|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części? | |||
Mama w necie, do kontaktu palce wsadza dziecię - mamusie maj czerwiec 2013 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 3,77% |
Do majowo-czerwcowych kurator wkracza, kończy patologię, każda rozpacza - mamusie maj czerwiec 2013 |
10 | 18,87% |
Dziecko nie przebrane, obiad nie gotowy, zawsze jest czas na wizażowe rozmowy - mamy V VI 2013 |
4 | 7,55% |
Majówki od wizażu uzależnione, dzieci zaniedbane, samotne, nie nakarmione.- mamy maj czerwiec 2013 |
2 | 3,77% |
W domu syf, w domu smród przez Internet cierpię głód - dzieci majowo-czerwcowe 2013 |
5 | 9,43% |
Każda mama jak sarenka po wizażu hasa, a dzieci ich brudne i gile do pasa- mamusie maj czerwiec 2013 |
5 | 9,43% |
Jem warzywek kilkanaście, budzę się, gdy mama zaśnie- mamusie maj czerwiec 2013 |
14 | 26,42% |
Już mamusie lamentują, czy nam żółtka posmakują- mamusie maj czerwiec 2013 |
2 | 3,77% |
Jak ten czas nam szybko leci, pierwsza gwiazdka naszych dzieci - mamusie maj czerwiec 2013 |
21 | 39,62% |
Wątek wolno nam leci, bo pilnujemy dzieci- mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Kto rano wcześnie wstaje, temu dziecię spać nie daje - mamusie maj czerwiec 2013 |
5 | 9,43% |
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje - mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera- mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki - mamusie maj czerwiec 2013 |
2 | 3,77% |
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda – za nami jesień złotoruda! - mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.6 |
2 | 3,77% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3121 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3122 |
siedzę i myślę
|
Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013
![]() O książkach ... dla dzieci... http://www.zyskabloguje.pl/2013/11/p...chwilach...%29 ![]()
#3123 |
Zakorzenienie
|
Tak gadacie o tym mikolaju co mlode dostanie.. jak narazie dostał od TŻta z pracy siatkę slodyczy to mu nawet nie pokazaliśmy i sami wpiep..rzy..liśmy juz polowe
![]() ![]() A od nas może hule kule ale to i tak mialam mu kupić.. W czwartek wygralam akcje za 31 zł używkę jej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3124 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kuba śpi my jemy pizze ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3125 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do starszego rodzenstwa, byl u nas tydzien temu Kubus, lat 3, i Macius, 5 miesiecy (i 1,5 kg wiecej od Flo ![]() ![]() ![]() ![]() ankaa, happy snack ci nie pasi? mi sie zdaje, ze malo tam zagiec i zakamarkow wlasnie, ale moze Florek spokojniej je ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3126 |
Zadomowienie
|
Marchewka, Kuba nic nie dostanie na Mikołaja
![]() byłam dzisiaj w Biedronce kupic mamie kwiatek na urodziny bo chciała taki wysoki i staly takie dwa ładne bez ceny ide z jednym do czytnika, a tam cena 5 zł ![]() ![]()
![]() |
#3127 |
Wtajemniczenie
|
Hej, ktora z Was sama gotuje dla dziecka?
![]() |
#3128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na pewno Sharp no i te mamy, które stosują blw |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3129 |
Zakorzenienie
|
Nie mogę się oderwać więc jeszcze pokaże co dziś zrobiłam,
Szeleszcząco grzechocząca sowa oraz grzechocząca kostka dla synka koleżanki, bo kiedyś mówiła, że chce taką kostkę ![]() Dla Daro też pewnie zrobię choć pewno identyczna nie będzie ![]() 20131130_173633.jpg 20131130_173645.jpg 20131130_173709.jpg 20131130_173740.jpg 20131130_173750.jpg 20131130_173759.jpg 20131130_173811.jpg 20131130_173820.jpg 20131130_173826.jpg 20131130_173832.jpg
#3130 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- Co to jest blw?
![]() |
#3131 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja gotuję, prócz ryb, Ryby ze słoiczka. karolina ale supeeeer wieści!BOSKO <3
![]() |
#3133 | |
Wtajemniczenie
|
ja tez gotuje ,łososia tez
-- ale dzisiaj W ma wyjacy dzien... tylko przy cycku sie uspokaja..paaadam kiedy to sie w koncu skonczy,bo oszalejemy tż mowi ,ze gdyby wygral w totka to pierwsze co to wzial by opiekunke dla Wojtka ![]() dzisiaj dalam Mlodemu jablko w ramach malego blw, wzial do buzi i sie popłakał..potem uspokoic go nie moglam;/ a wczesniej dalam mu mus jablkowy z lyzeczki to otwierał buzke jak maly ptaszek i sie cieszyl ---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- Cytat:
![]() Darek musi byc aniolem,ze masz na to czas... ja nie mam nawet czasu,zeby sie wyspac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3134 |
Zakorzenienie
|
ja dziś Bartusiowi podałam pierwsze jabłuszko i zjadł pół słoiczka
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3135 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny ratunku...strasznie się przeziębiłam, nos mi odpada, uszy bolą i drapie gardło i oczywiście nie wiem jak sobie pomóc
![]()
#3136 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja niektóe rzeczy robię sama Cytat:
![]()
![]() |
#3137 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Diabli - ale Nelcia to jest śpioszek...moja nigdy tak nie usnęła, a szkoda ![]() ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3138 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
współczuje spotkania i zeboli Cytat:
Przybita jestem ![]() W telewizji widziałam ze jakaś mama poszła do pracy i zostawila niemowlaka samego w domu i się zakrztusiło i jak wrocilą to już byl na innym świecie.. i mam to w glowie i wyrzucić nie potrafię... Myśle też ciągle o tym maluszku co go mama porzuciłą w szpitalu i mam nadzieje ze znajdzie jakiś kochający domek... I święta idą i zlo świata mnie przytlacza.. A do tego czuje się coraz bardziej samotna.. Ostatnio zaczęłam polować na sąsiadkę.. ale ona chyba na mnie też.. W mojej klatce mieszka dziewczyna ktora ma o miesiąc starsze dziecko.. i w sumie moglybyśmy sie jakoś zapoznać i bym miała koleżankę.. I już się spotkalyśy w windzie i umowilyśmy na poniedziałek ze się spotkamy ale ja trafilam do szpitala i dupa.. I bylam u niej już 2 razy ale nikt nie otiwiera drzwi.. może gdzies pojechali?? Brakuje mi ludzi.. A i mam zaproszenie na imprezę na sobotę.. Kolega nas zapraszal z dzieckiem.. tak na 9 wieczorem na imprezę... ehhh... Myślałam o tym,żeby sama pojsc.. ale Wojtek nie chce pić z butelki.. Nie wiem co mu się stalo.. Impreza jak impreza ale jak mu się nie odmieni to oznacza ze przez najbliższe pół roku będę uziemina w domu na amen.. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3139 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz jak się czyta/ogląda takie wiadomości, plus Ty widziałaś biedne maleństwo porzucone na żywo, to nie trudno mieć takie doły. Niestety żadna z nas całego świata nie uratuje, możemy chociaż wokół siebie szerzyć dobro... Ja też jedynie z mężem się widuje...raz na czas jak się uda z Vil czy rodzicami. Dziecko absorbuje cały mój czas i w sumie ja nawet nie próbowałam używać butli - bałabym się zostawić małą z kimkolwiek na dłużej. Ewentualnie z mężem na chwile a to nie wymagałoby karmienia.
![]() |
#3140 |
Zakorzenienie
|
witam sie sobotnio. moje dziecko jak zwykle nie chce spac. ale sprzedalam ja tzowi bo stwierdzilam,ze nawet herbaty dzis nie wypilam. A on ma wolne i jest w domu. niby caly dzien razem sie nia zajmowalismy ale jednak ani chwili dla siebie nie mialam.
Karolina swietne wiesci ![]() ![]() Magiusa sliczna sowe zrobilas. i musze przyznac, ze masz niesamowite tempo produkcji! Marchewka wiem co czujesz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3141 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mam w glowie, że w sumie jak się jest w drugim pokoju to ono może się chyba też zakrztusic można tego nie uslyszec?? Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- ale zeby jednak z czymś pozytywnym wyskoczyc to Wojtek zaczął wrzerać obiadki, deserki wcina już całkiem bez problemu.. Nie wiem czy to po prostu czas zrobił swoje, czy to moj maly sukcesik... Nasze rozszerzanie wygląalo tak, że jadl tylko slodkie ale niechętnie a slonych w ogole.. No i te slone zaczęlam mieszać ze slodkimi i jako tako je wrzerał.. No i jak jadl to za każdą lyżeczka biłam mu brawo, mowilam ze jest super, ze slicznie je - nawet jak plul i ze w ogole fantastycznie.. A po obiadku jeszcze wolalam tżta i oboje staliśmy pokazywaliśmy pusty sloiczek i dawaliśmy niezle owacje, meżu glaskal po glowie... hehe... A jak nie chciał jesc to go starałąm się rozśmieszać zeby otworzyl buzie i w tym czasie mu trochę na silę wpychalam, żeby w ogole spróbował.. i jak mi się udalo to lyżeczkę wlożyć to go zachęcałam jak tylko moglam ze super, że brawo i że jestem z niego dumna... No i tak w koncu powoli powoli zacząl otwierać buzie i jeść ![]() ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- Cytat:
o ja superancko ![]() brawa ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2013-11-30 o 20:13 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3142 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Materialy to nie problem- zawsze mozna wykorzystac stare ciuchy i ot materialgotowy ![]()
![]() |
#3143 |
Zakorzenienie
|
marchewka, jakas patologia z ta babka... to jest to co mi sie ciagle snilo przed druga operacja - zostawiam dziecko niby na chwile, a robia sie z tego godziny. i on placze potem i jest sam...
![]() ![]() poluj na sasiadke dalej! kiedys sie uda. ona pewnie sie czuje podobnie jak ty ![]() ![]() ![]() ale co mnie zmartwilo... szpinak mlodemu super podszedl, ale dostal potem uczulenia. to na bank od jedzenia. nie jest tragicznie, ale ma troche na zgieciach nadgarstkow, policzkach, brodzie. za uszami... odrobine w okolicy oczu. juz to schodzi, ale teraz sobie mysle, ze to chyba z tego mini-dodatku smietany. czyli bialko krowie jest tabu... znaczy sie przetestuje to jeszcze, ale chyba innego wytlumaczenia nie widze. no coz, troche dziwnie, bo ja mleko i przetwory wcinam, a kilkutygodniowa abstynencja nic u mlodego nie zmienila. no i to mleko HA ktore dostawal, to tez powinno wywolac reakcje, bo ono dobre prewencyjnie jest a nie przy juz isniejacych nietolerancjach i alergiach. no wiec o co kaman??? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edytowane przez cloche Czas edycji: 2013-11-30 o 20:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#3144 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Różne wypadki mogą się zdarzyć gdy jesteśmy w domu z dzieckiem, ale jednak jakby nie było to co innego niż jak się dziecko zostawia bez opieki. Super, brawa dla Wojtusia, muszę zastosować Twoją metodę to może nam też sprawniej będzie szło. Na razie tylko uśmiechałam się do małej i mówiłam mniam mniam ![]() ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- U nas Helcia dzisiaj dostała pasternak prosto z Niemiec ![]() A wczoraj rano wsunęła pięknie pół słoika bananów ![]() ![]() Muszę jeszcze kupić tą siatkę sassy czy jaką tam polecałyście ![]()
![]() |
#3145 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3146 | |
siedzę i myślę
|
Cytat:
jak czytam takie rzeczy to aż mi niedobrze... jak można dziecko same zostawić.. ![]() dzięki ![]()
![]() |
#3147 |
Zakorzenienie
|
czytalam gdzies o tej historii z zostawionym dzieckiem... az cos mi sie robi... czasem zdarza mi sie zostawic w wozku na dole telefon i orientuje sie dopiero w domu. zawsze wtedy biore Sofke pod pache i razem zasuwamy po ten telefon...
A przypomnialo mi sie jeszcze, jal byla u nas pielegniarka srodowiskowa jak tylko sie tu wprowadzilismy i zostawila mase broszurek. W tym jedna o tym, ze zostawienie dziecka samego w domu jest karalne. czyli jednak takie sytuacje sie zdarzaja. biedne malenstwa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3148 |
Zakorzenienie
|
Bosh leci mi z nosa i zaraz głowa mi wybuchnie...mam nurofen dla dzieci - mała go dostawała to mogę też wziąć? HELP
W necie piszą jedynie o herbacie z miodem i cytryną...no ale ile litrów mam wypić by pomogło??
#3149 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Magiusa piękne rzeczy robisz ![]() Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-11-30 o 21:44 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3150 |
siedzę i myślę
|
Deb a moze syrop Prenalen? mozna go brac w ciazy wiec kp pewnie tez
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:00.