|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
Santom kciuki
![]() Paulka najlepszego Nikki a taka metoda z języka niemowląt żeby dawać po ciemku przed godziną wybudki mleko? I może coraz mniej? Mój przestał w nocy jeść po odstawieniu z piersi, potem był tylko złobkowy epizod, ale teraz przesypia calutkie noce
|
#3002 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
Cytat:
Wróżysz mi chłopaków ?? ![]() ---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------
|
|
#3003 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie po ciężkim weekendzie. Kiedy będzie następny ?
![]() 2 dni a wy napisałyście 10 stron, nie wiem kiedy ja to nadrobię ![]() W weekend pojechałam na zakupy po świąteczne prezenty i po powrocie nie mogłam ręki podnieść co byłam tak padnieta, już się boję co będzie później Imprezki się wszystkie udały, już prawie cała rodzina wie o ciąży a teściowa jak jakoś zachwytu na początku nie pokazała tak teraz ciągle się pyta jak się czuje, co będzie i nawet mi specjalne soczki ze świeżych owoców przygotowała no i na obiad zaprosiła tak bez okazji pierwszy raz od roku więc dzisiaj mamy z mężem wolne od gotowania W weekend też się dowiedziałam jak zobaczyć maluszka, gdy jeszcze nie ma kopniaków... wystarczy się położyć, wstrzymać oddech i zobacz jak cudownie brzuszek wybija serduszko maluszka
|
|
|
|
#3004 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- Cytat:
![]() Widzisz jak wnuczek/wnuczka działa na babcię
|
|
#3005 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() za dzisiejsze wizyty
|
|
|
|
|
#3006 |
|
Rozeznanie
|
Paulka wszytskiego najlepszego
|
|
|
|
#3007 |
|
Zakorzenienie
|
Anulka u Nas mleko jest tez tylko po ciemku. Mi tu nie chodzi o rozbudzanie ale o ilość pobudek na te mleko. A herbatkę i wodą też próbowałam oszukać to zaraz jest ryk bo to nie mleko.
Lucynka dziękuje A to co chcesz sobie kupić ??Kasiab a ile chrześniak ma lat ?? Paulka nie tylko dla siebie :P w końcu spaliscie w trójkę ![]() Mi się wydaje że Kasia pomyliła Cię z Pikaso ![]() Madziula ale to bym musiała sobie budzik nastawiać aby się obudzić przed godziną jego wybudki Próbowałam już zmniejszać ml i miarki np. na 150ml tylko 2 miarki ale wtedy jest częściej pobudka.Aldrin przynajmniej zainteresowana , moja teściowa w ogóle zero zainteresowania moją osobą i moją ciążą, bardziej się interesuje drugą ciężarną synową. A takie wstrzymywanie oddechu nie jest złe dla dziecka czasem ?? |
|
|
|
#3008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie pomyliłam ich
|
|
#3009 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj na wieczór dzidzia mi się tak rozpychała w brzuchu że cały czas po prawej stronie twardy brzuszek mi się robił. A dziś już przed chwilą takie delikatne kopniaczki już były
|
|
|
|
#3010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oglądam DDTVN... Pieńkowska ma takie śliczne szpilki
|
|
#3011 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Paula Wszystkiego najlepszego. Ja się dzis wyspalam, miłego dnia |
||
|
|
|
#3012 |
|
Wtajemniczenie
|
W zasadzie wszystko po trochę hehe nie no nie będę strasznie szaleć ale na pewno jakieś spodnie, legginsy bo w nim jest mi najwygodniej tylko jakieś cieplejsze bo zimno po nogach, jakąś fajną bluzke i sweterek i jeszcze w planie mam płaszczyk bo w kurtke jeszcze się zapinam ale jak byłam wczoraj w kościele i usiadłam to mi ciasno było
![]() Na razie czekam jeszcze aż się poczuję na siłach i na pieniążki . Kiedy te poranne nudności minął Ja chce na zakupy ![]() Niech już przejdzie pliss
|
#3013 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teściowa do nas też nie dzwoni ale jak już przyszliśmy na urodziny to wypytała się o wszystko i musze przyznać, że jestem z niej mega dumna, bo prosiliśmy aby nikomu jeszcze nie mówiła o ciąży i nawet swoim synom nie powiedziała Czy złe dla dziecka to nie wiem jakoś nawet o tym nie pomyślałam, wiadomo, że nie potrafię wytrzymać za długo na bezdechu, wiec myślę, że te 10 s chyba mu nie zaszkodzi a fajnie czasem zobaczyć jak bije serduszko maluszkowi
|
|
|
|
|
#3015 |
|
Rozeznanie
|
witam po weekendowo i uciekam zaraz na zakupy.
Muszę sobie cos kupić,w czym będę wyglądala jak aniołek i nie mam pojecia co ![]() Jak ktoś jeszcze nie widział ciężarnego aniołka,to bedzie okazja na jasełkach w przedszkolu u mojego synalka
|
|
#3016 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny.
Wpadlam na szybko sie przywitac i spytac jak wam weekend minal ![]() Ja uciekam do fryzjera, szkoda tylko, ze niewiele moge z wlosami zrobic :sad: no, ale coz, obiecalam, ze bede zapuszczac. Ciekawe ile wytrwam w tej obietnicy
|
#3017 |
|
Rozeznanie
|
Witam się w 17 tygodniu!
Mocno trzymam kciuki z dzisiejsze wizyty i czekamy na wieści! Miłego dnia!
|
#3018 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Bardzo elegancka Cytat:
Musicie szybko ją ustawić, bo jak tak zaczynacie się łamać, to Ona wciąż będzie chciała więcej i więcej! No i ciekawe, czy będzie taka chętna do rewanżu, jak trzeba będzie coś Waszemu maleństwu kupić ![]() Już spokój, ale wczoraj TŻ wrócił po 22-ej i mnie błagał ,bym następnym razem jak będzie chciał pić, to bym na niego "krzyczała i mu zabroniła" Nie wiem ile wypili wczoraj (bo później pili w knajpie beze mnie), ale w sobotę to mieli 14 puszek piwa na dwóch... Cytat:
Nie wstrzymuję oddechu na długo, na ok 2-3 sekundy (więc dzidzi tlenu nie zabieram), ale przed ciążą brzuszek mi się tak nie trząsł, więc tak pomyślałam, że to musi być dzidzia... tylko ja obstawiałam na pępowinę, nie serduszko.Taki duży masz brzuszek, a mu dalej mało? Mały hrabia Ci rośnie, potrzebuje apartamentów... Mój zresztą też, tylko ja nie czuję rozpychania, ale ciągle mnie macica pobolewa, tak jak przy rozciąganiu... a na ostatnim USG, to spokojnie mógł sobie pływać i się nawet przeciągnąć...
|
|
|
#3019 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczyny po weekendzie
U nas dzisiaj dobra nocka, pospałyśmy do 7 ![]() Vampirka to szalona impreza widzę jak polskie wesele, 3 dni prawie a coś sobie wróżyliście chociaż? Sylvunia my będziemy malować tylko jeden pokój, tam gdzie będzie dzidzia, bo teraz mamy mapę na pół ściany tam taką naklejoną i nie widzi mi się ona w pokoju dziecięcym a jak odkleimy to na pewno będzie ślad na ścianie, więc mąż mój będzie malował, a ja zapewne będę asystowała tzn mówiła mu jak ma robić Madziuula ale Ci synuś urósł szok! To Hanka niedługo już też taka duża będzie? Trzymam kciuki za wizytę, na pewno wszystko będzie dobrze, ale czekamy na wieści zaraz po Mój mąż robi mówi do mnie to samo jak mu coś pokazuje, albo mówi: no fajna fajna i zmienia temat ![]() Nikii świetnie wyglądasz a o brzuszku już nie wspomnę nawet ![]() Jeśli chodzi o nocne mleko.. to u nas pewnie byłoby tak, że TŻ by się wkurzył w końcu i by powiedział, że on weźmie sprawy w swoje ręce i wyglądałoby to tak, że Hania by wyła jak szalona przy pobudce na mm, ale on by się nie ugiął, aż by zasnęła pewnie ze zmęczenia, drugą noc to samo, trzecią już pewnie mniej a czwartą by przespała znając Hanię i znając upór mojego męża. On ją nauczył zasypiania w łóżeczku, bo wcześniej musiała być lulana, ja już byłam wyczerpana tym, po prostu po 1,5 godziny lulania i śpiewania padałam i zdarzało się, ze była odkładana do łóżeczka i się budziła znowu więc mąż mówi dosyć, zatkaj uszy na parę wieczorów i się nauczy. No i się nauczyła Gosius porażka z tym prezentem, chociaż wiesz czasami to lepiej wiedzieć co kupić, nas też pytają co kupić Hani i ja mówię, ale nie mówię np. kupcie dokładnie to i daję linka tylko mówię: no np. jakąś zabawkę do kąpieli a wybór już zostawiam rodzinie Co do pistoletu… moja siostrzenica 5letnia, która uwielbia lalki Barbie, uwielbia się stroić, no taka dziewuszka typowa sobie zażyczyła na święta… bazukę zabawkową ![]() Paulka wszystkie co najlepsze, dużo uśmiechu i spokoju jednocześnie, spełnienia marzeń Magdi gratuluję tygodnia Trzymam mocno kciuki za wizyty i życzę wszystkim miłego dnia |
|
|
|
#3020 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasiab91 ja też sobie wróżę dwóch grzecznych
chłopaczków ![]() anulka3999 dziękuję ![]() Aldrin brawo dla teściowej, że się nie wygadała. Z moją podejrzewam, że ciężko by było.... agus7ia ja też zapuszczam, a do fryzjera pójdę chyba w sobotę i zastanawiam się czy farbować się u fryzjera czy w domu ![]() kasian86 dziękuję
17.09.2009 - Szczęśliwie zakochana ![]() 03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka 24.09.2013 ♡ ♡ ♡ 3w1 ♡ 13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem Edytowane przez paulka0212 Czas edycji: 2013-12-02 o 10:08 |
|
|
|
#3021 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nie oryginalnym... TŻ mówi, że widział takiego na obrazku... ![]()
|
|
|
#3022 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje kolejnego tygodnia ![]() Paula to ja również życzę 100 lat
Edytowane przez Aldrin Czas edycji: 2013-12-02 o 10:18 |
|
|
|
|
#3023 | ||
|
Zakorzenienie
|
Paula, 100 lat
|
|
|
#3024 |
|
Zadomowienie
|
VwVampirka to widzę impreza dla Panów udana
mam nadzieję, że chociaż Ty się nie zanudziłaś madziuuula no no kawaler Ci rośnie za dzisiejszą wizytNikii ładna ta tuniczka, do twarzy Ci w tym kolorze Paulka wszystkiego najlepszego i grzecznych dzieciaczków życzę Gratuluję rozpoczętych tygodni za wszystkie wizyty i żeby dzieciaczki, które mają się ujawnić to zrobiły Dzień dobry ![]() Ja od samiuśkiego rana na nogach, najpierw na badaniach krwi, więc się teraz polenię bo zajęcia zaczynam wieczorem U mnie dziś takie piękne słońce imię już wybrane tak myśle, chciałam bardziej polskie i miała być Weronika, ale TŻtowi podoba się Bianka, nie miałam nic przeciwko, wcześniej też mu podsuwałam, ale też miałam wątpliwości, jednak nie umiem do brzuszka inaczej mówić, więc to może jakiś znak, że dzidzi właśnie to imię się podoba i będziemy mieć małą Biankę
|
#3025 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Mamusie
Czekam na jakiś przełom i mam nadzieję, że niebawem mi minie
|
#3026 |
|
Zadomowienie
|
Kasiab proszę, oto zdjęcia
kurteczka jest czarna, ale w zależności od natężenia światła kolor może wydawać się inny
|
#3027 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hello
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Też mam teraz problem bo młody był chory i spał ze mną i znów się budzi :/, ale oduczam go znów
|
||||
|
|
|
#3028 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bo wiadomo, że dziecko pare dni musi się przemęczyć, mi najpewniej serce by pękło... Ale fajnie, że Twój wziął sprawy w swoje ręce Cytat:
![]() Seleniti kurtka ekstra
Edytowane przez martuszka0 Czas edycji: 2013-12-02 o 10:33 |
||
|
|
|
#3029 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
świetnie wyglądasz brzuszek jaki ładny juz Cytat:
chyba sobie mrozone kupie i koktail zrobie Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja własnie wygrzebałam sie z wyrka,serwuje sobie bagietke czosnkowa... ja juz nie wiem co mam jeść. Powiedzcie mi czy to wkładanie sobie tabletek luteiny 2x dziennie mi nie zaszkodzi? tam mi sie to wydaje wszystko takie powiekszone,zmienione,obn iżone.. nie wiem czy to normalne? a wizyta dopiero 17 tego
|
|
#3030 |
|
Zadomowienie
|
DDTVN mówią teraz czy w ciąży sport jest bezpieczny, jak coś
![]() ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Sylvunia ja sobie serwuję luteinę dowcipnie 3x dziennie nie ma co się martwić , wszystko tam ukrwione jest teraz mocniej i dlatego wydaje się, że powiększone
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:18.

Ja chce na zakupy
jakoś nawet o tym nie pomyślałam, wiadomo, że nie potrafię wytrzymać za długo na bezdechu, wiec myślę, że te 10 s chyba mu nie zaszkodzi a fajnie czasem zobaczyć jak bije serduszko maluszkowi 
(Swoja droga wyszło na to, ze ten motorek to był narzucony przez siostre, i sa jeszcze inne wymagania, samochod zdalnie sterowany zeby był najlepiej vs pistolet porzadniejszy, pampersy orginalne - najwieksza paczka, i paczki słodyczy ohhh
) Uwierzcie mi, ze jakbym mogła - to bym ja rozerwała na strzepy 
więc mąż mówi dosyć, zatkaj uszy na parę wieczorów i się nauczy. No i się nauczyła