Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7 - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-02, 12:10   #3781
senira666
Zakorzenienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7

Cytat:
Napisane przez sadlaczyca Pokaż wiadomość
U mnie bez zmian, dalej w szpitalu. Odstawaja moi fenka i jak jutro będzie " w miarę" to pójdę do domu. Mi też narobili nadziei że dziś wyjdę a potem po badaniu powiedzieli że jednak nie, mimo tego se na dole bez zmian, szyjka zamknięta itp itd. Aktualnie leżę sama, wszystkie laski z mojej sali wypuścili. W sumie to nawet lepiej, przynajmniej nikt tylka nie zawraca. Czarno widzę to moje jutrzejsze wyjście bo bez leków skurcze znowu poszybuja w górę. Ordynator mówił że jeszcze tydzień wytrzymać a potem jakbym chciała rodzić to już w porządku, to by był skończony 36 tc, w trakcie 37.
ee to praktycznie jesteś już na wylocie
ważne że wszystko jest dobrze i obyś wyszła jeszcze do domku przed porodem

Cytat:
Napisane przez nattalli Pokaż wiadomość
Jakoś spokojnie tu ostatnio
Ja was podczytuję od czasu do czasu ale weny na pisanie nie mam. U mnie wszystko dobrze. Ogólnie raczej nic nie boli a jak boli to króciutko i przechodzi. Czekam niecierpliwie na święta, będziemy tylko we dwoje no i mała w brzuszku i nastraja mnie to bardzo świątecznie i rodzinnie wbrew pozorom, na sylwestra organizuję małą imprezę, licząc naszą dwójkę + 4 osoby i nie mogę się doczekać Mąż ma zająć kuchnię na ten czas i sam przygotować pyszne jedzonko. Obiadu dziś gotować nie muszę bo został z wczoraj, no żyć nie umierać! Musze jeszcze dodzwonić się do lekarza i umówić na wizytę co może być ciężkie bo czasem tydzień próbuję się dodzwonić. No i czeka mnie za godzinkę wypad do klienta jeszcze ale wracam szybciutko mąż mnie odbierze, zrobimy zakupy i spędzę samotny wieczór. Ale to już niedługo potrwa. Musze wytrzymać 2 tygodnie i mąż kończy kurs na który chodzi i będę go miała już dla siebie na ostatnie miesiące ciąży
Mała ostatnio daje popalić taki ruchliwy robaczek z niej, jestem jakaś spokojna teraz. Co prawda częściej myślę o porodzie. Samego porodu jako tako się nie boję co ma być to będzie, nie mam na to wpływu tak naprawdę. Raczej mam obawy co do tego że rodzę w obcym kraju i sama bo mąż mi na końcówce ucieknie na pewno ;p Jakimś znawcą języka nie jestem... norweski kilka podstawowych zwrotów, angielski zrozumiem większość ale obawiam się że w stresie położna będzie miała problem żebym się z nią porozumiała komunikatywnie. zycie to jedna wielka zagadka jak to się wszystko ułoży...
trzymam kciuki za wizyty i wszystkie badania. I życzę Wam na dziś dużo cierpliwości i miłości i zero fochów i kłótni
pisz częściej to i ruch na wątku będzie
ale fajnie że się odezwałaś a co do porodu to nie martw się najwyżej na migi będziecie się porozumiewać
Stary 2013-12-02, 12:17   #3782
Sheperdess
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny . Mi już lepiej chyba przez to słoneczko, które świeci za oknem !
Tylko niestety coś mnie brzuch okresowo boli

co macie dziś na obiad ?
U mnie dziś sharma z warzywami , kulki ziemniaczane i surówka
Lazania, jak mąż wróci z pracy to razem pokucharzymy. Ostatnio nam bardzo dobra wyszła.
Stary 2013-12-02, 12:18   #3783
Muminek1991
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
Zostaje w szpitalu
Wiem ,że ci ciężko i smutno, ale pomyśl ,że to dla dobra twojego i twojego maluszka, dasz radę.

Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
W sobote minęło 6 tygodni od porodu i jestem o 11 kg lżejsza. Odliczając powiedzmy 3 kg związane ze stresem to i tak zostaje minus 8.
.
Woooowww , czyli jest nadzieja ,że na lato będę wyglądać jak człowiek, w miarę a nie jak chodzące słoniątko

Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość
dziewczyny, jaki krem na mróz kupiłyście?
Mama w Polsce pytała się mojej byłej doktórki, i ta poleciła mi ,żeby zamiast wszelakich kremów do twarzy kupić zwykła maść z wit. A. i ja tak zrobię.

Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość
Dziewczyny trzymajcie kciuki za mnie dziś idę do gina na 17 godz, mam nadzieję że mój ból spojenia od 3 tyg to nic złego i że syn mi się obrócił.

34tc

Cytat:
Witam,

U mnie bez zmian, dalej w szpitalu. Odstawaja moi fenka i jak jutro będzie " w miarę" to pójdę do domu. Mi też narobili nadziei że dziś wyjdę a potem po badaniu powiedzieli że jednak nie, mimo tego se na dole bez zmian, szyjka zamknięta itp itd. Aktualnie leżę sama, wszystkie laski z mojej sali wypuścili. W sumie to nawet lepiej, przynajmniej nikt tylka nie zawraca. Czarno widzę to moje jutrzejsze wyjście bo bez leków skurcze znowu poszybuja w górę. Ordynator mówił że jeszcze tydzień wytrzymać a potem jakbym chciała rodzić to już w porządku, to by był skończony 36 tc, w trakcie 37.
Miłego dnia Laski.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
,żebyś mogła wyjść do domku a skurcze się wyciszyły

Witam się i ja. Wczoraj cały dzień poleniuchowałam z TŻ na kanapie, oglądając seriale pijąc ciepła herbatkę i tuląc pod kocem. Oj już dawno nie mieliśmy takiego dnia.TŻ ustroił jeszcze mieszkanko już na świątecznie, i mamy klimat.

Ja już kolejną noc z rzędu nie mogłam zasnąć i tak do prawie 3 wałkowałam się na łóżku, ehhh nic mi ostatnio nie pomaga.

Co do rozmiaru nogi, ja mam 38, i też nie zauważyłam ,żeby stopa się powiększyła czy jakoś podpuchła,no ale jakby nie patrzeć jeszcze trochę tych tygodni przede mną jest.

A tak w ogóle to jestem wkurzona, bo nie przyznali nam pieniędzy na wyprawkę, i 1000 euro poszłoooooooo , stwierdzili ,że jesteśmy za bogaci, no tylko nie wiem z której strony , i w dodatku walczę z urzędem pracy bo wyliczone miałam przez siebie i babeczkę z urzędu pieniądze a w ostateczności przyznali mi 1/5 kwoty mniej, i nie wiem z jakiej racji. Czekam teraz na telefon w tej sprawie, bo jak dzwoniłam na centrale ,żeby to wyjaśnić , to babka sama się kręciła i dopytywała czy rzeczywiście suma jest źle wyliczona, i ,że to przecież zawsze jest ok. 60% kwoty, no ok ale około 60% to nie niecałe 50%.
Jeszcze odliczyli mi kilka dni za urlop, który należał mi się z pracy i był wypłacony i dostałam tydzień kary za to ,że papiery złożyłam 1 dzień za późno bo nie miałam odpowiedzi od pracodawcy, takim oto sposobem, za listopad dostałam zawrotną kwotę 180 euro, więc bogata jestem ,że hoho

Edytowane przez Muminek1991
Czas edycji: 2013-12-02 o 12:25
Muminek1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 12:25   #3784
mala098
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez J0zefina Pokaż wiadomość
Znowu nie było mnie na tyle długo że niemal przeskoczyłyście wątek

dobry wieczór dla mnie jedyny moment gdy mogę usiąść przed komputerem
Piszecie że chciałybyście już urodzić, czytam o mamach które już tulą maluchy a ja dziś z drżeniem serca i dusza na ramieniu jechałam do szpitala ze skurczami i krwawieniem i modliłam się żeby to nie było już...
Tak bardzo chciałabym aby moja Mała poczekała na koniec stycznia widzę jednak że coraz częściej daje mi znaki że chyba jednak nic z tego...
Lekarz chciał mnie zostawić w szpitalu ale co z moim smykiem w domu Marzę aby rozłąka z mężem była już tylko wspomnieniem i aby był z nami i mógł pomóc ale wszystko wskazuje na to że będę musiała zadzwonić po teściową a chciałam tego uniknąć. Młodego trzeba jednak czasem znieść ze schodów, włożyć do wanny, czy posadzić na kibelek, proza życia a dźwiganie niemal 12kg w 32tyg do najłatwiejszych nie należy.. niech mnie ktoś przytuli....
Jozefina, nie wystrzegaj się pomocy! Nawet jeżeli z teściową najlepiej Wam się nie żyje, to nie rób tego dla siebie, tylko dbaj o dziecko w domku i swoje brzuszkowe maleństwo, bo gdybyś nie daj Boże tfu tfu urodziła wcześniej, jak Emma czy Iwantyou, to kto zostanie z dzieckiem w domu? Na miesiąc czy dwa, kiedy Ty będziesz w szpitalu?A jeszcze jak miałaś krwawienie i skurcze- duma nie duma, nie czekaj do 01.01

Cytat:
z tym łososiem to ja na jednym przyjęciu jadłam po prostu ser mascarpone zawinięty w łososia- nie potrzebował żadnego doprawienia- chyba opróżniłam ze 2 najbliższe talerze- też polecam (choć dla nas na razie łosoś wędzony na zimno niepolecany, ale w sumie dopisuję do listy na po urodzeniu )

teściową bym utłukła chyba, normalnie hrabianka... i dziwię się, że zachowałaś zimną krew!

a co do tatara ze śledzia to chyba spróbuję (kupiłam nawet matjasy ostatnio i czekają na inspirację)

---

a w ogóle to miałam nie narzekać dzisiaj, ale nie mogę z moją mamą- wczoraj na chwilę (dosłownie kilka sekund) straciła przytomność (tak przy jedzeniu, zdążyła wylać herbatę i się ocknęła, ale nic nie kojarzyła co się stało) przy mnie a za cholerę nie chce się dać zapisać do lekarza

podejrzewam, że chodzi o to, że nie brała swoich lekarstw zbyt regularnie, no ale takie coś to nie przelewki! dobrze że siedziała a nie stała i dobrze że byłam obok, bo podobno już jej się to zdarzało!

próbuję już wszystkich argumentów (włącznie z tym, że najbardziej szkodzi wnukowi, bo jak ja się denerwuję to mały cierpi), i nic
Ejani, z Mamą to nie żarty, tak się objawia TIA, czyli krótkotrwałe udary. Ja bym na Twoim miejscu nie czekała ani chwili, bo co to będzie, gdy będzie miała takie zdarzenie tfu tfu trzymając akurat Kazika na rękach?

Migotka, Sadlaczyca, trzymam za Was kciuki, będzie dobrze, najważniejsze, że o Was i Wasze maleństwa dbają, bo to nie sztuka wypisać od razu do domu, by mieć wolne łóżko, a sztuka zatrzymać pacjenta, gdy to naprawdę konieczne.

Jakaś dziś jestem przewrażliwiona, ale to z czystej troski.
Stary 2013-12-02, 12:25   #3785
forester
Zadomowienie

vacuity zdrowiej!
upadly_aniol00dla męża. To nie czas na denerwowanie i fochanie się na Ciebie! Mam nadzieję, że jak wróci to mu się klepki poukładają na miejsce.

malaMigotkAaa
wytrzymasz, dasz radę, jeszcze trochę i Borysek będzie na świecie. Szczęście w nieszczęściu z tym Twoim wywinięciem orła.
Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
O rany dziewczyny, bardzo mi miło jak czytam takie opinie na swój temat ale do perfekcyjnej p. domu to mi bardzo dużo brakuje zwłaszcza w ciąży jak mi się nic nie chce a na odkurzacz leżący patrzę dwa dni zanim odkurzę
z odkurzaczem mam identycznie. Fajnie, że Małż na urlopie, pobędziecie trochę we dwoje. A co do kąpieli psa, od tygodnia myślę, jak mam wykąpać swojego, bo nie chce cholera wejść do brodzika, a ja go tam nie wrzucę.

Ja ostatnio dostaje szału z internetem w domu. Odkąd przeniosłam sobie biuro do domu, to ciągle mam przerwy w dostawie. Dzisiaj wstałam rano, z myślą o zakupach świątecznych z darmową dostawą a potem z ambitnym planem pracy, a tu zonk. I z tej złości dom posprzątałam
forester jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 12:30   #3786
ejani
Zadomowienie

to krem kupię ten co Gosia
Cytat:
A na wysyłkę dziś wszędzie jest darmową? Może dokupić gaziki i emolium, płatnicze duże?
wysyłka jest nie wszędzie, ale sporo sklepów się do tego przyłączyło (na gemini jest )

Cytat:
Napisane przez kootek_mamrotek Pokaż wiadomość
jestem właśnie na gemini i zastanawiam się nad zestawem początkowym z tommee tippee. Widzę, że ma dobre opinie butelka antykolkowa i zwykła na wizażu i to się chyba w zestawie opłaca nie? macie już coś takiego?
http://www.aptekagemini.pl/tommee-ti...oczatkowy.html
myślałam nad tym, ale jednak poprzestalam na butelce, którą mam i tylko dokupilam pojemniczki do przechowywania/mrożenia pokarmu:
http://www.aptekagemini.pl/baby-ono-...mu-ustnik.html
to one potem będą i dla starszego dziecka gdyby coś, bo w sumie nie wiem, czy będę mrozić i mam w planach (ale to za miesiąc) laktator.

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
ale mój ma podobnie ... tylko wiem że jakby była konieczność i musiałby kupować sam to sobie świetnie da radę ... no ale że nie musi to i mu się nie chce
więc zazwyczaj wygląda to tak że jak mamy coś nowego (w sensie że dostaliśmy np. parę ciuszków) pokazuje TŻ a on tylko przytakuje i
-fajne fajne.
no to mogliby sobie ręce podać
ja też wiem, że by sobie sam poradził, bo ogólnie ogarnięty jest, ale na pewno bez tej radości, którą mi to sprawia, więc dlatego sama ogarniam (zresztą w końcu mam trochę więcej czasu a trochę już w domu kwitnę )

Cytat:
Witam,
no to już w sumie niedługo będziesz cieszyć się maleństwem!

Cytat:
Napisane przez Sheperdess Pokaż wiadomość
I jeszcze się zirytowałam, bo robotnicy mieli przyjechać o 8 uszczelniać strych. Obudziłam się wcześniej, mimo kiepskiej nocy i czekałam na nich, i oczywiście do tej pory ich nie ma.
moi mieli być w sobotę albo dziś i... zaraz chyba do nich zadzwonię- trzymajcie kciuki, żeby jutro już przyszli, bo się nastawiłam na wyprowadzkę przed Świętami i chyba się bym załamała, jakby nie wyszło...

Cytat:
Dzięki dziewczyny . Mi już lepiej chyba przez to słoneczko, które świeci za oknem !
Tylko niestety coś mnie brzuch okresowo boli

co macie dziś na obiad ?
U mnie dziś sharma z warzywami , kulki ziemniaczane i surówka
u mnie słońce zaszło a i ja czuję spadek formy (mojej, bo mały wywija)... chyba dokończę tę aptekę i spaaaać

na obiad (dzieło mamy) kotlety mielone z buraczkami) czyli nie gotuję
Stary 2013-12-02, 12:34   #3787
marieee
Zadomowienie

GG do marieee

Oprócz twarzy spuchły mi jeszcze nogi i dłonie.
Masakra

za wizyty dzisiejsze i za Mamusie w szpitalach.

Brzuch zrobił psikusa, i podniósł się do góry, hm....

________
9.01.14 Zuzanka
1.03.18 Igusia

marieee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 12:35   #3788
senira666
Zakorzenienie

u mnie dzisiaj też leniwy obiad i mam do wyboru grochówkę albo rosołek do przerobienia na pomidorową ... i nie wiem co wybrać ...
Stary 2013-12-02, 12:47   #3789
gosia261282
Gang Iren

Na obiad u mnie dziś ... pomidorowa i naleśniki z serem.

Cytat:
Napisane przez Muminek1991 Pokaż wiadomość
A tak w ogóle to jestem wkurzona, bo nie przyznali nam pieniędzy na wyprawkę, i 1000 euro poszłoooooooo , stwierdzili ,że jesteśmy za bogaci, no tylko nie wiem z której strony

Jakby to napisać,żebyś źle nie zrozumiała.
Ja myślę,że skoro są jakieś kryteria to muszą to obliczyć dokładnie i faktycznie nie mogą dać tych pieniędzy komuś komu się nie należą. To w sumie dobrze,bo pomyśl że niektórzy mają gorszą sytuację finansową. U was to byłby zastrzyk gotówki jednorazowy,a ci co łapią się na te pieniadze muszą radzić sobie w każdym miesiącu za mniejsze pieniądze.

A zobacz w Polsce na kilka złotych rodzinnego mało kto się łapie,bo tak dziwne są kryteria.
Stary 2013-12-02, 12:56   #3790
Negrid
Rozeznanie

Gorące uściski dla dziewczyn w szpitalach
U mnie pracowity i zakręcony weekend ale jestem z Wami na bieżąco.

Co u Mezagi?
Negrid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 13:04   #3791
senira666
Zakorzenienie

pranie się skończyło i już wisi na suszarce jakieś takie maleńkie te ciuszki i trudno mi uwierzyć że dzieciątko może być takie malusie ...
Stary 2013-12-02, 13:09   #3792
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Kurczę chciałam sobie zrobić zestawienie pieluch ,które się opłaca Bo znajoma mówiła , ze nie przechodzi na dady bo przy promocjach ma 4 zł droższe pampersy niż dady . ale za nic w świecie nie mogę znaleźc normalnych cen pampersów zielonych i ilości sztuk bo sa w cały świat . Od ilu groszy za pieluchę się opłaca ?
Stary 2013-12-02, 13:19   #3793
Negrid
Rozeznanie

Trochę z innej beczki: pamiętam jak w sierpniu pisałam, że chciałabym już grudzień...
Negrid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 13:21   #3794
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Kurczę chciałam sobie zrobić zestawienie pieluch ,które się opłaca Bo znajoma mówiła , ze nie przechodzi na dady bo przy promocjach ma 4 zł droższe pampersy niż dady . ale za nic w świecie nie mogę znaleźc normalnych cen pampersów zielonych i ilości sztuk bo sa w cały świat . Od ilu groszy za pieluchę się opłaca ?
Ja nie polecam teraz robić zapasów i patrzeć w ten sposób na zakup. Dorotce pampersy nie przypasowały-ciągle miała czerwoną pupę. Przy dadach nie ma tego problemu. W szpitalu inne dzieci miały problemy przy innych pieluchach-nie ma na to reguły.

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Negrid Pokaż wiadomość
Trochę z innej beczki: pamiętam jak w sierpniu pisałam, że chciałabym już grudzień...
A ja pamiętam jak nie chciałam jeszcze tego grudnia bo się ciągle czułam niegotowa
Stary 2013-12-02, 13:21   #3795
demonyianioly
Rozeznanie

Witam
Byłam na IP i dzidzi zdrowe śliczne i w pozycji nietoperza
Dawno nie widziałam Mikusia, aż 9 tygodni i to nawet dłużej, bo połówkowe miałam jeszcze z moim byłym i był monitor do niego ustawiony przodem...
Lekarze na IP byli w szoku, że tak mnie lekarka potraktowała!
demonyianioly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 13:23   #3796
upadly_aniol00
Zakorzenienie

em ma nie planuję robić zapasów tylko chcę się zorientować jak to cenowo wygląda bo jakoś tym się nie interesowałam . Sama kupiłam 1 z dady i 1 białe pamperów A w trakcie już jak je zużyję wyślę kogoś kto kupi kolejne .
Mam jeszcze tylko 2 paczki 3 bo akurat znajoma załatwiała .
Chusteczek nawilżanych też kupiłam 2 rodzaje na wszelki wypadek 1 te fiti biedronkowe co były tak zachwalane , że bez chemii i jedne pampersy zielone .
Stary 2013-12-02, 13:24   #3797
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
W Tesco od 5.12 Pampersy w promocji, mini wychodzą po 47gr/sztuka z kartą Clubcard (poniżej 50gr to dobra cena) - 186szt za 88 zł.
Ja nie skorzystam, bo wolałabym mniejszą paczką.

Na razie mam tylko z Babydream.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2013-12-02 o 13:27
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 13:51   #3798
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mala098 Pokaż wiadomość

Migotka, Sadlaczyca, trzymam za Was kciuki, będzie dobrze, najważniejsze, że o Was i Wasze maleństwa dbają, bo to nie sztuka wypisać od razu do domu, by mieć wolne łóżko, a sztuka zatrzymać pacjenta, gdy to naprawdę konieczne.

Zgadzam się w 100%.

Migotka i Sadlaczyca: 3majcie się mocno a my 3mamy kciki
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 13:54   #3799
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
W Tesco od 5.12 Pampersy w promocji, mini wychodzą po 47gr/sztuka z kartą Clubcard (poniżej 50gr to dobra cena) - 186szt za 88 zł.
Ja nie skorzystam, bo wolałabym mniejszą paczką..
widziałam tą promocję ale też wydaje mi się że taka paka to za duża ... poza tym zaraz święta więc będzie dużo promocji
Stary 2013-12-02, 13:54   #3800
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez demonyianioly Pokaż wiadomość
Witam
Dawno nie widziałam Mikusia, aż 9 tygodni i to nawet dłużej, bo połówkowe miałam jeszcze z moim byłym i był monitor do niego ustawiony przodem...
Oooo super, że z maleństwem wszystko ok
No i dołączył do grona nietoperzy hehe

No widzisz, nawet na IP potwierzili, że ta lekarka to chyba na studiach na ściągach jechała albo mineła się z powołaniem... :/

Najważniejsze, że wszystko ok.
A lekarza wybierz innego i nie chodź już do tej wiedźmy
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 13:55   #3801
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Hehh byliśmy na szybkich zakupach, w sklepach już pełno ozdób świątecznych i choinki, nawet papier do prezentów kupiłam
U mnie dziś szybki obiad, też ziemniaki surówka i mielone
Rano znalazłam sklep internetowy Tosia.pl z wózkami i akcesoriami mój peg perego 200 zł taniej niż w Bobo Wózki chyba zamówimy w tym sklepie, 200 zł to dużo
Stary 2013-12-02, 13:56   #3802
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Witam
Super,że wszystko dobrze
Stary 2013-12-02, 14:01   #3803
ejani
Zadomowienie

Cytat:
A tak w ogóle to jestem wkurzona, bo nie przyznali nam pieniędzy na wyprawkę, i 1000 euro poszłoooooooo , stwierdzili ,że jesteśmy za bogaci, no tylko nie wiem z której strony , i w dodatku walczę z urzędem pracy bo wyliczone miałam przez siebie i babeczkę z urzędu pieniądze a w ostateczności przyznali mi 1/5 kwoty mniej, i nie wiem z jakiej racji. Czekam teraz na telefon w tej sprawie, bo jak dzwoniłam na centrale ,żeby to wyjaśnić , to babka sama się kręciła i dopytywała czy rzeczywiście suma jest źle wyliczona, i ,że to przecież zawsze jest ok. 60% kwoty, no ok ale około 60% to nie niecałe 50%.
Jeszcze odliczyli mi kilka dni za urlop, który należał mi się z pracy i był wypłacony i dostałam tydzień kary za to ,że papiery złożyłam 1 dzień za późno bo nie miałam odpowiedzi od pracodawcy, takim oto sposobem, za listopad dostałam zawrotną kwotę 180 euro, więc bogata jestem ,że hoho
no to powinnaś się cieszyć, że jesteś taka bogata zazdrościmy:p

Cytat:
Napisane przez mala098 Pokaż wiadomość
J
Ejani, z Mamą to nie żarty, tak się objawia TIA, czyli krótkotrwałe udary. Ja bym na Twoim miejscu nie czekała ani chwili, bo co to będzie, gdy będzie miała takie zdarzenie tfu tfu trzymając akurat Kazika na rękach?
przeczytałam jej o tym, jest niewzruszona, ale jeszcze jej dam, żeby sama poczytała,jak mąż wróci, może coś do niej trafi

dziękuję za troskę

Cytat:
Witam
czyli nie jesteś panikarą, mówiłyśmy Ci cieszę się, że wszystko z małym dobrze
Stary 2013-12-02, 14:17   #3804
Muminek1991
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Jakby to napisać,żebyś źle nie zrozumiała.
Ja myślę,że skoro są jakieś kryteria to muszą to obliczyć dokładnie i faktycznie nie mogą dać tych pieniędzy komuś komu się nie należą. To w sumie dobrze,bo pomyśl że niektórzy mają gorszą sytuację finansową. U was to byłby zastrzyk gotówki jednorazowy,a ci co łapią się na te pieniadze muszą radzić sobie w każdym miesiącu za mniejsze pieniądze.

A zobacz w Polsce na kilka złotych rodzinnego mało kto się łapie,bo tak dziwne są kryteria.

Gosia ja się nie obrażę coś ty,i ciesze się z jednej strony ,że jednak mamy ,,za dużo'' na te kryteria. Kwotę która kwalifikuje do dostania na wyprawkę, przekroczyliśmy o całe 10 euro, więc jakby nie patrzeć nie jest to dużo, trochę tylko mnie zdenerwowało zasmuciło jednocześnie, że inne osoby jak np: nasi znajomi, specjalnie się rozchodzą, i wpisują dziewczyny ,że samotnie wychowywać będą dziecko, dostają te pieniądze, a potem znowu schodzą się z partnerami, a kiedy my chcemy sprawiedliwie spróbować to ci odmawiają pomimo ,że zarobki mamy mniejsze od znajomych.No ale z drugiej strony, jak to stwierdziliśmy nikt nie będzie nam mógł zarzucić ,że tylko od państwa na pieniądze czekaliśmy bo wszystko będzie za NASZE zarobione pieniądze. My nawet nie liczyliśmy na nie , a papiery składaliśmy bo nas do tego zachęcono, że spróbować warto.

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

Cytat:
Witam
Super ,że wszystko dobrze
Muminek1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 14:31   #3805
isia4891
Zadomowienie

Cytat:
Jak mniej niż 0,50 gr to jest oki cena.
Jest różnica pisałam dada 29,90 a dobrej promo pampers 36,90 tyle samo sztuk , czyli 78.

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

Cytat:
Witam
Dobrze, że poszlas . Super że oki wszystko.

Lolita spr gwarancje i ewentualne reklamacje w obu sklepach. Regulamin przeczytaj, bo czasem maja haczyki .

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Na allegro aptekawrynku ma też dobre ceny kosmetyków, koszt dostawy mały, a jest różnica cenowa nawet na mydelku , emolium w dobrych cenach ma też. Szybka wysylka .
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 14:31   #3806
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
Zostaje w szpitalu
Trzymaj się kochana Za to macie świetną opiekę, a jak siedziałabyś w domu to tylko byś się zamartwiała.

Cytat:
dziewczyny, jaki krem na mróz kupiłyście?
Ja kupiłam jakiś z linomagu

O matko wstałam o 13.30 Powoli pobijam swoje rekordy spania Ale zauważyłam, że im później wstanę tym cukier na czczo mam niższy Także tego.. jestem usprawiedliwiona

Dzisiaj na SR mamy temat o oddawaniu krwi pępowinowej do banków. Ciekawe czy będą namawiać

Dostałam od kuzynki laktator elektryczny z baby ono. Początkowo skakałam z radości, ale jak poczytałam opinie to już mniej mi się gęba cieszy Ale darowanemu koniowi w zęby się nie zagląda

Edytowane przez Akkma
Czas edycji: 2013-12-02 o 14:33
Akkma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 14:49   #3807
lidkaa82
Zadomowienie

Cześć Dziewczyny
Staram sie was podczytywać na bierząco ale coś nie nadążam już z pisaniem. W ogóle troche mam doła że taka kaleka ze mnie w tej ciaży, coraz cięższe noce mam, nie moge z łóżka wstać a jak juz wstane to iść nie moge...płakać sie chce. W dodatku znalazłam wspaniały dom dla naszego pasa i już 4 dni mieszka sobie w duzym domu z ogródkiem i rozpieszczany jest do granic mozliwosci co mnie bardzo cieszy ale w domu jakoś pusto. Dostaje na bierząco MMS i dzwonimy zapytac jak przechodzi adaptacja i wyglada na to ze super.
Alek ma zapalenie spojówek i znów musimy iść do lekarza
Dobra już nie marudzę
ejani mame musisz jakos na badania wyciagnąć. Koleżanki mama miała też krótkotrwałe utraty świadomości i nie chciała iść, aż w końcu wjechała do rowu autem bo sie jej to za kierownicą przytrafiło. Nic się jej nie stało ale u lekarza okazało sie że to guz mózgu. Na szczęście leczenie przyniosło oczekiwany skutek. Wiem ze to najgorszy scenariusz ale takie rzeczy trzeba kontrolować. Następnym razem moze np upaść na kuchenke albo coś i nieszczęście gotowe
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 15:00   #3808
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Ale dziś tu cicho !
Zazwyczaj do południa już było kilka stron a tu dzis jedną ledwie co męczymy strone
Stary 2013-12-02, 15:08   #3809
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Jak mniej niż 0,50 gr to jest oki cena.
Jest różnica pisałam dada 29,90 a dobrej promo pampers 36,90 tyle samo sztuk , czyli 78.
W świątecznej ulotce jest duże opakowanie 156 szt po 49,90 (32 gr/szt)

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 15:21   #3810
Sheperdess
Rozeznanie

Demony, dobrze, że wszystko w porządku, ale nie zaszkodziło sprawdzić.

Cytat:
Gosia ja się nie obrażę coś ty,i ciesze się z jednej strony ,że jednak mamy ,,za dużo'' na te kryteria. Kwotę która kwalifikuje do dostania na wyprawkę, przekroczyliśmy o całe 10 euro, więc jakby nie patrzeć nie jest to dużo, trochę tylko mnie zdenerwowało zasmuciło jednocześnie, że inne osoby jak np: nasi znajomi, specjalnie się rozchodzą, i wpisują dziewczyny ,że samotnie wychowywać będą dziecko, dostają te pieniądze, a potem znowu schodzą się z partnerami, a kiedy my chcemy sprawiedliwie spróbować to ci odmawiają pomimo ,że zarobki mamy mniejsze od znajomych.No ale z drugiej strony, jak to stwierdziliśmy nikt nie będzie nam mógł zarzucić ,że tylko od państwa na pieniądze czekaliśmy bo wszystko będzie za NASZE zarobione pieniądze. My nawet nie liczyliśmy na nie , a papiery składaliśmy bo nas do tego zachęcono, że spróbować warto.
Mój mąż się śmieje, że się ze mną rozwiedzie na papierze i wtedy dostaniemy jakąś kasę. Bo nic nie dostaniemy, też za 'bogaci' jesteśmy. A postawy znajomych nawet nie skomentuję, bo od razu mi się ciśnienie podnosi, jak pomyślę o takich oszustach.

Młody chce mi dziś chyba przez pępek wyjść. Coś mi tam wciska i wypycha, jak nigdy przedtem. Mam nadzieję, że zmienił pozycję i też już wisi głową w dół.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości