|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#721 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: O dzidzie sie staramy i na narodziny czekamy :) czesc IX
|
#722 |
|
Zakorzenienie
|
jejku tak bardzi się cieszę z się poplakalam . Wczoraj to czułam . Mysia cycki do góry . Zaszlam w cyklu co nie było zbyt wiele przytulanek . Myśleć ze w tym cyklu się uda. Kluska spokojnie spakuj torbę na wszelki wypadek i spokojnie siedzę na tylku. Nie stresuja się bo możesz poród wywołać. Dzis zamówiłam chrzest . Będziemy chrzcili 26.12 o 12 Będę sie śmiała jak sms ki przyjdzie od Izy w kosciele ze sie zaczęło
https://www.suwaczki.com/tickers/zrz6sg18kwbn516c.png Edytowane przez b a r b a r a Czas edycji: 2013-12-02 o 19:55 |
|
|
|
#723 |
|
Zakorzenienie
|
Fuuuuuck komp mi się wiesza
Cofeeeeeeeeeeeeeeeeee jupileeeeeeeeeeeeeeeeeeee ee !!!gratuluję Kochana idź na betę dla pewności i umów się do ginaKluseczko,Izka(ja na porodówce miałam jasne różowe paznokcie i nic mi położne nie mówiły)no co tu ukrywać Dzieciątka szykują się do odlotu a to normalny objaw.Basiu no ugryzienie przez takiego słodkiego Gryzonia jest mega bolesne Mysiu ja mam urodzinki 17tego więc sobie życzę 2kreseczek na Twoim teście ![]() Gianna mnie też się naklejki na ścianie podobają ale u mnie jest jedynie Kubuś Puchatek i Kłapouchy Tasia odpoczywaj pierniki ![]() Misti ![]() Arletko u mojego brata będzie Lenka w kwietniu kna pomyte,podłogi też,domek ogarnięty i gadżety świąteczne już na oknach-Kostuś się śmiał i rozmawiał z bałwankiem na oknieDziewczynki Kostuś siedzi sam we wannie i rączkami nawala we wodę-kupilismy mu matę antypoślizgową i cały czas ją głaszcze.Dzisiaj znowu wołał TATĘ-na szczęście potrafię go zabawić i jakoś dajemy radę.Smutno mi że znowu jesteśmy sami ale takie jest życie.
|
#724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 26.12 to data ślubu moich rodziców ---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- W ogóle mam potężnego wku*wa na tż i na cały świat chyba też. Nie było go cały dzień, wrócił i nie słyszy, że mówię że słabo się czuję tylko mi paple o głupotach - spodnie kupił, w pracy coś tam bla bla. I że głodny. Odgrzałam mu rosół i poszłam porządkować Haniowy pokój. W tym czasie dzwonił minutnik na ziemniaki- a ten baran taki głodny, że nie wstał ich wyłączyć tylko pozwolił im się rozgotować. Sobie zrobił herbatę, mnie nie spytał czy chce. Siedzi teraz i jopi się w tv. A do wyjęcia jest pranie i jeszcze parę rzeczy do zrobienia (zapakować mu obiad na jutro, dorobić mizerię, wstawić zmywarkę i tak dalej..)- nie spyta czy pomóc. A mnie wszystko boli, stopy, biodra, krzyż, łażę jak pingwin. 15min postałam segregując ciuszki i już mi nogi odmawiają posłuszeństwa a brzuch ciągnie i aż boli. I beczeć mi się chce.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
|
#725 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Coffee tak bardzooooooooo się cieszę gratulacje kochana nasza!!! Aż łzy w oczach mam ze szczęścia to teraz ja z Mysią i będzie za☠☠☠iście ![]() Tż od piątku mnie wku**ia, nic nie robi tylko siedzi i gra na konsoli już mam dosyć tego...
|
|
#726 |
|
Zakorzenienie
|
Laski, u mnie nie bedzie nic w tym cyklu. Za malo przytualania bylo. Takze na mnie nie liczcie tym cyklu. Wogole to ten cykl bedzie krotki, skok temperatury juz w 12dc. To mnie pociesza! Ze bedzie krotki.
Wsuwam chipsy i czytam. Tz pracuje przy kompie
|
#727 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kluseczko to normalne że w ciąży ciało odmawia współpracy wiesz co? usiądź koło niego i jeszcze nogi na nim połóż i odpoczywaj-olej go o tyle.Tobie się przede wszystkim należy odpoczynek-niedługo przed Tobą ważny dzień,poród jest męczący a pierwsze dni z dzieckiem ciężkie więc teraz odpoczywaj na zapas![]() ---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Cytat:
Cytat:
Moje Kochane ja Wam bardzo mocno kibicuję i wierzę że w końcu wszytko się ułoży ![]() Mysiu chipsy :ślina: Migotka a co on sobie myśli? kurde co z tymi facetami?
|
|
#728 |
|
Zakorzenienie
|
Mysiu ja na ten cykl też nie liczę bo do tej pory tylko 3 razy się bzykneliśmy, a po owu już dawno, także liczę na styczeń
|
|
#729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ewciu, ja wiem niby, że to normalne tylko tak jakoś nagle mnie to dopadło i psychicznie ciężko mi z tym. A tż....wściekam się na niego ale szczerze mówiąc chyba jestem niesprawiedliwa. Sądzę, że ostatnio mi dużo pomaga i nie marudzi jak coś mu daję do roboty. A mi mało i mało.... hormony?
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
|
#730 |
|
Zakorzenienie
|
Kluska ja juz nawet nie mysle ze oni sami sie domysla zeby pomoc...jak ja pow tz ze potrzebuje jego pomocy to powiedzial ze mam mu mowic co jest do zrobienia bo on tego nie widzi a jak mu powiem to to zrobi
I powiem ci ze tak jest,ja mu mowie co ma zrobic i robi,wiec wez i ty swojemu powiedz co ma zrobic po prostu i juz.A ja bym tak bardzo chciala zeby tz mogl przez jeden dzien pochodzic z brzuchem,caly dzien i noc poczuc plecy,stopy, skurcz,zeby tak pochodzili i jeszcze przy tym porobili to wszystko co my robimy![]() Ewcia juz sam Kostuś w wannie!!!szok ale rosnie ci synus szybko.Jak ty juz ogarnelas porzadki na swieta masakra,u mnie w tym roku to chyba pojda tylko kurze,odkurzanie,podloga. A w weekend tz chce ubrac choinke,ja tez juz chce bo to beda nasze pierwsze swieta z choinka na nowym domku ![]() Zrobialm sobie cala miske salatki greckiej i wcinam ![]() W ogole tz wrocil z silki i mial mi kupic ciasteczka w biedronce kokosowe z nadzieniem kokosowym takie jak rafaello tylko bez orzeszka a kupil jakies cukierki czekoladowe i princesse kokosowa i mu sie niezle oberwalo skrzyczalam go bardzo najlepsze ze chyba dostal za wszystko nie za te durne ciastka ale za to ze mi dzis smutno bylo ze siedze sama i w ogole sie polozylam zryczalam a on jeszcze mnie przyszedl przeprosic.Niezla ze mnie wariatka
|
|
|
|
#731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesteś już w stadium "wicia gniazda" i chciałabyś żeby wszystko było zrobione-to normalne.Ja miesiąc przed porodem codziennie sprzątałam i wietrzyłam mieszkanie "na wypadek jakbym dzisiaj miała rodzić"
|
|
#732 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Jesteś w ciąży,masz prawo być zmęczona i zle się czuć.Ehhh ci faceci![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Worek rozwiązany
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|||||
|
|
|
#733 |
|
Zakorzenienie
|
A zapomialam dodac ze jak sobie poplakalam to poszlismy do tej biedry zeby wlasnie kupic skladniki na salatke i tych ciastek nie bylo a on mi mowil ze szukal i nie bylo
jestem wariatka jak nic |
|
|
|
#734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochanie przed Świętami czeka mnie jeszcze raz to samo,ale w tym okresie uwielbiam sprzątanie.Z resztą ja mam tylko pokój,kuchnię,łazienkę i korytarz malutki i 2 okna do tego My choinkę chcemy razem ubrać jak TŻ wróci ale ja jestem totalnym świątecznym wariatem i już bym chętnie ją ubrała ale poczekam
|
|
#736 |
|
Zakorzenienie
|
Coffee gratulację
lubię takie nastawienie.. że spodziewa się @ a tu taka niespodzianka ![]() Obyście miały rację, że do grudnia będziecie miały mamowy wątek
|
|
#737 | |
|
Zakorzenienie
|
Mysiu,Migotka sory ale nie pierniczcie mi tu takich durdymalow dopoki wam sie ciotka nie zacznie bo mnie cisnienie skacze
A czasem to raz wystarczy zalac forme zeby uroslo ziarenko wiec nie pitolic mi tutaj ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ewcia ale szalejesz z tymi porzadkami A to wasze pierwsze swieta z synusiem |
|
|
|
|
#740 |
|
Wtajemniczenie
|
szok, gleba
no słabo mi normalnie. Wór rozwiązany. Patrzcie jak to się układa, zaczęły się przygotowywania do porodów, to nam się świeżynki pojawiły. Nie będziemy się tu nudzić. Czekają nas nowe foty usg, przeżycia z genetyka i połówkowego, a potem wicie gniazda. Mysia, ja w cyklu z sukcesem byłam podłamana diagnozą lekarza, i bzykania nie było. Stary ładunek jednak zadziałał. Coffee, widzisz głupolku....no czuję tu chłopaka. Arletko, Lenka też mi chodziła po głowie. Ślicznie będzie. Kluska, no weź go strzel, bo wpadnę do Was i sama wymierzę sprawiedliwość. Mój, to jakby mógł to by mi buty zakładał. No obecnie tylko nastawiam pranie i gotuje. Zakupy wspólnie, mycie naczyń -tż, pranie dywanów - tż, wyciąganie i składnie prania - tż, sprzątanie - tż. No jeszcze myję łazienkę i kuchnie, bo on nie widzi brudu - to chyba jakaś wada wzroku Iza, pewnie Cię nagle dopadnie i tyle. Rób nam codziennie zdjęcie brzuszka to będziemy Ci mówić czy schodzi w dół. Ruda, ten Twój Kostello to już taki samodzielny. Moja kumpela swojego 3-latka do tej pory kąpie w wanience (którą wstawia do wanny). Nic to dziecko nie ma radochy z kąpieli, ale co jej sprawa. Migotka, no tak to juz jest jak facet ma sprzęt do grania. Mój nie ma i wisi na boksie, na kanałach sportowych albo TVN Turbo. Też mnie czasem to denerwuje. Tasiu, bardzo dobrze że poszłaś na L4. Teraz, przed Świętami to dziewczyny jeszcze do zafasolkowania PannaMagda. Pewnie jest jeszcze ktoś, ale że się mało udziela to ciężko zapamiętać. a ja zaczęłam 28tc, nie wiem kiedy kupić brakujące rzeczy, i kiedy rozłożyć łóżeczko. Nie chcę żeby pasierbica za szybko się zorientowała...jak to wszystko pogodzić? ktoś ma jakiś pomysł? hilfe ![]() i weźcie Gianny nie wkurzajcie, wiecie przecież że to furiatka (a już jej ciśnienie skoczyło) Lofka Gianna Ty kokosowe ciasteczko Ty...kupiłam sobie reeboki z przeceny, a co...należy się. Nigdy więcej Pum nie kupię. Szajs, szmira, padaka. W kubeł poszły bez żalu. No i jeszcze kupiłam zestaw do aromaterapii w Lidlu za 29,99. Uwielbiam olejki, i na katar dobry eukaliptus. Zbieram się do wywodu o teściowej, ale to juz w klubie i chyba nie dziś
25.12.2012 - zaręczyny 18.06.13 II kreski - rośnij zdrowo Jaśminko 07.03.2014 wreszcie jesteś http://fajnamama.pl/suwaczki/w0e0032.png Edytowane przez agabiwro Czas edycji: 2013-12-02 o 21:39 |
|
|
|
#741 |
|
Zakorzenienie
|
oprócz przypuszczalnego PCOs i braku owu to nic nie wykrył ale owszem mam zielone światło :P ale do końca roku nie ma co liczyć :P bo dopiero w okolicach 21 grudnia jadę do swojego a czy będą wtedy odpowiednie dni.. to się okaże kiedy mi się teraz @ rozkręci a potem mam się leczyć duphastonem
|
|
#742 |
|
Zakorzenienie
|
Ide do wyrka,ale chyba jeszcze cos na slodko wciagne
Potem masaz nog tz robi mi prawie codziennie i zobaczymy co tam w tym tv leci.I psinke poprzytulam bo chyba ja brzuszek boli,chodzi trzesie sie a przelewa jej sie strasznie i chce na raczki czyli na pewno brzuszek![]() Spokojnej nocy laski |
|
|
|
#743 |
|
Zakorzenienie
|
Aga ja od 4mcy Kostusia w normalnej wannie kąpie a radość jak wali nóżkami we wodzie i pryska na około-bezcenna
|
#744 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to może już czas powiedzieć jej że nie będzie jedyną córeczką Tatusia?
|
|
#746 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#748 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ruda, doczekałaś się piosenki ![]() http://www.youtube.com/watch?v=aBnk8...ature=youtu.be
25.12.2012 - zaręczyny 18.06.13 II kreski - rośnij zdrowo Jaśminko 07.03.2014 wreszcie jesteś http://fajnamama.pl/suwaczki/w0e0032.png Edytowane przez agabiwro Czas edycji: 2013-12-02 o 22:15 |
|
|
|
|
#749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakie to uczucie? przez pierwszy miesiąc mnie bolało i smarowałam je kremem
|
|
#750 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:58.

jejku tak bardzi się cieszę z się poplakalam
. Wczoraj to czułam .
idź na betę dla pewności i umów się do gina

kna pomyte,podłogi też,domek ogarnięty i gadżety świąteczne już na oknach-Kostuś się śmiał i rozmawiał z bałwankiem na oknie

wiesz co? usiądź koło niego i jeszcze nogi na nim połóż i odpoczywaj-olej go o tyle.Tobie się przede wszystkim należy odpoczynek-niedługo przed Tobą ważny dzień,poród jest męczący a pierwsze dni z dzieckiem ciężkie więc teraz odpoczywaj na zapas

I powiem ci ze tak jest,ja mu mowie co ma zrobic i robi,wiec wez i ty swojemu powiedz co ma zrobic po prostu i juz.A ja bym tak bardzo chciala zeby tz mogl przez jeden dzien pochodzic z brzuchem,caly dzien i noc poczuc plecy,stopy, skurcz,zeby tak pochodzili i jeszcze przy tym porobili to wszystko co my robimy

A to wasze pierwsze swieta z synusiem