|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują |
![]() ![]() ![]() ![]() |
14 | 40,00% |
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
2 | 5,71% |
Jeszcze trochę, jeszcze chwilka i porodów będzie kilka |
0 | 0% |
Już ostatnie brzuchatki pakują do szpitala manatki |
12 | 34,29% |
ten co teraz. ![]() |
7 | 20,00% |
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3961 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ktosiula czekamy na jakieś wieści od Ciebie a najlepiej na Mikołaja ![]() Dzień dobry, właśnie miałam pisać że moje dziecko zasnęło ale już jednak zmieniła zdanie- masakra jakaś z tym spaniem jest, tak mnie to wkurza, bo śpi i po 5 minutach oczy jak 5 złotych i zadowolona, no kurde nie może zasnąć i się wyspać porządnie, tylko później męczy bułe i niezadowolona. Podaliśmy na noc 150 ml mleka i jak zjadła o 21:30 to pierwsza pobudka na jedzenie była o 3. Jade dzisiaj w końcu do urzędu załatwić sprawy z becikowym i może uda nam sie to drugie dostać, co prawda mąż w 2012 pracował ale od 2013 tylko ja pracowałam na papierze i babeczka powiedziała że coś pokombinujemy żeby nam przyznali za utrate dochodów czy jakoś tak. Mam pytanie odnośnie kupki maluchów: wczoraj i troszkę dzisiaj w kupce Zuzki było trochę śluzu, kupka normalnie żółta, taka jak zwykle ale jak kończyła już kupala to taki śluz poleciał, wczoraj to nawet miałam wrażenie jakby to był śluz i trochę wody. Przepraszam Was że tak obrazowo ale nie wiem czy mam się martwić czy troche może być
![]() |
#3962 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Cytat:
a jak sie ogólnie cuzjesz po cc? Chcemy zdjęcia ! ![]() Mao- nie pomogę z kupką, oby to jednak nic poważnego nie było ![]()
![]() |
#3963 |
Wtajemniczenie
|
Wystarczyło że się poskarżyłam na córkę i zasnęła tak że jak ją ubierałam to nawet nie mruknęła, ubrałam na spacer, posmarowałam buziaka i się dziecko wietrzy. Spacer to może dużo powiedziane bo w sumie wystawiłam na taras do słoneczka ale ona ma świeże powietrze a ja mogę coś zrobić w domu
#3964 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
GRATULACJE ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3965 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będę jednak się łudzić że to pragnienie miłości ![]() Cytat:
Ja bym spróbowala. Sama się trochę bałam, ale też któregoś razu spróbowałam i nic nam nie było. To samo po zupie z brokułów. Bądź ostrożna ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3966 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, do końca grudnia w Tesco:
pampers.jpg
#3967 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Ja znowu nie nadrabiam bo nawet nie mam kiedy :p Niedlugo zbieramy sie na usg bioderek ![]() W ogole podejrzewam ze moj Jas bedzie ksiedzem ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3968 |
Zakorzenienie
|
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2014-03-19 o 18:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#3969 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- hehe ale sie wczuł ![]() Domi Jaś od razu zassał smoka??Czy jakoś przyuczałaś? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3970 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3971 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3972 |
Zadomowienie
|
Jezzka gratulacje!!!!!
---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Domii rośnie ksiądz jak nic!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3973 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3974 |
Wtajemniczenie
|
moje dziecko ulało wszystko co dziś chyba zjadło
|
![]() ![]() |
![]() |
#3975 |
Zakorzenienie
|
Oszaleje dzis z ta maruda
![]() A wysypka coraz gorsza ![]()
#3976 |
Zakorzenienie
|
trądzik?
#3977 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Nie wychodze dzisiaj jednak, bo malutka ma bilirubine powyżej 12 ![]() Wgl dzisiaj ten mały smarczek zrobił mi psikusa, obsikał mnie i jeszcze za każdym razem rano jak jej zmieniłam pampa to w ten nowy na przewijaku robiła kupę ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3978 |
Zadomowienie
|
Kobiety- ja znowu z kłopotem...
Miłek ostatnią kupę zrobił z soboty na niedzielę w nocy. Od tej pory [no bo ja z tymi piersiami jakieś cuda mam], prócz mojego mleka miał też 5 sztucznych butli. I zero kupy. Niby bąki są, on się co jakiś czas pręży i ewidentnie "pcha" ale nic nie ma w pampersie oprócz siku.. Dopajam go herbatką z kopru, dostaje też espumisan 3 razy na dobę... Była ciepła kąpiel, był masaż brzuszka, były okłady z ciepłej tetry.. Nie ma gorączki, nie płacze non stop, tylko tak co 30-40 minut przez minutę-dwie pcha jak cholera i zero efektu. Mam się martwić? |
![]() ![]() |
![]() |
#3979 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Puszcze wylozylam papierowymi serwetkami. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#3980 |
Rozeznanie
|
jezzka GRATULACJE ![]() dziś mój szczęśliwy dzień bo dostałam właśnie przelew z zus /w końcu/ mam pytanie do dziewczyn które mają działalność swoją i są/były na L4 - dostawałyście pieniążki za okres na jaki było wypisane L4 czy jak była ciągłość to za cały miesiąc? Acelinka jak to było u ciebie dokładnie bo ty jesteś wiem z mojego oddziału zus?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3981 |
Zadomowienie
|
no i wielka doopa :-( nie zdjeli mi szwow bo mam obrzek i musi najpierw zejsc
|
![]() ![]() |
![]() |
#3982 |
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny ! Melduje sie ze zyje
![]() Choc czasami z niewyspania padam na ryjek ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3983 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A Zuza jeszcze śpi, ja zdążyłam obiad ugotować, pojechać do urzędu żeby załatwić w końcu becikowe a ona dalej śpi. A jeszcze musze jutro albo w środę podjechać do urzędu żeby dowieźć papiery do tego dodatkowego 1000 zł bo jeżeli nam kwota nie przekroczy to dostaniemy z tytułu utraty dochodów, a ja miałam najniższą średnią krajową więc mam nadzieję że nam się uda ![]() ![]() A w środę mamy podjechać do pediatry żeby zobaczyła małą bo chcemy żeby nam przepisała wit D w kropelkach może będzie lepsza, ale musimy przyjść z małą bo tak to nie chcą za bardzo wypisać. Ale jestem pewna na 100 % że jej ta twist off nie podchodzi bo przez dwa dni dałam i była masakra a dzisiaj nie i jest zupełnie inne dziecko. I może stąd też ten śluz w kupce ? ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3984 | |||
Zakorzenienie
|
Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. ...
Cytat:
Ja mam ogrodek , juz myslalam zeby Majke nie raz tam wystawic , do słoneczka , ale co ty .. Ona musi byc w ciaglym ruchu ![]() ![]() Co do kupki , to u nas sluz w kupie ( takie ciagnace nitki , byly reakcja na nabiał ktory ja jadłam) ty nie karmisz piersia wiec nie wiem ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja bym na Twoim miejscu sie dobrze przygotowala na wieeelkiego kupala ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Majeczka ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Trele_Morele Czas edycji: 2013-12-02 o 12:54 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3985 |
Zakorzenienie
|
Nasturcja pani doktor mi tlumaczyla ze dziecko moze robic kupy kilka razy na dobe albo raz na 3 dni i ze to jest calkowicie normalne. Skoro nie placze i nie ma goraczki to jest ok
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3986 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Majka czasem usypia przy cycu , ale wypluwa wtedy sama I dla mnie to znak ze spi jak kamien. My juz po szczepieniu . Wasze dzidzie tez dostaly dwa zastrzyki I kropelki do buzi na pierwszym szczepieniu? Bidulka moja baaardzo płakała ;( jak sie uspokoiła to kolejne dziecko płakało I ona Od nowa ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3987 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moj Jas dostal 4 zastrzyki, zadnych kropli :p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3988 |
Wtajemniczenie
|
Jezzka gratuluję
![]() Ola ![]() Kyte spróbuj kotleta i obserwuj ![]() ![]() Trele ale czad z tym urządzonkiem na koła, mojej też by się nadało ![]() Brawo dla Majki i Cibie też za to że przeżyłas to szczepienie ![]() a jak mama? Eluvtus ona prawie wcale w tym swoim łóżeczku ![]() min czy dwie na początek. dzięki za radę ![]() Mao ja bym obstawiała śluz od wit. skoro Mała na nie źle reaguje |
![]() ![]() |
![]() |
#3989 | ||
Rozeznanie
|
Cześć, poczytałam w ramach przerwy i wracam do prasowania zaraz
![]() Sylwiaaa88 ![]() ![]() Już bliżej jak dalej ![]() ktosiula dzięki za info pościeli ![]() ![]() nemosek ano nie poimprezowaliśmy andrzejkowo ![]() Dobrze, że Tymuś w miarę dobrze znosi witaminki! ![]() ![]() rybka Jak tam? Gin Cię przyjął? ![]() Trele ![]() Oj, chyba dziś będzie poszczepienny dzień tulenia się do mamusi ![]() Mya ![]() ![]() lusesita mocne kciuki za szybka akcję! Asist22 ![]() ![]() Dobrze, że mały nie ulewa, oby tak dalej ![]() Cytat:
![]() Oczywiście, że to przyzwoite być tak szczęśliwym ![]() ![]() Cytat:
![]() Anulka, poród domowy to sanrioo planowała, ale coś się dawno nie odzywała ![]() jezzka, gratulacje ![]() domii29 ![]() Jasio -ksiądz ![]() ![]() ![]() Newtrend ![]() ![]() ola_k11 za zejście obrzęku ![]() ![]() maoami warto spróbować z tymi witaminami ![]() Olenka ![]() ![]()
![]() |
#3990 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:03.