Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 13 - Strona 166 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-30, 20:37   #4951
anlejka
Zakorzenienie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 13

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Zawsze staram się sporo dowiedzieć o miejscu, gdzie mieszkam. Jak widać, nie każdy tak ma a szkoda.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Cenię to, że wiedziała, że jest coś takiego jak Wzgórze Zamkowe i że druga połowa miasta jest za granicą i że jest różowy jeleń. Ale kurna, tyle wiedzą ludzie, którzy przyjadą na jeden dzień, a nie co mieszkają trzy lata w mieście
anlejka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-30, 21:03   #4952
Cattivo
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kas0 Pokaż wiadomość
U mnie jest podobnie. Tylko że większość jest przyjezdnych i wynikają z tego niezłe jaja. Przekładanie zajęć z piątków na chore godziny typu 7 rano, 20 wieczorem w inne dni tylko po to, żeby móc w czwartek wrócić do domu. Egzaminy po dwa w ciągu dnia, zaliczenia tak samo. I jęki, ciągłe jęki, do domuu, do dooomu. Ile ja nerwów na nich zjadłam, próbowałam tłumaczyć i kłócić się, ale co? Głosowanie! I oczywiście wygrywają najdurniejsze pomysły, no ale dooo domuuu.
Nie rozumiem tego, jak ktoś chce studiować dziennie w innym mieście to chyba liczył się z tym, że w tym mieście będzie spędzał większość czasu?
Aaaa no i oczywiście na ostatnich zajęciach przed weekendem połowę miejsc zajmują walizki.
Co to za głupota z tym przekładaniem, bo do domu? U mnie jest mnóstwo osób dojeżdżających, jak ja jadę, to przygotowuję się na 7 godzin jazdy, więc to nie jest hop siup, ale żadna osoba nie robi problemów, że coś tam jej wypada i nie może jechać. Jasne, jak kończymy w piątki o chorej porze, to się narzeka, ale nikomu nie przyszło do głowy, żeby zajęcia przekładać.

Jak są egzaminy, to do domu się jedzie wtedy, jak się pozalicza - nie na łeb na szyję, w końcu lepiej mieć je porozkładane w czasie. Jak komuś zależy, to uczy się na zerówki... A jak ktoś kupi bilet myśląc, że nie ma zajęć, a zajęcia jednak są, to albo je olewa, albo nie jedzie, ale nie terroryzuje całej grupy, że przekładamy, bo on musi jechać. Chyba że większość osób jest w podobnej sytuacji, wtedy tak.

W ogóle takie jęczenie mi się kojarzy z przedszkolakiem. Studia to już jednak samodzielne życie, nic się nie stanie, jak pojedzie się do domu dzień czy dwa później.

Edytowane przez Cattivo
Czas edycji: 2013-11-30 o 21:09
Cattivo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-30, 21:07   #4953
dacn
Zakorzenienie

[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;43955766]Mnie głównie śmieszyły fashionistki, które w słoneczny, bezchmurny dzionek pomykały po ulicach w swoich hunterach czy w innych markowych gumiakach za grubą kasę Jak było pochmurno to nawet nie zwracałam uwagi, co kto ma na nogach. Teraz najwidoczniej moda na te buty przeminęła, bo nawet w deszczowe dni mało kto chodzi teraz w kaloszach.[/QUOTE]

Huntery sa fajne, jakby kosztowały 100 zł to na pewno bym sobie takie sprawiła, a tak pomykam w zwykłych kaloszach.
dacn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-30, 21:13   #4954
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cattivo Pokaż wiadomość
Co to za głupota z tym przekładaniem, bo do domu? U mnie jest mnóstwo osób dojeżdżających, jak ja jadę, to przygotowuję się na 7 godzin jazdy, więc to nie jest hop siup, ale żadna osoba nie robi problemów, że coś tam jej wypada i nie może jechać. Jasne, jak kończymy w piątki o chorej porze, to się narzeka, ale nikomu nie przyszło do głowy, żeby zajęcia przekładać.

Jak są egzaminy, to do domu się jedzie wtedy, jak się pozalicza - nie na łeb na szyję, w końcu lepiej mieć je porozkładane w czasie. Jak komuś zależy, to uczy się na zerówki... A jak ktoś kupi bilet myśląc, że nie ma zajęć, a zajęcia jednak są, to albo je olewa, albo nie jedzie, ale nie terroryzuje całej grupy, że przekładamy, bo on musi jechać. Chyba że większość osób jest w podobnej sytuacji, wtedy tak.

