|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3841 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVIII część niech się kręci
apropo tematu: wlos pod mikroskopem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3842 |
Przyczajenie
|
Dot.: Moje włosy- to jest dramat pomocy!
Nie jestem jakimś specem i sama dopiero uczę się obsługiwać moje włosy, ale patrząc na Twoje tak mi przyszło do głowy...
Może spróbuj je umyć odżywką, a konkretnie balsamem aloesowym Mrs Potters, potem nałożyć odrobinkę AiK Garniera jako bs? Jedwab z GP też jest super, ale przynajmniej dla mnie raczej na same końcówki. No i wygląda na to, że masz fale, poczytaj o zapobieganiu puszeniu, o ugniataniu... Ugotuj sobie żel lniany i nałóż na całe włosy, u mnie i wielu innych sprawdza się jako nawilżacz. No i naprawdę z całego serca polecam hennę, szczególnie Khadi, daje piękne naturalne rudości. Zaraz po farbowaniu włosy są szorstkie, ale po kolejnych myciach ten efekt mija i są widocznie grubsze. |
![]() ![]() |
![]() |
#3843 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3844 |
Zakorzenienie
|
Magda, dlaczego przyliz? Nie mam wlosow takich jak Ty kreconych od samej gory. Zawsze przy czubku mam takie, chocbym nie wiem co robila.
Widocznie taka ich uroda. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez Imperfecta Czas edycji: 2013-11-30 o 06:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#3845 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3846 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurcze mam wrażenie że moim włosom nie służą proteiny mleczne, umyłam włosy kallosem i są takie.... meeega miękkie ale takie nie ciężkie tylko puszek taki jakby ![]()
![]() |
#3847 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3848 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3849 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mi też się robią. Np. przez to że włosy do klamry zawijam zawsze w tę samą stronę to nawet jak umyję jedna strona jest mniej kręcona od drugiej. Ale zawijać nie potrafie inaczej i juz! zauważyłam to niedawno całkiem. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3850 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() I ja nie marudzę ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3851 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3852 |
Zakorzenienie
|
Imperfecta, masz śliczny awatar
![]()
#3853 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tylu od poduszki i opierania glowy. To u mnie tez tak. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3854 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3855 | |
Zadomowienie
|
Yhy
![]() ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- Cytat:
![]() Ja nadal nie wiem, jak spać w czymkolwiek. Zawsze się budzę na wznak, obojętnie jak zasnę. Ananas na czubku mi ciągnie cebulki i mi przeszkadza ![]() Znalazłam już sobie sklep do zamówienia, poczekam do poniedziałku, dzięki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3856 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3857 |
Rozeznanie
|
Kupiłam nowe żele do włosów, dziś jeden testuje - rossmannowski zielony. Miałam kiedyś żółty, był ok, ten co mam teraz ma być mocniejszy. Drugi wzięłam Joanne, ale elastyczną. Może będą fajne
![]() Teraz też próbuje różnych metod radzenia sobie z włosami w nocy, po ananasie nie zawsze jest fajnie, w rozpuszczonych nie mogę bo strasznie się wiercę. Dalej poluje na jakiś czepek satynowy albo na siatkę na włosy, ale nie wiem gdzie ją dorwać stacjonarnie. Ja już chce śnieg! Moje włosy go kochają ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3858 |
Raczkowanie
|
Dot.: Moje włosy- to jest dramat pomocy!
Hmm... dieta ma ogromny wpływ nie tylko na włosy. Ale nie wiem czy sama dieta jest w stanie spowodować taki efekt. Ja też nie odżywiam się najlepiej ale takich problemów nie mam. Szczerze mówiąc nie jestem pewna, co spowodowało takie pogorszenie u Ciebie. Widać ogromną różnicę między wcześniejszym a teraźniejszym wyglądem włosów. Teraz wygląda to jak poważne przeproteinowanie, ale nie widzę w Twojej pielęgnacji niczego, co mogłoby aż tak zadziałać. Rozumiem, że chcesz pofarbować, może jestem nietypowa ale dla mnie ważniejsze jest jak się czuje z moimi włosami niż czy są one idealnie zdrowe. Tylko pamiętaj, że farba na pewno pogorszy ich stan. W każdym razie teraz musisz wziąć się do roboty na poważnie. Już było pisane ale nie zaszkodzi powtórzyć.
1. Olejowanie - absolutna podstawa na teraz. Najlepiej zacząć od tańszych i łatwo dostępnych olejów, żeby nie tracić majątku. Oliwa z oliwek, lniany, słonecznikowy, różowy babydream. 2. Nawilżanie - wszelkie odżywki i maski. Garnier AiK, Alterra granat i aloes (o innych szukaj na wątkach) 3. Wypróbuj siemię lniane - glutek na włosy, albo jako żel albo jako maska (wątek o żelu lnianym). Tanie, mało pracy a działa rewelacyjnie. 4. Zabezpieczanie końcówek - zapomnij o biosilku, on bardziej niszczy niż chroni. Są różne sera silikonowe (z reguły też nazywają się jedwab), polecam marion. Albo kropla oleju. 5. Na początku nie rezygnuj z silikonów. Często uchodzą za zło wcielone, ale lekkie są świetne w pielęgnacji włosów bardzo zniszczonych. Po pierwsze chronią przed dalszymi zniszczeniami a po drugie przez "efekt maski" poprawiają pozorny wygląd włosów co na pewno wpływa na samopoczucie ![]() 6. Na razie zrezygnowałabym z ziół, najczęściej one też wysuszają więc nie ma sensu męczyć nimi włosów w tej chwili. Mam nadzieję, że nieco pomogłam. Powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3859 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tez mialam pisac, ze na noc odkladam ![]() A w sumie to prawie tak robie ![]() Cytat:
A siatki - widzialam ostatnio w stacjonarnym sklepie z artykulami fryzjerskimi, moze masz u siebie w miescie taki sklep? |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3860 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3861 |
Przyczajenie
|
Dot.: Powrót do przeszłości? Puch, brak skrętu mimo pielęgnacji :(
Witaj. Wiesz co? Ja tez tak kiedyś miałam. W końcu doszłam do tego, że włosy mam po prostu jakby obciążone. Spróbuj zacząć od początku. Umyj włosy szamponem z sodą, niech pooddychają. I przetestuj inne oleje. Tylko z umiarem, daj im odpocząć.
Ja doszłam do tego, że służy mi olej słonecznikowy i z pestek dyni nałożony na ok.godzinę po umyciu włosów odżywką Garnier AiK. Nie mogę trzymać oleju za długo. Do ostatniego płukania daję łyżkę glutów z siemienia na litr wody. Nie zaszkodzi łykanie krzemu - ale efekty po dłuższym stosowaniu. Spróbuj pić (łykać) olej z wiesiołka lub pić tran. Albo kupić sobie tabletki Omega w sklepie dla sportowców. Poza tym nie panikuj, nie ścinaj, nie kombinuj z prostownicami itd. Twoje włosy na zdjęciu wyglądają mi na obciążone. Jeżeli ładowałaś na skalp więcej oleju lub odżywek niż Twoje włosy sobie tego życzą, to spróbuj wymasować skórę głowy delikatnym szamponem z białą glinką. Może to jest przyczyna wypadających i wolno rosnących włosów? Popróbuj i trzymaj się! |
![]() ![]() |
![]() |
#3862 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3863 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny chce Wam się aż tak kombinować z tymi włosami??? Mi się czasem wydaje ( i wszystkim dookoła), że ja przesadzam, tony kosmetyków itd... ale żeby specjalnie dla włosów spać w jakiś czepkach?:P to chyba dla mnie już lekka skrajność:P
|
![]() ![]() |
![]() |
#3864 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U mnie dziś ognista czerwień i zapach siana :-D. No i włosy sianowate, bo myte rypaczem i żadnych odżywek i stylizatorow, tylko nocne farbowanie Rubina z Eldu. Już doczytałam, ze to oprócz henny ma jakiś barwnik, pewnie to ta bardziej czerwona niż pomarańczowa czerwień... Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3865 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To już co kto lubi. Jeden za skrajność uzna olejowanie co noc, inny spanie w czepku, kolejny zakręcanie włosów na palec. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3866 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Z pewnym żalem i uczuciem niedosytu, jestem już zmuszona ograniczać pielęgnację, a dopiero co zaczęłam ![]() Niedługo dojdę do w miarę łagodnego szamponu z sls + jakaś maska lub odżywka na chwilę (nie licząc oleju od czasu do czasu, nawet zamówiłam w końcu hinduskie). Zaczynam teraz trochę bardziej zajmować się twarzą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3867 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3868 |
Zadomowienie
|
a używasz żelu? Próbowałaś odgniatać go dopiero rano? U mnie to się często sprawdza, choć teraz po ścięciu to na 2 dzień dziś reanimowałam lekko kremem do loków Boots i były ok
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3869 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3870 |
Zadomowienie
|
Mam pytanie. Właśnie kupiłam olejek Alterry 'migdały i papaja' i chcę go nałożyć na noc na włosy. Nakładać na suche sporą ilość, tak?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:41.