|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: tytuł III części | |||
| Mleko już mi nie smakuje, teraz sobie kartofla spróbuje! |
|
1 | 2,70% |
| Mm, kp? To była rozgrzewka, teraz już będzie tylko marchewka! |
|
0 | 0% |
| Mamo, tato, robotę dla was mam, pampers przecież nie przewinie się sam! |
|
3 | 8,11% |
| Już przed nami wielkie szczęście, pierwsze święta razem wreszcie! |
|
6 | 16,22% |
| Tu uśmieszek, tam koleczka, podejdź mamo do łóżeczka. |
|
2 | 5,41% |
| Główkę ładnie podnosimy, do mamusi się tulimy. |
|
7 | 18,92% |
| Czy to KaPe, czy eMeM, będę duży, ja to wiem! |
|
1 | 2,70% |
| Kochamy nasze pociechy, bezcenne są ich uśmiechy. |
|
3 | 8,11% |
| Chociaż nocki nieprzespane- nasze dzieci przekochane. |
|
0 | 0% |
| Mleczko piję, szybko rosnę, wnet i tatę ja przerosnę. |
|
3 | 8,11% |
| Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek. |
|
11 | 29,73% |
| Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.
Nie wiem, on nie za bardzo mógł mówić, a lekarka powiedziała, że mogę zadzwonić po 19 to już powinno być coś więcej wiadomo
|
#1982 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.
Cytat:
|
|
|
|
|
#1983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kochana jeśli to ma pomóc to lepiej żeby tak zrobili... jest pod dobrą opieka, nie martw się
|
|
#1984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1985 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1986 |
|
Zakorzenienie
|
Papalinka trzymam kciuki za meza
|
|
|
|
#1987 |
|
Zakorzenienie
|
Papalinko strasznie mi przykro,że przechodzisz przez coś takiego
Kciukam za Was kochana, będzie wszystko dobrze
|
#1988 |
|
Zakorzenienie
|
Gorgulku, tak jak pisałaś że u Ciebie przeszło wyrywanie się z jenej piersi - u mnie też przeszło. Nie wiem co to było, trwało kilka dni, ale już jest ok. Czasem jeszcze coś pomarudzi ale ogólnie jest dobrze
Byliśmy wczoraj na wycieczce w oceanarium bo u nas długi weekend i cały dzień Pola grzeczniutka. Raz nakarmiłam w aucie, raz odciagnietym mlekiem z butelki bo w restauracji bo cyca głupio wystawiać i było super 8h byliśmy poza domem z czego 3h w aucie przez cały dzień - po raz pierwszy tak długo! I co ciekawe w oceanarium jazgot jak nie wiem i wychodziłam z Polą na zewnątrz na tarasy widokowe pospacerować z wózkiem i jak tylko wychodziłam to się rozbudzała, a jak wchodziłam do tego jazgotu to od razu zapadała w sen. Dziwne te dzieci ![]() Ze śmiesznych rzeczy to pakuje ją wczoraj do fotelki i śpiewam "Jedziemy na wycieczke, bierzemy Polę w teczke, a Pola jak to Pola, narobi nam kupola". Zapinam pasy i słyszę głośne prrrrrrr - i co? Pola na moje życzenie narobiła wielkiego kupola ![]() A teraz lecę nadrabiać! |
|
|
|
#1989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Głowa do góry- wszystko będzie dobrze!
|
|
|
|
|
#1990 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() sto lat! Cytat:
od dziadków dostał nawet 3 Cytat:
trzymam kcuki oby jak najszybciej wrócił do zdrowia ![]() Cytat:
|
|
#1991 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1992 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzymam mocno kciuki za męża! Bądź dobrej myśli! |
|
|
|
|
#1993 |
|
Wtajemniczenie
|
Papalinko, jestem z Tobą kochana;*
Sent from my C2105 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#1994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Papalinko trzymam mocno za Twojego Męża. Będzie dobrze
|
|
|
|
|
#1995 |
|
Zakorzenienie
|
Papalinko trzymaj się Kochana! Jesteśmy z Tobą
|
|
|
|
#1996 |
|
czyli Endżi
|
Dziewczyny, co do Kappahla to przy kasie wyróbcie sobie kartę i podajcie nr telefonu. Dostaje się super zniżki. Ostatnio np. 50% na już przecenione rzeczy
![]() Super sprawa. Straszna szkoda, że mam tam daleko ![]() Jutro mamy chrzciny. Matka już wymaszczona samoopalaczem, ojciec nauczył się wiązać muchę itd ![]() Tylko się trochę boję, bo Julek nienajlepiej znosi zamieszanie wokół niego, nowych ludzi, gwar itd. Wczoraj np 16-miesięczna dziewczynka, córka znajomych chciała go przytulić, to kiedy tylko nachyliła się nad bujaczkiem to ten uderzył w histeryczny wrzask. Przestraszył się a ja razem z nim, już myślałam, że się dusi ![]() ---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- Papalinko, mocno trzymam kciuki, będzie dobrze
|
#1997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szkoda, że w UK nie ma tego sklepu... Wysłane z mojego GT-S6810P przy użyciu Tapatalka
|
|
#1998 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej
u nas kiepsko mnie złapał jakiś wirus, co 4 h biorę zbijacza bo jak nie to mam prawie 40 stopni gorączki ![]() obym Jasiulka nie zarazila ![]() karmię go cały czas piersią. QUOTE=Figulina987;4395033 1]dużo takich przytulanek jest w Kappahlu (czy jak to tam się pisze) i zgadzam się z Motylem - są tam śliczne ubranka nawet dla chłopców dziś byłam i zakupiłam 3 bodziaki, ale maja zawyżone numery, więc jeszcze troszkę poleżą w szufladzieA ja tam uważam, że lepiej się dowiedzieć wcześniej od osób doświadczonych. Teraz widzę, że wychowanie dziecka jest MEGA TRUDNE! Jakoś inaczej sobie to wyobrażałam.... Ogólnie jestem załamana Mój Kuba ma 10 tyg i dalej nie wodzi wzrokiem (zdarza się ale baaaaaaaardzo sporadycznie i bardzo krótko, szybko odwraca główkę). Pediatra kazała szybko iść do okulisty i dodatkowo dostaliśmy skierowanie na kompleksowe badanie słuchu (bo nie odwraca głowy tam gdzie słyszy np. piszczącą zabawkę). U okulisty już byliśmy (ależ był płacz )- badanie dna oka jest ok, lekarka powiedziała, żeby ćwiczyć - na białej kartce czarne kółko, zalaminować i pod światło pokazywać małemu... za 6 tyg do kontroli i pocieszała nas, że na pewno już będzie wszystko dobrze. Na badanie słuchu musimy czekać 2 tygodnie (mimo że prywatnie...swoją drogą 600 pln za badanie i miej tu więcej dzieci...)Już sobie nawkręcałam autyzm, jakieś wylewy i inne rzeczy nie mogę spać, straciłam całą energię życiową i odechciało mi się świąt ![]() Aaaaaaaaaa i jeszcze zaczęliśmy rehabilitację (a propo tematu powyżej) - Kuba ma asymetrię. Ja już nie mam na nic czasu - ćwiczymy wzrok, stópkę, ćwiczenia zalecone przez fizjoterapeutę.... dobrze, że chociaż z brzuszkiem jest już duuużo lepiej.[/QUOTE] kochana trzymam kciuki za Kubusia Cytat:
Cytat:
|
|
#1999 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2000 | |
|
czyli Endżi
|
Cytat:
) i mały bardzo źle to zniósł. Miałam problem żeby go uspokoić a potem uśpić. Aż sama się okropnie zestresowałam, bo mały mi naprawdę rzadko tak histerycznie płacze.No trudno, wielkich domówek robić nie będziemy
|
|
#2001 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak ogólnie Jaś się czuje? Mam nadzieję, że już lepiej. Dopiero jestem w połowie nadrabiania, ale widziałam, że biedaczek się męczy z brzuszkiem i jakieś alergie wyskoczyły? Kiedy idziecie do lekarza na kolejne konsultacje? A sposób z piosenką wypróbuj - może jest uniwersalny
Edytowane przez ja :) Czas edycji: 2013-11-30 o 21:03 |
|
|
|
|
#2002 |
|
Wtajemniczenie
|
Papalinko trzymaj się!
![]() Dziewczyny przepraszam, że ostatnio tak rzadko wpadam i w ogóle, to jak już jestem to tylko o sobie. TŻ pracuje teraz dziennie i mam wszystko na głowie Buziaki od Majusi dla wizażowych ciotek
|
|
#2003 | |||
|
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
Cytat:
Mój syn chyba pierwszy raz miał kolkę. Jestem ap. Naprawdę współczuję wam dziewczyny które mają to na co dzień. ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Cytat:
|
|
|
#2004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2005 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bądź dobrej myśli i nie trać nadziei, bo na pewno wszystko dobrze się skończy ![]() masakra, jakie to przykre jak dzieje się krzywda ukochanej osobie ![]() Rusałko - strasznie wysoka ta gorączka dużo zdrówka
|
|
|
|
|
#2006 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A mi tz marudzi, ze mu susze glowe o szybka jazde a ja po prostu sobie nie wyobrazam, co bym zrobila, jakby mial wypadek...
|
|
|
#2007 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podobno dopóki matka karmi piersią to dziecko nie powinno się od niej zarazić. Moja Zuzia ma katar, myślicie że mogę jej wkropić mojego mleka? |
|
|
|
|
#2008 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziewczyny od 10 dni biorę cerazette i od wczoraj mam krwawienie takie jak okres i to chyba nawet dość obfity... dzisiaj wzięłam paracetamol bo normalnie ból menstruacyjny nie wiem co robić. .. łykać dalej i poczekać czy przejdzie, czy odstawić i w tygodniu iść po inne? Tylko nie wiem czy mam jakiś wybór przy kp? Miała któraś takie krwawienia? Plamienie to na pewno nie jest. ..Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
|
#2009 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2010 |
|
Zakorzenienie
|
papalinka mocne kciuki za meza!!!!
trzymaj sie cieplo glowa do gory, pomodle sie by szybko wyzdrowial i wrocil do was ![]() w ogole Dziewczyny zdrowka dla waszych maluszkow ![]() Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:52.

Kciukam za Was kochana, będzie wszystko dobrze

8h byliśmy poza domem z czego 3h w aucie przez cały dzień - po raz pierwszy tak długo! I co ciekawe w oceanarium jazgot jak nie wiem i wychodziłam z Polą na zewnątrz na tarasy widokowe pospacerować z wózkiem i jak tylko wychodziłam to się rozbudzała, a jak wchodziłam do tego jazgotu to od razu zapadała w sen. Dziwne te dzieci
Głowa do góry- wszystko będzie dobrze!
on się chyba boi mi ją dać, że oddam mu już bez kasy 
nawet fazy na zdjęcia mam rzadko 
Julia kończy dziś 3 miesiące!!!!
od dziadków dostał nawet 3 

i miej tu więcej dzieci...)
) i mały bardzo źle to zniósł. Miałam problem żeby go uspokoić a potem uśpić. Aż sama się okropnie zestresowałam, bo mały mi naprawdę rzadko tak histerycznie płacze.
a ja po prostu sobie nie wyobrazam, co bym zrobila, jakby mial wypadek...
nie wiem co robić. .. łykać dalej i poczekać czy przejdzie, czy odstawić i w tygodniu iść po inne? Tylko nie wiem czy mam jakiś wybór przy kp? Miała któraś takie krwawienia? Plamienie to na pewno nie jest. ..