|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2011 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX
Cytat:
![]() Mam w swojej galerii zdjęcia jak Wiktorek tak śpi, ależ to było słodkie ![]() Zdjecia nie wrzucę możecie sobie wyobrazić malego spiącego nosem prawie pod pachą tż, a tż w samych bokserkach z nogami wyciągniętymi na stole i z pilotem oglądający tv ![]() ---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- A ja jutro pierwszy dzien ide do pracy, jak ja się ogarnę sama z dzieckiem ![]() ![]() A samotne rocznice ślubu są do dOopy ![]() ---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- Aha imwg różnych źródeł mam dziś imieniny ![]() wg innych kalendarzy mam jutro więc mam dwa dni ![]() Aha2 imieniny bez tż też są dodOopy ![]()
![]() |
#2012 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX
|
![]() ![]() |
![]() |
#2013 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2014 | |
Zakorzenienie
|
anitko mam nadzieję, że szybko wrócisz do domku
![]() Cytat:
pewnie nie możesz się doczekać. powodzenia w pracy ![]()
![]() |
#2015 |
Zakorzenienie
|
Anitko trzymaj się
![]() Alfa wszystkiego najlepszego Kubek na pewno dasz sobie radę sama. Tym bardziej że mały grzeczny jest
#2016 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobrze, że jest pod opieką. Cytat:
![]() Sto lat Alfa-Bato! ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() i tak ma być! ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43971693] I nie ma absolutnie żadnego problemu ze spaniem w łóżeczku[/QUOTE] heh... mój też nie miał... aż od dwóch tygodni ma (i od 3ej śpi ze mną...) ![]() kiedy ja się nauczę, że z moim dzieckiem nie ma nic stałego?! ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2017 |
Konto usunięte
|
Alfa najlepszosci
![]() ![]() Pani zdaje sobie sprawę, ze sytuacja moze ulec zmianie i u nas ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2018 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43973232]
Pani zdaje sobie sprawę, ze sytuacja moze ulec zmianie i u nas ![]() [/QUOTE]no widzisz... Ty jesteś matką z wyobraźnią ![]() ja cały czas jestem szczytem naiwności... i zadziwienia ![]()
![]() |
#2019 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Alfa wszystkiego najlepsiejszego ![]() ![]() A ja "bawiłam się" na 3 urodzinkach mojego bratanka. I wzięło mnie jak nigdy ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2020 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mamuski, jakie polecacie lozeczka i materace zeby Maluchom bylo najwygodniej? I dodatkowo zeby mi monitory angercare pasowaly? Zdecydowalam ze musze sie pospieszyc z wyprawka bo wlasnie 2 znajome mamuski blizniakoww trafily do szpitala i maja lezec az do porodu. Boje sie ze jakby mnie nie daj Bog takie cos spotkało, to nawet nie mam 1/3 rzeczy dla Maluchow.. a czas ucieka... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2021 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Na święta w każdym bądz razie juz bedzie ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2022 |
Zakorzenienie
|
Alfa- wszystkiego dobrego, wszystkie samotne uroczystości tz-et wynagrodzi Ci w święta, trzymam kciuki za pozytywny start w pracy
iza- kiedy to przeleciało, Ty zaraz rodzisz..... ![]() pani, kunegunda- jak dobrze przeczytać, że nie jest się jedyną która początki wspomina źle (nie mylić z pierwszymi chwilami ![]() pani- mam podobne myśli o sobie - niezorganizowana i nie nadająca się ![]() a co do położnej- nie wiem jak zinterpretowałaś tę koszulę- ale ja do wspominam bardzo dobrze- przebieranie się było jedną z ostatnich rzeczy, na które miałam ochotę ![]()
#2023 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dziewczyny w którym tygodniu odstawiłyście dupka? bo mi lekarz już nie dał recepty. starczy mi tylko na kilka dni... myślę nad skombinowaniem recepty ![]()
![]() |
#2024 |
Konto usunięte
|
Berbie koło 18-20 tc.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2025 |
Zakorzenienie
|
Wadera rozumiem... Szwagierka ma trójkę. Jedno miało 4 miesiąca jak poroniłam. Siedziałam na rodzinnych obiadkach i liczyłam w duchu od 100 do 1 żeby zająć myśli.
Berbie ja mam brać dalej po dwie tabletki dupka do 12.12, a potem przejść na 1x1. Może lekarz zapomniał o recepcie? Eliza szykuj wyprawkę ![]() Ja w styczniu zacznę o tym myśleć. Zacznę od ubranek bo to łatwiej schować... |
![]() ![]() |
![]() |
#2026 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja przyjaciolka, co do niej chodzi (nie ma zadnych problemow z progesteronem w ciazy) ma przepisane od poczatku 2x1 i nadal bierze, a juz jest na koncówce. Ja tez biore.. Ale jak mowie, zalezy od lekarza ![]() Cytat:
![]() Mamuski, jak z tymi materacami jest? Bo chyba moje pytanie nie zostalo przez nikogo odczytane ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2027 |
Zakorzenienie
|
Berbie, brałam do 37 tc.
Eliza, mam najzwyklejszy fiki-miki gryka-kokos.
![]() |
#2028 |
Zakorzenienie
|
ja Ci już kiedyś pisałam bo pamiętam, że pytałaś o to. nie mam pojęcia co pasuje do monitorów bo nie interesowałam się tematem. materac Jakub ma gryka-pianka-kokos, chyba najbardziej podstawowy (popularny), z fiki miki, w zestawie z poduszką-klinem i nakładką na materac, którą łatwo wrzucić do pralki. łóżeczko drewniane, z szufladą bo jednak "drobiazgów" do schowania jest mnóstwo. zauważyłam ostatnio modę na łóżeczka turystyczne zamiast drewnianych, ale nie przemawia to do mnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2029 |
Zakorzenienie
|
Ja mam materac gryczano-kokosowy, a lozeczko pożyczone od kuzynki Tz z blokowanymi plozami, bez szuflady.
Ależ mi się Kacperek do wewnątrz tlucze :-D. Siedzi przy tym tak nisko (to jego ulubione miejsce, ogólnie od jakiś 4 tyg jest nisko, na ktg przekładają głowice na wysokości pepka i muszę mówić, że serduszko jest znacznie niżej), że nie wiem jak leżeć. ---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ---------- Ja bralam luteine do ok 26 tyg.
#2030 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję Dziewczęta. Zamówię zatem te 2 gryko-kokosowe. Jak to dobrze dopytac doświadczonych Mamusiek
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2031 |
Konto usunięte
|
Ja też mam taki zwykły i klin, monitor działa bez zarzutu pod tym.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2032 |
Zakorzenienie
|
Boże.. Jak czytam o Waszych wyprawach to stwierdzam że muszę się jeszcze bardzo dużo nauczyć dowiedzieć....
|
![]() ![]() |
![]() |
#2033 | |
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
![]() Ja tak jak Perse 18-20 tc.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2034 |
Zakorzenienie
|
Eliza my mamy materac gryka-pianka-kokos. Natomiast łóżeczko takie zwykłe bez szuflady. Pod spod zakupilismy takie pudełka z ikei i jestem super zadowolona z tego bo nawet jak już łóżeczka nie będzie to pudełka się przydadzą
#2035 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2036 |
Zakorzenienie
|
Eliza ja mam materac gryka-kokos.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2013-12-02 o 09:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#2037 |
Rozeznanie
|
Witam
Alfa-wszystkiego najlepszego Eliza-my mamy materac grka kokos Berbie-luteine brałam do 20 tc ,dupka do 14 tc Co do prezentu,jak zdąże to wyśle dzisiaj a jak nie to jutro Kurcze ale nad ranem się wystraszyłam,Tż poszedł o 5 do pracy,mała zaczęła mi nagle tak dziwnie przez sen kaszleć,podeszłam do niej a ona wymiotowała,myślałam ze tam padne,szybko wzięłam ją na ręce a ona taka zaspana zaczęła się do mnie śmiać. Zwymiotowała takimi kawałakmi marchewki,jadła je wczoraj na obiad i tak jakby jej stanęło na brzuszku.
![]() |
#2038 |
Wtajemniczenie
|
hej kobitki.
miłego dnia Wam życzę! ![]() za mną ciężkie dni, bo dopadały mnie już konkretne dołki. Pożarłam się z mężem a jeden smutek przyciągnął inne wspomnienia. trzeba było się pożegnać z dzieciątkiem, zapalić mu lampeczkę, zapytać kilka razy Boga: "dlaczego"... wczoraj byliśmy w kościele, a po obiedzie w końcu wyrwałam się na przejażdżkę z mężem, i mam nadzieję że już będę na prostej do celu. maksikola- mam nadzieje ze u Ciebie juz spokój z bólami i ze dobrze się macie ![]() hosenko - dzieki za odpowiedz, bo nie sądziłam ze to bedzie tak bolesne;/ na szczescie juz prawie przeszlo. anitkaxs - dobrze że już dobrze! trzymaj się ![]() filousku - to pieknie ze masz takiego kontaktowego synka! Jak sie zdecydujecie na drugie to będzie miał, a jesli nie to jak widac sympatyczne z niego dziecię wiec kolegów też mu nie braknie! główka do góry ![]() waderko - nie martw się, ja tez czasem mam takie mysli jak rozmarzę się nad dziećmi ale odganiam w cholere... poki mamy sile trzeba próbować ![]() czarnula- oj też bym się przestraszyła... na szczęście jesteś czujną mamusią a i mała dzielna. Może marchewka jej nie podeszła ![]()
Edytowane przez h0pe Czas edycji: 2013-12-02 o 10:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#2039 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() jestem umówiona na 23 grudnia na prenatalne. jeszcze 3 tygodnie ![]() dziewczyny czy wy płaciłyście za te usg prenatalne?
![]() |
#2040 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wytrzymasz wytrzymasz, kazda z nas musiala ![]() Ja placilam tylko 140zł za usg genetyczne u specjalisty, co ponoc i tak jest niezlą ceną, zważywszy ze blizniaki. Test pappa kosztowal cos ok 100zł, ale ja nie robilam bo nie bylo wskazań Jutro ide na połówkowe, tez genetyczne u specjalisty i place 180zł ![]() Dzieki Dziewczęta za odpowiedzi w sprawie materacyków. Dzis albo jutro podjade do hurtowni i chcemy kupic 2 materacyki i 2 normalne drewniane łozeczka, cale ze szczebelków (mnie nie podobaja sie te z zabudowanymi ściankami, bo dziecia nie widac ) No i musze sie rozejrzec za monitorami, bo w smyku prawie po 400zł sa za sztuke ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:29.