|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują |
|
14 | 40,00% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
2 | 5,71% |
| Jeszcze trochę, jeszcze chwilka i porodów będzie kilka |
|
0 | 0% |
| Już ostatnie brzuchatki pakują do szpitala manatki |
|
12 | 34,29% |
ten co teraz.
|
|
7 | 20,00% |
| Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Cytat:
![]() Cytat:
za czopa![]() u mnie w ogole go nie ma ![]() Cytat:
ja bym zadzwonila, o której masz być ![]() u nas obchód jest o 8 z tego co wiem ![]() Mu mamy łóżeczko dla Marysi już od 2 tyg. ubrane, wózek stoi, leżaczek...tylko jej brak ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#3842 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Dziewczyny od kiedy używałyście matę edukacyjną?
|
|
|
|
#3843 |
|
Zakorzenienie
|
My jeszcze nie mamy...
![]() De- zdrówka dla Christiana Jejuś, jak mnie ten mój maz wkurza normalnie udusze go.. mimo że Kocham....... ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- myślę że Aksbarg urodizła i Agaczilla tez wiec reszta ruszaaaaac się dzieciaczki bo kolejkę tamujecie
|
#3844 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczynki, ja tak na szybko, przedstawiam Wam Uleńkę Myi
Mya, przepraszam, że dopiero teraz ale dopiero weszłam na neta
|
#3845 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3846 |
|
Zadomowienie
|
ktosiula, jestem jestem, nie opuściłam Cię
Ale do 11 z mężem spaliśmy i wylegiwaliśmy się w łóżku, więc dopiero teraz włączyłam komputer. A popołudniu idziemy do znajomych na urodziny więc znowu nas nie będzie. Myślę, że to Ty mnie opuścisz jednak szybciej. Mya, kurde szkoda, że wyjść nie możecie jeszcze. Trzymam kciuki, żeby Ulka szybko przytyła! A dla tż i brata ![]() nemosek, jak tam dziś nastrój? Lepiej? agnieszka, jaka ślicznotka w sukieneczce kochana, przekażę te baty córci Ja już do niej i po dobroci próbowałam i na nią krzyczałam i prosiłam. Ale nic się nie słucha zołza jedna. Charakterek to po mamusi ma chyba. Ale tak teraz myślę, że może to przez to, że jej jeszcze łóżeczka nie ubrałam i imię nie wybrane na 100% - może się obraziła czy coś
|
#3847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mój M. jeszcze śpi
|
|
|
|
|
#3848 |
|
Zadomowienie
|
No i mam chwile wytchnienia. Karmie ogolnie piersia w ciagu dnia, a noca podaje odciagniete mleko plus bebilon1, bo na rzadanie w nocy sie nie da, a ja musze byc przytomna w ciagu dnia. mala grzeczna , je i spi, moja kruszynka..jedza wasze dzieciaczki? moja ma 6 dni i je ok od 30 do 60 ml mleka. a z piersi to roznie oprozni raz jedna raz jedna i duga do polowy. a jak odciagam mleko to mam 60ml lub 90. mam nadzieje ze potem bedzie go wiecej.i mysle o pasie poporodowym.
|
#3849 |
|
Wtajemniczenie
|
wszystkie bobasy urody cudnej
De będzie dobrze, chociaż nerwy rozumiem jak najbardziej Mya za wyniki Luli niech Was puszczą szybko, a tż niech się ogarnie, żebyś tyle nie płakała Nemosek ![]() Dzieciaki nie denerwujcie mamusiek i wyłaźcie szybko do nas Mi dziś tż dał pospać do 10tej jestem jak nowa |
|
|
|
#3850 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a czemu pas poporosowy? ja też początkowo o nim myslałam, zeby mi to co zostało z brzucha nie naciskało na ranę po cięciu, ale w sumie jakoś temat przeszedł obok..
|
|
#3851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I bardzo dobrze, Ty masz odpocząć, jeszcze zdążysz się dzieckiem zaopiekować ![]() Mój Mąż to kawał mężczyzny, i okropnie boi się, że zrobi krzywdę małemu. Ja karmię, zmieniam mu pieluszkę, a Mąż go bierze na ręce jak zaczyna się trochę budzić żeby znowu go uspać i żebym ja mogła odpocząć <3 A teraz będziemy uczyć się zmiany pieluszki, pierwsza lekcja za nami ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje slicznosci <333 Okazalo sie ze Ulka ma bilirubine 14 i musza jej zbic dostaje kroplowe i lezy pod lampa. Mam ja wybudzac co maksymalnie 3h na karmienie. Taka Kruszyna pod ta lampa w tych okularach ((Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3853 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3854 |
|
Zakorzenienie
|
no ale lekarka powiedziała, że to lepiej,że wyszło teraz, bo tak to na oddzial dziecięcy byśmy musieli iść i by przebywała z chorymi maluszkami
|
|
|
|
#3855 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3857 |
|
Zakorzenienie
|
Mya- zbiją jej bilirubine i wyjdziecie do domku
głowa do góry ![]() Weekend, cisza jak makiem zasiał Własnie wstałam, Kacper nadal śpi.. ale mu sie poprzestawiało. W nocy ładnie spał i jescze w dzień śpi, znaczy sie śpi dopiero od 13:30 i na 40 minut sie obudził na szamkę ale modle sie by w nocy tez spał!
|
#3858 |
|
Zadomowienie
|
Kobiety mam takie problem:
przez cały dzien mnie piersi bolą. Odciągam jak co dzień laktatorem, ale dziś wyjątkowo mało.. Ledwo co w sumie. W dodatku co jakiś czas zaczynają mnie cholernie boleć i puszcza mi się mleko... Nie mam gorączki, nie wiem o co chodzi Od miesiąca niemal odciągam dla Młodego, a teraz takie akcje...
|
|
|
|
#3859 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za szybki spadek bilirubiny! A jak CRP?Cytat:
|
|
#3860 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak to wyglada ImageUploadedByWizaz Forum1385913272.617174.jpg Cytat:
Cytat:
Wrocilam z zakupow ) Nocka stednia pobudka co 3h. Ciezko sie przestawic jak dopiero bylo co 7 No ale histeri jakiejs specjalnej nie bylo , wiec dzis znowu probujemy , tylko ze musimy przemeblowac pokoik. Okazuje sie ze okno Od ktorego teoretycznie nie powinno , jednak lekko wieje Trzeba wszystko pozamieniac, poprzestawiac a w pokoju 8m2 jest to naprawde ciezkie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3861 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
za szybki spadek bilirubiny i żeby ładnie zaczęła przybierać.Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3862 |
|
Zakorzenienie
|
Trele co do lazienkowej niespodzianki... zaprosil mnie a tam swiece, przygotowana kapiel z pianka i wino
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3863 | |
|
Zakorzenienie
|
My jeszcze nie mamy. Wlasnie zastanawiamy sie jaka kupic .
Cytat:
Z tym ze jakbym wtedy ruszyla z laktAtorem to I 130-150ml uciagne z jednej. Masz w obu piersiach tak samo? Moze gdzies Ci jakies kanaliki sie przyblokowaly? Ja bym sprobowala ciepłe okłady. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3864 |
|
Zakorzenienie
|
Lineczko ja nie Rybka, ale te tescowe pieluszki 1 wyglądają takhttp://www.google.pl/search?q=tesco+baby+loves +pieluszki&client=ms-android-samsung&hl=pl&source=andr oid-browser-type&v=133247963&prmd=ivn s&source=lnms&tbm=isch&sa =X&ei=WWCbUrfPCqaM0wWti4H YBg&ved=0CAYQ_AUoAQ#i=2
Bodajże 2ki mają sówki. 4 na pewno mają sowki. Sa fajne miękkie. O ile dobrze pamietam, to sa jeszcze jedne tesco pieluszki. Mya zbija bilirubine i wyjdziecie do domu. za przybieranieCzekam na meza i na ksiedza. U nad kolędy zaczynają sie zawsze w pierwsza niedzielę adwentu iw tym roku akurat zaczynają od mojej klatki. No ale poprosiliśmy ksiedza by przyszedł do nas na samym końcu. Jest grudzień, moge zacząć rodzic :-D Choc sie ostatnio zastanawiam czy aby na pewno bede widziala ze sie zaczyna porod |
|
|
|
#3865 |
|
Zakorzenienie
|
to sie pochwaliłam, ze maly spi... hahaha, teraz siedzimy i oglsadamy mieszkanie
![]() ale mam doła ;( mleka malo ;( Trele super ze Maja jakiejs konkretnej histerii nie urzadzila ;p nasturcja- okłady cieple i sciagac, masaze taz
|
#3866 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Lineczko,ja pisałam że polożna Nam poleciła to przemywania twarzy (tych chrostek) wodę z kalium,wg.mnie jakaś poprawa jest. Wszystkie dzieciaczki cud,miód i malina Jestem dziś padnięta wiec wracam leżeć dalej póki mały śpi.
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#3867 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.tesco.pl/produkty/hity-mi...ry-midi-64-szt
to są trójki, mają na ewno sówki bo wczoraj widziałam, ja je dotykałam i są fajne mięciutki i mają na pewno sówki, 2 i 4 tej serii tak samo pytanie dziewczyny... mamy te cwiczenia robić z młodym, no robimy, kłade go na brzuszku itd ale robimy też zeby podciągać go za rączki do siadu.. tyle ze on mi czesto amiast do siadu to wstaje.. no i tak potrafi stac pare sekund, potem sie chwieje , kuca i podnosi sie znow... moze tak robic czy nie? nie chce na kolejnej wizycie dowiedziec sie ze as cos zle robie
|
#3868 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ---------- Ja dziś cały dzień w piżamie jestem bo choruję ale co tam i tak niedziela.Trele dzisiejszą nocą też się stresujesz? czy już mniej
Edytowane przez 89Beatka Czas edycji: 2013-12-01 o 18:13 |
|
|
|
|
#3869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lazimy po pokojach i podziwiamy lampy
|
|
#3870 |
|
Zadomowienie
|
Witam się i ja, ja też chodzę w piżamie cały dzień. Szczerze nie mam weny...Mała dzisiaj kończy 3 tygodnie, i nie wiem czy to jest jakiś kryzys ale pół wieczoru mi przepłakała na rękach jedynie na chwilę się uspokajała.
Nie wiem czy to ja przypadkiem nie popełniłam błędu....dziewczyny czy Wy jecie ciasta wszystkie, takie bez pieczenia też? ---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ---------- Rybo nie martw się, u mnie też mleka coraz mniej, nie wiem czy to dlatego, że Mała mnie strasznie pogryzła wdała mi się jakaś bakteria i stąd zapalenie, czy po prostu taka natura rodzinna (moje siostry też szybko straciły pokarm)... ...idzie się zastrzelić... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:19.

za czopa

co te chłopy dla nas ostatnio tacy są....
Wychodzicie dziś?
ja bym chciała bardzo zwolnić miejsce...

dostaje kroplowe i lezy pod lampa. Mam ja wybudzac co maksymalnie 3h na karmienie. Taka Kruszyna pod ta lampa w tych okularach