Dziwna sytuacja z byłym chłopakiem - co robić? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-12-02, 10:21   #1
f a l l e n c o r e
Przyczajenie

Dziwna sytuacja z byłym chłopakiem - co robić?

Chcę poznać Wasze opinie na temat tej sytuacji.

Nie ma sensu opisywać mojego eksa, naszego związku, który 4 lata temu się zakończył. Powiem tylko, że była to moja pierwsza miłość i bardzo mi na tym człowieku zależało, jakkolwiek źle by się nie zachowywał.
Po rozstaniu z nim, spotykaliśmy się jeszcze 3 lata. Dlaczego?
Bo mieliśmy wszystkich wspólnych znajomych, przyjaciół, dlatego nie było wyjścia, spotykaliśmy się na każdej imprezie, na każdym spotkaniu mimo tego, że nie do końca było to dla mnie dobre. Byłam obecna przy tym, jak opowiadał o swoich imprezowych podbojach, byłam obecna jak wulgarnie zachowywał się w towarzystwie naszych kumpli. Jednak mimo wszystko, zawsze przez te 3 lata, odpowiadał mi wprost na pytanie, że kocha tylko mnie i gdy byliśmy sami, okazywał to za każdym razem. Nie, nie spałam z nim przy każdej możliwej okazji, nie zaciągał mnie do łóżka. Po prostu był. Wiele razem przeszliśmy, już nawet jako "przyjaciele" (nienawidzę tego słowa, w tym że miejscu...)
pomagaliśmy sobie w różnych codziennych sytuacjach...

Do rzeczy.

Jak można wywnioskować z tego wpisu, było mi bardzo ciężko być jego zapasowym kołem-przyjaciółką, bo z jednej strony zależało mu na naszym kontakcie, a z drugiej strony byłam raniona raz po raz i wiele razy bardzo ciężko to się dla mnie kończyło.
Od roku jestem z moim obecnym chłopakiem, który jest zupełnym przeciwieństwem tego eksa. Jesteśmy szczęśliwi, a ja odżyłam. W końcu się uśmiechałam, byłam chwilami szczęśliwa, jestem w zdrowej, dojrzałej relacji, która jak dotychczas jest stabilna.

Więc w czym tkwi problem?

Odkąd jestem z moim obecnym chłopakiem, stwierdziłam że to koniec. Koniec z eksem, z pisaniem, z umawianiem się "na dziko", z zadawaniem sobie niepotrzebnego bólu i nadziei. Nie pisałam do niego, aż on znalazł sobie w końcu stałą dziewczynę, pierwszą taką na dłużej, po mnie. Jest moim zupełnym przeciwieństwem wizualnym. Byłam obserwatorką z boku, ale widziałam, że byli razem na wakacjach, spędzali razem wszystkie uroczystości, byli na koncertach a przede wszystkim, cała moja tablica jest zaspamowana jego mdlącymi już cukierkowymi wyznaniami jak to "Kocha swoją najśliczniejszą kobietę" ale patrzyłam na to sceptycznie, nie czułam bólu, bo skupiłam się na obecnym chłopaku, który jest wspaniałym człowiekiem i nie potrzebuje tablicy facebooka, po to, by wyznać światu jaka ja jestem dla niego ważna.

Mój eks od momentu w którym postanowiłam się absolutnie do niego nie odzywać (od początku roku 2013) 2 razy proponował mi spotkanie, 1 raz imprezę, zdarzało mu się komentować moje posty z pytaniami " A co się stało, że (...)? "A co się wydarzyło, że (...)?" gdzie kompletnie go ignorowałam, a na propozycje spotkań zdawkowo odpowiadałam że mam inne plany. Nie zaczynałam sama rozmów.
I powiem szczerze, że to było dla mnie bardzo pomocne. Zajęłam się sobą, swoim domem,pasjami, TŻ, wszystko było w porządku...
Aż do wczoraj, bo znów się odezwał po 7 miesiącach a ja rozpoczęłam z nim rozmowę, pisaliśmy normalnie i bardzo dużo zadawał mi pytań, bardzo dużo wypytywał, starałam się prowadzić luźną rozmowę... która,
była po prostu dobra! Naprawdę, uśmiechałam się do monitora, był dla mnie miły i sympatyczny. Jako, że prywatnie zajmuje się zdjęciami, poinformował mnie również, że niedługo zamówi u mnie zdjęcia, tylko musi porozmawiać ze swoją, bo to miał być prezent dla niej, i już zrobiło mi się mniej fajnie.
Chyba uświadomił sobie, że ja już kompletnie o nim zapomniałam, kompletnie pogodziłam się z tym, że już nigdy do mnie nie wróci i ma mnie za zwykłą kumpele, dla której zrobienie "takiego prezentu" będzie drobnostką, kiedy nie będzie. Nie chcę im/jej robić tych zdjęć, bo nie czuję się jeszcze gotowa. Ich widok, razem mógł by dać mi sporo przykrości, nie dałabym rady robić im tych zdjęć. Chcę porozmawiać jeszcze raz z eksem, i się odwołać, tylko boje się że jak on usłyszy, że "nie jestem jeszcze gotowa" to całkowicie zerwie te znajomość, a przyznam, że nie chcę tego.
Dodam jeszcze, że mój eks pisał ze mną bardzo wulganie, w sensie, używał dużo przekleństw, zwróciłam mu uwagę, ale nie przestał. Nigdy taki w stosunku do mnie nie był, ale tym dał mi do zrozumienia że jestem dla niego "starym kumplem" dlatego chyba odważył się zapytać o te zdjęcia.

Co myślicie o tej sytuacji?
Dziękuję tym, którzy do końca dotrwali czytając wątek.
f a l l e n c o r e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-02, 10:33   #2
bret
Przyczajenie

Dot.: Dziwna sytuacja z byłym chłopakiem - co robić?

A nie chcesz się zerwać całkiem tej znajomości? Tyle przykrości Ci sprawił a Ty wciąż o nim?
bret jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-02, 10:40   #3
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez f a l l e n c o r e Pokaż wiadomość
Chcę poznać Wasze opinie na temat tej sytuacji.

Nie ma sensu opisywać mojego eksa, naszego związku, który 4 lata temu się zakończył. Powiem tylko, że była to moja pierwsza miłość i bardzo mi na tym człowieku zależało, jakkolwiek źle by się nie zachowywał.
Po rozstaniu z nim, spotykaliśmy się jeszcze 3 lata. Dlaczego?
Bo mieliśmy wszystkich wspólnych znajomych, przyjaciół, dlatego nie było wyjścia, spotykaliśmy się na każdej imprezie, na każdym spotkaniu mimo tego, że nie do końca było to dla mnie dobre. Byłam obecna przy tym, jak opowiadał o swoich imprezowych podbojach, byłam obecna jak wulgarnie zachowywał się w towarzystwie naszych kumpli. Jednak mimo wszystko, zawsze przez te 3 lata, odpowiadał mi wprost na pytanie, że kocha tylko mnie i gdy byliśmy sami, okazywał to za każdym razem. Nie, nie spałam z nim przy każdej możliwej okazji, nie zaciągał mnie do łóżka. Po prostu był. Wiele razem przeszliśmy, już nawet jako "przyjaciele" (nienawidzę tego słowa, w tym że miejscu...)
pomagaliśmy sobie w różnych codziennych sytuacjach...

Do rzeczy.

Jak można wywnioskować z tego wpisu, było mi bardzo ciężko być jego zapasowym kołem-przyjaciółką, bo z jednej strony zależało mu na naszym kontakcie, a z drugiej strony byłam raniona raz po raz i wiele razy bardzo ciężko to się dla mnie kończyło.
Od roku jestem z moim obecnym chłopakiem, który jest zupełnym przeciwieństwem tego eksa. Jesteśmy szczęśliwi, a ja odżyłam. W końcu się uśmiechałam, byłam chwilami szczęśliwa, jestem w zdrowej, dojrzałej relacji, która jak dotychczas jest stabilna.

Więc w czym tkwi problem?

Odkąd jestem z moim obecnym chłopakiem, stwierdziłam że to koniec. Koniec z eksem, z pisaniem, z umawianiem się "na dziko", z zadawaniem sobie niepotrzebnego bólu i nadziei. Nie pisałam do niego, aż on znalazł sobie w końcu stałą dziewczynę, pierwszą taką na dłużej, po mnie. Jest moim zupełnym przeciwieństwem wizualnym. Byłam obserwatorką z boku, ale widziałam, że byli razem na wakacjach, spędzali razem wszystkie uroczystości, byli na koncertach a przede wszystkim, cała moja tablica jest zaspamowana jego mdlącymi już cukierkowymi wyznaniami jak to "Kocha swoją najśliczniejszą kobietę" ale patrzyłam na to sceptycznie, nie czułam bólu, bo skupiłam się na obecnym chłopaku, który jest wspaniałym człowiekiem i nie potrzebuje tablicy facebooka, po to, by wyznać światu jaka ja jestem dla niego ważna.

Mój eks od momentu w którym postanowiłam się absolutnie do niego nie odzywać (od początku roku 2013) 2 razy proponował mi spotkanie, 1 raz imprezę, zdarzało mu się komentować moje posty z pytaniami " A co się stało, że (...)? "A co się wydarzyło, że (...)?" gdzie kompletnie go ignorowałam, a na propozycje spotkań zdawkowo odpowiadałam że mam inne plany. Nie zaczynałam sama rozmów.
I powiem szczerze, że to było dla mnie bardzo pomocne. Zajęłam się sobą, swoim domem,pasjami, TŻ, wszystko było w porządku...
Aż do wczoraj, bo znów się odezwał po 7 miesiącach a ja rozpoczęłam z nim rozmowę, pisaliśmy normalnie i bardzo dużo zadawał mi pytań, bardzo dużo wypytywał, starałam się prowadzić luźną rozmowę... która,
była po prostu dobra! Naprawdę, uśmiechałam się do monitora, był dla mnie miły i sympatyczny. Jako, że prywatnie zajmuje się zdjęciami, poinformował mnie również, że niedługo zamówi u mnie zdjęcia, tylko musi porozmawiać ze swoją, bo to miał być prezent dla niej, i już zrobiło mi się mniej fajnie.
Chyba uświadomił sobie, że ja już kompletnie o nim zapomniałam, kompletnie pogodziłam się z tym, że już nigdy do mnie nie wróci i ma mnie za zwykłą kumpele, dla której zrobienie "takiego prezentu" będzie drobnostką, kiedy nie będzie. Nie chcę im/jej robić tych zdjęć, bo nie czuję się jeszcze gotowa. Ich widok, razem mógł by dać mi sporo przykrości, nie dałabym rady robić im tych zdjęć. Chcę porozmawiać jeszcze raz z eksem, i się odwołać, tylko boje się że jak on usłyszy, że "nie jestem jeszcze gotowa" to całkowicie zerwie te znajomość, a przyznam, że nie chcę tego.
Dodam jeszcze, że mój eks pisał ze mną bardzo wulganie, w sensie, używał dużo przekleństw, zwróciłam mu uwagę, ale nie przestał. Nigdy taki w stosunku do mnie nie był, ale tym dał mi do zrozumienia że jestem dla niego "starym kumplem" dlatego chyba odważył się zapytać o te zdjęcia.

Co myślicie o tej sytuacji?
Dziękuję tym, którzy do końca dotrwali czytając wątek.
Dorośnij. Serio. Komplikujesz sobie życie tylko i wyłącznie na własne życzenie. I nie jesteś w porządku wobec obecnego faceta (no chyba, że wie o całej sytuacji).
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-02, 10:52   #4
f a l l e n c o r e
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Dorośnij. Serio. Komplikujesz sobie życie tylko i wyłącznie na własne życzenie. I nie jesteś w porządku wobec obecnego faceta (no chyba, że wie o całej sytuacji).

Wie od samego początku o całej sytuacji z każdym szczegółem. Nie zabronił mi kontaktu z byłym. Kontakt i rozmawianie z byłymi to nie zdrada i nie zbrodnia, także z moim TŻ nie mamy z tego powodu jakiś kłótni.
f a l l e n c o r e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-02, 13:02   #5
knot
Raczkowanie

Dla mnie to jest proste jak drut. ty o nim zapomniałaś, masz nowego, on obecnie w stałym związku. Poprosił Cie o zdjęcia i tyle. Nie szukaj 2-go dna, bo go nie ma. Był miły, bo zależy mu na zdjęciach. Nie wiem, o co Ci chodzi? Jakby wyznał Ci miłość przy tych zdjęciach - to by było ok? bo nie rozumiem problemu. Spotykaliście się 3 lata jako kumple i było ok, a teraz nie jest? On może patrzeć na Twojego faceta, a Ty nie akceptujesz, że on jest szczęśliwy? Jesteś zazdrosna? Chcesz, żeby do Ciebie wrócił? Jeśli nie to wyluzuj i daj sobie spokój z takimi przemyśleniami. A ze zdjęć sie wykręć, powiedz, że nie masz czasu i tyle.
knot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-02, 13:35   #6
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez f a l l e n c o r e Pokaż wiadomość
Wie od samego początku o całej sytuacji z każdym szczegółem. Nie zabronił mi kontaktu z byłym. Kontakt i rozmawianie z byłymi to nie zdrada i nie zbrodnia, także z moim TŻ nie mamy z tego powodu jakiś kłótni.
Ekscytowanie się rozmową z ex (bo rozmowa była fajna, wow ), zakładanie o tym wątków na forum i te rozkminy, które są Twoim udziałem, to jest jednak coś więcej (dużo więcej), niż zwykła rozmowa. Drżysz, że zerwie kontakt, tak jakby to nagle był Twój best friend. A nie jest. Więc czemu tak się tego boisz? Najwidoczniej z jakichś uczuć do niego się jednak nie wyleczyłaś tak do końca, coś niezdrowego wywołują te niby niewinne rozmowy z nim. I wątpię czy o tym aspekcie sprawy Twój TŻ wie.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-02, 15:03   #7
madzia0007
Zadomowienie

Kompletnie nie rozumiem o co ci tak naprawdę chodzi. Nie chcesz kontaktu z byłym, teraz masz i nie chcesz go stracić, jestes z innym a jednocześnie szalejesz z zazdrości o obecna dziewczynę byłego. Zachowujesz sie jak dziecko. Pisał do ciebie jak do kumpla a jak miał pisać? Nie będziecie już razem, pogodz sie z tym w końcu. Rozstaliscie sie 4 lata temu, jesteś z kimś w związku i ciagle jesteś zazdrosna o tego byłego? Masakra, współczuje obecnemu facetowi. Żadnej sesji im nie musisz robić, powiedz ze jednak nie masz czasu. Po co ci na dobra sprawę kontakt z tym facetem? Przecież widzisz ze nie wychodzi ci to na dobre, on idzie do przodu, już ma nowa dziewczynę i są szczęśliwi a ty ciagle cofasz sie do tylu i żyjesz tym co było, daj sobie spokój,

Edytowane przez madzia0007
Czas edycji: 2013-12-02 o 15:05
madzia0007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-02, 18:53   #8
MalaWredna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madzia0007 Pokaż wiadomość
. Po co ci na dobra sprawę kontakt z tym facetem? Przecież widzisz ze nie wychodzi ci to na dobre, on idzie do przodu, już ma nowa dziewczynę i są szczęśliwi a ty ciagle cofasz sie do tylu i żyjesz tym co było, daj sobie spokój,
Podejrzewam że autorka jeszcze nie do końca się wyleczyła z związku. Gdzieś przeczytałam, że można być pewnym 'odkochania' się, kiedy patrząc na byłego z nową dziewczyną nie ma się ukłucia w sercu. A Autorka chyba takowe ma.

Dostać bana za brutalną prawdę, to jak dostać w pysk za dobry uczynek dla lepszej reszty ludzkości
MalaWredna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-02, 19:11   #9
JanePanzram
Zakorzenienie

przykro ci się zrobiło, bo kiedyś był tępą dzidą, ale adorował cie - a teraz nadal z niego tępa dzida, ale przestał cie adorować i na dodatek wyskoczył jak filip z konopi z pytaniem o zdjęcia z jego podrywką

powiem tak: a daj sobie pani spokój
wręcz dobrze się stało, że dostałaś kubeł zimnej wody na łeb, bo może wreszcie ambicja ci sie obudzi i przestaniesz wyczekiwać zainteresowania ze strony byle kogo, żeby tylko było

co do zdjęć: nie pisz do niego; jak się odezwie, to napisz, że nie masz obecnie czasu i "musicie się zgadać"
raz, drugi napisze z prośbą, a w końcu odpuści - i temat zakończony

Edytowane przez JanePanzram
Czas edycji: 2013-12-02 o 19:15
JanePanzram jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości