Wszystko o Avonie - Część II - Strona 412 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-05-21, 14:54   #12331
elffee
Zadomowienie

GG do elffee Send a message via Skype™ to elffee
Dot.: Wszystko o Avonie - Część II

Cytat:
Napisane przez kwiatuszek_23 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy któraś z Was dostała zaproszenie na 23 maja do Coku w Krakowie?? Ja mam zamiar iść na to spotkanie bo się co nieco może więcej dowiem odnośnie tych zmian w Avonie
co prawda nie jestem z krk okregu ale wlasnie bede tam paczke odbierac i sie dopytam o to. moze sie zobaczymy

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko Pokaż wiadomość
Elffee a jak pachnie maseczka jogurtowa do wlosow Naturals ?
wlasciwie to jej nie wachalam, ogladalam bizuterie [ale akurat ta ktora ja wiedzialam to jakas taka nie za fajna], wachalam te nowe perfumy zolte, ale normalnie tragedia [tzn dla mnie bo moze komus sie ten zapach podoba] i malowalam sie nowymi cieniami poczwornymi. cienie sa w porzadku, wydaje mi sie ze lepsze, ladnie sie rozprowadzaja, sa delikatne i nie kamienieja.

Cytat:
Napisane przez monaliza666 Pokaż wiadomość
o widzę, ze troszkę się ostatnio zasady zmieniły, bo ostatnio było 500, 1000, 1500 [5, 10, 15] może poszli po rozum i zobaczyli, że nie jest takłatwo z tymi konsultantkami. Powiedziała ci, to bo może chce cie zrobić liderką. tylko zapytak się co będzie po 3 katalogach. Właśnie a propos to teraz jak się podpisuje umowę to nie ma juą koordynatorów tylko po podpisaniu jest ię młodszym liderem. Jak jak byłam, to na początku przed osiągnięciem progu 20 osób miałam chyba 2,5% z zamówień netto. załóżmy, że z każdego zamówienia konsultantki masz 5zł optymalnie, bo nie można liczyć, że od razu trafi ci się osoba, która zamawia na 2000zł . 1 katalog wszusyko fajnie bonus 500zł + 25zł za zamowienia konsultantek. 2 analogicznie katalog 750 + 40zł. 3 katalog 1500zł + 60zł. A co w 4 katalogu ?? masz nawet 20 konsultantek no to twoj zarobek, to 100zł i przychodzi załamka. Denerwuje mnie to, że oni obiecują, mydlą oczy ale tak naprawdę niektóre liderki nie mogą dojść do 3 progu, bo naprawde jest za dużo konsultantek.

No koszmar. Sprzedają bo chca zarobić. Takie dni otwarte to avon daje kase oms i ona musi coś w swoim mieście zorganizować. Moja oms, to taka była, że wbiurze nawet nie ma nowości. Wyobrażacie sobie, że stoja tam kosmetyki z przed 3 lat, pomadki przeterminowane, szata graficzna już sie dawno ich zmieniła w katalogu. a każda koordynatorka jak ma dyżur to musi przynieśc swoje kosmetyki aby zrobić wystawke. Co by nie było że wgablotach sa same starocie. Oczywiscie dyżury są darmowe - no nagrodą jest to, ze jak przyjdzie jakas osoba to można podpisać z nią umowe, ale zazwyczaj do takich miejsc chodzą osoby które są już konsultantami. Co do oms to każda na biuro dostaje nowości z każdego katalogu, aby mogły być tam wystawione i każda konsultantka mogłą je zobaczyć i wypróbować. No cóż do niekórych biur poprostu nie trafiaja. Nie wnikam w to gdzie zapewne są sprzedawane.
cop do tych zmian to tak wlasnie to wyglada, wczesnei jfaktycznie byly gorsze zasady. wlasciwie to sama sie zastanawiam nad tym by zostac liderka tylko skad wziac te nowe konsultantki ;/ ja nie miaszkam w wielkim miescie tu i tak juz jest duzo nowych dziewczyn ktore rozpowadzaja kosmetyki avon. ehh a taka kuszaca propozycja, poza tym naprawde taka praca by mi odpowiadala. lubie takie cos!

a co do tych straganow to dokladnie tak jest. ja nie wiem po co w takim razie uzadzac takie otwarte dni skoro nie ma sie pelnego [a przynajmniej nowosci] asortymentu. poza tym kiedys zanim zostalam konsultantka to wyobraz sobie ze poszlam do naszego biura bo chcialam wybrac sobie kolor podkladu i jakas szminke wybrac. ja piernicze nie dosc ze bylo kilka sztuk szminek to jeszcze jakies ktorych juz nie ma w katalogu, a podkladow tez nie bylo, ani jednego! skandal normalnie, a dziewczyna mi tylko powiedziala jkiego ona uzywa koloru i ze jest fajny, no ok, jest fajny moze dla niej a dla mnie moze byc juz albo za ciemny albo za jasny. normanie poczulam sie jak za komuny.
Stary 2007-05-21, 14:54   #12332
Vanilla:)
Wtajemniczenie

GG do Vanilla:)

Cytat:
Napisane przez myszka1706 Pokaż wiadomość
mam tą paletkę w domku....swoją własną....odcienie te z turkusem i fioletem....ten jasny to sam brokat prawie fajne kremowe, jednakże chcąc nie chcąc się wałkują na powiece....
można stworzyć nimi efektowny makijaż na oku...kolory na to pozwalają...no ale po czasie niewiele z tego zostaje
chyba jednak się skuszę-te kolorki są naprawdę super
Vanilla:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-21, 15:03   #12333
patryk1305
Raczkowanie

Dziewczyny czy była juz podawana nowa oferta internetowa bo jezeli nie to ja mam i napisze
patryk1305 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-21, 15:06   #12334
Vanilla:)
Wtajemniczenie

GG do Vanilla:)

Cytat:
Napisane przez patryk1305 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy była juz podawana nowa oferta internetowa bo jezeli nie to ja mam i napisze
chyba każda z nas ma już dostęp do oferty internetowejale na pewno się przyda
Vanilla:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-21, 15:10   #12335
myszka1706
Zakorzenienie

GG do myszka1706

Cytat:
Napisane przez Vanilla:) Pokaż wiadomość
chyba jednak się skuszę-te kolorki są naprawdę super
pewnie za tą cenę ja też je polecam..
myszka1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-21, 15:43   #12336
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Cytat:
każdy ma już dostęp do ferty internetowej

a poza tym faktycznie jej skany były już parę stron wrzucone na wizaż

ale dzięki za chęci
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-21, 16:17   #12337
didulka_88
Raczkowanie

Ja_MoNa ja dzis odebralam swoje prezenty i dostalam kojacy krem z ekstraktem z miodli indyjskiej intensywnie nawilzajacy krem do twarzy (taki niebieski) zlociscie polyskujaca kredke do ust i taka koszulke jak ty
didulka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-21, 16:21   #12338
Ja_MoNa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez didulka_88 Pokaż wiadomość
Ja_MoNa ja dzis odebralam swoje prezenty i dostalam kojacy krem z ekstraktem z miodli indyjskiej intensywnie nawilzajacy krem do twarzy (taki niebieski) zlociscie polyskujaca kredke do ust i taka koszulke jak ty
O!! A skąd jesteś? I jaki okręg??
Ja_MoNa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-21, 16:26   #12339
ilo16na
Zakorzenienie

A powiedzcie czy wiecie czy filtry Avonu z mleczek do ciala Bronze dla dzieci sa fotostabilne?Bo bym chciala kupic sobie.

• "Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"

ilo16na jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-21, 16:26   #12340
margo80
Zakorzenienie

mam podgląd fakturki na II termin k06.
brak:
- szampon kasztan i coś tam ze stron z wyprzedażą
- próbka pink kiss

ale dostanę 3 preparaty do skórek - 2 zaległe i 1 z drugiego terminu, próbkę champagne glow, którą miałam wybrakowaną dosyłają za darmo

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-21, 17:07   #12341
Ptaszysko
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Petitka4 Pokaż wiadomość
Ja juz wachałam ta maseczke w 08 u mojej liderki i baaaardzo mi sie spodobała. Nie moge powiedziec jak pachnie bo tylko raz ja powachałam ale wiem ze mi sie strasznie podoba. A super pachnie jeszcze ten nowy płyn do kąpieli arbuzowyBoski
Aha, czyli pewnie soczyscie owocowa

Cytat:
Napisane przez elffee Pokaż wiadomość

wlasciwie to jej nie wachalam, ogladalam bizuterie [ale akurat ta ktora ja wiedzialam to jakas taka nie za fajna], wachalam te nowe perfumy zolte, ale normalnie tragedia [tzn dla mnie bo moze komus sie ten zapach podoba] i malowalam sie nowymi cieniami poczwornymi. cienie sa w porzadku, wydaje mi sie ze lepsze, ladnie sie rozprowadzaja, sa delikatne i nie kamienieja.

a co do tych straganow to dokladnie tak jest. ja nie wiem po co w takim razie uzadzac takie otwarte dni skoro nie ma sie pelnego [a przynajmniej nowosci] asortymentu. poza tym kiedys zanim zostalam konsultantka to wyobraz sobie ze poszlam do naszego biura bo chcialam wybrac sobie kolor podkladu i jakas szminke wybrac. ja piernicze nie dosc ze bylo kilka sztuk szminek to jeszcze jakies ktorych juz nie ma w katalogu, a podkladow tez nie bylo, ani jednego! skandal normalnie, a dziewczyna mi tylko powiedziala jkiego ona uzywa koloru i ze jest fajny, no ok, jest fajny moze dla niej a dla mnie moze byc juz albo za ciemny albo za jasny. normanie poczulam sie jak za komuny.
A jak mniej wiecej ta woda Shine pchniala?

Co do tych 'straganow', to masz racje....Rzucone na plastikowy stolik szminki w kilku tylko odcieniach, dwie, trzy probki, jeden katalog---oczywiscie to w uogolnieniu, ale mniej wiecej tak to wyglada
U mnie w Rzeszowie nie ma COK-u, tylko tzw. biuro---tam tez jest nie lepiej Juz przestalam sie pytac o jakiekolwiek rzeczy do testowania, a o nowosciach nie wspomne...

I'm not livin' to be a Mrs.

Ptaszysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-21, 17:14   #12342
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scarlet23 Pokaż wiadomość
Oferta internetowa fana w końcu sie pojawiły kremy do ciała a szkoda ze nie ma ich w katalogu bo mam stałe wielbiceliki ktemów LBD czy percivewezme dla siebie na pewno krem extraordynary i mgiełkę spa
ja bym byla chetna na krem Surreal tylko jak z ich działaniem pielęgnacyjnym?? Dobrze nawilzaja?? Nie wysuszaja jak Naturals czy senses??

Cytat:
Napisane przez ilo16na
A powiedzcie czy wiecie czy filtry Avonu z mleczek do ciala Bronze dla dzieci sa fotostabilne?Bo bym chciala kupic sobie.
Avon nie ma stablinych filtrów niestety

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-21, 17:26   #12343
myszka1706
Zakorzenienie

GG do myszka1706

Avon Shine dla mnie też jest okropny....zbyt cytrusowy...jakbym normalnie się samą cytryną psiknęła;p)
myszka1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-21, 17:30   #12344
lady-dark
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ja_MoNa Pokaż wiadomość
Nude... podchodzi pod biel... Ivory jest taki naturalnie żółtawy...
dzięki
lady-dark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-21, 17:39   #12345
lemoorka
Zakorzenienie

Cytat:
Aha, czyli pewnie soczyscie owocowa

Co do tych 'straganow', to masz racje....Rzucone na plastikowy stolik szminki w kilku tylko odcieniach, dwie, trzy probki, jeden katalog---oczywiscie to w uogolnieniu, ale mniej wiecej tak to wyglada
U mnie w Rzeszowie nie ma COK-u, tylko tzw. biuro---tam tez jest nie lepiej Juz przestalam sie pytac o jakiekolwiek rzeczy do testowania, a o nowosciach nie wspomne...
Ja też się dołaczam do pytania o wode Shine

Co do straganów zalezy gdzie- ja znam dwa dobrze zapatrzone, szcególnie lubie odwiedzac jeden w Katowicach w centrum. Bardzo miła strasza pani jest tam i pozwala powąchac, dotknać. Bo COK-u mimo waszych wskazówk nadal nie odkryłam w Katowicach , bo gdzies siedzibie przeniesli
lemoorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-21, 17:41   #12346
elffee
Zadomowienie

Cytat:
hmm taki niby cytrusowy, ale jakis taki dziwny. myslalam ze bedzie ladny. w katalogu w sumie pachnie lepiej.
Stary 2007-05-21, 17:44   #12347
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
chyba każda z nas ma już dostęp do oferty internetowejale na pewno się przyda
patiś już wklejała ofertę intenetowa do K7

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-21, 17:44   #12348
lemoorka
Zakorzenienie

Cytat:
hmm taki niby cytrusowy, ale jakis taki dziwny. myslalam ze bedzie ladny. w katalogu w sumie pachnie lepiej.
A czy przypomina może cytrusową wode poprawiająca nastroj sprzed kilku lat??
Stary 2007-05-21, 17:44   #12349
Ja_MoNa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lemoorka Pokaż wiadomość
Ja też się dołaczam do pytania o wode Shine

Co do straganów zalezy gdzie- ja znam dwa dobrze zapatrzone, szcególnie lubie odwiedzac jeden w Katowicach w centrum. Bardzo miła strasza pani jest tam i pozwala powąchac, dotknać. Bo COK-u mimo waszych wskazówk nadal nie odkryłam w Katowicach , bo gdzies siedzibie przeniesli
Ta Pani w Katowickim Empiku mnie wkurza bo jakby nie było zabiera klientki....
COK w Kato przeniesiono na Warszawską 4...pare....
Jak sie zapytasz o Warszawską na rynku to każdy Ci pokarze a potem kukasz tylko po lewej napisu Avon.
Stary 2007-05-21, 17:49   #12350
lemoorka
Zakorzenienie

Cytat:
Ta Pani w Katowickim Empiku mnie wkurza bo jakby nie było zabiera klientki....
COK w Kato przeniesiono na Warszawską 4...pare....
Jak sie zapytasz o Warszawską na rynku to każdy Ci pokarze a potem kukasz tylko po lewej napisu Avon.
No fakt dla Ciebie wkurza, ale ja sobie lubie pomacać zamiast coś kupie

Za to w moim mieście stoi pani w jednym z supermarkeów, co za babsko upierdliwe, co ide na zakupy to mnie goni z katalogiem, żebym się przyłaczyła i nawija, że koleżanki w szkole by zamawiały, ja bym miała taniej, oferowała ostatnio próbke tego toniku z solutions, żebym wyprobowąła i do mnie zadzwoni Tu mnie uważa za małolate ( niestety tak wyglądam) . a jednak mi kosmetyki ujędrniajace wciska

Gdzie jets Warszawska to wiem, ale za cholewcie do tego Coku trafić nie moge
Stary 2007-05-21, 17:58   #12351
elffee
Zadomowienie

Cytat:
A czy przypomina może cytrusową wode poprawiająca nastroj sprzed kilku lat??
nie pamietam tej sprzed kilku lat, a ta shine raczej mi nastroju nie poprawila :P hihi

taki duszacy i zbyt mocny jak dla mnie. ale to tylko moja opinia, komus moze sie podobac.
tak jak jest z seria sake i ryz, mi strasznie sie nie podoba ten zapach a inni sie nim zachwycaja.
Stary 2007-05-21, 18:01   #12352
Ja_MoNa
Raczkowanie

Cytat:
No fakt dla Ciebie wkurza, ale ja sobie lubie pomacać zamiast coś kupie

Za to w moim mieście stoi pani w jednym z supermarkeów, co za babsko upierdliwe, co ide na zakupy to mnie goni z katalogiem, żebym się przyłaczyła i nawija, że koleżanki w szkole by zamawiały, ja bym miała taniej, oferowała ostatnio próbke tego toniku z solutions, żebym wyprobowąła i do mnie zadzwoni Tu mnie uważa za małolate ( niestety tak wyglądam) . a jednak mi kosmetyki ujędrniajace wciska

Gdzie jets Warszawska to wiem, ale za cholewcie do tego Coku trafić nie moge
Po lewej jeśli idziesz z rynku, znajdyje się tak choby w bramie/podwurzu... Jak miniesz pop prawej kościół Mariacki to jescze troche dalej...

Jesteś konsultantką?
Skąd jesteś wogóle że tak w Kato bywasz?
Stary 2007-05-21, 18:03   #12353
lemoorka
Zakorzenienie

Cytat:
nie pamietam tej sprzed kilku lat, a ta shine raczej mi nastroju nie poprawila :P hihi

taki duszacy i zbyt mocny jak dla mnie. ale to tylko moja opinia, komus moze sie podobac.
tak jak jest z seria sake i ryz, mi strasznie sie nie podoba ten zapach a inni sie nim zachwycaja.
No bo to było jakies 5 lat temu- była pomarańczowa, do tego był balsam, zle pod prysznic
o to ta woda:
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=2721

Najlepiej jak sobie powącham próbki nowego zapachu
Stary 2007-05-21, 18:04   #12354
lemoorka
Zakorzenienie

Cytat:
Po lewej jeśli idziesz z rynku, znajdyje się tak choby w bramie/podwurzu... Jak miniesz pop prawej kościół Mariacki to jescze troche dalej...

Jesteś konsultantką?
Skąd jesteś wogóle że tak w Kato bywasz?
Nie jestem

Z Zagłebia

Do katowic dojezdzam na uczelnie
Stary 2007-05-21, 18:06   #12355
didulka_88
Raczkowanie

Ja_MoNa jestem z katowic okreg 594 'moje' bioro jest na 3 maja
a ty?
didulka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-21, 18:21   #12356
Ja_MoNa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez didulka_88 Pokaż wiadomość
Ja_MoNa jestem z katowic okreg 594 'moje' bioro jest na 3 maja
a ty?
Ja też Miło widzieć kogoś swojego

Widze że to różne kosmetyki rozdawali! Cekawe co reszta dostała....
Stary 2007-05-21, 18:36   #12357
Petitka4
Rozeznanie

GG do Petitka4

Jak tylko zobaczyłam to lustereczko SPA musiałam je mieć!I bede je miałaJest śliczne a tak sie złozyło ze mam zamowienia na SPA wiec wezme je sobie tylko za 3.90zł.

I rozmysliłam sie oczywiscie co do Island Vibe. Wole cos trwalszego a ze od dawna jestem zakochana w Incadessence wiec biore je teraz.Wogole ten katalog zapowiada sie niezle Ciekawe jak bedzie z 08

Od 14.12.2008 Nasza Kochana Amelka jest z nami

Petitka4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-21, 18:37   #12358
lucia4444
Raczkowanie

Powiedzcie mi bo nie jarez tego czym sie rozni ten katalog "tylko dla prognozujących" od tego co był na wizażu?

Vanilla cienie w paletce są super tez mam ta z turkusem. Wprawdzie po 5 godzinach w cieple wszystko spłynęło, ale o dziwo tak sie fajnie złożyło ze powstaly mi 2 turkusowe łezki na oczach. I nie wyglądało to źle.

lucia4444 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-21, 18:43   #12359
Ja_MoNa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lucia4444 Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi bo nie jarez tego czym sie rozni ten katalog "tylko dla prognozujących" od tego co był na wizażu?

Vanilla cienie w paletce są super tez mam ta z turkusem. Wprawdzie po 5 godzinach w cieple wszystko spłynęło, ale o dziwo tak sie fajnie złożyło ze powstaly mi 2 turkusowe łezki na oczach. I nie wyglądało to źle.
No tez słyszałam, żę spływa ale że jest w takiej formie razem z aplikatorem i lusterkiem można je zabrać ze sobą
Stary 2007-05-21, 19:39   #12360
pAtiŚ
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem jak u Was ale ja mam niesamowicie mało zamówień z k07mam nadzieję że uda mi się zamówić chociaż na 500zł-w poprzednim katalogu było o wiele lepiej
ja też mam małe zamówienie z 7... już każda klientka oddała katalog ale bez zamówienia teraz mam tylko na 180zł [razem z moim] więc bardzo cienko...

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
patiś już wklejała ofertę intenetowa do K7

pAtiŚ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości