Panny Młode 2015 cz. 10 - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-01, 01:19   #1741
magda_mjt
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2015 cz. 10

Dzieki za jakies opinie yyy no to tak- ceny sa praktycznie identyczne. Tadek tez jest na promocji, ale my go z góry odrzucilismy, bo TZ nie chciał, a po drugie i na weselu mojego brata i na weselu siostry był. Tadek 19,35, stock 19,05, wyborowa 18,92. To juz sa praktycznie zerowe różnice. Aczkolwiek nie ukrywam, ze ogolnie to świetna cena, bo najtaniej wyborowa znalazlam na promocji za 20,99, a normalnie wszędzie po 22,99 i 23,99 . Wiec juz w stosunku do tego minimum 2zl taniej, a w stosunku do tego co bedzie rzekomo od stycznia 4-5zl taniej, a to juz wg mnie spora roznica.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-12-01, 01:21   #1742
Aniaa_89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda_mjt Pokaż wiadomość
Dzieki za jakies opinie yyy no to tak- ceny sa praktycznie identyczne. Tadek tez jest na promocji, ale my go z góry odrzucilismy, bo TZ nie chciał, a po drugie i na weselu mojego brata i na weselu siostry był. Tadek 19,35, stock 19,05, wyborowa 18,92. To juz sa praktycznie zerowe różnice. Aczkolwiek nie ukrywam, ze ogolnie to świetna cena, bo najtaniej wyborowa znalazlam na promocji za 20,99, a normalnie wszędzie po 22,99 i 23,99 . Wiec juz w stosunku do tego minimum 2zl taniej, a w stosunku do tego co bedzie rzekomo od stycznia 4-5zl taniej, a to juz wg mnie spora roznica.
to bierzcie Wyborową, pierwszy wybór jest często najlepszym, nie ma co kombinować a cena też wskazuję na Wyborową groszowa różnica, no ale zawsze coś
Aniaa_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 01:26   #1743
magda_mjt
Zakorzenienie

No ale wlasnie- co z tym lejkiem całym? Czy on jest faktycznie lepszy czy taki sobie? No o nazwę to juz sie nie pytam, kwestia względna i w sumie mało ważna . Bo butelka to bardziej mi sie wyborowej podoba .

Stary 2013-12-01, 01:32   #1744
Aniaa_89
Zakorzenienie

Cytat:
No ale wlasnie- co z tym lejkiem całym? Czy on jest faktycznie lepszy czy taki sobie? No o nazwę to juz sie nie pytam, kwestia względna i w sumie mało ważna . Bo butelka to bardziej mi sie wyborowej podoba .
no jest to wygodne, bo się nie rozlewa itd. No ale czasem te dozowniki się tak jakby zapowietrzają i wódka lać się nie chce. Wszystko ma jakieś plusy i minusy. Dla mnie tam nie ma znaczenia z jakiej flaszki (z dozownikiem, czy bez) polewam, albo mi polewają
nie analizuj już tak Od początku myśleliście o Wyborowej. Butelka Wyborowej Ci się bardziej podoba. No to bierzcie Wyborową i po sprawie
Stary 2013-12-01, 01:39   #1745
magda_mjt
Zakorzenienie

Wlasnie haha naszymi faworytami była wyborowa i stock ostatnio tak w sumie o zdecydowaliśmy sie na wyborowa, bo siostra tylko wyborowa nam przywiozła (swoją droga wciaz zamknięta leży w zamrazalce ), bo nie było w sklepie stocka 0,5 :/... Dlatego jak dzisiaj było testowanie to mnie naszly wątpliwości, bo głupi lejek :P....bo nazwa, bo butelka. Smakowo eeee no jedno i drugie ma dobre opinie, a wódka nie ma smakować, wiec tutaj luz.
Ale pewnie wbrew tym dzisiejszym opiniom bedzie wyborowa, bo TZ woli . I tez mowil o zapowietrzonym lejku... :P ale to zostało odparte wg opinii, ze wcale tak nie jest :p

---------- Dopisano o 00:39 ---------- Poprzedni post napisano o 00:38 ----------

Dobra, swoją droga ide spac . Od zeszłej niedzieli jestem dzien w dzien tak strasznie niewyspana, ze nie wiem...dobranoc i dzieki za opinie

Stary 2013-12-01, 01:50   #1746
Atomoowka
Wtajemniczenie

Cytat:

Dozownik jest ok ale bierz wyborowa

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 08:23   #1747
okaro
Zadomowienie

ja zmykam stad na jakis czas.. jak sie okaze ze faktycznie bede PM 2015 to wroce...
okaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 09:25   #1748
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem co z ta wódka. Na dzisiejszej imprezie zarówno Wyborowa, jak i Stock wchodziły bardzo dobrze. Do tego sa opinie, ze Stock jest fajniejszy, bo : ma lejek, wiec jest to wygodniejsze, plus nazwa "stock" brzmi ładniej, bardziej elegancko niz Wyborowa. TZ mimo wszystko mowi "Wyborowa". No i w sumie nie wiem co wybrac, bo aktualnie to sa jedyne dwie opcje, ktore bierzemy pod uwage. Poradzcie!
No to jeśli chcesz fajny lejek to ja polecam Chrobrego z Biedronki zawsze się jaram tym lejkiem takim wysuwanym jakby :P rok temu specjalnie na święta kazałam kupić Chrobrego żeby rodzicom pokazać super trik z wysuwającą się szyjką xD /no ale tooczywiście żal.. bo o ile chrobry jest wg mnie dobrą wódką, to jednak średnio na wesele :P i jest tylko w Biedronce i wychodzi w takim razie drożej niż stock i wyborowa z hurtowni :P/
A co do tego lejka... różnie bywa, uwierz.. na 2 ostatnich weselach był stock (wcześniej był PT a rok temu żubrówka biała)... i tak naprawdę tej lejek czasami sprawiał więcej problemu bo zanim się nalało wódkę to trzeba było trochę potrzepać tą butelką :P
Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość
3. faktycznie Stock jako jeden z niewielu ma lejek i przy podchmielonych juz osobach ( czy nawet trzezwych ) mniej wodki sie marnuje, bo mniej rozlewa.
A widziałaś pijanych ludzi lejących stocka? :P bo ja czułam na sobie nawet lejącego się stocka jak ktoś lał i tak "ładnie" mu się dziubek zatkał.. trzepał butelką trzepał aż porozlewał pół butelki na stół :P
Tzn nie mówię że Stock jest zły, bo sami nad nim myślimy.. ale dla mnie akurat ten lejek to wcale nie jest mocna strona tej wódki! :P
Cytat:
Napisane przez okaro Pokaż wiadomość
ja zmykam stad na jakis czas.. jak sie okaze ze faktycznie bede PM 2015 to wroce...
Jejku.. jednak dalej problemy? myslalam ze po tym ostatnim wieczorze októrym pisałaś będzie wszystko ok.. to trzymaj się i głowa do góry

Dziewczyny.. załamała mnie z rana wieść o śmierci Paula Walkera... ogólnie to raczej mam gdzieś jak aktorzy umierają czy coś.. bo to przecież też ludzie i w sumie raczej mi obojętni.. Ale on.. i to jeszcze w wypadku samochodowym.. no szkoda..

Edytowane przez joasia-a
Czas edycji: 2013-12-01 o 09:27
joasia-a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 09:31   #1749
Bacardi_
Wtajemniczenie

Hej

Cytat:
Napisane przez joasia-a Pokaż wiadomość

A widziałaś pijanych ludzi lejących stocka? :P bo ja czułam na sobie nawet lejącego się stocka jak ktoś lał i tak "ładnie" mu się dziubek zatkał.. trzepał butelką trzepał aż porozlewał pół butelki na stół :P
Tzn nie mówię że Stock jest zły, bo sami nad nim myślimy.. ale dla mnie akurat ten lejek to wcale nie jest mocna strona tej wódki! :P
Tu się zgodzę no i minus dla stocka za to, że gdy butelka była mokra to za cholerę nie można było odkręcić

Czekamy na Ciebie

Bacardi_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 09:40   #1750
magda_mjt
Zakorzenienie

Dzieki dziewczyny . No to chyba zadecydowane . Bede jeszcze gadac z TZ'tem i najpewniej jutro kupuje wódkę . Teraz największy problem to jeszcze ilosc . Jak powiedziałam siostrze ile chcemy kupic to sie zbulwersowała, ze to duzo za duzo....a to miał byc tylko "pewny" zakup, a przed samym weselem planowaliśmy dokupić jeszcze ilosc zapasowa, ktora w razie czego mozna oddac... No i teraz nie wiem co z tym, ale jakos sie dogadamy .

Stary 2013-12-01, 09:51   #1751
Bacardi_
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzieki dziewczyny . No to chyba zadecydowane . Bede jeszcze gadac z TZ'tem i najpewniej jutro kupuje wódkę . Teraz największy problem to jeszcze ilosc . Jak powiedziałam siostrze ile chcemy kupic to sie zbulwersowała, ze to duzo za duzo....a to miał byc tylko "pewny" zakup, a przed samym weselem planowaliśmy dokupić jeszcze ilosc zapasowa, ktora w razie czego mozna oddac... No i teraz nie wiem co z tym, ale jakos sie dogadamy .

a jaką chcecie kupić ilość na ile osób?

Czekamy na Ciebie

Bacardi_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 09:56   #1752
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bacardi_ Pokaż wiadomość
Tu się zgodzę no i minus dla stocka za to, że gdy butelka była mokra to za cholerę nie można było odkręcić
a to też fakt.. ostatnio ten stock wgl byl w tym wiadereczku metalowym z lodem.. później jak ten lódstopniał to była tragedia.. do tego stock ma taką dziwnie płytką zakrętkę, tak?
Cytat:
Hm.. szczerze to nie wiem :P z tego co pisałaś na naszym trnskim wątku to mi się wydaje że te 5 kartonów ok.. a później dokupić.. bo wtedy wychodzi 75 butelek, nie? jak na 100 osób to wg mnie idealnie.. takie są standardy jeśli chodzi o liczenie.. ale sama nie wiem :P
Stary 2013-12-01, 10:00   #1753
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bacardi_ Pokaż wiadomość
a jaką chcecie kupić ilość na ile osób?
No wlasnie na liście mamy 140 osob, obstawiam ze 100 bedzie. Planowaliśmy kupic ilosc pewna- 5 kartonów po 15 butelek. A przed samym weselem ilosc zapasowa, ktora ewentualnie mozna potem zwrocic. A wszyscy dookoła twierdza, ze to za duzo. Ze ludzie tyle wódki juz nie piją, ze jest duzo kierowców, ze sa inne alkohole... No i lypa...i nie wiem co robic.

Stary 2013-12-01, 10:27   #1754
Aniaa_89
Zakorzenienie

dzień dobry
Cytat:
no ale co to za problem nawet jak zostanie? co jak co, ale wódka to się nie zmarnuje a lepiej mieć za dużo niż żeby brakło

Cytat:
No wlasnie na liście mamy 140 osob, obstawiam ze 100 bedzie. Planowaliśmy kupic ilosc pewna- 5 kartonów po 15 butelek. A przed samym weselem ilosc zapasowa, ktora ewentualnie mozna potem zwrocic. A wszyscy dookoła twierdza, ze to za duzo. Ze ludzie tyle wódki juz nie piją, ze jest duzo kierowców, ze sa inne alkohole... No i lypa...i nie wiem co robic.
75 butelek na 100 osób? dla mnie byłoby za mało. Zwłaszcza jak zapraszacie 140 to może być różnie, może Wam przyjdzie więcej niż planujecie, różnie to bywa
ja bym kupiła więcej. No ale ja wiem, że moi goście będą pić głównie wódkę i to raczej w dużych ilościach ale jak to u Was będzie wyglądać to nie mam pojęcia
ale tak jak mówię, wg mnie lepiej mieć więcej, bo wódka się nie zmarnuje, niż żebyście się potem martwili że jednak może zabraknąć
Stary 2013-12-01, 10:30   #1755
joasia-a
Zakorzenienie

Dziewczyny... która to mówiła że jej TŻ będzie miał bordowy garniak? kurde.. podobają mi się oba (Dzisiaj na facebooku w sugerowanych stronach giacomo conti z takim zdjeciem się ukazali :P)
Stary 2013-12-01, 10:30   #1756
Edebedowa
Rozeznanie

Cytat:
ojj mam nadzieję, że szybko do nas wrócisz !!!

My byliśmy na andrzejkach, pomijając, ze koleżanka wylała gorący wosk na moje rajstopy i wyszedł słoń, z lania wosku wyszedł słoń/dziecko ( a mi się okres spóźnia ale test negatywy wyszedł.. ) to wygrałam konkurs z butami czyli jednak wyjdę za mąż

A teraz spadam na wykład

Fajnie, że jest to serum jedno dla mamy, drugie dla teściowej
Stary 2013-12-01, 10:31   #1757
existence
Zakorzenienie

Cytat:

75 butelek na 100 osób? ale mówisz o 0,5l? i to za dużo? Jak dla mnie to za mało stanowczo no ale nie wiem
Stary 2013-12-01, 10:32   #1758
iixi
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny.. załamała mnie z rana wieść o śmierci Paula Walkera... ogólnie to raczej mam gdzieś jak aktorzy umierają czy coś.. bo to przecież też ludzie i w sumie raczej mi obojętni.. Ale on.. i to jeszcze w wypadku samochodowym.. no szkoda..
mnie też.. bardzo przykre. :-( 3/4 postów które dzisiaj widziałam z przeróżnych stronek to o tym.. masakra.

no i jeszcze za jakieś 2 godzinki jeden albo dwa maluchy jadą do nowego domku. i też mi smutno..

BLOG

iixi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 10:32   #1759
Edebedowa
Rozeznanie

a co do wódki to my bierzemy stocka i teraz w makro kosztuje 20.95 a kosztował 19.95 ale mama jak tam dwoniła, to mówili, że 6 grudnia będzie jednodniowa promocja więc czekamy

Dzisiaj w Kielcach są targi ślubne..
Stary 2013-12-01, 10:33   #1760
iixi
Zakorzenienie

Cytat:
ja też tego jeszcze nie wiem na 100% w sumie ale na forum zostanę.. lubię je nawet

BLOG

iixi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 10:34   #1761
MajsterkaANB
Zakorzenienie

Hejka
Ja o wódkę w ogóle się nie matrwię. To i samochód należą tylko do kwestii tż-ta i nie mam zamiaru się w to wcinać. I nawet jak nie będzie chciał moich kokardek na tych butelkach to też zaakceptuje. Niech ma dwie rzeczy tylko na swojej głowie :P

MajsterkaANB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 10:35   #1762
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Edebedowa Pokaż wiadomość
ojj mam nadzieję, że szybko do nas wrócisz !!!

My byliśmy na andrzejkach, pomijając, ze koleżanka wylała gorący wosk na moje rajstopy i wyszedł słoń, z lania wosku wyszedł słoń/dziecko ( a mi się okres spóźnia ale test negatywy wyszedł.. ) to wygrałam konkurs z butami czyli jednak wyjdę za mąż

A teraz spadam na wykład

Fajnie, że jest to serum jedno dla mamy, drugie dla teściowej
hahah dobre ostatni raz wróżby andrzejkowe kojarzę chyba z 2007 roku

u nas fajna impreza była i jak teraz czytam o tych Waszych przemyśleniach o Stocku to ani jednej z tych rzeczy nie zauważyłam dozownik spoko bardzo, żadnych problemów
Stary 2013-12-01, 10:43   #1763
magda_mjt
Zakorzenienie

Ania i ex- moze i mało dla Was (no i po tym co czytam po necie ja tez mam wrazenie, ze mało), ale tutaj mam ważny argument- Siostra jest juz po weselu własnym, miała mniej niz ja planuje, a i tak sporo jej zostało. Brat to samo twierdzi, ze to duzo. Wiec kto jak kto, ale oni cos sensownego moga powiedziec, bo sami wesele juz mieli. U mnie w Rodzinie za duzo ludzie nie piją. Tak samo- moze wódka sie nie zmarnuje, ale my nie chcemy, zeby nam za duzo zostało, bo my tez nie duzo pijemy.

Stary 2013-12-01, 10:47   #1764
Aniaa_89
Zakorzenienie

Cytat:
Ania i ex- moze i mało dla Was (no i po tym co czytam po necie ja tez mam wrazenie, ze mało), ale tutaj mam ważny argument- Siostra jest juz po weselu własnym, miała mniej niz ja planuje, a i tak sporo jej zostało. Brat to samo twierdzi, ze to duzo. Wiec kto jak kto, ale oni cos sensownego moga powiedziec, bo sami wesele juz mieli. U mnie w Rodzinie za duzo ludzie nie piją. Tak samo- moze wódka sie nie zmarnuje, ale my nie chcemy, zeby nam za duzo zostało, bo my tez nie duzo pijemy.
no doświadczenia siostry ok. Ale ona tak naprawdę może się wypowiadać tylko na temat Waszej rodziny, bo goście tylko częściowo będą się pokrywać. A jak pije rodzina TŻta? Jak znajomi piją? nie będziecie mieć idealnie tych samych gości, więc też nie ma co porównywać a że np liczba osób będzie podobna, no to wiesz jedna osoba wypiję 1kieliszek, a inna 2flachy. Różnie to na weselach bywa.
Nie wiem no, przeanalizujcie sobie to na spokojnie i tyle
Stary 2013-12-01, 10:51   #1765
magda_mjt
Zakorzenienie

Mój TZ ma mała Rodzine , do tego w porównaniu do Rodziny Szwagra i Bratowej, wg mnie Rodzina TZ'ta jest jeszcze bardziej spokojna/ mniej pijaca. Znajomi, no zależy- ale wg mnie porownywalnie, co do Siostry wesela. Dlatego wskazówki rodzenstwa sa dla mnie bardzo miarodajne.

Stary 2013-12-01, 10:51   #1766
alora00
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny... która to mówiła że jej TŻ będzie miał bordowy garniak? kurde.. podobają mi się oba (Dzisiaj na facebooku w sugerowanych stronach giacomo conti z takim zdjeciem się ukazali :P)
Granatowy jest cudny. Taki właśnie bym chciała dla Tż

Byliśmy wczoraj na andrzejkach żeby posłuchać zespołu i się zastanowić czy ich brać na wesele czy nie. No i chyba się zdecydujemy Nareszcie z głowy, bo wybór zespółu mnie najbardziej męczył
Mamy sale, fotografa i zespół więc teraz można sobie zrobić mały odpoczynek od przygotowań, bo w sumie na wszystko inne jeszcze czas
Stary 2013-12-01, 10:55   #1767
Aniaa_89
Zakorzenienie

Cytat:
Mój TZ ma mała Rodzine , do tego w porównaniu do Rodziny Szwagra i Bratowej, wg mnie Rodzina TZ'ta jest jeszcze bardziej spokojna/ mniej pijaca. Znajomi, no zależy- ale wg mnie porownywalnie, co do Siostry wesela. Dlatego wskazówki rodzenstwa sa dla mnie bardzo miarodajne.
a siostra/brat mówią, żeby ile kupić?
Stary 2013-12-01, 10:56   #1768
alora00
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MajsterkaANB Pokaż wiadomość
Hejka
Ja o wódkę w ogóle się nie matrwię. To i samochód należą tylko do kwestii tż-ta i nie mam zamiaru się w to wcinać. I nawet jak nie będzie chciał moich kokardek na tych butelkach to też zaakceptuje. Niech ma dwie rzeczy tylko na swojej głowie :P
Ja mam tak samo, poza tym ja się nie znam na tych wszystkich Stockach, wyborowych itp itd. dla mnie one wszystkie smakują tak samo
No a Tż ma trochę większe rozeznanie, że tak powiem
Stary 2013-12-01, 10:56   #1769
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iixi Pokaż wiadomość
mnie też.. bardzo przykre. :-( 3/4 postów które dzisiaj widziałam z przeróżnych stronek to o tym.. masakra.

no i jeszcze za jakieś 2 godzinki jeden albo dwa maluchy jadą do nowego domku. i też mi smutno..
No bardzo szkoda takiego aktora.. i ciekawe jak będzie wyglądać i czy wgl nakręcą 7 część...
A maluszków też szkoda.. ale na pewno trafią w dobre ręce!
Cytat:
Napisane przez iixi Pokaż wiadomość
ja też tego jeszcze nie wiem na 100% w sumie ale na forum zostanę.. lubię je nawet
No co Ty też gadasz?
Cytat:
Napisane przez existence Pokaż wiadomość
hahah dobre ostatni raz wróżby andrzejkowe kojarzę chyba z 2007 roku

u nas fajna impreza była i jak teraz czytam o tych Waszych przemyśleniach o Stocku to ani jednej z tych rzeczy nie zauważyłam dozownik spoko bardzo, żadnych problemów
Ja też nie wiem kiedy ostatni raz byłam na andrzejkachz wróżbami..ja to już wgl chyba w gimnazjum ostatni raz! :P

A co do stocka u nas stock na imprezach gości od dawien dawna :P raz trafi się dobra flaszka, innym razem feralna partia różnie bywa! :P
Cytat:
Napisane przez alora00 Pokaż wiadomość
Granatowy jest cudny. Taki właśnie bym chciała dla Tż

Byliśmy wczoraj na andrzejkach żeby posłuchać zespołu i się zastanowić czy ich brać na wesele czy nie. No i chyba się zdecydujemy Nareszcie z głowy, bo wybór zespółu mnie najbardziej męczył
Mamy sale, fotografa i zespół więc teraz można sobie zrobić mały odpoczynek od przygotowań, bo w sumie na wszystko inne jeszcze czas
Ja też chcę taki dla TŻta i już nawet wiem że jemu też się podoba i nie ma nic przeciwko

To gratuluję wyboru z zespołem czyli kamerzysty na pewno nie chcecie mieć?
Stary 2013-12-01, 11:00   #1770
lolusl
Japońska rzepa

Cytat:
Ja mówiłam o bordowym,bardzo fajny ten
Gets the same train every time.
’Cause his world is built ’round punctuality,
It never fails.
lolusl jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości