|
|
#1 |
|
BAN stały
|
Przetoczenie krwi - w innym celu niż zdrowie
Kiedyś ktoś mi powiedział, że słyszał o tym, że można przetoczyć sobie krew w celu - podreperowania charakteru?
Przypuśćmy że np. ktoś ma mało energii czy coś takiego. Ma słabą wolę. Słyszeliście o czymś takim? Aby przetaczano krew nie tylko, gdy jest to konieczne z punktu widzenia zdrowia. Chciałabym poszukać informacji na ten temat, ale kompletnie nie wiem, gdzie. Nie wiem nic na ten temat, nie wiem jak szukać cokolwiek i czy takie rzeczy ktokolwiek robi. Edytowane przez Anszle Czas edycji: 2013-11-30 o 11:59 |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Przetoczenie krwi - w innym celu niż zdrowie
Pierwsze słyszę, ale szczerze wątpię w takie coś...
|
|
|
#3 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Będąc dzieckiem inspirując się literaturą dokonywałam z rówieśnikami "braterstwa krwi". Wystarczyło nakłucie palców i dotknięcie się kropelkami krwi. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
jestę wieszczę
|
masoneria i zabobony na jej temat?
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
|
#6 |
|
Konto usunięte
|
W niektórych dyscyplinach stosuje się przetaczanie krwi aby wzmocnić organizm, ale to jest nielegalne.
|
|
|
|
|
#7 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
.
|
niezłe bzdury.
|
|
#9 |
|
Naczelna Nastolatka
|
to znaczy, pytasz się o to czy przetoczenie krwi innej osoby, wpływa na zmianę charakteru?
|
|
#10 |
|
BAN stały
|
Nie. Pytam, czy słyszeliście o czymś takim. Np. w sytuacji, kiedy ktoś ma mało energii. Czy można sobie w ten sposób pomóc. Wzmocnić, a jeśli nie to w jaki inny sposób.
Edytowane przez Anszle Czas edycji: 2013-11-30 o 16:43 |
|
|
|
|
#11 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Możesz wyjaśnić co to znaczy "mało energii"? czy chodzi o osłabienie fizycznie, czy o depresję, czy o co tak w ogóle?
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
pewnie chodzi o to czy można być wampirem w bardziej cywilizowany sposób
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywistym jest, że przetoczenie krwi nie zmienia naszego charakteru, błagam ![]() Powoduje, że mamy więcej sił, bo przy niskiej hemoglobinie naprawdę ciężko się żyje. Ja mając już kiepskie wyniki, z trudem zwlekałam się z łóżka, a wyzwaniem było wyjście po schodach na II (!) piętro. Co do wspomnianego tu braterstwa krwi - powodzenia, później z takich zabaw mnóstwo osób zaraża się od siebie HIV lub WZW. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Rozeznanie
|
Zmiana cech charakteru przez przetoczenie w krwi ? Z biologicznego punktu widzenia cechy charakteru są wpisane w genach. "Lenistwo mam w krwi" to tylko głupie powiedzenie. Tak samo jak miłość to kwestia umysłu, a nie serca
|
|
|
|
|
#15 |
|
BAN stały
|
Może coś w tym jest?
http://kobieta.wp.pl/kat,49400,title...wiadomosc.html |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#16 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Poprzez transfuzję krwi nie zmienisz charakteru - on jest w mózgu a nie żyłach. Natomiast jeśli chciałabyś coś w sobie zmienić polecam pracę nad sobą. Polecam zamiast portali na których wypisują takie bzdury poczytać trochę o osobowości i temperamencie. |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Edytowane przez Anszle Czas edycji: 2013-11-30 o 21:48 |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Konto usunięte
|
Wolę wierzyć słabo rozwiniętej dziedzinie naukowej niż głupotom wypisywanym w internecie.
|
|
|
|
|
#19 |
|
Zakorzenienie
|
jak brakuje sił idz do apteki i kup tabletki z żeń-szeniem
|
|
|
|
|
#20 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Zgodzę się. Na swoje usprawiedliwienie mam jedynie bardzo młody wiek wówczas a także to , że w tamtych zamierzchłych czasach nie było internetu a o AIDS i WZW nikt nawet nie słyszał. Chyba z rok temu była głośna sprawa gdy nauczyciel a nawet chyba dyrektor szkoły całej klasie dzieci zrobił badanie cukru posługując się tym samym nakłuwaczem. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#22 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#23 |
|
BAN stały
|
Ale dopiero się rozwija.
Edytowane przez Anszle Czas edycji: 2013-11-30 o 23:45 |
|
|
|
|
#24 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Koleżanka podała źródło, więc można się do niego odnieść. "Brzmi ciekawie, bo...." "Głupoty, bo...". Tak naprawdę to znam bardzo niewiele osób, które w ogóle weryfikuje informacje. Większości wystarczy sam fakt, że np. "a, bo to jest znany portal medyczny, więc to na pewno prawda". A to nieprawda Na "renomowanym portalu medycznym" równie dobrze mogli umieścić artykuł o badaniach naukowca, który źle je zinterpretował... Przykładowo co do grup krwi, niedawno modne były "diety wg grup krwi". Ja znalazłam info, że dr, który przeprowadzał te badania, uzyskał poprawę stanu pacjentów prawdopodobnie głównie dlatego, że karmił ich nieprzetworzonym / mało przetworzonym (czyli zdrowszym) jedzeniem Więc jego badania są dla mnie niewiarygodne, mimo iż wyniki zostały szeroko rozpowszechnione w necie.Tak samo wyniki badań "amerykańskich naukowców" dotyczące tego, że punktu G nie ma... po wyszperaniu znalazłam info, że to badanie miało... formę ankiety między bliźniaczkami jednojajowymi I co z tego, że umieszczano te wyniki na "wiarygodnych" portalach, jak metody badawcze były mocno dyskusyjne... Tak samo z psychologią - IMO psychologia ma wyjątkowo słabe metody badawcze, to raz, dwa - część postulatów psychologii jest nieweryfikowalnych, tzn. nie można ich obalić na drodze rozumowej czy też obiektywnego naukowego eksperymentu (polecam lekturę "Paragrafu 22"). Tak więc naukowa wiarygodność psychologii jest dyskusyjna i nie powinnaś krytykować kogoś, kto wyników jej badań nie uznaje
|
|
|
|
|
|
#26 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Cytat:
- nic nie wiesz na temat - nie wiesz jak szukać cokolwiek -nie wiesz czy takie rzeczy się robi ale masz pewność że to działa i jest super i usiłujesz tu wszystkich przekonać. Albo naiwność albo coś kręcisz. |
||
|
|
|
|
#27 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mamy bardzo nieuświadomione społeczeństwo, golenie się tymi samymi maszynkami jest na porządku dziennym. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cóż, nie przesadzałabym z tymi źródłami, kiedy mówimy o artykule na wp.pl w dziale "kobieta". To raczej jakieś tam czytadło, niż artykuł naukowy czy nawet opierający się rzetelnie na takowym
Ale pomijając ten aspekt, to informacje stamtąd nie mają wielkiego związku z tematem wątku, bo tekst mówi o grupach krwi, a nie o przetaczaniu jej. Na dodatek mówimy o koreańskich i japońskich naukowcach, wspomniano tam o tym jak jeden z nich był prekursorem wróżenia z krwi I ogólnie z artykułu wynika, że grupa krwi ma dla nich jakieś tam duchowe znaczenie, pewnie to jakaś kwestia kulturowa. Stąd takie pomysły, że grupa krwi wskazuje na jakiś tam charakter.Opisy charakterów powiązanych z grupą krwi brzmią nieco jak horoskopy - zawsze się coś dopasuje i tyle. Spodobało mi się " Wiele osób mających grupę krwi 0 to chodzące komputery, potrafią przewidywać przyszłość z dostatecznie dużym wyprzedzeniem, co umożliwia im podejmowanie właściwych decyzji w sprawach finansowych."
Edytowane przez Lexie Czas edycji: 2013-12-03 o 09:46 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:45.

Przypuśćmy że np. ktoś ma mało energii czy coś takiego. Ma słabą wolę.