|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4051 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3
Hej laseczki
![]() Pisze z telefonu, wiec wybaczcie brak cytowan. Ha biore Dha i magnez z wapniem i D3. Zelazo sobie zaordynowalam sama w 1. trymestrze ( w sumie lekarsko wiem, co robie) ![]() Z waga- w 28 tygodniu plus 4,5 kg- jestem zadowolona bardzo ![]() Witam nowa Emilke ![]() Dzis leniuchowanie z TZ, wiec do jutra i milego wieczorka ![]()
Emilka 25.02.2014 Leon 19.04.2016 Edytowane przez Trisdom Czas edycji: 2013-11-30 o 20:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#4052 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Już pisałam, że gdybym mogła to biorę planowaną cesarkę w ciemno. Boję się że znowu nie dam rady urodzić sama i tym razem zbyt długo mogą zwlekać z cesarką i skończy się źle ![]() Rok wcześniej przed CC miałam operację na jamie brzusznej i rekonwalescencja była strasznie długa i bolesna. Miałam przeciętą przeponę, przez tydzień nawet oddychać nie mogłam bez bólu. Po CC to był pikuś, przecież już na drugi dzień normalnie chodziłam! Gorzej mnie bolały plecy po 12 godzinnych bólach krzyżowych niż brzuch po cięciu. Gdybym nie miała takich doświadczeń, to może też bym narzekała teraz na CC ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4053 |
Rozeznanie
|
Dobry wieczór
![]() ![]() ![]() Mój mąż się śmieje, że nie jestem jej ulubioną pacjentka bo a to o witaminach jej powiem a to się spytam czy szyjka macicy mi się nie skraca mimo, że ona nawet o tym nic nie wspominała. Czytam Was to wyłapuję to i owo więc się jej potem pytam ![]()
![]() |
#4054 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4055 |
Wtajemniczenie
|
Ważyłam się dzisiaj. Nadszedł ten smutny dzień: przytyłam 5 kg i na wadze pokazała się STRASZLIWA SIÓDEMKA. W ramach pocieszenia zjadłam pizzę
Czy zdecydowałabym sie jeszcze raz na cc? gdybym mogła wybierać to chciałabym urodzić naturalnie, ale wyboru nie mam. Operacja jak operacja, do przeżycia, a po porodzie zawsze coś boli, tylko martwię się, że znowu będę miała problem z pokarmem na początku No dobra mam wyrzuty sumienia po pizzy. Poszukam sobie w necie ćwiczeń dla ciężarnych i zacznę ćwiczyć, 70 na wadze w 20 tygodniu napawa mnie przerażeniem ![]() Kupię sobie taki rower http://allegro.pl/rower-rowerek-tren...743820374.html Edytowane przez bebe97 Czas edycji: 2013-11-30 o 23:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#4056 |
Moderator
|
Bebe
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4057 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4058 |
Raczkowanie
|
cześć
![]() Witam się w 27 tygodniu ![]() co do tabletek to biorę od 20 tc prenatal classic i od tygodnia żelazo bo mam początek anemii ![]() myślicie że do karmienia taka koszula się nada? http://allegro.pl/koszula-nocna-ciaz...726988211.html czy lepsza będzie taka z guziczkami na środku? |
![]() ![]() |
![]() |
#4059 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jestem tego samego zdania co Tequilla- powinnysmy wiekszosc rzeczy miec z jedzenia, a nie tabletek. Ja prawie nie pije mleka- stad ten wapn. Dzien dobry w ogole i milego dnia ![]()
![]() |
#4060 |
Zadomowienie
|
Ja też nie piję mleka, 2 opakowania Femibionu nie tkniete... Magnez w całej ciąży wzięłam może ze 3 razy.. Ale Kajetan, mimo, że bardzo porządnie i zgodnie ze wskazowkami podawałam mu d3, ma takie jakby małe wgłębienie w klatce piersiowej i wciąż sobie wyrzucam, że czegoś nie dopilnowalam
![]() Jak się nazywa to z Kneippa? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4061 |
Raczkowanie
|
Rutinoscorbinu w ciąży podobno nie można brać ze względu na zawartość rutyny. Lepiej czystą witaminkę C.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4062 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4063 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ja sobie dzisiaj zobaczyłam i spisałam co mam z ciuszków dla dziecia i w sumie nie wiem co mi to dało ![]() No bo nie wiem ile faktycznie czego i w jakim rozmiarze potrzebuję ![]() Poczytałam sobie na necie propozycje innych wyprawek (co do ciuszków) i tam podają mniej niż u nas jest na pierwszej stronie. Nie chcę kupować za dużo, bo nie wiem jakie długie dziecko mi się urodzi i jak długo w danym rozmiarze pochodzi. W każdym bądź razie z ciuszków zostało mi bardzo niewiele do kupienia, więc chyba kupię wszystko na all nowe, ale jakbym się uparła, to wystarczyło by mi kupic tylko ze dwie sztuki kaftaników i się zastanawiam czy tak nie zrobić, tylko czy wytrzymam bez lumpka? ![]()
#4064 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Ja z witamin biorę prenatal classic + prenatal DHA. Do tego biore dwa razy dziennie magnez na skurcze i teraz pewnie mi lekarka zwiększy już dawkę. Dzisiaj okropnie boli mnie "krocze" i nie wiem czy to coś złego czy mi się tam już do porodu wszystko rozsuwa. W czwartek mam wizytę więc muszę koniecznie o to zapytać ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4065 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4066 |
Raczkowanie
|
Cześć Mamuśki
![]() Skarżyłam się ostatnio, że 20 tc i młody się nie rusza - forum jest chyba magiczne, bo dwa dni później kopał aż miło. Teraz odzywa się już codziennie ![]() ![]() ![]() miłej niedzieli Dziewczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4067 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pojadę kiedyś, ale będę polowała na okazje i naprawdę ładne ciuszki. Ostatnio kupowałam więcej, bo nie miałam kompletnie nic ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4068 |
Zakorzenienie
|
hej
meldujemy się po roczku synka ![]() ja biorę pregnamed, tesciowa mi kupila dwa opakowania. wyprawki jako ze bede meic drugiego chlopca nie kupuje NIC ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4069 |
Zadomowienie
|
W jutrzejszym dniu darmowej wysyłki bierze udział także apteka gemini - gdyby któraś była zainteresowana.
![]() |
#4070 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Co do CC, boję się jedynie kłopotów z karmieniem. Bardzo nie chcę na butli startować, a tutaj małemu dają z miejsca cyca albo butlę - taka filozofia, że niby zgodnie z naturą. Szpital w moim mieście ma największy odsetek CC w Irlandii - bardzo lubią ciąć ![]() Jeśli chcesz i możesz, to zamów CC i już. Po co masz się stresować, czy coś pójdzie źle, czy nie. Ja do mojego chodzę z kartką i po kolei o wszystko pytam i notuję ![]() Cytat:
![]() Mam jeden kaftanik - prezent, i jedne buciki w trupie czaszki - prezent. To by było na tyle... A i dwa wory pluszaków - też prezent, a co! [do pierwszaczek, jak ja: jeśli Wam kiedykolwiek przyjdzie do głowy czytanie opisów porodów na listopadówkach, to niech Was ręka boska broni...] |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4071 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Zapomniałam napisać: Mam dylemat pomiędzy jedo fyn a bebetto luca (chyba, że znacie coś w ten deseń, koniecznie z pompowanymi kołami). Cenowo wychodzą podobnie, opinie w necie już czytałam. A po drugie - jestem wyrodną matką nie łykam żadnych witamin, po 1 trymestrze odstawiłam też kwas fioliowy. Za to unikam fastfoodów i staram się codziennie jeść warzywa i owoce - efekt? Rewelacyjne badania krwi i moczu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4072 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4073 |
Zakorzenienie
|
4 kg w 28 tyg.? Dziewczyny, jak Wy to robicie?
![]() U mnie już noc, u Was też? A poza tym leniwa niedziela, bo co innego można w taką pogodę robić? Miłego wieczoru, ![]()
![]() |
#4074 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#4075 |
Zadomowienie
|
Witam sie wieczorkiem
![]() Dzisiaj miałam leniwy dzień z mężem, ale kupiłam szlafrok i dwie koszule do szpitala ![]() Wiecie smutno mi trochę bo jeden z moich ulubionych aktorów Paul Walker zginął wczoraj w wypadku samochodowym :-( |
![]() ![]() |
![]() |
#4076 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Szkoda ze bylo o tym wiadomo w zeszlym tygodniu... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4077 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4078 |
Zakorzenienie
|
oo fajnie, że piszesz może coś zamówię
|
![]() ![]() |
![]() |
#4079 |
Raczkowanie
|
Oj, to chyba Gemini odwiedzę. Czas zacząć robić zakupy. Jutro jak mi potwierdzą na badaniach, że na pewno będzie dziewczynka, to zamówię wózek
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4080 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() W szpitalu podać imię Elena ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:54.