Umysł i ciało będzie radosne kiedy 8 kg mniej będzie na wiosnę :) - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-01, 19:12   #511
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Dot.: Umysł i ciało będzie radosne kiedy 8 kg mniej będzie na wiosnę :)

Dzięki Dziewczyny nie ma to jak się komuś pochwalić

Właśnie skończyłam ćwiczyć. 570 podskoków na skakance, 15 minut cardio z Mel B, 90 przysiadów i 60 brzuszków. Teraz spadam na Master Chefa - jak myślicie - kto wygra?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

Mój Narzeczony stwierdził, że chyba kogoś mam, bo wszędzie chodzę z telefonem

d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 19:43   #512
babeczki
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BuryKotZPiwnicy Pokaż wiadomość
No ja z 5 dni też muszę poczekać Ja jak się odchudzam to od ważenia się jestem uzależniona
Babeczki W dzień Twoich rocznic ja obchodzę swoje urodziny - 19.06
to tak jak ja najchętniej co 20 minut bym stawała i sprawdzała czy może już jest mniej
tak ? o to i dla Ciebie miły dzień moja jedna koleżanka też ma wtedy urodziny

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;43971607]
Właśnie skończyłam ćwiczyć. 570 podskoków na skakance, 15 minut cardio z Mel B, 90 przysiadów i 60 brzuszków.
Mój Narzeczony stwierdził, że chyba kogoś mam, bo wszędzie chodzę z telefonem
.[/QUOTE]
brawo! ja dziś zapakowałam orbitreka do bagażnika i jutro go zawożę do miasta w którym studiuję będzie codziennie ostry wycisk na inne ćwiczenia nigdy nie mogę się zmotywować a orbitreka uwielbiam to będzie mi łatwiej
hehehe ja jak z TŻ wchodzę do siebie do domu albo do niego to pierwsze co biorę komputer i czytam co napisałyście to się śmieję, że zamiast rzucić się na niego to ja na komputer

babeczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 19:44   #513
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez babeczki Pokaż wiadomość
to tak jak ja najchętniej co 20 minut bym stawała i sprawdzała czy może już jest mniej
tak ? o to i dla Ciebie miły dzień moja jedna koleżanka też ma wtedy urodziny
Ja kiedyś tak miałam, że ważyłam się codziennie i tylko się wkurzałam, jak raz było mniej a na 2 dzień więcej. Dopiero tym razem sobie wytłumaczyłam, że z dnia na dzień ważenie nie będzie miarodajne i w sumie ważę się 2 razy w tygodniu. Zawsze w niedzielę i czasami w czwartek (tak z ciekawości - nie umiem się powstrzymać)

d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 19:48   #514
babeczki
Zakorzenienie

nie wiem czego poprzedni post dodał się 2 razy :P

Edytowane przez babeczki
Czas edycji: 2013-12-01 o 19:50 Powód: podwojny post
Stary 2013-12-01, 20:11   #515
Karolinek1987
Zakorzenienie

haha mój ma to samo-dziś mi mówił, że nic nie robię tylko odświeżam to forum i że się uzależniłam
Karolinek1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 20:51   #516
paula689
Rozeznanie

GG do paula689 Send a message via Skype™ to paula689

Cytat:
Gratulacje ! Ja mam @, więc zważę się dopiero za parę dni. Chociaż pewnie nie wytrzymam.

Ja mam tak samo. Chyba bym była z siebie zadowolona dopiero wtedy, gdybym nic nie jadła. Ale ja osobiście straszę się tym, że jak będę jadła mniej niż 1000 kcal to mi jeszcze bardziej z cycków zejdzie

U mnie dziś:
11:00 płatki Nestle Frutina z mlekiem 2 %, kawa z mlekiem
14:30: rolada ze schabu z ogórkiem kiszonym, kiełbaską, odrobiną sera żółtego, trochę sałatki warzywnej ze słoika.
15-18: 1 pralinka z marcepanem , mandarynka, pomarańcza.

Za chwilę zabieram się za przygotowywanie chili con carne. Zamierzam zrobić kilka porcji: jedna będzie na dzisiaj, a resztę zamrozić. Wczoraj zrobiłam tak z kurczakiem ze szpinakiem

Jeśli wieczorem będę głodna to zjem jeszcze twarożek z jogurtem naturalnym i mandarynką
A ja dziś zrobiłam sobie...frytki
Ale od jutra już będę grzeczna, z ćwiczeniami dalej kiepsko. A chili con corne bym zjadła, raz we Wiedniu to jadłam i pamiętam, że bardzo mi smakowało. Możesz podać przepis z jakiego korzystasz??

Zapuszczam włosy
35-40-45-50-55-60-65
paula689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 21:00   #517
BuryKotZPiwnicy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paula689 Pokaż wiadomość
Ale od jutra już będę grzeczna, z ćwiczeniami dalej kiepsko. A chili con corne bym zjadła, raz we Wiedniu to jadłam i pamiętam, że bardzo mi smakowało. Możesz podać przepis z jakiego korzystasz??
za frytki

Ja przepis wzięłam z tej strony: http://www.domowykucharz.com/chili-con-carne/
Tylko zamiast świeżej papryczki użyłam suszonej przyprawy Mi bardzo smakowało

U mnie póki co zgodnie z planem. Od jutra zamierzam wziąć się do ćwiczeń. Na 9 idę na siłownię Zamierzam potruchtać trochę na bieżni
Na dziś: (około)
kcal: 1200
B: 93
T: 41
W: 120
Bł: 24

64,9 ... 64,0 ...58,0

Edytowane przez BuryKotZPiwnicy
Czas edycji: 2013-12-01 o 21:02
BuryKotZPiwnicy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 22:39   #518
Nerieed
Raczkowanie

Hej laski
Naspamowałyście znowu, a ja nie mam nawet czasu tego przeczytać. Dietowo u mnie tragedia, ale obiecuję poprawę od jutra, najpóźniej od wtorku, bo jutro też jestem zalatana, pewnie będę musiała zjeść coś na mieście, a wiadomo jak to wygląda .
Nerieed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 23:06   #519
babeczki
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nerieed Pokaż wiadomość
Hej laski
Naspamowałyście znowu, a ja nie mam nawet czasu tego przeczytać. Dietowo u mnie tragedia, ale obiecuję poprawę od jutra, najpóźniej od wtorku, bo jutro też jestem zalatana, pewnie będę musiała zjeść coś na mieście, a wiadomo jak to wygląda .
tęsknie za jedzeniem na mieście trochę Ci zazdroszczę

Stary 2013-12-02, 05:47   #520
Konto usunięte

Ja ostatnio z mamą jadłam na mieście. W takiej knajpie, gdzie nakładasz sobie co chcesz i później Ci to ważą. I jadłam pyszną, zawiniętą ze szpinakiem pierś z kurczaka, do tego zapiekankę z warzyw na parze, buraczki i rybę w warzywach w sosie pomidorowym no i barszcz ukraiński. Mniam!

Stary 2013-12-02, 10:34   #521
Karolinek1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paula689 Pokaż wiadomość
jakie frytki, co to się stało? oj nie ładnie

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Cytat:
za frytki

U mnie póki co zgodnie z planem. Od jutra zamierzam wziąć się do ćwiczeń. Na 9 idę na siłownię Zamierzam potruchtać trochę na bieżni
zainspirowałaś mnie-w czwartek robię chilli

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Nerieed Pokaż wiadomość
Hej laski
jak czasu nie ma to ciężko dietę trzymać to fakt, ja też biegam jak głupia co drugi dzień, jedynym wyjściem jest znaleźć czas wcześniej dzień albo dwa-zaplanować i przygotować na zapas

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

oj ja też tęsknie-najbardziej za lodami z McDonalda albo w deka smaku uwielbiam ser camembert zapiekany z dżemem żurawinowym-kocha, to po prostu
u Was też słońce dziś zachęca do trzymania dietki?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-02, 12:06   #522
babeczki
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karolinek1987 Pokaż wiadomość
u Was też słońce dziś zachęca do trzymania dietki?
mnie zachęca
mam dziś 2 dzień @ a tak chciałabym się zważyć :P widzę po sobie, że schudłam mam mniej tłuszczyku na brzuchu, boczkach brzuch to praktycznie jest ładny i płaski tylko jeszcze trochę ćwiczeń by się przydało :P ale udało się przywiozłam dziś orbitreka do studenckiego mieszkania teraz już tylko się mobilizować do ćwiczeń jestem w szoku, mój TŻ wyjął z bagażnika orbitreka (ciężkie cholerstwo ) i zaniósł da pierwsze piętro do domu JEDNA ręką ćwiczy od jakiegoś czasu, ma już naprawde fajnie zbudowane ręcę, ale nie wiedziałam, że jest aż tak silny zaimponował mi dziś mocno

Stary 2013-12-02, 12:22   #523
Karolinek1987
Zakorzenienie

Cytat:
mnie zachęca
mam dziś 2 dzień @ a tak chciałabym się zważyć :P widzę po sobie, że schudłam mam mniej tłuszczyku na brzuchu, boczkach brzuch to praktycznie jest ładny i płaski tylko jeszcze trochę ćwiczeń by się przydało :P ale udało się przywiozłam dziś orbitreka do studenckiego mieszkania teraz już tylko się mobilizować do ćwiczeń jestem w szoku, mój TŻ wyjął z bagażnika orbitreka (ciężkie cholerstwo ) i zaniósł da pierwsze piętro do domu JEDNA ręką ćwiczy od jakiegoś czasu, ma już naprawde fajnie zbudowane ręcę, ale nie wiedziałam, że jest aż tak silny zaimponował mi dziś mocno
no nie ma to jak silne, męskie ramie-zwłaszcza jak jest pomocne to teraz będziesz śmigać na całego

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

Cytat:
za frytki

Kocie Bury powiedz mi coś, bo widzę, że też obliczas węgle, białka i tłuszcze.. ja mam z tym problem bo zawsze prawie codziennie przekraczam białka-powinnam ok 50g a na ogół mam około 70g, czy Ty się tego normalnie pilnujesz czy raczej jeśli chodzi o białko jesz więcej-białko w sumie w diecie odchudzającej jest bardzo ważne... sama nie wiem
Stary 2013-12-02, 12:26   #524
babeczki
Zakorzenienie

Cytat:
no nie ma to jak silne, męskie ramie-zwłaszcza jak jest pomocne to teraz będziesz śmigać na całego
hihi nooo nie ide dziś na zajęcia robię sobie wolne i robię maraton po sklepach w poszukiwaniu inspiracji na obiad dietetyczny mam ochotę na jakieś spaghetti albo lasagne albo jakiegoś kebaba i tak myślę czy sobie nie kupić tortilli jak napcham do środka warzywka (sałatka, pomidorek, cebulka, papryczka) i do tego kawałki kurczaka smażonego na teflonie bez tłuszczu i polane sosem czosnkowym zrobionym z jogurtu naturalnego z czosnkiem i ziołami, to myślę, że będzie przepyszne a kaloryczna będzie tortilla, to jak zjem jedną w formie obiadu to chyba nie umrę jak myślicie?
jeszcze bardziej mam ochotę na spaghetti właśnie ale jak zrobie z mieska i gotowego sosu to za dietetycznie nie będzie a jeszcze jak zrobie z tego sosu ze słoika to albo zjem caly np w formie 2 obiadów, albo się zepsuję, więc pewnie musiałabym jeść 2 dni po dużej porcji... a to mi się nie widzi :P

Stary 2013-12-02, 12:54   #525
Karolinek1987
Zakorzenienie

Cytat:
hihi nooo nie ide dziś na zajęcia robię sobie wolne i robię maraton po sklepach w poszukiwaniu inspiracji na obiad dietetyczny mam ochotę na jakieś spaghetti albo lasagne albo jakiegoś kebaba i tak myślę czy sobie nie kupić tortilli jak napcham do środka warzywka (sałatka, pomidorek, cebulka, papryczka) i do tego kawałki kurczaka smażonego na teflonie bez tłuszczu i polane sosem czosnkowym zrobionym z jogurtu naturalnego z czosnkiem i ziołami, to myślę, że będzie przepyszne a kaloryczna będzie tortilla, to jak zjem jedną w formie obiadu to chyba nie umrę jak myślicie?
jeszcze bardziej mam ochotę na spaghetti właśnie ale jak zrobie z mieska i gotowego sosu to za dietetycznie nie będzie a jeszcze jak zrobie z tego sosu ze słoika to albo zjem caly np w formie 2 obiadów, albo się zepsuję, więc pewnie musiałabym jeść 2 dni po dużej porcji... a to mi się nie widzi :P
ja myślę, że co wchodzę na forum to znajduje nowe inspiracje posiłkowe-normalnieustalacie mi menu na cały tydzień-taka tortilla to jest extra pomysł-napewno od niej nie umrzesz(nie umrzemy)
a jak masz ochotę na spaghetti to zrób z makaronu pełnoziarnistego,mięska z kurczaka i sos zrób sama ze świeżych pomidorów
ja dziś jem-właśnie wcinam krem z dyni zrobiłam na trzy dni, więc muszę zamrozić-mój tata jak widzi jak zawaliłam zamrażalnik zawsze się złości, że nie ma gdzie powkładać normalnego jedzenia bo cały jest pełny brokółów, warzyw, owoców i zupek fit

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-02, 12:57   #526
Konto usunięte

Babeczki co do tortilli to ja bym poszukała na pewno pełnoziarnistej - więcej błonnika, a co do spaghetti to jest też makaron pełnoziarnisty długi właśnie i ja jakiś czas temu zrobiłam tak: zmiksowałam pomidory z puszki z czosnkiem i cebulką, do tego podsmażyłam mięso mielone z piersi z kurczaka i zrobiłam to sobie jako sos do spaghetti. Przyprawiłam tylko delikatem czerwonym i papryką ostrą, bo nie miałam akurat nic innego.

Stary 2013-12-02, 13:07   #527
babeczki
Zakorzenienie

Cytat:
ja myślę, że co wchodzę na forum to znajduje nowe inspiracje posiłkowe-normalnieustalacie mi menu na cały tydzień-taka tortilla to jest extra pomysł-napewno od niej nie umrzesz(nie umrzemy)
a jak masz ochotę na spaghetti to zrób z makaronu pełnoziarnistego,mięska z kurczaka i sos zrób sama ze świeżych pomidorów
może faktycznie dziś zrobię tak ?
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;43980317]Babeczki co do tortilli to ja bym poszukała na pewno pełnoziarnistej - więcej błonnika, a co do spaghetti to jest też makaron pełnoziarnisty długi właśnie i ja jakiś czas temu zrobiłam tak: zmiksowałam pomidory z puszki z czosnkiem i cebulką, do tego podsmażyłam mięso mielone z piersi z kurczaka i zrobiłam to sobie jako sos do spaghetti. Przyprawiłam tylko delikatem czerwonym i papryką ostrą, bo nie miałam akurat nic innego.
[/QUOTE]
tak właśnie chcę poszukać pełnoziarnistej torlilli ale co do makaronu na spaghetti, to czytałam, że lepszy od pełnoziarnistego jest z mąki durum, już tu o tym pisałam parę stron wcześniej bo pełnoziarnisty jest mniej kaloryczny niż taki normalny ale dalej mniej zdrowy i bardziej tuczący niż z durum, już mam takie kluseczki z mąki durum kupione i na spagetti i zwykle świderki i na lasagne a co do sosu faktycznie dziewczyny, może zrobię sama? wyjdzie zdrowiej, dietetyczniej i ilość taka jaką potrzebuję a nie dużo więcej :P

Stary 2013-12-02, 13:14   #528
Karolinek1987
Zakorzenienie

Cytat:
może faktycznie dziś zrobię tak ?

tak właśnie chcę poszukać pełnoziarnistej torlilli ale co do makaronu na spaghetti, to czytałam, że lepszy od pełnoziarnistego jest z mąki durum, już tu o tym pisałam parę stron wcześniej bo pełnoziarnisty jest mniej kaloryczny niż taki normalny ale dalej mniej zdrowy i bardziej tuczący niż z durum, już mam takie kluseczki z mąki durum kupione i na spagetti i zwykle świderki i na lasagne a co do sosu faktycznie dziewczyny, może zrobię sama? wyjdzie zdrowiej, dietetyczniej i ilość taka jaką potrzebuję a nie dużo więcej :P
Babeczki masz rację, ta mąka durum to jest chyba to samo co semolina? i w tych makaronach z semoliny zazwyczaj nie ma jajek.. ale ostatnio kupowałm właśnie takie cannelloni i zdziwiłam się bo wartości miało prawie takie same jak zwykły-dziwne
Stary 2013-12-02, 13:18   #529
BuryKotZPiwnicy
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

Kocie Bury powiedz mi coś, bo widzę, że też obliczas węgle, białka i tłuszcze.. ja mam z tym problem bo zawsze prawie codziennie przekraczam białka-powinnam ok 50g a na ogół mam około 70g, czy Ty się tego normalnie pilnujesz czy raczej jeśli chodzi o białko jesz więcej-białko w sumie w diecie odchudzającej jest bardzo ważne... sama nie wiem
Szczerze to ja się jakoś białkiem nie przejmuję. Mi wyszło, że powinnam go jeść około 50 g. Wczoraj np. wyszło mi 90... PRawie dwa razy więcej... ale wolę to przekroczyć niż tłuszcz albo węgle. Poza tym co kalkulator to inaczej liczy. Tak jak już kiedyś pisałam, mi w jednym wyszło, że mam jeść prawie 100 g białka, 45 tłuszczu i 130 węgli...
Więc ogólnie pilnuje, że nie było więcej niż 50 g tłuszczu i około 200 węgli.

Cytat:
ale mi smaka narobiłaś

Cytat:
ja dziś jem-właśnie wcinam krem z dyni zrobiłam na trzy dni, więc muszę zamrozić-mój tata jak widzi jak zawaliłam zamrażalnik zawsze się złości, że nie ma gdzie powkładać normalnego jedzenia bo cały jest pełny brokółów, warzyw, owoców i zupek fit
Ja bardzo lubię zupę krem z cukinii albo z marchewki i selera . Ale zdarza mi się po prostu wziąć wszystkie warzywa jakie mam pod ręką, ugotować w bulionie i zmiksować. Wrzucić troszkę ziaren, gotowanego kurczaka, albo kilka świderków/rurek makaronu pełnoziarnistego.

Za mną godzinka ćwiczeń stepper, hula-hop i trochę z mel b. W końcu się zmobilizowałam.

Dziś u mnie w menu:
10: bułka pełnoziarnista z dynią, jajko na miękko, plaster szynki, pół papryki
13: mandarynka
15. fasolka po bretońsku
18. placuszki z serka homo, jajka i otrębów z łyżeczką dżemu
20. pół grapefruita, pół pomarańcza, z chudy twarożek z łyżką jogurtu naturalnego.

64,9 ... 64,0 ...58,0

Stary 2013-12-02, 13:36   #530
babeczki
Zakorzenienie

Cytat:
18. placuszki z serka homo, jajka i otrębów z łyżeczką dżemu
można przepis ? dużo tego wychodzi ?:P oby nie

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

Cytat:
Babeczki masz rację, ta mąka durum to jest chyba to samo co semolina? i w tych makaronach z semoliny zazwyczaj nie ma jajek.. ale ostatnio kupowałm właśnie takie cannelloni i zdziwiłam się bo wartości miało prawie takie same jak zwykły-dziwne
tak, mąka durum to semolina i takie makarony powinno się kupować w ich składzie nigdy nie ma jajek, jest tylko mąka i woda powinno się je gotować na al dente , tak zeby zostal chociaz maly punkcik bialego nieugotowanego makaronu, minutke albo 2 krócej niż producent podaje na opakowaniu , wtedy mniej organizm przyswaja te węgle które w nim są zawarte i mniej odkłada się w biodrach :P

Stary 2013-12-02, 14:02   #531
BuryKotZPiwnicy
Zakorzenienie

Cytat:
można przepis ? dużo tego wychodzi ?:P oby nie

Porcja na dwie osoby:
2 jajka
200 g. serka
4 -5 łyżki otrębów

Żółtko, otręby i serek wymieszać ze sobą. Białka ubić na pianę i dodać je żółtkowej masy. Smażyć na patelni, o ile to możliwe bez tłuszczu, albo tak mini-mini
Ja jeszcze dodam siemię lniane, żeby było zdrowiej

Heh. Moja mama odchudza się razem ze mną, także mam w domu kompana do odchudzania

64,9 ... 64,0 ...58,0

Stary 2013-12-02, 14:26   #532
syklamen
Zakorzenienie

Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)

Cześć dziewczyny!

Nie było mnie tu cały weekend i musiałam sporo nadrabiać, tyle napisałyście.

U mnie jak to zwykle przy weekendzie bywa dieta została trochę naruszona. Napiszę tylko, że mój Tż zrobił pyszne lasagne....reszty domyślcie się same.

Ale nawet nie mam za bardzo wyrzutów sumienia, bo widzę, że tłuszczyk mi się spala głównie od siłowni. Waga stoi w miejscu, ostatnio pokazała 59,5 kg.

Jutro będzie ostry wycisk na bieżni, bo miałam przerwę od ćwiczeń z powodu @.

Na dodatek u mnie się zrobił trochę intensywniejszy okres na studiach więc nauka no i pisanie pracy.

O tym, co będę jadła w święta też myślałam i oczywiście nie mam zamiaru sobie odmawiać różnych pyszności, tylko po prostu zjem małe porcje.

A do słodyczy mnie nie ciągnie. Już nie pamiętam kiedy miałam w ustach coś z czekoladą np. .
Stary 2013-12-02, 14:35   #533
babeczki
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez syklamen Pokaż wiadomość
A do słodyczy mnie nie ciągnie. Już nie pamiętam kiedy miałam w ustach coś z czekoladą np. .
:d jaa tak samo zawsze na diecie najgorsze dla mnie było wytrwać bez słodyczy :P a teraz? :P radze sobie bez nich świetnie :P czaaaaasem mam ochotę na czekoladę jak ją zobaczę , ale sobie mówie w środku, że mi to nie potrzebne i przechodzi więc tym razem jakoś wyjątkowo mi się udaje bez słodyczy :P od czasu kiedy zaczelam sie odchudzać czyli 17.11 jedyny cukier z jakim miałam styczność (oczywiscie takim poza cukrami np w owocach :P ) to przez te ponad 2 tygodnie wypiłam 3 kawy a w każdej jedna łyżeczka cukru :P czyli łącznie 3 łyżeczki cukru

REKLAMA
Stary 2013-12-02, 15:04   #534
BuryKotZPiwnicy
Zakorzenienie

Mnie przestało do słodkiego ciągnąć, jak zaczęłam jadać grejfruty Dziś też mam połówkę w planach. Też już od dawna nie słodzę herbaty i kawy, a soki i napoje owocowe wydają mi się na maxa przesłodzone.

Tak myślę, że zamiast łyżeczki dżemu dam sobie na te pancakes połowę startego jabłka i posypię cynamonem.

Dziewczyny, a używacie jakichś słodzików ? Myślę czy nie kupić jakiejś Stevii, żeby słodzić takie drobne wypieki jak te placki.

64,9 ... 64,0 ...58,0

Stary 2013-12-02, 15:13   #535
babeczki
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, a używacie jakichś słodzików ? Myślę czy nie kupić jakiejś Stevii, żeby słodzić takie drobne wypieki jak te placki.
ja słodzików nie używam, bo nie robie żadnych ciastek ani dietetycznych ani żadnych tutaj :P mieszkam sama, więc nawet jak zrobie dietetyczne to wiem, że zjem sama więc nie wychodzi tego mało jeśli chodzi o kcal :P
herbaty nie słodzę od chyba juz 10 lat ale kawy nie dam rady wypić bez chociaż pół łyżeczki cukru :P ale piję ją raz na parę dni, więc chyba mi bardzo nie przeszkadza na R

Stary 2013-12-02, 15:45   #536
Konto usunięte

Ja też nie używam nic takiego... Kawy i herbaty też nie słodzę, także nie potrzeba mi słodzików co do słodyczy ogólnie to walczę z tym, ale czasem się skuszę na kostkę czekolady ostatnio przesłodzony wydawał mi się nawet serek homogenizowany waniliowy z biedronki... Masakra

Stary 2013-12-02, 15:51   #537
syklamen
Zakorzenienie

Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)

Cytat:
Też już od dawna nie słodzę herbaty i kawy, a soki i napoje owocowe wydają mi się na maxa przesłodzone.
Ja już pisałam chyba o tym, że niedawno jak wypiłam ze dwa łyki soku żurawinowego (który niby powinien być jednak kwaśniejszy, bo taka natura tych owoców), okropnie się zasłodziłam. A kiedyś piłam soki i napoje i nie czułam, że to takie słodkie, jak to jest?

REKLAMA
Stary 2013-12-02, 16:59   #538
babeczki
Zakorzenienie

Cytat:
Porcja na dwie osoby:
2 jajka
200 g. serka
4 -5 łyżki otrębów

Żółtko, otręby i serek wymieszać ze sobą. Białka ubić na pianę i dodać je żółtkowej masy. Smażyć na patelni, o ile to możliwe bez tłuszczu, albo tak mini-mini
Ja jeszcze dodam siemię lniane, żeby było zdrowiej
no poszłam do sklepu i kupiłam wszystko na placuszki
jajka, serek i weszłam w regały z otrębami i przeżyłam szok
otręby żytnie, pszenne, owsiane, owsiane z wysoką zawartością biała, jakieś granulowane i weź tu kup te co trzeba jak się nie znasz
nie mam pojęcia czy dobrze trafiłam, ale wzięłam owsiane co wy na to?:P

Stary 2013-12-02, 17:10   #539
Karolinek1987
Zakorzenienie

ja też głupieje na widok otrębów i nigdy nie wiem które wziąć
ja używam stewii jak np robię jakiś dietetico placek albo galaretkę, no niestety ma charakterystyczny smak, który nie każdemu będzie odpowiadał
natrafiłam dziś na przepis na sernik wysokobiałkowy-z serka wiejskiego chyba go zrobię sobie na święta
Stary 2013-12-02, 17:24   #540
BuryKotZPiwnicy
Zakorzenienie

Cytat:
no poszłam do sklepu i kupiłam wszystko na placuszki
jajka, serek i weszłam w regały z otrębami i przeżyłam szok
otręby żytnie, pszenne, owsiane, owsiane z wysoką zawartością biała, jakieś granulowane i weź tu kup te co trzeba jak się nie znasz
nie mam pojęcia czy dobrze trafiłam, ale wzięłam owsiane co wy na to?:P
Gdzieś czytałam, że najzdrowsze są żytnie, ale mi najbardziej smakują owsiane

Polecam do placków jakiś słodki owoc i robić je powoli pod przykryciem, żeby się nie spiekł za bardzo.

64,9 ... 64,0 ...58,0

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości