ----------

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
Moj tez ma lepsze i gorsze dni. Czasem rompluje ostro a czasem ciiiiiiisza wieczory sa aktywne.

Kurcze znow skurcze u mnie, pytam sie, ale ja nie rodze jeszzce prawda ?!?!?!?! Na co polozna NIEWIEM, niewiem co tam na dole sie dzieje .... eeee aaaa aaaaa aaaaaa dzis usg mi nie beda robic. Jutro albo wpon wczoraj szyjka byla okej cukry po obiedzie ( dietetycznym: ryz marchewka i kurczak w sosie, a zupa z grysikiem eeee.... a nie dieteryczne: kapusniak i zapiekanka z makaronem) hehe no ja dostalam.diete bo mam miec diete, pani polozna pryszla i otym rozmawiala, wiec w porzadku. Jakos przezyje. Na razie kolejny magnez.

Ciekawe co sobie myśli Twoje maleństwo o tych skurczach: "idę czy nie idę? chyba idę? nie idę?"

A cukier się już unormował?

Edytowane przez selena85
Czas edycji: 2013-11-30 o 15:41
Stary 2013-11-30, 15:49   #3580
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

ja bym po takim tekście trupem padła
Stary 2013-11-30, 16:00   #3581
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Dobrze że jesteście dzięki.

Mi nic ostatnio nie mówił o wodach,ale napewno by wspomniał jakby się coś działo. Bo pomierzyl Miłoszka całego
Stary 2013-11-30, 16:02   #3582
EVI07
Raczkowanie

Cytat:
O kurcze,nieciekawie! Czy oni naprawdę nie myślą. Jak to zrobić jak ma się starsze dziecko?
Też bym nie dała się położyć,chyba żeby mus był,bo coś by zagrażało dziecku.
No właśnie dla mnie to niepojęte, jesli oczywiście coś z Maluszkiem byłoby nie tak, to pójdę do szpitala bez mruknięcia, ale jeśli będzie wszystko ok, to przed świętami się tam nie wybieram, nie zrobię Wiktorii takiego świństwa!
Cytat:
Napisane przez Sheperdess Pokaż wiadomość
Może to nerwowe? Z tym szpitalem to dziwne, że opłacałoby im się tyle Cię trzymać. Masz rację, jeśli nic się nie będzie działo zgłoś się po świętach.
Właśnie tak zrobię. A o opłacalność nie pytam, bo w naszym kraju to jest ostatnia rzecz, jaką można byłoby sensownie załatwić...
Cytat:
Napisane przez J0zefina Pokaż wiadomość
Piszecie że chciałybyście już urodzić, czytam o mamach które już tulą maluchy a ja dziś z drżeniem serca i dusza na ramieniu jechałam do szpitala ze skurczami i krwawieniem i modliłam się żeby to nie było już...
Tak bardzo chciałabym aby moja Mała poczekała na koniec stycznia widzę jednak że coraz częściej daje mi znaki że chyba jednak nic z tego...
Lekarz chciał mnie zostawić w szpitalu ale co z moim smykiem w domu Marzę aby rozłąka z mężem była już tylko wspomnieniem i aby był z nami i mógł pomóc ale wszystko wskazuje na to że będę musiała zadzwonić po teściową a chciałam tego uniknąć. Młodego trzeba jednak czasem znieść ze schodów, włożyć do wanny, czy posadzić na kibelek, proza życia a dźwiganie niemal 12kg w 32tyg do najłatwiejszych nie należy.. niech mnie ktoś przytuli....
Przytulam mocno! I trzymam kciuki, żeby się wszystko unormowało, a Malutka siedziała grzecznie w brzuszku u Mamusi!
Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość
Dziewczyny a ja mam pytanie, tez Was tak bola piersi???? Bo mnie zaczely bolec pare dni temu, tak , ze sie dotknac nie moge, sa takie obrzmiale i mam wrazenie, ze kazda jest o jakis kilogram ciezsza
Mam podobne odczucia, moje też już 3 dzień bolą i się ciężkie zrobiły.
Cytat:
U mnie coraz gorzej, glownie o nastroj chodzi. rano ktg, wygladalo mi to znow na regularne skurcze jedna pani pokrecila glowa druga nic nie powiedziala. Czekam na lekarza. Wczoraj internista powiedzial ze insulina jeszcze nie. Ale rano cukoer skoczyl do 146 na czczo, wieczorem.po posilku byl 124 wiec juz fajnie. Chyba po sterydach na pluca malego. Gorzej ze skurcze byly to czarno widze juz dzisiejszt dzien: fenoterol, cukier, insulina.

Ktos pisal ze dobrze znosze szpitalny pobyt? Prosze odwolac. Chce mi sie kopac w to lozko dzis.

Ale opieka jest fajna chociaz tyls
Kochana, przytulam Cię bardzo mocno!Mam nadzieję, że skurcze się wyciszą, a cukier ustabilizuje bez insuliny. A pisz w każdej chwili, po to tu jesteśmy, żeby Cię wspierać i do pionu ustawiać, nie damy Ci się tam zapłakać i wściec ze stresu! A szpitalną dietą mnie lekko szokujesz, chociaż tak naprawdę właściwie można się było spodziewać czegoś takiego...
Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny! My nadal w szpitalu. Dominik jutro moze dostać szczepienia - 43 doba zycia. Potem dwa dni obserwacji i mam nadzieje ze fruu do domku.
Powiem Wam szczerze ze po tylu tygodniach spędzonych w szpitalu wszystkie położne okazują sie byc najlepszymi koleżankami a ich praca wydaje sie byc bardzo profesjonalna. Chyba poprostu oswoilam sie juz z tym wszystkim. Wczoraj nawet nasza kochana pani Zuzia ktora nauczyła Dominika pic z butelki powiedziała ze bedzie za nami tęsknić
Swoją droga był wczoraj jakiś sądny dzien (29- znów ta 9)
Dzieci z intensywnej trafiały do nas ( te " lepsze" przypadki- choć nie wiem czy o dziecku z bezdechami średnio co 15 min mozna tak powiedziec) bo tam działy sie dantejskie sceny. Dwa porody bliźniacze - jeden 33tc drugi 26tc. Dwa zabiegi kardio. Dwa lasery na oczka. Trzy transport zewnętrzne dzieci z zamartwica. Dramat. Wieczorem miałam ochotę te wszystkie położne popezytulac. I do tego Michas który w szpitalu jest 6 miesiąc wymaga ciągłej obecności kogoś bo to duzy chłopak i jest ciekawy swiata i spragniony bliskości.
Ale tak ku pokrzepieniu serc powiem ze z wszystkim dały radę i o 21 wszystkie dzieciaki pachnące i świeżutkie po kąpieli ( w ktorej rzecz jasna czynnie brałam udział) zajadaly swoje mleczko.
Dominiś jest śliczny! I cieszę się, że macie perspektywę wyjścia do domciu! Ale podziwiam Cię za tą siłę psychiczną z jaką zniosłaś przedwczesne narodziny Synka, wszelkie problemy i radości, które się z tym wiązały, i Twoje oswojenie z sytuacją OIOMu... Nie wiem jak ja bym sobie z tym psychicznie poradziła, ale czuje dusza moja, że gorzej niż Ty...
Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Czy któraś z Was orientuje się może, od czego zależy przy CC jakie znieczulenie będzie zastosowane?
Chodzi mi o to czy znieczulenie od pasa w dół czy ogólna narkoza...

Kto i co o tym decyduje?
Można sobie wybrać? Oni się w ogóle o to pytają pacjentki?
Podobno dają wybór, ale forsują znieczulenie w kręgosłup. Mnie tylko ginka powiedziała, że to ja podpisuję zgodę na znieczulenie i mam prawo odmówić tego, które mi nie odpowiada.
Cytat:
Hej.
U mnie noc koszmarna. Rzygałam dalej jak widziałam \+ straszny ból brzucha. A teraz jest w sumie OK,tylko czuję się słabo.
A Eryk wczoraj czuł się dobrze,a dziś jakiś niemrawy,popłakuje,przytu la się. Co jest dziwne,bo moje dziecko jest normalnie wulkanem energii,wszędzie go pełno...
To jest najgorsze jak dzieciakom coś dolega
Współczuję Ci bardzo, mogę się tylko domyślać jak bardzo jesteś osłabiona. A w kestii chorowania dzieci w pełni się z Tobą zgadzam, sama wolę być chora 3 razy, niż żeby Wika 1 raz była chora. Zdróweczka Wam wszystkim życzę!
Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Szczerze, to ja bym wolała pełną narkozę niż być świadomą, że grzebią w brzuchu
Dokładnie, ja będę się wykłócać, że chcę to przespać, od mojego kręgosłupa won!
EVI07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-30, 16:20   #3583
Hosenka*
Zakorzenienie

Evi
Tylko że narkoza jest mniej bezpieczna dla dziecka i matki.
Więc ja bym niby wolała narkoze, ale wyklocac się nie będę.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-30, 16:30   #3584
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny Jestem mamusią 2-miesięcznej Majusi Sprzedam nowy, nieużywany zestaw Tommy Tippe (3 butelki po 150ml, kubeczki na mleko, laktator, opakowanie do przechowywania). Tak się złożyło, że nie mogłam karmić piersią i mi to leży. Mam rownież całe opakowanie wkładek laktacyjnych i płatków kosmetycznych. Sprzedam za rozsądną cenę, najlepiej na zaproponowaną. Mam także sporo czystych pieluch i ubranek. I cały duży octenisept. Więcej informacji na priv! Pozdrawiam i trzymam kciuki za pomyślne rozwiązania!

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-30, 16:33   #3585
patrycjja
Zadomowienie

Dzień dobry zaglądam i widzę, że żadna się nie rozpakowała - to dobrze
Mam dzisiaj jakiś "sprzątający" dzień, nie wiem co mnie naszło. Wstyd przyznać, ale od rana dopiero usiadłam i zjadlam pierwszy posiłek. I zamiast odpoczywać cały czas mnie nosi.
Czyżby objawy syndromu wicia gniazda (tak to sobie tłumacze)
Najgorsze, że rozwieszenie głupiego prania zajęło mi trzy razy więcej czasu niż normalnie, a o zmęczeniu nie wspomnę.
Tak więc pracowicie rozpoczęty 33 tydz

Gosia wspolczuje tego cholerstwa. Fakt z tym za bardzo lekami nie powalczy - ważne tylko żeby nawadniać organizm. Trzymajcie się wszyscy.

Dziewczyny z de - jak piszecie o warunkach w tamtejszych szpitalach to nóż mi się w kieszeni otwiera. Gdzie nam i naszym szpitalom do tych standardów
Stary 2013-11-30, 16:53   #3586
demonyianioly
Rozeznanie

Witam dziewczyny. Odnośnie mojej lekarki prowadzącej mam duże zastrzeżenia, nie wiem czy słuszne. Byłam na wizycie 3 tygodnie temu, dała mi tylko L4 i spytała czy czuję ruchy. Wczoraj byłam na kolejnej i niemal to samo. Zgłosiłam, że maleństwo przez trzy doby prawie się nie ruszało! Ona, że tętno ma normalne więc nie zbadała mnie usg porządnie. Wypisała L4 i mówi: to tyle. Ja pytam co znaczy taka zmniejszona ruchliwość. Ona: może oznaczać niewydolność łożyska. Tyle...
Zapytałam czy nie zleci mi żadnych badań więc uznała, że MOGĘ zrobić morfo i mocz...
Dzisiaj mały rusza się dużo, jednak myślę czy nie zgłosić się jutro na IP i powiedzieć, że się nie rusza, żeby mnie zbadali porządnie
Stresuję się przez tą babę, myślicie, że przesadzam?
demonyianioly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-30, 17:00   #3587
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez demonyianioly Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny. Odnośnie mojej lekarki prowadzącej mam duże zastrzeżenia, nie wiem czy słuszne. Byłam na wizycie 3 tygodnie temu, dała mi tylko L4 i spytała czy czuję ruchy. Wczoraj byłam na kolejnej i niemal to samo. Zgłosiłam, że maleństwo przez trzy doby prawie się nie ruszało! Ona, że tętno ma normalne więc nie zbadała mnie usg porządnie. Wypisała L4 i mówi: to tyle. Ja pytam co znaczy taka zmniejszona ruchliwość. Ona: może oznaczać niewydolność łożyska. Tyle...
Zapytałam czy nie zleci mi żadnych badań więc uznała, że MOGĘ zrobić morfo i mocz...
Dzisiaj mały rusza się dużo, jednak myślę czy nie zgłosić się jutro na IP i powiedzieć, że się nie rusza, żeby mnie zbadali porządnie
"eek: faktycznie jakaś mało ambitna, żeby nie powiedzieć olewcza ta lekarka :/
Ja pierdziele... nic dziwnego, że się denerwujesz po takiej wizycie, bo nie wiesz co jest grane, a wiadomo, że ważne aby mieć jakąś pewność i być spokojnym.
Ja bym się wściekła na nią znając mnie i poszłabym do innego ginekologa. W sumie to tak zrobiłam, gdy moja ginekolog na początku ciaży też ograniczała się do wizyty polegającej na badaniu tętna, wagi, ciśnienia ew. morfo i moczu a USG jak już zrobiła to 2 minutowe. Po każdej wizycie u niej czułam niedosyt, niepewność, niezadowolenie i brak kompetencji przez to z jej strony... Przepisałam się do innego gina i to była najlepsza decyzja.
Stary 2013-11-30, 17:05   #3588
demonyianioly
Rozeznanie

Selena85 po nowym roku idę do prywatnej lekarki, niestety teraz mnie nie stać na prywaciarza. No mi mierzą ciśnienie, a mocz i morfo będę mieć robione 3 raz - bo poprosiłam.
Ty przepisałaś się prywatnie?
Stary 2013-11-30, 17:12   #3589
upadly_aniol00
Zakorzenienie

ja mam jak selena też z tego względu zmieniłam lekarza . I jak coś się dręczy to warto zmienić lub chociaż na jedną wizytę umówić się do innego .
Stary 2013-11-30, 17:13   #3590
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Demononyianioły jeśli coś Ci nie odpowiada to zawsze można zmienić lekarza. Chociaż powiem Ci że mnie powaliło to,że te badania krwi i moczu to tak z łaski na uciechę.

JÓZEFINA oby wszystko było w porządku,żeby mała urodziła się o czasie
Stary 2013-11-30, 17:23   #3591
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

Kurcze znow skurcze u mnie, pytam sie, ale ja nie rodze jeszzce prawda ?!?!?!?! Na co polozna NIEWIEM, niewiem co tam na dole sie dzieje ....
Migotko spróbuj się nie denerwować,bo to tylko gorzej.
Z moich dwóch porodów to wydaje mi się,że gdybyś miała skurcze porodowe to wiedziałabyś o tym. Widzisz mi na ktg jakiś czas temu skurcze wychodziły nawet 90,więc mocne,nic nie powiedzieli i jakoś jeszcze nie urodziłam.
Będzie dobrze! Trzymaj się
Stary 2013-11-30, 18:04   #3592
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Morfologie i mocz możesz sobie bez łaski sama zrobić, z resztą jak inne badania.
Ja bym się wybrała na ip, zrobią usg i się uspokoisz.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-30, 18:05   #3593
ejani
Zadomowienie

Hej, wreszcie wolniejsza chwilka-mieliśmy jeszcze gości, ale teraz luźniej.

Emma, to nie wiem, o co tej położnej chodziło ze znieczuleniem, nam tak mówiła

Gosia, biedaku, oby Ci szybko minęło! Pewnie to rzeczywiście ta jednodniowa zaraza, więc zaraz powinna przejść

U nas na porodówce też jest jedna sala podwójna i jedna do porodów rodzinnych, więc również zazdroszczę dziewczynom z de

Ale dziś np.dowiedziałam się, że mój bratanek po 6h porodu bez postępu urodził się cc (kilka lat temu) więc i teraz jestem spokojniejsza, że gdyby co nie będą czekać nie wiadomo ile

I nie pamiętam, co jeszcze chciałam...
Stary 2013-11-30, 18:21   #3594
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
no laski a to łóżeczko dla Adasia pościel nie prana jeszcze i włożona tak do fotki
Śliczny komplecik!

Byliśmy dzisiaj na 3 'dużym' USG Blanka została Blanką, żadna antenka się nie uwidoczniła Wszystko jest w porządeczku, mała warzy już 1700 g . Ułożona jest główkowo (ale ona już od daaawna siedzi na nietoperza więc żaden news ).
Termin porodu z OM mam na 10.02, a z dzisiejszego USG 29.01. Z pierwszego 'dużego' USG mam na 8.02 i tego terminu się trzymam

Troszkę mnie zirytowało, że już 3 razy płaciłam za usg 3d, a zawsze miałam 2d Na ostatnie usg specjalnie poszłam gdzieś indziej i też zrobili mi tylko w 2d No trudno, ważne, że z małą wszystko ok
Stary 2013-11-30, 18:56   #3595
forester
Zadomowienie

Witam się weekendowo!
Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
\
kochane zauważyłyście może ostatnio u siebie problemy z zołądkiem, mdłości, rozwolnienie? mnie męczy juz kilka dni :/
tak zauważyłam, co jakiś czas mam wesołe poranki. Podejrzewam, że od magnezu.
Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
małż pomstuje na to łóżeczko okrutnie a przede wszystkim na rysunek z instrukcji
to samo łóżeczko, ta sama historia składania. Zbuntował się na dodatek i teraz nie rozkłada, wolał przestawiać sam meble w sypialni niż je ponownie składać.

iwantyou99 jak patrze na Dominika, to aż mi się micha cieszy. Dobrze, że oczka zdrowe.

Cytat:
U mnie jest tak: z dwa dni aktywności i dzień taki niemrawy (nic ją nie rusza- trzęsę brzuchem , pies szczeka, jem słodkie, leże jak nie lubi itp.), potem znów aktywność. Ale moja córa ma takie "humory" odkąd czuje jej ruchy.

demonyianioly poszłabym jak najbardziej na IP, żeby sobie oszczędzić stresu, powiedziałabym, że słabiej czuje ruchy i twardnieje mi brzuch. lekarkę bym zmieniła obowiązkowo, bo jej podejście nie ma nic wspólnego z opieką nad ciężarną. Sama zmieniłam lekarza i jestem z tego faktu bardzo zadowolona.

Gosiu zdrowiej!

Migotko trzymaj się dzielnie w szpitalu i przemawiaj do Boryska, że jeszcze nie czas wychodzić!

Akkmaza wyniki!

Ejani na problemy z wargami jest zalecana do leżenia pozycja Simsa – leżenie na lewym boku z udami podciągniętymi w stronę brzucha, z poduszką pod pośladkami. Mi pomaga.

Ja miałam kiepską noc, rewolucyjny żołądkowo poranek, więc cały dzień jestem jakby mnie ktoś przeżuł i wypluł.
forester jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-30, 18:57   #3596
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Selena85 po nowym roku idę do prywatnej lekarki, niestety teraz mnie nie stać na prywaciarza. No mi mierzą ciśnienie, a mocz i morfo będę mieć robione 3 raz - bo poprosiłam.
Ty przepisałaś się prywatnie?

Tak, prywatnie.
Inny lekarz, z certyfikatem FMF, to od razu inna wizyta, badanie, wszystko dokładnie sprawdza, bada, odpowiada na pytania, pokazuje, tłumaczy, pożartuje a i jeszcze daje raport z badania na wychodne z kompletem zdjęć USG.
Dobrego lekarza z powołaniem i kwalifikacjami to trzeba dzisiaj ze świeca szukać.
Tak więc kochana jeśli ma Ci to zapewnić spokój i pewność to nie ma co się zastanawiać i nawet warto dołożyć ten ostatni grosz z budżetu domowego jeśli posiadasz chociażby jakieś tam zaskórniaki w "śwince skarbonce"
Stary 2013-11-30, 19:24   #3597
gosia261282
Gang Iren

Dzięki dziewczyny za życzenia zdrowia

Już jest w sumie OK i mam nadzieję,że wirus nie powróci.
Każdy miał po jednym dniu. Dzisiaj zrobiłam sobie drzemkę z Erykiem i już po niej lepiej się poczułam,już nie tak słabo
Stary 2013-11-30, 19:25   #3598
ejani
Zadomowienie

Cytat:
Nie, myślę że to ona jest jakaś dziwna... Badania co miesiąc to przecież norma

Moja też mi tak średnio pasuje, co raz jest lepiej, to potem znowu mam jakiś niedosyt, i chyba się skończy zmianą w 34 tc, myślicie, że to za późno? Żeby nie było, poza niedopasowaniem charakterów (co u mnie chyba przeważa) mam też inne powody, żeby nie było
Stary 2013-11-30, 19:53   #3599
demonyianioly
Rozeznanie

Właśnie przeżyłam najcięższą traumę odkąd jestem ciężarna i moje ciało się zmienia... Nie miałam rozstępów na brzuchu, ani piersiach przytyłam 10 kg więc sporo jak na 29 tydzień... ale ale! odwracam się i widzę, że całe CAŁE moje pośladki są w czerwonych bruzdach, są ich dziesiątki. Wyczuwalne pod palcami... Nie wiem czego to wina, bo noszę cały czas spodnie w rozmiarze 36...

PS. Idę jutro na IP

Edytowane przez demonyianioly
Czas edycji: 2013-11-30 o 20:06
Stary 2013-11-30, 19:58   #3600
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Właśnie przeżyłam najcięższą traumę odkąd jestem ciężarna i moje ciało się zmienia... Nie miałam rozstępów na brzuchu, ani piersiach przytyłam 10 kg więc sporo jak na 29 tydzień... ale ale! odwracam się i widzę, że całe CAŁE moje pośladki są w czerwonych bruzdach, są ich dziesiątki. Wyczuwalne pod palcami... Nie wiem czego to wina, bo noszę cały czas spodnie w rozmiarze 36...
Bo to woda, która zatrzymuje się w organiźmie i hormony tak działają, nie tłuszczyk..... ach ta ciąża... :-]
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości