Były mierzenia, wiesiołki, teraz każda zazdrości fasolki-mamusie po staraniach 2014 - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-30, 09:11   #1081
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Dot.: Były mierzenia, wiesiołki, teraz każda zazdrości fasolki-mamusie po staraniach

Cytat:
Napisane przez Juliette25 Pokaż wiadomość

Hihi. Czekaj, u Ciebie który to już tydzień?

Ja wyglądam paskudnie. Mam pełno pryszczy i jestem brzydka... sama na siebie patrzeć nie mogę ^^

Ja od razu obstawiałam chłopa - zaszłam w dzień owulki ;D

wszystkie tak wyglądamy :dziekuje-kwiaty: pryszcze wszędzie gdzie tylko nie spojrzymy, owłosione brzuchy po prostu nic tylko startować na miss

Masz w podpisie...ja sama się gubię w którym jestem

Igorek ur.4.09.2010

Maja 16.04.2014- 26.04.2014
(na zawsze w moim sercu Aniołku)

Carmenaa_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-30, 09:13   #1082
Juliette25
Zakorzenienie

Dot.: Były mierzenia, wiesiołki, teraz każda zazdrości fasolki-mamusie po staraniach

Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość
wszystkie tak wyglądamy :dziekuje-kwiaty: pryszcze wszędzie gdzie tylko nie spojrzymy, owłosione brzuchy po prostu nic tylko startować na miss

Masz w podpisie...ja sama się gubię w którym jestem
Powinnaś to napisać tak, aby rzucało się w oczy a nie, że ja mam szukać

No, a na dodatek dziś mam tak tłuste włosy, że muszę je umyć, bo masakra. Problem w tym, że mi się nie chce tego robić ^^
Stary 2013-11-30, 09:59   #1083
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
u mnie wychodzi chłopec

a więc 17 grudnia o 15 mam pierwszą wizytę

Zubi ja też jakoś luty marzec robiłam bo tak po trochu i obawiam się że tez będę musiała powtórzyć

w ogóle zadzwoniłam teraz do prywatnej przychodni i że do tego i tego doktora na taki i taki dzień bym chciała. No dobra to mi powiedziała że o 15 ma wolny numerek zapisała dane i pod koniec rozmowy okazało się że ciężarne płacą 80 zł za wizytę z usg (na cenniku pisało wizyta gin+ usg 130 zł) więc sporo zaoszczędzę

więc 17 grudnia o 15 mam wizytę
no to same dobre wieści 50zł to prawie koszt drugiej wizyty.
Cytat:
mojej siostry koleżanka dowiedziała się...przy porodzie
moja koleżanka to samo jak zobaczyła ptaszka to lekarze mało nie padli ze śmiechu taką minę zrobiła. Zamiast upragnionej Zuzi jest Aleksander.
Cytat:
Napisane przez maciejka1987 Pokaż wiadomość
oglądam Listy do M. i non stop płaczę... co ta ciąża ze mną robi. A w trakcie sceny gdy starsi ludzie wieźli rodzącą panią to tż zapytał czy pamiętam gddzie mamy kajdanki. Pytam po co mu? A on na to, że jak będę rodzić to mnie musi skuć

Cytat:
Szybko zleci, zobaczysz. Dbaj o siebie. Pracujesz jeszcze?

No już mam brzuchol nawet duży choć u mnie była lekka oponka na brzuszku i teraz czekam aż w końcu się to wszystko wyrówna. Wieczorem mam już taki, jakbym była w 7 miesiącu

Trochę u mnie się pokomplikowało. Ostatnio dzień w dzień odczuwałam ból w podbrzuszu - taki miesiączkowy i zaniepokoiło mnie to więc udałam się do mojego gina. Stwierdził, że muszę leżeć a te bóle są niepokojące i jak mi nie przejdzie to mam iść do szpitala na kilka dni pod obserwację. Przepisał duphaston 3x1 i zwolnienie dał - powiedział, że już do końca mam byc w domu i dbać o siebie.
Maluch rozkraczył nóżki i okazuje się, że to na 90% chłopiec ;D
Waży już około 250 gramów i jest już długaśny (ok.15 cm)

Od dwóch dni czuję wyraźne kopanie i jestem z tego powodu szczęśliwa.
dziecio duży już i czujesz kopniaki woow no i płec znasz super kurcze to sie przestraszyłam bo i mnie boli brzuch szczególnie wieczorami tak jak na @ i jak tak się w nie wczuwałam to to chyba takie skurcze są chwilowe. A ja głupia myślałam że to normalne i nic lekarzowi nie mówiłam no nic do następnej wizyty wytrzymam a teraz będę się oszczędzać.
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-30, 10:00   #1084
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Wróciłam do Was. Ogarnęłam wszystkie sprawy i jestem już na zwolnieniu więc czeka mnie mnóstwo wolnego czasu.

Pamiętacie mnie?

odpoczywaj grzecznie

witam się ja ciężarny seksualny maniak od dwóch dni mam takie sny że mam przez sen orgazmy, mam taką chcicę że dobrze że mąz ma nocki bo bym go chyba zgwałciła no ale boję się do pierwszej wizyty się seksić bo jak będą jakieś plamienia czy coś to nawet nie mam lekarza prowadzącego ani karty ciąży nic chyba zwariuje przez te 2 tyg
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-30, 10:08   #1085
Juliette25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość

dziecio duży już i czujesz kopniaki woow no i płec znasz super kurcze to sie przestraszyłam bo i mnie boli brzuch szczególnie wieczorami tak jak na @ i jak tak się w nie wczuwałam to to chyba takie skurcze są chwilowe. A ja głupia myślałam że to normalne i nic lekarzowi nie mówiłam no nic do następnej wizyty wytrzymam a teraz będę się oszczędzać.
No właśnie, oszczędzaj się. Ja też myślałam, że bóle są normalne ale okazało się, że mogą być bardzo niebezpieczne. Kiedy masz wizytę następną? Wspomnij mu o tym...

Cytat:

odpoczywaj grzecznie

witam się ja ciężarny seksualny maniak od dwóch dni mam takie sny że mam przez sen orgazmy, mam taką chcicę że dobrze że mąz ma nocki bo bym go chyba zgwałciła no ale boję się do pierwszej wizyty się seksić bo jak będą jakieś plamienia czy coś to nawet nie mam lekarza prowadzącego ani karty ciąży nic chyba zwariuje przez te 2 tyg
Odpoczywam.
A mi się nie chce w ogóle seksić, libido spadło do zera. Nic, null...
W ogóle nawet jak to robilismy niedawno, to nie moge się odblokować i nie sprawia mi seks przyjemności
Stary 2013-11-30, 10:13   #1086
(kicia)
Zakorzenienie

z tego co mi gin mówiła to bóle na @ są normalne w początkowych tygodniach tak jak np u mnie teraz ale gdy nie są to mocne skurcze. Ja mam tak że mnie czasem ale teraz już rzadko łapały skurcze jak szybko wstałam.

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

Cytat:
No właśnie, oszczędzaj się. Ja też myślałam, że bóle są normalne ale okazało się, że mogą być bardzo niebezpieczne. Kiedy masz wizytę następną? Wspomnij mu o tym...

Odpoczywam.
W ogóle nawet jak to robilismy niedawno, to nie moge się odblokować i nie sprawia mi seks przyjemności
jak ja będę w 20 tc to pewnie też nie będę miała ochoty a jak ja w tym momencie nie mam żadnych prawie objawów to wiesz.

tylko mnie boli to że ja potrzebuję gry wstępnej a mnie tak cyce bolą że nawet niech się TŻ do mnie w te rejony nei zbliża

Stary 2013-11-30, 10:17   #1087
Juliette25
Zakorzenienie

Cytat:
z tego co mi gin mówiła to bóle na @ są normalne w początkowych tygodniach tak jak np u mnie teraz ale gdy nie są to mocne skurcze. Ja mam tak że mnie czasem ale teraz już rzadko łapały skurcze jak szybko wstałam.
Na początku ciąży bóle - owszem, zgadzam się, normalne są. Ale lekarz powiedział, że w drugim trymestrze nie powinno być właśnie tych miesiaczkowych skurczy.
Stary 2013-11-30, 10:20   #1088
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Na początku ciąży bóle - owszem, zgadzam się, normalne są. Ale lekarz powiedział, że w drugim trymestrze nie powinno być właśnie tych miesiaczkowych skurczy.
właśnie o to mi chodziło że później to trzeba uważać

jak ja sobie pomyślę o reżimie łóżkowym ja bym chyba zwariowała więc troszki współczuję no ale czego nie robi się dla dzidziusia

a ja muszę spiąć pośladki i pozałatwiać sobie badania do pracy mgr żeby potem nie było psikusa że nie będę miała jak ich załatwić i o obronie w czerwcu zapomnę

Stary 2013-11-30, 10:28   #1089
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:

Odpoczywam.
Dopiero 18 grudnia chyba że pójdę 17. Wcześniej nie da rady bo ma mi też zwolnienie dać. No nic jak coś się będzie działo nie tak to wcześniej najwyżej polecę.
Lili & Gabryś

Stary 2013-11-30, 10:28   #1090
Juliette25
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie o to mi chodziło że później to trzeba uważać

jak ja sobie pomyślę o reżimie łóżkowym ja bym chyba zwariowała więc troszki współczuję no ale czego nie robi się dla dzidziusia

a ja muszę spiąć pośladki i pozałatwiać sobie badania do pracy mgr żeby potem nie było psikusa że nie będę miała jak ich załatwić i o obronie w czerwcu zapomnę
No własnie, ja też mam problem z leżeniem i dla mnie to katorga, ale cóż zrobić jak mus, to mus. Pewnie powinnam się w ogóle zgłosić do szpitala, ale ja nigdy tam nie byłam i się boję.

Rób badania, bo ja też zwlekałam z pisaniem pracy. Na szczęście czekam już tylko na obronę - 14 grudnia i mam spokój. Powodzenia
Stary 2013-11-30, 11:26   #1091
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:

odpoczywaj grzecznie

Mi lekarz powiedział, że jeżeli z tego powodu wystąpiły by plamienia jednodniowe to mam się nie przejmować ale jak już 2 dni to wtedy do niego przyjechać. I muszę wam powiedzieć, że sex w ciąży jest o 100 razy lepszy

Niespodzianka 21.10.2021r.
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-30, 12:14   #1092
D0tk4
Zadomowienie

Juliette gratuluje chłopca! choć bardzo współczuje boli i przymusowego leczenia ale czego sie nie robi dla dzieciatka

W ogóle jak tak czytam to większość Was juz ma zwolnieniu. Ja to chyba bym oszalala w domu, mam zamiar pracować ile sie da.
D0tk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-30, 12:19   #1093
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
No, a na dodatek dziś mam tak tłuste włosy, że muszę je umyć, bo masakra. Problem w tym, że mi się nie chce tego robić ^^
też musiałam myć i też nienawidzę tego robić

Cytat:
to koniecznie się nie przemęczaj będzie dobrze

Cytat:

ja tak miałam w ciąży z Igusiem non stop myślałam i śniłam o seksie, miałam obsesję mąż pamiętam miał mnie dosyć

Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość
Mi lekarz powiedział, że jeżeli z tego powodu wystąpiły by plamienia jednodniowe to mam się nie przejmować ale jak już 2 dni to wtedy do niego przyjechać. I muszę wam powiedzieć, że sex w ciąży jest o 100 razy lepszy
nie wiem jak teraz bo mam zakaz odkąd zaszłam, ale w tamtej to było coś pięknego a teraz to już mam taką przerwę, że chyba już mi się organizm przyzwyczaił i nie potrzebuję

ogarnęłam mieszkanie, wyszorowałam łazienkę- mam chwilę spokoju. Tyle, że zaraz muszę się zabrać za obiad

Igorek ur.4.09.2010

Maja 16.04.2014- 26.04.2014
(na zawsze w moim sercu Aniołku)

Carmenaa_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-30, 13:44   #1094
Juliette25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez D0tk4 Pokaż wiadomość
Juliette gratuluje chłopca! choć bardzo współczuje boli i przymusowego leczenia ale czego sie nie robi dla dzieciatka

W ogóle jak tak czytam to większość Was juz ma zwolnieniu. Ja to chyba bym oszalala w domu, mam zamiar pracować ile sie da.
Dziękuję
Ja też chciałam pracować najdłużej jak się da. Powiem więcej - wszyscy wokół naciskali na to, abym nie rezygnowała z pracy i nie szła na zwolnienie tylko pracowała skoro nic mi nie jest. A więc się słuchałam i grzecznie łaziłam do pracy a teraz żałuję. Poprzez stres, hałas, to, że musiałam nadwyrężać głos i nerwy (praca z dziećmi) - sama się stałam nerwowa i z każdym dniem było mi coraz ciężej. Już teraz wiem, że w tym stanie to powinno się odpoczywać. Teraz przynajmniej mam spokój aż do kwietnia i dobrze mi z tym. Zdrowie moje i dziecka nie powinno być na drugim miejscu a na pierwszym. I tak jest 100% płatne.
Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość
też musiałam myć i też nienawidzę tego robić

to koniecznie się nie przemęczaj będzie dobrze

ja tak miałam w ciąży z Igusiem non stop myślałam i śniłam o seksie, miałam obsesję mąż pamiętam miał mnie dosyć

nie wiem jak teraz bo mam zakaz odkąd zaszłam, ale w tamtej to było coś pięknego a teraz to już mam taką przerwę, że chyba już mi się organizm przyzwyczaił i nie potrzebuję

ogarnęłam mieszkanie, wyszorowałam łazienkę- mam chwilę spokoju. Tyle, że zaraz muszę się zabrać za obiad
Hehe. Więc nie ma się co zmuszać. Ja też 'daję' mężowi jak muszę już, choć nie mam ochoty za wielkiej. Po prostu mnie to nie satysfakcjonuje w tymże stanie.

A ja właśnie wstałąm z drzemki. Nie mogę nic sprzątać, nie ogarniam nic tylko leżę i śpię, no i piszę z Wami. Teraz czas na zupę i muszę przepłukać gardło solanką i zjeść cytrynę z miodem.

Edytowane przez Juliette25
Czas edycji: 2013-11-30 o 13:48
Juliette25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-30, 18:21   #1095
(kicia)
Zakorzenienie

a mnie rozbolało masakrycznie gardło jeszcze tylko przeziębienia mi brakowało

i nie mogę wziąć mojej ulubionej gorącej kąpieli ale mam humor do dupy

Stary 2013-11-30, 22:24   #1096
skubana
Zakorzenienie

hej. dlugo mnie nie bylo,bo skupilam sie na nadrabianiu watku staraczkowego
Cytat:
Napisane przez fantastka Pokaż wiadomość
Jak mój mąż wyskoczył z Juliuszem to zagroziłam, że powiem na porodówce, że ojciec nieznany, żeby przypadkiem nie poleciał do Urzędu nadawać imienia
my sie dogadac nie mozemyjak mu poiedialam to co Ty to powiedział ze mnie do sądu poda

Cytat:
Napisane przez krusia83 Pokaż wiadomość
kicia - gratulacje

A ja się melduję po wizycie. Na razie na usg widoczny był tylko pęcherzyk ale lekarz mówił, że wszystko ok i prawidłowo rośnie. Następną wizytę mam 4 grudnia i wtedy ma mi też założyć kartę ciąży. Nie wiem czy mam już szansę zobaczyć serduszko no ale nie nastawiam się, że musi już być.

zubi czy możesz mi zmienić wizytę:
04.12 godz. 17:00 - założenie karty ciąży

My dla dziewczynki mamy imię wybrane - będzie Ola Za to dla chłopca jakoś nie mam jeszcze pomysłu - może Dominik albo Mateusz
Cytat:
hej dziewczyny ale mnie nie było ale już nadrobiłam.
W sobotę miałam wizytę. Wszystkie wyniki krew i mocz w porządku. Wyniki krwi nadal w górnej normie jak górnik w kopalni. Więc kazał nie brać żadnych witamin. Zawsze to mniej kasy wydanej szyjka ok. Dał mi jakieś globulki to aplikacji co 4 dni. Żeby sobie tam w środku odświeżyć moją piczkę. Słuchaliśmy na głos tętna płodu Jak to serduszko bije aaaaaaaaaa mega mieliśmy robić cytologię. Ale że teraz wizyty są płatne do końca grudnia to powiedział że zrobimy wszystkie badania na wizycie w styczniu. Żeby niepotrzebnie kasy nie wydawać. W międzyczasie widzimy się 18.12 w klinice po zwolnienie i tam mnie przebada. (Bo na wizyty chodze do swojej przychodni w soboty a na tygodniu on przyjmuje tylko w przyszpitalnej klinice). No i wpisał mi w kartę ciąży że robimy usg na kolejne wizycie i teraz nie wiem. Czy chodziło mu o grudzień czy o styczeń??hmmm... nie wiem. Ale w razie co zapisze się jakoś na początek stycznia bo mnie płeć mojego dziecka korci ależ się rozpisałam
aha i mówił żeby nie przesadzać z ilością spożywanych owoców. Żeby wszystko było z umiarem. Żeby rodzina we mnie nie wciskała szczególnie w święta.
Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie, widziałam moje cudowne zdrowe maleństwo !! Lekarka przebadała mnie nawet dokładniej niż jak poszłam prywatnie, ciągle tylko mówiła "o jak pięknie", "o jaki dobry wymiar" a mnie czułam jak kamień spada z serca... Maleństwo ma już 7,4 cm i waży 84g, moje 84g szczęścia termin dalej przesunięty o tydzień, wychodzi na koniec maja, ale tak jak już kiedyś pisałam, pewnie się wyrówna Tż był ze mną w gabinecie, był w lekkim szoku jak oglądał Maleństwo, ale uśmiech nie spełzł mu z buzi do teraz Pobierali mi też krew na te testy pappa, już pominę, że znów 3 wkłucia i 3 krwiaki, bo nie chciała lecieć krew Generalnie jestem ogromnie szczęśliwa!!!
No i teraz mogę się przyznać, że drugi lekarz powiedział, że widzi póki co dziewczynkę, ale wiadomo, że z dziewczynki może wyjść chłopczyk więc czekamy oficjalnie do stycznia na takie wieści
Dostaliśmy z 10 zdjęć, ale wrzucam tylko takie gdzie widać okruszka i jego piękne długie nóżki oraz jak siedzi po turecku

dziewcyny gratulacjje oby sam dobre wiadomosci były po kazdej wizycie

Cytat:
Ja jadłam fetę, ba! wczoraj kupiłam i miałam zamiar dziś zrobić sałatkę
feta za to kogel mogel bym zjadła

Cytat:
Napisane przez D0tk4 Pokaż wiadomość
widziałam ją tylka tyg temu. Najśmieszniejsze jest to, ze na podstawie mojego wieku i miesiąca zapłodnienia wymędrkowano mi chlopca
Cytat:
A sprawdz w chińskim bo mi tam wychodzi dziewczynka a tu chłopiec

http://www.familie.pl/chlopiec-czy-dziewczynka
mi w obu chłopiec wyszedł
skubana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 08:49   #1097
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
a mnie rozbolało masakrycznie gardło jeszcze tylko przeziębienia mi brakowało

i nie mogę wziąć mojej ulubionej gorącej kąpieli ale mam humor do dupy
heh do dopiero początek :P co tam kąpiel ważne że dzidzia jest
Lili & Gabryś

Stary 2013-12-01, 09:37   #1098
maciejka1987
Zakorzenienie

Cytat:
witam,

bierze mnie przeziębienie...powiedzci e mi co mam brać?? Póki co herbata z miodem i cytryną. czosnek ani cebula nie wchodzi w grę..macie pomysły,aby nie rozłożyło mnie całkowicie??

Ja coraz częsciej myślę o zwolnieniu nie da się u mnie pracować bez obciążeń... ostatnio przez 12 h zjadłam banana i bułeczkę na początku, a potem nie było kiedy... ciągłe stanie i dzwiganie też daje mi w kość

6.2.15

maciejka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 10:16   #1099
fantastka
Zakorzenienie

Cytat:
No, boli, ale to takie skurcze chwilowe - pojawia się ból i za chwile ustępuje. Lekarz powiedział, że to nienormalne na tym etapie ciąży i nibezpieczne, bo rozciąganie więzadeł, brzucha swoją drogą ale ból miesiączkowy, toż to skurcze macicy! No więc leżę.
Od dawna czułam ruchy, ale tylko pukanie raz na tydzień np. A teraz ... codziennie mi buszuje i kręci się wiercipiętek ;D
Jak mi nie przejdą te bóle to powiem swojej gin na kolejnej wizycie o nich... Ale mi się wydaje, że to od nerwów... Teraz się wreszcie pogodziłam z mężem to oby przeszło

Wiercipiętek

Cytat:

Ja bym tak nie świrowała jeśli u ciebie nic się nie dzieje to spokojnie moim zdaniem możesz dać upust emocjom

Cytat:
No własnie, ja też mam problem z leżeniem i dla mnie to katorga, ale cóż zrobić jak mus, to mus. Pewnie powinnam się w ogóle zgłosić do szpitala, ale ja nigdy tam nie byłam i się boję.
Jak ci lekarz nie kazał iść do szpitala to lepiej zostań w domu, chyba że bóle się nasilą, w szpitalu naprawdę nie jest fajnie, o wiele przyjemniej leży się w swoim łóżku Ja bym od szpitala broniła się rękami i nogami...

Cytat:
witam,

bierze mnie przeziębienie...powiedzci e mi co mam brać?? Póki co herbata z miodem i cytryną. czosnek ani cebula nie wchodzi w grę..macie pomysły,aby nie rozłożyło mnie całkowicie??

Ja coraz częsciej myślę o zwolnieniu nie da się u mnie pracować bez obciążeń... ostatnio przez 12 h zjadłam banana i bułeczkę na początku, a potem nie było kiedy... ciągłe stanie i dzwiganie też daje mi w kość
A nie możesz wziąć L4 na to przeziębienie na razie? Bo to najlepiej wygrzać pod kołdrą. Są jakieś specjalne syropy dla ciężarnych, ja miałam tabletki do ssania na gardło z tej samej firmy, ale to takie jakieś malinowe z czymś tam, trochę pomagały. Na gardło jeszcze Tantum Verde sobie psikałam. Na a tak to herbata z miodem i cytryną, syrop z cebuli (spróbuj się przemóc), rosołek? I odpoczynek przede wszystkim

25.05.2013

Michał
Szymon

Chudnę! Cel 77,5 --- 72 --- 66 --- > 64 kg

fantastka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 10:28   #1100
maciejka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Jak mi nie przejdą te bóle to powiem swojej gin na kolejnej wizycie o nich... Ale mi się wydaje, że to od nerwów... Teraz się wreszcie pogodziłam z mężem to oby przeszło

Wiercipiętek

Ja bym tak nie świrowała jeśli u ciebie nic się nie dzieje to spokojnie moim zdaniem możesz dać upust emocjom

Jak ci lekarz nie kazał iść do szpitala to lepiej zostań w domu, chyba że bóle się nasilą, w szpitalu naprawdę nie jest fajnie, o wiele przyjemniej leży się w swoim łóżku Ja bym od szpitala broniła się rękami i nogami...

A nie możesz wziąć L4 na to przeziębienie na razie? Bo to najlepiej wygrzać pod kołdrą. Są jakieś specjalne syropy dla ciężarnych, ja miałam tabletki do ssania na gardło z tej samej firmy, ale to takie jakieś malinowe z czymś tam, trochę pomagały. Na gardło jeszcze Tantum Verde sobie psikałam. Na a tak to herbata z miodem i cytryną, syrop z cebuli (spróbuj się przemóc), rosołek? I odpoczynek przede wszystkim
w pracy by mnie chyba zabili jakbym z powodu przeziębienia wzieła zwolnienie. Nie ma osób, które mogłyby mnie zastąpić, a nie jest aż tak źle jeszcze ze mną. Jak nie przejdzie to we wtorek pójdę do lekarza internisty i zobaczymy co powie...

Ale już wiem, że od stycznia początku, ewentualnie od 8, będę chciała iść na zwolnienie. Chyba, że lekarz na wizycie za tydzień powie co innego... najgorsze, że nie mówiłam w pracy że w ciąży jestem i wiem, że ciężko byłoby gdybym odeszła tak z dnia na dzień. Zresztą mam nadzieję, że jest wszystko ok, bo nie chciałabym tego robić. Jakoś boję się informować ich przed wizytą u lekarza o ciąży CHociaż z szefem mam dobre stosunki, to jakoś póki nie mam pewności chyba nie powiem.

6.2.15

Stary 2013-12-01, 10:39   #1101
fantastka
Zakorzenienie

Cytat:
w pracy by mnie chyba zabili jakbym z powodu przeziębienia wzieła zwolnienie. Nie ma osób, które mogłyby mnie zastąpić, a nie jest aż tak źle jeszcze ze mną. Jak nie przejdzie to we wtorek pójdę do lekarza internisty i zobaczymy co powie...

Ale już wiem, że od stycznia początku, ewentualnie od 8, będę chciała iść na zwolnienie. Chyba, że lekarz na wizycie za tydzień powie co innego... najgorsze, że nie mówiłam w pracy że w ciąży jestem i wiem, że ciężko byłoby gdybym odeszła tak z dnia na dzień. Zresztą mam nadzieję, że jest wszystko ok, bo nie chciałabym tego robić. Jakoś boję się informować ich przed wizytą u lekarza o ciąży CHociaż z szefem mam dobre stosunki, to jakoś póki nie mam pewności chyba nie powiem.
No to już twój wybór, ja na samym początku jak się dowiedziałam o ciąży też byłam mocno przeziębienia i bez leżenia w łóżku 3-4 dni by mi chyba nigdy nie przeszło. A wtedy o ciąży też nikt nie wiedział, u lekarza nie zdążyłam być, ale wzięłam po prostu urlop.

25.05.2013

Michał
Szymon

Stary 2013-12-01, 10:49   #1102
maciejka1987
Zakorzenienie

Cytat:
No to już twój wybór, ja na samym początku jak się dowiedziałam o ciąży też byłam mocno przeziębienia i bez leżenia w łóżku 3-4 dni by mi chyba nigdy nie przeszło. A wtedy o ciąży też nikt nie wiedział, u lekarza nie zdążyłam być, ale wzięłam po prostu urlop.
ja póki co nie jestem mocno przeziębiona, czuję, że coś mnie bierze...rano było gorzej, teraz po 2 ciepłych herbatkach jest o niebo lepiej także mam nadzieję, że się nie rozłożę..

6.2.15

Stary 2013-12-01, 10:52   #1103
fantastka
Zakorzenienie

Cytat:
ja póki co nie jestem mocno przeziębiona, czuję, że coś mnie bierze...rano było gorzej, teraz po 2 ciepłych herbatkach jest o niebo lepiej także mam nadzieję, że się nie rozłożę..
No to trzymam kciuki U mnie w I trymestrze było tak, że jak w pobliżu znalazł się byle jaki wirus to od razu mnie brało na całego Teraz mi to przeszło, już jakiś czas nie byłam chora, ale wtedy to była makabra. Mocno się pilnowałam, żeby się nie rozkręciło czasem

Mam nadzieję, że po ciąży moja odporność wróci do normalności

25.05.2013

Michał
Szymon

Stary 2013-12-01, 11:47   #1104
Juliette25
Zakorzenienie

Cytat:
Dopiero 18 grudnia chyba że pójdę 17. Wcześniej nie da rady bo ma mi też zwolnienie dać. No nic jak coś się będzie działo nie tak to wcześniej najwyżej polecę.
Idź i się niczym nie przejmuj, ważny jest odpoczynek
Cytat:
witam,

W naszym przypadku tylko mleko z miodem, herbata z miodem i cytryną no i płukanka na gardło z wody i soli oraz ssanie cytryny z miodem. Ja tak robiłam dwa dni i leżałam w łóżku. Dziś w końcu mi przechodzi.
Gdyby Cię męczyła gorączka, musisz ją zbić koniecznie bo to niebezpieczne dla dziecka. I marsz leżeć w łóżku pod kołdrą! Masz się wygrzać. Zrozumiano?
Cytat:

Wiercipiętek

Dlatego nie poszłam do szpitala, bo się boję. Bóle trochę ustały, ale to chyba dzieki duphastonowi. Powiedz lekarzowi o bólach i się nie denerwuj ! To podstawa. Zaparz melisę i się zrelaksuj!

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Cytat:
No to trzymam kciuki U mnie w I trymestrze było tak, że jak w pobliżu znalazł się byle jaki wirus to od razu mnie brało na całego Teraz mi to przeszło, już jakiś czas nie byłam chora, ale wtedy to była makabra. Mocno się pilnowałam, żeby się nie rozkręciło czasem

Mam nadzieję, że po ciąży moja odporność wróci do normalności
A ja odwrotnie. Pierwszy trymestr miałam okropny pod względem takim, że dzieci w szkole były non stop zasmarakane i bałam się, że mnie zarażą. Odpornością się cieszyłam jednak wielką. Nic mi nie było.
Dopiero dzień przed zwolnieniem lekarskim (w czwartek) mnie rozłożyło.
Pech
Stary 2013-12-01, 12:19   #1105
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
witam,

ja stosuje tandum verde do ssania (ponoć można)
do tego gorące herbatki (najlepiej owocowe bo ponoć nie wysuszają tak) jeśli z miodem i cytryną to cytryna koniecznie ze skórką (wbrew powszechnej opinii tylko skórka cytryny jest źródłem witaminy C )
i jeszcze gęsty sok malinowy cieplutki piję
no i dziś spałam w skarpetach legginsach bluzce i puchowym szlafroku pod kołdrą

dziś już trochę lepiej ale z łóżka się nie ruszam

Stary 2013-12-01, 12:29   #1106
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie

P.S. Mamusie wpisałam na pierwszą stronę płeć dziecka mamą które je już znają jeżeli coś pomyliłam lub pominęłam pisać !!

Edytowane przez zubi89
Czas edycji: 2013-12-01 o 12:35
Stary 2013-12-01, 12:52   #1107
fantastka
Zakorzenienie

Cytat:

Dlatego nie poszłam do szpitala, bo się boję. Bóle trochę ustały, ale to chyba dzieki duphastonowi. Powiedz lekarzowi o bólach i się nie denerwuj ! To podstawa. Zaparz melisę i się zrelaksuj!
A ty dalej bierzesz Dupka? Ja od początku II trym już nie

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Cytat:

P.S. Mamusie wpisałam na pierwszą stronę płeć dziecka mamą które je już znają jeżeli coś pomyliłam lub pominęłam pisać !!
To jakaś dyskryminacja, że chłopak napisane tak twardo, a dziewczynka zdrobniale?

25.05.2013

Michał
Szymon

Stary 2013-12-01, 12:55   #1108
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

To jakaś dyskryminacja, że chłopak napisane tak twardo, a dziewczynka zdrobniale?

sorry ale aż

Stary 2013-12-01, 12:59   #1109
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:

Skopiowałam z innego wątku ale jak chcecie to mogę zmienić ?

P.S. zmienione

Edytowane przez zubi89
Czas edycji: 2013-12-01 o 13:11
Stary 2013-12-01, 13:13   #1110
fantastka
Zakorzenienie

Cytat:
sorry ale aż
Cytat:

P.S. zmienione
Nie mogę za to, że mi się tak kojarzy jak z CHŁOP

No dobra... kto zna pyszne przepisy na szpinak?

25.05.2013

Michał
Szymon

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości