Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-02, 14:10   #4171
agunia4ever
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3

Hej laseczki
Witam się po weekendzie. Dużo nie naskrobałyście to nawet nadrobiłam.

Cały weekend jeździłam po marketach budowlanych bo zaczynamy remont i nie miałam czasu wejść na wizaż nawet Ale dzięki temu dzisiaj byłam mega szczęśliwa, że idę do pracy to wreszcie trochę posiedzę

Co do prezentów ja mojej siostrzenicy rok temu (wtedy 2,5-letniej) kupiłam wspominaną tablicę dwustronną (z jednej można magnesy przyczepiać bądź kartki i farbami malować, z drugiej kredą malować) i powiem Wam że to był hicior. Do tej pory często z niej korzysta.
Jeśli chodzi o garnuszek na klocuszek to też miała i długo się nim bawiła, a mało jest zabawek którymi się bawiła (bo przecież nie ma nic tak fajnego jak pilot czy telefon)

Ja się obkupiłam witaminkami w gemini Jest femibion na promocji, ale z datą do końca stycznia.

Impossible is nothing

I ślubuję Ci... Szczęśliwa żona od 9.11.2013r.

I kocham Cię ponad wszystko... Szczęśliwa mama od 06.04.2014r.

Sławcio
agunia4ever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 14:12   #4172
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
No to teraz mój brzusio i waga + 7kg.. 26tydz 2 dni..
Super brzusio

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość

Nie wiem czy któraś z Was robi już zapasy pampersowe, ale chyba świetna promocja - 44 grosze za pieluszkę, promocja ważna do końca grudnia
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...4&d=1385980111 (zdjęcie ukradziona z innego wątku)
Mój tż zobaczył tą promocję ale Ja się zastanawiam czy nie kupić mniejszej paczki na próbę w razie alergii

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Czy sól fizjologiczna naprawdę jest potrzebna?
I jeszcze się zastanawiam nad wodą morską do nosa? chyba te rzeczy dokupię później

kończe te zakupy po już przeszło 250 zł mam ( nic dziwnego same witaminy i katarek dają mi juz ponad 100zl)
Ja sól kupię bo jest do przemywania oczu potrzebna wode morską też się wstrzymam

Weszłam dzisiaj do 2 lumpków i nie mam tego talentu co Wy. Nic nie znalazłam

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 14:14   #4173
monkaa321
Zakorzenienie

a przypomnijcie mi dlaczego lepsze są takie termometry od zwykłego elektronicznego "pod pachę"? Bo powiedziałam tż że trzeba kupić, a jak sie mnie zapytał dlaczego to zamilkłam i stwierdziłam że nie pamiętam ale powiedziałam że na wizażu tak dziewczyny piszą więc tak ma być
my mamy taki co całkiem szybko mierzy temp
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 14:24   #4174
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Ja znowuż wkurzona na tą aptekę jestem
co znowu zmalowali

bebe lej na to sikiem prostym, sie przejmowac bedziesz

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 14:27   #4175
Castia
Wtajemniczenie

dziewczyny kliknęła któraś z was jakiś laktator?
nie mam pojęcia jaki wziąć...
przy córce mialam taki najtanszy gruszkowy ale go wyrzuciłam.
na elektryczny mnie nie stać - coś recznego byście poleciły?
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 14:28   #4176
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Weszłam dzisiaj do 2 lumpków i nie mam tego talentu co Wy. Nic nie znalazłam
To chyba nie kwestia talentu tylko odnalezienia dobrego lumpka. Ja dzisiaj bylam w 5 roznych a obkupilam sie w tym co zawsze - w pozostalych bylo albo drogo albo szmaty...

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
a przypomnijcie mi dlaczego lepsze są takie termometry od zwykłego elektronicznego "pod pachę"? Bo powiedziałam tż że trzeba kupić, a jak sie mnie zapytał dlaczego to zamilkłam i stwierdziłam że nie pamiętam ale powiedziałam że na wizażu tak dziewczyny piszą więc tak ma być
my mamy taki co całkiem szybko mierzy temp
Bo ponoc niemowlakowi sie mierzy temperature w tylku
Stary 2013-12-02, 14:35   #4177
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
Avent isis, ja go mam jest ok

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ----------

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Znam ten bol - nie gniewaj sie dlugo

juz mi przeszło nie żywię długo urazy
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 14:38   #4178
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Ktoś oglądał dziś Modę na sukces ??
Ależ te porody są proste, już się nie boję Po prostu Bridget się położyła, krzyknęła "rodzę" jej facet odebrał poród trwało to jakieś 10 sekund, dziecko wyszło, nikt nie przecinał pępowiny, okrył dziecko kocykiem, zaczął krzyczeć "to chłopiec" i potem je ściskali i się całowali...zastanawiałam się czy będą się jeszcze kochać z tego szczęścia
Stary 2013-12-02, 14:38   #4179
Ela87
Zakorzenienie

No właśnie a'propo mierzenia.
Mama mi powiedziała, że wszystkim nam zawsze mierzyła pod pachą temperaturę. Powiedziała, że przy nas nie miała problemu, bo nas wtedy te 5 minut nosiła, lulała żebyśmy wytrzymali, ale ja i tak kupię ten na podczerwień.

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
co znowu zmalowali
Wyskoczył mi błąd podczas zatwierdzania zamówienia i nie mam w ogóle danych do wysyłki. Dzwoniłam, kazali dane podesłać meilem, a oni zmienią w zamówieniu. Na razie nie zmienili, a ja nie zapłacę jak nie zmienią. Najwyżej zadzwonię i poproszę o całkowite anulowanie zamówienia.

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 14:43   #4180
ag9
Zadomowienie

Mam takie pytanie do dziewczyn będących na zwolnieniu - czy wypłaty za pierwszy miesiąc zwolnienia dostałyście niższe czy wyższe niż zwykle? Bo mnie się wydało że powinna być wyższa, a nic mi się na koncie nie zgadza :/
Stary 2013-12-02, 14:49   #4181
Castia
Wtajemniczenie

ag9 ja dostaję wiecej niż dostawałam ale nie mam pojęcia jak to liczą.
no ale nie wnikam

bebe dzięki

---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
Ależ te porody są proste, już się nie boję Po prostu Bridget się położyła, krzyknęła "rodzę" jej facet odebrał poród trwało to jakieś 10 sekund, dziecko wyszło, nikt nie przecinał pępowiny, okrył dziecko kocykiem, zaczął krzyczeć "to chłopiec" i potem je ściskali i się całowali...zastanawiałam się czy będą się jeszcze kochać z tego szczęścia
hahaha
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 14:51   #4182
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Mam takie pytanie do dziewczyn będących na zwolnieniu - czy wypłaty za pierwszy miesiąc zwolnienia dostałyście niższe czy wyższe niż zwykle? Bo mnie się wydało że powinna być wyższa, a nic mi się na koncie nie zgadza :/
ja wypłatę dostaję na koniec miesiąca a byłam na L4 od 13go i już dostałam wypłatę o ok 1/8 wyższą niż normalnie. Nie wiem z czego to wynika.
Stary 2013-12-02, 14:54   #4183
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość

Cytat:
Pierwszą na L4 jeszcze od pracodawcy dostałam wyższą. Na L4 jestem od 20 września, a 1 października dostałam już powiekszoną wypłatę(w oswiacie wynagrodzenie jest zawsze 1 danego miesiąca, tak jakby z góry).

Generalnie nie rozumiem do konca tych zasad wypłacania wynagrodzenia L4 w ciaży.
Zus zaczął mi wypłacać pensje po 11 listopada-nie wiem dlaczego tak późno, dawno już minęły te 33 dni na zwolnieniu kiedy to płaci pracodawca.
Nigdy nie dostaje pieniędzy w całości, zapewne dlatego, że wypłacają po dostarczonym L4, teraz np. miałam wystawione na tydzień od mojej gin, a potem na miesiac ze szpitala i dostałam mega śmieszny przelew chyba za te 7 dni zwolnienia. Teraz czekam na kolejny za ten miesiąc.
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 14:56   #4184
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
Przyznam szczerze ze mnie takie teksty troche denerwuja - fajnie ze Ty chociaz utrzesz wszystkim nosa dziewczynka
Bo ja caly czas slysze, ze pieknie wygladam ale przeciez dlatego ze to chlopak - no kurcze, to nie mozna po prostu ladnie wygladac w ciazy?
O, a mnie jak denerwują, zwykle w wydaniu mojej siostry. Uważa się za ekspertkę od porodów i wychowania dzieci, bo urodziła troje. Wczoraj też skrytykowała mój pęd do szykowania wyprawki, bo ona nic nie kupowała poza wózkiem a jak urodziła, to mama dopiero wtedy jej kupiła ciuszki dla dziecka A dla mnie pomijając aspekt praktyczny to jest wielka frajda takie zakupy dla Maluszka

Cytat:
Wiedziałam, że mam wygraną w kieszeni Bardzo dobrze, że się myli, mnie takie coś wkurza

Pewnie budka z wózka stała na środku strychu, ale wiesz, ciążowe nie widzą za dobrze
Pewnie, że dobrze
kiedyś przypomniało mi się, jak Paulina radom pisała, ze jej lekarz się pomylił na usg i pomyślałam, ze gdyby mój tez się pomylił, to byłabym bardzo zła... nie dlatego, że nie chciałabym chłopca ale dlatego, że nie miałabym okazji utrzeć nosa Przemądrzałęj Wróżce

Wkurza mnie to tym bardziej, bo od początku mówiłam, ze nie chcemy wiedzieć, chcemy niespodziankę przy porodzie, a ta zamiast zamknąć buzię (nawet gdyby jej podejrzenia byłyby uzasadnione) to klepie o tym za KAŻDYM RAZEM jak mnie widzi.
Dla to mnie to czysta złośliwość bo co prawda teraz już wiem, ale przecież ona wypowiadając te swoje przesądne ciążowe brednie nie wie, że ja znam płeć dziecka, tylko myśli, że nie znam i nie chcę znać, a mimo to ciągle "wróży" psując ta domniemaną niespodziankę

Cytat:
Napisane przez Karolcia2401 Pokaż wiadomość
ja ostatnio usłyszałam: "tak ładnie wyglądasz, że jakoś nie możliwe jest to że macie mieć córkę. Pewnie lekarz się pomylił"
Nic tylko zbrzydnąć żeby w końcu uwierzyli, że nic nam nie dynda między nogami
Odpowiadaj wtedy tak: "Masz rację, przecież naukowo dowiedziono, że proroctwa wieloródek dotyczące przepowiadania płci mają o wiele wyższa skuteczność niż lekarze operujący fachowym sprzętem ultrasonograficznym" Myślę, że to powinno zamknąć buzię takim prorokom

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
A myślicie, ze body z krótkim rękawem na zimę się przyda. Bo kol. była w Tesco i dzwoni ze kupiła mi dwa 5-ciopaki body po20zł tyle że jeden na 9miesięcy a drugi 18 miesiecy ale to wypada na zimę
A z wyprawkowych rzeczy jeszcze ani sztuki u mnie..

No to teraz mój brzusio i waga + 7kg.. 26tydz 2 dni..
Body się przyda, świetnie trzyma pampersa na swoim miejscu, a na krótkie rękaw nałożysz dziecku bluzę lub sweterek, a na nóżki spodenki lub rajstopki i niech pomyka

Brzusio ładny waga waga też ładna. Chciałabym mieć tylko 7 kilo na plusie w 26 tygodniu

Cytat:
No na pewno lekarz sie pomylil - przeciez zabobony nigdy sie nie myla
dokładnie

Zaś w kwestii wózka dziwna podejrzana sprawa. Jest gondola, stelarz wózka i stelarz siedziska spacerówki razem spakowane. Brakuje budki, materiału naciąganego na siedzisko i okrycia na nóżki. Pewnie są gdzieś spakowane osobno... cytując Z.Wodeckiego jest gdzieś lecz nie wiadomo gdzie
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 15:07   #4185
teQiba
Moderator

Cytat:
Dziewczyny mają wyższe - wiem stąd że ja dostałam kolejny raz (dużo!) niższą i już 2 miesiąc staram się to wyjaśnić

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
O, a mnie jak denerwują, zwykle w wydaniu mojej siostry. Uważa się za ekspertkę od porodów i wychowania dzieci, bo urodziła troje. Wczoraj też skrytykowała mój pęd do szykowania wyprawki, bo ona nic nie kupowała poza wózkiem a jak urodziła, to mama dopiero wtedy jej kupiła ciuszki dla dziecka A dla mnie pomijając aspekt praktyczny to jest wielka frajda takie zakupy dla Maluszka
Piąteczka - ja też mam w rodzinie taką "ekspertkę" od dzieci
Obyśmy im utarły nosa z naszymi maluchami
Stary 2013-12-02, 15:08   #4186
thidien
Rozeznanie

Cytat:
Jakie te podkłady na materac zamawiacie? Tzn. jak wielkie i jakiej firmy
ja mam podkłady na łóżko Seni 5szt. 90x60 [właśnie przyszła paka z blanca-baby dokupiłam do pościeli przybornik na łóżeczko - i babki tam są swietne, uprosiłam grzecznie, że gdyby miały skrawek chociaz metariału jeszcze, z którego mam od nich komplet pościeli, to biorę i choć tego wzoru nie ma już w sprzedaży, to jeszcze mi uszyły przybornik do paki dorzuciłam kilka rzeczy, m.in. te podkłady]
II kreski 1.12.2015

Edytowane przez thidien
Czas edycji: 2013-12-02 o 15:09
thidien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 15:20   #4187
ag9
Zadomowienie

Kurcze no to ja dostałam mniej niż zwykle Przydałaby się tu jakaś księgowa na wątku żeby to łopatologicznie wyjaśnić.
Stary 2013-12-02, 15:33   #4188
Ela87
Zakorzenienie

Co do wypłaty, to ja pierwszą od pracodawcy dostałam większą. Tzn wypłaty z ostatnich 12 miesięcy wahały mi się o jakieś 600zł. Dostałam o jakieś 4oozł więcej niż średnia. Z Zusu dostałam jeszcze stówkę więcej, więc nie wiem dlaczego Wy tak mało Zobaczę teraz mam nadzieję, że nie będę dostawała dużo mniej.
Tylko mi wypłaca pracodawca wypłatę Zusowską.
No i mam stawkę godzinową, więc może to też ma jakies znaczenie.

Cytat:
Pewnie, że dobrze
kiedyś przypomniało mi się, jak Paulina radom pisała, ze jej lekarz się pomylił na usg i pomyślałam, ze gdyby mój tez się pomylił, to byłabym bardzo zła... nie dlatego, że nie chciałabym chłopca ale dlatego, że nie miałabym okazji utrzeć nosa Przemądrzałęj Wróżce

Zaś w kwestii wózka dziwna podejrzana sprawa. Jest gondola, stelarz wózka i stelarz siedziska spacerówki razem spakowane. Brakuje budki, materiału naciąganego na siedzisko i okrycia na nóżki. Pewnie są gdzieś spakowane osobno... cytując Z.Wodeckiego jest gdzieś lecz nie wiadomo gdzie
Mnie tez denerwują proroctwa, ale na szczęście nikt nie prorokuje u mnie
Nie ważne, że czegoś brakuje, ważne, że będzie nowe

Stary 2013-12-02, 15:34   #4189
vivien39
Rozeznanie

Zus wypłaca za tyle dni na ile jest zwolnienie-suma summarum to powinno wyjsć tyle ile zarabia się przez miesiąć.Mi tak wychodzi. Za L4 płacą w ciągu 30 dni od momentu kiedy zwolnienie wpłynie do nich.

mamusia marcowa 2014
vivien39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 15:37   #4190
Ela87
Zakorzenienie

Ja się dużo dowiedziałam z tego linka

http://forum.infor.pl/topic/158193-w...%C4%85%C5%BCy/

Stary 2013-12-02, 15:58   #4191
ag9
Zadomowienie

Ja listopad dostałam na konto netto ok. 20% mniej niż średnia wypłata netto z ostatnich 12 miesięcy
Zwolnienie miałam od 4 listopada (1-3 jako dni wolne więc się nie liczą) ale mimo wszystko coś mi nie pasuje.
Stary 2013-12-02, 16:00   #4192
thidien
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
bo tez nie pije mleka, ani nie jem zadnych jogurtow
oglądałam niedawno program Bosackiej o mleku akurat i ona wypatrzyła, że w mleku nie ma wapnia... i faktycznie, dzisiaj zrobiliśmy rundkę po 3 marketach (lidl, intermarche, netto) i jedno się znalazło, które w składzie miało wapń

tylko nie wiem, może to taka oczywistość, że w składzie tego nie ujmują?

chociaż Bosacka też mówiła, że w takim sklepowym to tego wapnia albo wcale albo co kot napłakał

oczywiście najlepsze od krówki - więc zostaje mlekomat (ale wiadomo, drożej)

---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

Cytat:
bo sam termometr to 110
dzisiaj widzieliśmy dokładnie taki sam w netto, za 78zł
II kreski 1.12.2015
Stary 2013-12-02, 16:07   #4193
Ela87
Zakorzenienie

Byłam w netto w sobotę i u mnie na pewno nie było
W gazetce też nic nie widzę, chyba, że był wcześniej i zostało.

Stary 2013-12-02, 16:17   #4194
thidien
Rozeznanie

Cytat:
część "normalna" niższa, potem przyszła na koniec miesiąca część chorobowa

potem za cały następny miesiąc chorobowego wyższa niż zwykle

w ogóle to bardzo się cieszę, że jestem na zwolnieniu, bo w skzole bym nie wysiedziała 27 godzin bez uszczerbku na zdrowiu fizycznym i psychicznym, tylko... nadgodzin brak :P

a kasa jak wiecie same leeeeeeci :P

coś za coś

ale wolę jednak mniej $ i pewność, że mnie żaden maluch nie zbombarduje

z drugiej strony... ciągle mi przysyłają artykuły na stronę internetową do wrzucania - "bo nie ma kto inny" (nosz kurdę informatyków nie ma? ja się na tym nie znam i robię, to inni też by mogli :/ )
II kreski 1.12.2015
Stary 2013-12-02, 16:21   #4195
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Mój tż zobaczył tą promocję ale Ja się zastanawiam czy nie kupić mniejszej paczki na próbę w razie alergii

Ja sól kupię bo jest do przemywania oczu potrzebna wode morską też się wstrzymam
Myślę, że jak uczuli, to można sprzedać, gdzieś na tablicy czy coś. Ale sama się zastanawiam. Szkoda by było potem kupować drożej, bo potrzeba na teraz.
Ja też miałam kupować, ale u mnie na szkole rodzenia mówili tylko o przegotowanej wodzie do przemywanie wszystkiego na twarzy i w okolicach intymnych, ani słowa o soli fizjologicznej i teraz nie wiem.

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
ja biorę TT - 81 złotych w gemini, opinie na necie ma przyzwoite.

Cytat:
Odpowiadaj wtedy tak: "Masz rację, przecież naukowo dowiedziono, że proroctwa wieloródek dotyczące przepowiadania płci mają o wiele wyższa skuteczność niż lekarze operujący fachowym sprzętem ultrasonograficznym" Myślę, że to powinno zamknąć buzię takim prorokom
Już sobie wyobrażam minę adwersarza

Ja się dzisiaj wzięłam - wywaliłam wszystkie Ulkowe rzeczy z szafy i spisuję dokładnie co mam, ile i w jakim rozmiarze... Jestem na połowie i już nie mam sił Ale tak jak pisałam, mam niemal wszytsko. Chociaż zaskoczyło mnie kilka rzeczy - nie mam ani jednego body z krótkim rękawem mniejszego niż 68 jakimś cudem

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 16:46   #4196
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Ja nie kupię laktatora ręcznego bo ile bym osób nie pytała, mówią, że to męka go używać, muszę znaleźć niedrogi elektryczny.

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 16:50   #4197
czbasia
Zakorzenienie

A majtki poporodowe zamawiacie te jednorazowe czy te siateczkowe wielorazowe?? I ile sztuk?

---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ----------

Cytat:
JA mam wyższą o ok 300zł. A teoretycznie powinno sie wyliczyć średnia z ostatnich 12 miesięcy i to podstawa. Tylko tutaj z premiami jest różnie i chyba nie wlicza sie do pdstawy. ale pewności nie mam
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 16:51   #4198
teQiba
Moderator

Jaaaa - przez ten dzień darmowej dostawy postanowiłam dokupić "kilka" rzeczy i już mam 100zł w koszyku
Stary 2013-12-02, 17:04   #4199
cambria04
Rozeznanie

Witam się po przerwie
Niestety znów mam zaległości i nie nadrobiłam wszystkiego
U nas wszystko w porządku, właśnie jestem po wizycie, dostałam żelazo, zakupiłam jakiś BIOFER FOLIC, zobaczymy jak zadziała, zjadam też polecane tabletki burakowe o takim też zapachu niestety Może hemoglobina mi się poprawi

Jeszcze nie jestem na L4, dziś coś napomknęłam, ale wizyta w pośpiechu więc nie zdążyłam dopytać. Pan doktor (NFZ) jednakże nie wydawał się skory do wypisania zwolnienia, może oczekiwał jakieś gratyfikacji?
Jak to u was było?

Ktoś tu polecał książki do poczytania i przeczytałam DAWCĘ. Potem nie mogłam spać, bo śniły mi się przeszczepy serca

Jak wasze plany sylwestrowe? My właśnie zrezygnowałiśmy z sylewstra na sali, ale za to wybieramy się na wesele 4 stycznia. Mam nadzieję, że potańczę Tylko w co ja się zmieszczę?

Gratuluję oczywiście poznanych płci!
cambria04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 17:10   #4200
kate1623
Zadomowienie

Co do laktatorów to obiecano mi elektryczny pożyczyć więc czekam aż trafi w moje ręce

Coś miałam jeszcze zacytować, ale mi cytaty pouciekały

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości