Jesień się kończy, zima zaczyna, niech w naszych brzuszkach zamieszka dziecina -cz.9 - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-02, 11:14   #2581
Juliette25
Zakorzenienie

Dot.: Jesień się kończy, zima zaczyna, niech w naszych brzuszkach zamieszka dziecina

Cytat:
Napisane przez Kamel Pokaż wiadomość
Jagodzia ja kompletnie się nie znam na tych procentach, jak to się liczy?
Może tu sobie będziesz w stanie obliczyć http://www.babymed.com/tools/hcg-calculator
Stary 2013-12-02, 11:17   #2582
Kamel
Wtajemniczenie

Dot.: Jesień się kończy, zima zaczyna, niech w naszych brzuszkach zamieszka dziecina

Boże dziewczyny, na to badanie szłam po 7 z duszą na ramieniu i nawet raz wzięło mnie na wymioty.
Jak otwierałam wynik to siedziałam przed nim z 5 minut i prosiłam Boga, żeby był ok

A progesteron nie za wysoki bo w normach taki jest na 10 tydzień ciąży.

Mam teraz 2 opcje albo umówić się na jutro(prywatnie) do mojej gin która prowadziła moją 1 ciążę i teraz nie zalecała duphastonu jak zajdę i się popytać itd, czy czekać na nfz do czwartku?

11.12.2013
16.08.2013
Synuś- 2011
Córeczka- 2015

Killer 1x
Kamel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 11:17   #2583
krusia83
Raczkowanie

Cytat:
No widzisz a mi się piczko dziwiłaś
Mi znowu bardzo wzrosła bo z 36,96 na 37,09, drugim razem był 37.

Beta 149,30 mIU/ml a progesteron 30,87 ng/ml.
Co o tym sądzicie? Badanie piątkowej bety 54,42 mlU/ml.
Z takim progesteronem chyba nie muszę brać jednak duphastonu?
A beta nie za mało urosła przez 72h od piątku?
A teraz sprawdziłam i progesteron mam jak na 10 tydzień! a mam 5
myślę, że beta bardzo ładnie przyrosła
Z progesteronem niestety nie pomogę bo ja od początku biorę dupka, na wszelki wypadek jeszcze możesz skonsultować z lekarzem
Stary 2013-12-02, 11:35   #2584
Kamel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ishka Pokaż wiadomość
Kamel-Gratulacje mi wygląda na to że betka bardzo dobra no i przede wszystkim progesteron

Betka po 48 powinien być przyrost 100% ale po 72 114% także masz wszystko ok
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez krusia83 Pokaż wiadomość
myślę, że beta bardzo ładnie przyrosła
Z progesteronem niestety nie pomogę bo ja od początku biorę dupka, na wszelki wypadek jeszcze możesz skonsultować z lekarzem

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Juliette25 Pokaż wiadomość
Może tu sobie będziesz w stanie obliczyć http://www.babymed.com/tools/hcg-calculator
Dziękuję kochana, bo zupełnie tego nie ogarniam
Wychodzi, że mam przyrost 174,03% o ile dobrze powpisywałam.

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

Dziewczyny dziękuję bardzo, muszę teraz uciekać bo z Tatą jedziemy na cmentarz.
Bedę później.

11.12.2013
16.08.2013
Synuś- 2011
Córeczka- 2015

Killer 1x
Stary 2013-12-02, 11:35   #2585
Karoloo
<3 <3 <3

Lea_ny super wiadomość

Kamel teraz już mogę oficjalnie pogratulować

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Karoloo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 11:38   #2586
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez krusia83 Pokaż wiadomość
No to świetna wiadomość A w kolejnym cyklu znów Clo czy na razie naturalnie?
Na razie bez stymulacji - teraz trzeba ostrożnie, no bo ta torbiel to po CLO się pojawiła Ale lekarz powiedział, że jak naturalnie nie będą rosły pęcherzyki, to za jakiś czas wrócimy do stymulacji (no chyba, że mi zamkną od nowego roku tę poradnię niepłodności - wtedy nie wiem co dalej, bo pewnie ciężko będzie znaleźć tak szybko coś nowego na NFZ ).
Stary 2013-12-02, 11:54   #2587
wik_and_ola
Zadomowienie

Cytat:
Mi się podoba bo ma funkcję spania a przy piętrowym domku będzie uciążliwe nosić do góry dzieciaka, kiedy może spać przy mnie w salonie, kiedy będę gotować obiad Ja tam nie żałuję, dziecko mam raz a leżak pewnie przyda się też kolejnemu dzieciowi ;D
Przy pierwszym dzieciaczku też tak miałam, miałam podwójne łóżeczka: jedno u góry, na dole turystyczne, dwie maty do leżenia, itd. Zauważyłam, że w tej drugiej ciąży nie spinam się już tak bardzo, jakoś na lajcie do tego podchodzę, i to nie chodzi o żałowanie, po prostu przy pierwszym dziecku przekonałam się, że niektóre wydatki były w sumie niepotrzebne. A jak ten ma funkcję spania to super, nawet nie patrzałam, które tak mają..

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Cytat:

No to piękna beta i jeszcze raz gratulacje!!!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-02, 11:57   #2588
cowie
Zakorzenienie

Lea_ny świetna wiadomość! Cieszę się jak głupia za Ciebie

Kamel kochana i niepotrzebnie się martwiłaś Oficjalnie gratuluję

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

A co do tych bujaczków Jul to ja swojemu dziecku na pewno takiego nie kupię
W ogóle będzie jak najmniej kołysania i bujania. Mnie mama "rozpieściła" pod tym kątem i miała gehennę. Non stop musiała mnie bujać. Na spacerze, jak zasnęłam, to cały czas trzeba było majtać wózkiem, bo inaczej się budziłam i w ryk Moja mama zapierdzielała z wózkiem, kiedy inne mamy byczyły się na ławeczkach

18.05.2015
Leoś
cowie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 11:58   #2589
SzA10
Zadomowienie

Kamel bardzo się cieszę !! Oficjalne gratulacje ))
SzA10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 12:03   #2590
debraM
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lea_ny Pokaż wiadomość
Ovuf uzupełnione

Dziewczyny, wielkie dzięki za kciuki! A więc, uwaga, uwaga: torbiel się wchłonęła!! Rany, tak się cieszę, że szok - o mało nie popłakałam się lekarzowi w gabinecie ze szczęścia
Teraz czekam na okres, który powinien pojawić się na dniach i możemy znowu się starać! Ciekawe tylko czy jajniki zaskoczą i w końcu pojawi się owulka?

Z gorszych wiadomości, lekarz powiedział, że bardzo prawdopodobne, że od nowego roku NFZ nie przedłuży im kontraktu Więc chyba powoli muszę się zacząć rozglądać za jakąś inną placówką, gdzie robią monitoring...

Mi lekarz, przy cyklach bez stymulacji, kazał zaczynać monitoring ok. 10 dnia cyklu.
Jak będziesz miała krótki cykl, to w 8. dniu będzie pęcherzyk; jak długi, to jeszcze za wcześnie

A ile masz wzrostu? Ja też mam niedowagę i jedna pani endokrynolog powiedziała mi, że jak nie przytyję, to mało prawdopodobne, że zajdę w ciążę... wszystko fajnie, tylko, że ja od 2 lat próbuję przytyć, a waga stoi praktycznie w miejscu
No to super Teraz po tabletkach może będzie łatwiej
Cytat:

To teraz już przyjmuj nasze gratulacje
Gratuluję Ci Kochana Jak reakcja męża?

Leine, ale mnie rozbawiłaś na ovuf No mogłoby być to fuuuj

3190g, 55cm
debraM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 12:59   #2591
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Boże dziewczyny, na to badanie szłam po 7 z duszą na ramieniu i nawet raz wzięło mnie na wymioty.
Jak otwierałam wynik to siedziałam przed nim z 5 minut i prosiłam Boga, żeby był ok

A progesteron nie za wysoki bo w normach taki jest na 10 tydzień ciąży.

