|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7
demonyianioły--- kobiety są zaskakująco silne i w sytuacjach bez wyjścia potrafią zacisnąć zęby i iść dalej na przód ale czasem właśnie taka sprawa jak rozstęp potrafi wywrócić wszystko do góry nogami. To taka mała kropla, która przelewa czarę ale na szczęście jak się z tej czary uleje to robi się wolne miejsce.
W dupie miej te rozstępy- jesteś wspaniałą kobietą a zaraz będziesz miała przy sobie super małego faceta który będzie najlepsiejszy na całym świecie
|
|
#3632 |
|
Zakorzenienie
|
Tak się zastanawiam - pewnie głupio, ale mnie to frapuje
Czy skurcze przepowiadajace/porodowe czuje się wszędzie, gdzie jest macica czy tylko na dole - tak okresowo?
|
#3633 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A byłaś już w DN na rozmowie kwalifikacyjnej? Cytat:
Super! Ostatnio na takich dodatkowych zajęciach położna mówiła nam o rózniacach pomiędzy DN, a salą porodową w szpitalu - jedna z nich min. jest to, że w DN można jeść ![]() W szpitalu tylko pić... No chyba, że ukradkiem tę czekoladę będę zajadać, bo na pewno wezmę Cytat:
Ale można sobie dać z tym radę i nie rezygnować z siebie, tylko potrzeba trochę wprawy no i pewnie nowej organizacji życia. Przynajmniej ja tak sobie myślę. Choć nie jestem zwolenniczką superwoman, nie wierzę w idealne matki, pracownice, żony i kochanki Warto sobie czasem coś odpuścić dla lepszej psychicznej kondycji ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko zeby koniecznie wziąć jedzenie wlasnie typu batoniki, czekolada, landrynki. Zeby łatwo było jeść i jednocześnie dawały energię. Mam kwalifikacje we wtorek, trochę się cykam, bo naprawdę chciałabym tam rodzic
|
|
#3635 |
|
Zakorzenienie
|
Przepowiadajace to tylko nieprzyjemne i raczej nie bolą, a porodowe to już taki bolący okresowo,z dziewczynami jak miałam porodowe to najlepiej mi się stało,nie odczuwałam tak mocno. A co bierze Cię coś?
|
#3636 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Bo mówiła, że np. ostatnio ojciec przyniósł jakieś frytki czy zapiekankę i wszyscy wcinali W szpitalu tak nie można.Będzie dobrze Bedziemy wszystkie mocno trzymać kciuki!
Edytowane przez milka-pilka Czas edycji: 2013-11-30 o 23:35 |
||
|
|
|
#3637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj boli mnie jak na okres, czyli jakby na samym dole macicy. Ale niezbyt mocno i zupełnie nie skurczowo, bo cały czas tak samo. Wczoraj w nocy jak się obudziłam to zachcialo mi się kupę i wpadłam w chwilową panikę pt. Przespalam cały porod i obudziłam się na parte I tak się zaczelam zastanawiać jak w zasadzie te skurcze bolą. Bo wczesniej byłam przekonana, ze jak zacznę rodzic to przeciez rozpoznam, ale teraz wlaczyla mi się lekka schiza
|
|
#3638 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3639 |
|
Zakorzenienie
|
Cały raczej,i zależy też jaki masz próg bólu. Mnie biegunka przy tych porodówych dopadła, wymioty też. Poczułabyś raczej chyba że w pierwszej kolejności odeszły by wody płodowe.
|
#3640 |
|
Zadomowienie
|
http://m.youtube.com/watch?v=nxHJJzdfwkM
Obejrzyjcie sobie ja się poplakalam że śmiechu dziś Perfuzja twoj batonik mnie zszokowal ...słyszałam o bulce z szynka, sucharach , biszkoptach ale batonik??? Ostatnio nawet na sr neonatolog podała przykład, że mamusia po porodzie przyniosła czekoladki córce...żeby miała energię... Ja będę trzymać dietę żeby wrócić do formy, a to że włosy wypadają na diecie to nie zawsze prawda. Idę spać, padam po andrzejkowej domowce pa Edytowane przez isia4891 Czas edycji: 2013-12-01 o 01:37 |
|
|
|
#3641 | |||
|
Raczkowanie
|
znów jestem nocnym markiem
![]() Dzięki za przytulasy i słowa pocieszenia po teściową zadzwonię w przyszłym tygodniu bo to już nie przelewki, a do stycznia wytrzymać muszę, takie postanowienie postanowiłam ![]() Dziś już lepiej, domek wysprzątany, krwawień nie było, nawet skurczy Uwielbiam gdy maluchy uda sie uchwycić w takich momentach "kombinowania" zanudzaj proszę jak najwięcej Magnusia super łóżeczko moja siostra też ma takie bujane tylko brązowe ja będę walczyć aby małej nie kołysać i nie uczyć na rękach bo jednak musimy sobie jakoś dać radę do czasu aż wróci moja silniejsza połowa a noszenie na rękach przerabiałam z synem (sytuacja analogiczna mąż wyjechał na 8mcy gdy mały miał 2 i do czasu odwiedzin babć zasypiał sam i nic nie potrzebował a potem babcie pokazały kołysanie na rączkach i nieźle się namachałam ![]() Muminek ja miałam super pierwszy poród dzięki opiece co nie zmienia faktu że szpital mimo ze wojewódzki wyglądem przypomina głęboki PRL więc poprostu w szoku jestem że to co piszesz to standard marzy mi się tak we wszystkich szpitalach w PL, bo o ile u mnie można takowe znaleźć (duże miasto, woj) to o tyle już na prowincji u rodziców królują sale 6-8os, znieczulica (nie mylić ze znieczuleniem o którym można pomarzyć ) i chamstwo.Cytat:
![]() Cytat:
![]() demonyianioly tulę Cię w chwili spadku mocy a rozstępy przeganiam!!!! sio!!Cytat:
poznasz poznasz te porodowe są krótsze i bardziej bolesne.czas spać ![]() trzymajcie kciuki, jutro być może uda mi się zobaczyć męża :biję pokłony za wynalazek zwany skype )
Edytowane przez J0zefina Czas edycji: 2013-12-01 o 01:39 |
|||
|
|
|
#3642 |
|
Rozeznanie
|
Na forum nocne rozmowy. Spać nie moge cały czas. Wypilam ciepłe mleko. Wstalam pochodzilam, powietrzylam i nic. tz śpi smacznie obok mnie i nie wie jak się mecze jeszcze zgaga Mnie pali i dupa blada Ehhh.... No i Beni wypycha się z każdej strony jeszcze ... Nawet liczenie owiec, psów, dzikow, słoni i innych stworzeń nie pomaga....
|
|
|
|
#3643 |
|
Zakorzenienie
|
A ja bym mogła tak całą noc siedzieć, tylko rano ciężko wstać...
TZ dopiero wrócił do domu, bo siedział w pracowni długo. Dobrych snów (znów nam się będą śnić dziwadła hehe)
|
|
|
|
#3644 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry!
![]() Ja obudzilam sie juz o 5,bo nie moglam spac:/ ale za to nadrobiłam was wszystkie Dem.i.Anioly- rzeczywiscie lekarka bardzo niekompetentna. Dobrze robisz idąc na IP. Tam dokladnie cie zbadaja itp. Jak pacjentka mowi ze ruchow nie czuje to lekarce powinno sie zapalic czerwone swiatelko,a nie ze stoickim spokojem mowic o niewydolnosci lozyska. Wrrrr ale ja nienawidze takich lekarzy! Ja wczoraj zasypiałam cala w nerwach. Otoz zadzwonila do mnie mama i opowiada mi ze jakis tam znajomy bratowej zostal niedawno ojcem,a jego zona rodzila w szpitalu w ktorym ja chce rodzic. No i sie zaczelo, dowiedzialam sie ze: "Ty wiesz ze Ty nie musisz kupowac zadnych kosmetykow bo w szpitalu do domu daja probki itp...". Ja na to mowie, ze to glupota bo i tak kupie,jak mam dziecko smarowac co chwile inna probka i nie wiedziec pozniej nawet na co dziecko jest uczulone. ! Potem mowi mi ze w sumie do szpitala to nic nie trzeba brac,zupelnie nic bo oni tam w szpitala daja. A ja na to wielkie oczy i mowie ze lezalam miesiac temu w tym szpitalu i mialam kontakt z kobieta ktora lezala ze mna w sali i czekala na cc, a maz po cc przychodzil jeszcze do pokoju po rzeczy zony i ze mam spisane w tel co on mowil co trzeba, ze trzeba ubranka swoje miec, butelek nie trzeba,pampersy swoje itp. A mama do mnie : "Nie! No co ty ! Bo D. mówila ze nie trzeba!". Dalej juz nie tlumacze bo az mnie nosi, a za chwile slysze ze "ale D.mowi ze jak juz bedziesz miec ubranka dla dziecka to musisz miec wyprane w platkach mydlanych i wyprasowane". a ja sie pytam : ze co???a niby dlaczego akurat w platkach mydlanych? A mama na to "no wiesz takie sa wymogi szpitalne" ... To juz bylo przegiecie... Powiedzialam tylko ze ja nie bede prac a platkach mydlanych tylko w odpowiednim proszku. Skonczylam te rozmowe,powiedzialam wszystko tz,a ten zamiast mnie uspokoic to jeszcze bardziej mnie zdenerwowal bo zaczął gadac i "bic piane". Najgorsze jest to ze ja lezalam w tym szpitalu x razy i mialam doczynienia z kobietami co tam rodza, ale nie mam sluchac wszechwiedzacej bratowej,ktora nigdy nie rodzila a gdzies cos uslyszala. Pewnie jak sie dziecko urodzi to bedzie jeszcze mi mowic jak mam dzieckiem sie zajmowac,bo przeciez znajomy bratowej to to czy tamto. Wrrrrrr !
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 |
|
|
|
#3645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Polozne u nas polecaly wlasnie batoniki/czekoladę jako szybkie i energetyczne przegryzki na czas porodu. Bułki z szynką raczej nie zdążę zjeść miedzy skurczami, a 2 gryzly batonika zawsze cos dadzą
|
|
#3646 |
|
Zakorzenienie
|
Nie martwie sie szafka nad lozeczkiem bo w ramach testow moj TZ sie na niej zawiesil i ani drgnela
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3647 |
|
Zakorzenienie
|
Perfuzja
Bóle i skurcze porodowe przede wszystkim są coraz mocniejsze i przerwy między skurczami są coraz mniejsze. O ile skurcze raz-dwa razy na godzine i ustepujace nie są porodowymi tak częstsze trzeba obserwować. Jak rozkrecala mi się akcja porodowa rok temu to ból czułam też po bokach brzucha, skurcze miałam co 8-10 minut przez ok 30 godzin, przy czym przy końcu wyraźnie się nasiliły i były w zasadzie bez przerw (ból okresowy czułam jeszcze przez ok 2-3 tygodnie, czasami był tak silny, że oddychać nie mogłam), a jak doszedł niesamowity ból krzyży i bóle parte to w pół godziny bylam po porodzie.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2013-12-01 o 09:44 |
|
|
|
#3648 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no u nas to lewatywka i tylko woda w trakcie porodu, a po porodzie bułka, suchar i dieta.
|
|
|
|
|
#3649 |
|
Zadomowienie
|
Witam się w niedzielny poranek
Wczoraj zaliczyłam imieniny u ciotki, na których się tak najadłam, że chyba nie będę ze 3 dni jeść.... a na dodatek brzuch mnie tak po tym rozbolał, że nie wiedziałam w którą stronę mam się patrzeć... Ale na szczęście przeszło Później zaliczyliśmy jeszcze domówkę u znajomych, która się przerodziła w wielką awanturę, więc pojechaliśmy do domu... Ciotki mnie oczywiście doprowadziły do furii, głaszcząc mój brzuch we 3 na raz i mówiąc jak to one nie mogą się doczekać i w ogóle, i w którymś momencie nie wytrzymałam i powiedziałam, że mają mi przestać dziecko w*rwiać i zostawić w spokoju ![]() i w ogóle jakoś źle mi się spało, bo mnie bolą i boki brzucha i plecy i wszystko inne.... i co najlepsze małżonek wstał z samego rana poleciał do sklepu, kupił same pyszności i mi zrobił imieninowe śniadanie do wyrka Dziewczyny w szpitalach, trzymajcie się tam dzielnie i wracajcie do domków w 2pakach ![]() Katarzyniak rady bezcenne ja myślę, że powinnaś wziąć je sobie do serca na 100% ![]() :hahaha :
|
|
|
|
#3650 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam i ja
![]() Noc paskudna- boli mnie kręgosłup i nie wiem już jak się ułożyć aby nie bolało Cytat:
---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- ha ha ha- dobre
|
|
|
#3651 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Perfuzja, u nas na SR też mówili, żeby wziąć czekolade, a nawet kostki cukru, właśnie w celach energetycznych. A dla partnerów jakaś kanapke, bo może zglodniec ![]() Zastanawiałam się właśnie czy urodzilas ![]() Sent from my HTC One using Wizaz Forum mobile app
|
|
#3652 |
|
Raczkowanie
|
Witam się z rana
![]() Katarzyniak, olej ciepłym moczem takie rady. Ale dobrze Cię rozumiem że takie zachowanie wkurza. Tajeczka, dobrze ciotkom powiedzialas! ![]() Magnusia, współczuję bólu pleców.. Gosia, mam nadzieję że u Was już lepiej i wirus został wykurzony! Zdrowka! U mnie jakby ciut lepiej, skurcze są ale malutkie, lekarz dziś stwierdził że "takie to mogą być" zwłaszcza że są niebolesne. Z przeziebieniem lepiej na szczęście. Psychicznie z kolei coraz gorzej.. Szału dostaje w tym szpitalu i odkryłam że jedynym miejscem żeby sobie w spokoju poplakac jest prysznic. Bardzo chciałabym jutro wyjść.. Przepraszam że się wyzalam. Już nic nie mówię, zaciskam nożki i grzecznie leżę. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3653 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sent from my HTC One using Wizaz Forum mobile app
|
|
#3654 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szwagierka do mnoe mowi kiedys tak: jak spakujesz ostatnia rzecz do torby to zara w szpitalu wyladujesz to fatum jest. (Oczywiscie w lekkim.zarcie ale u niej dokladnie tak bylo) w czwartek sie spakowalam nie wzielam tylko rzeczy ktore uznalam ze zgarne jak mi wody odejda ( szczeteczka do zebow np.) I prosze leze sobie w szpitalnym wyrku ;P haha Cytat:
demony rozstep zniknie, bedzie mniej.widoczny smaruj pupke oliwka z hipp lub jakims kremem z palmersa. Ja.moge polecic krem z palmersa skoncentrowany.Cytat:
![]() SADLACZYCA przesylam ci buziali.i usciski ze szpitalnego wyrka. Popatrz na to z innej strony, masz opieke 24h! To duzo. Wiem ze w domu najlepiej, ale tam jestescie bezpieczni. Nie placz nie zamartwiaj sie bo wszytsko bedzie na pewno dobrze. Uspokoj sie, wycisz choc wiem ze chce ci sie plakac. Ja wczoraj mialam wizje zostania tu do porodu tez bylam.przybita. bo szpital to nie spa jednak o atmosfera nie pozwala na relaksik cieglw badania, myslenie czy jest ok, ktg ktorego tez juz nie znosze jak dolna kreska zaczyna skakac to wole odwrocic glowe i myslec o czymkolwiek innym. Usmiechnij i pomysl ze za pare lat twoje dziecko bedzie z podziwem sluchac ile dla niego wycierpialas i poswiecilas bo taka jest matczyna milosc. byle bylo ok to bedzie za niedlgo tylko wspomnienie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3655 | |||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
Kochana weź to olej,szkoda nerwów. Mama gada to niech sobie pogada,a ty zrobisz swoje i tyle. Cytat:
U nas też tak zalecają i ja rodząc Eryka wcinałam ciastka,batony...
|
|
#3656 |
|
Wtajemniczenie
|
Ooohoho Witam Mamasity.. pierwsze przeczytane przeze mnie słowo, które mi się rzuciło w oczy po wejściu tegoż "pięknego" poranka na forum to - LEWATYWA ...
<ała>A to przed każdym porodem trzeba tą lewatywę zrobić??? Przed cc tak samo jak przy pn ??? ![]() Ja nie chcę....
|
#3657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem już co lepsze
|
|
|
#3658 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3659 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Ja gdzieś czytałam,że nie mogą zmuszać ani do lewatywy ani do golenia krocza.
|
|
#3660 |
|
Rozeznanie
|
cześć
dołączam się do osób mających coraz głupsze sny ![]() wczoraj to w ogóle miałam jakąś przeplatankę, chyba za dużo myślę i czytam
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:27.

16.06.2012 

Ale ja juz jestem w momencie ciazy pt. popołudnia na kanapie brzmią swietnie 
Tylko zeby koniecznie wziąć jedzenie wlasnie typu batoniki, czekolada, landrynki. Zeby łatwo było jeść i jednocześnie dawały energię.

Bo mówiła, że np. ostatnio ojciec przyniósł jakieś frytki czy zapiekankę i wszyscy wcinali
Bedziemy wszystkie mocno trzymać kciuki!

po teściową zadzwonię w przyszłym tygodniu bo to już nie przelewki, a do stycznia wytrzymać muszę, takie postanowienie postanowiłam
marzy mi się tak we wszystkich szpitalach w PL, bo o ile u mnie można takowe znaleźć (duże miasto, woj) to o tyle już na prowincji u rodziców królują sale 6-8os, znieczulica (nie mylić ze znieczuleniem o którym można pomarzyć

a ja sie pytam : ze co???a niby dlaczego akurat w platkach mydlanych? A mama na to "no wiesz takie sa wymogi szpitalne" ... To juz bylo przegiecie... Powiedzialam tylko ze ja nie bede prac a platkach mydlanych tylko w odpowiednim proszku. Skonczylam te rozmowe,powiedzialam wszystko tz,a ten zamiast mnie uspokoic to jeszcze bardziej mnie zdenerwowal bo zaczął gadac i "bic piane".
Przed cc tak samo jak przy pn ???