Jesień się kończy, zima zaczyna, niech w naszych brzuszkach zamieszka dziecina -cz.9 - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-02, 15:31   #2611
Kamel
Wtajemniczenie

Dot.: Jesień się kończy, zima zaczyna, niech w naszych brzuszkach zamieszka dziecina

Cytat:
Napisane przez Juliette25 Pokaż wiadomość
Widzę, że dyskusja trwa na temat leżaczków. Ten, który kupiłam ma możliwość 'wyłączenia' bujaka, czyli nie musi się dziecko bujać jak leży.
Zawsze taki chciałam dla dziecka

My już po obiedzie.
Zagrałabym w kalambury - Leine gdzie jesteś?
Jak można nie używać bujania to ok, a ma np jakąś pozytywkę

Ps. Dziś jak szłam na betę to raz mnie wzięło na wymioty, od 3 dni w sumie coś czuję minimalnie, ale myślałam, że sobie wkręcam.
Od południa czuję wyraźne mdłości
Wiem jak to jest bo dość długo z synkiem miałam i błagałam, żeby się skończyły
Teraz zniosę wszystko byle było ok

11.12.2013
16.08.2013
Synuś- 2011
Córeczka- 2015

Killer 1x
Kamel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 15:41   #2612
Juliette25
Zakorzenienie

Dot.: Jesień się kończy, zima zaczyna, niech w naszych brzuszkach zamieszka dziecina

Aaaaa i jeszcze mam propozycję bo wiem, że tu są osoby, które grają nadal w The Sims.
Mam do sprzedania :

Czteropak The Sims 3 ( The sims 3, The sims 3 Wymarzone wakacje, The sims 3 Cztery Pory roku i The sims 3 Strudenckie życie) - całość za 220 zł.

Te dwie ostatnie płyty są nowiuśkie, raz tylko instalowane.
Wszystkie płyty w bardzo dobrym stanie.

Edytowane przez Juliette25
Czas edycji: 2013-12-02 o 15:46
Juliette25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 15:42   #2613
debraM
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vioris Pokaż wiadomość
Wróciłam od lekarza
Zrobił mi usg, wyszło że jajniki mam ładne i czyste Ani śladu po tych ostatnich torbielkach. Nie mam też żadnej większej torbieli w tych okolicach. Zrobił mi cytologię i przepisał coś na stan zapalny. Do tego dostałam Cyclogynon na wyregulowanie cyklu. Mam brać do końca stycznia i na początku lutego przyjść. Wtedy powtórzymy badanie tż-ta i wyśle mnie na badanie drożności jajowodów. Nie chciał mi na razie dawać żadnych hormonów i nie dał mi skierowania na badania hormonalne. W sumie nie wiem czemu. Ale na razie powiedział, że źle nie jest i mamy szansę na fasolkę No chyba, że po cc mam zrosty na jajowodch, bo to często się podobno zdarza właśnie po cc. Mam nadzieję, że nie i że jednak jak pójdę do niego w lutym to już będzie fasolka
Co Ty.. luty? Jeszcze w grudniu pójdziesz na wizytę z fasolką

Super, że torbiele znikły Jakie miałaś endometrium?

3190g, 55cm
debraM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 15:44   #2614
Juliette25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kamel Pokaż wiadomość
Jak można nie używać bujania to ok, a ma np jakąś pozytywkę

Ps. Dziś jak szłam na betę to raz mnie wzięło na wymioty, od 3 dni w sumie coś czuję minimalnie, ale myślałam, że sobie wkręcam.
Od południa czuję wyraźne mdłości
Wiem jak to jest bo dość długo z synkiem miałam i błagałam, żeby się skończyły
Teraz zniosę wszystko byle było ok
Tak, pozytywkę też ma
I mdłości Ci przejdą, ważne by z dzidzią było dobrze
Stary 2013-12-02, 15:51   #2615
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
Hej picze

Tempka wzrosła czekamy na finisz ale po pierwszym miesiącu kuracji nie liczę na cud. Najważniejsze, że tempka się unormowała

za nowy cykl dziewczyny
za ten Wasz cud
Cytat:
Napisane przez Karoloo Pokaż wiadomość
heeej
U mnie mały skoczek i liczę, ze jutro będzie owu (i jutro widzę się z małżem )

Cytat:
Napisane przez missbennet Pokaż wiadomość
Baw sie dobrze

A ja sama nie wiem co mam myslec... nie pamietam, zebym miala tak niskie tempki jak teraz... gora lodowa sie ze mnie robi

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
zimna baba z Ciebie

i znów kierat
Maż wychodzi do pracy, a ja uciekam przed TV
Może też pogram w kalambury
FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 15:54   #2616
Kamel
Wtajemniczenie

Ja też idę na razie bo zaraz po nas przyjedzie M.

11.12.2013
16.08.2013
Synuś- 2011
Córeczka- 2015

Killer 1x
Kamel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 15:55   #2617
Juliette25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
Może też pogram w kalambury
No, no Pograjmy, tylko jeszcze jedna osoba by się przydała.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-02, 16:20   #2618
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

Dzisiaj zamawiam z mężem łóżeczko + komodę.

http://allegro.pl/klups-safari-komod...722917937.html

oraz leżaczek - bujaczek
http://allegro.pl/tiny-love-lezaczek...722519742.html

No i marzy mi się ten komplet pościeli - kolor turkusowy
http://allegro.pl/ala-i-as-posciel-1...724958022.html
te meble już mi się marzyły przy Igusiu pamiętam mamy ten sam gust bo ten komplet pościeli w paski turkosowy też chciałam

Cytat:
Napisane przez Pacynka Pokaż wiadomość
One robią różne aparaty na zęby (np:.aparaty ruchome, stałe, płytki retencyjne, szyny, Clear Aligner).
Jest to praca wymagająca precyzji i skupienia. Ale zaczęło się dziać coś nie tak już przed ciążą. Spadła znacznie wydajność. W zasadzie to o połowę. Nie potrafiły wytłumaczyć dlaczego jak je pytałam. Później przyszła ciąża i ja nie mogłam już ich wspomagać jak się nie wyrabiały bo to jest szkodliwe dla dzidzi. Najgorsze były moje nerwy jak już byłam w ciąży a nie chciałam im mówić i pędziłam przez miasto ze spóźnionymi przez nich pracami żeby zdążyć na czas do gabinetu. Nerwy i nerwy miałam właściwie od początku ciąży. Potem musiałam już im powiedzieć i stwierdziły że się domyślały. zaczęły wykorzystywać moją niemoc do pracy i ze spóźnieniami było coraz gorzej. Lekarze współpracujący zaczęli (co nie dziwne) zwracać mi na te spóźnienia uwagę. Straciłam wtedy jednego kontrahenta. A teraz nie wiem jak będzie...
Widziałam tylko że one sobie nic z tego nie robią jak ich upominam.

przewertowałam od piątku i powiem Ci, że szokło mnie jak napisałaś o tych swoich pracownicach. Wyrzuciłabym na zbity pysk lub zrobiłabym im piekło za to co Cię spotkało.
Jeszcze raz bardzo mi przykro

Cytat:
Napisane przez agnieszkaK Pokaż wiadomość
hej
mnie też w weekend w sumie to nie było tu i raczej nie nadrobię, chciałam powiedzieć,że u mnie ok. Ale przez te ostsatnie "starania" w mojej głowie zaniedbałam pracę i zamierzam to nadrobić i "wolny" czas nie spędzać na nadrabianiu wizażu WYBACZCIE ale muszę się wziąć w garść.
Ja chyba temp będę mierzyć, bo lubię mój plan jest taki,żeby nie naciskać na męża, przypomnę mu tylko za dwa tyg w weekend,bo to powinna być owulka,a tak mogę mieć celibat.
W ogóle to wczoraj mu mówiłam,że przestaję się starać i,że w dupie to mam, to na mnie naskoczył, że trzeba sie starać póki się uda i takie tam, zobaczymy.to tylko gadanie, a potem przyjdzie co do czego, to sił nie będzie miał, więc, ja poprostu teraz zajmuję się pracą i sobą. zacznę ćwiczyć i takie różne. będę tu zaglądać,ale mniej, nie obraźcie się,ale muszę tak. będę rzecz jasna dziennie ale pewnie nie tak na bieżąco ze wszystkim, bo te nadrabianie dnia kupe czasu mi zajmowało.
tak więc miłego dnia.
rozumiemy tylko nas nie opuszczaj na stałe wpadaj choćby rzadko, ale masz bywać

Cytat:
Napisane przez Lea_ny Pokaż wiadomość
Ovuf uzupełnione

Dziewczyny, wielkie dzięki za kciuki! A więc, uwaga, uwaga: torbiel się wchłonęła!! Rany, tak się cieszę, że szok - o mało nie popłakałam się lekarzowi w gabinecie ze szczęścia
Teraz czekam na okres, który powinien pojawić się na dniach i możemy znowu się starać! Ciekawe tylko czy jajniki zaskoczą i w końcu pojawi się owulka?

A ile masz wzrostu? Ja też mam niedowagę i jedna pani endokrynolog powiedziała mi, że jak nie przytyję, to mało prawdopodobne, że zajdę w ciążę... wszystko fajnie, tylko, że ja od 2 lat próbuję przytyć, a waga stoi praktycznie w miejscu
supeeeeeeer wiedziałam, że będzie dobrze!!!! za dużo się już mordujesz, należał Ci się szybki powrót do starań, teraz tylko jeszcze fasolinka za jednym zamachem i będzie super

a co do wagi to ja przed ciążą miała 53kilo i 173cm i jak widać nie miało to wpływu. Znajoma też zaszła a ma 47kilo i 169 chyba

Cytat:
Beta 149,30 mIU/ml a progesteron 30,87 ng/ml.
Co o tym sądzicie? Badanie piątkowej bety 54,42 mlU/ml.
Z takim progesteronem chyba nie muszę brać jednak duphastonu?
A beta nie za mało urosła przez 72h od piątku?
A teraz sprawdziłam i progesteron mam jak na 10 tydzień! a mam 5
o jaaaa klask i: wiedziałam, że będzie dobrze!!!!!!!!!1

Cytat:
Napisane przez wik_and_ola Pokaż wiadomość
Przy pierwszym dzieciaczku też tak miałam, miałam podwójne łóżeczka: jedno u góry, na dole turystyczne, dwie maty do leżenia, itd. Zauważyłam, że w tej drugiej ciąży nie spinam się już tak bardzo, jakoś na lajcie do tego podchodzę, i to nie chodzi o żałowanie, po prostu przy pierwszym dziecku przekonałam się, że niektóre wydatki były w sumie niepotrzebne. A jak ten ma funkcję spania to super, nawet nie patrzałam, które tak mają..
dokładnie. Przy pierwszej w sumie też nie szalałam, bo mieliśmy w tym czasie remont i przeprowadzkę, więc i kupę kasy na to szło. Łóżeczko miałam pożyczane, dużo ciuszków na start dostałam i dziecko żyje? żyje Teraz tym bardziej się nie spinam, bo wiem już co jest potrzebne a co nie, z czym można poczekać, a co trzeba będzie kupić jeszcze w ciąży

Cytat:
Wróciłam od lekarza
Zrobił mi usg, wyszło że jajniki mam ładne i czyste Ani śladu po tych ostatnich torbielkach. Nie mam też żadnej większej torbieli w tych okolicach. Zrobił mi cytologię i przepisał coś na stan zapalny. Do tego dostałam Cyclogynon na wyregulowanie cyklu. Mam brać do końca stycznia i na początku lutego przyjść. Wtedy powtórzymy badanie tż-ta i wyśle mnie na badanie drożności jajowodów. Nie chciał mi na razie dawać żadnych hormonów i nie dał mi skierowania na badania hormonalne. W sumie nie wiem czemu. Ale na razie powiedział, że źle nie jest i mamy szansę na fasolkę No chyba, że po cc mam zrosty na jajowodch, bo to często się podobno zdarza właśnie po cc. Mam nadzieję, że nie i że jednak jak pójdę do niego w lutym to już będzie fasolka
fasolinka ma być teraz w lutym to ty będziesz nam narzekać na mdłości

Cytat:
może ja ? ale grałam w to może 8 lat temu????

ja pozałatwiałam parę spraw dzisiaj, odwiedziłam na chwilę koleżankę która też w ciąży tyle, że marcowo/kwietniowa mąż na nockę polazł, synusiowi puściłam upragnione bajkki, bo miał weekend bez nich i stęskniony

Igorek ur.4.09.2010

Maja 16.04.2014- 26.04.2014
(na zawsze w moim sercu Aniołku)

Edytowane przez Carmenaa_88
Czas edycji: 2013-12-02 o 16:24
Carmenaa_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 16:30   #2619
cloud_on_sky
Rozeznanie

Cytat:
A ile masz wzrostu? Ja też mam niedowagę i jedna pani endokrynolog powiedziała mi, że jak nie przytyję, to mało prawdopodobne, że zajdę w ciążę... wszystko fajnie, tylko, że ja od 2 lat próbuję przytyć, a waga stoi praktycznie w miejscu
Oby Carmenaa miała rację, że z niską wagą można zajść, bo ja akurat niby mam wychudzenie

Zrobiłam dzisiaj badanie krwi na tarczycę, jutro wyniki. Oby były dużo lepsze niż w zeszłym roku

Kamel jeszcze raz ogromne gratulacje bardzo się cieszę, że beta tak ładnie przyrosła i że progesteron bardzo ładny
cloud_on_sky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 16:34   #2620
Leine
Zakorzenienie

Juliette ja dziś nie mam nastroju do gier. Czuję się tu niezauważalna dziś, wstawiłam zdjęcie i nikt słowa nie powiedział, no cóż, tak bywa
Leine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 16:39   #2621
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Leine Pokaż wiadomość
Juliette ja dziś nie mam nastroju do gier. Czuję się tu niezauważalna dziś, wstawiłam zdjęcie i nikt słowa nie powiedział, no cóż, tak bywa
oj tam oj tam nie zachowuj się jak 4latka i tak wiesz, że Cie wszystkie kochają

Igorek ur.4.09.2010

Stary 2013-12-02, 16:40   #2622
vioris
Zakorzenienie

Ja z córką w szkole muzycznej

Cytat:
Aaaaa i jeszcze mam propozycję bo wiem, że tu są osoby, które grają nadal w The Sims.
Mam do sprzedania :

Czteropak The Sims 3 ( The sims 3, The sims 3 Wymarzone wakacje, The sims 3 Cztery Pory roku i The sims 3 Strudenckie życie) - całość za 220 zł.

Te dwie ostatnie płyty są nowiuśkie, raz tylko instalowane.
Wszystkie płyty w bardzo dobrym stanie.

Ciężko będzie Ci sprzedać teraz, bo mega promocje na święta są Dodatki kosztują 23 zł Więc pewnie musiałbyś taniej sprzedać ja akurat mam postawę i wymarzone podróże z tego co pisałaś. Ale jeśli już kupuje to szukam okazji na allegro jak ostatnio była za 1 zł podstawa, po zmroku, luksusowy apartament i nocna randka. Ale moim zdaniem powinnaś poczekać ze sprzedażą do wejścia Sims4 bo może się wydawać inaczej ale dość wysoko stoją starsze wersje na allegro A za 3 lata to już sprzedasz za konkretną kasę

Cytat:
Napisane przez debraM Pokaż wiadomość
Co Ty.. luty? Jeszcze w grudniu pójdziesz na wizytę z fasolką

Super, że torbiele znikły Jakie miałaś endometrium?

oby już teraz Nie wiem jakie, kurczę nie zapytałam ale powiedział że wszystko idealnie jest, więc mam nadzieję że endometrium też.

Cytat:

ej czekajcie na mnie ja dopiero będę w domu o 19.00

Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość
fasolinka ma być teraz w lutym to ty będziesz nam narzekać na mdłości
No mam nadzieję Chociaż ten cykl spisuje na straty, bo za bardzo namieszane z tempka

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-12-02, 16:48   #2623
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
Ja z córką w szkole muzycznej

ej czekajcie na mnie ja dopiero będę w domu o 19.00

No mam nadzieję Chociaż ten cykl spisuje na straty, bo za bardzo namieszane z tempka
właśnie...jak jej idzie?

to ja też się włączę, bo na razie to się nie odzywają czy grają,a bym sobie pograła

ja tam cały czas wierzę

Igorek ur.4.09.2010

Stary 2013-12-02, 16:54   #2624
agnieszkaK
Zadomowienie

jestem Kochane!
za bardzo nie nadrabiam, bo mam robotę, ale tak:
Kamel fajnie,że beta przyrosła, bardzo się cieszę i życzę wszystkiego najlepszego z całego serca, oby były spokojnie i za dużo mdłości jednak nie męczyły, choć rozumiem,że teraz przetrwasz wszystko
vioris super,że torbieli nie ma i mam nadzieję,że szybko fasolka się pojawi
carmenaa dzięki za zrozumienie.
agnieszkaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 17:19   #2625
vioris
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie...jak jej idzie?

to ja też się włączę, bo na razie to się nie odzywają czy grają,a bym sobie pograła

ja tam cały czas wierzę
A nie jest łatwo ale coraz lepiej Robi postępy. Już gra kolędę na święta i 16-ego ma występy
Są lepsze i gorsze chwile ale mam nadzieję że damy radę. Na razie nadal uważam że to rodzic robi większą robotę przy tych ćwiczeniach niż dziecko

Cytat:
jestem Kochane!
za bardzo nie nadrabiam, bo mam robotę, ale tak:
Kamel fajnie,że beta przyrosła, bardzo się cieszę i życzę wszystkiego najlepszego z całego serca, oby były spokojnie i za dużo mdłości jednak nie męczyły, choć rozumiem,że teraz przetrwasz wszystko
vioris super,że torbieli nie ma i mam nadzieję,że szybko fasolka się pojawi
carmenaa dzięki za zrozumienie.

Stary 2013-12-02, 17:28   #2626
Carmenaa_88
Zakorzenienie

a właśnie Julie jaki brzuuuch ja taki miałam w 7miesiącu

---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ----------

Cytat:
A nie jest łatwo ale coraz lepiej Robi postępy. Już gra kolędę na święta i 16-ego ma występy
Są lepsze i gorsze chwile ale mam nadzieję że damy radę. Na razie nadal uważam że to rodzic robi większą robotę przy tych ćwiczeniach niż dziecko
no co się namęczysz to Twoje, bo pilnować musisz. Ale czekej- złapie full bakcyla i nie będziesz musiała się tak stresować tym wszystkim, bo sama będzie dbać by być na bieżąco z ćwiczeniami

Igorek ur.4.09.2010

Stary 2013-12-02, 17:32   #2627
Juliette25
Zakorzenienie

Cytat:
a właśnie Julie jaki brzuuuch ja taki miałam w 7miesiącu

---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ----------

no co się namęczysz to Twoje, bo pilnować musisz. Ale czekej- złapie full bakcyla i nie będziesz musiała się tak stresować tym wszystkim, bo sama będzie dbać by być na bieżąco z ćwiczeniami
Haha, no mam spory I dobrze, czuję się z nim pięknie mimo pryszczatej facjaty ;D

Co do Simsów - opchnę na Allegro.
Stary 2013-12-02, 17:35   #2628
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
Haha, no mam spory I dobrze, czuję się z nim pięknie mimo pryszczatej facjaty ;D

Co do Simsów - opchnę na Allegro.
wiesz...co by w porę się zatrzymał ze wzrostem, bo im większy tym ciężej, a gdzie tam 9miesiąc

Igorek ur.4.09.2010

Stary 2013-12-02, 17:35   #2629
agnieszkaK
Zadomowienie

Juliette specjalnie przejrzałam posty wstecz i znalazłam TWoją fotkę, super, zazdroszczę, piękny brzuszek.

vioris może też na tych skrzypacach zaczniesz grać i stworzycie duet
agnieszkaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 17:37   #2630
Juliette25
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz...co by w porę się zatrzymał ze wzrostem, bo im większy tym ciężej, a gdzie tam 9miesiąc
Haha. Myślę, że już się zatrzymał, bo od dwóch tygodni nic nie urósł

Cytat:
Juliette specjalnie przejrzałam posty wstecz i znalazłam TWoją fotkę, super, zazdroszczę, piękny brzuszek.
Dzięki Agnieszka
Stary 2013-12-02, 17:45   #2631
manieczka1
Zakorzenienie

Vioris! Dobrze, że nie masz torbieli i lekarz dał zielone światło
Lea_ny wiedziałam, że torbiel się wchłonie super!
Kamel! Gratulacje. Beta pięknie przyrosła!!! na progesteronie się nie znam, ale mam nadzieję, że też jest ok
Karoloo to święta po Twojej myśli
Aga! Rozumiem Cię, bo ja sama mam ostatnio bardzo dużo pracy i nie siedzę tyle na wizażu, ale dzielnie podczytuję

23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 17:55   #2632
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
Haha. Myślę, że już się zatrzymał, bo od dwóch tygodni nic nie urósł

Dzięki Agnieszka
nie łudź się za wcześnie by przestał rosnąć, zresztą w samym 9miesiącu przed porodem sporo rośnie

manieczka jak sufit????

Igorek ur.4.09.2010

Stary 2013-12-02, 18:15   #2633
debraM
Wtajemniczenie

Cytat:
oby już teraz Nie wiem jakie, kurczę nie zapytałam ale powiedział że wszystko idealnie jest, więc mam nadzieję że endometrium też.
Pytam tak tylko, bo w środę idę do ginki i najbardziej się martwię o to moje endometrium, które ostatnio w 20dc miało 5mm czyli całkowita

3190g, 55cm
debraM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 18:24   #2634
God Of War 20
Zakorzenienie

agnieszkaK rozumiem Cię i ja też pewnie nie będę się udzielać tak jak kiedyś no bo w końcu narazie stopujemy co do przypominania mężowi kiedy owu to po co? Nie ma sensu, jak masz nic nie mówić to nie mów.

Leine nikt Cię nie olewa, nie wymyślaj jaką fote wstawiałaś, czego? Bo ja przespałam popołudnie
Stary 2013-12-02, 18:25   #2635
FlightlessBird
Zakorzenienie

mam pewną zagwozdkę

Na ostatnim badaniu gin powiedział, że mam malutką nadżerkę, ale zostawiamy ją w spokoju. Wczoraj kochaliśmy się z TŻem i w trakcie czułąm jak uderza mi w szyjkę no i znów pojawiło się delikatne plamienie... To pewnie od tej nadżerki, co?
FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 18:27   #2636
Jagatka_N
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Leine Pokaż wiadomość
Hej

No i u mnie skok... a byloby fajnie jakby to poczekalo a tak to sie nie ludze i juz mam dola bo wiem co mnie czeka za kilka dni ;(
Zaraz tz napisze zeby mi kupil kolejny wiesiolek.... a od przyszlego cyklu nie mierze temki w to mam

I tak w tym miesiacu czeka mnie stres bo za 10 dni ide do ortopedy...

Kamelku kciuki za bete.

Vioris tez przez 2 lata stosowalam stosunek przerywany i nic nie bylo ale ten stres... czy bedzie @ czy nie to nie dla mnie
Ehhh no niestety tempka nie chce się nas słuchać, żyje wlasnym życiem... ale moze jeszcze się przesunie

Cytat:
Hej picze

Tempka wzrosła czekamy na finisz ale po pierwszym miesiącu kuracji nie liczę na cud. Najważniejsze, że tempka się unormowała

za nowy cykl dziewczyny

Jaki cud? To jest bardzo realne! Ja trzymam kciuki
Tylko zmień ten termometr

Cytat:
heeej
U mnie mały skoczek i liczę, ze jutro będzie owu (i jutro widzę się z małżem )

I widzisz jak pięknie Wam się udało a tak się martwiłaś że nie będziecie się widzieć wtedy kiedy trzeba

Cytat:
Napisane przez Ishka Pokaż wiadomość
Witam się kobitki

U mnie @ prawie zażegany i z tego się bardzo ciesze bo będzie teraz baardzo przyjemnie

I może jakaś niespodzianka na urodzinki heh

Hehe to teraz tylko przyjemnie spedzać wieczory (i ranki też ) czekac na owu

Cytat:
Napisane przez missbennet Pokaż wiadomość
Baw sie dobrze

A ja sama nie wiem co mam myslec... nie pamietam, zebym miala tak niskie tempki jak teraz... gora lodowa sie ze mnie robi

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

Góra lodowa...

Cytat:
hej
mnie też w weekend w sumie to nie było tu i raczej nie nadrobię, chciałam powiedzieć,że u mnie ok. Ale przez te ostsatnie "starania" w mojej głowie zaniedbałam pracę i zamierzam to nadrobić i "wolny" czas nie spędzać na nadrabianiu wizażu WYBACZCIE ale muszę się wziąć w garść.
Ja chyba temp będę mierzyć, bo lubię mój plan jest taki,żeby nie naciskać na męża, przypomnę mu tylko za dwa tyg w weekend,bo to powinna być owulka,a tak mogę mieć celibat.
W ogóle to wczoraj mu mówiłam,że przestaję się starać i,że w dupie to mam, to na mnie naskoczył, że trzeba sie starać póki się uda i takie tam, zobaczymy.to tylko gadanie, a potem przyjdzie co do czego, to sił nie będzie miał, więc, ja poprostu teraz zajmuję się pracą i sobą. zacznę ćwiczyć i takie różne. będę tu zaglądać,ale mniej, nie obraźcie się,ale muszę tak. będę rzecz jasna dziennie ale pewnie nie tak na bieżąco ze wszystkim, bo te nadrabianie dnia kupe czasu mi zajmowało.
tak więc miłego dnia.

Ja Cię doskonale rozumiem, lepiej nie mieć zaległości w pracy i bałaganu w mieszkaniu a ja ostatnio miałam ja i tak zaglądam na ovuf więc ok. Tu nieraz kilka stron do nadrobienia po jednym dniu nieobecnosci-czytaj godzinne nadrabianie, ale czasem 2-3strony wiec zaglądaj
Stary 2013-12-02, 18:30   #2637
Jagatka_N
Zakorzenienie

Cytat:
Ovuf uzupełnione

Dziewczyny, wielkie dzięki za kciuki! A więc, uwaga, uwaga: torbiel się wchłonęła!! Rany, tak się cieszę, że szok - o mało nie popłakałam się lekarzowi w gabinecie ze szczęścia
Teraz czekam na okres, który powinien pojawić się na dniach i możemy znowu się starać! Ciekawe tylko czy jajniki zaskoczą i w końcu pojawi się owulka?

Z gorszych wiadomości, lekarz powiedział, że bardzo prawdopodobne, że od nowego roku NFZ nie przedłuży im kontraktu Więc chyba powoli muszę się zacząć rozglądać za jakąś inną placówką, gdzie robią monitoring...

Mi lekarz, przy cyklach bez stymulacji, kazał zaczynać monitoring ok. 10 dnia cyklu.
Jak będziesz miała krótki cykl, to w 8. dniu będzie pęcherzyk; jak długi, to jeszcze za wcześnie

Ależ się cieszę razem z Tobą to do dzieła niedługo!!! A myslałaś że dłużej trzeba bedzie czekać
Z tymi serduchami to idziecie na rekord
Więc jak już będą oficjalnie starania to przy tej ilości nie ma siły - musi się udać

Cytat:
A co tu dzisiaj taki spokój ??
Też sie zdziwiłam jak weszłam po 18stej a tu 3 strony do nadrobienia tylko
Stary 2013-12-02, 18:33   #2638
Jagatka_N
Zakorzenienie

Cytat:
No widzisz a mi się piczko dziwiłaś
Mi znowu bardzo wzrosła bo z 36,96 na 37,09, drugim razem był 37.

Beta 149,30 mIU/ml a progesteron 30,87 ng/ml.
Co o tym sądzicie? Badanie piątkowej bety 54,42 mlU/ml.
Z takim progesteronem chyba nie muszę brać jednak duphastonu?
A beta nie za mało urosła przez 72h od piątku?
A teraz sprawdziłam i progesteron mam jak na 10 tydzień! a mam 5

Kamel jest w ciąży! Kamel jest w ciąży!

Oficjalnie GRATULUJĘ !!!!!!!
Stary 2013-12-02, 18:33   #2639
Jagatka_N
Zakorzenienie

Cytat:
Urobiłam małża wigilię spędzamy u moich rodziców
Heheh i dobrze

Cytat:
Wróciłam od lekarza
Tego Ci zycze kochana

A my zjedlismy dziś na kolację karpia
Stary 2013-12-02, 18:36   #2640
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:

manieczka jak sufit????
dzięki no póki co nic się nie leje z sufitu a deszcz już padał kilka dni moze to nie kapało z sufitu
Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
mam pewną zagwozdkę

Na ostatnim badaniu gin powiedział, że mam malutką nadżerkę, ale zostawiamy ją w spokoju. Wczoraj kochaliśmy się z TŻem i w trakcie czułąm jak uderza mi w szyjkę no i znów pojawiło się delikatne plamienie... To pewnie od tej nadżerki, co?
moim zdaniem całkiem prawdopodobne, że to przez nadżerkę...

---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

a ja dopiero wróciłam do domku, bo po pracy byłam u koleżanki i jej 8-miesięcznej córci
tż teraz walczy z listwami przypodłogowymi, a ja chyba muszę coś zjeść, bo nie jadłam obiadku...ino ciacho chyba sobie pizzę wstawię i gorący kubek do tego a co
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości