|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#451 |
Konto usunięte
|
Dot.: Umysł i ciało będzie radosne kiedy 8 kg mniej będzie na wiosnę :)
Masz rację to PMS, ale na początku diety to dla mnie walka z wiatrakami. Wolę teraz zjeść kostkę czekolady - bo widocznie tego potrzebuje mój organizm - niż nie dostarczyć mu tej odrobiny cukru i za 3 dni rzucić się na całą tabliczkę czekolady. Staram się, żeby to była gorzka czekolada, ale czasem chodzi właśnie o to, żeby to było słodkie.
Masz rację, odpowiednią dietą wyeliminuję objawy PMS i wystarczy kwestia kilku - kilkunastu tygodni i nie będzie już napadów na słodkie. Ps. Właśnie zjadłam waniliowy serek homogenizowany z biedronki i wydawał mi się okropnie słodki. Także mój organizm odzwyczaja się od cukru (2 tygodnie jedzenia tylko jogurtów naturalnych), więc wcale cukru mi niepotrzeba - nie słodzę żadnych herbat ani kawy, więc jak już wcześniej napisałam to nie o uzależnienie od cukru chodzi. A PMS się unormuje sam, jak przyjdzie na to czas ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#452 |
Konto usunięte
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;43956299]Masz rację to PMS, ale na początku diety to dla mnie walka z wiatrakami. Wolę teraz zjeść kostkę czekolady - bo widocznie tego potrzebuje mój organizm - niż nie dostarczyć mu tej odrobiny cukru i za 3 dni rzucić się na całą tabliczkę czekolady. Staram się, żeby to była gorzka czekolada, ale czasem chodzi właśnie o to, żeby to było słodkie.
Masz rację, odpowiednią dietą wyeliminuję objawy PMS i wystarczy kwestia kilku - kilkunastu tygodni i nie będzie już napadów na słodkie. Ps. Właśnie zjadłam waniliowy serek homogenizowany z biedronki i wydawał mi się okropnie słodki. Także mój organizm odzwyczaja się od cukru (2 tygodnie jedzenia tylko jogurtów naturalnych), więc wcale cukru mi niepotrzeba - nie słodzę żadnych herbat ani kawy, więc jak już wcześniej napisałam to nie o uzależnienie od cukru chodzi. A PMS się unormuje sam, jak przyjdzie na to czas ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] I bardzo dobrze ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#453 |
Konto usunięte
|
No i wszystko jasne
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#454 |
Zakorzenienie
|
Gryzelda ja mam tak samo, też muszę ponarzekać
![]() i Cindirella to nie jest tak, że się męczymy z tym co jemy, ja np jak co wieczór idę spać to nie mogę się doczekać rana kiedy zjem owsiankę, jak się co trzy godziny to też bardziej się docenia te posiłki, są parwie jak małe święta ![]() ale z drugiej strony to brakuje mi słodyczy-oj bardzo! jak chodzę na zakupy to często idę tam gdzie są ciastka i batony i sobie oglądam i przypominam jak się rozpływa w ustach twix ![]() ![]() a dzięki narzekaniu (w sumie to chyba tak bardzo nie narzekamy?) jakoś łatwiej to przejść... a marchewka czy jabłko nikomu przeszkadzać nie powinny , ale ja często tak mam, że np w przcy patrzą krzywo, pracuje w większości ze takimi straszymi kobietami koło 50 i patrzą krytycznie i mówią "Tobie to akurat potrzeba tych marchewek" patrzą i jedzą placki i sałatki z majonezem ![]() Edytowane przez Karolinek1987 Czas edycji: 2013-11-30 o 12:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#455 |
Konto usunięte
|
A ja teraz poza dyskusją
![]() Jutro 1.12 - w związku z tym mam pytanie - co zamierzacie jeść w święta? To 1, a 2 - jakie plany na Sylwestra? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#456 | |
Zakorzenienie
|
[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;43956039]A co do narzekania, to okay - oczywiscie, ze kazdy robi to co uwaza za najlepsze dla samego siebie
![]() jasne, że dieta to głównie nastawienie na dobre nawyki żywieniowe, które nie powinny być tylko z nami przez miesiąc w trakcie diety, tylko wprowadzenie ich w życie na dłużej, najlepiej na zawsze ![]() i przygotowanie psychiczne jest bardzo ważne, ALE jeśli ktoś zawsze jadł coś, co sprawiało mu przyjemność np czekolade raz na tydzień, a teraz nagle od miesiąca nie i dobrze wie, że to tylko i wyłącznie przez diete, to nie oszukujmy się, każdy ma chwilę, że może pomarudzić, że akurat na to ma ochotę:P a po to wątek powstał żeby się motywować i jak jedna 'skomle' że ma ochotę na czekoladę, to wszystkie jej piszą, że da radę wytrzymać i jest dzielna, że nie zjadła, to nam to pomaga! :P i dalej oczywiste jest to, że więcej szczęścia da nam piękna figura niż ta cała czekolada, i chociaż mamy dobre nastawienie na diete i ćwiczenia, nie znaczy, że przestałyśmy lubić czekoladę :P więc jak napiszemy 'ale bym zjadła' to nie znaczy, że nagle mamy złe nastawienie na diete i jesteśmy nie gotowe:p ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() też nie uważam, żebyśmy jakoś szczególnie dużo narzekały:P [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;43956671]co zamierzacie jeść w święta? To 1, a 2 - jakie plany na Sylwestra?[/QUOTE] ja mam zamiar w święta jeść wszystko, tylko w dużo mniejszych ilościach niż bym chciała ![]() ![]() ![]() a na sylwestra planujemy z TŻ i moją przyjaciółką i jej TŻ iść we 4 do jakiegoś lokalu na bal / imprezę ![]() ![]() ![]()
![]() |
#457 |
Konto usunięte
|
Ja co do świątecznego menu to tak samo jak Ty, wszystko w małych ilościach. A co do sylwestra to z Narzeczonym i znajomymi idziemy na typowy bal sylwestrowy
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#458 |
Zakorzenienie
|
ja w święta planuję tak samo jak Wy, to co zawsze tylko nie tak jak do tej pory żeby się napchać a potem leżeć pod choinką i umierać z przejedzenia
![]() chciałabym tylko ograniczyć do minimum placki i słodycze, których na święta jest pełno, zrobię sobie dla siebie takie dietetyczne ciasto kakaowe-pycha i kupię jakieś belvitki i takie tam... na sylwestra planów nie mam-ale marzy mi się romantyczny wyjazd w góry tak tylko we dwoje ![]() ![]() aaa co do szpinaku, to ja jutro zrobię taki farsz z mięsa z kurczaka mielonego, szpinaku, czosnku i jogurtu naturalnego, to wszytsko wsadzę do canneloni, na to poukładam plasterki pomidora, dla TŻ jeszcze ser żółty i posypię bazylią i to do mikrofali-pychota ![]() ja też bardzo lubię taki sos szpinakowy z fetą i śmietaną, ale to już bardziej kaloryczne ![]() a ostatnio byłam u koleżanki i poczęstowała mnie tostami ze szpinakiem i pomidorem-mówię Wam pychota ![]() chcę też wypróbować omlet ze szpinakiem i siemiem lnianym, zobaczę jak to wyjdzie i jutro napiszę Wam po śniadaniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#459 |
Konto usunięte
|
No to czekam,bo uwielbiam szpinak (chociaż kiedyś nie mogłam na niego patrzeć). A jak dokładnie robisz ten farsz? Bo szukam inspiracji na jutrzejszy obiad i mam ochotę na szpinak, ale mój już mi się trochę znudził.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#460 |
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;43956933]No to czekam,bo uwielbiam szpinak (chociaż kiedyś nie mogłam na niego patrzeć). A jak dokładnie robisz ten farsz? Bo szukam inspiracji na jutrzejszy obiad i mam ochotę na szpinak, ale mój już mi się trochę znudził.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] podsmażam mięso z kurczaka na małej ilości oliwy, w osobnym garczku zagotowuję szpinak z czosnkiem aż wyparuje cała woda, potem to łączę do daję jogurt naturalny i mocno przyprawiam-bazylią, papryką słodką, tymiankiem, pieprzem, co kto lubi ![]() ![]() a kiedyś robiłąm takie "ciastka" zawijałam pokrojonego w kostkę kurczaka i ten sos szpinakowy w ciasto francuskie i piekłam w piekarniku-ale to było boskie ![]() ![]() Edytowane przez Karolinek1987 Czas edycji: 2013-11-30 o 13:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#461 |
Konto usunięte
|
Namówiłaś mnie - jutro robię po Twojemu
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- A szpinak mrożony, tak? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#462 |
Zakorzenienie
|
Przeraża mnie to ile zamieszania się tutaj zrobiło z powodu 1 kostki czekolady. Tutaj taka panika bo jedna kostka, a kilka stron wcześniej czytałam, że niektórym dziewczynom zdarzyło się zjeść kilka kawałków ciasta pod rząd i nie dość że przeżyły
![]() ![]() Poza tym dla każdego wyżalanie się na wątku będzie miało inne znaczenie, a mamy się tu wspierać na wszystkie sposoby ![]()
#463 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#464 |
Zakorzenienie
|
jutro akurat będę robić ze świeżego, ale zawsze robiłam z mrożonym
![]() ![]() właśnie Babeczki ma rację, można trochę zgrzeszyć, byleby potem od razu nie odpuscić i całkiem sobie pozwolić, a ja tak miałam kiedyś bardzo często, teraz dzięki Wam się trzymam ![]() Babeczki a Ty teraz masz 55,5 kg prawda? myślisz, że do świąt się uda zejść do 52? jak przeczytałam co napisałaś, to tak w duchu pomyślałam, że kurde może mi też się uda, jakbym zobaczyła 22.12 na wadze 51 to bym padła ze szczęścia ![]() Edytowane przez Karolinek1987 Czas edycji: 2013-11-30 o 13:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#465 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#466 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no właśnie wyjściowo chciałam 52 ale znikneły mi 4 kg a ja wizualnie nie widzę za bardzo różnicy wiesz ![]() a Ty chcesz 52 i koniec? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#467 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() nie chcę się nastawiać na jakąś konkretną liczbę poniżej 52;p bo chcę dotrwać do 52 najpierw ![]()
![]() |
#468 |
Konto usunięte
|
Karolinek, Babeczki u mnie 52 to niedoścignione marzenie... Chyba nigdy nie będę tyle ważyć.. A wzrost mamy podobny - ja 175 cm... Ehh masakra, jak mogłam dojść aż do 78 kg???
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#469 |
Zakorzenienie
|
52 przy przy wzroście ponad 170 ? To już chyba chudzinki chcecie być
![]() Ja mam 169 i przy 53 wystawały mi bardzo kości biodrowe i się czułam jakaś taka słaba ![]() A i zważyłam się dziś na nowej wadze i ta pokazała 59,5 kg ![]() ![]()
#470 |
Konto usunięte
|
No moje marzenie to na razie zejść poniżej 70... a później jeszcze 8
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#471 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, zrobiłam tabele naszych wymiarów, tylko powiedzcie mi czy wszystko gra. Może ją edytować ?
Tutaj link: https://docs.google.com/spreadsheet/...0E&usp=sharing Nie znam się na tym, robiłam takie coś pierwszy raz ![]() Dałam też wiersz z wartościami średnimi ![]()
Minimalizm. Rozsądek. Konsekwencja. 64,9 ... 64,0 ...58,0 Edytowane przez BuryKotZPiwnicy Czas edycji: 2013-11-30 o 18:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#472 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#473 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wzrost 175 cm Waga 76,3 kg Biust 95 cm Pod biustem 82 cm Talia 81 cm Pępek 90 cm Biodra 102 cm Udo 62 cm Łydka 41 cm Ramię 31 cm Bardzo proszę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#474 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a tak w ogóle witam Was wszystkie ![]() ![]() po wczorajszej wyżerce tak sie rewelacyjnie czuje mimo @ że aż mi głupio dziś byłam grzeczna, aż chyba za bardzo bo nie miałam ochoty na jedzenie, nie miałam nic swojego do jedzenia i tak średnio mi ten dzień wyszedł ś: serek wiejski IIś banan O jedna duża łyzka spagethhi z makaronem (nic innego nie dawali w pracy :/) i pomidor banan P serek waniliowy Danio, niestety wróciłam troche głodna z pracy i nic innego w lodówce nie mogłam znależć K dużo sałatki (buraki, papryka, sok z cytryny) robiłam sobie na najbliższe dwa dni wolnego, że jak mnie głód złapie to żebym miała co zjeść, a ze kocham buraki to je jej obiadłam ![]() kiedyś jak sie odchudzałam moja mam mi ją robiła i tak mi sie o niej przypomniało ![]() macie może jakies pomysły co zrobić z kapusty kiszonej??? bo mam jej ponad pół kg i poza surówkami nic nie przychodzi mi do głowy??? przez to, że mam @ nie chce mi sie w ogole ćwiczyć ![]() ![]() powiem Wam cieszę się na te moje dwa dni wolnego ![]()
![]() |
#475 |
Zakorzenienie
|
Gryzelda ale przy Twoim wzroście 50 kg to by było dużo za mało
![]() ![]() ![]() tabelka super kociebury ![]() ja następne ważenie robię 23 grudnia-mam nadzieję, że będzie się czym pochwalić ![]() dziewczyny jestem dziś u siostry i jadłam za☠☠☠i*** sałatkę po prostu marzenie- mix sałat,grillowany kurczak, kawałeczki pomarańczy, serek pleśniowy i granat, a sos taki musztardowo miodowy, normalnie niebo w gębie ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- Justyna ![]() ![]() ![]() ja nie lubię kapusty kiszonej więc nie podrzucę niestety przepisu ![]() no ja jak miałam L4 tydzień temu to też odżyłam pomimo choroby ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#476 |
Zakorzenienie
|
czesc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#477 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#478 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() [1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;43955280]Dziewczyny, tak was podczytuje i stwierdzam, ze wy na zadna diete gotowe nie jestescie ![]() Mialam tak jak wy i to byla mordega, nigdy do konca zadnej diety nie doprowadzilam. Ale w tym miesiacu nastapil moment kuluminacyjny (waga pokazala 61kg), spodnie mnie cisna, tluszczyk sie wylewa, powiedzialam sobie: DOSC!!! I teraz mnie ta dieta cieszy! W d.pie to mam co inni jedza, nie robi to na mnie wrazenia, bo tak sie zawzielam. I w ogole patrze na swoje cialo i widze te chipsy i te rozne kaloryczne rzeczy przed oczami, ktore taka krzywde mi zrobily ![]() ![]() co do nastawienia do diety napisałam kilka postów wcześniej ![]() i kaloryczne rzeczy/produkty same krzywdy Ci nie zrobiły tylko Ty sama sobie zrobiłaś krzywdę przy ich pomocy bo przecież same do buzi Ci nie wskakiwały ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() u mnie dziś pełen relaks z kieliszkiem wina - mam postanowienie na adwent odstawić alkohol, słodycze i ograniczyć pieczywo więc dziś korzystam a od jutra zobaczymy czy dam radę ![]() Wasze zdrówko ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#479 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#480 |
Zakorzenienie
|
Dziekuję za pochwały za moją tabelkową twórczość
![]() ![]() Jak wrócę to powpisuję jeszcze dane do tabelki i napisze cos o tym co dzis zjadłam bo moze mi sie baty należą. Paula potrzebny jest Twoj wzrost i jeszcze jeden wymiar. zobacz do tabeli. ![]() Część danych uzupełniłam, ale jutro to skończę ![]() U mnie dziś: 1306 kcal B 0k 91 T 50 W 135 Bł. 20
Minimalizm. Rozsądek. Konsekwencja. 64,9 ... 64,0 ...58,0 Edytowane przez BuryKotZPiwnicy Czas edycji: 2013-11-30 o 23:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:29.