|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4111 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja wczoraj rano mówię do męża patrząc na przedpokój: a te cokoły z kafelek to macie? (bo niektóre musieli odbić podczas remontu i spowrotem mieli przyłożyć do ściany po zakończeniu robót na ścianie) i już w głowie miałam pomysł na śliczne, wysokie, nowe drewniane białe cokoły. Mąż na to: no mamy, mamy....hmmm...teraz tak się zastanawiam, a mamy pieniądze na drewniane takie białe co ty na to? Na co ja: noooo w sumie....takie by na prawdę super wyglądały teraz jak już robimy prawie cały przedpokój na biało ![]() I wracając z Obi z cokołami mąż mówi: "ale ci fajnie wymyśliłem, co?" ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4112 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki za wizyte - bedzie dobrze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4113 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4115 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Pewnie budka z wózka stała na środku strychu, ale wiesz, ciążowe nie widzą za dobrze ![]() Cytat:
![]() Mąż niech myśli ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nic tylko zbrzydnąć żeby w końcu uwierzyli, że nic nam nie dynda między nogami ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do alkoholu zgadzam się z Elą ![]() Trzymam kciuki za USG ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4118 | ||
Zakorzenienie
|
Cześć
Fajne brzuszki dziewczyny ![]() Cytat:
Cytat:
Widzę, że dziś zbiorowe zamówienie w aptece. Też chce skorzystać, już kilka rzeczy wybrałam, ale ciagle się zastanawiam co jeszcze! Mamusie potrzebujemy do szpitala podkłady poporodowe do majtek siateczkowych to oczywiste, ale chyba takie podkłady na łóżko też mogą sie przydać, prawda? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4119 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
I tak co kilka dni przynajmniej. Jeszcze 90 dni i będę miała inne powody bezsenności. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#4120 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4121 |
Zakorzenienie
|
hej.
już wiem, czemu strona apteki tak zamula :P wzięłam na razie tylko katarek dla córki, wypłata mi jeszcze nie wpłynęła. ![]() po ile wychodzą te podkłady? ja się mocno zastanawiam, czy nie kupić tym razem sobie do szpitala tych podkładów do przewijania Bella Happy. używam ich nawet teraz, rozkładam na materacyk pod prześcieradło, na wypadek nocnych wpadek z sikaniem. 10 sztuk w dobrej promocji można wyhaczyć za 10zł z groszami. a jak te Seni? |
![]() ![]() |
![]() |
#4122 |
Zakorzenienie
|
fajne brzuszki macie
![]() asienka213 jeden łyk to jeszcze nie tragedia, nie martw się ![]() ![]() ja miałam straszną sobotę... prawie cały dzień ryczałam i maluszek mi się ciągle słabo rusza ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4123 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a jakie bierzecie te podpaski poporodowe. Moje żonki polecają Bella mama lub Absorgyn. Myśle,że kupie obie żeby porównać które lepsze.Ale te Absorgyn mają dwa rozmiary i nie wiem teraz które brać ( 34x9 czy 27x7,5)
|
![]() ![]() |
![]() |
#4124 | ||||||
Zadomowienie
|
Dzień dobry po weekendzie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- A jeszcze ciekawostka! Zapytałam w piątek na szkole rodzenia czy można być w szpitalu w piżamie - a ona do mnie: "oczywiście, dlaczego by nie? przed obchodem i tak trzeba sciągnąć majtki, to po prostu zdejmie pani też spodnie" ![]() ![]() może my same utrzymujemy te dziwne zasady? ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4125 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Garnuszek już zamówiony ![]() ![]() A co do wagi... Od dziś zamykam szufladę z tygodniowym zapasem słodyczy na cztery spusty!!! Mam dopiero 4kg na plusie, ale wczoraj się ważyłam i waga pokazała bezlitośnie 76kg! W niecałe trzy tygodnie przytyłam 2 kg ![]() Cytat:
![]() Ale wszyscy będą zdziwieni - jakby kobieta w ciąży z córeczką nie mogła ładnie wyglądać ![]() ![]() Cytat:
![]() Za wizytę trzymam kciuki, a co do łyczka drinku - choć sama pewnie miałabym moralniaka, to na pewno nie zaszkodził Maleństwu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Lecę na miasto... Może, a raczej NA PEWNO wstąpię do jakiegoś lumpeksiku ![]() Miłego dnia ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4127 |
Raczkowanie
|
Dziś mam studniówkę
![]() Nie wierzę, że zostało "tylko" sto dni... no prawie 99, co brzmi jeszcze straszniej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
justine ![]() Edytowane przez baja_86 Czas edycji: 2013-12-02 o 10:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4129 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jakie te podkłady na materac zamawiacie? Tzn. jak wielkie i jakiej firmy ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja własnie miałam taki plan, że na poród biorę koszule co kupiłam w lumpie, a później jak już się ogarnę to zakładam piżamę ![]() ![]()
![]() |
#4130 | |
Zakorzenienie
|
nie wiem, chyba się musiałam wybeczeć za wsze czasy...
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() spróbuje z tą muzyką, nie pomyslałam o niej... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4131 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() asienka: ty się nic nie przejmuj, to tylko i wyłącznie nasza psychika. Zresztą żadne badania nie wykazały jaka ilośc wpływa na negatywny rozwój płodu tylko że wpływa. Gdyby to była mała ilość to pewnie w latach 80 rodziłyby się tylko upośledzone dzieciaki, bo wtedy panowała tendencja do zalecania kobietom kieliszeczka winka od czasu do czasu. Ja też mam wyrzuty sumienia bo tak bardzo starałam się i byłam "czysta" w pierwszym cyklu naszych starań a jak badania potwierdziły brak ciązy to pojechałam na wakacje do Bułgarii i zalałam się ginem bo nie powiem że degustowałam. I ryczałam jak bóbr gdy dowiedziałam się o ciąży i że test z krwi mnie oszukał. Dopiero lekarz mi wytłumaczył że na tak wczesnym etapie ciąży to nie ma żadnego wpływu, a nawet gdyby miało to było jednorazowe. ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- mmhym dla Ciebie też wielkie ![]() ![]() mleka ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4132 |
Zakorzenienie
|
Ela ja biorę Seni 90x60 cm 5 szt.
Chce zamówić witaminy i widzę, że są jakieś nowe Femiobion 2 Plus ze wzbogaconym składem. Miała któraś z was? Edytowane przez baja_86 Czas edycji: 2013-12-02 o 11:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#4133 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja mam w koszyku podkłady Seni, 10 szt. 60X60, nie kosztują jakoś strasznie dużo, a myślę, że się nie zmarnują, bo i na łóżko moje i na przewijak i na materacyk Małej, gdyby się przesikała czy coś ![]() Cytat:
![]() ![]() Szkoda, że nie napisałas tego przed moimi zakupami mikołajkowymi. Bo mąż ma chrześniaka 9 miesięcznego... To może na 1 urodzinki mu kupimy ![]() ![]() Edytowane przez mmhym Czas edycji: 2013-12-02 o 11:22 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4134 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50021076/ kosztuje tylko 80zł i z jednej strony jest tablicą do malowania kredą, z drugiej mazakami zmywalnymi. dość efektownie wygląda jak na prezent. Myślałam że chrześniak zainteresuje się nią za rok, a podobno maluje jak szalony ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4135 | |
Zadomowienie
|
Dzień dobry mamusie
![]() Cytat:
![]() mmhym, justine_87 gratulacje! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4136 |
Zakorzenienie
|
Witam z rana:.. Nadrobiłam po łebkach.. Co pamiętam:
Elunka.. gratuluję umowy. Należało się jak chłopu ziemia.. Justine Super brzusio i gratuluję studniówki ![]() Asienka ![]() Mmhym, gratuluję studniówki ![]() ![]() Thidien..malutki masz brzusio.. ![]() Ela… mówisz że termometr polecany.. Kurcze drogi jak chol..era ale jakby był dobry.. Hmmmm.. musze z tz przedyskutować dziś.. A wysyłka tylko dziś darmowa?? A myślicie, ze body z krótkim rękawem na zimę się przyda. Bo kol. była w Tesco i dzwoni ze kupiła mi dwa 5-ciopaki body po20zł tyle że jeden na 9miesięcy a drugi 18 miesiecy ale to wypada na zimę ![]() A z wyprawkowych rzeczy jeszcze ani sztuki u mnie.. A ja I zaczęłam się pilnować ze słodyczami i śmieciowym jedzeniem. W poprzednim tyg w tydzień 1 kg przybrałam. No przeraziło mnie to.. To jeszcze 14 kg bym miała przybrać? ![]() No to teraz mój brzusio i waga + 7kg.. 26tydz 2 dni.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4137 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Co za dzien, pieknie wszystko nadrobilam, pocytowalam, w miedzy czasie przeyszedl pan cos tam kopac przy gniazdku i jak poszedl to nie bylo netu, tv i telefonu Przyszedl znowu po 2 godzinach i wszystko zrobil a jak wlaczylam kompa to musialam na nowo cytowac
![]() Co do lykania witamin to mam takie samo zdanie jak Tequilla ![]() Bebe Ja sie na konkurs nie zalapalam, ale pierwsze co mi przyszlo na mysl, to wlasnie, ze bedzie chlopak ![]() A co do wagi, to 5 kg to wcale nie jest duzo ![]() Ja sie dzis rano wazylam , prawie 4 kg na + , wieczorem pewnie bedzie wiecej ![]() Trisdom przypomnialas mi, ze sama powinna pic calcium, bo tez nie pije mleka, ani nie jem zadnych jogurtow Pilam na poczatku ciazy, ale potem przez mdlosci juz nie wchodzilo Czas do tego wrocic I ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dzieki dziewczyny za wsparcie, kochane jestescie, juz mi lepiej ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() mmhym, justine ![]() Potwierdzam, garnuszek to fajna zabawka ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4138 | |||||
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja kupilam z mysla o lozeczku, ale chyba i nam tez sie przyda na szpitalne lozko... Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Ja tez wzielam ten rozmiar - 2 paki |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4139 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do termometru, to ja chciałam kupić taki jak jeszcze dziecka nie planowałam, ale jakoś tak nie był mi bardzo potrzebny, a teraz to juz mus. Ja nie wiem czy zamówię dzisiaj na aptece, bo w sumie chyba dojadę do 300zł, bo sam termometr to 110, moje pierdoły to 120, no i mamuśka coś chce, ale z drugiej strony zamówię dzisiaj to będę mogła szybciej pooglądać sobie te podpaski ![]() Dzięki dziewczyny za odp. co do podkładów. Zamówię 10 szt 60na90 siedzę własnie z metrem i patrze, że te 60 mogą byc za małe pod mój tyłek ![]()
![]() |
#4140 |
Raczkowanie
|
hejo
![]() wczoraj zamówiłam sobie pierwsze rzeczy z wyprawki dla mnie ![]() ![]() ![]() ja sobie te apteczne rzeczy będe musiała spisać wszystko co potrzebuję dla siebie i małego i zamówię za jednym hurtem, ale teraz nie mam lapka w domu bo TŻ mi zabrał na tydzień, a w pracy nie mam aż tyle czasu żeby się zastanawiać i wybierać ![]() Może byście kobitki napisały co zamawiacie z tej apteki i wtedy bym mniej więcej zobaczyła co potrzeba ![]() ![]() co do wagi to coś czuję że przekroczę grubo 80-tkę ![]() ![]() Edytowane przez marima Czas edycji: 2013-12-02 o 11:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:52.