Styczniowo - lutowe mamy 2013 (XII) - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-01, 10:27   #1831
BlackSanctum
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo - lutowe mamy 2013 (XII)

Dziewczyny, ja jestem, czytam Was cały czas, ale... jakoś nie mam ochoty się odzywać, bo:

1. Zostałam objechana za swoje zdanie, do którego przecież nikt nie musi się dostosowywać! Nikogo tam nie obrażam, kulturalnie je wyraziłam - ale jak widać, nie można... Poza tym, ja nie miałam na myśli żadnej dziewczyny na forum, tylko np Victorię Beckham, Christinę Aguilerę i inne bogate panienki, które sobie "kupują" cesarkę - bo czy któraś z naszych dziewczyn miała cesarkę na życzenie czy też na własne "widzimisię"? No przecież, że nie! A ja wyraźnie napisałam, że o taką mi chodzi... Doszłam więc do wniosku, że nie mam ochoty się na razie wypowiadać, bo nie lubię nadinterpretacji - niektóre osoby z tego forum chyba tylko szukają powodu, żeby mnie objechać, pozwolę sobie nie wymieniać już nicków... A ja się chciałam tylko "pochwalić" miłymi słowami mojego męża, które dla mnie bardzo dużo znaczyły. I poprzeć decyzję Ezzo.

2. Mam trochę problemów w domu, muszę sobie wszystko poukładać.

Mimo wszystko, bardzo dziękuję, że o mnie pytacie, zwłaszcza na facebooku... I dziękuję też dziewczynom, które stawały w mojej obronie - Gojka, E_vel, przede wszystkim.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2013-12-01 o 10:30
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 10:27   #1832
nafiyqa
Zakorzenienie

meneq zaimprezowala z TZ i przepadla

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 10:36   #1833
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Heloł Skarbenki miałam byc wczoraj wieczorem, ale mnie dziec rozjechał w ciągu dnia, nawet spac poszłam brudna bo nie miałam siły sie umyc.... zatem witam sie sobotnio-andrzejkowo, bedzie jakas tugeza?bom chętna biore sie zanadrabianie, mam w plecy 30 stron (o chuju złoty) takze od razu mówie, wszystkiemu nie podołam

na szybcika co u nas: Bartula dzis mikołaj odwiedził, a wlasciwie mikołajka bo "matkokrzesno" (Szaja, ) akurat na ten weekend z Warszawy zjechała i o chrzesniku pamiętała, dostał dziec samochód policyjny samojezdzący, z efektami dzwiękowo-swietlnymi i wpatruje sie w niego jak urzeczony takze , mam go z głowy na jakies 5 minut do tego wypasioną koszule w krate (Ellmi ) i jakies owocki

Aha, Bartulo dzis pokazał co potrafi , kazał sie wziąc na rece, pokazął na stół i powiedział bambam mysląc o bananie, po czym wsunął calego

nadrabiania czas start
Jaki on już jest mądry! Mój siostrzeniec wołał że chce badena

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
i czym karmicie Misia??, bo szukam pomyslów na jakieś zdrowe obiady żeby mogła jadać z nami

swieta tu sylwester tu, i niewiadomo czy roczek czsami tez
Kochana, gotuję mu to co nam, tyle że doprawiam łagodniej, ziemniaczki jak mamy z rybą czy czymś takim to daję na tackę żeby sam jadł. A jak coś czego nie może to staram się ugotować coś co podobnie wygląda
Współczuję świąt z dala od rodziny

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Myśmy byli z młodą do kontroli, lekarka jak zwykle stwierdziła że chyba mam rację i że to może mieć podłoże alergiczne. Osłuchowo ok, brak oznak infekcji, dziecko do obserwacji. Mamy się trochę poinhalować. Przy okazji, babka mówiła o łączeniu inhalacji (któraś z Was o to ostatnio pytała), z tym że u nas wchodzi w grę pulmicort i berodual. Zasadniczo powinno być oddzielnie bo leki mają różne działanie i powinno być z pół godziny przerwy. Ale część lekarzy dopuszcza łączenie u takich maluszków jak nasze - jeśli dziecko nie chce współpracować to lepiej żeby dostało wymieszane leki niż żeby przy drugim zastrajkowało i nie przyjęło go w ogóle. Bo są dzieci u których jedna inhalacja jeszcze jakoś przejdzie ale druga to już za dużo.

Żeby nie było za różowo - kiedy po wizycie odbieraliśmy Grzesia (czekał u babci) zasygnalizowali nam że się zaczął u nich drapać po plecach. Obejrzeli mu plecy i ma jakąś wysypkę. W domu go wyoglądałam i faktycznie się okazało że jest wysypany, a właściwie nie tyle wysypany bo nie ma punkcików tylko jednolicie zaczerwieniony, jakby się opalił na czerwono. Wczoraj tego nie miał... Wieczorem mu zmierzyłam temperaturę bo był ciepły, wyszło 38,2, przed spaniem zwymiotował i ogólnie nie wyglądał zbyt dobrze więc wysłałam go z mężem na całodobówkę. Tam się dowiedzieli że lekarz nie wie co to Wygląda na to że wysypka jest alergiczna i nie ma związku z temperaturą ale najbliższe dni pokażą czy się coś nie rozwija i czy np nie jest to wyjątkowo nieksiążkowo rozwijająca się szkarlatyna czy inny syf. W każdym razie nie bostonka

Na razie oboje poszli spać i jest ok, trzymajcie kciuki żeby noc była spokojna, bez ataków kaszlu krtaniowego, gorączki i innych atrakcji...
Zdrówka dla młodych! Ale was trzema

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Trzymamy

---------- Dopisano o 00:44 ---------- Poprzedni post napisano o 00:41 ----------

Moja ma ostatnio jakiś głupkowaty wymysł i się odchyla do wyłu jakby chciała mostek zrobić. A najczęściej robi to w złości jak chcę coś zrobić a jej to się nie podoba. No normalnie masakra, nie wiedziałam że takie bunty będę już teraz przerabiać.
Szczerze mówiąc nie wiem jak to ugryźć i temu zaradzić.
Mój też taki nerwus

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
a w jakich pozycjach to robi? moj czasem robi tak ze przychodzi do kanapy, staje do niej placami, glowa lezy na kanapie a plecami sie odgina robiac wlasnie taki mostek i w ten sposob rechaczac sie podziwia sufit
Też tak robi najczęściej z jakąś zabawką w paszczy

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Ja dziś przeżywam bo jutro Blanka pierwszy raz do żłobka idzie. Strasznie się martwię Nie wiem tylko jeszcze co z porankiem. Mam nadzieję że Ktoś nad nami czuwa...

Dziękuje za komplementy dotyczące zasypiania Blanki,udało Jej się

Mogę jeszcze zapytac jakie ciasta i sałatki planujcie na Świeta? Zawsze wcześniej robię zakupy,plan co i kiedy będę robić. Może coś od Was zapożyczę?

Ściskam Was mocno Kochane! I przesyłam mnóstwo buziaków!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Współczuję że to już jutro, oby Blanusi się spodobało
Ja upiekę sernik i makowca. Sałatkę zrobię z surimi chyba i jarzynową, bo mąż lubi

Młody pojechał z mężem do teściów, jak wrócą jedziemy do mojej mamy na obiad.
Ze złych wieści, musimy laptopa kupić nowego, bo w mężowskim matryca siadła Jakby mało było wydatków, ehh
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 10:47   #1834
litllesweetangel
Lurker ;)

Cytat:
zartujesz? powiedz ze zartujesz...

---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ----------

posikalam sie - ale wywija!!!
brawa za zebolka!
Nie zartuje, tz chcial jej powiedziec czesc( ok jest suka, ale jednak wypada) a ona glowa w bok i zagadywanie siostrzenicy tza zeby nas nie zobaczyla! A jak szybko spierdzielila ze sklepu! Glupia stara rura! Nastepnym razem specjalnie zagadam mala, zeby jej dupe trula pozniej! Klase to moze ona miala, ale w podstawowce...

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
hej
Przebiła nam się jedynka na górze więc to już 4 ząbek

Zuzia mi zepsuła myszkę do laptopa, a ja bez niej nie potrafię funkcjonowac. Dobrze, że mąż na nocce to jemu skitrasiłam

Ze złych wiadomości ...Zuzka poleciała na kant szuflady otwartej, troszkę tam ostre jest i ma tak hmm jak to powiedzieć, nie rozcięty ale zadrapany policzek. Troszkę krwi było. Dosyć długie to jest.

I tyle. Idę chyba spać, bo jak jutro znów urządzi pobudkę o 5 rano to się wykończę........
U nas myszka tez jest hitem, w dodatku swieci sie na czerwono, to juz w ogole nie moge sie od mlodej opedzic :P

Ojej, zagoi sie i nie bedzie sladu

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Nie LUBILAM Do niedawna

Co wiecej - swiezy dorsz czeka na jutro (t.by sie przekrecil jakby wiedzial, ze w niedziele zamiast kurczaka i rosolu bedziemy jesc rybe )

Wlasnie za nikim. Nikt mnie nie powala, poza tym ta edycja jakas taka hmmm pod publike jest. Jurorzy sie dziwnie zachowuja, piosenki typowo z radiowych list przebojow - nie moje klimaty.

Ale podejrzewam, ze wygra Ernest lub Mateusz.
A Ty za kim jestes?

Widze, ze masz prace marzen
My mielismy miec dzisiaj zupe z pora, ale jednak bedzie makaron z gotowym sosem

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Trzymamy

---------- Dopisano o 00:44 ---------- Poprzedni post napisano o 00:41 ----------

Moja ma ostatnio jakiś głupkowaty wymysł i się odchyla do wyłu jakby chciała mostek zrobić. A najczęściej robi to w złości jak chcę coś zrobić a jej to się nie podoba. No normalnie masakra, nie wiedziałam że takie bunty będę już teraz przerabiać.
Szczerze mówiąc nie wiem jak to ugryźć i temu zaradzić.

U nas jest taki problem z posadzeniem malej. Ona tylko by stala, usiasc nie ;/ Sama sie jeszcze nie utrzyma bez oparcia, wiec walka z wiatrakami, nie ustoi ale siadac nieee...

Wyslalam tza po czosnkowa bagiete z lidla

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 10:48   #1835
Debrah
Zakorzenienie

A my chorujemy w nocy ponad 39 i spanie na mnie, na siedząco, z kompresem na czole, lezec nie bo dławila.sie katarem. Poza tym pogodna ale noc koszmar. Odciagac sobie nie daje(;(

Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 10:51   #1836
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja jestem, czytam Was cały czas, ale... jakoś nie mam ochoty się odzywać, bo:

1. Zostałam objechana za swoje zdanie, do którego przecież nikt nie musi się dostosowywać! Nikogo tam nie obrażam, kulturalnie je wyraziłam - ale jak widać, nie można... Poza tym, ja nie miałam na myśli żadnej dziewczyny na forum, tylko np Victorię Beckham, Christinę Aguilerę i inne bogate panienki, które sobie "kupują" cesarkę - bo czy któraś z naszych dziewczyn miała cesarkę na życzenie czy też na własne "widzimisię"? No przecież, że nie! A ja wyraźnie napisałam, że o taką mi chodzi... Doszłam więc do wniosku, że nie mam ochoty się na razie wypowiadać, bo nie lubię nadinterpretacji - niektóre osoby z tego forum chyba tylko szukają powodu, żeby mnie objechać, pozwolę sobie nie wymieniać już nicków... A ja się chciałam tylko "pochwalić" miłymi słowami mojego męża, które dla mnie bardzo dużo znaczyły. I poprzeć decyzję Ezzo.

Mimo wszystko, bardzo dziękuję, że o mnie pytacie, zwłaszcza na facebooku... I dziękuję też dziewczynom, które stawały w mojej obronie - Gojka, E_vel, przede wszystkim.
Ja nie wiem o co chodzi, bo chyba ten temat jakoś mi umknął, ale trzymaj sie cieplutko i wracaj do nas...(mówie to jakby mnie tu duzo bylo..., ale mówię z serca)...buziaki

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 10:52   #1837
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Ja nie wiem o co chodzi, bo chyba ten temat jakoś mi umknął, ale trzymaj sie cieplutko i wracaj do nas...(mówie to jakby mnie tu duzo bylo..., ale mówię z serca)...buziaki

Dziękuję, kochana. Postaram się szybko ogarnąć i wrócić...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-01, 10:53   #1838
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
A my chorujemy w nocy ponad 39 i spanie na mnie, na siedząco, z kompresem na czole, lezec nie bo dławila.sie katarem. Poza tym pogodna ale noc koszmar. Odciagac sobie nie daje(;(

Debrah...zdrowia dla malutkiej..oby szybciutko przeszlo

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 10:55   #1839
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Fewcia ja zrozumiałam że Ty już do pracy wracasz :p Blanka na pewno sobie poradzi i Wy również

Szaja u mnie to cycek musi być. Dziś pobudki co 2h, nie pamiętam kiedy tak było, chyba jak miała 3 miesiące.

Little moja myszka już się nie świeci na czerwono cool: mąż powiedział że mi nowa na mikołaja kupi.

My już po spacerku. Ale było fajnie

Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 10:56   #1840
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
od t. pod choinkę poprosilismy o sanki dla Olci, ale nie wiem czy ona nie za mała Skoro w wozku, czy foteliku sam. nie jest w stanie wysiedzic to nie wiem czy sanki nie bede jeszcze w tym sezonie zbedne
Gdzies wyczytałam, że jak sanki to do drugiego roku życia tylko z pchaczem, bo taki maluch nie jest w stanie się sam uczymać na zakrętach. Ja też nie wiem co z sankami, boję się że młody będzie z nich wyłaził, on nie usiedzi długo w wózku a do sanek go nie przywiążę.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43965334]
Ciasta - piernik, makowiec z pianą, to mama - bo idzie z nami do teściów. Ale zawsze piekła też np. sernik "kropla rosy" albo z brzoskwiniami

A mnie... kusi: http://www.mojewypieki.com/przepis/ciasteczka-balwanki

[/QUOTE]

O jakie fajne bałwanki!

Co do szczeniaczka, my nie mamy, ale mamy interaktywną myszkę miki i młody ma ją gdzieś, czasem ją w nochal ugryzie a potem wyrzuci.

Black, znów wszystko za bardzo bierzesz do siebie. No i fakt jest taki że można było poczuć się urażonym tym co piszesz, nie pisałaś o tym że gwiazdy cię rozwalają, tylko że to, że ktoś po 1 cesarce bierze drugą bo ma takie "widzimisię" Przestań się boczyć bo to jest dyskusja. Ja absolutnie nie nawiązywałam do tego co twój mąż mówił, miłe to było na pewno i sprawiło ci to przyjemność. No i ja tak jak Ezzo na dzień dzisiejszy pewnie bym wybrała sn, więc...
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 10:59   #1841
Debrah
Zakorzenienie

Dziewczyny: po co się inhalacje robi, na katar?
Może ja powinnam kupić toto do inhalacji?
Odciąganie Fridą to droga przez mękę, ledwo cokolwiek uciągnę, a Mała spłacze się przy tym tak, że za moment nosek pełen kataru znowu.
Szkoda mi jej jak nie wiem, nie śpi inaczej niż na mnie bo oddychać nie może. Teraz się bawi, pogodna jest taka, mimo, że nosek czerwony, bidusia moja.

W nocy masakra, ponad 39, krztuszenie się katarem itepe atrakcje. Z tż postawieni na nogi całą noc, bałam się bardzo.

Co ja jej moge dawać poza wit c, nasivinem, odciąganiem?

Bokeh: patrzę na stronie smyka i jest inna cena, wyższa niż 99, kiedy widziałaś promocje?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-01, 11:02   #1842
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Black, znów wszystko za bardzo bierzesz do siebie. No i fakt jest taki że można było poczuć się urażonym tym co piszesz, nie pisałaś o tym że gwiazdy cię rozwalają, tylko że to, że ktoś po 1 cesarce bierze drugą bo ma takie "widzimisię" Przestań się boczyć bo to jest dyskusja. Ja absolutnie nie nawiązywałam do tego co twój mąż mówił, miłe to było na pewno i sprawiło ci to przyjemność. No i ja tak jak Ezzo na dzień dzisiejszy pewnie bym wybrała sn, więc...
Wy też bierzecie za bardzo do siebie takie rzeczy... Co o tym wspomnę, to jakaś niepotrzebna dyskusja się robi... Kurczę, jakby ktoś napisał, że tunele i tatuaże są be, a metalowa muzyka beznadziejna, to bym się tylko zaśmiała i tyle... Każdy może mieć swoje zdanie i nikt nie powinien objeżdżać drugiej osoby za nie... Ja się po prostu dziwię, dlaczego niektóre kobiety nie chcą nawet spróbować sn... Przecież to takie piękne... I takie kobiece. Swoją drogą, że niektóre naprawdę nie mogą, bo mają złą budowę ciała, czy wadę siatkówki w oku... itp itd, trzeba się wtedy z tym pogodzić, no ale jeśli któraś kobieta naprawdę nie ma przeciwwskazań, no to kurczę... Ja bym spróbowała. Bo dlaczego nie? Nikogo tam nie obraziłam, nie wyzwałam ani nic takiego. Po prostu mam dosyć tej nadinterpretacji. Nie boczę się, tylko nie mam zwyczajnie ochoty się odzywać, bo zaraz znów ktoś mnie źle zrozumie i będzie jakaś dyskusja... I zarzucanie mi braku wiedzy jest jednak nieco obraźliwe.

Ale fajnie, że chcesz spróbować sn. Na dzień dzisiejszy uważam, że nie ma nic piękniejszego, niż moment, gdy własnymi siłami sprowadzasz dziecko na świat, a potem kładą Ci je na brzuchu.

Czas edycji: 2013-12-01 o 11:05
Stary 2013-12-01, 11:17   #1843
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Dziewczyny, a może przyjmijmy po prostu, że każda ma swoje zdanie i tyle?

Debrah, pisałam kiedyś, nasza lekarka pozwoliła lipomal, chociaż po 1rż jest. 2,5 ml. Ibum dawaj, aczkolwiek... pojechałabym na IP. TO wysoka temperatura i na bank nie z samego kataru, może gardło, może uszy, lepiej sprawdzić.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 11:23   #1844
gojka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
a co Ty czytasz kochana, co to jest?

na youtube są filmiki niekrytego krytyka... w sumie widzialam raptem jeden, bo mi brat pokazal... ja nie ogladam niczego na necie, bo mamy transfer... no a czytam książkę tego gościa.... wyznania niekrytego krytyka... jest tez 2 czesc ale takowej nie posiadam...

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Standard

Aaaa ja myslalam, ze chcesz sie nim stylizowac.
Mozesz tez robic tak, ze najpierw nakladasz zel, a potem na to olej i trzymasz kilka h. Wtedy efekt jest lepszy, bo zel nawilza, a olej zatrzymuje nawilzenie we wlosach.

Oooo, czyli jednak nie sciemnialam z ta kampania

Twoooooj? Nie wierze

Nie zawstydzaj mnie
A tak serio to nie mam tyle czasu, zeby bloga prowadzic.
Kiedys chcialam nawet, ale nie ogarnelabym tego czasowo.

Co do wlosow - tez farbowalam i prostowalam (7lat ), ale zmadrzalam

Jak spedzacie andrzejkowy wieczor?
znaczy, że taki zwykły żel do włosów i zwykła oliwka do ciala??? Szkoda, żę nie masz czasu na tego bloga... Ale gdybyś znalazła go choć troszeczkę to mozesz tutaj napisać... Niby już troche moje wlosy odżyły, ale poza olejowaniem nic z nimi nie robię... albo jakieś fajne stronki z którch Ty korzystasz.... Pora zabrać się za siebie...

Cytat:
Lady - prosilas o fotke laptopa
wklejam tu bo w k. nie umiem
mielismy kupic ten, ktory jest w gazetce za 14 zeta bodajze ale na zywo okazal sie bardzo maly, bardzo bardzo bardzo (obawialam sie wrecz ze mlody moglby go nie zauwazyc ) a i przyciski mial jakies takie dziwne, malo paltopowe i kupilismy w koncu troche drozszy, troche ponad 3 dychy...
wydaje sie fajny a co najwazniejsze ten ekranik sporo w tyl sie wygina wiec moze tak szybko go nie urwie (z tego miejsca pozdrawiam laptop Bijkorki )
gdzie kupiliście tego laptopa??? widziałam, że w carefourze mają być, to te???

Cytat:

Powiem tak, mi też się w pewnym momencie przykro zrobiło, bo wywiazala sie z tego niepotrzebna dyskusja i wyszlo ze nic nievwiesz, nic nie rozumiesz itp... ale chya nie ma sensu do tego wracac
gojka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 11:24   #1845
Debrah
Zakorzenienie

Hmmm teraz temp nie ma, lekki stan podg. oraz gil do pasa. Innych objawów brak, chociaż w nocy była też mega kupa i silni sie mocno. Najpierw, zanim noc nadeszła to myślałam że zęby. Odwołałam spotkanie z mika i nancy, obserwuje. Jeść nic poza Uu nie chce więc myślę że może gardło. Głos ma jednak normalny, nie płacze, bawi sie klockami. Boję sie ip z korytarzem chorych dzieci, chyba bym wołała jutro do przychodni.. co radzisz?

Stary 2013-12-01, 11:28   #1846
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Wy też bierzecie za bardzo do siebie takie rzeczy... Co o tym wspomnę, to jakaś niepotrzebna dyskusja się robi... Kurczę, jakby ktoś napisał, że tunele i tatuaże są be, a metalowa muzyka beznadziejna, to bym się tylko zaśmiała i tyle... Każdy może mieć swoje zdanie i nikt nie powinien objeżdżać drugiej osoby za nie... Ja się po prostu dziwię, dlaczego niektóre kobiety nie chcą nawet spróbować sn... Przecież to takie piękne... I takie kobiece. Swoją drogą, że niektóre naprawdę nie mogą, bo mają złą budowę ciała, czy wadę siatkówki w oku... itp itd, trzeba się wtedy z tym pogodzić, no ale jeśli któraś kobieta naprawdę nie ma przeciwwskazań, no to kurczę... Ja bym spróbowała. Bo dlaczego nie? Nikogo tam nie obraziłam, nie wyzwałam ani nic takiego. Po prostu mam dosyć tej nadinterpretacji. Nie boczę się, tylko nie mam zwyczajnie ochoty się odzywać, bo zaraz znów ktoś mnie źle zrozumie i będzie jakaś dyskusja... I zarzucanie mi braku wiedzy jest jednak nieco obraźliwe.

Ale fajnie, że chcesz spróbować sn. Na dzień dzisiejszy uważam, że nie ma nic piękniejszego, niż moment, gdy własnymi siłami sprowadzasz dziecko na świat, a potem kładą Ci je na brzuchu.
tą ostatnią dyskusje o cc i sn specjalnie ominełam, bo nie miałam ochoty znów o porodach czytać ale teraz piszesz że to cudowne urodzić sn i nie rozumiesz że ktoś nie chce, a czy przepraszam nie Ty właśnie chiałaś cc żeby blizny w kroczu nie mieć ??? Bo coś tak kojarze naszą dyskuje o bliźnie tam na dole.
ja nigdy nie pochwalałam cc "na życzenie" ale już o tym kiedy s pisałam i nie chce do tego wracać.
a obrażać się nie ma o co - każdy ma prawo do włąsnej opinie, zarówno Ty jak i dziewczyny które Ci odpisały! Po to właśnie jest forum.
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 11:43   #1847
Konto usunięte

Debrah, w przychodni też chore dzieci. U nas nawet więcej...
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 11:48   #1848
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
.
zdrowka!!!!
wiem wiem jestem nudna z tym katarkiem ale naprawde polecam. zobaczysz jaka ulga bedzie. u nas jak odciagnelismy przed snem to mlody spal pieknie, nic mu nie zalegalo nigdy...
Kup kup kup

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 12:00   #1849
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
ohoho Bokeh

Silver pytałaś kiedyś o Czas honoru. Tak, juz po ostatnim odcinku, ale zakonczenie z 'furtką', więc moze ich jeszcze najdzie No i cos kiedys pisali, ze chca wrócic do czasów Powstania...Wkreciłaś sie?
Wkręciłam się i to bardzo 5 sezonów obejrzałam w 1,5 miesiąca
Teraz się zatrzymałam na 5 odc 6 sezonu bo coś nie mam czasu ostatnio. Ale szkoda jakby to był koniec.

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość

Kurcze dziewczyny boje się II bo nie wiem jakoś tak o tym teraz myslę i jak ja to ogarnę.... pozatym niepamiętam kiedy miałam @ no zabijcie mnie nie wiem....
Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
nawet z tego co myślę że miałam to niemożliwe są II ale jak myślę kiedy miałam to jakieś 33 dni temu no i zgupłam
Uuuu...a może teścik??
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43965334]

i Black, i Meneq?[/QUOTE]
Meneq imprezowała z tż
Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość

Wyslalam tza po czosnkowa bagiete z lidla
UWIELBIAAAAAAAAAAAAAAAAM
W biedronie też są ale trochę droższe.

Cytat:
Nie uciekaj od nas
Co się dzieje w domu? Trzymam kciuki żeby problemy szybko się rozwiązały.

Debrah, zdrówka życzę!!

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43966070]Dziewczyny, a może przyjmijmy po prostu, że każda ma swoje zdanie i tyle?

[/QUOTE]
NO WŁAŚNIE!!!!!

Bez sensu takie obrażanie się i fochanie...

Miałam dziś już nie pisać ale jak widać nie potrafię bez Was żyć
Jestem u rodziców z Darią bo tż w pracy.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-01, 12:14   #1850
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
tą ostatnią dyskusje o cc i sn specjalnie ominełam, bo nie miałam ochoty znów o porodach czytać ale teraz piszesz że to cudowne urodzić sn i nie rozumiesz że ktoś nie chce, a czy przepraszam nie Ty właśnie chiałaś cc żeby blizny w kroczu nie mieć ??? Bo coś tak kojarze naszą dyskuje o bliźnie tam na dole.
ja nigdy nie pochwalałam cc "na życzenie" ale już o tym kiedy s pisałam i nie chce do tego wracać.
a obrażać się nie ma o co - każdy ma prawo do włąsnej opinie, zarówno Ty jak i dziewczyny które Ci odpisały! Po to właśnie jest forum.
Może i kiedyś chciałam, jednak teraz - jak już mi przeszły huśtawki na ten temat - nie chciałabym już cc. Wolę sn. Blizna była, ale już jej nie ma, nawet nie wiem, gdzie dokładnie miałam nacięcie. Ani wyczuć, ani zobaczyć go już nie mogę... Także... Drugie dziecko chcę na pewno sn.

A co do zdania, no to pewnie! Tylko ja bym nie chciała, żeby ktoś mnie tak objeżdżał. Ja się nie focham. Gdybym się fochała, to bym w ogóle nie napisała nic na razie. Po prostu tłumaczę swoją nieobecność - niechęcią do dyskusji...

Silver, mój mąż ma jakiś problem sam ze sobą i mnie do szału doprowadza... Zwalam na aurę, włączyła mu się jakaś jesienna focho-depresja czy coś w ten deseń, ale wkurza mnie niesamowicie i wczoraj myślałam, że go rozniosę... Obrażalski się znalazł, nic mu nie można powiedzieć... Powiedzcie mi, dlaczego faceci nie mają za grosz dystansu do siebie?! Skończyło się z tym, że spał na kanapie, sam z siebie i dobrze... A dzisiaj rano mnie przepraszał, a pfff, jedno słowo to za mało... Za takie zachowanie...

Czas edycji: 2013-12-01 o 12:22
Stary 2013-12-01, 12:30   #1851
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:

Silver, mój mąż ma jakiś problem sam ze sobą i mnie do szału doprowadza... Zwalam na aurę, włączyła mu się jakaś jesienna focho-depresja czy coś w ten deseń, ale wkurza mnie niesamowicie i wczoraj myślałam, że go rozniosę... Obrażalski się znalazł, nic mu nie można powiedzieć... Powiedzcie mi, dlaczego faceci nie mają za grosz dystansu do siebie?! Skończyło się z tym, że spał na kanapie, sam z siebie i dobrze... A dzisiaj rano mnie przepraszał, a pfff, jedno słowo to za mało... Za takie zachowanie...
Ehhhhh.... faceci

Chociaż powiem CI że mój tż ma dystans do siebie nie ma tak że cos mu powiem a on się np focha. Nigdy tak nie było.
Stary 2013-12-01, 12:35   #1852
BlackSanctum
Zakorzenienie

Silver, zazdroszczę, bo mój to ehhh, pożal się losie... Generalnie jest cudownym facetem, ale dystansu zazwyczaj mu bardzo, bardzo brakuje... Oczywiście też nie zawsze, jednak najczęściej go nie ma... Wielce honorowy, ehh.
Stary 2013-12-01, 12:43   #1853
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Debrah dużo Zdrówka dla Małej! Mam nadzieję że to tylko "zęby"

Dziewczyny Blanka zrobiła dzisiaj 5 kroków samodzielnie! Moja dzielna! Coś w tym jest że dzieci czekają z umiejętnościami na rodziców. Tak się bałam że Blanka zrobi pierwsze kroczki w żłobku
Tyle że dalej nie mówi nic,tzn nie gaworzy

fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 12:47   #1854
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
gdzie kupiliście tego laptopa??? widziałam, że w carefourze mają być, to te???

29,99 a myslalam ze wiecej

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ----------

Cytat:
Dziewczyny Blanka zrobiła dzisiaj 5 kroków samodzielnie! Moja dzielna! Coś w tym jest że dzieci czekają z umiejętnościami na rodziców. Tak się bałam że Blanka zrobi pierwsze kroczki w żłobku
.

jeszcze chwilka i bedzie biegac po calym zlobku
a nic nie mowi bo sie teraz rozwija ruchowo! jak juz sie jej "znudzi" chodzenie to zacznie sie nawijka
gratulacje raz jeszcze!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 13:11   #1855
Debrah
Zakorzenienie

Fewciu: brawo!

Dzwonilam do Smyka: promo na uczniaczka obejmuje tylko szczeniaczka, siostrzyczka kosztuje 179zl ( )
Więc dylemat co do wersji rozwiązał sie sam. Btw nigdy chyba, poza promocjami nie kupię zabawki w dziecięcym sklepie, ceny tragiczne! Dużooo drożej niż wszędzie indziej.

Co do grających zabawek, parę mamy ale dostanych, sama w sumie nie kupiłam żadnej. Pchacz też z drewna więc ta będzie pierwszą

Stary 2013-12-01, 13:13   #1856
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Może i kiedyś chciałam, jednak teraz - jak już mi przeszły huśtawki na ten temat - nie chciałabym już cc. Wolę sn. Blizna była, ale już jej nie ma, nawet nie wiem, gdzie dokładnie miałam nacięcie. Ani wyczuć, ani zobaczyć go już nie mogę... Także... Drugie dziecko chcę na pewno sn.

A co do zdania, no to pewnie! Tylko ja bym nie chciała, żeby ktoś mnie tak objeżdżał. Ja się nie focham. Gdybym się fochała, to bym w ogóle nie napisała nic na razie. Po prostu tłumaczę swoją nieobecność - niechęcią do dyskusji...

[..
a nie mówiłam !!!!!!
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 13:30   #1857
LadyWhisper
Zakorzenienie

Fewciu, wow wow wow!!!!!!!!!!!!!

Debrah, zdrowka dla Amelci, bidulinka!

Treselle, ja tez nie lubie zabawek interaktywnych, drewniane jestem zakochana.

Black, wraaaaaaacaj do nas

Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 13:33   #1858
e_vel
Wtajemniczenie

Hej
cieszę sie Black że wróciłaś

Fewciu brawo dla Blaneczki

Maja też dziś zrobiła 6 kroczków coraz więcej robi

Lady mnie tak lewy jajnik napie*** jak mam owulkę, ale tylko lewy więc raz na któryś cykl
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 14:35   #1859
Konto usunięte

Fewciu, Evel - gratuluję kroków

A pamiętacie, jak na poczekalni chyba jeszcze pisałam, że w pewnym momencie to rozbieżności między umiejętnościami dzieci stają się ogromne?
Stary 2013-12-01, 14:50   #1860
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Debrah dużo Zdrówka dla Małej! Mam nadzieję że to tylko "zęby"

wooww jestem w szoku !

ja bym chociaż zęby chciała

Cytat:
Dziewczyny: po co się inhalacje robi, na katar?
Może ja powinnam kupić toto do inhalacji?
Odciąganie Fridą to droga przez mękę, ledwo cokolwiek uciągnę, a Mała spłacze się przy tym tak, że za moment nosek pełen kataru znowu.
Szkoda mi jej jak nie wiem, nie śpi inaczej niż na mnie bo oddychać nie może. Teraz się bawi, pogodna jest taka, mimo, że nosek czerwony, bidusia moja.

W nocy masakra, ponad 39, krztuszenie się katarem itepe atrakcje. Z tż postawieni na nogi całą noc, bałam się bardzo.

Co ja jej moge dawać poza wit c, nasivinem, odciąganiem?

Bokeh: patrzę na stronie smyka i jest inna cena, wyższa niż 99, kiedy widziałaś promocje?
wczoraj, a dziś tż kupił

Cytat:
Fewciu: brawo!

Dzwonilam do Smyka: promo na uczniaczka obejmuje tylko szczeniaczka, siostrzyczka kosztuje 179zl ( )
Więc dylemat co do wersji rozwiązał sie sam. Btw nigdy chyba, poza promocjami nie kupię zabawki w dziecięcym sklepie, ceny tragiczne! Dużooo drożej niż wszędzie indziej.

Co do grających zabawek, parę mamy ale dostanych, sama w sumie nie kupiłam żadnej. Pchacz też z drewna więc ta będzie pierwszą

ciekawe czemu tak, ale Ty chciałaś siostrzyczkę tak? i co zrobisz? kupujesz chłopca czy jak?

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43968366]Fewciu, Evel - gratuluję kroków

A pamiętacie, jak na poczekalni chyba jeszcze pisałam, że w pewnym momencie to rozbieżności między umiejętnościami dzieci stają się ogromne? [/QUOTE]

a ciągle o tym myslę :P bo w pierwszych miesiącach dzieci szły jak w zegarku prawie z umiejętnościami według urodzenia a pooootem

Moja Hania dziś je wszytko mleczne, obiadku niet

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości