|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
| Na plotkowym królujemy, każdą kupę świętujemy |
|
7 | 16,67% |
| W pieluszce znów kupa, na plotkowym obgadana nasza grupa |
|
2 | 4,76% |
| Pierwsze ząbki posiadamy gryźć więc wszystko zaczynamy |
|
2 | 4,76% |
| Czas się napić butlę soczku mamy przecież już pół roczku |
|
17 | 40,48% |
| Siadać pięknie zaczynamy, pierwsze ząbki posiadamy |
|
11 | 26,19% |
| Mamusie i dzidziusie VII-VIII |
|
3 | 7,14% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#751 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy dziś zabawy kupę, wycieramy dzidzi pupę - mamusie VII-VIII 2013 cz.V
Dzień dobry
pierwsza drzemka, więc was podczytuję Neni: hehe to jest pójście w gości na urodziny )kiedy będziecie mieli zdjęcia? jak Kubusiowy kciuk?Misiaczka: super ze smoczkiem poszło ) u nas na szczęście nigdy smoka nie było, ale rozumiem jak dzieci dostają. Szkoda że gorzej potem oduczyć.Katherine: rozwaliłaś mnie tym tekstem o zapowiadaniu się ))Domi: wspołczuję. Może warto rozszerzyć faktycznie dietę. Samanta: u mnie mały zasypia sam na boku - przewraca się, a potem na pleckach. Niczym go nie podpieram, ale też nigdy u nas nie było problemów z ulewaniem. Mela: chyba nie widziałaś pytania mojego. Jedziecie do 3miasta? stokrotka: u nas charczenie rano się lekkie pojawiło. Podejrzewam, że od suchego powietrza, bo glutków brak. Zaczęłam znowu robić inhalacje. Agraffka: nie wydaje mi się, abyś robiła źle piorąc ciuszki małego w waszym proszku. Skoro nie ma wysypki uczulenia i inne G## to nic się nie dzieje. A prasować ja też nie prasuje. Dzoan: kciuki dla teściowej! dziewczyny głosować na Kejt!
|
#752 |
|
Zadomowienie
|
Lemurki- ja go czasem budze z 10 razy podczas jedzenia. Wystarczy grzechotka
jak mial zoltaczke to nic go nie ruszalo i wyladowalismy w szpitalu.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Agrafka jeżeli mały nie ma alergii to nie widzę problemu, że pierzesz razem wasze ubrania koleżanką się nie przejmuj A mój Fisiek chyba jakieś uczulenie ma, bo suche plamy na rączkach ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- o jeju, jeju, zapomniałam powiedzieć, że świętujemy 4 miesiące Filipa |
|
|
|
|
#754 |
|
Zakorzenienie
|
No, jestem nieprzytomna.
|
|
|
|
#755 |
|
Zadomowienie
|
Sto lat dla Fi
![]() Polecam Dermedic Linum Baby- u nas działa cuda. No i oliwka Hipp na mokrą skórę. Ostatnio wyczytałam że dzieci z AZS powinny chodzić w białych ubraniach, bo barwniki w tkaninach mogą uczulać. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#756 |
|
Wtajemniczenie
|
STO LAT FI
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#757 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje biedactwo drzemie. Ja od rana odkurzyłam, pranie zrobiłam, powiesiłam, jeszcze podłogi pomyć i łazienke wyszorowac, a kuchnie zostawie na inny dzień. Wykorzystuje że tż rano w domu. Sam ja bym nie mogła zostawic żeby płakał, albo go tule albo jestem obok. Agrafka jak nie ma wysypki to moim zdaniem ok Stokrotka u nas czasem rano kozy są, ale myślę, ze to raczej po nocnych płaczach Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Cytat:
Ode mnie też ![]() Cytat:
Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
|||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#758 |
|
Zakorzenienie
|
Elaine no przegapilam pyranie sorry. Chyba nie jedziemy, mezowi sprawy sie pokomplikowaly. Zaluje bardzo.
Przyszla do mnie maska na stopy. Wieczorwm robie im spa Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#760 | |
|
Raczkowanie
|
Mikołaj na balkonie to mam chwilkę dla siebie
Dziś udało mi się nawet pogadać z koleżanką na skypie z Mikołajem na rękach U nas nocka lepsza. Zasnął o 20.30. Karmienie o 23, 00.30 i 5.30. Mam masę rzeczy do zrobienia w domu ale mam lenia ![]() Zamówiłam za to kosz na zabawki na all bo już mnie wkurza, że się walają po całym pokoju ![]() ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#761 |
|
Zakorzenienie
|
5:15 czwarte
Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
#762 |
|
Zakorzenienie
|
kejt- najlepszego dla Fi
![]() dziewczyny, kupiłam holle jaglana i orkisz, na obydwoch jest info, że nalezy je zrobic z mlekiem. ale ja nie chcę z mlekiem, a wodą. mogę?
|
#763 |
|
Konto usunięte
|
Dziekujemy Kochane za dobre slowa i wsparcie.
Robimy dalsze badania i zobacsymy co i jak... Maly wyglada i zachowuje sie normalnie wiec na szczescie mimo infekcji nic go nie boli, a to najwazniejsze Pojechalam dzisiaj dac mocz na drugi posiew, ale bylo jak malo (nasikal wszedzie dodkola tylko nie do kubeczka) ze jutro musze pobrac jeszcze raz i zrobic badanie ogolne moczu... Maly ma juz duzo mniejszy katar, tak wiec w nocy juz nie musze co chwile mu go wyciagac Podaje furaginum razem z tartym jabluszkiem i wczoraj zrobil takie dwa bobki jak duzy chlopak. ![]() I od wczoraj UWAGA Leosiek przewraca sie z pleckow na brzuszek.!!!! .. I jak zrobil to raz, to teraz juz nie ma chwili zeby ulezal na pleckach tylko od razu fik na brzuch... Polezy chwilke i zaczyna marudzic... Wiec ja go na plecki, on znow na brzuch i tak w kółko. ![]() Niezla zabawa. ![]() Jestem ostatnio ogolnie jakas strasznie zdolowana i depresyjna, wszystko mnie wkurza, i ryczec mi sie chce co chwile... Jestem znow totalnie wylaczona ze swiata.. Nie moge spokojnie nigdzie isc czy jechac bez malego, bo ciezko to zorganizowac... A tz mi dodatkowo wlasnie oznajmil ze dostal nagrode z pracy i w styczniu jedzie na tydzien na Sri Lanke... No to mnie juz tatalnie dobilo.. Od kiedy sie Leosiek urodzil byl juz na wycieczce w Barcelonie, na wczasach w Turcji, caly czas jakiej wyjscia a tu poker a tam piwko... Znow wychodzi na to ze ja mam tylko dziecko... Ehhh chyba wiecie o co chodzi ... Leosiek rekompensuje mi wszystko, jest cudowny ale...
|
|
|
|
#764 |
|
Zadomowienie
|
Kejt-dla Fi ode mnie i Jaśka
![]() Rosną nam dzieciaki ![]() W sobotę ogarnęłam garderobę juniora i okazało się,że lista rzeczy,z których wyrósł,wreszcie wzrosła.Na razie jest tego tylko mała reklamówka,ale zawsze to dowód,że dzieć mi się starzeje ![]() Nawet nie wiecie,jaka to ulga.Miałam wrażenie,że w ogóle mi nie rośnie. |
|
|
|
#765 |
|
Raczkowanie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43979297]Dziekujemy Kochane za dobre slowa i wsparcie.
Robimy dalsze badania i zobacsymy co i jak... Maly wyglada i zachowuje sie normalnie wiec na szczescie mimo infekcji nic go nie boli, a to najwazniejsze Pojechalam dzisiaj dac mocz na drugi posiew, ale bylo jak malo (nasikal wszedzie dodkola tylko nie do kubeczka) ze jutro musze pobrac jeszcze raz i zrobic badanie ogolne moczu... Maly ma juz duzo mniejszy katar, tak wiec w nocy juz nie musze co chwile mu go wyciagac Podaje furaginum razem z tartym jabluszkiem i wczoraj zrobil takie dwa bobki jak duzy chlopak. ![]() I od wczoraj UWAGA Leosiek przewraca sie z pleckow na brzuszek.!!!! .. I jak zrobil to raz, to teraz juz nie ma chwili zeby ulezal na pleckach tylko od razu fik na brzuch... Polezy chwilke i zaczyna marudzic... Wiec ja go na plecki, on znow na brzuch i tak w kółko. ![]() Niezla zabawa. ![]() Jestem ostatnio ogolnie jakas strasznie zdolowana i depresyjna, wszystko mnie wkurza, i ryczec mi sie chce co chwile... Jestem znow totalnie wylaczona ze swiata.. Nie moge spokojnie nigdzie isc czy jechac bez malego, bo ciezko to zorganizowac... A tz mi dodatkowo wlasnie oznajmil ze dostal nagrode z pracy i w styczniu jedzie na tydzien na Sri Lanke... No to mnie juz tatalnie dobilo.. Od kiedy sie Leosiek urodzil byl juz na wycieczce w Barcelonie, na wczasach w Turcji, caly czas jakiej wyjscia a tu poker a tam piwko... Znow wychodzi na to ze ja mam tylko dziecko... Ehhh chyba wiecie o co chodzi ... Leosiek rekompensuje mi wszystko, jest cudowny ale... [/QUOTE]Trzymam kciuki za jutrzejsze łapanie moczu ![]() Gratulacje za przewroty! Ale nas cieszą te nowe umiejętności naszych maluszków! Rozumiem Twoje zdołowanie...też sama tak czasem mam. My przy dzieciach a oni wszysyko mogą. My np. byliśmy w sobote na imprezie rocznicowej, Mikołajem zajmowała się moja mama no ale o 22 był tel że się obudził i chce jesć wieć przyjechałam do domu, a tż do 2.30 sobie siedział a wstał o 10.40 bo odsypiał bo oczywiście kac.....ehhh...A mnie wkurza najbardziej to, że jak ja gdzieś wychodzę- co nie dzieje się często to mam cały czas presję czasu...wszystko na szybko...w biegu... |
|
|
|
#766 |
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43979297].
A tz mi dodatkowo wlasnie oznajmil ze dostal nagrode z pracy i w styczniu jedzie na tydzien na Sri Lanke... No to mnie juz tatalnie dobilo.. Od kiedy sie Leosiek urodzil byl juz na wycieczce w Barcelonie, na wczasach w Turcji, caly czas jakiej wyjscia a tu poker a tam piwko... [/QUOTE] mąż korzysta widzę
|
#767 |
|
Zadomowienie
|
Teso-mogę tylko pokiwać ze zrozumieniem głową i przytulić
tysia222-jak mam coś do załatwienia,to zostawiam Jaśka pod opieką zaufanej osoby i za.ierniczam jak kurczak z obciętą głową,ciągle się spieszę i gnam do przodu.Zabiję się pewnie o własne nogi niedługo.Brakuje mi chwili dla siebie,muszę to przyznać. |
|
|
|
#768 |
|
Zadomowienie
|
Witamy sie
![]() Postaram sie póżniej ponadrabiac tylko najpierw musze chate ogarnąć. Imieniny sie udały całe zarełko i ciasto zniknęły Bianka tez była grzeczna i scisle sie trzymała swojego harmonogramu wiec wieczór był miły i nawet obecnosc czwórki małych dzieci nie sprawił ze nie mozna było spokojnie pogadac czy zjesc bez zakłócen ![]() wciagnełam nawet 2 lampki wina no oczywiscie miałam mleczko odciagniete .Dzisiaj zaliczyłam wizyte u pediatry bo chciałam zeby mała osłuchała i sprawdziła gardło bo cos chrypi ostatnio i wyobrazcie sobie ze nawet jej do buzi nie zajzła .(!) z łaska ja osłuchała nie zapytała czy była goraczka czy jest katar itd.. musze ja zmienic bo jest chodzaca beznadzieja od samego poczatku. w karcie mała nie ma ze jest uczulona czy ze leczy sie w poradni nefrologicznej. Po prostu ja przyłaze i zawracam jej dupe. prosiłam o skierowanie na posiew z moczu to powiedziała ze nie widzi potrzeby . mówie ze mała ma straszne kolki i ze chyba gorsze niz jak była młodsza to usłyszałam ze jeszcze to moze potrwac 2 miesiace. a jak sie zapytała na co mała jest uczulona i mówie ze m.in. na soje to usłyszałam ze nie mozliwe bo soaja jest antyalergiczna. nosz kur....a sama kazała soje odstawic jak nic innego nie pomagało.i piguła mówi ze mała słabo przybiera bo jakies 90 gr na tydzien i ma tak od kilku tyg. a ona ze widocznie bedzie szczupła no to sie wyzaliłam ![]() A i stawiamy soczki bo dzisiaj sa Bianki imieniny I przyszły zdjecia z rossmana to se obejze i zaczne robic album bo wstyd. kciuki za wizyty barawa dla jubilatów i buziaki dla potrzebujacych ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- teso mój tak samo co chwila jakies wyjazdy weekendowe juz sie smieje ze ma druga rodzine gdzies. teraz myka do hiszpani. zawsze słysze ze słuzbowo i ze on sie wcale tam dobrze nie bawi i ze w wakacje polecimy gdzies we trójke. ehhhh nie czepiam sie bo ja sobie tez robie wypady kilkugodzinne w soboty a on siedzi z dzieciem czy nawet ostatnio zabiera mała rano na dół zebym mogła dospac i w domu tez pomoze jak go poprosze. no ale do hiszpani to bym z checia tez teraz wyleciała
|
|
|
|
#769 | |
|
Zakorzenienie
|
Tak, ta polecana. Ale juz wiem czemu drozsza - jest w formie skarpetek!
Dziewczyny niewyspane i wstajace po 500 razy do dzieci, ja sie poddalam i spie z mala. Ona sie tak uspokoila ze teraz budzi sie ok 23 i ok 3 na karmienie, a potem o 8 zeby zjesc i wstawac. Karmie na lezaco. Naprawde to nic zlego a ulatwia zycie. Z Malgosia tez tak robilam i nie widze problemow w jej wychowaniu (nie chwalac sie hehe). Cytat:
|
|
#770 |
|
Zakorzenienie
|
mela ta za 17 zl to tez skarpety
zdaj relacje jak sie "zaczniesz sypac"anulka efekt jest do 2 tyg po zastosowaniu tej maski
|
#771 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.Nie nadrabiam.Nadaje z autobusu
jade paczke mikolajkową wys łac :'Laura z tzem.No i ide zalatwic praktyki ![]() Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
|
#772 |
|
Zakorzenienie
|
I piate 6:39
Fuck albo on albo ja . O i nie chce juz spac. Pospal 7h raptem. ![]() Na bank daje kasze za tydzien. Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
#773 |
|
Wtajemniczenie
|
Chciałam poinformować, że paczka przyszła i leży pod Michała łóżeczkiem.
|
#774 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#775 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43979297]Dziekujemy Kochane za dobre slowa i wsparcie.
Robimy dalsze badania i zobacsymy co i jak... Maly wyglada i zachowuje sie normalnie wiec na szczescie mimo infekcji nic go nie boli, a to najwazniejsze Pojechalam dzisiaj dac mocz na drugi posiew, ale bylo jak malo (nasikal wszedzie dodkola tylko nie do kubeczka) ze jutro musze pobrac jeszcze raz i zrobic badanie ogolne moczu... Maly ma juz duzo mniejszy katar, tak wiec w nocy juz nie musze co chwile mu go wyciagac Podaje furaginum razem z tartym jabluszkiem i wczoraj zrobil takie dwa bobki jak duzy chlopak. ![]() I od wczoraj UWAGA Leosiek przewraca sie z pleckow na brzuszek.!!!! .. I jak zrobil to raz, to teraz juz nie ma chwili zeby ulezal na pleckach tylko od razu fik na brzuch... Polezy chwilke i zaczyna marudzic... Wiec ja go na plecki, on znow na brzuch i tak w kółko. ![]() Niezla zabawa. ![]() Jestem ostatnio ogolnie jakas strasznie zdolowana i depresyjna, wszystko mnie wkurza, i ryczec mi sie chce co chwile... Jestem znow totalnie wylaczona ze swiata.. Nie moge spokojnie nigdzie isc czy jechac bez malego, bo ciezko to zorganizowac... A tz mi dodatkowo wlasnie oznajmil ze dostal nagrode z pracy i w styczniu jedzie na tydzien na Sri Lanke... No to mnie juz tatalnie dobilo.. Od kiedy sie Leosiek urodzil byl juz na wycieczce w Barcelonie, na wczasach w Turcji, caly czas jakiej wyjscia a tu poker a tam piwko... Znow wychodzi na to ze ja mam tylko dziecko... Ehhh chyba wiecie o co chodzi ... Leosiek rekompensuje mi wszystko, jest cudowny ale... [/QUOTE] ![]() Cytat:
![]() ![]() a ja nadaje z kompa, wreszcie działa |
|
|
|
|
#776 |
|
Raczkowanie
|
39
domi - Kejt - dla Fi!Aga - sto lat dla Bianki! Nie pamiętam wiecej ![]() ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- Aha już wiem Agrafka - jak dla mnie skoro nie ma wysypki to jak najbardziej możesz w Waszym proszku prać Sam - zostawianie dziecka z kolką aż padnie ze zmęczenia o matko święta......Anulka - jak brzuszek Misia nie jest gotowy to odczekajcie troszkę jeszcze Lachryma - 250 osób?! NFZ jak zwykle staje na wysokości zadania
|
#777 |
|
Zadomowienie
|
ha tak mnie naszło ze bianka została poczeta prawdopodobnie 2grudnia lub 1
nieswiadomie we własne imieninki ![]() ![]() a wczoraj moglismy poczac jej rodzenstwo
|
|
|
|
#778 |
|
Zakorzenienie
|
to był pierwszy dzień zapisywania się na rezonans na nowy rok, pewnie dlatego taka kolejka
mi się udało zapisać na 28 stycznia, a pewnie osoby na końcu kolejki będą miały terminy w połowie roku
|
#779 |
|
Raczkowanie
|
I jeszcze:
Misiaczka - teściowa super z tego co czytam Może sobie podać rękę z moją, jak boga kocham!!!! Wyobraźcie sobie, że po ślubie moja teściowa jak byłyśmy we 2 w domu przyszła do mnie do pokoju i pyta się czy pójdę z nią na balkon porozmawiać, no spoko. Tyle, że po 2 minutach żałowałam swojej decyzji... Siadam i ona zaczyna do mnie mówić tak: "ty jeszcze jesteś młoda, więc życia nie znasz, ale ja ci coś powiem. o męża trzeba dbać. ale nie tylko obiad i sprzątanie. seks to jest klucz do sukcesu" W tym momencie zrobilam się blada, ale dalej było tylko lepiej: "seksem trzeba swoje rzeczy zalatwiać, np jak ja zawsze chciałam coś nowego sobie kupić to wieczorem w łóżku robilam swoje, a rano już mogłam sobie kupić co tylko chciałam - i o to chodzi w małżeństwie" ....... na całe szczęście wrócił TZ, wszedł na balkon, spytał co ja taka blada i mnie uratował Od tego momentu co siedzieliśmy razem w pokoju i w tv leciała jakaś reklama i mówiłam do TZ "o patrz, fajne to" to teściowa odpowiadała "pamiętasz co ci mówiłam?!" Powiem jedno - to była moja najskuteczniejsza metoda antykoncepcyjna. Jej jedno zdanie i wszystkiego się czlowiekowi odechciewało
26.08.2011 31.07.2013 Edytowane przez krysiaa2608 Czas edycji: 2013-12-02 o 14:09 |
|
|
|
#780 |
|
Zadomowienie
|
Witam się oficjalnie w nowym wątku!!!
A tu juz 26stron Byłam tydzien u teściowej, miałam mieć teoretycnie więcej czasu dla siebie, ale to tylko teoria. Mieliśmy bardzo napięty tydzień. Mimo, że teściowa dzielnie opiekowała się Tymusiem to my kursowaliśmy, a to warszawa po towar, a to kraków - targi obuwnicze, a to częstochowa i ogarnywanie naszego sklepu. Dziś TŻ juz przyjmuje pierwszych klientów sklepik wyszedł bardzo przytulny, wstawię Wam fotki jak się ogarnę. A Tymus ma katar już od wtorku i nie wiemy co robić, stosowałam maśc majerankową, olbas i sól morską, ale katar ma do dziś i najdziwniejsze że ma go zazwyczaj rano, a po poludniu jak juz się ograniemy wybrać do lekarza to katar znika. Dziś tez już dzwonilismy do lekarki, ale nie miała czasu rozmawiać, a teraz Tymuś znów katar stracił. W środę mamy wizytę w przychodni na zdrowej stronie, bo tymuś mial miec szczepienie, ale z powodu kataru powiemy, żeby się wstrzymać z tym szczepieniem. Do przychodni na stronę chorą boimy się iść aby młodzian oprócz kataru czegoś nie złapał. kupiliśmy inhalator, ale nie wiem jak się go używa i czy na katar się stosuje
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:51.

)kiedy będziecie mieli zdjęcia? jak Kubusiowy kciuk?
))

12.06.2010
Już jest po terminie i jak wcześniej straszono ją wcześniakiem (miała zakładany pessar, brała leki i parę razy lądowała w szpitalu), tak teraz maluch nie chce wyjść, a ona zaczyna się stresować, że bez wspomagaczy nie urodzi..i podobnie jak ja pojedzie z niczym do szpitala i będzie czekać na wywoływanie
Wiem co czuje i strasznie mi jej szkoda
o matko święta......