Mam teraz 2 opcje albo umówić się na jutro(prywatnie) do mojej gin która prowadziła moją 1 ciążę i teraz nie zalecała duphastonu jak zajdę i się popytać itd, czy czekać na nfz do czwartku?
Poczekaj do czwartku, nie czytaj tyle w necie bo to co pisze często odbiega od rzeczywistości... po co się zadręczać.
Do czwartku nic się nie stanie.

Gratuluję jeszcze raz.

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

Cytat:
Napisane przez cowie Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

W ogóle będzie jak najmniej kołysania i bujania. Mnie mama "rozpieściła" pod tym kątem i miała gehennę. Non stop musiała mnie bujać. Na spacerze, jak zasnęłam, to cały czas trzeba było majtać wózkiem, bo inaczej się budziłam i w ryk Moja mama zapierdzielała z wózkiem, kiedy inne mamy byczyły się na ławeczkach
Masz rację z tym bujaniem rodzice często chcą dla dzieci mieć wszystko a dziecko bardzo się przyzwyczaja a jak się mu potem próbuje to odebrać to jest tragedia.
Lepiej nie przesadzać.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-02, 13:00   #2592
Leine
Zakorzenienie

Cytat:

Dzisiaj zamawiam z mężem łóżeczko + komodę.

http://allegro.pl/klups-safari-komod...722917937.html

oraz leżaczek - bujaczek
http://allegro.pl/tiny-love-lezaczek...722519742.html

No i marzy mi się ten komplet pościeli - kolor turkusowy
http://allegro.pl/ala-i-as-posciel-1...724958022.html
Ładne łóżeczko Choć ja nie przepadam za drewnianymi hehe

co do bujaczka to strasznie drogi! My mamy po córce używkę leżaczek-bujaczek elektryczny http://allegro.pl/camry-lezaczek-buj...746109500.html dokładnie taki i sprawdził się mega!
Przestawiałam go z pokoju do pokoju, w zależności gdzie byłam i córa w nim była długo. Mogę polecić. Można ustawiać samo bujanie, sam dźwięk lub to i to na ileś tam min, już nie pamiętam dokładnie ile to było Moja córa była bujana i w wózku przez babcię i na rączkach bujana zasypiała u mnie odkąd zaczęła siadać bo nie potrafiła sama zasnąć- nie przywykła jakoś, z czasem przeszło samo i tyle. Okres ząbkowania zrobił co swoje, jak wyszły zęby to wszystko się unormowało a teraz zasypia po mleku lub ja albo tż z nią leży w łózku 5-10 min jak nawołuje nas.
Wbrew pozorom usypianie na rękach nie była to dla mnie udręka bo nie karmiłam piersią a wieczorne usypianie zajmowało mi maximum 10-15 min na rękach oczywiście wygodnie leżąc i były to chwile 'tylko dla nas' chwile czułosci Ten okres trwał ze 3-4 miesiące.

Są pewne 'etapy' rozwoju dziecka przez które trzeba przejść. Wątpię, że 2 miesięczne dziecko się 'przyzwyczai'

Edytowane przez Leine
Czas edycji: 2013-12-02 o 13:11
Leine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 13:07   #2593
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez debraM Pokaż wiadomość
hejo

Mam pytanie czy 8dc będzie już widać przodujące pęcherzyki albo endometrium?
U mnie było widać ponad 13mm pęcherzyk, pisałam przecież a w 16dc miałam owu tak jak gin przewidziała.

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Leine Pokaż wiadomość

co do bujaczka to strasznie drogi! My mamy po córce używkę leżaczek-bujaczek elektryczny http://allegro.pl/camry-lezaczek-buj...746109500.html dokładnie taki i sprawdził się mega!
Przestawiałam go z pokoju do pokoju, w zależności gdzie byłam i córa w nim była długo. Mogę polecić. Można ustawiać samo bujanie, sam dźwięk lub to i to na ileś tam min, już nie pamiętam dokładnie ile to było
No drogi ten bujak masakrycznie... nie dałabym tyle kasy.
Łóżeczko ładne ja też jestem za drewnianymi
Pościel... ładna chociaż dla mnie też kosztuje dość sporo
Ja jestem bardzo ekonomiczna pod tym względem mimo, że własnego dziecka nie miałam ale wiem co się siostrze sprawdziło a co nie
Nakupowała dużo zbędnych rzeczy bo tak już mają rodzice, że myślą że wszystko się przyda i jest przecież takie ładne, że ciężko się oprzeć a łóżeczko miała od nas, drewniane stare-odnowili i było super
Stary 2013-12-02, 13:09   #2594
Leine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez God Of War 20 Pokaż wiadomość
No drogi ten bujak masakrycznie... nie dałabym tyle kasy.
Łóżeczko ładne ja też jestem za drewnianymi
Pościel... ładna chociaż dla mnie też kosztuje dość sporo
Ja jestem bardzo ekonomiczna pod tym względem mimo, że własnego dziecka nie miałam ale wiem co się siostrze sprawdziło a co nie
Nakupowała dużo zbędnych rzeczy bo tak już mają rodzice, że myślą że wszystko się przyda i jest przecież takie ładne, że ciężko się oprzeć a łóżeczko miała od nas, drewniane stare-odnowili i było super
nie nie, ja pisałam, że nie przepadam za drewnianym :P
Już pisałysmy o tym kiedyś Ja miałam 2 turystyczne, teraz jest jedno bo w de córa ma dorosłe łóżeczko od 3 tyg

Edytowane przez Leine
Czas edycji: 2013-12-02 o 14:09
Leine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 13:13   #2595
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ishka Pokaż wiadomość
Vioris- no my właśnie stosowaliśmy tę metodę i pewnie bedziemy stosować ją i w przyszłośći jeśli nic innego nie wymyślimy bo chemii napewno brać nie będe...My z mężem jesteśmy zgrani i od 7 lat razem i jakoś dajemy rade: ) a stosowaliśmy tą metodę przez 1 rok jako zabezpieczenie a drugi rok mielismy nadzieje że będzie wpadka-niespodzianka a tu nic heh myślelismy że przyjdzie drugi bobo łatwiej tym bardziej że młodego zrobiliśmy w 1 cyklu starań
Może i faktycznie jakieś rezultaty są ale ja bym tak nie chciała, kurde nie na tym polega seks żeby przerywać... nie nie no i poza tym nie jest to żadna metoda. Jak ktoś planuje dzieci to może się tak bawić ale jak ktoś ma już 2-3 i wie, że więcej nie chce mieć to w życiu bym się nie pisała na to
Już lepiej wykresy robić, przez tyle czasu to już będzie opanowane do perfekcji i ten tydzień co jest płodny po prostu nie współżyć i już. Zakładając, że się nie chce brać tabletek anty i stosować gumek.

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

Cytat:
nie nie, ja pisałam, że nie przepadam za drewnianym :P
Już pisałysmy o tym kiedyś Ja miałam 2 turystyczne, teraz jest jedno bo w de córa ma dorosłe łóżeczko od 3 tyg
Ja wiem ale napisałam to w kontekście tego co Jul napisała, że ona lubi i ja też lubię i jestem za drewnianym

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-02, 13:26   #2596
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:

super gratuluję wszystko jest ok nei stresuj się bo tylko sobie pogorszysz sprawę
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 13:29   #2597
cowie
Zakorzenienie

Cytat:

Przestawiałam go z pokoju do pokoju, w zależności gdzie byłam i córa w nim była długo. Mogę polecić. Można ustawiać samo bujanie, sam dźwięk lub to i to na ileś tam min, już nie pamiętam dokładnie ile to było Moja córa była bujana i w wózku przez babcię i na rączkach bujana zasypiała u mnie odkąd zaczęła siadać bo nie potrafiła sama zasnąć- nie przywykła jakoś, z czasem przeszło samo i tyle. Okres ząbkowania zrobił co swoje, jak wyszły zęby to wszystko się unormowało a teraz zasypia po mleku lub ja albo tż z nią leży w łózku 5-10 min jak nawołuje nas.
Wbrew pozorom usypianie na rękach nie była to dla mnie udręka bo nie karmiłam piersią a wieczorne usypianie zajmowało mi maximum 10-15 min na rękach oczywiście wygodnie leżąc i były to chwile 'tylko dla nas' chwile czułosci Ten okres trwał ze 3-4 miesiące.

Są pewne 'etapy' rozwoju dziecka przez które trzeba przejść. Wątpię, że 2 miesięczne dziecko się 'przyzwyczai'

Ja tam mam jakiś gen uzależniania się od bujania I jeśli przekażę go dziecku, to wolę się tym nie udupić

18.05.2015
Leoś
Stary 2013-12-02, 13:30   #2598
debraM
Wtajemniczenie

Cytat:
U mnie było widać ponad 13mm pęcherzyk, pisałam przecież a w 16dc miałam owu tak jak gin przewidziała.
No to już chyba przodujący A w drugim jajniku jakie miałaś?
endo chyba nie będzie, bo dalej mam @

3190g, 55cm
Stary 2013-12-02, 13:35   #2599
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
No to już chyba przodujący A w drugim jajniku jakie miałaś?
endo chyba nie będzie, bo dalej mam @
w drugim miał ponad 9mm z tego co pamiętam no i prawdopodobnie owu była z lewego jajnika gin powiedziała że ok 2mm przyrasta na dobe więc by się zgadzało a endometrium miałam bodajże 3,9mm.
Stary 2013-12-02, 13:39   #2600
debraM
Wtajemniczenie

Odnośnie bujaczków to też bym wybrała coś takiego jak Jull właśnie z tego samego powodu co ona, bo się rozkłada na płasko. Bratowa męża cały czas (jak nie jest w łóżeczku, wózku) ma dziecko w takim czymś jak fotelik samochodowy, a ja czytałam, że taka pół zgięta pozycja jest niezdrowa dla kręgosłupa i bioderek niemowlaka, a jej starsza córa, która też tak kwitła w tym foteliku właśnie ma z tym problemy, więc albo na płasko albo wcale

3190g, 55cm
Stary 2013-12-02, 13:49   #2601
Juliette25
Zakorzenienie

Cytat:
Odnośnie bujaczków to też bym wybrała coś takiego jak Jull właśnie z tego samego powodu co ona, bo się rozkłada na płasko. Bratowa męża cały czas (jak nie jest w łóżeczku, wózku) ma dziecko w takim czymś jak fotelik samochodowy, a ja czytałam, że taka pół zgięta pozycja jest niezdrowa dla kręgosłupa i bioderek niemowlaka, a jej starsza córa, która też tak kwitła w tym foteliku właśnie ma z tym problemy, więc albo na płasko albo wcale
To samo więc mam na myśli.
Już zamówiony, więc i tak już po fakcie. Zresztą, decyzji i tak bym nie zmieniła ;D
Stary 2013-12-02, 13:54   #2602
cowie
Zakorzenienie

Cytat:

My to mamy tak małe mieszkanie, że taki bujaczek i tak by tylko zagracał jak wsadzę dziecko do łóżeczka to i tak będę je miała cały czas na oku No, poza łazienką

18.05.2015
Leoś
Stary 2013-12-02, 13:54   #2603
Karoloo
<3 <3 <3

Urobiłam małża wigilię spędzamy u moich rodziców

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Karoloo jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-02, 14:07   #2604
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
My to mamy tak małe mieszkanie, że taki bujaczek i tak by tylko zagracał jak wsadzę dziecko do łóżeczka to i tak będę je miała cały czas na oku No, poza łazienką
No tak przecież z łóżeczka nie wypadnie a w takim bujaku to też długo leżeć nie będzie, no może jak będzie takie malutkie ale potem to z dziećmi różnie jest no i tyle sprzętów porozstawiać też bym nie miała gdzie

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

Cytat:
Nie ugadniesz moja kuzynka też trzymała w foteliku samochodowym a dziecko nie ma żadnych problemów jest dużo rzeczy które mogą zaszkodzić ale nie muszą i każdy się inaczej zapatruje
Stary 2013-12-02, 14:19   #2605
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
No tak przecież z łóżeczka nie wypadnie a w takim bujaku to też długo leżeć nie będzie, no może jak będzie takie malutkie ale potem to z dziećmi różnie jest no i tyle sprzętów porozstawiać też bym nie miała gdzie

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

Nie ugadniesz moja kuzynka też trzymała w foteliku samochodowym a dziecko nie ma żadnych problemów jest dużo rzeczy które mogą zaszkodzić ale nie muszą i każdy się inaczej zapatruje
Ja czytałam, że dziecko może leżeć w foteliku przez 1h potem trzeba je wyjąć ale przez tą 1h może sobie spokojnie leżeć dlatego na zakupy jak najbardziej a na spacer bym się nie zdecydowała.

Niespodzianka 21.10.2021r.
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 14:44   #2606
debraM
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja i tak bym nie mogła mieć czegoś takiego, bo ten bujaczek zyskałby czterech dodatkowych lokatorów w postaci moich psów Już wiem, że to by było ich ulubione miejsce do spania
Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość
Ja czytałam, że dziecko może leżeć w foteliku przez 1h potem trzeba je wyjąć ale przez tą 1h może sobie spokojnie leżeć dlatego na zakupy jak najbardziej a na spacer bym się nie zdecydowała.
No tak. Nic się nie stanie jak dziecko leży tylko w razie potrzeby, ale nie powinno to być na stałe.

3190g, 55cm
Stary 2013-12-02, 14:54   #2607
vioris
Zakorzenienie

Wróciłam od lekarza
Zrobił mi usg, wyszło że jajniki mam ładne i czyste Ani śladu po tych ostatnich torbielkach. Nie mam też żadnej większej torbieli w tych okolicach. Zrobił mi cytologię i przepisał coś na stan zapalny. Do tego dostałam Cyclogynon na wyregulowanie cyklu. Mam brać do końca stycznia i na początku lutego przyjść. Wtedy powtórzymy badanie tż-ta i wyśle mnie na badanie drożności jajowodów. Nie chciał mi na razie dawać żadnych hormonów i nie dał mi skierowania na badania hormonalne. W sumie nie wiem czemu. Ale na razie powiedział, że źle nie jest i mamy szansę na fasolkę No chyba, że po cc mam zrosty na jajowodch, bo to często się podobno zdarza właśnie po cc. Mam nadzieję, że nie i że jednak jak pójdę do niego w lutym to już będzie fasolka
Stary 2013-12-02, 15:26   #2608
Kamel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Karoloo Pokaż wiadomość
Lea_ny super wiadomość

Kamel teraz już mogę oficjalnie pogratulować
Chyba mogę już przyjąć gratulację , choć z pełnym spokojem przyjmę je w czwartek po wizycie u gin, mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze.

Cytat:
Napisane przez Lea_ny Pokaż wiadomość
Na razie bez stymulacji - teraz trzeba ostrożnie, no bo ta torbiel to po CLO się pojawiła Ale lekarz powiedział, że jak naturalnie nie będą rosły pęcherzyki, to za jakiś czas wrócimy do stymulacji (no chyba, że mi zamkną od nowego roku tę poradnię niepłodności - wtedy nie wiem co dalej, bo pewnie ciężko będzie znaleźć tak szybko coś nowego na NFZ ).
Lea_ny Mam nadzieję, że u Ciebie się wszystko pozytywnie rozwiąże i będziesz szybciutko mamą
Cytat:
Napisane przez wik_and_ola Pokaż wiadomość

No to piękna beta i jeszcze raz gratulacje!!!

Cytat:

A co do bujaczków to w życiu bym nie kupiła, chyba, że nie włączałabym bujania, bo potem masakra, dziecko samo nie uśnie.
Mój mały był od początku nauczony, że jest odkładany do łóżeczka i sam zasypia, żadnego noszenia, bujania itd.
Jak ktoś do nas przychodził to się nie mógł nadziwić, że dziecko nie dość, że siedzi cichutko i grzecznie sie bawi w łóżeczku jak są np goście, a potem kiedy ma ochpotę samo sie kładzie i zasypia
U teściowej jak zostawał to tez wszyscy byli w szoku, że sam zasypia i nie trzeba bujać

11.12.2013
16.08.2013
Synuś- 2011
Córeczka- 2015

Killer 1x
Stary 2013-12-02, 15:28   #2609
Kamel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SzA10 Pokaż wiadomość
Kamel bardzo się cieszę !! Oficjalne gratulacje ))

Cytat:
No to super Teraz po tabletkach może będzie łatwiej

To teraz już przyjmuj nasze gratulacje
Gratuluję Ci Kochana Jak reakcja męża?

Leine, ale mnie rozbawiłaś na ovuf No mogłoby być to fuuuj

Mąż nie wie, nikt nie wie
Jak Bóg da to rozice i M dostaną zdjęcie usg na prezent po Wigilii tak jak to było z synkiem 3 lata temu, bo zaszłam w tym samym miesiącu i w tym samym mam termin:jupi : (tzn jak przyszłam na forum pierwszy raz to to był ostatni termin w którym chciałam rodzić poraz drugi, upały, bardzo spuchnięte nogi-mam problem z krążeniem, ale jak widać wszystko jesteśmy w stanie znieść aby tylko się udało i było zdrowe)
Z synkiem M wiedział, a rodzice dostali usg w prezencie, teraz jak będzie dobrze to wszyscy na raz a co!
Ale M podejrzewa, muszę coś pościemniać, że szukam terminu na badanie nasienia

Cytat:
Poczekaj do czwartku, nie czytaj tyle w necie bo to co pisze często odbiega od rzeczywistości... po co się zadręczać.
Do czwartku nic się nie stanie.

Gratuluję jeszcze raz.

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

Masz rację z tym bujaniem rodzice często chcą dla dzieci mieć wszystko a dziecko bardzo się przyzwyczaja a jak się mu potem próbuje to odebrać to jest tragedia.
Lepiej nie przesadzać.
dziękuję.
A jeśli chodzi o łóżeczka to też jestem w 100% za drewnianym, bo mam 2 turystyczne: 1 drogie baaardzo, drugie za 150zł i drewniane.
I mój wybór dla dziecka na codzień to drewniane
A turystyczne na wyjazdy i u moich rodziców 1 a 2 na działce, czasem u teściowej

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
super gratuluję wszystko jest ok nei stresuj się bo tylko sobie pogorszysz sprawę
dziękuję
Cytat:
Napisane przez Karoloo Pokaż wiadomość
Urobiłam małża wigilię spędzamy u moich rodziców
Fajnie, że się dogadaliście

---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ----------

Chyba znowu mi zgubiło kilka cytowań, pamiętam, że jeszcze pisałam coś do Vioris, że trzymam kciuki aby wszystko było już ok

11.12.2013
16.08.2013
Synuś- 2011
Córeczka- 2015

Killer 1x
Stary 2013-12-02, 15:28   #2610
Juliette25
Zakorzenienie

Widzę, że dyskusja trwa na temat leżaczków. Ten, który kupiłam ma możliwość 'wyłączenia' bujaka, czyli nie musi się dziecko bujać jak leży.
Zawsze taki chciałam dla dziecka

My już po obiedzie.
Zagrałabym w kalambury - Leine gdzie jesteś?

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości