Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7 - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-02, 17:44   #3841
selena85
Wtajemniczenie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7

Akkma: Jak tam Twój cukier? Przekraczasz?
U mnie po obiedzie 144
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 17:48   #3842
Roane
Wtajemniczenie

Dodatkowo, mały chyba czuje moje nerwy, bo cały weekend tak się wiercił "nieprzyjemnie" - jak już w miarę wygodnie usiadłam, to wtedy on zaczynał smyrać mnie po bokach, i już nie było wygodnie. A od kiedy dzisiaj TŻ zadzwonił i powiedział mi co tak naprawdę się dzieje, to mały wyprawia harce, a ja wiercę się jak nakręcona, bo jakkolwiek bym się nie położyła czy nie usiadła, non stop coś mnie uwiera. Żebra mnie bolą, plecy mnie bolą, spojenie mnie boli.
Stary 2013-12-02, 17:50   #3843
Le La
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość

W ogóle dziewczyny to dziś od rana dwa razy poleciał ze mnie białawy gęsty śluz. Nie wiem czy czop mi się nie zaczyna sączyć. Dodam, że nie jest on podbarwiony krwią. Wyczytałam na necie, że jeśli nie jest brunatny ani z krwią, to nic się nie dzieje. Co robić?
spokojnie Kochana, ja tak miałam ostatnio, tylko dodatkowo był lekko zabarwiony na brązowo. Byłam u gina w pt.i wszystko ok. Powiedział, że dopóki nie leci krew lub skurcze nie są regularne, to nie ma co panikować. Zbadał mnie i było wszystko dobrze, ale zadzwoń sobie do położnej, tak na wszelki wypadek.

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
I jak tam dziewczyny?
(S)Korzysta(ła) któraś z Was z dzisiejszego `dnia darmowej dostawy` w aptece gemini?

Bo właśnie siadłam i zamierzam zakupić kilka pierdółek aptecznych do wyprawki
Tak, ja skorzystałam. I chciałam się pochwalić, że dzięki temu wyprawka skompletowana (łącznie z lewatywą )

Roane psychiczna ta baba jakaś. A te widzenia Twojego tzta z dzieciakami to są ustalone sądownie, czy tylko tak między nimi. bo jeśli sądownie to ona chyba nie może tak robić
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 17:53   #3844
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Czop śluzowy może odejść nawet 2-3 tyg przed porodem,więc to faktycznie może być to. Dobrze,że nie było w nim krwi,bo wtedy poród byłby już blisko...[COLOR="Silver"]

No to super!

Kurcze też muszę się zabrać za szykowanie wszystkiego,bo stoję w martwym punkcie. Nic nie mam wyprane,poszykowane... ciągle wydaje mi się,że jeszcze tyle czasu,a do terminu tylko 6 tygodni
No mnie zostało 4 tygodnie i 1 dzień dokładnie. Więc wcale nie tak dużo, szybko zleci i Tobie też szybko zleci. Tym bardziej, że teraz to już może sie wszystko zdarzyć w każdej chwili

Czekam na przesyłkę z Hermesa i się doczekać nie mogę, mamy domofon popsuty i nie wiem, czy kurier zadzwoni czy sobie pojedzie z moją przesyłką i będe musiała do nich dzwonić i im tłumaczyć. Nie wiesz jak jest z Hermesem?
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 17:53   #3845
JustiLbn
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez J0zefina Pokaż wiadomość
w takim razie chciałabym troszkę skorzystać z Twojej wiedzy jeśli można co robić żeby marchewka nie spłukiwała się tak szybko z włosów?

Jeśli chodzi o to, to przede wszystkim pytanie, jaki masz kolor naturalny? Jeśli masz jasne włosy, to niewiele się da zrobić. Jednak zawsze trzeba używać szamponu i odżywki do włosów farbowanych. Pamiętaj, że wszelkie szampony przeciwłupieżowe mocno wypłukują pigment, więc unikamy ich, używamy nie częściej niż raz w tygodniu. Polecam też odpowiednią farbę. Pracowałam na kilku firmach, jednak takie fajne rudzielce były z L'oreala i ładnie się trzymały. Polecam również dla podtrzymania koloru saunę dla włosów. Nawilży i spulchni włosy, dzięki czemu dłużej pigment we włosach pozostanie. Unikaj suszenia suszarką i prostowania, to zabija sztuczny barwnik niestety Dobrze jest włosy po umyciu zawinąć w turban z... pieluchy tetrowej Zapewne kilka w domu posiadasz? Weź gorszą, bo się zabarwi. Włosy rozczesz i zawiń niech same wyschną. Przy ciemniejszych włosach jest łatwiej, lepiej pigment trzyma i wtedy wystarczy fajna farba z Matrixa.

o medeli słyszałam same pozytywne opinie ale w końcu kupiłam aventa i z czystym sumieniem mogę polecić ale zaznaczam że ja nie miałam żadnych ale to żadnych problemów z laktacją, karmiłam syna 1,5 roku a przez niemal 7m-cy tylko piersią bo rozszerzanie diety go nie interesowało i nie potrzebował żadnego dokarmiania a rósł jak zły
Ja dostałam w spadku używany ręczny laktator z Aventu. Powiem wam , że jest czyściutki, nic nie śmierdzi i też można wymieniać niektóre części. Zamierzam go wygotować i używać. Choć mi się przyda dopiero na lato, bo do pracy nie wrócę prędko. Zamierzam również pożyczyć go koleżance, która lada dzień będzie rodzić i nie widzę problemu

19.02.2014 g 18.20 Alicja moje marzenia się spełniły.
JustiLbn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 17:59   #3846
vacuity
Rozeznanie

Cześć i czołem,

rzeczywiście spokój tu dziś taki... łatwiej mi było nadrobić Dziękuję za życzenia powrotu do zdrowia - kolejny dzień się kuruję, kaszel najgorszy, bo boli od niego i brzuch i głowa. Mój lekarz też zachorował i dzisiejsza wizyta przełożona na środę - nawet lepiej, bo to dość daleko, a muszę pójść tam na piechotę, na co raczej nie mam dziś siły. Planowałam też zrobić zamówienie w Gemini, ale Męża wypłata nie przyszła, więc nici z tego.

Aha, niniejszym dołączam do Mam z rozstępami - wyskoczyły mi nad pępkiem 3 krótkie pionowe czerwone kreseczki. Nie powiem, nie wygląda to ładnie, ale cóż... nie będę się użalała, gorsze problemy ludzie mają na świecie Swoją drogą zastanawiam się czy pokazać je Mężowi - jak znam życie to pewnie nawet ich nie zauważy

Nie cytuję, bo za dużo tego by było, ale Dziewczyny w szpitalu - trzymajcie się i trzymam kciuki by puścili Was do domu!

W temacie dodatków na dziecko - dziewczyny, warto sprawdzić czy Wasze miasta nie przewidują jakiejś "premii" za urodzenie. Dowiedziałam się ostatnio, że w moim istnieje coś takiego - nie jest zależne od kryterium dochodowego i wynosi 500 zł. Miła "nagroda" ze strony miasta

Lidka fajnie, że udało się załatwić dom dla Twojego pieska. Pamiętam, jakie miałaś z nim przeboje, więc dobrze, że sytuacja w ten sposób się wyjaśniła - choć rozumiem, że nie jest Ci teraz łatwo.

Ooooooooooo..... właśnie dzwonili z przychodni że lekarz jednak przyjmuje i czy mogłabym przyjść na 19. Lecą sobie w kulki czy co? No ale dobrze, pójdę, może da mi coś na przeziębienie. Miałam jeszcze napisać parę rzeczy, ale w takim razie trzymajcie się, a ja się zbieram.
Stary 2013-12-02, 18:09   #3847
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Może to być czop.

Ja swojego nigdy nie widziałam,więc specjalistką tu nie jestem

A mnie od rana pobolewały plecy,spojenie i podbrzusze,byłam po zakupy i spacer zrobić Erykowi przy okazji i jak wróciłam to ten ból tak się nasilił,że prawie ruszać się nie mogę. Przejście kilku kroków sprawia mi straszny ból. No co jest z tą ciążą! Naprawdę czuję się jak kaleka.
Też zaczynam się tak czuć. Może ostatnie kilka dni to efekt tego że cała ta sytuacja usiadła mi na psychę i jestem w tej chwili sama, ale ciągle coś mnie boli, ledwo zmuszam się żeby się ruszyć.
I też mam takie jakieś białe, bardzo gęste śluzy. Zostawiają plamy normalnie jakby jogurt Ale czy czop może odchodzić tak wcześnie - 29 tc? I brzuch mi coraz częściej twardnieje, przejdę się 20 metrów z koszem pełnym prania i robi się jak kamień.

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
ta kobieta jest jakaś niezrównoważona psychicznie bo żaden normalny człowiek nie rozsyła jakiś oczernień po portalach społecznościowych do znajomych obcej osoby. Bez względu na to jak się żyje jej i Wam ułożyło nie wiem czy ta pani wie ale takie sprawy są karalne i możesz ją o tym uświadomić.
To, że zabrała dzieci to ewidentne chamstwo zrobione specjalnie- nawet ciężko to skomentować...
Mam nadzieję, że to jednorazowy wybryk i więcej się nie powtórzy- szkoda tylko tych dzieci bo wplątane są w jakieś chore zagrywki własnej matki...
(...)
a to nie świadoma że są też rozwody kościelne??? trochę to trwa ale może się rozstać "legalnie przed ołtarzem"
Nie ma rozwodów, jest unieważnienie. A ona nic unieważniać nie będzie, bo prawdziwego i uczciwego powodu do unieważnienia nie ma, a ona kłamać dla ksieży nie bedzie. W sensie żeby unieważnić, to trzeba albo udowodnić chorobę zatajoną przed ślubem, albo że małżeństwo nie skonsumowane. Oba te powody nie są prawdziwe, pozatym ona powiedziała, że jej dzieci nie będą nieślubne, bo jak tak żyć. TŻ dla świętego spokoju zaproponował jej, że jakby chciała ten ślub unieważnić, to on w sumie może powiedzieć na tym sądzie biskupim co ona sobie zechce. Myślał że może to jej życie ułatwi.

Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość
(...)
Roane psychiczna ta baba jakaś. A te widzenia Twojego tzta z dzieciakami to są ustalone sądownie, czy tylko tak między nimi. bo jeśli sądownie to ona chyba nie może tak robić
Są ustalone sądownie. Ale żeby sądownie ubiegać się o przypomnienie matce, że ma obowiązek stosować się do wyroku, trzeba conajmniej kilka dobrze udokumentowanych sytuacji, że się nie zastosowała. Więc musimy czekać aż jej odbije jeszcze kilka razy, ogarnąć jak to udowodnić że dzieci nie wydała, pozwać ją, odczekać swoje, wygrać, i może dopiero wtedy będzie normalnie. Ale jeśli ona nie zechce, jeśli się nie ogarnie, to nigdy nie będzie normalnie. Przecież sąd nie zmusi jej żeby zaczęła normalnie podchodzić do życia.
Stary 2013-12-02, 18:11   #3848
marieee
Zadomowienie

GG do marieee

Jakie kupiłyście kosmetyki do pielęgnacji swoich dzieci?
Tzn. płyny do kąpieli, kremy na każda pogodę itp.

________
9.01.14 Zuzanka
1.03.18 Igusia

marieee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 18:14   #3849
lidkaa82
Zadomowienie

Cytat:
Może to być czop.

Ja swojego nigdy nie widziałam,więc specjalistką tu nie jestem

A mnie od rana pobolewały plecy,spojenie i podbrzusze,byłam po zakupy i spacer zrobić Erykowi przy okazji i jak wróciłam to ten ból tak się nasilił,że prawie ruszać się nie mogę. Przejście kilku kroków sprawia mi straszny ból. No co jest z tą ciążą! Naprawdę czuję się jak kaleka.
Mnie ciągle życzliwe sąsiadki pytają jak sie czuje a ja potulnie odpowiadam że dobrze, ale dziś już tak mnie wszystko bolało że jak kolejna w windzie mnie zapytała jak sie czuje to odpowiedziałam że tragicznie, chyba się zdziwiła i cos tam zaczęła bełkotać ze w ciaży tak już jest, na co ja zbulwersowana że g...no prawda, bo ja juz w ciaży byłam i nic mnie nie bolało a teraz boli mnie absolutnie wszystko od cycków w dół.
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 18:16   #3850
perfuzja
Zakorzenienie

Witam się po pracowitym dniu Byłam w pracy i w urzędzie - wreszcie się przemeldowalam i złożyłam wniosek o dowod Zmobilizowała mnie do tego jutrzejsza wizyta kwalifikacyjna w szpitalu

Roane współczuje bardzo sytuacji Az mnie zatkalo.

demonyianioly super, ze wszystko w porzadku!

Shilou mnie cos podobnego do tego co opisujesz "wypadło" jakis miesiac albo i półtora temu. I nie powtórzyło się od tego czasu. Bede nudna jak but, ale na naszym etapie juz niczym porodowym nie przejmowalabym się.
Stary 2013-12-02, 18:18   #3851
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość

Tak, ja skorzystałam. I chciałam się pochwalić, że dzięki temu wyprawka skompletowana (łącznie z lewatywą )
Aaaa no to jak jest lewatywa to jesteś zaopatrzona na tip top hehehe
Stary 2013-12-02, 18:18   #3852
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marieee Pokaż wiadomość
Myć będę mydlem marsylskim. Smarowac pupę masłem shea, chyba ze pojawi się poważne odparzenie.
Krem na mróz - jeszcze nie wiem. Kupiłam na razie Avene Cold Creme dla dzieci i testuje na sobie, ale nie jestem przekonana. Wydaje mi się, ze jest trochę zbyt wodnisty.
Stary 2013-12-02, 18:23   #3853
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam takie:
MUSTELA Bebe krem przeciw odparzeniom
OILATUM Baby emulsja do kąpieli
PHARMACERIS B Baby bezpieczny krem ochronny SPF50+ do twarzy dla dzieci
MUSTELA Bebe płyn oczyszczający

na razie to chyba styknie no i oczywiście chusteczki nawilżone mam jeszcze Mustela i Cicco

EDIT: post się rozjechał
Stary 2013-12-02, 18:25   #3854
marieee
Zadomowienie

GG do marieee

Ja właśnie szukam czegoś ciekawego z kosmetyków, na gemini. Ale nie wiem.. Najwyżej pójdę do Rossmanna, i kupię Hipp.

Le La - dzięki Tobie do koszyka dorzuciłam także lewatywę Bo zupełnie o niej zapomniałam.
( zazwyczaj jakieś "nowości" kupowałam żeby srawdzic jak owe cudo działa, tym razem sobie odpuszczę )

________
9.01.14 Zuzanka
1.03.18 Igusia

Stary 2013-12-02, 18:25   #3855
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja kupiłam krem Pharmaceris do buźki dla niemowląt z faktorem +50, mydełko natłuszczające Ollian i malutki Sudocrem. Stwierdziłam że na zestaw startowy starczy, bo celuję w minimum chemii.
Aaa, i kupiłam mąkę kartoflaną do dupci.

Dużo dziewczyn kupuje jeszcze coś do pępka, i coś do kąpieli - płyn itp, i coś do smarowania po kąpieli. Mam jeszcze 100 ml próbkę oliwki Johnson's, ale dostałam ją za darmo, i sądzę że pójdzie na mój i TŻowy masaż, a nie na dziecko. Dość intensywnie pachnie.

W sumie muszę jeszcze kupić spray do nosa z solą. I to będzie finito. Czy coś pominęłam?
Stary 2013-12-02, 18:26   #3856
marieee
Zadomowienie

GG do marieee

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Myć będę mydlem marsylskim. Smarowac pupę masłem shea, chyba ze pojawi się poważne odparzenie.
Krem na mróz - jeszcze nie wiem. Kupiłam na razie Avene Cold Creme dla dzieci i testuje na sobie, ale nie jestem przekonana. Wydaje mi się, ze jest trochę zbyt wodnisty.
Muszę poszukać tego mydła, i wypróbuję na sobie.
Z racji tego, że dziś DDD więc może warto

________
9.01.14 Zuzanka
1.03.18 Igusia

Stary 2013-12-02, 18:27   #3857
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość

W sumie muszę jeszcze kupić spray do nosa z solą. I to będzie finito. Czy coś pominęłam?
no ja się zastanawiam właśnie nad takim sprayem i nad solą fizjologiczną do oczu.
Jakoś mi ta sól nie leży do oka.... chyba poprzestaaną na przegotowanej wodzie
Stary 2013-12-02, 18:33   #3858
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Muszę poszukać tego mydła, i wypróbuję na sobie.
Z racji tego, że dziś DDD więc może warto
Tylko ostrzegam, ze ma bardzo specyficzny zapach

---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ----------

Cytat:
no ja się zastanawiam właśnie nad takim sprayem i nad solą fizjologiczną do oczu.
Na samiutki poczatek lepsza jest sol fizjologiczna, bo masz pewność, ze jest sterylna. Po kilku dniach mozna się przerzucic na wodę. "Soli" się nie bój, naprawdę ma takie stężenie jak na przykład w lzach. Paradoksalnie woda bardziej podraznia.
Stary 2013-12-02, 18:36   #3859
marieee
Zadomowienie

GG do marieee

Cytat:
Tylko ostrzegam, ze ma bardzo specyficzny zapach

Na samiutki poczatek lepsza jest sol fizjologiczna, bo masz pewność, ze jest sterylna. Po kilku dniach mozna się przerzucic na wodę. "Soli" się nie bój, naprawdę ma takie stężenie jak na przykład w lzach. Paradoksalnie woda bardziej podraznia.
Kiedyś używałam naturalnego olejku arganowego do twarzy z ZrobSobieKrem.pl więc żaden zapach mi nie straszny

________
9.01.14 Zuzanka
1.03.18 Igusia

Stary 2013-12-02, 18:44   #3860
krolowa_nilu
Rozeznanie

Cytat:
Ja mam żel do mycia ciała i balsam z Hippa; na mróz Nivea na każdą pogodę (nie zawiera wody); na ewentualne odparzenia (i na swoje sutki ) Bepanthen. To wszystko

Pytanie z innej beczki: czy któraś z Was orientuje się jak należy przechowywać próbkę z wymazem z pochwy (lodówka czy temp. pokojowa)? Musiałam dziś powtórzyć badanie na GBS i nie zdążyłam do laboratorium

W ogóle dziś ginowi na USG wyszło, że mała waży... 3000 gram Tydzień temu miała 2500! Powiedział żeby się nie przejmować, że to niemożliwe i że to tylko maszyna, która ma duuuży margines błędu. Ale torbę do szpitala mam mieć w gotowości "bo rodzić mogę zacząć w każdej chwili"
krolowa_nilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 18:45   #3861
Roane
Wtajemniczenie

Tak wogóle, dziewczyny, dzięki za wsparcie. W sumie podnosi to na duchu, że nie tylko ja uważam że ten babsztyl jest kopnięty. Ja wiem że to tylko moje spojrzenie na sytuację, i że z jej strony może to wyglądać zupełnie inaczej, ale fakty nie podlegają interpretacji, po prostu są, a jej zachownie teraz jest naganne i tyle.

Dostałam giftbag W sumie fajny pomysł, 100 ml oliwka, mały sudocrem, małe opakowanie kremu olliatum, opakowanie chusteczek bezzapachowych Johnson's (nie otwierałam żeby nie wyschły, więc nie wiem czy na serio są bez perfum) ręczniczek z kapturkiem, płyn do kąpieli, pasta do zębów dla noworodków (nawet nie wiedziałam że są), trzy kilogramy ulotek, jakieś gryzaki, grzechotki itp. W sumie dobrze wyszło, i tak większości tych kosmetyków nie miałam zamiaru kupować, a tak przynajmniej będę miała awaryjnie.

Cytat:
TŻ mówi że ten sprej to dobra rzecz, bo gile w nosie czasem są silnie zawzięte, i wtedy trzeba na nie rozpuszczalnika.
Stary 2013-12-02, 18:48   #3862
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

Czekam na przesyłkę z Hermesa i się doczekać nie mogę, mamy domofon popsuty i nie wiem, czy kurier zadzwoni czy sobie pojedzie z moją przesyłką i będe musiała do nich dzwonić i im tłumaczyć. Nie wiesz jak jest z Hermesem?
Kiedyś nie było mnie w domu to dzwonili na komórkę i spytali czy mogą zostawić u sąsiadów,żebym sobie odebrała.
Stary 2013-12-02, 18:55   #3863
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez krolowa_nilu Pokaż wiadomość
Ja mam żel do mycia ciała i balsam z Hippa; na mróz Nivea na każdą pogodę (nie zawiera wody); na ewentualne odparzenia (i na swoje sutki ) Bepanthen. To wszystko

Pytanie z innej beczki: czy któraś z Was orientuje się jak należy przechowywać próbkę z wymazem z pochwy (lodówka czy temp. pokojowa)? Musiałam dziś powtórzyć badanie na GBS i nie zdążyłam do laboratorium

W ogóle dziś ginowi na USG wyszło, że mała waży... 3000 gram Tydzień temu miała 2500! Powiedział żeby się nie przejmować, że to niemożliwe i że to tylko maszyna, która ma duuuży margines błędu. Ale torbę do szpitala mam mieć w gotowości "bo rodzić mogę zacząć w każdej chwili"
Ja bym włożyła do lodówki.

A waga Oby to błąd maszyny. Albo ródz za chwilę
Stary 2013-12-02, 18:59   #3864
gosia261282
Gang Iren

http://1.bp.blogspot.com/-_-MijZmz9d...1600/mombi.jpg

Stary 2013-12-02, 19:06   #3865
Le La
Zadomowienie

Cytat:
ja mam z Ziajki emulsje do kapieli, krem do ciala i buzki i masc posladkowa. A w razie czego mam tez Oilatum emulsje i krem.

Cytat:
Napisane przez krolowa_nilu Pokaż wiadomość

ja trzymalam w temp.pokojowej przez noc, tak mi gin i babka w laboratorium powiedzieli.
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 19:21   #3866
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja mam wszystko do pielęgnacji malucha z babydreama Rossmanowskiego + sudocrem, przekonują mnie do używania przede wszystkim mało chemiczne składy tych specyfików

na odparzenia:
http://www.rossnet.pl/Produkt/babydr...ml,105878,1663 + sudocrem
na spacer:
http://www.rossnet.pl/Produkt/babydr...em,107726,1663
do mycia:
http://www.rossnet.pl/Produkt/Babydr...esu,98834,1660 (jako płyn do kąpieli i szampon)
po kąpieli:
http://www.rossnet.pl/Produkt/Babydr...ml,105807,1665+ balsam dla dzieci z babydreama - nie ma go na stronie (będę używać balsamu, a oliwkę mam na wszelki wypadek)
bliżej wiosny i na słoneczne dni:
http://www.rossnet.pl/Produkt/Babydr...ml,109841,1663

do wycierania pupy mam chusteczki pampers zwykłe zielone i gaziki jałowe, bo może się okazać, że będę musiała myć pupkę wodą z mydełkiem (mam biały jeleń)

Edytowane przez _Shiloh_
Czas edycji: 2013-12-02 o 19:36
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 19:21   #3867
sadlaczyca
Raczkowanie

Dziękuję za wszystkie przytulaski, kciuki i miłe słowa ;***

Współczuję niedobrych teżetów<przytul>
Roane, laska jest niepoprawna i ma coś nie tak z głową. Szkoda że najbardziej ucierpią na tym dzieci..

U mnie ok, brzuch się stawia ale nieboleśnie. I tak się nie nastawiam na wyjście.

Oczywiście znowu jakas menda jara w kiblu, już nie mam siły zwracać uwagi.

W środę mam imieniny i nie wiem co chce od Tz.. Nie chcę nic drogiego, jakiś drobiazg do 30zł. Łamie sobie tym głowę cały dzień tak, wiem, problem mam niesamowity ;p leży człowiek w tym szpitalu i wymyśla głupoty

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-12-02, 19:41   #3868
marieee
Zadomowienie

GG do marieee

Cytat:
Napisane przez sadlaczyca Pokaż wiadomość
Dziękuję za wszystkie przytulaski, kciuki i miłe słowa ;***

Współczuję niedobrych teżetów<przytul>
Roane, laska jest niepoprawna i ma coś nie tak z głową. Szkoda że najbardziej ucierpią na tym dzieci..

U mnie ok, brzuch się stawia ale nieboleśnie. I tak się nie nastawiam na wyjście.

W środę mam imieniny i nie wiem co chce od Tz.. Nie chcę nic drogiego, jakiś drobiazg do 30zł. Łamie sobie tym głowę cały dzień tak, wiem, problem mam niesamowity ;p leży człowiek w tym szpitalu i wymyśla głupoty
Zdjąć gacie i po gołej dupie lać wrrr....!!!!

Trzymaj się tam!

Dziewczyny, dzięki za odpowiedzi
Babydream mam, mam tez Mixę - ale nie wiem czy będzie odpowiednia od 1 dn. zycia.
Wybiorę się jeszcze po Hipp.

________
9.01.14 Zuzanka
1.03.18 Igusia

Stary 2013-12-02, 19:41   #3869
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja mam wszystko do pielęgnacji malucha z babydreama Rossmanowskiego + sudocrem, przekonują mnie do używania przede wszystkim mało chemiczne składy tych specyfików

na odparzenia:
http://www.rossnet.pl/Produkt/babydr...ml,105878,1663 + sudocrem
na spacer:
http://www.rossnet.pl/Produkt/babydr...em,107726,1663
do mycia:
http://www.rossnet.pl/Produkt/Babydr...esu,98834,1660 (jako płyn do kąpieli i szampon)
po kąpieli:
http://www.rossnet.pl/Produkt/Babydr...ml,105807,1665+ balsam dla dzieci z babydreama - nie ma go na stronie (będę używać balsamu, a oliwkę mam na wszelki wypadek)
bliżej wiosny i na słoneczne dni:
http://www.rossnet.pl/Produkt/Babydr...ml,109841,1663

do wycierania pupy mam chusteczki pampers zwykłe zielone i gaziki jałowe, bo może się okazać, że będę musiała myć pupkę wodą z mydełkiem (mam biały jeleń)
Kartę Rossssssnę z Rossmana posiadasz rozumiem?
Stary 2013-12-02, 19:58   #3870
em ma
Zadomowienie

Moja dziołcha znowu dziś walczy z wzdęciami
Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
TŻ jest na tyle ugodowy, że w niedziele jak zabierał dzieci to prowadzał je nawet do kościoła i na scholę, wszystko na jej życzenie - żeby uniknąć awantur i problemów z dostępem do dzieci. TŻ jest ateistą, po prostu stwierdził że w tym wypadku lepiej ustąpić, niż żeby walczyć o te widzenia z tak błahego powodu jak kościół.
Ojciec ma prawo, ale dwa weekendy w miesiącu. Wyznaczone przez sąd. Tak się składa, że TŻ ma wyznaczony II i IV weekend w miesiącu. A teraz był V/I weekend miesiąca, nieparzysty, czyli nie jego. Kupując bilety nie zwróciliśmy na to uwagi, bo ona do tej pory nie robiła aż takich problemów ze spotkaniami. A teraz on nawet nie może jej pozwać, bo przecież ona jest w swoim prawie, no nie? Jej weekend, nie ma obowiązku wydać dzieci ojcu. Następny wyjazd mamy wstrzelony w weekend nieparzysty, i chyba będziemy kupować nowe bilety lotnicze, bo jeśli ona znowu stwierdzi że dzieci nie potrzebują ojca zobaczyć, to TŻ znowu pocałuje klamkę i będzie siedział w PL tydzień i czekał na cud. Jesteśmy w dupie dopóki nie będzie tak, że ona zabierze dzieci i zniknie w jego wyznaczony weekend, i zrobi to więcej niż raz. TŻ poszedł dzisiaj do radcy prawnego i się dowiedział jakie są realne szanse na ogarnięcie tego poprzez sąd. Tyle że jeśli dwa następne wyjazdy wstrzelimy w jego weekendy i oba te razy ona nie wyda mu dzieci, to znaczy że nie będzie ich widział w sumie ponad cztery miesiące. Przecież to wieczność. Dopiero jak ta wieczność minie, będzie mógł założyć sprawę w sądzie. A potem czekanie na rozprawy, cały ten rozpierdzielnik, my musielibyśmy mieć adwokata, żeby on dostawał wezwania (polskie sądy nie wysyłają poczty na adres poza Polsą, paranoja), załatwienie tego może trwać wiekami. A co jeśli ona przez cały ten czas nie da dzieciom ojca zobaczyć? Co one sobie pomyślą?
Jak dzisiaj się to wszystko okazało, to się rozwyłam i tyle. Siedzę sama w domu, mogę se wyć do woli, powyłam sobie, uspokoiłam się. I dalej nie rozumiem jak ona może to własnym dzieciom robić.
Dodatkowo ona nie odbiera telefonu, a dzieci ciągle mają powyłączane. Nawet porozmawiać z nimi nie może.

W sumie to ona chyba chciałaby powrotu męża marnotrwanego. Może sądzi, że jeśli będzie mu utrudniać kontakt z dziećmi, to on z tęsknoty za dziećmi do niej wróci? Ona wtedy będzie mogła po katolicku mu wybaczyć, a potem całe życie mu romans wypominać. W sumie regularnie - ran na kilka miesięcy - zdarza się, że wypisuje mu smsy w stylu "dlaczego mnie opuściłeś", "wróć do swoich dzieci i ich matki" i tak dalej. Nie zwracaliśmy na to większej uwagi, no bo co w takiej sytuacji człowiek może zrobić? Nie mógłby uciąć z nią kontaktu choćby chciał, a nie chciał ostro jej powiedzieć żeby dała mu spokój, bo przecież dzieci. Ja to w sumie na te smsy i maile nie zwracałam większej uwagi, ufam mu stuprocentowo, też uważałam że nic nie może zrobić tak żeby jej nie antagonizować.

Najgorzej dobija mnie ta nasza bezsilność w tej chwili. Żeby coś zmienić, będziemy musieli miesiacami czekać.
Ja pierdziu...no wariatka...
Cytat:
Napisane przez JustiLbn Pokaż wiadomość
Ja dostałam w spadku używany ręczny laktator z Aventu. Powiem wam , że jest czyściutki, nic nie śmierdzi i też można wymieniać niektóre części. Zamierzam go wygotować i używać. Choć mi się przyda dopiero na lato, bo do pracy nie wrócę prędko. Zamierzam również pożyczyć go koleżance, która lada dzień będzie rodzić i nie widzę problemu
Justi laktator może sie przydać szybciej niż myślisz Taki niemowlaczek często nie jest w stanie wyciągnąć wszystkiego co naprodukują piersi i odciąganie laktatorem dodatkowo ratuje od zapalenia piersi. Więc lepiej przygotuj go sobie wcześniej
Cytat:
Napisane przez vacuity Pokaż wiadomość
W temacie dodatków na dziecko - dziewczyny, warto sprawdzić czy Wasze miasta nie przewidują jakiejś "premii" za urodzenie. Dowiedziałam się ostatnio, że w moim istnieje coś takiego - nie jest zależne od kryterium dochodowego i wynosi 500 zł. Miła "nagroda" ze strony miasta
Aż trudno uwierzyć że w lubelskim takie cuda się dzieją oczywiście na miasto wojewódzkie nie ma co liczyć
Cytat:
Potwierdzam-sól fizjlologiczna nic a nic nie podrażnia, a nawet nawilża oczko i pomaga np wyłzawić rzęsę która wpadła do oka.
Cytat:
Napisane przez sadlaczyca Pokaż wiadomość
Też mnie to wkurzało...z jedną laską to się już pokłóciłam, bo gówniara przyłaziła do nas na salę taka śmierdząca fajkami, że człowiekowi się niedobrze robiło.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości