|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7
Akkma: Jak tam Twój cukier? Przekraczasz?
U mnie po obiedzie 144
|
#3842 |
|
Wtajemniczenie
|
Dodatkowo, mały chyba czuje moje nerwy, bo cały weekend tak się wiercił "nieprzyjemnie" - jak już w miarę wygodnie usiadłam, to wtedy on zaczynał smyrać mnie po bokach, i już nie było wygodnie. A od kiedy dzisiaj TŻ zadzwonił i powiedział mi co tak naprawdę się dzieje, to mały wyprawia harce, a ja wiercę się jak nakręcona, bo jakkolwiek bym się nie położyła czy nie usiadła, non stop coś mnie uwiera. Żebra mnie bolą, plecy mnie bolą, spojenie mnie boli.
|
#3843 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
)Roane psychiczna ta baba jakaś. A te widzenia Twojego tzta z dzieciakami to są ustalone sądownie, czy tylko tak między nimi. bo jeśli sądownie to ona chyba nie może tak robić
|
||
|
|
|
#3844 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Czekam na przesyłkę z Hermesa i się doczekać nie mogę, mamy domofon popsuty i nie wiem, czy kurier zadzwoni czy sobie pojedzie z moją przesyłką i będe musiała do nich dzwonić i im tłumaczyć. Nie wiesz jak jest z Hermesem? |
|
|
|
|
#3845 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3846 |
|
Rozeznanie
|
Cześć i czołem,
rzeczywiście spokój tu dziś taki... łatwiej mi było nadrobić Dziękuję za życzenia powrotu do zdrowia - kolejny dzień się kuruję, kaszel najgorszy, bo boli od niego i brzuch i głowa. Mój lekarz też zachorował i dzisiejsza wizyta przełożona na środę - nawet lepiej, bo to dość daleko, a muszę pójść tam na piechotę, na co raczej nie mam dziś siły. Planowałam też zrobić zamówienie w Gemini, ale Męża wypłata nie przyszła, więc nici z tego.Aha, niniejszym dołączam do Mam z rozstępami - wyskoczyły mi nad pępkiem 3 krótkie pionowe czerwone kreseczki. Nie powiem, nie wygląda to ładnie, ale cóż... nie będę się użalała, gorsze problemy ludzie mają na świecie Swoją drogą zastanawiam się czy pokazać je Mężowi - jak znam życie to pewnie nawet ich nie zauważy ![]() Nie cytuję, bo za dużo tego by było, ale Dziewczyny w szpitalu - trzymajcie się i trzymam kciuki by puścili Was do domu! W temacie dodatków na dziecko - dziewczyny, warto sprawdzić czy Wasze miasta nie przewidują jakiejś "premii" za urodzenie. Dowiedziałam się ostatnio, że w moim istnieje coś takiego - nie jest zależne od kryterium dochodowego i wynosi 500 zł. Miła "nagroda" ze strony miasta ![]() Lidka fajnie, że udało się załatwić dom dla Twojego pieska. Pamiętam, jakie miałaś z nim przeboje, więc dobrze, że sytuacja w ten sposób się wyjaśniła - choć rozumiem, że nie jest Ci teraz łatwo. Ooooooooooo..... właśnie dzwonili z przychodni że lekarz jednak przyjmuje i czy mogłabym przyjść na 19. Lecą sobie w kulki czy co? No ale dobrze, pójdę, może da mi coś na przeziębienie. Miałam jeszcze napisać parę rzeczy, ale w takim razie trzymajcie się, a ja się zbieram.
|
#3847 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I też mam takie jakieś białe, bardzo gęste śluzy. Zostawiają plamy normalnie jakby jogurt Ale czy czop może odchodzić tak wcześnie - 29 tc? I brzuch mi coraz częściej twardnieje, przejdę się 20 metrów z koszem pełnym prania i robi się jak kamień.Cytat:
Są ustalone sądownie. Ale żeby sądownie ubiegać się o przypomnienie matce, że ma obowiązek stosować się do wyroku, trzeba conajmniej kilka dobrze udokumentowanych sytuacji, że się nie zastosowała. Więc musimy czekać aż jej odbije jeszcze kilka razy, ogarnąć jak to udowodnić że dzieci nie wydała, pozwać ją, odczekać swoje, wygrać, i może dopiero wtedy będzie normalnie. Ale jeśli ona nie zechce, jeśli się nie ogarnie, to nigdy nie będzie normalnie. Przecież sąd nie zmusi jej żeby zaczęła normalnie podchodzić do życia.
|
|
#3848 |
|
Zadomowienie
|
Jakie kupiłyście kosmetyki do pielęgnacji swoich dzieci?
Tzn. płyny do kąpieli, kremy na każda pogodę itp.
|
#3849 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3850 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się po pracowitym dniu
Byłam w pracy i w urzędzie - wreszcie się przemeldowalam i złożyłam wniosek o dowod Zmobilizowała mnie do tego jutrzejsza wizyta kwalifikacyjna w szpitalu Roane współczuje bardzo sytuacji demonyianioly super, ze wszystko w porzadku! Shilou mnie cos podobnego do tego co opisujesz "wypadło" jakis miesiac albo i półtora temu. I nie powtórzyło się od tego czasu. Bede nudna jak but, ale na naszym etapie juz niczym porodowym nie przejmowalabym się.
|
#3851 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no to jak jest lewatywa to jesteś zaopatrzona na tip top ![]() ![]() hehehe
|
|
#3852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Krem na mróz - jeszcze nie wiem. Kupiłam na razie Avene Cold Creme dla dzieci i testuje na sobie, ale nie jestem przekonana. Wydaje mi się, ze jest trochę zbyt wodnisty.
|
|
#3853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
MUSTELA Bebe krem przeciw odparzeniom OILATUM Baby emulsja do kąpieli PHARMACERIS B Baby bezpieczny krem ochronny SPF50+ do twarzy dla dzieci MUSTELA Bebe płyn oczyszczający na razie to chyba styknie no i oczywiście chusteczki nawilżone mam jeszcze Mustela i Cicco EDIT: post się rozjechał
|
|
|
#3854 |
|
Zadomowienie
|
Ja właśnie szukam czegoś ciekawego z kosmetyków, na gemini. Ale nie wiem.. Najwyżej pójdę do Rossmanna, i kupię Hipp.
Le La - dzięki Tobie do koszyka dorzuciłam także lewatywę Bo zupełnie o niej zapomniałam.( zazwyczaj jakieś "nowości" kupowałam żeby srawdzic jak owe cudo działa, tym razem sobie odpuszczę )
|
#3855 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Aaa, i kupiłam mąkę kartoflaną do dupci. Dużo dziewczyn kupuje jeszcze coś do pępka, i coś do kąpieli - płyn itp, i coś do smarowania po kąpieli. Mam jeszcze 100 ml próbkę oliwki Johnson's, ale dostałam ją za darmo, i sądzę że pójdzie na mój i TŻowy masaż, a nie na dziecko. Dość intensywnie pachnie. W sumie muszę jeszcze kupić spray do nosa z solą. I to będzie finito. Czy coś pominęłam?
|
|
#3856 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z racji tego, że dziś DDD więc może warto
|
|
#3857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakoś mi ta sól nie leży do oka.... chyba poprzestaaną na przegotowanej wodzie
|
|
|
#3858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ---------- Na samiutki poczatek lepsza jest sol fizjologiczna, bo masz pewność, ze jest sterylna. Po kilku dniach mozna się przerzucic na wodę. "Soli" się nie bój, naprawdę ma takie stężenie jak na przykład w lzach. Paradoksalnie woda bardziej podraznia.
|
|
#3859 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
więc żaden zapach mi nie straszny
|
|
#3860 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
) Bepanthen. To wszystko Pytanie z innej beczki: czy któraś z Was orientuje się jak należy przechowywać próbkę z wymazem z pochwy (lodówka czy temp. pokojowa)? Musiałam dziś powtórzyć badanie na GBS i nie zdążyłam do laboratorium ![]() W ogóle dziś ginowi na USG wyszło, że mała waży... 3000 gram Tydzień temu miała 2500! Powiedział żeby się nie przejmować, że to niemożliwe i że to tylko maszyna, która ma duuuży margines błędu. Ale torbę do szpitala mam mieć w gotowości "bo rodzić mogę zacząć w każdej chwili"
|
|
|
|
|
#3861 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak wogóle, dziewczyny, dzięki za wsparcie. W sumie podnosi to na duchu, że nie tylko ja uważam że ten babsztyl jest kopnięty. Ja wiem że to tylko moje spojrzenie na sytuację, i że z jej strony może to wyglądać zupełnie inaczej, ale fakty nie podlegają interpretacji, po prostu są, a jej zachownie teraz jest naganne i tyle.
Dostałam giftbag W sumie fajny pomysł, 100 ml oliwka, mały sudocrem, małe opakowanie kremu olliatum, opakowanie chusteczek bezzapachowych Johnson's (nie otwierałam żeby nie wyschły, więc nie wiem czy na serio są bez perfum) ręczniczek z kapturkiem, płyn do kąpieli, pasta do zębów dla noworodków (nawet nie wiedziałam że są ), trzy kilogramy ulotek, jakieś gryzaki, grzechotki itp. W sumie dobrze wyszło, i tak większości tych kosmetyków nie miałam zamiaru kupować, a tak przynajmniej będę miała awaryjnie.TŻ mówi że ten sprej to dobra rzecz, bo gile w nosie czasem są silnie zawzięte, i wtedy trzeba na nie rozpuszczalnika.
|
#3862 |
|
Gang Iren
|
Kiedyś nie było mnie w domu to dzwonili na komórkę i spytali czy mogą zostawić u sąsiadów,żebym sobie odebrała.
|
#3863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A waga Oby to błąd maszyny. Albo ródz za chwilę
|
|
#3864 |
|
Gang Iren
|
|
#3865 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3866 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() na odparzenia: http://www.rossnet.pl/Produkt/babydr...ml,105878,1663 + sudocrem na spacer: http://www.rossnet.pl/Produkt/babydr...em,107726,1663 do mycia: http://www.rossnet.pl/Produkt/Babydr...esu,98834,1660 (jako płyn do kąpieli i szampon) po kąpieli: http://www.rossnet.pl/Produkt/Babydr...ml,105807,1665+ balsam dla dzieci z babydreama - nie ma go na stronie (będę używać balsamu, a oliwkę mam na wszelki wypadek) bliżej wiosny i na słoneczne dni: http://www.rossnet.pl/Produkt/Babydr...ml,109841,1663 do wycierania pupy mam chusteczki pampers zwykłe zielone i gaziki jałowe, bo może się okazać, że będę musiała myć pupkę wodą z mydełkiem (mam biały jeleń) Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2013-12-02 o 19:36 |
|
|
|
|
#3867 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję za wszystkie przytulaski, kciuki i miłe słowa ;***
Współczuję niedobrych teżetów<przytul> Roane, laska jest niepoprawna i ma coś nie tak z głową. Szkoda że najbardziej ucierpią na tym dzieci.. U mnie ok, brzuch się stawia ale nieboleśnie. I tak się nie nastawiam na wyjście. Oczywiście znowu jakas menda jara w kiblu, już nie mam siły zwracać uwagi. W środę mam imieniny i nie wiem co chce od Tz.. Nie chcę nic drogiego, jakiś drobiazg do 30zł. Łamie sobie tym głowę cały dzień tak, wiem, problem mam niesamowity ;p leży człowiek w tym szpitalu i wymyśla głupoty ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3868 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymaj się tam! ![]() Dziewczyny, dzięki za odpowiedzi ![]() Babydream mam, mam tez Mixę - ale nie wiem czy będzie odpowiednia od 1 dn. zycia. Wybiorę się jeszcze po Hipp.
|
|
#3869 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3870 | ||||
|
Zadomowienie
|
Moja dziołcha znowu dziś walczy z wzdęciami
Cytat:
Cytat:
Taki niemowlaczek często nie jest w stanie wyciągnąć wszystkiego co naprodukują piersi i odciąganie laktatorem dodatkowo ratuje od zapalenia piersi. Więc lepiej przygotuj go sobie wcześniej![]() Cytat:
oczywiście na miasto wojewódzkie nie ma co liczyć![]() Cytat:
Też mnie to wkurzało...z jedną laską to się już pokłóciłam, bo gówniara przyłaziła do nas na salę taka śmierdząca fajkami, że człowiekowi się niedobrze robiło.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:08.

)

Zapewne kilka w domu posiadasz? Weź gorszą, bo się zabarwi. Włosy rozczesz i zawiń niech same wyschną. Przy ciemniejszych włosach jest łatwiej, lepiej pigment trzyma i wtedy wystarczy fajna farba z Matrixa.
No ale dobrze, pójdę, może da mi coś na przeziębienie. Miałam jeszcze napisać parę rzeczy, ale w takim razie trzymajcie się, a ja się zbieram.
Ale czy czop może odchodzić tak wcześnie - 29 tc? I brzuch mi coraz częściej twardnieje, przejdę się 20 metrów z koszem pełnym prania i robi się jak kamień.

16.06.2012 
Tydzień temu miała 2500! Powiedział żeby się nie przejmować, że to niemożliwe i że to tylko maszyna, która ma duuuży margines błędu. Ale torbę do szpitala mam mieć w gotowości "bo rodzić mogę zacząć w każdej chwili"