W ogóle takie jęczenie mi się kojarzy z przedszkolakiem. Studia to już jednak samodzielne życie, nic się nie stanie, jak pojedzie się do domu dzień czy dwa później.
Dlatego łatwiej jest, jak terminy egzaminów są narzucane z góry i jedyne, co można uzgodnić, to ewentualne terminy zerowe. U mnie na licencjacie ten system dawał radę i nigdy nie było marudzenia. Na magisterce była taka "wolna amerykanka" i było to irytujące, bo niektórzy się zachowywali, jakby im się chciało zabronić mówienia po polsku.

MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-30, 21:22   #4955
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez _Judith_ Pokaż wiadomość
Jasne, ja tez pewnie nie wiem o wielu zmianach nazw na przyklad na Saskiej Kepie czy na Ursynowie. Ale ona akurat mieszkala od tego Ronda dwa rzuty kamieniem i udawala, ze oryginalnie jest z Zoliborza
A co do tego, ze mozna nie pamietac to zalezy jak sie w rodzinie mowi. Moj brat cioteczny ma obecnie 20 lat i tez mowi Babka bo u nas ta nazwa ciagle funkcjonuje. Moja babcia czasem sie myli i mowi do mnie "tam na Marchlewskiego" i ja wiem, ze mowi o Al. Jana Pawla II, chociaz mialam chyba ze dwa lata jak zmienili nazwe. Tak samo moi wolscy, zoliborscy i srodmiejscy znajomi nadal operuja nazwa Babka albo wiedza o co chodzi kiedy tak sie powie.
Czasami mój ojciec strzeli jakąś nazwą typu "aleja I maja" czy "ulica Gagarina" "ulica Dzierżyńskiego" i się dziwi, ze nie mamy pojęcia o czym on mówi Chociaż nie przebije on babki, która się mnie raz spytała jak dojechać na ulice Stalina
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-30, 21:48   #4956
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;43961749]Czasami mój ojciec strzeli jakąś nazwą typu "aleja I maja" czy "ulica Gagarina" "ulica Dzierżyńskiego" i się dziwi, ze nie mamy pojęcia o czym on mówi Chociaż nie przebije on babki, która się mnie raz spytała jak dojechać na ulice Stalina[/QUOTE]

Moja ś.p. babcia też często mówila, że mieszka na Pstrowskiego, zamiast na Lwowskiej ;-) .

Dziwią mnie ludzie, którzy każą się umawiać na swojej dzielnicy, bo im do centrum ( gdzie ja mieszkam), jest za daleko...i nigdy nie zaproponują miejsca po środku, ani w mojej dzielnicy. Czyli, ze mi nie jest daleko do kogoś jechać, ale w druga stronę, to podroż prawie, że do Indii :banghead:. Komunikacja miejska działa dobrze w obie strony.

Stary 2013-11-30, 22:11   #4957
Chatul
ma zielone pojęcie

Tak w ogóle, co to za emotki :banghead: :thumbup:? U kilku osób widuję je treści posta, a samych emotek nigdy nie widziałam (tzn. wyświetla mi się tylko :banghead: i :thumbup:). To są emotikony z aplikacji na telefony?

Cytat:
Napisane przez _Judith_ Pokaż wiadomość
Jasne, ja tez pewnie nie wiem o wielu zmianach nazw na przyklad na Saskiej Kepie czy na Ursynowie. Ale ona akurat mieszkala od tego Ronda dwa rzuty kamieniem i udawala, ze oryginalnie jest z Zoliborza
A co do tego, ze mozna nie pamietac to zalezy jak sie w rodzinie mowi. Moj brat cioteczny ma obecnie 20 lat i tez mowi Babka bo u nas ta nazwa ciagle funkcjonuje. Moja babcia czasem sie myli i mowi do mnie "tam na Marchlewskiego" i ja wiem, ze mowi o Al. Jana Pawla II, chociaz mialam chyba ze dwa lata jak zmienili nazwe. Tak samo moi wolscy, zoliborscy i srodmiejscy znajomi nadal operuja nazwa Babka albo wiedza o co chodzi kiedy tak sie powie.
Też racja
Stary 2013-11-30, 22:27   #4958
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Tak w ogóle, co to za emotki :banghead: :thumbup:? U kilku osób widuję je treści posta, a samych emotek nigdy nie widziałam (tzn. wyświetla mi się tylko :banghead: i :thumbup:). To są emotikony z aplikacji na telefony?

Też racja
Tak, są w aplikacji mobilnej.

Stary 2013-11-30, 22:33   #4959
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Tak, są w aplikacji mobilnej.

No to powiem szczerze, że mnie to dziwi. Nie rozumiem po co dawać do aplikacji mobilnej emotki, których nie widzą użytkownicy korzystający z przeglądarki
Stary 2013-11-30, 22:40   #4960
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
No to powiem szczerze, że mnie to dziwi. Nie rozumiem po co dawać do aplikacji mobilnej emotki, których nie widzą użytkownicy korzystający z przeglądarki
Myślałam, że je wszyscy widzą. Z resztą, ja nie widzę wszystkich emotek z normalnej wersji wizażu, co też jest dziwne. Powinni nad tym popracować.

Stary 2013-11-30, 23:15   #4961
lapida
Wtajemniczenie

Cytat:
Dlatego łatwiej jest, jak terminy egzaminów są narzucane z góry i jedyne, co można uzgodnić, to ewentualne terminy zerowe. U mnie na licencjacie ten system dawał radę i nigdy nie było marudzenia. Na magisterce była taka "wolna amerykanka" i było to irytujące, bo niektórzy się zachowywali, jakby im się chciało zabronić mówienia po polsku.

u mnie na licencjacie z egzaminami nie było problemów (jedyne, co mnie wkurzało to przesuwanie kolosów - człowiek się uczył kilka dni, przychodzi na koło, a tu grupa radośnie obwieszcza, że "właśnie poszła delegacja prosić panią dr, żeby przesunąć kolosa na następne zajęcia". No, dzięki, ale przed kolejnym trzeba będzie to powtórzyć. Nie mówię, ze trzeba będzie uczyć się wszystkiego od nowa, ale poświęcić czas na odświeżenie wiadomości będzie trzeba).
Za to na magisterce to wlaśnie osoby z miasta, gdzie studiowałam, robiły najwięcej problemów. Mgr robiłam zaocznie, zajęcia w piątki, soboty i niedziele. Podczas sesji, przykładowo: piątek - jeden egzamin, sobota - jeden egzamin, niedziela - jeden egzamin.
Osoby dojeżdzające poprosiły o możliwość zrobienia zerówek w piątek egzaminów sobotnich i niedzielnych.
Zerowka - nieobowiązkowa. Wiadomo, jeden minus, że będzie kumulacja, ale... dla osób dojeżdżających to jednak kasa wydana na dojazd i nocleg.
Kto chciał, podszedł do zerówki, kto nie chciał, szedł na egzamin w sobotę i niedzielę.
Kto miał najwięcej problemów z tego tytułu? Osoby miejscowe, bo: "stawiacie nas, nieidących na zerówkę, w złym świetle".

No, sorry
Stary 2013-11-30, 23:24   #4962
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Myślałam, że je wszyscy widzą. Z resztą, ja nie widzę wszystkich emotek z normalnej wersji wizażu, co też jest dziwne. Powinni nad tym popracować.

Dobra, pokusiłam się o założenie pytajnego wątku na technicznym
Stary 2013-11-30, 23:47   #4963
lapida
Wtajemniczenie

A, jeszcze w kwetii nocowania podczas zjazdów, przypomniało mi się, że MEGA zdziwiło mnie to, że koleżanka, u której czasem nocowałam, obiecała miejsce zbyt wielu osobom i kiedy do niej dotarłam, okazło się, że... brakuje miejsc do spania :/
Był wieczor, obdzwoniliśmy miejsca noclegowe, nic wolnego się nie znalazło.
Dwie dziewczyny spały na gołej podłodze, bez pościeli, pod kocem.
Dodam, że oczywiście za ten nocleg płaciłyśmy jak za normalny hostel :/
Stary 2013-12-01, 00:06   #4964
201604181004
Konto usunięte

Cytat:

Niestety niektórzy ludzie choćby pięć kierunków skończyli, debilami pozostaną. Dlatego jak boga kocham nie ma rzeczy która by mnie zdziwiła wśród studentów. No po prostu nie ma.
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 00:13   #4965
lapida
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
Niestety niektórzy ludzie choćby pięć kierunków skończyli, debilami pozostaną. Dlatego jak boga kocham nie ma rzeczy która by mnie zdziwiła wśród studentów. No po prostu nie ma.
Drabina, spoko, jeszcze trochę studiowania przed Tobą to i wieeeeele sytuacji, które cię zdziwią

przerabiałaś już smsa: "Egzamin przesunięty z poniedziałku na wtorek, godzina i sala bez zmian"? Przyjeżdzasz we wtorek i okazuje się, że ktoś ci zrobił taki strasznie śmieszny żart i teraz czeka cię poprawka?

Na szczęście nie moja historia, bo w sumie od razu dałam się poznać jako ta, która nie da sobie w kaszę napluć (wystarczyło mnie podjuszyć, jak miałam pms )
Stary 2013-12-01, 01:06   #4966
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez lapida
Drabina, spoko, jeszcze trochę studiowania przed Tobą to i wieeeeele sytuacji, które cię zdziwią
dziękuję ciociu lapido za uświadomienie
Stary 2013-12-01, 01:19   #4967
monika_sonia
KOTerator

Dziwi mnie, ze chyba zmieniono tu troche regulamin i posty mozna usuwac. Dziwi mnie ze to przeoczylam, Wy wiedzialyscie?

monika_sonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 01:23   #4968
201604181004
Konto usunięte

yyy co? posty? wiem że można w klubie usuwać odpowiedzi ale nie posty
Stary 2013-12-01, 01:29   #4969
monika_sonia
KOTerator

W klubie tak, ale mi o watki chodzi. Podczytuje pewien na ktorym ktos wyedytowal posty zostawiajac same kropki i one po jakims czasie zniknely. Bana ani ostrzezen nie ma a postow usunietych sporo. Jakies 2 lata temu mialam tymczasa za niszczenie forum ale od tego czasu musialo sie cos zmienic.

---------- Dopisano o 01:29 ---------- Poprzedni post napisano o 01:27 ----------

I mozna usuwac kompromitujace teksty .

Stary 2013-12-01, 01:30   #4970
201604181004
Konto usunięte

Ale czekaj nie kumam użytkownik może usuwać posty?
Stary 2013-12-01, 01:35   #4971
monika_sonia
KOTerator

Zostawiasz kropke i one albo z automatu sie usuwaja albo moderator je sprzata na twoja prosbe, na to wyglada. Tylko nie wiem co jak ktos zacytuje. Moze ktos wie?

Stary 2013-12-01, 01:42   #4972
Ruby Invicta
Zadomowienie

Cytat:
Powiem Ci lepszy numer - ja mam aplikację mobilną i tam mi się też te emotki nie wyświetlają I od dłuższego czasu mam zagwozdkę o co chodzi

Ostatni notek: Pięć kątów i jeden róg
Ruby Invicta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 01:45   #4973
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Ruby Invicta Pokaż wiadomość
Powiem Ci lepszy numer - ja mam aplikację mobilną i tam mi się też te emotki nie wyświetlają I od dłuższego czasu mam zagwozdkę o co chodzi
Teraz to ja już nic nie rozumiem Z niecierpliwością czekam na odpowiedź na technicznym
Stary 2013-12-01, 01:53   #4974
Ruby Invicta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monika_sonia Pokaż wiadomość
Zostawiasz kropke i one albo z automatu sie usuwaja albo moderator je sprzata na twoja prosbe, na to wyglada. Tylko nie wiem co jak ktos zacytuje. Moze ktos wie?
Jak dla mnie to to mogła być jakaś wyjątkowa sytuacja po prostu

---------- Dopisano o 01:53 ---------- Poprzedni post napisano o 01:49 ----------

Ej Chatul, weszłam z telefonu na Twój wątek na technicznym i teraz widzę te emotki

Ostatni notek: Pięć kątów i jeden róg
Ruby Invicta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 01:54   #4975
monika_sonia
KOTerator

Chyba nieeee bo nawet ostrzezen nie ma a regulamin to regulamin. Z 40 postow usunietych, mnie za edycje chyba 3 zbanowali na 2 tyg .

Stary 2013-12-01, 01:55   #4976
201604181004
Konto usunięte

.

---------- Dopisano o 01:55 ---------- Poprzedni post napisano o 01:55 ----------

nic nie rozumiem a edytowałam na kropkę
Stary 2013-12-01, 01:57   #4977
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Ruby Invicta Pokaż wiadomość
Ej Chatul, weszłam z telefonu na Twój wątek na technicznym i teraz widzę te emotki
Jak to? W tym moim wątku je widzisz? Jak tak, to już w ogóle nie wiem, o co chodzi, bo wszystkie nazwy emotek dałam w [noparse][/noparse]
Stary 2013-12-01, 01:57   #4978
Darkoz
Zakorzenienie

Regulamin Wizażu ma to do siebie, że można bez konsekwencji olać to, co się tam znajduje i oberwać za to, czego tam nie ma.

Darkoz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 02:00   #4979
monika_sonia
KOTerator

To chyba jakis czas musi uplynac? nie wiem, dopiro sid dowiedzialam ze to tak mozna.

Stary 2013-12-01, 02:56   #4980
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez magyarparaszt Pokaż wiadomość
To niech wyp.... na wieś kozy pasać
Boże tak powiedziałam, ale chodziło mi o dojenie krów.
Bałam się do tego przyznać na wizażu bo pewnie by mnie zlinczowano za użycie słowa wieś w zdaniu niezbyt pochlebnym.

---------- Dopisano o 02:56 ---------- Poprzedni post napisano o 02:53 ----------

za każdym razem gdy to widzę nie mogę przestać się patrzeć
to obrzydliwe i fascynujące za każdym razem http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazk...jpg?1385749230
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości