|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują |
|
14 | 40,00% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
2 | 5,71% |
| Jeszcze trochę, jeszcze chwilka i porodów będzie kilka |
|
0 | 0% |
| Już ostatnie brzuchatki pakują do szpitala manatki |
|
12 | 34,29% |
ten co teraz.
|
|
7 | 20,00% |
| Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Serio, Miłek ma sporo włosów
Też ma zarośnięte lewe uszko ![]() Miłunio dziś marudny... cały dzień... W sumie TŻ dziś go karmił i przebierał przez dzionek. Ja odpoczywałam, albo piekłam [ale piernik zrobiłam ]Ryba, dzięki za info o tesco
|
|
|
|
#3782 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
He Domi ja tam bym sie cieszyla ;-)
Miki mialam tak po pierwszym porodzie. Z duza nadwaga, zle ubrana, przemeczona, z byle jak zwiaznymi wlosami, bez chocby wytuszowanych rzes...najczesciej w pizamie. I zdolowana przez niegojajca sie rane, zajadajaca smutki tak, ze szybko wrocilam, a nawet przekroczylam wage z ostatniego dnia ciazy...i trwalo to pol roku, dopoki nie wrocilam do pracy, rana nie zostala zoperowana i wreszcie wyleczona. Do dzis sie zastanawiam, jak mlody to wytrzymal. Teraz postanowilam, ze sie nie zaniedbam. Moze nie robie z siebie bostwa, ale pizama byla tylko raz - dzien po powrocie ze szpitala i tylko raz mialam na sobie dres (wczoraj, bo czulam sie fatalnie i nie mialam sily i ochoty na nic). Codziennie staram sie jakos wygladac - zakladam jakas sukienke (raczej te ciazowe, bo waga wrocila do normy ale brzuszek sie jeszcze nie zgubil), rajtki, szczotkuje wlosy i prawie codziennie jest makijaz (czego nigdy wczesniej nie robilam jak siedzialam w domu). Nie jestem pieknoscia i raczej pieknosci z siebie nie zrobie ale staram sie nie straszyc ;-) Sexu na razie nie ma wiec trzeba jakos mlodego zatrzymac przy sobie ;-) |
|
|
|
#3783 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Anka ale masakra. Tak wychwalałaś, że w Polsce nie rodzisz a tu polski lekarz się okazał zbawieniem. Faktycznie miałaś jakiegoś pecha z tą położną-jędzą. Mam nadzieję, że wywalczysz coś. Cytat:
![]() Wiesz co to ciasto bananowe to powinno jak dla mnie jeszcze dłużej siedzieć w piekarniku. Moje było 1h10 min w brytfance podłuznej-keksówce, jeszcze z 5-10 min bym je potrzymała następnym razem. Tak jak Trele pisze. Innych sposobów nie znam. Ale to nie minie za jednym czy dwoma razami, czasem długo się ciągnie. ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Tż miał wrócić koło 20, zadzwonił z biura, że skończy o 23. I się popłakałam ![]() Ubrałam łóżeczko Mikusiowi, może się zdecyduje w nim zagościć...
|
|
#3784 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() po porodzie przez 3 dni chadzałam w szlafroku, potem juz w leginsach hasałam ale dopiero jak spadły mi kilogramy to zdecydowanie dodało mi powera. A le przez pierwsze 10 dni zmywałam tylko tusz i szłam sie kapac dopiero rano
|
|
#3785 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki, jutro spróbuje bo teraz mały spi. ![]() Cytat:
![]() ![]() O matko, chyba wytne se tą nere. ide w kimono, bo umieram. do zobaczenia na nocce
|
|
#3786 | ||
|
Zakorzenienie
|
Teraz sobie pomyslalam ze pewnie żeluje fryzure tu I tam
Cytat:
U nas tez tak bylo , trwalo ze dwa dni a pozniej laktacja wrociła z podwojona siła Teraz nie czuje juz tego "napelniania" I mam wrazenie ze mleko ciagle jest, bez wzgledu na to kiedy karmiłam. Cytat:
ale musze przyznac ze juz robie szybki make up gdy wychodze a w poniedzialek nawet pomalowalam paznokcie ) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3787 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szkoda mi ściągać do butelki. Boję się, że mała z butelki nie wypije i się zmarnuje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja jestem trochę zbyt leniwa no i wygodnie mi w samej bieliźnie i szlafroku ![]() Mąż kupił mi Lecha bezalkoholowego ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- Cytat:
![]() To moje ma ponad 2 tygodnie to jeszcze nie czas awansować ![]() Ja ostatnio ogoliłam nogi i pomalowałam paznokcie u stóp. Zawsze to coś Ile po porodzie SN zaczęłyście się kąpać w wannie? Ja póki co biorę tylko prysznic, a mam ochotę na wannę. Przydałoby się też ogolić to i owo, bo już praktycznie nic mnie nie boli. |
|||||
|
|
|
#3788 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się wieczornie, małą leży w łóżeczku i zasypia po kąpieli.
Byliśmy dzisiaj z mężulem na zakupach mikołajowych, kupiliśmy co potrzeba, teściowej kupiłam w końcu sweter bo ma braki ostatnio- szwagierka mi podpowiedziała. Kupiliśmy też nawilżacz powietrza i właśnie nawilżamy powietrze w pokoiku żeby nam mała tak nie kichała. Bo to ewidentnie z suchego powietrza było. Ryba ja smarowałam emolium żel na ciemieniuchę, ciocia farmaceutka mi przyniosła kilka próbek z apteki, zostały mi jeszcze 4 i z chęcią bym Ci je wysłała nawet ale jak wyślę w poniedziałek to dojdą pewnie dopiero w środę, we wrotek jakby dobrze poszło. Aha i bardzo dobrym sposobem wyczesywania jest kupić szczoteczkę do zębów tylko miękką i nią się najlepiej wyczesuje ![]() Trele oby z mamą jednak było dobrze, czekanie identyczne jak w PL. U nas też karetki mają pierwszeństwo a tak jak czekasz to kilka godzin z życia wyciągnięte. Nie wiem czy przeoczyłam Twoją odpowiedź czy nie było, gdzie można znaleźć takie etui na telefon jak mówiłaś że chcesz zrobić Twojemu Tż??? A no i oczywiście powodzenia dzisiaj w misji łóżeczko ![]() Anka współczuje przeżyć, ale najważniejsze że zdrowy synuś i śliczniutki już jest z Wami Nasturcja pięknego masz kibica Motylek trzymaj się kochana i zdrówka życze z całego serducha Domi pikantna nocka się szykuje Mocno trzymamy kciuki za Anoula i Natalcie i czekamy na jakieś zdjęcie małej damyKtosiula, Kociak zabierać się za rozpakowywanie Mamusie mam pytanie: moja mała zjada normalnie po 120ml mniej więcej co 3,5-4godziny, ale po kąpieli jakoś te 120 ml jej mało i tutaj moje pytanie czy mogę jej podać na noc 150 ml??? No bo na mleku jest napisane że dopiero od 4 msc chyba po 150 ml i nie wiem czy mogę czy nie. Bo ona zjada to 120 i jak ją biorę do odbicia to marudzi i smoczka jej dam w łóżeczku to ciągnie go jakby wyssać chciała coś z niego. I tak jest tylko po kąpaniu
|
#3789 |
|
Zakorzenienie
|
Motylku, współczuje, wyobrażam sobie jak się wystraszyaś
![]() słów brakuje. ![]() Tak, biore morfinę, bo przedwczoraj i wczoraj było apogeum, nie ruszając się nie mogłam wytrzymać. Dosłownie jakbym miała tam soli nasypanej. Nacieli mnie głęboko (to cięcie z boku) i w środku nożyczkami jakimiś. Było dosyć sporo szycia. tż wszystko widział i mówił że to poważna ingerencja była. Jestem bardzo, ale to bardzo zdziwiona tym, jak to boli. Myślałam że po 4 dniach będę śmigać, a jestem uziemiona na łóżku i nawet nie mogę nogą ruszyć. Ani zgiąć, ani wyprostować. Lokalne położne sprawdzały mnie codziennie i wszystko jest OK - nic się nie paprze. ALE. Ból i puchnięcie robi ze mnie inwalidkę. bez tż nie dłabym rady. Najbardziej szokuje fakt że rodziłam bez znieczulaczy praktycznie. większość czasu byłam na tlenie. przebicie wód ręką bez żadnej zapowiedzi, poinformowania, oprożnianie pęcherza w złośliwy sposób i też "na chama", nastawienie personelu do mnie, robienie mnie w balona że dostaje zastrzyk p. bólowy a pobierali mi krew, tż też prosił ich żeby coś podali i jego też oklamali, (tylko ta nocna pieprzona zmiana) to woła o pomste do nieba. jestem zszokowana, że tyle ludzi chwaliło i polecało ten szpital. tylko mama tż powiedziała że to zły pomysł. mogłam jej posluchać. oprócz mnie na sali jedna dziewczyna też miala taki meksyk jak ja i przeżyła chyba to samo. bez nacięcia to chyba pękłabym tak, że szkoda słów. jestem wdzięczna polskiemu lekarzowi, jako jedyny potraktował mnie normalnie i pomogł mi, słuchał mnie. może gdzieś trafi w intenet moja opinia, dziewczyny, nie wybierajcie Ashford!!!
|
#3790 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczor
![]() Teraz dopiero czytam co tam slychac,dzien z dupy...ale nie z powodu Tymka bo on grzeczny i przekochany jak zawsze ![]() Jutro juz grudzien!Dziewczeta na porodowke! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3791 |
|
Zakorzenienie
|
Tak się dzisiaj zastanawiałam nad tym co ja zjem w Wigilię
Pewnie większości potraw nie można podczas kp
|
|
|
|
#3792 |
|
Zadomowienie
|
Hej u nas wszystko ok, tylko ciągle ktoś przychodzi oglądać Fifcia i przez to czasu brak. Dosyć to męczące codziennie przyjmować gości
Podczytuję z telefonu, ale trochę na wyrywki mi to wychodzi. Przepraszam, że bez cytowania, ale ani weny nie mam, ani siły. Mały jest bardzo grzeczny, śpi ładnie, wręcz czasem trzeba go budzić, szczególnie w nocy. Mąż nadal dużo pomaga. Piersi mam pełne od mleka, brodawki przestają boleć. Dól jeszcze trochę boli, ale krwawienie ma się już chyba ku końcowi. Ja przez to, że codziennie ktoś przychodzi, siłą rzeczy muszę o siebie dbać i to jedyny plus tych odwiedzin
|
|
|
|
#3793 |
|
Zakorzenienie
|
Motylek Ale sie Wam nazbieralo..oby teraz bylo tylko lepiej.Trzymajcie sie.
Czytam o dbaniu o siebie.Ja w domu pomykam w geterkach i sportowej bluzce tak mi wygodnie.Natomiast wychodzac gdzies staram sie jakos ubrac chociaz wybor ciuchow maly wiec nosze jeszcze ciazowe spodnie jedne jedyne:p Mam wielki problem z biustem bo w zadne rozpinane bluzki sie nie mieszcze a te z kolei najwygodniejsze do karmienia.A czas na makijaz tez mam ![]() Moje dziecie daje mi takiego powera do zycia jak nikt inny ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez nemosek Czas edycji: 2013-11-30 o 23:02 |
|
|
|
#3794 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to jestem udana
Przypomniało mi się co odstawiłam ostatniej nocy. Mała obudziła się do karmienia, a ja taka zaspana wzięłam ją z łóżeczka i od razu podniosłam do odbicia, to nic że jej nie nakarmiłam Po chwili się ocknęłam i dopiero zmieniłam jej pieluchę i nakarmiłam
|
|
|
|
#3795 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- Cytat:
Ktosiula Oby Ci sie sen sprawdzil od A do Z a przynajmniej ten 7minutowy porodzik ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#3796 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. ...
Cytat:
Cytat:
MaO - ja zamówie z ebaya ale zaraz zobacze na allegro co tam w tym temacie słychac. Pewnie tez cos jest Majka zasneła. Właczyłam Nianie , wszystko przyszykowałam, I teraz siedze, I dumam. Mam takiego stracha ja przelozyc do tego lozeczka Ja juz to czuje jak ona pojdzie do przedszkola .. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Mao - http://allegro.pl/telefony-i-akcesor...zia%25C5%2582y - na dole masz na różne modele telefonów .
Majeczka KCIUKI DLA ANI ![]() Edytowane przez Trele_Morele Czas edycji: 2013-11-30 o 23:25 |
||
|
|
|
#3797 | |
|
Zakorzenienie
|
Trele co tam u mamy?
Edit doczyralam Rusalka Ale masz szczescie na buzce wypisane widzialam foteKtosiula Glowa do gory,wyobrazam sobie ze juz sie meczysz z tym oczekiwaniem ale Miki Ci to wynagrodzi z nawiazka jak sie pojawi. Acelinka u mnie polozna byla tylko raz.Kazala dzwonic w razie pytan. Cos jeszcze mialam pisac ale zapomnialam. Czytam dalej... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ---------- Cytat:
![]() Nam na szczescie juz powoli mija codzienny okres odwiedzin.Byl taki tydzien ze codzienie mielismy gosci i brak czasu dla siebie.Przyjemne to bylo aczkolwiek meczace tak jak piszesz.Nie moglismy potem rytmu zlapac. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez nemosek Czas edycji: 2013-11-30 o 23:59 |
|
|
|
|
#3798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za 20 minut grudzien - czas na nas Grudniowe Dwupaki ![]() Dobranoc ![]() Sent from my LG-E610 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#3799 | |
|
Zakorzenienie
|
Doczytalam
![]() Zdjec nie widzialam moze jutro sie uda.I tez w koncu Tymono wkleje tylko dorwe sie do kompa. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ---------- Trele fajny ten pomysl z etui.Ale poki co tz nie zasluguje na prezent ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:51 ---------- Luesita mala pewnie chetniej z butli zje niz z cyca ![]() U nas nie bylo z tym problemu.Maly sprawnie ciagnal butle. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 00:17 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:55 ---------- Widzialam fotki MILOSZ ma ciemne wloski a GABRIEL jasne |
|
|
|
|
#3800 | ||
|
Rozeznanie
|
Cześć, witamy się z Tomciem w 37 tygodniu
![]() My dziś z mężem na intensywnych obrotach, ale zdążyłam Was poczytać przed snem i zaraz uciekam ![]() rusalka12 za opis!Zdjęcie zaraz po narodzinach cudowne Fajnie, że wróciłaś A jak tam twój cukier? Jest poprawa i możesz w końcu coś pysznego wszamać??? domii hihi, narzekaj na Jasia jak to pomaga ![]() łoł, się dzieje i jeszcze chata pusta, czekamy na relację z romantycznego wieczoru, się tż stara widzę ![]() Cytat:
za cycolenie i dzisiejsze wyjście ![]() De28 za Christiankowy brzuszek!Dużo pozytywnej energii dla Ciebie Cytat:
za zwolnienieZuzziak za poprawę! Obserwuj się ktosiula mam nadzieję, że mąż wrócił w końcu i samopoczucie poprawił Ciasto bananowe 89Beatka oj, żeby przeszło szybko zdrówka!!!!
|
|
#3801 | |
|
Rozeznanie
|
Trele_Morele zdrówka dla mamy
za samodzielne spanko!!aaby ![]() żeby mały płaczek Kurczaczek przestał dużo płakusiać, więcej spał w dzień, pokochał spacerki i żeby wysypka zeszła anka ściągnęłam Cię myślami ![]() Szkoda, że masz złe wspomnienia z porodu i to przez personel , ale Gabryś wszystko wynagradza, nie?Śliczny okruszek motylek no co za lekarze Z maluszkiem ok? Jak sobie radzicie? I jak się spisuje starszy brat? Nasturcja a komu kibicuje mały kibic? Jak tam romantyczny wieczór? Maluch dał się Wam sobą nacieszyć? Anoula oby tak dalej ![]() Nemosku co się stało?? ![]() Cytat:
|
|
#3802 |
|
Zakorzenienie
|
Młoda spi a ja zAsnac nie moge , przejełam sie tym I jeszcze troche sie stresuje, choc Tz mi tak poustawiał wszystko, ze widze nawet jak jej sie brzuszek rusza.
Nic sprobuje spac, bo jak sie juz przebudzi to nie wiadomo jak bedzie .. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3803 |
|
Zadomowienie
|
nemosek, sorento dziekuje.
Insuliny juz nie biore. Jeszcze w szpitalu kazali przestac. Teraz jem w miare normalnie ( cos slodkiego tez sie trafilo, choc szczerze mowiac wcale mnie nie ciagnie do slodyczy )ale za szesc tygodni wracam do szpitala na kolejne testy. Zobaczymy co wtedy... Uciekam spac bo dziec zasnal ale cos sie wierci w koszu wiec sie boje, ze zaraz bedzie sie darla... |
|
|
|
#3804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może faktycznie, staraj się więcej leżeć i zmniejszyć nacisk, niech krew spokojnie płynie. Mi też pewnie pomogło psikanie octaniseptem. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3805 |
|
Zakorzenienie
|
Spac nie moge.....
Sorento Brawo za Tydzien.Wow rzeczywiscie przeciez termin masz na koniec grudnia.To Ty tez niedlugo bedziesz sie juz rozpakowywac Co sie stalo?Hm faceci.....Pozarlam sie z tztem.Eh szkoda gadac.Szczegolow oszczedze.Nie warto.Super spedzilismy Andrzejki:banghead: osobno... A dodatkowo jakis mnie baby blues dopadl nawet nie mam ochoty dziecka przytulic I przez to mam wyrzuty sumienia....do dupy.... i jeszcze dzisiaj sie nie wyspie i czeka mnie za☠☠☠isty dzien...:banghead:To sobie ponarzekalam...Z tego wszystkiego poukladalam czesc rzeczy w szafie bo mnie trzepie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez nemosek Czas edycji: 2013-12-01 o 02:35 |
|
|
|
#3806 |
|
Zakorzenienie
|
Oho. Lulka dopiero zasnela, oczywiście karmienie 1.5h plus memlanie i kizianie jej bo ona musi
![]() Do tego man tak z☠☠☠any humor przez tz i brata ze szok... placze od 2 h i tak życiu nie zasne... a id srody spalam jakies 4h... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3807 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie jedne nerwy czasem lepiej "Wychpdzic". Jutro bedzie nowy dzień I nowe nastawienie. Nie ma chyba takiej ktora mineły chwile zwatpienia Cytat:
W Domu , w twoim wlasnym lozku bedzie Ci juz o niebo lepiej takze mam nadzieje ze wychodzicie dzis? A Ci co przeszkrobali? Pępkuja ? Jest druga a ja tutaj Normalnie Majka spi jeszcze I spi . Teraz pobudka z krzykiem tak jak myslalam. Wziełam do przebrania I karmienia to mi obsikala lozko I siebie Teraz karmimy I zobacze czy sie pozwoli odlozyc z powrotem Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3808 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O tej porze poukladalas w szafie? To jak juz masz takie zapedy samobojcze to moze poukladasz i w mojej? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
sorento Dziecko nakarmione i przewiniete, mozna wracac spac
|
|
#3809 |
|
Zakorzenienie
|
Nemosek ,Mya
Niebnadrabqiam bo moje dIecko tak szybko jre ze za chwile skonczy... witam na ierwszej zmianie ...
|
#3810 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lepiej żebyś odpoczęła coś robiąc, szafa dobra rzecz, nie martw się snem, od czegoś też jest dzień nie narzucaj na siebie niczego, bo frustracja wzrośnie i wtedy będzie kłopot. Odpocznij, sama, znajdź sobie jutro czas tylko dla siebie ![]() Sent from my GT-S5570 using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 06:17 ---------- Poprzedni post napisano o 06:12 ---------- Cytat:
Ty też powinnaś oddać dziecko na godzinę co najmniej pod opiekę tz i zrobić sobie czas tylko dla siebie. Dzieci dziećmi, mimo że są dla nas tak ważne, to jednak musimy wciąż kochać siebie i o sobie dbać najbardziej, nikomu nie pomoże płakanie i nerwy. Dajcie sobie spokój! Sent from my GT-S5570 using Wizaz Forum mobile app
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:55.

Też ma zarośnięte lewe uszko
]

poród generalnie wspominam ok bo szybko poszło jak się okazuje. Urodziłam w sobotę a w poniedziałek mieliśmy wyjść już do domku. Mały miał jeszcze w poniedziałek rano badania bo jak pamiętacie na usg wyszedł zastój moczu i musieli to sprawdzić. Mocz, krew i samo usg wyszło super ale przy dodatkowych badaniach robią jeszcze wyniki na obecność infekcji CRP i niestety wyszło, że Juleczek ma infekcję

maktos sprawdzony i pomoze?
Co on kombinuje
Niby jak nacisnę to pokarm ładnie leci, ale piersi mało nabierają. Wcześniej marudziłam że mam nawał pokarmu, a teraz jak na złość mogłoby być go więcej.

, ale Gabryś wszystko wynagradza, nie?