|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7
Cytat:
![]() ważne że wszystko jest dobrze i obyś wyszła jeszcze do domku przed porodem ![]() Cytat:
ale fajnie że się odezwałaś a co do porodu to nie martw się najwyżej na migi będziecie się porozumiewać
|
|
|
#3782 |
|
Rozeznanie
|
Lazania, jak mąż wróci z pracy to razem pokucharzymy. Ostatnio nam bardzo dobra wyszła.
|
|
|
|
#3783 | |||
|
Rozeznanie
|
Wiem ,że ci ciężko i smutno, ale pomyśl ,że to dla dobra twojego i twojego maluszka, dasz radę.
Cytat:
, czyli jest nadzieja ,że na lato będę wyglądać jak człowiek, w miarę a nie jak chodzące słoniątko ![]() Mama w Polsce pytała się mojej byłej doktórki, i ta poleciła mi ,żeby zamiast wszelakich kremów do twarzy kupić zwykła maść z wit. A. i ja tak zrobię. Cytat:
![]() Cytat:
,żebyś mogła wyjść do domku a skurcze się wyciszyły Witam się i ja. Wczoraj cały dzień poleniuchowałam z TŻ na kanapie, oglądając seriale pijąc ciepła herbatkę i tuląc pod kocem. Oj już dawno nie mieliśmy takiego dnia.TŻ ustroił jeszcze mieszkanko już na świątecznie, i mamy klimat. ![]() Ja już kolejną noc z rzędu nie mogłam zasnąć i tak do prawie 3 wałkowałam się na łóżku, ehhh nic mi ostatnio nie pomaga. Co do rozmiaru nogi, ja mam 38, i też nie zauważyłam ,żeby stopa się powiększyła czy jakoś podpuchła,no ale jakby nie patrzeć jeszcze trochę tych tygodni przede mną jest. A tak w ogóle to jestem wkurzona, bo nie przyznali nam pieniędzy na wyprawkę, i 1000 euro poszłoooooooo , stwierdzili ,że jesteśmy za bogaci, no tylko nie wiem z której strony , i w dodatku walczę z urzędem pracy bo wyliczone miałam przez siebie i babeczkę z urzędu pieniądze a w ostateczności przyznali mi 1/5 kwoty mniej, i nie wiem z jakiej racji. Czekam teraz na telefon w tej sprawie, bo jak dzwoniłam na centrale ,żeby to wyjaśnić , to babka sama się kręciła i dopytywała czy rzeczywiście suma jest źle wyliczona, i ,że to przecież zawsze jest ok. 60% kwoty, no ok ale około 60% to nie niecałe 50%.Jeszcze odliczyli mi kilka dni za urlop, który należał mi się z pracy i był wypłacony i dostałam tydzień kary za to ,że papiery złożyłam 1 dzień za późno bo nie miałam odpowiedzi od pracodawcy, takim oto sposobem, za listopad dostałam zawrotną kwotę 180 euro, więc bogata jestem ,że hoho Edytowane przez Muminek1991 Czas edycji: 2013-12-02 o 12:25 |
|||
|
|
|
#3784 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Migotka, Sadlaczyca, trzymam za Was kciuki, będzie dobrze, najważniejsze, że o Was i Wasze maleństwa dbają, bo to nie sztuka wypisać od razu do domu, by mieć wolne łóżko, a sztuka zatrzymać pacjenta, gdy to naprawdę konieczne. Jakaś dziś jestem przewrażliwiona, ale to z czystej troski.
|
|
|
#3785 | |
|
Zadomowienie
|
vacuity zdrowiej!
upadly_aniol00 malaMigotkAaa wytrzymasz, dasz radę, jeszcze trochę i Borysek będzie na świecie. Szczęście w nieszczęściu z tym Twoim wywinięciem orła. Cytat:
![]() Ja ostatnio dostaje szału z internetem w domu. Odkąd przeniosłam sobie biuro do domu, to ciągle mam przerwy w dostawie. Dzisiaj wstałam rano, z myślą o zakupach świątecznych z darmową dostawą a potem z ambitnym planem pracy, a tu zonk. I z tej złości dom posprzątałam
|
|
|
|
|
#3786 | |||||
|
Zadomowienie
|
to krem kupię ten co Gosia
![]() Cytat:
)Cytat:
http://www.aptekagemini.pl/baby-ono-...mu-ustnik.html to one potem będą i dla starszego dziecka gdyby coś, bo w sumie nie wiem, czy będę mrozić i mam w planach (ale to za miesiąc) laktator. Cytat:
![]() ja też wiem, że by sobie sam poradził, bo ogólnie ogarnięty jest, ale na pewno bez tej radości, którą mi to sprawia, więc dlatego sama ogarniam (zresztą w końcu mam trochę więcej czasu a trochę już w domu kwitnę )no to już w sumie niedługo będziesz cieszyć się maleństwem! Cytat:
Cytat:
na obiad (dzieło mamy) kotlety mielone z buraczkami ) czyli nie gotuję
|
|
#3787 |
|
Zadomowienie
|
Oprócz twarzy spuchły mi jeszcze nogi i dłonie.
Masakra ![]() za wizyty dzisiejsze i za Mamusie w szpitalach.Brzuch zrobił psikusa, i podniósł się do góry, hm....
|
#3788 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie dzisiaj też leniwy obiad
i mam do wyboru grochówkę albo rosołek do przerobienia na pomidorową ... i nie wiem co wybrać ...
|
|
#3789 | |
|
Gang Iren
|
Na obiad u mnie dziś ... pomidorowa
i naleśniki z serem.Cytat:
Jakby to napisać,żebyś źle nie zrozumiała. Ja myślę,że skoro są jakieś kryteria to muszą to obliczyć dokładnie i faktycznie nie mogą dać tych pieniędzy komuś komu się nie należą. To w sumie dobrze,bo pomyśl że niektórzy mają gorszą sytuację finansową. U was to byłby zastrzyk gotówki jednorazowy,a ci co łapią się na te pieniadze muszą radzić sobie w każdym miesiącu za mniejsze pieniądze. A zobacz w Polsce na kilka złotych rodzinnego mało kto się łapie,bo tak dziwne są kryteria.
|
|
#3790 |
|
Rozeznanie
|
Gorące uściski dla dziewczyn w szpitalach
![]() U mnie pracowity i zakręcony weekend ale jestem z Wami na bieżąco. Co u Mezagi? |
|
|
|
#3791 |
|
Zakorzenienie
|
pranie się skończyło i już wisi na suszarce
jakieś takie maleńkie te ciuszki i trudno mi uwierzyć że dzieciątko może być takie malusie ...
|
|
#3792 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczę chciałam sobie zrobić zestawienie pieluch ,które się opłaca Bo znajoma mówiła , ze nie przechodzi na dady bo przy promocjach ma 4 zł droższe pampersy niż dady . ale za nic w świecie nie mogę znaleźc normalnych cen pampersów zielonych i ilości sztuk bo sa w cały świat . Od ilu groszy za pieluchę się opłaca ?
|
|
|
|
#3793 |
|
Rozeznanie
|
Trochę z innej beczki: pamiętam jak w sierpniu pisałam, że chciałabym już grudzień...
|
|
|
|
#3794 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Cytat:
|
|
#3795 |
|
Rozeznanie
|
Witam
Byłam na IP i dzidzi zdrowe śliczne i w pozycji nietoperza Dawno nie widziałam Mikusia, aż 9 tygodni i to nawet dłużej, bo połówkowe miałam jeszcze z moim byłym i był monitor do niego ustawiony przodem... Lekarze na IP byli w szoku, że tak mnie lekarka potraktowała!
|
#3796 |
|
Zakorzenienie
|
em ma nie planuję robić zapasów tylko chcę się zorientować jak to cenowo wygląda bo jakoś tym się nie interesowałam . Sama kupiłam 1 z dady i 1 białe pamperów A w trakcie już jak je zużyję wyślę kogoś kto kupi kolejne .
Mam jeszcze tylko 2 paczki 3 bo akurat znajoma załatwiała . Chusteczek nawilżanych też kupiłam 2 rodzaje na wszelki wypadek 1 te fiti biedronkowe co były tak zachwalane , że bez chemii i jedne pampersy zielone . |
|
|
|
#3797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie skorzystam, bo wolałabym mniejszą paczką. Na razie mam tylko z Babydream.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2013-12-02 o 13:27 |
|
|
|
|
#3798 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zgadzam się w 100%. Migotka i Sadlaczyca: 3majcie się mocno a my 3mamy kciki
|
|
#3799 |
|
Zakorzenienie
|
widziałam tą promocję ale też wydaje mi się że taka paka to za duża ... poza tym zaraz święta więc będzie dużo promocji
|
|
#3800 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
super, że z maleństwem wszystko ok No i dołączył do grona nietoperzy hehe ![]() No widzisz, nawet na IP potwierzili, że ta lekarka to chyba na studiach na ściągach jechała albo mineła się z powołaniem... :/ Najważniejsze, że wszystko ok. A lekarza wybierz innego i nie chodź już do tej wiedźmy
|
|
#3801 |
|
Zakorzenienie
|
Hehh byliśmy na szybkich zakupach, w sklepach już pełno ozdób świątecznych i choinki, nawet papier do prezentów kupiłam
![]() U mnie dziś szybki obiad, też ziemniaki surówka i mielone ![]() Rano znalazłam sklep internetowy Tosia.pl z wózkami i akcesoriami mój peg perego 200 zł taniej niż w Bobo Wózki chyba zamówimy w tym sklepie, 200 zł to dużo
|
#3802 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
|
|
#3803 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zazdrościmy:pCytat:
dziękuję za troskę ![]() Cytat:
cieszę się, że wszystko z małym dobrze
|
|
#3804 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Gosia ja się nie obrażę coś ty,i ciesze się z jednej strony ,że jednak mamy ,,za dużo'' na te kryteria. Kwotę która kwalifikuje do dostania na wyprawkę, przekroczyliśmy o całe 10 euro, więc jakby nie patrzeć nie jest to dużo, trochę tylko mnie zdenerwowało zasmuciło jednocześnie, że inne osoby jak np: nasi znajomi, specjalnie się rozchodzą, i wpisują dziewczyny ,że samotnie wychowywać będą dziecko, dostają te pieniądze, a potem znowu schodzą się z partnerami, a kiedy my chcemy sprawiedliwie spróbować to ci odmawiają pomimo ,że zarobki mamy mniejsze od znajomych.No ale z drugiej strony, jak to stwierdziliśmy nikt nie będzie nam mógł zarzucić ,że tylko od państwa na pieniądze czekaliśmy bo wszystko będzie za NASZE zarobione pieniądze. My nawet nie liczyliśmy na nie , a papiery składaliśmy bo nas do tego zachęcono, że spróbować warto. ![]() ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3805 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jest różnica pisałam dada 29,90 a dobrej promo pampers 36,90 tyle samo sztuk , czyli 78. ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- Cytat:
Lolita spr gwarancje i ewentualne reklamacje w obu sklepach. Regulamin przeczytaj, bo czasem maja haczyki . ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Na allegro aptekawrynku ma też dobre ceny kosmetyków, koszt dostawy mały, a jest różnica cenowa nawet na mydelku , emolium w dobrych cenach ma też. Szybka wysylka . |
||
|
|
|
#3806 |
|
Zadomowienie
|
Trzymaj się kochana
Za to macie świetną opiekę, a jak siedziałabyś w domu to tylko byś się zamartwiała. Ja kupiłam jakiś z linomagu ![]() O matko wstałam o 13.30 Powoli pobijam swoje rekordy spania Ale zauważyłam, że im później wstanę tym cukier na czczo mam niższy Także tego.. jestem usprawiedliwiona ![]() Dzisiaj na SR mamy temat o oddawaniu krwi pępowinowej do banków. Ciekawe czy będą namawiać ![]() Dostałam od kuzynki laktator elektryczny z baby ono. Początkowo skakałam z radości, ale jak poczytałam opinie to już mniej mi się gęba cieszy Ale darowanemu koniowi w zęby się nie zagląda
Edytowane przez Akkma Czas edycji: 2013-12-02 o 14:33 |
|
|
|
#3807 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny
Staram sie was podczytywać na bierząco ale coś nie nadążam już z pisaniem. W ogóle troche mam doła że taka kaleka ze mnie w tej ciaży, coraz cięższe noce mam, nie moge z łóżka wstać a jak juz wstane to iść nie moge...płakać sie chce. W dodatku znalazłam wspaniały dom dla naszego pasa i już 4 dni mieszka sobie w duzym domu z ogródkiem i rozpieszczany jest do granic mozliwosci co mnie bardzo cieszy ale w domu jakoś pusto. Dostaje na bierząco MMS i dzwonimy zapytac jak przechodzi adaptacja i wyglada na to ze super. Alek ma zapalenie spojówek i znów musimy iść do lekarza Dobra już nie marudzę ejani mame musisz jakos na badania wyciagnąć. Koleżanki mama miała też krótkotrwałe utraty świadomości i nie chciała iść, aż w końcu wjechała do rowu autem bo sie jej to za kierownicą przytrafiło. Nic się jej nie stało ale u lekarza okazało sie że to guz mózgu. Na szczęście leczenie przyniosło oczekiwany skutek. Wiem ze to najgorszy scenariusz ale takie rzeczy trzeba kontrolować. Następnym razem moze np upaść na kuchenke albo coś i nieszczęście gotowe |
|
|
|
#3809 |
|
Zakorzenienie
|
W świątecznej ulotce jest duże opakowanie 156 szt po 49,90 (32 gr/szt)
|
#3810 | |
|
Rozeznanie
|
Demony, dobrze, że wszystko w porządku, ale nie zaszkodziło sprawdzić.
Cytat:
Młody chce mi dziś chyba przez pępek wyjść. Coś mi tam wciska i wypycha, jak nigdy przedtem. Mam nadzieję, że zmienił pozycję i też już wisi głową w dół. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:24.

, czyli jest nadzieja ,że na lato będę wyglądać jak człowiek, w miarę a nie jak chodzące słoniątko
, stwierdzili ,że jesteśmy za bogaci, no tylko nie wiem z której strony , i w dodatku walczę z urzędem pracy bo wyliczone miałam przez siebie i babeczkę z urzędu pieniądze a w ostateczności przyznali mi 1/5 kwoty mniej, i nie wiem z jakiej racji. Czekam teraz na telefon w tej sprawie, bo jak dzwoniłam na centrale ,żeby to wyjaśnić , to babka sama się kręciła i dopytywała czy rzeczywiście suma jest źle wyliczona, i ,że to przecież zawsze jest ok. 60% kwoty, no ok ale około 60% to nie niecałe 50%.

Marzę aby rozłąka z mężem była już tylko wspomnieniem i aby był z nami i mógł pomóc ale wszystko wskazuje na to że będę musiała zadzwonić po teściową
a chciałam tego uniknąć. Młodego trzeba jednak czasem znieść ze schodów, włożyć do wanny, czy posadzić na kibelek, proza życia a dźwiganie niemal 12kg w 32tyg do najłatwiejszych nie należy.. niech mnie ktoś przytuli....
)

chyba zamówimy w tym sklepie, 200 zł to dużo 
Powoli pobijam swoje rekordy spania